Dodaj do ulubionych

Drukowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 09:13

Chcę kupić laptopa. Mam komputer stacjonarny, do którego mam podłączoną drukarką i teraz pytanie: jak będę chciał wydrukować dokument z laptopa, czy muszę podłączać drukarkę do laptopa, czy jest inna możliwość bez przełączania przewodów. Dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ksionże Re: Drukowanie IP: *.chello.pl 24.03.10, 09:28
      kup drukarke z wifi i z lapkiem sie polaczysz bezprzewodowo a z kompem stacj
      przewodow lub bezprzewodowo za pomoca wifi
      • Gość: Adam Re: Drukowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 09:37
        No tak, ale mam jedną drukarkę HP oraz urządzenie wielofunkcyjne Epson i co z
        tym zrobić, wyrzucić jak ten sprzęt jest stosunkowo nowy?
    • Gość: x Re: Drukowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.10, 09:44
      Zakładam że lapkiem i tak posługujesz się z netem WiFi w domu. Jeżeli masz
      router WiFi, to (sprawdź) czy Twojej drukarki nie można podpiąć w trybie
      sieciowym (musi mieć wyjście sieciowe). Podpinasz ją wtedy pod router, jak
      dodatkowego kompa, a lapkiem korzystasz z niej przez Wifi. Tyle teorii. Resztę
      musisz sprawdzić.
      • Gość: Adam Re: Drukowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 09:53
        Drukarka to HP 3745 a Epson SX 100 czy wtedy będę mógł, przy takim połączeniu
        jak wspomniałeś drukować z komputera stacjonarnego bez żadnych kombinacji. Nie
        jestem mocny w tym temacie więc to pytanie może dla fachowca być dziwne.
        • Gość: Adam Re: Drukowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 09:58
          Jedno i drugie urządzenie mają po jednym wyjściu USB.
          • Gość: x Re: Drukowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.10, 10:03
            Inaczej (mniej bezpiecznie). Wejdź w ustawienia drukarki na stacjonarnym
            "udostępnianie" i skonfiguruj tak, żeby widział tę drukarkę lapek przez WiFi.
            • Gość: Informatyk Re: Drukowanie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.03.10, 22:52
              Gość pewnie nawet nie wie co to WiFi i Router, a wy każecie mu drukarkę
              udostępniać.
              Jedyna rada: zawołaj do siebie jakiegos pojętnego kolegę jak już kupisz laptopa
              żeby Ci to podłączył i ewentualnie powiedział co trzeba dokupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka