Dodaj do ulubionych

Media w Piotrkowie

06.01.09, 11:12
Co sądzicie o piotrkowskich mediach?
Jakie są najlepsze?Czy w Piotrkowie można pracować w telewizji?Jest taka?
Obserwuj wątek
    • ceed81 Re: Media w Piotrkowie 07.05.09, 15:13
      alez oczywiście że jest tv piotrków... prowadzona przez Malupe. Jak tam jest... podobno kiedys było fatalnie, smród gnój itd., czasy się zmieniają, pracownicy się zmieniaja którzy srali na swoim podwórku, teraz z kamerą biega syn "właścicielki". Zawsze można wejsc na ich strone i popatrzec co robią. Czasem lubie popatrzec na nią, jakość adekwatna do poziomu miasta, ale cóż, lepszy rydz niż nic. Każdy ma prawo do zarobku:)
      • zybi45 Re: Media w Piotrkowie 07.05.09, 20:40
        TV malupa tylko trąca profesjonalizmem tylko... no ale pracują tam
        laicy więc co oczekiwać. Zreszta dziwie sie ze Miasto ani MOK nic w
        tym kierunku nie robia żeby to miało ręce i nogi...

Teraz to radio strefa zyskuje i to bardzo...

DŁ też stracił mało wiadomości z miasta, kiedyś były 2 strony a
        teraz!!!

To też tyczy sie ŁWD - pasmo regionalne na TVP info skromne - wala
        info o łodzi pabianicach a piotrków tomaszów bełchatów nic cisza
        widać Łodziacy nie lubia nas i informacji o naszym miescie skąpią...
        trudno ruszyć łodzkie pupki i zrobić inormacje z naszego miasta.

• piotrkowiankaanka Re: Media w Piotrkowie 08.05.09, 11:35
          MOże w mieście tak mało się dzieje, że nie ma co pisać. Chociaż pamiętam kilka
          lat temu, to sporo było o Piotrkowie w Łódzkim dzienniku. W telewizji też.
          Ale jak robili materiał o moim sąsiedzie, to byli ci z Piotrkowa, a było w
          Teleekspresie. Ale to było dawno.
        • ww_lodz Re: Media w Piotrkowie 08.05.09, 21:41
          Czy ja wiem, czy tak mało jest o Piotrkowie w ŁWD?
          Jak coś ważnego się dzieje, albo ktoś z mieszkańców dzwoni w sprawie
          dziadowskiej kamienicy, to jadą przecież. A już na pewno Piotrkowa jest więcej,
          niż Opoczna, Pajęczna, czy Rawy.
          • pseudotropheus Re: Media w Piotrkowie 09.05.09, 00:04
            Nie tyle ważne jest "ile?", ile "co?".
      • leczek2 Re: Media w Piotrkowie 10.05.09, 14:30
        Kiedyś było fatalnie, smród, gnój itd., - pracownicy srający na
        własnym podwórku – ładnie napisane o własnej firmie :-) i jej byłych
        pracownikach.
        Otóż ja jestem jednym z byłym pracowników tej firmy – niby srającym
        we własne gniazdo. Powiem jedno – trzeba było pracownika szanować,
        płacić na czas to by się dziś pracowników dalej miało a nie biegało
        samemu z kamerą. A gdzie są Ci niby byli pracownicy, tacy źli, tak
        srający we własne gniazdo w którym było tak świetnie :-)
        Z tego co wiem – jedna osoba wylądowała w Telewizji Publicznej, trzy
        w TVN-ie, jedna w strefie FM i jedna w Patio TV. I jakoś tam na nich
        nikt nie narzeka, oni nie narzekają, mają kasę szanujących
        pracodawców i święty spokój.
        Na koniec chciałem bardzo podziękować – wiele się u was nauczyłem –
        ŻYCIA– a to cenna nauka.
    • zybi45 Re: Media w Piotrkowie 09.05.09, 16:31
      odbijemy piłeczkę w drugą stronę z takich Pabianic co dziennie coś... i nie
      koniecznie ważne sprawy... a co było od nas w tym tygodniu???

Nic!!! 100 lecie muzeum nawet nie wspomnieli - nie chciał się!!! Dziś czytam w
      darmowej gazecie i w ziemi o rolniku z tytułem chłopa roku też nic... napadają
      na aptekę i potem okazuje się, że policja aresztuje nie tego co trzeba za napad
      na Skok... Strefa podaje niusy o aferze z masztem i jakimś zbieraczu śmieci z
      kamienicy a w tv nic!!!

Kiedys tylko DŁ coś napisał radio podało i już powielali tematy w tv... a teraz
      nie...

może TVP w związku z kryzysem zwolniła dziennikarzy z regionu??

Zgadzam się jeszcze z piotrkowskimi niusami nie jest tak fatalnie bo w porywach
      raz w tygodniu coś można zobaczyć co się dzieje na podwórku... Z Opoczna,
      Radomska czy Tomaszowa to już zupełnie nic!!

Dlatego Strefa jest teraz najlepszym informatorem w mieście... baaa to już
      więcej w NTL-u o mieście można zobaczyć a to tv z Radomska!!

ŁWD donosi tylko to co u nich się dzieje...

• powiernik Re: Media w Piotrkowie 10.05.09, 11:50
        ŁWD jak sama nazwa wskazuje to Łódzkie Wiadomości, nie Regionu Łódzkiego ;)
        Co do NTL to odwalają naprawdę kawał dobrej roboty. Kiedy jestem w Częstochowie
        to oglądam sobie wiadomości z Radomska i Piotrkowa ;-)
        (niestety u siebie w Piotrkowie nie mam zbyt dobrego sygnału).
        • swiadek24 Re: Media w Piotrkowie 10.05.09, 12:57
          ŁWD jak sama nazwa wskazuje "łódzkie wiadomości..."! W innych regionalnych tvp
          są min: "kronika", "wydarzenia" "wiadomości" itp.
          ŁWD najbardziej mi się podoba w informacjach sportowych i w magazynie sportowym
          o 22. W Piotrkowie są dwie drużyny ekstraklasy. Po meczu takiej drużyny w sobotę
          ŁWD podaje jak newsa wynik we wtorek lub w środę. W niedzielę w magazynie
          sportowym zazwyczaj nic nie mówią:)
          NTL jak na malutką tv bardzo pozytywna!
          • aniaweasy Re: Media w Piotrkowie 10.05.09, 19:28
            No tak REGIONALNA - ŁWD to nie pasmo tv miejskiej tylko regionalnej TVP. Jeśli
            co raz mniej jest niusów z regionu to lepiej niech się regionalną nie nazywają!

Zresztą z rzetelną informacja w Piotrkowie teraz kiepsko szczególnie jeśli
            chodzi o tv. Miejska nie spełnia najmniejszych oczekiwań ŁWD olewa regiony a ja
            co oglądać tylko co sie dzieje w Łodzi nie chce... Niestety NTL nie mam na kablu
            w bloku i nie mogę się wypowiedzieć.

ŁWD robi to samo co DŁ chce całkowicie wyrugować regiony- tam kiedyś były 2
            strony dla miasta i powiatu a teraz jest niecała jedna a dodatkowo info z mało
            mnie interesujących regionów.

TT jest nudny przegadany czasami - z tekstem na 2 strony których czytac sie nie
            chce a Ziemia stała się broszurą z małą liczba stron.

Kryzys panowie i panie...
            • piotrkowiankaanka Re: Media w Piotrkowie 11.05.09, 08:14
              Rzeczywiście, slyszałam od znajomej o włścicielu tej telewizji - szok, jak ten
              człowiek funkcjonuje. I nie dziwi mnie, że pracownicy od niego odeszli i życzę
              im powodzenia.
              Ale moje pierwsze pytaniee dotyczyło pracy w mediach. Czy to możliwe w
              Piotrkowie? A co z radiem?
              Ogólnie najbardziej interesuje mnie telewizja, ale jak nie ma możliwości....
              • aniaweasy Re: Media w Piotrkowie 11.05.09, 09:46
                no nie ma szans...

Sama widzisz jak to wygląda dno i beznadzieja co byś miała robić jak i tak z
                miasta w tv nic nie ma... padło stwierdzenie ze tv ma kryzys i zwalnia
                dziennikarzy od roboty...

no chyba że przygana cie w tv miejskiej...

Sama widzisz kryzys i nie ma gdzie pracować w tv w Piotrkowie. Lepiej Łódź tam
                masz toye, może TVP, tvn, patyo. U nas ostatecznie radio, ale nie gwarantuję.

• k-bay Re: Media w Piotrkowie 11.05.09, 10:02
                  Pracownik najemny jest zatrudniany, kiedy jest na to zapotrzebowanie.

Media w Piotrkowie Trybunalskim nie są tak wielkie, by z radością wcielać nowych ludzi w swoje szeregi, zwłaszcza z minimalnym doświadczeniem (bądź po prostu jego braku).

Największa jest "korporacja" w składzie Radio Strefa FM & Tydzień Trybunalski & epiotrkow.pl ostatnio zatrudniono przynajmniej jednego absolwenta filii UJK.

Chcesz zdobyć doświadczenie, zapraszam do Agencji Informacyjnej MojPiotrkow.pl gdzie sami dokładamy do interesu, ale mamy niezłą zabawę. Portal ten istnieje już od 5 lat i nie ma zamiaru się zwijać, a wręcz przeciwnie ;-)
                  • piotrkowiankaanka Re: Media w Piotrkowie 11.05.09, 13:54
                    A jak mam to robic?
                    Na serio nie ma żadnej możliwości pracy na etacie w piotrkowskiej telewizji,
                    radiu czy gazecie???
                    • aniaweasy Re: Media w Piotrkowie 11.05.09, 15:37
                      Zapomnij o etacie jedynie w porywach zlecenie!!! moja młodsza siostra skończyła
                      dziennikarstwo i co i tu nic nie było dla niej jedynie malupa - ale kasa marna
                      dziś siedzi we Wrocku.

uciekaj stąd puki czas....

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka