Gość: Yogi IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 17:42 Ul. 11-go listopada to postrach dla kierowców i zawieszen samochodów. Ulica ta jest tak beznadziejna, jak prezydent Wałbrzycha - dlatego uważam, że powinna nosić jego nazwisko! Co o tym sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: morro Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.09.10, 17:54 co prawda Kruczek ma już swoją ulicę na Piaskowej Górze ale nic nie stoi na przeszkodzie aby miał dwie.Jestem za,tym bardziej że jej stan techniczny jest taki sam jak i Kruczka dokonania przez 8 lat prezydentury w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informacja Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.10, 23:23 Przecież ma być remontowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 07:51 Przecież remont trwa. Byle jak, jak to na polskie realia przystało, ale trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
um-fakt Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego 15.09.10, 08:12 Remonty dróg 2007 - 2010 2007 Roboty drogowo – mostowe na obwodnicy wschodniej Przebudowa i modernizacja ulicy Głównej Przebudowa ulicy Blankowej Przebudowa ulicy Palisadowej Przebudowa ul. Wieniawskiego Remont ulic Konopnickiej i Słowackiego Remont ul. Malczewskiego 2008 Przebudowa i modernizacja ulicy Noworudzkiej 2009 Przebudowa i modernizacja skrzyżowania ulic Głównej, Broniewskiego i Kusocińskiego Remonty ulic: Spacerowej, Miłej, Szarych Szeregów, Kopalnianej i Baczyńskiego na Konradowie Remont ul. Wyszyńskiego Remont ul. Piłsudskiego Remont ul. Uczniowskiej Remont ul. Piotra Skargi Remont drogi wyjazdowej z parkingu Zamku Książ Remont al. Podwale, etap I 2010 Przebudowa i modernizacja ul. Andersa, etap I Remont ul. Wysockiego Modernizacja i przebudowa ulicy Piastów Śląskich W trakcie realizacji: Przebudowa i modernizacja ul. Jeździeckiej Modernizacja ul. 11 Listopada Remont al. Podwale, etap II Przebudowa ul. Długiej od ronda do ul. Broniewskiego Przebudowa ul. Broniewskiego od Poradni Zdrowia Psychicznego do ul. Długiej Przebudowa i modernizacja ul. Andersa, etap II Remont ul. 1 Maja Przebudowa ul. Kosteckiego Budowa drogi dojazdowej do Parku Przemysłowego na Poniatowie Budowa łącznika drogi wojewódzkiej nr 379 z ul. Uczniowską (etap projektowania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępiciel trolli Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 09:15 Znając mentalność autora wątku, to tuż po dokonanym remoncie ulicy nazwie on Kruczkowskiego bufonem, który kazał nazwać swoim nazwiskiem najelegantszy trakt w mieście. Ewentualnie zaproponuje wówczas zmianę nazwy na kogoś innego. Ja już mam propozycję. Niech będzie to ulica dr Anioły. Ten znakomity psychiatra z wałbrzyskiego szpitala powinien być Twoim patronem, Yogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Remont fragmentu ulicy 11 listopada trwa IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 09:33 od kilku miesięcy a ulica jest nadal w beznadziejnym stanie. Jeśli nie wierzysz sam przejedź nią 40 km na godz bez wymiany zawieszenia w samochodzie! A może chcesz wmówić, że Kruczkowski to dobry Prezydent Wałbrzycha, a Wałbrzych to kwitnące miasto? A może nazywasz się Kruczkowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępiciel trolli Re: Remont fragmentu ulicy 11 listopada trwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 09:43 Gość portalu: Emil napisał(a): > od kilku miesięcy a ulica jest nadal w beznadziejnym stanie Przyłączanie mediów trochę musi potrwać. Pole do popisu mają tam pracownicy gazowni, wodociągów, kanalizacji, telekomunikacji. Tak właśnie powinien wyglądać remont, a że odcinek jest dość długi, to i trwa to już dość długo. Ty pewnie zrobiłbyś remont wedle swoich potrzeb, tzn. najpierw szybko położyłbyś nowiutki, równy asfalt. Następnie po miesiącu pękła by rura i świeżą dróżkę trzeba by rozkopać. Po kolejnych dwóch tygodniach powstałaby nowa łata, bo akurat TePsa zakłada w tym miejscu kable. I tak dalej, i tak dalej. Pewnie już zapomniałeś, jak świetnie jeździło się ulicą Piłsudskiego, która miała co 50 metrów uskok? Gość portalu: Emil napisał(a): > A może chcesz wmówić, że (...) Wałbrzych to kwitnące miasto? Tak, zwłaszcza wiosną :) > A może nazywasz się Kruczkowski? Dołącz do Yogiego, patrz: mój poprzedni post :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Remontują kilka miesięcy krótki fragment IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 20:54 ul 11 listopada, a efekt jest taki, że stan nawierzchni jest fatalny. Ale mój przedmówca jest zadowolony, jak dobrze zrozumiałem z tempa remontu i stanu Wałbrzyskich ulic. Wg mnie to jakiś żart - kto jeszcze się z nim zgodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Remont fragmentu ulicy 11 listopada trwa IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.10, 10:13 Praca w UM Panu nie służy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojro Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 16:28 jakoś nie widać tych remontów, chyba ze za remont uważa się zrobienie z dziury górkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor donald Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 18:38 Dzięki za te fakty!! To jest coś!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan kleks Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 13:15 Dobrze, że przedstawiono fakty, a marudy niech milczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakty NIEdokonane Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.10, 11:05 www.paciepnik.pl/?p=news&lang=pl&id=100&page=8 ... nie żebym był złośliwy....i że pana Paciepnika ze mnie poplecznik, wiem że wszystko wymaga czasu. Ale Wałbrzych go już nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 09:49 Masz 100% rację. Jestem za:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadziwiony Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:19 Do pracy NIEROBY! A nie sie farmazonami zajmujecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morro Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.09.10, 20:54 facet albo facetka z UM wymienili inwestycje drogowe od 2007 r. przypisując je zapewne w domyśle że są one zasługą Kruczkowskiego.Zapomnieli jednak dodac że niektóre drogi były remontowane za kasę starostwa lub wojewody,dot. to takich ulic jak; Długa,Kosteckiego,Wyszyńskiego,Piłsudskiego i Wieniawskiego.Nieładnie tak chwalic się cudzymi dokonaniami,a tak na marginesie jeżeli w urzędzie uważacie Wieniawskiego za swoją drogę to dlaczego remont łącznika przy rondzie Długa- Wieniawskiego trwa ponad 3 tygodnie? Pospieszcie się bo niedługo wybory i wasz pryncypał nie będzie się miał czym pochwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.09.10, 21:04 Przecież Kruczkowski ma już swoją ulicę, na Piaskowej Górze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #ffffff Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 23:58 > facet albo facetka z UM wymienili inwestycje drogowe od 2007 r. przypisując je > zapewne w domyśle że są one zasługą Kruczkowskiego. Pokaż gdzie to napisał? > ic jak; Długa,Kosteckiego,Wyszyńskiego,Piłsudskiego i Wieniawskiego.Nieładnie t > ak chwalic się cudzymi dokonaniami, Co ty k...ropa wiesz o dokonaniach. > łącznika przy rondzie Długa- > Wieniawskiego trwa ponad 3 tygodnie? Piszesz o rondzie w Szczawnie Zdroju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępiciel trolli Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 09:02 Gość portalu: morro napisał(a): > przypisując je zapewne w domyśle że są one zasługą Kruczkowskiego Od przypisywania w domyśle słów, których nikt nigdy nie wypowiedział jesteś Ty, Emil, Yogi i Rebell Yell. Pisałem już o tym w jednym z wczorajszych wątków. Panowie, to jest doprawdy chore, że najpierw coś komuś przypisujecie, a potem to komentujecie lol. > jeżeli w urzędzie uważacie Wieniawskiego za swoją drogę to dlaczego remont łącznika przy > rondzie Długa- Wieniawskiego trwa ponad 3 tygodnie? Konia z rzędem temu, kto pokaże mi miejsce, w którym Długa łączy się z Wieniawskiego :) Notabene znowu komuś coś przypisujesz, że w urzędzie uważają itp. PS. Jeżeli Kruczkowskiego ganisz za opieszałość w budowie łącznika, znajdującego się na terenie Szczawna Zdroju, to przynajmniej pochwal go za budowę obwodnicy koło Pomnika Ułanów. Bądź sprawiedliwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tępYciela Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.10, 10:19 Zapraszamy na Niepodległości, Świdnicką, 1 Maja ulice jak długie tak długo trzeba czekać aż się cokolwiek z nimi zrobi. Wysockiego? Każda dziura osobna firma i każda wraz z zimą która zaskakuje nie tylko drogowców ale i drogi, powraca. Konopnicka, Piotra Skargi, Słowackiego? Rozumiem, iż są "kluczowe" jeśli chodzi o komunikację w mieście...Panie Troll największy na tym forum, przestań Pan pier... Odpowiedz Link Zgłoś
loniek0 Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego 15.09.10, 21:24 Super opinie. Jak trzeba dołożyć Kruczkowskiemu to nie ważne, że droga nie jego. Ale jak ktoś zauważy, że są remonty- to przecież nie na drogach Kruczkowskiego tylko starosty, wojewody. To w takim razie pytam się gamonie w czyim zarządzie jest ul. 11- Listopada? Czy po jej remoncie będziecie chwalić, że się fajnie jeździ czy może będziecie płakać, że wam się w piecu nie chce palić i to pewnie wina Kruczkowskiego, że nie ma cugu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Do Lonka IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 12:52 Jeśli potrafisz to podaj mi miasto gorzej zarządzane i bardziej obrzydliwe niż Wałbrzych, podaj mi też miasto które ma drogi w gorszym stanie. Ja nie potrafię wskazać żadnego przykładu! Jeśli chwalisz Kruczkowskiego to napisz co dokonał przez osiem lat! Odpowiedz Link Zgłoś
loniek0 Re: Do Lonka 16.09.10, 21:42 Jeśli mam Ci podać przykład miasta gorzej zarządzanego niż Wałbrzych: pierwsze co mi się nasunęło to Łódź, gdzie mieszkańcy odwołali prezydenta, Olsztyn gdzie prezydent molestował swoją pracownicę i jeszcze kilka przykładów bym znalazł, ale nie o to mi chodzi. Nowy, inny prezydent nic w naszym mieście nie zrobi, jeżeli my sami będziemy ciągle brudzić i śmiecić, a później narzekać że nikt po nas nie sprząta. Dam Ci przykład. Byłem na turnieju w kapsle w rynku. Po zakończeniu zawodów dzieci dostały po garści cukierków. Po pięciu minutach większość papierków wylądowała na ziemi przy aprobacie rodziców. Chcesz abym podał Ci przykład obrzydliwego miasta: Legnica, miasta Górnego Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa.mieczy Re: Do Lonka 16.09.10, 23:10 Loniek, plis. Odwiedziłam w maju br. Olsztyn i byłam w szoku! Miasto czyste, brak papierka na ulicy, kosze naśmieci opróżnione, palić można tylko w wyznaczonych miejscach bo inaczej mandat (strażnik miejski mnie zahaczył i pogadanka była), kamienice raczej odnowione (wiadomo, że są ulice gdzie jest lumpiarsko ale to margines), zabytki zadbane! Promenada wzdłuż Łyny elegancko utrzymana, szlaki wodne zaznaczone i NIEWYRWANE! Cmentarz w środku miasta, poniemiecki cmentarz, pruski, autochtonów - NIEZDEWASTOWANY! Fakt - prezydent pojechał po bandzie i siedzi za to. Ale cholera coś robił. Aha - pracę nad obwodnicą idą pełną parą (notabene podobno ma mieć nazwę M. i L. Kaczyńskich). I wiesz co? Miałam w sierpniu rewizytę koleżanki z Olsztyna. Wałbrzych jej się bardzo, ogromne podobał, ale nie mogła zrozumieć czemu piękne kamienice nie są odnowione, czemu nie ma atrakcyjnego dla nich oświetlenia itp. Ulica Limanowskiego jej się podobała, Matejki, Fredry, Paderewskiego! Dopiero spojrzałam jej oczami na Wałbrzych i pojęłam jak widzą go przyjezdni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Do Lonka IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.10, 00:16 Takie małe 2 pytania... 1. Kiedy w Olsztynie zamknięto kopalnie i jak sobie poradzili z tym problemem (i biedaszybami)? 2. Kiedy Olsztyn stracił praw grodzkie? Olsztyn to miasto turystyczne od dawien dawna i w czasach kiedy u nas padał czarny śnieg tam już było czysto i schludnie. Byłem parę razy. Naprawdę łatwiej i szybciej jest osiągnąć sukces kiedy nie trzeba zagospodarować zgliszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Lonka IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.10, 00:34 Problem grodzkości jest źle przedstawiany. Bo to czy jest grodzkość czy nie ma ma jakieś tam wymierne znaczenie, ale są miasta które nigdy powiatowe nie były i sobie radzą. I jak widać to po naszym mieście z czasem pewne rzeczy można poukładać i rozwijać się. Remontować drogi, kamienice. Prowadzić duże inwestycje. Większą szkodę niż nawet cały rok bez praw powiatu przyniosła sama utrata praw grodzkich. Spowodowało to lawinę problemów począwszy od bandyckiej inwestycji obwodnicowej - trafiła do GDDKiA oczywiście na szary koniec razem z wszystkimi drogami wojewódzkimi i ich remontami, a skończywszy na gehennie odzyskiwania tych praw. I między innymi ten swój bandycki podpis powinien odpowiedzieć moralnie kandydat Lubiński. Najlepiej społeczną banicją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Do Lonka IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.10, 10:29 Łódź, Katowice? Z tych miast się na potęgę nie ucieka a żyje w nich całkiem dobrze (oraz dobrze zarabia), to że odwołali prezydenta świadczy tylko o wysokiej świadomości mieszkańców. Akurat Górny Śląsk chociaż zdewastowany to wbrew pozorom dobrze prosperujący i dobrze się rozwijający obszar. Władze mamy taką jaich obywateli, nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępiciel trolli Re: Do Lonka IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 21:48 Gość portalu: Emil napisał(a): > Jeśli chwalisz Kruczkowskiego ... ble bleble Znowu coś komuś przypisujesz, Emil. A w którym miejscu konkretnie Lonia chwali Kruczkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
loniek0 Re: Do Lonka 16.09.10, 22:00 Teraz druga część odpowiedzi. Co przez 8 lat zrobił Kruczkowski? O remontach dróg ktoś już pisał powyżej. Czy widziałeś wyremontowane szkoły podstawowe, boiska: Orlik przy Limanowskiego, przy PG6 na Głównej, przy Grodzkiej, drugi Orlik budowany przy ZS nr 2 na Starym Zdroju, remont kamienic w Rynku i nie tylko, Galeria Victoria- wiem prywatny inwestor, ale zgoda na budowę była od UM, AQUA ZDRÓJ w budowie, renowacja parków- Sobieskiego i na Sobięcinie, ograniczenie ilości biedaszybów, remonty dachów, Stara Kopalnia, Zamek Książ, Hala lekkoatletyczna przy Chopina na Nowym Mieście, zmiana ustawy, która umożliwi nam odzyskanie grodzkości- wbrew temu co głoszą niektórzy nawiedzeni radni, organizacja dużych imprez sportowych i mniejszych dla mieszkańców. Nowe autobusy MPK, których mogą nam zazdrościć inne miasta. Na początek tyle. Więcej optymizmu i uśmiechu na co dzień. Powód do narzekań zawsze się znajdzie, ale nie dajmy sobie wmówić, że Wałbrzych to zadupie, jak ktoś kiedyś powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Do Lonka IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 16:29 Widziałem, jak w Wałbrzychu na ul. 11 listopada pękają sprężyny, krzywią się felgi i odpadają tłumiki. Nawet Komendant Powiatowy Policji powiadomił mnie, że wystąpił o zamknięcie tej drogi dla ruchu - z uwagi na jej fatalny stan. Jednak podobnych ulic w Wałbrzychu jest sporo np. Świdnicka, Wrocławska, Chrobrego, Gagarina, 1 Maja. W żadnym innym mieście mie spotkałem się z takim stanem dróg, w żadnym innym mieście nie widziałem takiego getta jak Sobięcin czy Podgórze. Wałbrzych to największy syf, jest nie do przebicia! Odpowiedz Link Zgłoś
loniek0 Re: Do Lonka 19.09.10, 22:16 Z ulic, które wymieniłeś, "dzięki" SLD (2002r. utrata grodzkości) tylko jedna jest w zarządzie Kruczkowskiego. Mam do ciebie jedno pytanie, czy po skończonym remoncie napiszesz na forum że jest ok.- nie mam tu na myśli Kruczkowskiego, tylko drogę? Co do Gett- widziałem gorsze dzielnice np. w Legnicy, gdzie w biały dzień dostałbyś po twarzy, a auta nie zostawiłbyś nawet na chwile. Każde miasto ma swoje "getta" i ani Ty, ani ja tego nie zmienimy. Myślę, że Wałbrzych ma więcej dobrych stron niż Ci się wydaje, tylko nie chcesz ich dostrzec, bo nie mógł byś się czepiać Kruczkowskiego, a tylko to jest Twoją intencją. Następnym razem zwrócisz uwagę prezydentowi, że jak otwierasz lodówkę to światło ci się ciągle pali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: Do Lonka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.09.10, 09:16 jak już tak wychwalsz te pozytywy rządów Kruczkowskiego to nie zapomnij o boisku na Podzamczu przy Blankowej,toż to przecież jego pierwsza inwestycja po objęciu sterów w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Do Lonka IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.10, 09:39 Tak jest. Stan boiska to ewidentna wina Kruczkowskiego. To na pewno on pod osłoną nocy wysypywał gruz, szklane odpadki i złom w glebę. Oj, Piotruś, ale se nagrabiłeś. Nawet boiska nie umisz zrobić :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor donald Re: Do Lonka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 14:22 Dlaczego tak jest, ze wszystko co poszło niedobrze jest winą prezydenta?? Znam go i nie wierzę, że mając wiedzę pozwolił na to by źle zrobić boisko (zwłaszcza, że też jest sportowcem). Znalazł się jakiś partacz i zrobił przekręt. A teraz prezydent jest oskarżany bezpodstawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: Do Lonka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.09.10, 16:51 niestety ale już tak jest że za wszystko w firmie odpowiada Szef,i za to co jest dobre i za to co jest złe.Boisko robił Bartolik i je spartolił ale za to odpowiada jego Szef czyli Kruczkowski.Szef w stosunku do winnych nie wyciągnął żadnych konsekwencji i jest tak że w kasie nie ma 700 000 zł,Podzamcze nie ma stadionu a Bartolik ma nowy dom. Odpowiedz Link Zgłoś
loniek0 Re: Do Lonka 20.09.10, 19:09 Na boisku przy Blankowej trenuje Juventur, a wiesz ile osób korzysta bezpłatnie z nowego boiska przy Szkole 21? Temat Blankowej nie jest jeszcze zakończony i dobrze o tym wiesz. Jak zostanie zakończony to Podzamcze będzie miało dwa boiska. Ciekawe co wtedy będziesz pisał, że trawa słabo się zieleni? Jeżeli piszesz o odpowiedzialności, to czy możesz napisać czy ktoś może został zwolniony z UM za to boisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były piłkarz Re: Do Lonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 20:23 nie ma co sie chwalić tym co dla infrastruktury sportowej w naszym mieście zrobił Piotr Kruczkowski wystarczy spojrzec na Świebodzice - gmina pewnie z 5 (albo i wiecej ) razy mniejsza od Wałbrzycha w tym roku kończą 4 orlika i będą budowac jeszcze jednego. Aqua park mają od kilku lat a my w naszym mieście od kilku lat budujemy. Zobacz kiedy powstała spółka aqua zdrój ile zarobił jej prezes przez ten czas a jakie są widoczne postępy w budowie. W tym mieście potrzebny jest gospodarz który będzie pracował przez cały okres kadencji a niee tylko w roku wyborczym. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
loniek0 Re: Do Lonka 20.09.10, 21:09 Jeśli piszesz o Aquie to przypomnij sobie co robili radni w poprzedniej kadencji, ci sami którzy teraz tyle krzyczą. Ile wymyślali różnych rzeczy, aby utrącić ten pomysł, bo nie daj boże Kruczkowski wybuduje kompleks i będzie miał się czym pochwalić. Nie chcę aby moje wpisy były traktowane jako pochwały, chcę tylko abyśmy dostrzegali dobre i złe strony naszego miasta, a nie tylko wyszukiwali samych negatywów. Piszesz o Świebodzicach to dobrze, że mają 4 boiska- z tego co mi wiadomo to nie wszystkie są "orlikami", ale to nieistotne. Wałbrzych w ostatnich dwóch latach wybudował 3 boiska wielofunkcyjne, buduje 4 na Starym Zdroju, zmodernizował stadion przy ul. Kusocińskiego, przy Dąbrowskiego też jest nieźle. Powstaną boiska przy Ratuszowej. Co do prezesa Aqua Zdroju- masz jakieś informacje o opóźnieniach w pracy bo z tego co mi wiadomo wszystko przebiega zgodnie z planem? Twoim zdaniem nic się na Ratuszowej nie dzieje? Kto Twoim zdaniem byłby dobrym gospodarzem tego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Do Lonka IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.10, 21:29 Bardzo powierzchownie podchodzisz do sprawy i dość dogmatycznie. Przypominasz upierdliwego rodzica który kręci nosem na piątkę swojego dziecka, wskazując kujona który dostał szóstkę Orliki buduje się w określonym trybie i wielkość miasta nie ma znaczenia. Dlaczego nie pokażesz, miast gdzie takie boiska nie powstają w ogóle, albo jest ich mniej. Taka tutaj chwalona Świdnica otwierała hucznie z fajerwerkami jednego i jedynego ich orlika. Aqua parku nie mają do dziś. I o czym to świadczy? O niczym. Są jeszcze inne rzeczy, które te miasta różnią. Np problemy do pokonania. Jeżeli chodzi o Aqua Zdrój to z tego co wiem były dwa poślizgi. Jeden by powalczyć o 8 mln zł dofinansowania. 3 miesiące za 8 baniek to raczej się opłacało. Drugi związany z unieważnionym postępowaniem przetargowym. 2 miesiące - w marcu unieważniono przetarg - w maju wybrano ofertę z nowego. I naiwnym jest sądzić, że te projekty które są teraz realizowane przygotowane zostały wczoraj. Na kampanię wyborczą. Na kampanię wyborczą to można pasy na jezdni odmalować. To duże projekty. Wielomilionowe. Dofinansowane z unii europejskiej. Samego dofinansowania z Unii było 281 mln złotych ponad 1100% poprzedniej kadencji. (słownie tysiąc sto procent !!!) Większość twarde projekty inwestycyjne. Nie wiem jak na Tobie, na mnie robi to dobre wrażenie. I takie projekty przygotowuje się latami - nie wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor donald Re: Do Lonka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.09.10, 07:52 W Wałbrzychu robi się naprawdę wiele, bardzo miło jest kiedy patrzy się na wyremontowane ciągi kamienic, jedzie się wyremontowanymi drogami i patrzy jak jeszcze wiele budów jest w trakcie. Wałbrzych się zmienił i zaczyna być miastem na poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anoda Re: Do Lonka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.09.10, 10:40 oj piewcy sukcesów Kruczkowskiego,pan Goebbels miałby z was pociechę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes RSPChwalisz Re: Do Lonka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.09.10, 14:07 obecnie na tym boisku nikt już nie trenuje ,bodajże od połwy czerwca bo jest wyłączone z dostępu dla chętnych.Właśnie wracam z podpisaną z UM w W-chu umową dot.wypasu naszego bydła na tym terenie które dzięki temu będzie wykoszone i odpowiednio nasycone nawozem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Wałbrzych to najbrzydsze miasto w okolicy IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.10, 21:12 większego syfu nie ma, a na Sobięcinie spokojnie można kręciś filmy grozy. To wina włodarzy miasta na nie przeciętnego Kowalskiego. Kto się ze mną nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Wałbrzych to najbrzydsze miasto w okolicy IP: 87.105.201.* 23.09.10, 08:15 No dalej dzieci neo, wpisujemy dzielnice i ulice. Dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Wałbrzych to najbrzydsze miasto w okolicy IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 20:00 Ul 11-Listopada to tragedia na skalę światową - dzisiaj widziałem to na własne oczy. Remont się ślimaczy i końca jego nie widać. Autor postu ma rację, że sprawa nie jest normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alatala Re: Wałbrzych to najbrzydsze miasto w okolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 18:04 A gdzie jest rondo na Świdnickiej co ? Miasto dało 3 milaki do nie swojej drogi Kruczek z tutajem nitki otwierał . A rondo gdzie? Zaprzeproszeniem We d.....ie a co tam niech się kierowcy tłuką tam jak muchy . Tamtendy Kruczkowski nie dogina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads Nie obrażać ulicy kruczkowskiego! IP: 178.235.49.* 24.09.10, 18:15 Nie obrażać mojej ulicy! Moja ulica nosi imię LEONA KRUCZKOWSKIEGO, a nie piotra (specjalnie napisałem z małej litery :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Kiedy wreszcie skończy się remont IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 21:15 kilomertowego odcinka tej ulicy. Remont trwa już klika miesięcy i końca nie widać, a robotnicy zamiast robić udają że robią! Już dwa razy wymieniłem zawieszenie w samochodzie! Czy ktoś poda mi datę zakończenia remontu odcinka od dwópasmówki do placu Górnika i dalszej części od Placu Górnika do Armii Krajowej? Co z rondem na skrzyżowaniu ze Świdnicką i Strzegomską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Do Lonka IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.10, 10:48 Daniel proszę NIE oszczędź wstydu i do Świdnicy nas nawet nie próbuj porównywać. Byłeś w tym mieście (mniejszym od naszego o połowę) ? Rozmawiałeś z mieszkańcami? Wątpię. Czy wiesz od kiedy Pan Kruczkowski mówi o Aqua Zdroju? To oświecę Pana. Od 2004 roku. Niedługo minie 7 lat. A o obwodnicy i grodzkości? od 2003. Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RaV Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.chello.pl 26.09.10, 21:59 Uważam, że ulica 11-go listopada nie należy w zarządzie do Pana Piotra Kruczkowskiego. A tak poza tym to już w Wałbrzychu jest jedna ulica Kruczkowskiego, także sam widzisz. Nie da rady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.10, 17:31 Skoro tak to może nazwać tą ulicę ul. Lecha Kaczyńskiego. Może Marta zobaczy w jakim jest stanie i przekaże część z 3 mln. zł które otrzymała na szczytny cel tj. remont tej ulicy? A może Jaruś też się dołoży - ponoć on potrafi wszystko załatwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 19:37 Pada deszcz więc ulicy nie remontują. Woda stoi i dziurach i nikt nie wie czy i gdzie urwie koło! Czy ktoś wie kiedy ma sie zakończyć tan wielki remont 1 kilometra drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lok Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 20:06 11 listopada nie nadaje się do jazdy. Oto smutna prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 21:20 Remont tej ulicy to chyba jakaś pomyłka. Pracuje na długości całej ulicy kilka osób a podobno do grudnia maja go skończć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vik Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.10, 00:06 Do grudnia mają skończyć - ale którego roku? Kruczek rządzi - Kruczek dał d...y! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Nazwać ul. 11-listopada ul. Kruczkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 00:36 do 2147 r . Ja piernicze jacy malkontenci ......remontują drogą ale co tam ! zbesztac że wolno , ze mało ludzi pracuje , że sie nie wyrobią . a najlepsze jest to , że po oddaniu drogi : - ale jest brzydki aslfat, i w dodatku ma równe odcienie - no jedzie sie równo ale ile oni ją robili - pół wieku - co to jest jedna droga - Kruczek - dlaczego mi nie robisz ulicy pod domem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek To nie jest normalny remont IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 00:45 w normalnym kraju 1 km drogi nie remontuje się przez rok. Końca remontu nie widać, to nie rozumiem z czego mamy być zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: To nie jest normalny remont IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.10.10, 19:43 Kruczek -weż się w końcu do roboty bo już druga kadencja ci się kończy w ty ciągle stoisz w miejscu -bajarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: To nie jest normalny remont IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 15:09 Kruczek przejedź się tą drogą to sam odpowiesz sobie na pytanie jakie piekło zgotowałeś mieszkańcom i czy mają oni powody aby na głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vik Re: To nie jest normalny remont IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 20:23 Racja - Kruczek przejedź się ul. 11 Listopada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: To nie jest normalny remont IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 10:22 Jechałem 11 Listopada wieczorem i wpadłem w wieklą dziurę - coś uszkodziłem bo samochód piszczy podczas jazdy! K...a, czy coś mogę jeszcze zrobić aby odzyskać pieniądze za naprawę samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: To nie jest normalny remont IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.10, 11:10 nic nie możesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: To nie jest normalny remont IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 21:13 Czy to oznacza, że Kruczek jest niereformowalny, że nic do niego nie dociera, że musimy żyć w syfie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: To nie jest normalny remont IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 19:41 Droga jest naprawdę fatalna. Robotnicy są ale nic nie robię. Do wiosny nie skończą w tym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: To nie jest normalny remont IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 17:22 Racja Odpowiedz Link Zgłoś