Dodaj do ulubionych

Znaleźli Daisy?

IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.05.06, 18:09
www.e.gazeta.wroc.pl/start.php?kalendarzRok=2006&kalendarzMiesiac=05&kalendarzDzien=02&mutacja=2
Jeśli potwierdzą się wyniki to może w końcu księżnę pochowają w godnym
miejscu, a nie jak psa w ogrodzie
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.05.06, 19:04
      Też tak uważam. Tej kobiecie należy się godne miejsce spoczynku. Jeżeli żyją
      jeszcze osoby, które mają wiedzę na temat miejsca jej pochówku powinny ją
      ujawnić. I niech nie zasłaniają się 6-metrowym sznurem pereł, w których podobno
      ją pochowano. Przecież pod koniec życia co można wyczytać w poświęconych Daisy
      książkach żyło się jej ciężko i ubogo. Wyprzedawała też swoje klejnoty żeby
      mieć na życie. Chętnie położyłabym bukiet stokrotek na jej grobie
      • Gość: /\/\/\/\/\/\/\ Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.05.06, 23:10
        piękna kobieta - foto tutaj:
        twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=4733
        • Gość: BB Re: Znaleźli Daisy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 23:44
          Podniecasz sie tak jakby zalezalo Ci na czyms innym niz na wklejenu adresu.
      • Gość: Alicja Re: Znaleźli Daisy? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.06, 20:24
        Od lat fascynuje mnie ta postać i cieszę się, że jest grupa osób, która także o
        niej pamięta. Podziękowanie dla autora artykułu w Gazecie Wrocławskiej za
        podjęcie tematu księżnej. Proszę o następne z przebiegu poszukiwań
    • Gość: Kris26 Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.05.06, 20:53
      taka księżniczka jak z koziej pupy trabka zwykły człowiek jak ja czy Ty
      • Gość: Zoolog Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.05.06, 21:19
        Przeżywacie to jak mrówka orgazm
      • nchyb Re: Znaleźli Daisy? 02.05.06, 21:30
        > taka księżniczka jak z koziej pupy trabka zwykły człowiek jak ja
        chyba jednak nie taka jak Ty...
        • Gość: anka Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 03.05.06, 05:53
          Czytałam fragmenty jej pamiętników „Taniec na wulkanie” i muszę stwierdzić, że
          była w pewnym sensie pierwowzorem Diany. W życiu obu pań jest tyle zbieżności.
          Ale chyba jednak biografia Daisy była bardziej barwna. Wg mnie Daisy była
          również ładniejsza (ale to już kwestia gustu). Zdjęcie księżnej zamieszczone w
          Gazecie Wrocławskiej jest naprawdę piękne.
          • Gość: Roman Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 03.05.06, 07:51
            Rzeczywiście była naprawdę piękną kobietą. Kto wie gdzie można kupić literaturę
            na temat księżnej?
            • nchyb Re: Znaleźli Daisy? 03.05.06, 08:23
              np. w merlinie:
              www.merlin.com.pl/frontend/towar/320052
              a tu może mniej o samej Daisy :-)
              www.merlin.com.pl/frontend/towar/420349
              • Gość: Roman Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 03.05.06, 10:03
                Dziękuję nchyb za info
          • Gość: 666 Re: Znaleźli Daisy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 16:30
            Diany? a może Matki Teresy lub Papieża? daj spokój...
        • Gość: Kris26 Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.05.06, 10:33
          no nie wiem oprócz tego, że ja jestem mężczyzną a ona była kobietą wydaje mi się
          że jesteśmy ludźmi chyba, że ona była z innego Świata to rozumiem wysławiajcie
          ją sobie ;P
          • nchyb Re: Znaleźli Daisy? 03.05.06, 10:38
            oprócz różnicy płci, zdaje się jeszcze, że ona miała klasę, której Tobie chyba
            jednak brak...
            • Gość: Alka Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 03.05.06, 12:12
              Wyznając teorie Krisa to wogóle nikt nie zasługuje na uwagę. Najlepiej
              sprowadzić wszystkich do jednej wielkiej szarej masy. „Co tam Daisy”
              rzeczywiście przez te kilkaset lat od nadania Wałbrzychowi praw miejskich
              mieliśmy tu tyle wybitnych rodzimych postaci, że jedna księżna (do tego
              angażująca się w życie regionu)więcej czy mniej nie robi róznicy. Co za ignorant
              • Gość: Kris26 Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.05.06, 14:28
                a wychwalajcie ją sobie, napisałem tylko, że była taka samą osobą jak każdy.
                Pozdrawiam żecze dużo słońca :)
    • Gość: 666 jak ona jest piękna to ja też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 16:31
      • Gość: Magda Re: jak ona jest piękna to ja też IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 03.05.06, 20:21
        Zdjęcie Daisy juz widzieliśmy i jest cool. Teraz ty 666 pokaż swoje.
        Podejrzewam, że będzie to jeden z obrazów Hieronima Boscha
        • Gość: 666 Re: jak ona jest piękna to ja też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:30
          o tak. jest bardzo cool. i trendy. i dżezi.
          • Gość: limonka Re:Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 03.05.06, 21:27
            Jeżeli nawet dotrą do szczątków księżnej, czego bardzo życzę, to jestem ciekawa
            gdzie je później pochowają. Zrobią krypte w zamku, czy w kościele ewangelickim?
            • Gość: Kris26 Re:Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.05.06, 23:07
              zrobią zupe na kości :D
              • Gość: TOM Re:Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 04.05.06, 08:45
                To dobrze, że po tylu latach milczenia ktoś stara się wydobyć tę nietuzinkową
                postać na światło dzienne z historycznych mroków. Wydano dwie książki, Gazeta
                Wrocławska co pewien czas powraca do tematu, teraz dołączyli do tego naukowcy.
                Wygląda na to, że w Wałbrzychu zaczęto w końcu przypominać sobie o osobach,
                które wywarły jakieś pozytywne piętno na naszym regionie. Tak trzymać.
                Pozdrawiam
                • Gość: TOM Re:Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 04.05.06, 08:51
                  Aha jeśli ktoś z forumowiczów zna strony ze zdjęciami Daisy to prosze o
                  zamieszczanie linków. Foty z Królewskiego Muzeum w Londynie są OK, ale
                  nadmiernie eksploatowane. Proszę zatem o jakieś inne. Dzięki
    • Gość: 666 Re: Znaleźli Daisy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 09:39
      zamiast reanimować jakieś mumie władze mogły by się zainteresować takimi
      zabytkami jak wałbrzyskie drogi bądź kamienice.
      • Gość: wolf_gang Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 04.05.06, 20:30
        I najlepiej żeby odrestaurowały jeszcze Mauzoleum na Nowym Mieście, wtedy 666
        będzie miał gdzie odprawiac czarne msze
        • Gość: 666 Re: Znaleźli Daisy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:40
          całkiem celna kontra.
          • Gość: 777 Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.05.06, 21:05
            Gość portalu: 666 napisał(a):

> całkiem celna kontra

Idź do diabła :P
            • Gość: wolf_gang Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.05.06, 00:11
              Szukanie Daisy to jedno, a jest jeszcze do wyjaśnienia sprawa co się stało z
              pozostałymi szczątkami Hochbergów, które przed 1945 rokiem były w mauzoleum
              (oczywiście książańskim, nie tym na Nowym Mieście)
              • Gość: Anka Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.05.06, 09:07
                Jestem ciekawa jak juz znajdą Daisy, czym wówczas będą się emocjonować
                poszukiwacze sensacji
                • Gość: 666 Re: Znaleźli Daisy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 09:19
                  proponuję poszukać słynnej na cały świat wałbrzyskiej obwodnicy.
                  • Gość: feniks Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.05.06, 11:57
                    Jest wiele niewyjaśnionych zagadek. Chociażby słynny "znikający" pociąg w
                    czeleściach zamku.
                    • Gość: żurek i jabolek Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.05.06, 12:08
                      tu wszystko znika, zanika bądź też się dematerializuje.
                      • Gość: HASAN_SAS Re: Znaleźli Daisy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:59
                        Jak posty na forum?
                    • nchyb Re: Znaleźli Daisy? 05.05.06, 14:41
                      masz na myśli ten pociąg - z tej ksiązki?
                      www.merlin.com.pl/frontend/towar/241465
              • Gość: Gin Re: Znaleźli Daisy? IP: 88.207.254.* 05.05.06, 15:30
                A slyszales kiedys o dwuch metalowych trumnach, ktore byly znalezine w koscile
                w Dziecmorowicach. znajdowaly sie w nich trzy pieknie odziane
                szkilety:mezczyzny w zbroji i kobiety z kilkuletnim dzieckiem.Trumny i wszystko
                co wartosciowe zostalo zrabowane przez miejscowych pijaczkow, a szczarki
                pochowane pod kosciolem.W trakcie tego pochowku znaleziono skrzynie ze stara
                porcelana ktora skonfiskowala milica.I co dalej?-CISZA!(dzilo sie to w latach
                60-tych.)
                • Gość: walden Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.05.06, 21:01
                  W Unisławiu Śląskim za zdewastowanym kościołem ewangelickim też jest cmentarz
                  na, ktorym jeszcze kilka lat temu walały się ludzkie szczątki
                  • Gość: AMANDA Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 06.05.06, 00:12
                    Czy za komuny zabraniano poszukiwań Daisy bo nie przypominam sobie aby wtedy
                    mówiono coś na ten temat
                    • Gość: wolf_gang Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 06.05.06, 08:54
                      „Za komuny” to szukając mozna było znależć guza a nie Daisy
                      • Gość: \/\/ \/ Re: Znaleźli Daisy? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.06, 22:59
                        To może znajdą również w Książu gotową do staru rakietę V2, która wystaruje i
                        rąbnie w stolicy prosto w gmach na Wiejskiej
                        • Gość: xyz Re: Znaleźli Daisy? IP: 195.229.242.* 11.05.06, 05:28
                          Nie miala takiego zasiegu:-( ,ale ze w zwiazku iz startowala z ruchomej
                          platformy moznaby podwiezc ja troche blizej:-)
                          • Gość: Radek Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 11.05.06, 22:03
                            Ale byłby news: Wunderwaffe Adolfa Hitlera 61 lat po zakończeniu II wojny
                            światowej rąbnęło w siedzibę wybrańców narodu. W Polsce szok wszyscy opłakują
                            nieodżałowanych wicepremierów Jędrka i Romcia
                            • Gość: Eliza Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 12.05.06, 19:50
                              Co ma wspólnego Daisy z jakąś rakietą?
                              • Gość: feniks Re: Znaleźli Daisy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.05.06, 14:35
                                Bo jak na swoje czasy była niezłą rakietą...
                                • Gość: marcia Re: Znaleźli Daisy? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 13.05.06, 21:24
                                  Bardzo fajnie, że lokalna prasa zajmuje sie tematem księżnej. Od ciągłego
                                  czytania o ratuszu, starostwie, obwodnicach i dziurach w drodze już się rzygać
                                  chciało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka