Dodaj do ulubionych

Transfer Factor ReCall dla autysty?

25.02.12, 18:25
www.immunol.win.pl/produkty/tf_recall_wiecej.html
TF ReCall jest kompleksem, który pozwala ze wsparciem immunologicznym:

■wzmocnić układ nerwowy,
■poprawić działanie funkcyjne komórek mózgu poprzez lepsze ich ukrwienie,
■poprawić pamięć, koncentrację i sprawność umysłową,
■opóźniać procesy starzenia komórek mózgowych.
Profilaktycznie stosuje się 3 kapsułki dziennie

Skład w 3 kaps.:
- magnez 168 mg
- Targeted Transfer Factor 100 mg
- Firmowa mieszanka rodzajowa 672 mg a w jej skład wchodzi:
* Vinpocetyna - winpocetyna,
*Lecytyna z soji (30% fosfatydyloseryna),
*Glicerofosfocholina,
*Huperzina serrate (wroniec widlasty) - ekstrakt Huperzina A,
*N-Acetyl Tyrosine - tyrozyna, aminokwas z grupy N-acetylowych,
*N-Acetyl Cysteine - cysteina, aminokwas z grupy N-acetylowych,
*Bakopa drobnolistna - ekstrakt (Herpestis monniera),
*Lemon Balm - ekstrakt z melisy lek.,
*Ginkgo biloba - ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego (24% ginkgoflawon glikozyny, 6% laktony diterpenowej).

Jak myślicie, warto to spróbować?
Obserwuj wątek
    • mywork Re: Transfer Factor ReCall dla autysty? 26.02.12, 16:28
      A czy kiedykolwiek próbowałaś podawać dziecku jakiś pojedynczy preparat z tych składników zawartych w tym Transfer..... Bo wiesz, tu skład jest dość bogaty i jak dziecko nie przyzwyczajone to reakcja może być różna. Moje nawet po jednoskładnikowych preparatach robi się mega nadpobudliwe. Tak więc zalecam ostrożność, trzeba zaczynać od bardzo małych dawek. A najlepiej zanim poda się dziecku to zjeść samemu kilka razy.

Wkurza mnie też system dystrybucji tego preparatu - to częste dla tego typu specyfików, jakieś pokątne sposoby sprzedaży i wysoka cena. To samo jest np. z Flavonem i innymi podobnymi. Chwalą się jakimiś patentami a atak na prawdę nie można tego w prosty sposób sprawdzić. Ja się boję trochę takich firm, bo równie dobrze mogą sprzedawać mieloną trawę w kapsułkach i niby jak ja mam to sprawdzić?
      • abs555 Re: Transfer Factor ReCall dla autysty? 27.02.12, 09:40
        Wiesz, mozna znależć różne specyfiki, które "powinny" pomóc naszym dzieciom. Ale niestety nie wiadomo, czy i jak one działają. Nie ma badań ( a w każdym razie nic konktertnego na ten temat nie wiadomo), nie ma dostatecznej informacji. Wpisując na allegro w wyszukiwarkę słowo "mÓzg" otrzymujemy liste róznych suplementów. I co, przecież nie będziemy eksperymentować na naszych dzieciach. Logopedka mojej córki jest przerażona takimi przypadkami i twierdzi, że do niczego dobrego nie prowadzą - a trochę w życiu widziała.
        Dlatego tak bardzo cenię opinię mariana. Jego rady są rozsądne i wyważone.
        Kilka specyfików z jego polecenia dałam córce - z dobrym rezultatem.

A skoro już mówimy o nowościach - soptkał się ktoś z tym?

"Fosfatydyloseryna - składnik Twojego mózgu

Preparat pochodzenia roślinnego zawiera fosfolipidy pozyskane z soi i oleju sojowego, które stanowią istotny składnik budowy błony komórkowej. Fosfolipidy zawierają między innymi bardzo cenną substancję - fosfatydyloserynę, która jest niezbędna dla podstawowych czynności mózgu. "
        allegro.pl/fosfosercaps-45-kaps-finclub-pomoc-dla-mozgu-i2155718753.html
        Cena powala!!!
        • marian770 Re: Transfer Factor ReCall dla autysty? 01.03.12, 22:01
          Fosfatydyloseryne podawałem mojemu synowi przez pół roku, nie widzialem większych rezultatów po tym.

do tego faktycznie jest bardzo drogie.
          te z allegro kompletnie sie nie opłaca kupowac, to jakis kosmos.

to juz lepiej ( duzó taniej i duży wybór ) kupić na iherb

www.iherb.com/Search?kw=phosphatidyl+serine

a tak w ogóle, to w przypadku chłopców powinno się unikać wszystkiego co zawiera soje, nie tylko dlatego że są genetycznie modyfikowane, ale dlatego też że soja posiada hormony żeńskie, ktore źle wpływają na rozwój chłopców ( powodując np. bezpłodnośc, lub słabsze rozwinięcie się cech męskich )

• marian770 Re: Transfer Factor ReCall dla autysty? 01.03.12, 21:53
      podać zawsze możesz ale to jest mieszanina wielu składników na które Twoje dziecko może być uczulone.
      mój np. źle toleruje Ginko biloba

poza tym takie mieszanki są strasznie drogie, lepiej dobrać sobie własne suple i kupic w jakiś tanich sklepach internetowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka