mela45 06.05.05, 20:17 Może ktoś mi odpowie dlaczego nie mogę się zalogować na forum Urzedu Miasta. Czy tylko ja mam z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lord_sith Re: Mi się udało 06.05.05, 21:24 A ja koleżance powiem dlaczgo! Otóż forum, które znajduje się na oficjalnej stronie UM Sieradz, jest zwyczajnie zaadoptowanym projektem phpBB.com i używa do logowania tzw. cookies, które zapewne koleżnaka ma wyłączone. Swoją drogą - panowie programiści/projektanci. Jak się bierze 6.000 za stronę, to by sie przynajmniej mogli postarac o zrobienie własnego skryptu, co specjalnie czasochłonne nie jest, a nie wykorzystywać (przypuszczam ze nie jest to zgdne z licencją GPL na której projekt jest rozpowszechniany), forum udostępnione społeczności internetowej ZA DARMO DO CELÓW NIEKOMERCYJNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Mi się udało 07.05.05, 08:29 Sprawdziłem jeszcze raz, wyłaczyłem obsługę cookies, skasowałem te, które miałem odebrane wcześniej i znowu mi sie udało bez problemu zalogować. Czyli chyba nie tutaj był (jest) problem. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_sith Re: Mi się udało 07.05.05, 18:41 Nie chcę tutaj wysnuwać zbyt śmiałych teorii, ale może wystarczyło by założenie konta w systemie ;) Odpowiedz Link Zgłoś