Dodaj do ulubionych

Teatrzyk Zielone Oko

29.10.04, 17:02
Moze taki watek juz byl wiec przepraszam jesli powtarzam.
Mam pytanie - czy mozna kupic na CD nagrania trojkowego Teatrzyku Zielone Oko
sprzed lat?
Moze ktos zna website z namiarami jak ewentualnie zamowic jakie CD jesli
istnieje/istnieja?
Z gory dziekuje,
Aszar
Obserwuj wątek
    • Gość: R2D2 Re: Teatrzyk Zielone Oko IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 18:18
      Wejdź na stronę Trójki (www.radio.com.pl/trojka), tam może być informacja o
      tym, kto zajmuje się takimi sprawami (jakieś archiwum, albo dział promocji lub
      dział wydawnictw, jeśli takowy mają). Wyślij do nich maila. Może odpowiedzą.
      Pozdrawiam,
      R2D2
      • Gość: Edekfabrykikredek Nie ma po co wchodzić ;-p IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 22:59
        Nie ma po co wchodzić na strone Trójki.
        Znajdziesz tam tylko beznadziejne kawałki pod plagiatowym tytułem "60 s/min"
        bliżej nie znanego autora.
        Archiwum to może i jest ale ponieważ jego zawartośc nie nadaje się dla targetu
        i psuje brand więc wstęp do niego jest zabroniony. Zagląda tam czasem, w
        tajemnicy wielkiej i po nocy, pewien redaktor ale niestety coraz rzadziej a do
        tego wróble na zielonym ganku z neonem ćwierkają, że być może przestanie
        zaglądać w ogóle (czego Mu z całego serca nie życzę bo to prawie ostatni
        przyczólek kultury jest).
        Maila możesz wysłać. Może odpowiedzą. Mają bowiem nawet rzecznika prasowego :-)
        Tylko rzadko mówi do rzeczy :-))))))))))))))
        • Gość: R2D2 Do edka, który się nudzi IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 30.10.04, 01:25
          > Znajdziesz tam tylko beznadziejne kawałki pod plagiatowym tytułem "60 s/min"
          > bliżej nie znanego autora.

EDEK! ODCZEP SIĘ ODE MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Śledzisz mnie, cymbale jeden? Zajmij się jakąś pożyteczną pracą, może
          charytatywną... Tyle dzieci potrzebuje pomocy.
          Przestań ciągać się za mną po całym forum, nudziarzu. Obrońca Trójki się
          znalazł. Dobrze to o niej świadczy, jeśli miała TAKICH słuchaczy, jak ty, albo
          Basil Fawlty, wraz jego wiecznymi urologicznymi aluzjami. A może ty i on to
          jedna osoba?
          • szef.komisji Re: Do edka, który się nudzi 30.10.04, 01:39
            Gość portalu: R2D2 napisał(a):

> EDEK! ODCZEP SIĘ ODE MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Buhaha!!! Gościu wyluzuj! Podobnoż Trójka to lek na wszystkie choroby tego
            świata.
            Ale rozumiem - łykend bez drapieżnego humoru Kraszewskiego to łykend stracony.
            Mówiłem - trzeba archiwizować...

> Śledzisz mnie, cymbale jeden? Zajmij się jakąś pożyteczną pracą, może
            > charytatywną... Tyle dzieci potrzebuje pomocy.
            Buhaha (2)!!! Do innych masz pretensje - sam daj dobry przykład, a nie trop z
            zapiekłością wielką każdego postu z krytyką jednej beznadziejnie głupiej
            minuty. Zrób coś pożytecznego!!!

> Przestań ciągać się za mną po całym forum, nudziarzu. Obrońca Trójki się
            > znalazł. Dobrze to o niej świadczy, jeśli miała TAKICH słuchaczy, jak ty,
            albo
            > Basil Fawlty, wraz jego wiecznymi urologicznymi aluzjami. A może ty i on to
            > jedna osoba?

Buhaha (3)!!! Ale masz człeku obsesje! Obrońca Kraszewskiego się znalazł. Tego,
            któremu nazwiska się nie podobają i berety moherowe, tego z instynktami
            pierwotnymi i swoimi zabobonami. A może Kraszewski i ty to ta sama osoba?

To tak tyle przedweekendowo - ależ mnie ten Edek zainspirował. A ciebie
            poniosło nerwusku... Oj ti ti ti, nieładnie.
            • Gość: R2D2 Re: Do edka, który się nudzi IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 30.10.04, 22:20
              Przypominam, że odpowiadałem tu na TEN post:
              "Moze taki watek juz byl wiec przepraszam jesli powtarzam.
              Mam pytanie - czy mozna kupic na CD nagrania trojkowego Teatrzyku Zielone Oko
              sprzed lat?
              Moze ktos zna website z namiarami jak ewentualnie zamowic jakie CD jesli
              istnieje/istnieja?
              Z gory dziekuje,
              Aszar"

Więc twoja uwaga: "sam daj dobry przykład, a nie trop z
              > zapiekłością wielką każdego postu z krytyką " jest mocno chybiona.
              Kto tu za kim łazi po wątkach?

• Gość: Edekfabrykikredek Brawo Szefie :-))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.04, 00:07
            > EDEK! ODCZEP SIĘ ODE MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Od Ciebie ? To Ty Kraszewski jesteś ? Bo ja piszę o audycji tego pana.
            Mania prześladowcza, zdecydowanie .

Na temat byś się wypowiedział a nie wyjeżdzał ze swoimi fobiami.
            I do tego ten wykwintny język. W Radiu Gdańsk tak mówili ? Czy może wychowali
            tak Cię w domu ?

A pracą się zajmuję. Bez obaw. Tylko, ze sie zajmuję dorosłymi ;-p

resztę sobie przeczytaj u Szefa :-)))
            • Gość: R2D2 Re: Brawo Szefie :-))) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 31.10.04, 00:23
              Nie no, oczywiście. A twoja uwaga o 60s/min akurat w odpowiedzi na MÓJ post,
              dotyczący audycji archiwalnych, była zupełnie przypadkowa.
              Daj mi spokój.
              Jak już wlazłeś na ten wątek i nie masz odpowiedzi na zadane w nim pytanie, to
              po prostu się nie wypowiadaj i wyjdź. Tyle.
              A z mojej polszczyzny jestem dumny, bo to rzadkość u Polaków. Co? Mam równać w
              dół do edka?
              • Gość: Edekfabrykikredek na stronie Trójki nie ma czego szukać :-(... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.04, 19:47
                > A z mojej polszczyzny jestem dumny, bo to rzadkość u Polaków. Co? Mam równać
                w dół do edka?

Gratuluje tej pięknej polszczyzny a zwłaszcza znajomości zasad pisowni.
                Konkretnie zasad użycia wielkiej litery za względów znaczeniowych. Jak nie
                znasz, to zamiast męczyć oczy przed monitorem, poczytaj sobie słownik
                ortograficzny jezyka polskiego z zasadami pisowni. Albo zapytaj pana MK. Jako
                wybitny mistrz pióra zapewne wie, że imiona własne ludzi, zwierząt, przydomki i
                pseudonimy piszemy wielka literą.

> Nie no, oczywiście. A twoja uwaga o 60s/min akurat w odpowiedzi na MÓJ post,
                > dotyczący audycji archiwalnych, była zupełnie przypadkowa.

Nie była przypadkowa. Nie przeczytałes chyba mojego wpisu :-p. Jest on jak
                najbardziej na temat. Doskonale wiesz co można znależć na stronie Trójki.
                Archiwalia Programu III (w mikroskopijnej części oczywiście) są wydawane na
                płytach CD i są do kupienia za pieniądze. Dodam, że niemałe. Takie nagrania jak
                Teatrzyk Zielone Oko (wstyd powiedzieć, że nie za bardzo legalne) to mogą mieć
                miłośnicy i fanatycy dawniejszych audycji i na szczęście mają i na pewno któryś
                z nich pomoże.

Na edycję płytową dzieł p. MK bym nie liczył. Przedsięwzięcie takie grozi
                katastrofą finansową bo niewielu by to kupiło. Szkoda czasu i atłasu. ;-)
                Na fanów też bym nie liczył. Zatem R2D2 nagrywaj już teraz. I przepisuj w
                setkach egzemplarzy...i tapetuj ściany...i oczywiście nie zapomnij powiesić na
                gwoździu...

• Gość: R2D2 Re: na stronie Trójki nie ma czego szukać :-(... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 31.10.04, 21:47
                  Piszę i będę pisał "edek" małymi literami, bo jest to najprostszy sposób na
                  wyrażenie mojego stosunku do ciebie.
                  • Gość: Edekfabrykikredek Kamień z serca... ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.04, 21:28
                    Kamień spadł mi z serca ! Już się obawiałem, że to zwyczajne nieuctwo.

Ja pozostanę mimo wszystko przy zasadach pisowni polskiej. I to nie dlatego, że
                    nie mam do Ciebie żadnego stosunku. I nie tylko to nas rózni. Ja piszę o
                    kiepskiej audycji radiowej a Ty wyjeżdżasz z elektoratem albo z bajkami o
                    swojej siostrze.

Spójrz na problem ;-)
    • Gość: TZO Re: Teatrzyk Zielone Oko IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 30.10.04, 22:49
      Podaj swój mail, a może coś da się wymysleć
      • aszar.kari Re: Teatrzyk Zielone Oko 31.10.04, 16:29
        Mail jest gazety :)
        Wyslalam pytanie do Trojki (dzieki za adres website) - zobaczymy czy, kiedy i co
        odpowiedza.
        Aszar
        • Gość: TZO Re: Teatrzyk Zielone Oko IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 02.11.04, 23:07
          Drogi Aszar. Jako prostak w sprawach elektronicznych, a na dodatek osoba nie
          posiadająca konta mailowego na portalu gazety, nie potrafię ustalić Twojego
          adresu elektronicznego. W związku z tym, jeżeli już otrzymasz z TrUjki
          odpowiedż na temat TZO, a co najbardziej prawdopodobne otrzmasz odpowiedź
          wymijającą lub odmowną, to odezwij się: cgil@poczta.onet.pl. Pozdrawiam
          TZO
          • aszar.kari Re: Teatrzyk Zielone Oko 05.11.04, 00:57
            Dzieki TZO - minely 4 dni - Trojka poki co milczy :(
            Zaraz napisze do Ciebie, zobaczymy co z tego wyniknie :)
            Aszar
            • Gość: Muzykalny Detektyw Ja wiedziałem, że tak będzie :-p... IP: *.postinfo.com.pl 05.11.04, 11:40
              > Dzieki TZO - minely 4 dni - Trojka poki co milczy :(

Ja wiedziałem, że tak będzie... :-p

Życzę powodzenia w poszukiwaniach i pozdrawiam.

A może jest ktoś kto nagrywał "Muzykalnego Detektywa" ? Nadawane to było chyba
              w środy o 18.00. Tekst czytał bodajże Pan Sznuk a najlepiej pamiętam
              o "Niejakim Piórko" Borisa Viana.

Tego samego, który pisał:

„Istnieją tylko dwie rzeczy: miłość, we wszystkich odmianach, z ładnymi
              dziewczynami, oraz muzyka Nowego Orleanu albo muzyka Duke'a Ellingtona, co na
              jedno wychodzi. Reszta powinna zniknąć, bo jest paskudna”

• Gość: andrzej Re: Teatrzyk Zielone Oko IP: 193.0.117.* 05.11.04, 11:59

Ach czarusiu, co ta cała ludzkość bez ciebie by zrobiła
              szkoda, że nikt nie ma starszych Teatrzyków nagranych na kasety, w końcu dałoby
              się to jakoś przegrać na mp3. Szkoda że maxmus zawiódł...

andrzej
              • Gość: Victor Re: Teatrzyk Zielone Oko IP: *.wiromet.com.pl / *.wiromet.com.pl 06.12.04, 06:45
                Ja nagrałem kilka odcinków ;))

Victor
                • Gość: andrzej Re: Teatrzyk Zielone Oko IP: 193.0.117.* 10.12.04, 13:37

Ale w którym roku? Masz jeszcze jakieś inne nagrania z dawnych lat?
                  • Gość: Victor Re: Teatrzyk Zielone Oko IP: *.wiromet.com.pl / *.wiromet.com.pl 14.01.05, 12:37
                    Heh nie wiem z ktorego roku ale mam 5 nagran tych sluchowisk.
                • tzoo Re: Teatrzyk Zielone Oko 12.12.04, 23:50
                  Victor, odpisz na mój email kilka słów na temat Twoich odcinków TZO. Ja także
                  mam kilkanascie odcinków. Warto by je porównać
        • Gość: ciekawski do Aszar : czy odpowiedzieli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 19:57
          tak tylko pytam :-)...
          Obawiam się, że znam odpowiedź :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka