Dodaj do ulubionych

Lizzie's in a Box

15.09.22, 13:09
... czyli dlaczego nie płakałam po królowej. (brytyjskiej).

Przypadkiem trafiłam na dobry, krótki artykuł Marka Migalskiego na temat żalu publiki po śmierci królowej brytyjskiej. Kim była Lizzy, dlaczego z jej nijakości uczyniono zaletę i jaką moc ma popkultura.

www.msn.com/pl-pl/podroze/news/marek-migalski-kr%C3%B3lowie-s%C4%85-nadzy/ar-AA11NrZc?ocid=msedgntp&cvid=8e494b3938564e06a34efbd8286eee1a

Przyznam, że dla mnie momentem zdziwienia była notka prasowa o tym, że królewskim pszczołom (pasieka w Buckingham) oznajmiono śmierć Elżbiety II. I że mają nowego władcę. Królewski pszczelarz im oznajmił, po przystrojeniu uli czarnymi wstążeczkami. Zaczęłam się zastanawiać, gdzie są granice hucpy.

A miś Paddington na to: thank You, Madam.
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Re: Lizzie's in a Box 19.09.22, 10:06
      Elżunia będzie się szwendać ulicami Londynu przez kilka godzin:

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/tak-bedzie-przebiegal-pogrzeb-elzbiety-ii-harmonogram/6p8vxbf,79cfc278

Kilka miliardów ludzi ma płakać przed telewizorami. 500 przywódców państw i czołowych polityków na miejscu. Impreza stulecia.

Jakaś epoka się kończy. Są szanse na rozpad Commonwealthu do końca. Niepodległość Szkocji.

Vive la Republique!

• dorota_333 Re: Ja siem juz splakalem 19.09.22, 14:45
      Jedyny fajny moment (rzucam okiem czasem): kobziarz grający solo w katedrze, właściwie dudziarz. Ale to też kradzione, szkockie. Szkocja woli niepodległość i Europę.

No więc Lizzie może być ostatnią królową obnoszącą się bezczelnie w kradzionej biżuterii. Już Indie nieśmiało pytają: może byście tak oddali nam Koh-I-Noora?

Zanim jednak się ten cyrk rozpadnie do końca, to w tej chwili ma histeryczną kulminację. Setki tysięcy ludzi na ulicach. Nocowali na ulicy, żeby zobaczyć przejazd.

> I ch..j im w dupe.

Ja to ujmuję bardziej elegancko: vive la Republique!

• dorota_333 Re: A to widzialas ? 19.09.22, 20:34
      Za to, że nie chce tytułu książęcego. Pozostanie wicehrabią Severn. To wielkie wyrzeczenie.

Fajny ten filmik z czwórką dzieci królowej. Przynajmniej wiadomo za co dostał medale książę Andrzej, napocił się z tymi nastolatkami od Epsteina.

Ostatnią wojnę to GB prowadziła chyba na Falklandach, więc medale dostają może po to, żeby mundury nie były takie gołe; nie wiem. A może każdy facet w tej firmie dostaje - ostatecznie to królowa odznacza, to co miała rodzinie skąpić?

Zresztą, ja się nie znam, to są wyższe sfery, a ja jestem wnuczką gospodarza spod Zamościa. Tak sobie myślę że gdyby te odpadki miały przeżyć II WW na Zamojszczyźnie, to by się prędzej popłakały i zesrały, łajzy.
    • dorota_333 Re: A ta Lizzy idzie do pudla 18.11.22, 19:08
      Wszędzie widzisz macki lewicy. Zaskakujące skojarzenia.
    • dorota_333 Re: Buahahaha !!!!! 18.05.23, 10:59
      Nie mam czasu śledzić tych głupotek: czyli wychodzi na to, że gonili ich paparazzi (2 godziny po NYC), a potem oficer policji mówi, że nie gonili, tak?

Zrozum ich - przeszli na tę gorszą stronę celebrytyzmu i muszą jakoś istnieć w mediach. Meghan teraz zacznie produkować tandetne adidasy i historyjka się sprzeda.
    • dorota_333 Re: Buahahaha !!!!! 18.05.23, 12:39
      na temat korekty (?) na PLN wkleję w wątku o dolarze, żeby był porządek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka