Dodaj do ulubionych

Hipermarkety

24.08.04, 09:26
W Piotrkowie cały czas budują jakieś badziwie w dziedzinie Hipermarkety.
Mogli by coś porzomnego wybudować tj.: Tesco, Geant, Careffure lub
przynajmniej E.Lecer, a nie jakieś Lidle, Intermarche lub Kauflandy. A juz
nalepsza byla by Galeria Piotrkowska, która by była taka sama jak Galeria
Łódzka lub Dominikańska we Wrocławiu. Nawet nie wiecie ile czasu można
spędzić w takiej galerii sidząc sobie np. w Media Markcie, ogladając
telewizory komputery, drukariki, itp. W takiej galerii można zrobić wszystkie
potrzebne zakupy, prezenty, odzież, itp. Według mnie dobra lokalizacja na
taka galerię by był plac przy skrzyzowaniu ulic Wojska Polskiego i Armii
Krajowej, naprzeciwko Kauflandu. Nareście by taki szklany budynek był
wizytówka nowoczesnego Piotrkowa.
Obserwuj wątek
    • kozlowskikrzysztof Re: Hipermarkety 24.08.04, 10:07
      hehehe ... pomarzyc tylko o takiej galerii. Nie jestem pewien ale takie galerie jak napisales sa chyba tylk 2 w Polsce. (Znaczy sie ta firma co je wybudowala posiada tylko 2 takie budynki). Ale czy tam jest az tak fajnie?? No nie wiem. Fakt lodziarnia jest fajna, mozna posiedziec i popatrzec na fontane ale tak pozatym to dalej nic specjalnego. Ceny troszeczke wyzsze ... nie liczac sklepow nalezacych do sieci typu reserved czy cubus. Od czasu do czasu jakas imprezka .. ale tak pozatym to nic specjalnego w takiej galerii oprocz fajnego budynku. Ale u nas to sie nie sprawdzi. Za male miasto :(
      • valhalla1 Re: Hipermarkety 26.08.04, 16:02
        Moi drodzy piotrkowianie. Czy Was aby czasem nie popie...ściło? Jeżeli
        jesteście tacy mądrzy to utrzymajcie później rodziny drobnych sklepikarzy,
        którzy zwiną żagle jeśli np. wkroczy do Piotrkowa Tesco, Geant lub Carrefour
        lub Wasza wymarzona galeria z Media Markt na czele. A jak mi powiecie, że
        znajdą zatrudnienie w tych sklepach to się grubo mylicie. Poza tym spróbujcie
        utrzymać rodzinę za 500 zł (jak dobrze pójdzie) na umowie mając 1/2 etatu a
        pracując na półtora. Tego chcecie?? Nie myślcie jedynie o sobie egoiści!!!
        • szch69 Re: Hipermarkety 26.08.04, 16:40
          Bede kupowal tam gdzie mi wygodnie. A wygodniej jest w wiekszym sklepie - nie
          trzeba biegac po calym miescie.
          A jesli chodzi o wlascicieli malych sklepow to mamy kapitalizm, wolny rynek.
          Takie to sa juz jego prawa.
        • coloquez Re: Hipermarkety 27.08.04, 08:18
          Sorki nie interesuje mnie, że Twoja rodzina posiada mały sklepik. Trzeba być
          idiotą, żeby kupować w małych sklepikach, jeżeli to samo można kupić w sklepach
          wielkopowierzchniowych o 20-30 % taniej. Wybacz nie zarabiam 10.000 zł. i nie
          jestem filantropem. Tak samo musze martwić się o swoja rodzinę i żeby jakoś
          zamknąc domowy budżet bez długów musze m.in. robić zakupy, gdzie taniej. A do
          Twojej wiadomości podam, że i tak robię często małe zakupy w drobnych sklepach,
          bo po chleb i bułki nie będę szedł do marketu.
          Tak więc zastanów się dwa razy, nim wyrazisz swój osąd. Aha powiem Ci jeszcze,
          ze mam brata posiadającego niewielki sklep spożywczy i między nami często
          dochodzi do kłótni na tym tle. Tylko on narzekając na markety może sobie
          pozwolić na posiadanie domu, jazdę nowiutkim VW i wczasy każdej zimy i lata
          zagranicą. Ja niestety nie. Więc przestań chrzanić głupoty.
          • valhalla1 Re: Hipermarkety 27.08.04, 11:40
            Dałeś się ogłupić psychologii marketów. Twój zachwyt nad dużymi sklepami
            przyćmił racjonalne myślenie. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile rzeczy kupiłeś
            tam tylko dlatego, że to zobaczyłeś a w zupełności mogłeś się be z tego obejść
            więc nie mów mi o dopinaniu budżetu domowego jeśli łaknąc promocji i niskich
            cen za połowę produktów przepłaciłeś bo nie zastanawiała Cię już ich cena.
            Kupiłeś dwie rzeczy w super cenie i zachwycony "mamusiu jak tu tanio" resztę
            rzeczy kupowałeś bez zastanowienia nad ceną. Masz wyprany mózg.
            • coloquez Re: Hipermarkety 27.08.04, 11:50
              Sorki, ale ja żyję z tego co zarobię. A Ty widzę z tego co zarobi mamusia.
              Przestań więc chrzanić facet głupoty. Co Ty wiesz o utrzymaniu rodziny? Sorki,
              nie dyskutujmy już więcej na ten temat.
      • paniladna Re: Hipermarkety 04.09.04, 16:16
        Aż się prosiło, aby "Galeria Piotrkowska", czy "Galeria Trybunalska" powstała w
        budynku Hali!
        Gdyby nie "lokalna polityczka", można było zrobić tam całkiem niezłą wizytówkę
        miasta. I za jednym zamachem załatwić: remont budynku, miejsce dla
        handlujacych, rozwiązać sprawę parkowania w centrum miasta (parkingi podziemne
        i na dachu) oraz zlikwidować wreszcie ten totalny wszechogarnający bałagan w
        cantrum miasta! Okazja była idealna, czekała na to wiekopomne odkrycie kilka
        lat i nie doczekała się. Żegnaj Galerio. witaj nam znów Trzeci Świecie!
    • coloquez Re: Hipermarkety 24.08.04, 10:29
      Każdy by wolał duże hipermarkety typu Geant, TESCO. Ale w Piotrkowie takie nie
      powstaną dopóki społeczeństwo nie będzie bogatsze (czytaj kiedy nie powstaną w
      Piotrkowie duże inwestycje dające wiele miejsc pracy).
      • piotrthew Re: Hipermarkety 24.08.04, 16:38
        Niestety musi kupować w badziewnych sklepach , badziewne rzeczy....
        A po lepsze trzeba jeżdzić do Łodzi....
        Mi by wystarczyło , aby w Piotrkowie było Media Mark , Empik , Ravel , a i ta
        dobra lodziarnia co jest w Galerii Łódzkiej...
        No i może Coffy heaven.....
        Wcale nie musi być to dóża inwestycja...Wystarczy coś takiego jak Galeria
        Centrum na ulicy Piotrkowskiej....Zamiast Piotrkowskiego badziewia w postaci
        Milenium...Taka ładna mała Galeria.

MAAAAŻENIA!!!!!!Za małe miasto....Piotrków musi mieć co najmniej 130 tyś
        mieszkańców....Być taki jak Toruń....

Czyli najpierw zakłady przemysłowe i już za 20 lat będziemy mieli w Piotrkowie
        Galerię Centrum.
        • bartlomiej444 Re: Hipermarkety 24.08.04, 19:33
          Najlepszy jest Lidl > kupiłem sobie kiedyś w nim prażynki za małe pieniądze,
          zjadłem od razu, a później przez dwa dni zygałem.

Lidl jest tani :-)
          • powiernik Re: Hipermarkety 26.08.04, 11:08
            ktoś kiedyś kupił w LeaderPrice kukurydzę w puszce i znalazł na spodzie ślimaka
            to ja :)

Na Galerię Piotrkowska jeszcze za wcześnie. Ale myślę że za jakieś 15 lat
            powstanie coś dużego i innego niż zwykły hipermarket w Piotrkowie, a za kilka
            lat powstanie jakas duża fabryka :)
        • karlov Re: Hipermarkety 27.08.04, 14:58
          Hehe, fajna dyskusja.
          Nie obrazcie sie, jednak wydaje mi sie, ze Wy po prostu chcielibyscie miec
          hipermarkety w Piotrkowie bo to taka jak ktos powiedzial "wizytowka"...
          Mieszkalem w Krakowie i powiem Wam, ze to wcale nie jest takie fajne. Taniej -
          OK. W ogole w duzych miastach jest tansze zycie i nie dajcie sobie wmowic, ze
          jest inaczej, ale taniosc to jedno, a bajzel jaki tworza centra handlowe to
          drugie. Valhalla ma duzo racji. Coloquez tez.
          Powiem wiecej. Moi rodzice maja hurtownie i strasznie narzekaja na "hiperki",
          ale ja - zwykly, szary, biedny czlowieczek ide do hipermrketu bo tam jest duzo
          taniej. A, ze kupuje inne rzeczy bo promocja? Pewnie tak, ale zawsze za ta sama
          cene w zwiazku z tym mam wiecej, niz mialbym w osiedlowym sklepiku.
          Miejsca pracy? Jest demokracja... Sorry...
          A lody w Galerii Lodzkiej.... w Geant w Krakowie (ta sama firma) sa lepsze :P
    • o123456789 Re: Hipermarkety 29.08.04, 01:27
      a pod Galerię Piotrkowska będa jeździć autobusy Miejskiego Zakładu
      Komunikacji... mmmm normalnie aż sie wzruszyłem :-p

pozdrofki
    • sceptyk7 Re: Hipermarkety 29.08.04, 10:53
      W piotrkowie nie ma szans na Galerie Piotrkowska i jest to oczywiste.
      Jetsesmy zbyt malym i biednym miastem (mamy rowniez zbyt malo snobow)
      Kto kupi produkt w takiej Galerii (nie mowie o firmowych produktach bo tych
      ceny z oczywistych wzgledow sa wysokie) zakupiony np. w Tuszynie a pozniej
      odsprzedawany w Galerii z 200%-owa marza.
      Bo tak niestety jest w Galerii Lodzkiej. ;(
      • piotrthew Re: Hipermarkety 07.09.04, 17:29
        Czyli tak naprawdę nie potrzebne są nowe Hipermarkety w Piotrkowie , które na
        dodatek nie płacą podatku???

Bo jeżeli nie będą powstawać nowe lepsze sklepy i Hipermarkety to tylko ten
        biedny rynek handlu który teraz mamy w mieście zostanie podzielony na ogromną
        liczbę hipermarketów ....Czyli miejscowi będą mieli małe zyski...

A i tak po lepsze produkty trzeba będzie jeżdzić do Łodzi ...Bo nawet IKEA nie
        otworzyła sprzedaży detalicznej w Piotrkowie.....
        • 1.9tdi Re: Hipermarkety 07.09.04, 19:03
          No właśnie !!! Niech budują i niech się koszą!!! A my (klienci) na tym tylko
          skorzystamy.A jak kupcy są tacy mądrzy, to czemu oni nie otworzą supermarketu,
          niech budują i też niech nie płacą podatków.
          • sceptyk7 Re: Hipermarkety 07.09.04, 22:08
            1,9 tdi twoje zdanie "A jak kupcy są tacy mądrzy, to czemu oni nie otworzą
            supermarketu" jest lekko nieprzemyslane albo nie masz pojecia o handlu.
            Wiesz co to jest KAPITAL!!!!
            Porownaj kapital naszych kupcow z kapitalem AHOLD, Jeronimo Martens i innych
            sieci.
            To tak jak ty chcialbys rywalizowac swoim 1,9 tdi z porsche carrera ;)
            • jasiu74 Re: Hipermarkety 07.09.04, 23:11
              dokladnie... i dziwie sie ze jeszcze nie zmieniles tego gowna (1,9 tdi) na np RR
              • voleybb Re: Hipermarkety 26.09.04, 13:13
                Chyba nie na tym polega problem. W takiej Łodzi jest hipermarketów bardzo dużo,
                a mimo to istnieją małe sklepy np. mięsne, które maja stałych klientów i
                kolejki jak za komuny ( zwłaszcza przed swiętami). Myślę, że sklepy z dobrym
                towarem się utrzymają lub co najwyżej przeniosą się do hipermarketów, a
                badziewiarze hauturnicy znikną, albo zacznie im się trochę gorzej żyć.
                Zresztą o czym my wogóle tu mówimy....
                Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka