Dodaj do ulubionych

pakiet sanitarny & psiory

13.05.05, 17:28
Niech ktos mi powie jak to jest. Płace podatek i podobno dostaje pakiet sanitarny dla mojego czworonoga (pytam sie bo w tym oroku podobno daja a w zeslzym ja nic nei dostalam) tylko neich ktos mi powie w sztuk ile dostaje sie taki pakiet? co piesek ma nie robic jak sie skonczy pakiet? gdzie moge dostac takowy?
Druga sprawa: co jesli pies ma rozwolnienie? Jak posprzatac?
Trzecia sprawa: Skoro pakiet dostaje sie gdy sie zaplaci podatek od psa to sie rozumiem ma sprzatac a ci co nie zaplacili nie musza sie poczuwac do obowiazku sprzatania?
Obserwuj wątek
    • szaramysza9 Re: pakiet sanitarny & psiory 17.05.05, 10:32
      Pod koniec miesiąca zeszłego płaciłam podatek i nic nie dostałam, więc to
      ściema:(
      • sbi Re: pakiet sanitarny & psiory 17.05.05, 15:54
        Kilka lat temu mozna było coś takiego kupić w kioskach ruchu. Ale od dość dawna juz nie widziałem. Może nie było zapotrzebowania???
        • ebusia_fam_fatal Re: pakiet sanitarny & psiory 17.05.05, 16:02
          a ja czytalam (zabijcie mnie - nie pamietam gdzie) ze takie woreczki, lopatki
          itp dostaje sie za friko z UM
          • szaramysza9 Re: pakiet sanitarny & psiory 17.05.05, 17:15
            Tak, Ebusiu, była o tym mowa w prasie i w lokalnej TV Mr Poczopko. Ale jak
            płacilam podatek, nikt mi nic nie dał, ani nie powiedział, a przecież byla
            mowa, że dostają Ci, którzy płacą.
            • mapi4 Re: pakiet sanitarny & psiory 17.05.05, 17:36
              Spokojnie, to jeszcze potrwa. Na razie była zapowiedź "akcji", sprzedano ją medialnie, a dopiero teraz urzędnicy przystapili do działania i to ich działanie musi potrwać. W końcu to przecież urząd! A w urzędzie nie ma nic od razu:
              - pomysł
              - zebranie opinii
              - wstepne policzenie kosztów
              - decyzja
              - akcja medialna
              - wyznaczenie odpowiedzialnych
              - zakup albo wręcz ogłoszenie przetargu w ramach zamówień publicznych
              - dostarczenie zakupu do UM
              - przelanie należności na konto sprzedającego
              - opracowanie projektu sposobu dystrybucji
              - zebranie opinii
              - wstepne policzenie kosztów
              - decyzja...
              ... no i już będzie następny rok, nowy podatek i każdy z nas pofatyguje sie i tak do UM i wtedy mu wręczą taki pakiet (5 szt.), zużyjemy go w 2-3 dni i... po akcji
              • paenka Re: pakiet sanitarny & psiory 18.05.05, 12:36
                No dobra a teraz mi powiedzcie co robic jak piesek ma rozwolnienie? Moze w pakiecie zalacza przenosny prysznic do splukiwania kupek?
                • zgierzak Re: pakiet sanitarny & psiory 18.05.05, 18:42
                  może do "pakietu" trzeba dołączyć porządny korek?
    • paenka Re: pakiet sanitarny & psiory 19.05.05, 22:11
      A wiec tak wygrzebałam pakiety sanitarne, które kiedys znalazly sie u mnie w domu o to jego opis : kartonik formatu zeszytowego chyba a5 z wyprofilowanymi liniami do zagiecia na ksztalt lopatki plus woreczek foliowy. PO uzyciu tego cuda stwierdzam , iz na takie psy wielkosci labradorzej pakiety powinny byc rownierz w rozmiarze XXL gdzie woreczek jest wiekszy (jakies dwa razy) oraz łopatek sztuk dwie.
      • ebusia_fam_fatal Re: pakiet sanitarny & psiory 20.05.05, 08:50
        plus spinacz do bielizny, aby zatkac nos :D ten "zapach" byl nie do
        wytrzymania!! :)
      • anilek_swiety Re: pakiet sanitarny & psiory 21.05.05, 23:31
        a nei moglabys w koncu do cholery nauczyc go zalatwiac sie kulturalnie np do
        pisuaru, albo klo :-)
        • zgierzak Re: pakiet sanitarny & psiory 23.05.05, 00:09
          no jeszcze tu psiura w kiblu brakuje... A na ulicę won...
          • esie Re: pakiet sanitarny & psiory 23.05.05, 07:55
            > ... A na ulicę won...

No właśnie na ulicy nie można :)
    • paenka Re: pakiet sanitarny & psiory 21.06.05, 17:26

bylam ostatnio na "wystawie" psow bo chcialam miedzy innymi
      pobrac pakiet sanitarny, ktory obiecywano na plakatachale nie wiedzialam gdzie mam sie udac czy ktos mi powie gdzie oni rozdawali te pakiety?
      • szaramysza9 Re: pakiet sanitarny & psiory 21.06.05, 17:42
        Mnie rano do domku dzis przynieśli;)
      • sieradzak Re: pakiet sanitarny & psiory 21.06.05, 22:53
        No cóż, też tam byłe, pakietów nie widziałe, ale w trakcie pokazu pani usilnie
        rozdawała ulotki z hasłem "Posprzątaj po mnie, bo sam nie dam rady" czy coś
        takiego mądrego bardzo, że ho-ho ;-)
        Na tej ulotce też były same mądrości no i instrukcja obsługi.
        Sprawa polegała na wzięciu ze sobą na spacerek, zwykłej tytki foliowej (zwykłe
        rekalamówki z marketów też spoko, ale to moja mądrość - bo tego tam nie było;-))
        Więc dalej zakładasz sobie to na rączkę niby jak rękawiczkę, łapiesz stosownego
        stolca, zdejmujesz tytkę z ręki tak, żeby zawinąć bobeczka i po sprawie.
        Czy do tego trza jakiś pakietów ? No nie wiem ;-)
        Zasadniczo sporo kasy poszło na te uloteczki, ale może faktycznie tanieh
        "sprzedać" prosty patent, niż cudować z pakietami ;-)

Ja na szczęście mojego psia mać mam na podwórku, więc takie wynalazki mnie nie
        interesują ;-) Ot normalnie łopata i szczotka do zamiatania i dalej jazda po
        trawniku ;-)
        • paenka Re: pakiet sanitarny & psiory 22.06.05, 09:52
          kurde jak sie sprzata po psie to wiem, chodzi mi raczej o szum ktory robia a z ktorego nic neie wynika.
          • sieradzak Re: pakiet sanitarny & psiory 22.06.05, 15:07
            Oj Paenka, nie wiesz, że w takich działaniach nawięcej jest szumu, później jest
            dym, a na końcu ... to co zbierasz po piesku ;-)

Wszystko odwrócowne - szum koło niczego.
            Zasadniczo nie jestem zwolennikem szumu, a konkretnych działań, jeśli to
            działanie spowoduje szum !!! A to co innego, znaczy się działanie przyniosło
            jakiś efekt ;-)
      • annat4 Re: pakiet sanitarny & psiory 22.06.05, 20:23
        Ja też byłam i po prostu zapytałam. Obok statywów do malownia (był również
        konkurs malarski ) stały namioty. W jednym wyswietlano filmy o tematyce
        zwiazanej z ochroną środowiska a w drugim namiocie siedziały miłe panie, które
        wręcz zachęcały do odbierania pakietów sanitarnych (dostałam dwa rózne, jeden w
        formie tekturowej a drugi stanowi metalowy uchwyt z foliówka). Obok namiotu pan
        prezentował sposoby uzycia obu wersji. To było ok. godz.11 -12. Byłam tylko
        zawiedziona bo nie było w tym roku zadnych stoisk, na których mozna było kupić
        akcesoria dla zwierząt.Ale ogólnie było ok.Pozdrawiam. annat
    • ebusia_fam_fatal Re: pakiet sanitarny & psiory 22.06.05, 13:27
      a pytalas kogos? czy tylko sie rozejrzalas i zrezygnowalas??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka