m-zablocka Bydgoszcz 13.04.04, 14:30 dr Zbigniew Wasilewski - najlepszy specjalista pod słońcem, przyjmuje na Osowej Górze, telefon do rejestracji - 3490733. Na prawdę polecam - świetny fachowiec od usg Odpowiedz Link
dwakoty1 Re: Bydgoszcz 24.06.04, 09:22 a co sadzicie o doktorze Ludwikowskim i Mari Polak Odpowiedz Link
mika25 Re: Bydgoszcz 29.10.04, 10:52 Ludwikowski jest dobry ale bardzo drogi chyba soje tytuły tak ceni Odpowiedz Link
mada721 Re: Bydgoszcz 11.11.04, 14:59 dr Ludwikowski jest bardzo dobrym lekarzem . na moim przykładzie :kilka poronień i chwile zwątpienia czy będę miała dziecko kilka wizyt i jestem szczęśliwą mamą bliźniaczek. polecam go jako super specjalistę i cudownwego człowieka a czy drogi ? chodziłam do kilku innych lekarzy i płaciła tyle samo a nieraz i więcej dodam tylko,że służba zdrowia ma 50% zniżki a to bardzo dużo Odpowiedz Link
drydzia1 Re: Bydgoszcz 27.08.05, 23:03 ze słyszeniaolakowa to ok,a Ludwikowski...szkoda gadać,ponoć naciągacz Odpowiedz Link
dagny71 Re: Bydgoszcz 23.04.06, 21:58 Poszukiwałam profesjonalnego gabinetu.Zebrałam wywiad i wybrałam dr Ludwikowskiego.Ogromna porażka! Brak intymności:fotel na środku gabinetu;gdy kładłam się, doktor stał obok i bez ceregieli od razu wpatrywał się w moje krocze.Zakłopotanie i ból w trakcie badania.Niemiłe uwagi.Brak badania piersi.Bagatelizowanie moich problemów i nieprofesjonalne odpowiedzi.Wrażenia po wizycie:zażenowanie, brak zaufania i ochoty na ponowne oglądanie tego pana. Odpowiedz Link
akbox dr Ludwikowski 12.07.07, 10:38 W poniedziałek jestem umówiona na wizytę u dr Ludwikowskiego. Chciałabym poznać wasze opnie na jego temat, cały czas się zastanawiam czy dobrze robie idąc do niego, zwłaszcza po przeczytaniu kilku postów... Nie wiem co robić. Możecie mi powiedzieć ile średnio kosztuje wizyta z USG? Odpowiedz Link
iga.kal Re: dr Ludwikowski 12.07.07, 20:50 Stanowczo odradzam. Napuszony,arogancki i niedelikatny. Odpowiedz Link
akbox Re: dr Ludwikowski 13.07.07, 09:47 Dziękuję za info, zapisałam się już do dr Wasilewskiego. iga.kal napisała: > Stanowczo odradzam. Napuszony,arogancki i niedelikatny. Odpowiedz Link
robin2510 Re: Dlaczego dr Wasilewski nie pracuje już ... 13.07.07, 22:26 w Bizielu???? Odpowiedz Link
joa-joa Re: Dlaczego dr Wasilewski nie pracuje już ... 30.08.07, 20:02 Odpowiedź jest prosta. Miał już za dużo na głowie. Jak wszyscy wiedzą aby zapisać się do Wasilewskiego trzeba było czekać co najmniej tydzień. Poza tym jak się działo coś niepokojącego i chciało się przyjść bez kolejki, to dr Wasilewski przyjmował nawet to godzin nocnych. No a do Biziela jeździł na rano...Na dłuższą metę tak się nie da. Odpowiedz Link
paulinabydg Re: dr Ludwikowski 15.07.07, 14:59 Mojej znajomej zapisał antybiotyk,po którym poroniła Odpowiedz Link
akbox Re: dr Ludwikowski 17.07.07, 10:01 Wczoraj byłam u dr Wasilewskiego i dopisuje się do grona zadowolonych pacjentek. Pełna "profeska" i świetne podejście do pacjentki. Dziękuję za ostrzeżenia przed dr Ludwikowskim. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aak13kaa Re: Bydgoszcz 24.08.07, 16:05 Co do M.Polak to odradzam!!! Gdy chodziłam do niej prywatnie na Karpacką była ok., ale gdy podeszłam do Biziela na wizytę to przeżyłam horror. Wydzierała sie na mnie, że mam się zdecydować gdzie chcę chodzić i w ramach zemsty przeprowadziła mi tak boleśnie badanie, że przez cały dzień odczuwałam ból. Byłam w szoku, że kobieta może kobietę tak potraktować. Polecam dr Wasilewskiego. Odpowiedz Link
niekeke Re: Bydgoszcz 04.10.07, 22:53 gorąco polecam doktora Grzegorza SZymczaka. Na NFZ przyjmuje w Centrum Medycznym Zachód na bydgoskim Czyżkówku, prywatny gabinet ul. Dworcowa 22. Profesjonalizm w każdym calu. Podaje link do strony dr Szymczaka:www.ginekolog.bydgoszcz.eu/ Odpowiedz Link
maxim31 Re: Bydgoszcz 17.09.04, 13:27 Chciałabym dodać, że doktor Wasilewski traktuje pacjentki na równi z tymi, które się u niego leczą. Byłam w szpitalu ( nie będąc jeszcze jego pacjentką ) ; był tak samo miły i uprzejmy dla mnie jak dla dziewczyny leżącej na tej samej sali , która leczyła się u niego prywatnie. Zgadzam się, że po dr Petrusie jest to jeden z najlepszych ginekologów w Bydgoszczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sudestra Re: Bydgoszcz 25.11.04, 10:42 Dr.Petrus jeszcze przyjmuje w poradni K na Wyzynach . Odpowiedz Link
viola1410 Re: Bydgoszcz 13.11.05, 12:32 a co wiecie na temat dr Sobocinskiego i dr Kaźmierczak? prosze o opinie, gdyż bardzo mi na nich zależy. Odpowiedz Link
mariaponi4 Re: Bydgoszcz 24.05.08, 11:52 Czy ktoś może mi powiedzieć jak przyjmuje dr Wasilewski,nie mogę sie dodzwonic prywatnie. Odpowiedz Link
duszkaa Re: Bydgoszcz 20.06.08, 18:03 dr Wasilewski przyjmuje codziennie od 11 do 17,czasami nawet wczesniej jak monitorujesz cykl.wcześniejsza rejestracja pod numerem 3490733.Przyjmuje na Osowej Górze ul wielorybia 38. Odpowiedz Link
jen-v Re: Bydgoszcz 14.10.04, 20:45 mam zaufanie tylko do jednej lekarki z ktora moge nawet pogadac o moich klopotach z chlopakiem i ktora rozumie mnie jak nikt!!!!no i nie bierze duzo a to naprawde wazne... czekajcie musze znalesc wizytowke... mam: Grażyna Różańska przyjmuje na ul.Ugory ale nie pamietam ile...tel. to 3795 977 polecam Wam Odpowiedz Link
rpa24 Re: Bydgoszcz 19.10.05, 12:01 No czasami i na tej pani można się zawieść w okresie okołoporodowym jest różnie tzn. zerowa pomoc, a co do pogawędek to faktycznie fajna babeczka Odpowiedz Link
rpa24 Re: Różańska 19.10.05, 12:24 Jako fachowca to oceniam ją dobrze tylko jeśli chodi o jakąś pomoc przy porodzie albo na patologi to kiepsko Odpowiedz Link
asiullaa Re: Bydgoszcz 15.06.05, 12:13 dr Z. WASILEWSKI - jak narazie jestem zadowolona )) Mam problemy z zajściem w ciążę i mam wielką nadzieję, że dzięki dr uda sie w końcu. Bardzo miły lekarz i ma duże poczucie humoru Odpowiedz Link
ligea1 Re: Bydgoszcz 20.04.07, 10:57 Mój chrześniak narodził się dzięki leczeniu u dr Wasilewskiego, stąd swoje kroki również skierowałam do tego specjalisty, mając świadomość, iż moje problemy zdrowotne uniemożliwiają zajście w ciążę bez interwencji medycznej. Wrażenia z pierwszej wizyty: istotnie miły, może leciutko pouchwały (to do wybaczenia), na pewno zdecydowany - nastawiony od razu na rozwiązanie problemu z jakim przychodzi pacjentka, konkretny, wydaje się być lekarzem, którego celem nie jest przeciąganie sprawy i tym samym wyciąganie kasy (opinię potwierdza moja koleżanka - szczęśliwa matka), wizyta trwała krótko, uzyskałam zadawalające mnie na tym etapie leczenia informacje, nie ma straszenia, nie ma gdybania, że będzie ciężko, że mamy liczyć na cud. Wychodząc wiem co mam robić i dlaczego taki a nie inny sposób leczenia został obrany. Jestem osobą konkretną i takie też podejście miał lekarz. Czego brakowało, może paru pytań, czy przed planowaną ciążą zrobiono badania, zakończono inne istotne sprawy, jak np. leczenie niektórych chorób, nie każdy pacjent musi mieć tutaj wystarczającą świadomość. Poza tym ocena: dobra - jak na razie najlepszy lekarz z jakim miałam kontakt w sprawach ginekologicznych od 12 lat. Zobaczymy jak będzie dalej. Odpowiedz Link
ligea11 Re: Bydgoszcz 16.05.07, 12:49 Ja ciężko choruję od kilkunastu lat i przynajmniej od kilku lat i kilku lekarzy słyszałam, iż będę miała problem z zajściem w ciążę. Moja koleżanka poszła do dr Wasilewskiego i po miesiącu była już w ciąży. Ja byłam w ciężkim szoku jak na kolejnej wizycie (2-ga) u niego okazało się, że także zaszłam. Zaproponował mi leczenie które trochę mnie zaskoczyło gdyż przepisał leki na chorobę, której na pewno nie mam, ale twierdził, iż leki te mogą dobrze wpłynąć na mojej jajniki. Nastawiłam się na długie leczenie, w lodówce leżały kolejne leki, które miałam brać za miesiąc, ale nie zdążyłam, bo w kolejnym cyklu już zaszłam po tych pierwszych lekach. Słyszałam, że żeby zajść w ciążę jest skuteczny, osobiście znam łącznie ze mną trzy osoby, którym pomógł, w tym dwie zostały "załatwione" ekspresowo. Z innych moich odczuć: nie wyciąga kasy (jak przyszłam poza terminem bo leki mi się skończyły nie skasował za wizyte), nie przedłuża sprawy jest bardzo konkretny od razu sie bieże do pracy, uprzejmy, ale też ma dużo pacjentek i jest trochę zabiegany, gdy miałam problem pobiegłam do kogoś innego z tego właśnie względu. Słyszałam też, iż dobry jest Ludwikowski i Sarap (ostatnie nazwisko mogłam troche przekręcić), miła jest też Kazimierczak (tu różne opinie moja jest pozytywna). Życzę szybkiego pozytywnego rozwiązania. Ja na razie psioczę na swój stan zaliczyłam już szpital i złe samopoczucie - ale cóż taka cena. Odpowiedz Link
doniaa1 Re: Bydgoszcz 05.06.07, 08:23 Ja byłam nieświadoma swej choroby mimo iż poprzedni lekarz robiąc USG dopochwowe nic nie stwierdził. Po pół roku naturalnych starań wybrałam się do dr. Wasilewskiego. Leczę się dopiero 5 m-cy (przygotowanie ) a staramy się 1 miesiąc. Co najlepsze wyniki leczenia w pierwszym cyklu były zaskakujące i teraz wszystko zależy od naszego przytulania . Obecnie czekam na to by zrobić test. Mam nadzieję ze dotarliśmy do celu hihih Bardzo polecam. Te opowieści ze konkretny itd to jakaś przesada. Musi być stanowczy bo to przecież nie o to chodzi zeby się użalać tylko nastawiac pozytywnie i on mnie właśnie tak budował. Napewno nie zależy mu na przeciąganiu i zarabianiu przy tym. To prawda jeśli potrzebna jest recepta to nie płaci się za wizytę. Doktor umie poświęcić czas poza godzinami pracy ( ja miałam wizytę w sobotę bo tak się złożyło i to bezpłatną ) Naprawdę jest super. Moze wizyta trwa nie długo ale jak się ma przygotowane pytania napewno na wszystkie odpowie. Odpowiedz Link
doniaa1 Re: Bydgoszcz 05.06.07, 08:28 Słuchajcie a tak naprawdę każda z nas jest inna. Moja siostra leczy się u niego rok no i niestety jej organizm nie chce się przestawić ale nie narzeka na lekarza. Także nie ma co oceniać po ilości udanych czy nieudanych leczeń. Napewno tych udanych jest więcej co widać u Pana doktora w gabinecie po zdjęciach Odpowiedz Link
anka71 Re: Bydgoszcz 27.04.06, 17:01 Na prawdę polecam - świetny fachowiec od usg Urodziłam dziecko z wrodzoną złożoną wadą serca i wadą ukł. moczowego. Dr Wasilewski był moim lekarzem prowadzącym przez całą ciążę. Robił mi kilka razy badanie usg i nic nie zauważył. Dziecko miało być zdrowe... Osobiście polecam wykonać w ciąży naprawdę dobre usg (dopplerowskie) i to u dobrego specjalisty, niekoniecznie w Bydgoszczy, warto się jednorazowo wybrać na takie badanie nawet gdzieś dalej, poza m-ce zamieszkania. Pozdr. Odpowiedz Link
mika792 Re: Bydgoszcz 28.04.06, 14:29 Chciałam sie wybrac do dr Wasilewskiego na kontrolne usg bo słyszałam ze jest najlepszym specjalista w tej dziedzinie i ma najlepszy sprzet w Bydgoszczy, ale po tym co napisałas to juz sama nie wiem co myślec i czy taka wizyta kontrolna ma sens???? Odpowiedz Link
anka71 Re: Bydgoszcz 02.05.06, 21:43 Jeżeli chcesz mieć pewność że jest wszystko OK, to wybierz się do naprawdę dobrego specjalisty, który robi usg dopplerowskie. W Bydgoszczy nikogo Ci nie polecę bo nikogo takiego nie znam. Mogę podać namiary na kogoś w W-wie czy Łodzi, ale nie wiem czy to dla Ciebie nie za daleko. Pozdr. Anka Odpowiedz Link
iwonaag-rc Re: Bydgoszcz 27.12.08, 09:59 Witam serdecznie Czy dr Wasilewski jest najlepszy co do prowadzenia ciąż? a ile bierze za wizytę i jak często dochodzi do spotkań Odpowiedz Link
edwarda3 Re: Bydgoszcz 21.04.04, 00:44 dr Domaracki juz dwa razy mnie ratowal, nie zmienie go juz na zadnego innego - nie polecam Szpitala im. Biziela, oszczedzaja na badaniach i na wszystkim co sie da, zgroza Odpowiedz Link
wio_sna Re: Bydgoszcz 01.05.04, 01:06 dr Mariusz Lisiak pracuje w Szpitalu Miejskim, przyjmuje w przychodni przyszpitalnej, a prywatnie w Fordonie na Bora Komorowskiego. tel. można znaleźć w informatorze szpitala. Wiedza, doświadczenie, kompetencja, opanowanie, spokój, szacunek do pacjentki, cierpliwość, poczucie humoru wszystko w jednym. Gorąco polecam! Odpowiedz Link
gonia311 Re: Bydgoszcz 09.06.04, 20:22 Dr. J. Skublicki, bardzo dobry lekarz, prowadzi głównie ciąże zagrożone. Odnośnie porodu nie mam pojęcia, 10 lat temu rodziłam Kapuściskach, ale teraz słyszę bardzo złe opinie...... Pozdrawiam... Gonia Odpowiedz Link
edwarda3 Re: Bydgoszcz 18.06.04, 22:15 ten pan to najgorszy lekarz pod sloncem, dla pieniedzy zrobi wszystko, juz raz przez niego mialam powazne klopoty ze zdrowiem a i w szpitalu sie nie popisal, prywatnie mily bo za pieniadze a w szpitalu traktuje pacjentki jak zlo konieczne - teraz pracuje w Bizielu - powaznie odradzam Odpowiedz Link
drydzia1 Re: Bydgoszcz 27.08.05, 23:10 mnie kiedyś uczył,jeszcze w liceum-taki wyniosły był Odpowiedz Link
bagarella Re: Bydgoszcz 23.11.06, 21:53 Jeśli mówimy o tym samym dr Skublickim (starszym, siwym), który pracował w Bizielu na Patologii ciąży to musze Was zmartwić. Umarł 2 lata temu. Odpowiedz Link
drydzia1 Re: Bydgoszcz 27.08.05, 23:09 nieprawda...w życiu nie wydalabym złej opinii o szpitalu miejskim Odpowiedz Link
asiapf Re: Bydgoszcz 27.06.07, 11:42 Ja również polecam Dr Lisiaka. Prowadził moją drugą ciążę.Bardzo dobry fachowiec z dużym doświadczeniem, dobre podejście do pacjentek, szacunek i spokój, ponadto jest bardzo lubiany i ceniony w szpitalu miejskim, a to też o czymś świadczy. Odpowiedz Link
figa.0 Re: Bydgoszcz 20.10.07, 07:06 Ja na temat dr Mariusza Lisiaka nie mogę powiedzieć nic dobrego niestety dla mnie jest osoba "bezpłciową", nie informującą swoje pacjentki o tym co dzieję się z ich ciążą. Mnie przekonywał, że wszystko jest w porządku i nie ma nic nienormalnego w tym co dzieje sie z moją ciążą a jednoczesnie przepisywał leki na jej podtrzymanie. Jak sie później okazało konieczne było usunięcie ciąży, po którym nie usłyszałam nawet, że jest mu przykro. Założył mi tylko tabletkę poronną i tyle go widziałam. Poza tym nie poinformował mnie wcześniej jak dokładnie będzie wyglądał zabieg twierdząc, że na przyszłość powinnam więcej poczytać żeby być przygotowaną na wszystko. A wierzcie mi, że po powrocie do domu w dniu, w którym lekarz przekazuje Wam taka wiadomosc jak mnie przekazal dr Lisiak nie w glowie mi bylo szperanie w internecie. Nie neguje tu doswiadczenia i kompetencji dr Lisiaka bo moze ginekologiem jest dobrym ale zupelnie nie zna sie na kobietach i traktuje ludzi z gory. z pewnoscia do niego nie wroce i jak uda mi sie znow zajsc w ciaze to bede sie z calych sil modlic do boga aby nie pryzjmowal mojego porodu. Odpowiedz Link
kakuba Re: Bydgoszcz 29.10.07, 07:55 nie masz się co matwić nawet jeśli dr Lisiak będzie przyjmowal Twój poród to go wogóle nie zobaczysz w papierach z porodu mam wpisane że to on odbieral poród - a na oczy go nie widziałam na porodówce (a rodziłam 14 godzin!) Odpowiedz Link
asiapf Re: Bydgoszcz 09.11.07, 23:32 Nazwisko Lisiaka widnieje w Twoich papierach, ponieważ jest on zastępcą ordynatora i taka jest praktyka w każdym szpitalu. Odpowiedz Link
holek333 Re: Bydgoszcz 16.11.04, 17:54 MOŻE I DOKTOR DOMARACKI RATOWAL TOBIE JUZ ŻYCIE DWA RAZY. NIE WNIKAM JEDNAK TEZA ŻE W BIZIELU ŻALUJA NA BADANIA JEST DALECE NIEPRAWDZIWA. W BIZIELU MIEŚCI SIE KLINIKA KTORA NIE MOZE SOBIE POZWOLIĆ NA TAKIE POSTEPOWANIE.PRZUJMUJUE ONA KAŻDA PACJENTKE A NIE ODPRAWIA Z KWITKIEM TAK JAK INNI.JEŚL INIE WIERZY PANI PROPONUJE PRZEJŚC SIĘ POD IZBE PRZYJĘC POŁOŻNICZA I OCENI PANI SAMA JAKIE JEST ZAINTERESOWANIE CIĘZARNYCH W DANYM SZPITALU. Odpowiedz Link
pati_25 Re: Bydgoszcz 17.02.05, 11:59 W Bizielu przyjmuje również inny lekarz; bardzo go polecam, mam do niego ogromne zaufanie Odpowiedz Link
aniucha2124 Re: Bydgoszcz 26.06.08, 09:14 NIE ZGODZE SIE Z TA OPINIĄ!!!! SZPITAL BIZIELA JEST NAJGORSZYM SZPITALEM W BYDGOSZCZY. RODZIŁAM TAM CÓRECZKE KTÓRA W 6 GODZ PO PORODZIE ZMARŁA. SAM PORÓD-OGLĄDANO W TEJ SALI MECZ NA TELEWIZORKU I PODCHODZIŁA DO MNIE POŁOZNA I JAK MYSLĘ-POŁOZNIK CO JAKI CZAS, OPRÓCZ TEGO KRZYKI NA MNIE!! PO PORODZIE POŁOZONO MNIE NA KORYTARZU, NASTEPNIE PO 3 GODZ. POJECHAŁAM NA SALE NA KTÓREJ BYŁAM JEDNA DOBE RAZEM Z MAMAMI KTÓRE LEZAŁY ZE SWOIMI NOWORODKAMI KOSZMAR!!!! NIE POLECAM!! PRAGNE DODAC IZ CAŁA CIĄZĘ CHODZIŁAM DO DOKTORA KOTZBACHA, I NIESTETY NIE ZAUWAŻYŁ ON ZADNYCH NIEPRAWIDŁOWOŚCI!!!! A JEDNAK TAKOWE BYŁY NIE POLECAM!!!!! Odpowiedz Link
genovefa Re: Bydgoszcz 27.06.08, 21:38 Prosze nie pisac wielkimi literami. Uzywanie wielkich liter oznacza krzyk, a tutaj nie ma potrzeby krzyczec. Odpowiedz Link
bersa77 Re: Bydgoszcz 18.10.09, 22:11 Ciekawa jestem, czy byś nie krzyczała jak by Ci dziecko zmarło mądralo? W dodatku przez niedopatrzenie lekarzy. Taki komentarz jest niedopuszczalny. Zastanów sie co i do kogo piszesz! Odpowiedz Link
drydzia1 Re: Bydgoszcz 27.08.05, 23:07 racja,biziel to niezakonieczny!!! szpital jeśli chodzi o porodówkę,nie ma to jak szpital miejski Odpowiedz Link
kitek.pl Re: Bydgoszcz 27.04.06, 14:38 Kilka miesiecy temu rodzilam w bizielu.Moze nie jest idealnie ale napewno jest lepiej niz w dwojce!To juz moje drugie dziecko,pierwsze rodzilam wlasnie w miejskim.Dzieki Bogu moj syn jest zdrowy,ale inne dziewczyny nie mialy tyle szczescia.Coreczke urodzilam w bizielu,moim lekarzem byl dr. Adamczak.To dzieki niemu mam zdrowego bobasa.Ciaza byla zagrozona i dzieki jego szybkiej reakcji i opiece jestem mama zdrowej slicznej dziewczynyPolecam dr Adamczaka!!Oczywiscie ile lekarzy tyle opinii,ale ja po moich wczesniejszych doswiadczeniach jestem bardzo zadowolona.Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy Odpowiedz Link
girlfighter Re: Bydgoszcz 28.06.16, 12:43 ale Domaracki Piotr czy Bolesław? i jaki jest numer kontaktowy do pana doktora, potrzebuję specjalisty z prawdziwego zdarzenia by mi pomógł wyzdrowieć Odpowiedz Link
foe1 Re: Bydgoszcz 21.08.04, 20:42 NIe zgadzam się. Nie dalej jak wczoraj wpisałam go na listę złych ginekologów, uzasadnienie można tam znaleźć. Odpowiedz Link
nitka3 Re: Bydgoszcz 17.10.04, 11:17 Kolezanka chodzi do Sarapa,co prawda prywatnie ,ale jest bardzo zadowolona (jest osobą która sie czepia wszystkiego i jest wymagajaca!!Bardzo!!),no i wazne ze wszystkie analizy i badania mozna zrobic w jednym miejscu.Ja sie do niego wybieram,to powiem co JA mysle! Odpowiedz Link
wiacekl Re: Bydgoszcz 22.02.05, 16:33 nitka3 napisała: > Kolezanka chodzi do Sarapa,co prawda prywatnie ,ale jest bardzo zadowolona > (jest osobą która sie czepia wszystkiego i jest wymagajaca!!Bardzo!!),no i > wazne ze wszystkie analizy i badania mozna zrobic w jednym miejscu.Ja sie do > niego wybieram,to powiem co JA mysle! i Jak bylo u tego sarapa?? Odpowiedz Link
mimi03 Re: Bydgoszcz 05.05.05, 21:25 tylko nie Sarap (to nie tylko moja opinia).Ja urodziłam (w ciężkich bólach- uzasadnienie w "czarnych ginekologach", koleżanka, poraz kolejny poroniła.A jego reakcja była: "o......znowu poronienie?"nie potrafi czytać USG-koleżanka urodziła dziecko w termienie z tysiącami wad,żadnej nie stwierdził.Dziecko po paru dniach zmarło?To jest dobry lekarz?nie bądź śmieszna.Jego nawet nie można nazwać lekarzem.Zresztą zainteresowanie jego osobą maleje, a to widać po ciszy w jego nowym centrum.Pieniądze ponad wszystko, zsacunek do czasu Odpowiedz Link
anjo_29 Re: Bydgoszcz 22.10.04, 10:59 Gorąco polecam dra Macieja Przeperskiego. Przyjmuje przy Jagiellońskiej (naprzeciwko Urzędu). Dzięki niemu zaszłam w ciążę, prowadził ją, z nim urodziłam synka (pracuje w szpitalu w Szubinie). Jest dostępny 24 h na dobę, rozmawia z pacjentką, ma dobrze wyposażony gabinet (USG, cytologia, badanie piersi na porządku dziennym). Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link
mada721 Re: Bydgoszcz 11.11.04, 15:04 dr Przeperski jest dobry ale jak w ciąży nic bardzo groźnego się nie dzieje ale to bardzo miły człowiek i faktycznie pacjentki traktuje super ale gabinet średnio wyposażony, a zwiedziłam już kilkanaście i mam w tym doświadczenie pozdrawiam Magda Odpowiedz Link
pestka0 Re: Bydgoszcz 17.05.05, 13:21 Co ozn. że jeśli nie dzieje się nic poważnego to jest ok?? Boję się bo jetem w 6tc i mam problemy z krwawieniami i bólami brzucha a właśnie Przeperski prowadzi ciąże. Czy powinnam poszukać kogoś innego?? Już sama nie wiem co mam robić? Syla Odpowiedz Link
mimoooza do Mady 721 26.08.05, 11:09 Mogłabyś uściślić dlaczego Przeperski jest dobry tylko jeśli się nic złego nie dzieje? Chodzę do Niego i jestem superzadowolona, staram się o ciążę i chciałabym żeby ją prowadził. Masz jakieś przykre doświadczenia? Odpowiedz Link
mamaaga1 do mimoozy 10.10.05, 20:14 Tez sie zastanawiałm skąd ta opinia ... Ja mam wręcz przeciwne odczucia, też jestem baaardzo zadowolona z opieki Przeperskiego , chodzę do Niego już ładnych kilka lat. To pod jego "opieką" staralismy się o ciażę ... udało się. Teraz spodziewam się drugiej córeczki i ani chwili nie zastanawiałam sie kto ma być lekarzem prowadzącym ). Moja ciąża(podobnie jak poprzednia) nie przebiega bezproblemowo jednak wiem, że jestem pod dobra opieką ,mam do lekarza zaufanie a to chyba jest najważniejsze. pozdrawiam Odpowiedz Link
mimoooza Re: do mamaaga1 04.11.05, 13:57 Bardzo Ci dziękuję za te słowa, fajnie usłyszeć taką opinię od doświadczonej mamy Jestem teraz w 13 tyg. i chodzę do Przeperskiego oczywiście, jestem b. zadowolona, czuję się bezpiecznie, a wizyty są bardzo miłe i zawsze wychodzę w dobrym humorze. Życzę Ci wszystkiego dobrego, niech się córeczki zdrowo chowają - czy ta druga też już na świecie? Pozdrawiam ciepło ) Odpowiedz Link
mamaaga1 Re: do mamaaga1 06.11.05, 10:20 Mimoooza jeszcze sie troszkę pokulam hehe ... mam termin na luty i mam nadzieję, że dotrwam. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz pogadać pisz na gazetowy ... ))... pozdrawiam Odpowiedz Link
mimoooza Re: do mamaaga1 08.11.05, 21:56 Dzięki wielkie, wiele przede mną, więc pewnie się odezwę... Zresztą może spotkamy się kiedyś w poczekalni, najbliższą wizytę mam w poniedziałek 14.11 ) Niech Twoje córeczki obie zdrowo rosną, a dla Ciebie jak najlepszego samopoczucia ) Odpowiedz Link
drydzia1 Re: Bydgoszcz 27.08.05, 23:17 A ja polecam dr Mariolę Geppert-Rodzik.Po prostu świetna babka i wcale nie pazerna!!!I równa ponad wszystko!!!Nie wywyższa się jak co niektóre lekarki!!! Przyjmuje na Bydg.Batalionu Obrony Narodowej 4 (chyba).Chodze do niej już 11 lat,prowadziła mi 2 ciąże i przed drugą zrobiła zabieg,żebym mogła w nią zajść.I nie kasuje jak niektórzy lekarze np.za wizytę i za USG (bynajmniej ode mnie). Odpowiedz Link
kati1973 Przepierski 19.01.06, 13:01 Musze odradzic doktora Przepierskiego Jest mily ale zawiodlam sie. Staralismy sie o ciaze i bylam na montoringu owulacji. Okazalo sie, ze przyczyna to zle wyniki meza - nasienia. Ruchliwosc plemnikow 40% i calkowita smiertlenosc po 24 h, a po 3 tylko 30%. Powiedzial mi, ze z takimi wynikami nic nie da sie zrobic i proponuje inseminacje. Doszukalam sie na forum, ze az takie zle one nie sa. Zaaplikowalam L-Karnityne, Salfazin i na nastepny cykl bylam w ciazy. Nie wiem moze to nie jego specjalnosc, ale jakies podstawy powinien znac skoro zabiera sie za leczenie nieplodnosci. NIe chce myslec, ze chcial mnie naciagnac na inseminacje MOze to wypadek przy pracy ale zawod u mnie pozostanie Odpowiedz Link
kati1973 Re: Przepierski 19.01.06, 13:02 poprawiam blad w nazwisku oczywiscie M Przeperski Odpowiedz Link
s_anne_flower Re: Bydgoszcz 29.10.04, 21:49 Bardzo miły i zorganizowany ginekolog to dr Fijałkowski z Mireny. Ma gabinet na Gdańskiej. Jestem oczarowana jego uprzejmością, taktem i podejściem do pacjentek... Poza tym ma bardzo dobrze wyposażony gabinet. Polecam!!!! Odpowiedz Link
sollga Re: Bydgoszcz 11.12.04, 21:09 Bardzo mi zależy na namiarach do dra Fijałkowskiego. Gdzie dokładnie przyjmuje, chodzi mi o adres prywatnego gabinetu i ewentalnie nr tel. Z góry dziękuję!!! Odpowiedz Link
kadu1057 Re: Bydgoszcz 24.01.05, 22:24 prosze sprobowac zarejestrowac sie w Poliklinice Szpitala Wojskowego-tam ok. rok temu Pan dr jeszcze przyjmowal, ale teraz trudno mi po powiedziec. pozdrawiam Odpowiedz Link
panarea Re: Bydgoszcz 20.06.05, 15:48 603-198-449 ul. gdańska 59 oczywiście namiar na dr Fijałkowskiego Odpowiedz Link
erin90 Re: Bydgoszcz 19.11.06, 21:15 Również polecam dr Fijałkowskiego Jeśli któraś potrzebuje więcej informacji na temat pana doktora i jak go można złapać służę pomocą ^^ Odpowiedz Link
korena Re: Bydgoszcz 04.11.04, 13:54 Mój ulubiony ginekolog to dr Wasilewski. Dzieki niemu nareszcie mogłam zajść w ciążę. Jest kompetentny, uprzejmy, zawsze gotów do udzielania wyjaśnień. Oprócz tego, że jest dobrym lekarzem (najlepiej w całej Bydgoszczy robi badanie USG), jest po prostu dobrym człowiekiem. Kiedyś w szpitalu widziałam jak zaprowadzil do windy staruszkę, która sie zagubiła w pokrętnych korytarzach i poprosił ludzi z windy, żeby pomogli jej wysiąśc na odpowiednim piętrze. Widział ktoś kiedyś takiego zastępcę ordynatora? Ten lekarz był dla mnie jak ojciec kiedy leżałam dwa miesiące w szpitalu z zagrożoną ciążą. Chwała mu za jego podejście do pacjentek i do personelu. A dr Skublicki??? No cóż. Wszyscy się cieszyli jak nie musieli patrzeć na tego pana. Mało przyjemny, jest w stanie zasugerować, że pacjentka udaje. Szkoda słów. Co do jego kompetencji nie moge sie wypowiadać. Radzę też unikać dra Furmaniaka, szczególnie jegoo badania USG. Zgroza!!! Pozdrawiam wszystkie panie, szczególnie te w ciąży. Odpowiedz Link
juelfik Re: Bydgoszcz 25.11.04, 15:26 bardzo miło wspominam doktora Wasilewskiego gdy leżałam na patologii ciąży jednak mam uraz do szpitala im.Biziela i nie odważę się tam rodzić prywatnie prowadzę ciążę u dr Sarapa i mogę go polecić, bardzo sympatyczny i otwarty można dużo się dowiedzieć nie zbywa pacjentki raz w wakacje go nie było więc poszłam do pani Pasińskiej też przyjmuje w Victorii jedno co mogę powiedzieć to ZGROZA! jak nic czarna lista pozdrawiam wszystkie ciężarówki Odpowiedz Link
kropek17 Re: Bydgoszcz 06.12.04, 11:20 Chciałabym rodzić w "dwójce" na Kapuściskach. U kogo powinnam prowadzić ciążę? Co myślicie o doktor Marii Polak? Odpowiedz Link
hanna61 Re: Bydgoszcz 06.12.04, 13:13 jesli chodzi o porod w "dwojce" goraco polecam rodzilam tam pol roku temu.Porod odbieral dr.Lewandowski Marek przyjmuje na ul. Fiedlera w Fordonie nr.tel 3445043 a na kom. 0604-799-722 jest to dusza czlowiek to byla moja pierwsza ciaza i pierwszy porod doktor na kazdej wizycie wyjasnial wszystko co moze wystapic a co nie powinno cierpliwie odpowiadal na moje pytania i co najwazniejsze nie czulam sie tak jakbym zabierala jego cenny czas i pieniadze a co do porodu zorganizowal wszystko tak ze bede go pamietac do konca zycia. Gdy juz urodzilam doktor codziennie zagladal do mnie z zapytaniem jak sie czujemy- ja i moja coreczka to sie ceni i pamieta najbardziej ale zachwalac go mozna jeszcze dlugo a najlepiej proponuje dziewczyny zebyscie przekonaly sie o tym same pozdrawiam i pamietajcie Dr. Marek Lewandowski tel. 0-604-799-722, 344-50- 43 Odpowiedz Link
krupier_ka Re: Bydgoszcz 06.02.05, 19:52 Jeżeli chodzi o dr M. Polak to mam jak najgorszą opinię! Byłam jej pacjętką, gdy zaszłam w ciążę. Pierwsza wizyta po tym fakcie była moją ostatnią u niej. Nie zleciła mi żadnych badań krwi, o badaniu usg nie było mowy (uznała, że nie ma powodu by się spieszyć). Dodam, że cała wizyta trwała jakieś 5 minut (rozebrałam się, usiadłam na fotelu, pobrała wymaz, ubrałam się i powiedziała "do widzenia"). Nie powiedziała który to tydzień, jak powinnam się odzywiać, jak dbać o siebie itd. To była moja pierwsza ciąża. Nie było mowy o zadaniu jakichkolwiek pytań, nie było na to czasu, bo czekały inne pacjętki. Chciałam jej zadać wiele pytań, ale nie zdążyłam, gdyż w gabinecie pojawiła się już pani w zaawansowanej ciąży. Nie przespałam wówczas nocy. Na drugi dzień poszukałam innego specjalisty. W gabinecie zaczęłam krwawić... Mojego dziecka nie ma... To był 10 tydzień... Odpowiedz Link
agma9 Re: Bydgoszcz 11.11.05, 02:54 Wiem co czujesz. Ja też straciłam dziecko. To był 15 tydzień. Minęło już 14 tygodni a ja nadal nie mogę się otrząsnąć. Moja pani ginekolog też zbagatelizowała moje dolegliwości. Nie wiem jak można być takim lekarzem. Odpowiedz Link
kot9912 Re: Bydgoszcz 29.02.08, 03:35 Mam również złe zdanie o dr Marii Polak. Kolejki w gabinecie, niemiła, arogancka i wyniosła. Ponadto ściąga pacjentki z przychodni do prywatnego gabinetu - kasa... Wyraża się też nieprzychylnie o innych pacjentkach - obgaduje je np. jak zadzwoni telefon i pacjentka o coś pyta. Same badania są bolesne, a kiedy zwróci sie jej uwagę - mówi, że kobieta przesadza. Dla niej ta praca to interes, a gdzie powołanie i życzliwość??? Odpowiedz Link
anta1981 Re: Bydgoszcz 01.01.09, 17:50 Jestem pacjentką doktor Polak od chyba 8 lat. Kiedyś chciałam przetestować innych lekarzy i bardzo się zawiodłam. W sierpniu 2008 dowiedziałam się że mogę mieć problem z zajściem w ciążę. Doktor Polak poinformowała mnie jakie są możliwości leczenia pozwoliła mi zdecydować jakie chcę brać leki niczego nie narzucała. Dziś zaczynam 5 miesiąc ciąży. Na początku były problemy byłam w szpitalu musiałam leżeć, teraz maleństwo jest zdrowe co miesiąc mam kontrolę kiedy coś mnie niepokoi dzwonię do pani doktor i jeszcze nie usłyszałam od niej że zawracam jej głowę czy coś w tym stylu. Fakt kolejki w gabinecie są ale to chyba tylko dobrze świadczy nie załatwia pacjentki w 5 min. i do widzenia. Niektóre osoby zachowują się jakby były pępkiem świata zastanówcie się czy takim obgadywaniem nie stajecie się gorsi od obgadywanych. Czy zawsze zachowujecie się ok w stosunku do innych i czy sami nie macie sobie nic do zarzucenia. Zaznaczam że nie pochodzę ze środowiska lekarskiego nie mam lekarza w rodzinie ani nic w tym stylu. Odpowiedz Link
luisamarie Re: Bydgoszcz 11.02.09, 11:10 Zgadzam sie z kwestią "obgadywania" lekarzy przez pacjentki. szczególnie widoczne wśród ginekologów. Laski są czasem sfrustrowane, że nie dostały zwolnienia lub były aroganckie i lekarz zwrócił im uwagę, w zamian oczerniaja anonimowo takiego lekarza w necie pisząc że wizyta byla okropna, lekarz opryskliwy, a one bidulki trafiły na takiego potwora w gabinecie! Fatalne prostackie podejście! Osobiście chodziłam do dr Polak i byłam b. zadowolona. Zawsze rozwiewała wszelkie wątpliwości. Lekarz nie jest Bogiem ani magikiem, tylko lekarzem. Nie zawsze może uratować ciąże, która i tak nie ma szans, bo źle sie zagnieździła. ja tak straciłam w 6 tygodniu i nie mam do nikogo pretensji. Tak miało być - natura tak to wymysliła. teraz mam czteroletniego synka i jestem super szczęśliwa. Ciążę prowadził Piotr Tyszkowski którego serdecznie polecam. Teraz też do niego chodzę, w zeszłym roku założyłam Mirenę u niego i mam mniejsze miesiączki i nie muszę brać innej antykoncepcji. Kolejki są, ale czasem można się dostać szybciej jak "ktoś wypadnie". Odpowiedz Link
miracolo Re: Bydgoszcz 07.12.04, 17:41 a co powiecie na temat dr Adamczak? prowadzi patologie ciazy w Bizielu? od dr Wasielewskim tez slyszalam duzo dobrego, bardzo doceniony jesli chodzi o USG nie mniej jednak trzeba dlugo czekac na pierwsza wizyte, dlugie kolejki - moze to i dobrze znaczy? Odpowiedz Link
hanna61 Re: Bydgoszcz 08.12.04, 23:52 jesli chodzi o dr.Adamczaka nie polecam jest dobry jak nic zlego sie nie dzieje typ ze tak okresle biernego ogladacza sprawdzilam na wlasnym przykladzie chodzilam do niego na poczatku ciazy a potem zmienilam na dr.Lewandowskiego ktorego goraco polecam. Odpowiedz Link
olivka28 Re: Bydgoszcz 30.07.05, 11:58 potwierdzam opinię o dr Adamczaku - świetny jeśli ciąża przebiega prawidłowo, ale jesli cokolwiek się dzieje..... żadnych badań, zadnego leczenia - zostawia wszystko naturze - albo dzidziuś przezyje albo nie. niestety Odpowiedz Link
kitek.pl Re: Bydgoszcz 27.04.06, 14:52 i tu sie z wami nie zgodze!Rodzilam 5 miesiecy temu, duzo sie dzialo,moj dzidzius byl w niebezpieczenstwie,a dr Adamczak bardzo dobrze sie mna zajal i dzieki niemu mam teraz sliczna cOreczke Odpowiedz Link
demi74 Re: Bydgoszcz 07.12.06, 19:14 Cześć niedawno znalazłam Twoją wypowiedź na temat dr Adamczaka ja mam problemy z endometriozą i właśnie ktoś znajomy mi go polecił ale teraz sama już nie wiem a może ktoś jeszcze wie coś na jego temat albo dr Makasewicz-Guzikowska też pracuje w Bizielu.Bedę wdzięczna za informacje,to dla mnie bardzo ważne, bo szukam lekarza,który jest dobry w zabiegach laparoskopowych. Odpowiedz Link
drydzia1 Re: Bydgoszcz 27.08.05, 23:26 dr Wasilewski ma najlepsze USG w całej BYdgoszczy!!!Wykrywa wady i mozna sobie nagrać dzieciaczka na kasetę wideo.Nie chodziłam do niego,ale słyszałam. Odpowiedz Link
gacka Re: Bydgoszcz 07.12.04, 22:00 Doktor Wasilewski - polecam z całego serca. Długo szukałam lekarza z prawdziewgo zdarzenia, który poprowadziłby moją ciążę. Byłam też m.in.u Sarapa, ale kompletnie mi nie podszedł. Potem słyszałam opinię, że jest on dobrym specjalistą w przypadku, gdy kobieta ma problemy ze zdrowiem, ale z prowadzeniem ciąży to tak średnio. Natomiast Wasilewski jest rewelacyjnym specjalistą, super człowiekiem, bardzo cierpliwym, darzyłam go wielkim zaufaniem. Bardzo źle psychicznie znosiłam ciążę (panicznie bałam się, że stanie się coś złego z moją córeczką) i po każdej wizycie u niego wychodziłam z naładowanymi pozytywnie akumulatorkami. Rewelacyjny specjalista w usg, bardzo szybko i trafnie określił płeć córeczki, wnikliwy i dociekliwy. Poza tym fajny gabinet, jak dla mnie nowoczesny, przyjemna atmosfera. Polecam tylko doktora Wasilewskiego. Odpowiedz Link
l_jane Re: Bydgoszcz 09.12.04, 19:21 Dr Skublickiego z całego serca odradzam. Zadufany w sobie, patrzy na pacjentki z góry, czasem sugeruje, że sa przewrażliwione etc. Qrcze, ja rozumiem, że pracując na patologii ciąży pewne problemy Mu zpowszedniały, ale bez przesady!!! Autopsja. Potraktował mnie bardzo brzydko, pomijajać, że pomylił się co do stopnia dojrzałości mojego łożyska, przez co o mało nie straciłam Córeczki i to na tamtejszej patologii ciąży!!! Twierdził, że widocznie Mała nie spieszy się na świat, choć kończył się 42 tydzień ciązy. Dostałam temperatury, ale to był TYLKO 37.5! "Gdyby Pani miała 38 to byśmy się martwili". Potem okazało się, że wody były zielone, skończyło się cesarką Dzięki Bogu z moją Córeczką wszystko dobrze. I ten Jego lekceważący ton... Dr Wasilewski - świetny specjalista. Ponoć nigdy nie myli się co do płci dziecka CHOĆ! i tu uwaga - pomylił się do co swojego dziecka ;p 3majcie się, Mamuśki! I pamiętajcie, że Wasze Dzieciątko jest najważniejsze!!! Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
wiki24 Re: Bydgoszcz 09.12.04, 22:09 o kurcze takie złe opinie o dr Skublickim a ja sie własnie do niego wybieram.Tylko ze nie chodzi tu o ciąze lecz o kłykciny.wiec moze kogos polecicie kto sie zna na tej chorobie? Odpowiedz Link
viola341 Re: Bydgoszcz 10.12.04, 09:30 Ja chodzę do dr Skórczewskiego i jestem zadowolona, jako jedyny wyraził zgodę, zżeby mnie przyjąć bez rejestracji i to w piątek (nota bene dr Wasilewski mi odmówił, chociaż już wcześniej do niego chodziłam). Od Biziela radzę się trzymać z daleka, leżałam na patologii wczesnej ciąży 10 dni - koszmar!!!!!! Będę rodzić w "dwójce", chyba w Bydgoszczy nie ma innej alternatywy. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!!! Odpowiedz Link
viola341 Re: Bydgoszcz 10.12.04, 09:42 Npisałam o dr Skórczewski, ale nie podałam namiaru tel. 322 72 95 (gabinet) 0 603 268 082, tel. do szpitala - Szpital Miejski 370 92 72, przyjmuje na ul. Pomorskiej 39 pełen zakres usług, USG, cytologia, nieinwazyjne badania prenatlane, polecam Odpowiedz Link
miracolo Re: Bydgoszcz - do Violi341 28.02.05, 14:54 polecasz tego doktora, bo sama sie u niego bywasz? jest dobry jak nic sie nie dzieje, czy w kazdej sytuacji? Odpowiedz Link
kasianitro Re: Bydgoszcz 17.12.04, 22:14 a ja mam pytanie o dr.Nowickiego(gin.położnik-onkolog)Wrażenie piorunujace(na+) Odpowiedz Link
alga30 Re: Bydgoszcz 29.01.05, 19:12 Wspaniały lekarz, prowadził moją ciążę, potrzymywał na duchu objasniał, okazał ogromne zainteresowanie,dzwonił do mnie nawet odwiedził po porodzie,pisze o dr Nowickim Odpowiedz Link
half_asleep Re:dr Nowicki - namiary? 28.06.06, 00:13 a gdzie przyjmuje dr Nowicki? albo chociaż proszę o telefon. Odpowiedz Link
7777leszek Re:dr Nowicki - namiary? 05.02.07, 22:14 half_asleep napisała: > > a gdzie przyjmuje dr Nowicki? albo chociaż proszę o -VITAMED UL. CIESZKOWSKIEGO 5/1 TEL.345 40 89 KONTAKT DO NOWICKIEGO Odpowiedz Link
katecat1 Re: Bydgoszcz 02.01.05, 22:46 Dr Andrzej Knypiński - bardzo dobrze prowadzi ciążę i nie tylko, wszystko dokładnie tłumaczy, jest na bieżąco z najnowszymi doniesieniami naukowymi, rozsądny, bardzo sympatyczny. Uratował życie mojemu synkowi - był owinięty pępowiną, miał spadki tętna do 40/min a dyżurny "lekarz" czekał nie wiadomo na co. Błyskawiczna interwencja Doktora (cesarka) po 18 godzinach porodu uratowała mojego skarba (niedotleniony, 6 pkt Apgar). Aha, do Doktora chodziłam do przychodni (Kapuściska), za darmo na NFZ - ma też prywatny gabinet - wizyta z usg, badaniem itp tylko 50 zł. Odpowiedz Link
karolina_afelt Re: Bydgoszcz 29.01.05, 09:11 Zgadzam się w 100%. Co prawda sama nie jestem jeszcze w ciąży, ale chodzę do dra Knypińskiego już od dłuższego czasu i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Gorąco polecam Odpowiedz Link
beataw14 Re: Bydgoszcz 09.02.07, 14:38 Ja do dr. Knypińskiego poszłam z informacją, że planuję ciążę. Powiedział, że będzie wszystko OK, miesiąc, dwa i się uda. Nie skierował mnie na zadne badania .Poświęcił dużo czasu na rozmowę. Gdy już byłam w ciąży poszłam na kolejną wizytę i znów pogadał, pobrał wymaz i kazał przyjść za miesiąc. Żadnych badań krwi i innych. Grupę krwi kazał zrobić sobie na markwarta. Skierowania nie dał. Może tak to jest w państwowych placówkach ale przyszłe mamy niepokoją sie o poczęte dziecko. Dlatego chcę wybrać się na USG do dr. Wasilewskiego żeby się upewnić, że jest ok bo niestety mam obawy.No, a później może skuszę się na któregoś z polecanych przez Was lekarzy. Odpowiedz Link
doniaa1 Re: Bydgoszcz 05.06.07, 08:40 Ja też słyszałam niedobre opinie o Knypińskim a już wogóle ZABRANIAM chodzić do jego żony. Totalna beznadzieja. Już dawno mogła u mnie stwierdzić kłopoty z zajściem w ciążę robiąc mi USG dopochwowe. Ale nie jeszcze zapisywała mi antykoncepcję ( bo wtedy nie byłam mężatką i nie chcieliśmy wpaść). Nie potrzebnie się trułam tyle czasu. ODRADZAM STANOWCZO Odpowiedz Link
kamila_g_m Re: Bydgoszcz 05.10.08, 20:14 Ja również chciałabym się wypowiedzieć na temat dr Manthey-Knypińskiej - żony dra Knypińskiego. Porażka to mało powiedziane. Byłam u niej, gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Robiłam dwa testy, dostawałam od mojej lekarki leki na podtrzymanie, ale gdy moja dr prowadząca była na urlopie poszłam do Knypińskiej. Nie miałam jeszcze założonej karty ciąży. Poinformowałam dr Knypińską, że jestem w 5 tygodniu ciąży - a ona na to "A kto Pani to powiedział????" Dwa testy, poranne nudności i inne objawy jej absolutnie nie przekonały... Poza tym ogólnie bardzo niemiła i odpychająca osoba. Gorąco odradzam!!! Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Bydgoszcz 06.01.05, 20:08 A czy ktos moze cos powiedziec o dr Tyszkowskim? Odpowiedz Link
pawanita Re: Bydgoszcz 11.01.05, 15:38 Jestem w 40 tygodniu pierwszej ciąży. Od jej początku chodzę do dr Leszka Włodarczyka. Polecam wszystkim przyszłym mamuśkom. Oprócz wyznaczonych wizyt zawsze mam możliwość kontaktu z lekarzem czy to telefonicznie czy przez emalie. Poza tym nie traktuje pacjentek przedmiotowo, jak się czasem zdarza. Odpowiedz Link
kadu1057 Re: Bydgoszcz 24.01.05, 22:18 witam, ja trafilam do dr Wlodarczyka przez przypadek-zapisalam sie po prostu na wizyte do Szpitala Wojskowego. a potem byl juz pobyt w szpitalu, masa badan i ciepla, pomimo zlych wiadomosci, atmosfera. pozdrawiam i polecam Paniom Odpowiedz Link
juskru Re: Bydgoszcz 09.02.05, 17:52 Ja chodziłam od 5 lat do dr Leszka Włodarczyka i złego słowa bym na niego nie powiedziała. Jednak w najważniejszym dla mnie okresie - wtedy gdy zaszłam w ciążę zmienił się - na gorsze. W czwartym tygodniu ciąży zaczęłam krwawić i zadzwoniłam do Pana Włodarczyka a on na to ,że takie rzeczy się zdarzają i nie mam się tym przejmować, nawet nie powiedział, że powinnam jechać do szpitala.Odradzam tego lekarza. Polecam natomiast dr Spychalskiego do którego teraz chodzę. Ewa Odpowiedz Link
rewir100 Re: Bydgoszcz 11.01.05, 16:04 Polecam gorąco dr Józefa Dziedzica, jest niezwykle miły. Przyjmuje w Fordonie prywatnie oraz dwa razy w tyg z NFI Odpowiedz Link
monika_gawin Re: Bydgoszcz dr Antosz 12.01.05, 09:06 Polecam tego ginekologa, przyjmuje na pewno w przychodni Gdańskiej, na ul Gdańskiej zresztą, dokładny, elokwentny, uprzejmy, delikatny i zawsze o wszystkim informuje, robi dokładne badania, nic na chybił trafił, jest tylko jeden problem, ma takie tłumy pacjentek, że praktycznie nie można się do niego dostać!!! Odpowiedz Link
atomi1 Re: Bydgoszcz 12.01.05, 09:55 Chciałabym się spytać czy ktoś może mi coś napisać o dr Hęsiaku lub Grabcu. Polecono mi ich, a nie wiem do którego lepiej się wybrać. Byłabym wdzięczna za jakieś sugestie. Pozdrawiam i z góry dziękuje Dorota Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Bydgoszcz 12.01.05, 10:33 atomi1 napisał: > Chciałabym się spytać czy ktoś może mi coś napisać o dr Hęsiaku lub Grabcu. > Polecono mi ich, a nie wiem do którego lepiej się wybrać. Byłabym wdzięczna za > jakieś sugestie. > Pozdrawiam i z góry dziękuje > Dorota Byłam raz u dr Grabca - jest naprawdę fachowy i umie uspokoić pacjentkę. wiem, że trzeba się do niego zapisywać z wyprzedzeniem - prywatnie przyjmuje na Wyzynach Odpowiedz Link
ola3333 Re: Bydgoszcz 15.04.05, 08:06 Pytasz o dr M. Grabca. Świetny specjalista i bardzo sympatyczny czlowiek. Dzięki niemu mam cudowną córeczkę. Pomógł mi nie tylko w zajściu w ciążę, ale także w jej utrzymaniu. Obok jego fachowości równie mocno cenię podejście do pacjenta. Miałam poważne problemy w ciąży, byłam kłębkiem nerwów, a po każdej wizycie wychodziłam uspokojona i podniesiona na duchu. Odpowiedz Link
hanna.s Re: Bydgoszcz 09.11.07, 20:58 Faktycznie Marek Grabiec to super lekarz ! drogi ale wiem za co bierze pieniadze opieka dobra , informacja wyczerpująca. Ja miałam problem z pierwszym dzieciem zajścia w ciążę dzięki niemu mamy piękną już dzisiaj 10 letnia córeczke i 6 letniego synka . Bardzo dobry lekarz pod każdym względem USG na miejscu jakieś zabiegi też robi w gabinecie , wiadomo za odpowiednia zapłatą . POLECAM Odpowiedz Link
miracolo Re: Bydgoszcz dr Antosz - do Moniki_Gawin 28.02.05, 14:59 nie orientujesz sie czy on przyjmuje gdzies prywatnie moja kolezanka chodzi do niego od lat moze zeby ominac kolejki, mozna sie do niego wybrac prywatnie odwiedzasz go kontrolnie, czy prowadzil Twoja ciaze mialas jakies problemy i komplikacje pozdrawiam Odpowiedz Link
sunline3 Re: Bydgoszcz 13.01.05, 07:41 Chciałam zapytać o lekarzy : dr Sarnowska ? dr Jacek Porada? dr Tomasz Kolossa ? To nowi lekarze w mojej przychodni i chce iść na najzwyklejsze badania kontrolne, ale ponieważ chodzę na takie raz w roku to chciałabym wybrać z tej trójki najbardziej godnego polecenia lekarza, jeśli któraś z Was była u któregoś z tych lekarzy to proszę o opinie. Dzięki. Odpowiedz Link
nanuna Re: Bydgoszcz 13.01.05, 08:45 Sunline- u żadnego z nich nie byłam, ale słyszałam bardzo dobre opinie o Jacku Poradzie Odpowiedz Link
mika1976 Re: Bydgoszcz 17.01.05, 15:43 Leczyła się któraś z Was może u dr Marii Kaźmierczak ? Odpowiedz Link
ryby38 Re: Bydgoszcz 23.01.05, 22:05 Tak polecam P.Dr.Każmierczak a Dr.Nowicki jest po prostu super Odpowiedz Link
blanca21 Re: Bydgoszcz 24.01.05, 18:27 No fakt . A co myslicie o doktorze Janie Chmarze?? Słyszałam ,ze to bardzo dobry specjalista. Może ktoś coś wie wiecej . Odpowiedz Link
ewaula Re: Bydgoszcz 27.01.05, 11:40 A może znacie dr Miodońską? czy ktos miał z nią kontakt, jaka jest? Odpowiedz Link
ingaj Re: Bydgoszcz 21.02.05, 23:25 dr Miodońska pożegnała się ze mną - jako swoją stałą pacjentką - telefonicznie 4 lata temu, opuściła Bydgoszcz; miałam do Niej pełne zaufanie, przez 7 lat byłam Jej wierna, to Ona poprowadziła moją pierwszą i trudną ciążę, a efektem jest śliczna czarnooka panienka; brakuje mi Jej bardzo;nadal szukam lekarza, który by mi odpowiadał i przez przypadek trafiłam do dr Sarapa i zgadzam się z przedmówczynią, że TO swoiste Przedsiębiorstwo do robienia pieniędzy, nawiasem mówiąc moja koleżanka dokłanie w sylwestra straciła przez p. dr Sarapa swoje 10 - tygodniowe dziecko, popadła w całkowitą depresję ! Odpowiedz Link
kot9912 Re: Bydgoszcz 29.02.08, 03:47 Leczę się u doktora Chmary - znam go długo i jestem bardzo zadowolona. Dobry specjalista, ponadto badaniom towarzyszy bardzo miła atmosfera. Pan doktor odpowiada na każde pytanie - tłumaczy cierpliwie jakieś wątpliwości. Czasami dzwoniłam do Niego z jakimiś pytaniami (panikara ze mnie!)i zawsze przyjemnie się z nim rozmawiało, nie był zły, że zawracam mu głowę, wręcz przeciwnie, słyszałam słowa "jak miło Panią słyszeć"!!! Odpowiedz Link
renata3 Re: Bydgoszcz 24.04.05, 18:34 mika1976 napisała: > Leczyła się któraś z Was może u dr Marii Kaźmierczak ? Leczyc moze leczy dobrze, ale prowadzic ciazy nie potrafila (6 lat temu). Mam bardzo, bardzo zle wrazenia. Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link
arvena4 Re: Bydgoszcz 31.01.05, 23:22 dr Jerzy Sarap to maszynka do robienia pieniędzy i rutynowe podejście do pacjetki!dzięki pochopnej diagnozie do dzisiaj się leczę i nie wiem czy mam szanse na macierzyństwo.OSTRZEGAM!!!NIE UCZCIE SIE NA BŁEDACH TAK JAK JA !!!! Lekarz który jest jego zaprzeczeniem to dr Skórczewski - profesjonalizm,kompetencje i przede wzsystkim dobry człowiek.Pacjentki , które do niego trafiają wiedzą , że zawsze mogą na niego liczyć! Odpowiedz Link
mika255 Re: Bydgoszcz 08.02.05, 07:49 czy znacie może jakiegos ginekologa z Szpitala Jurasza bo ide do jakiej pani doktor Ciecierzewskiej czy jakos tak i nic nan jej temat nie wiem? Odpowiedz Link
anetapiwowarczyk Re: Bydgoszcz 08.02.05, 14:21 Witam Was dziewczyny! Mieszkam w Grudziądzu. Jestem w 18. tygodniu ciąży. Poród będzie musiał odbyć się przez cesarskie cięcie (bardzo duża wada wzroku - krótkowzroczność i kłopoty z nadciśnieniem). Ze względu na beznadziejną opinię o grudziądzkim szpitalu, postanowiłam, że tu na pewno nie będę rodziła. W Internecie i w różnych publikacja czytałam o bydgoskich i toruńskich szpitalach. Moją uwagę przykuł Szpital Miejski w Bydgoszczy przy ul. Szpitalnej, który w 2000 r. otrzymał II nagrodę Fundacji "Rodzić po ludzku". Dowiedziałam sie, że posiada on salę o podwyższonym standardzie, w której od początku do końca mogłabym przebywać z mężem, co jest dla nas ważne. Niestety nie wyrażają zgody na obecność mężą przy cesarce, na czym też by nam zależało - ale trudno, nie można mieć wszystkiego. Chciałabym Was prosić o opinię na temat tego szpitala oraz o polecenie jakiegoś lekarza, który w tym szpitalu mógłby odebrać poród. Bedę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
agawa_1 Re: Bydgoszcz 09.02.05, 17:37 A co sadzicie o dr Zbigniewie Sobocińskim? Przyjmuje Pod Blankami. Bede wdzieczna za opinie Odpowiedz Link
marta_1975 Re: Bydgoszcz 16.02.05, 10:42 Witam, Chcialam sie zapytac czy slyszalyscie cos o dr Marku Grabiec (przyjmuje na Grzymaly-Siedleckiego)? Chcialabym sie do niego wybrac. pozdrawiam, Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Bydgoszcz 16.02.05, 14:50 Byłam raz u niego. Nie jest może tani, ale dosyć miły, kompetentny, umie uspokoić i ma dobrze wyposażony gabinet. Z jedną uwagą - wg mnie mógłby badać delikatnie. Odpowiedz Link
pati_25 Re: Bydgoszcz 17.02.05, 12:18 nie znalazłam nic na temat dr R.Kotzbacha. Myślę, że jest naprawdę dobrym ginekologiem Odpowiedz Link
lalka_o Re: Bydgoszcz 01.04.06, 18:22 pati_25 napisała: > nie znalazłam nic na temat dr R.Kotzbacha. Myślę, że jest naprawdę dobrym > ginekologiem czy on jest naprawde dobry? bo chcę się do niego wybrać Odpowiedz Link
bernadetac Re: Bydgoszcz 22.02.05, 08:17 Witam! poród przez cesarkie cięcie to naprawdę nic okropnego! obecnośc męża nie jest możliwa bo to normalny zabieg operacyjny trwający jakieś 30 minut! za to mąż pierwszy widzi narodzone dzieciątko i to niezapomniana chwila ! wiem bo sama to przechodziłam! a jeśłi chodzi o lekarza to polecam pana dr Lisiaka ze szpitala Miejskiego przy ul. Szpitalnej. Prywatnie przyjmuje w bydgoskim Fordonie . Jeśłi będziesz zainteresowana telefonem to daj znać podam nr komórkowy lub poprostu skontaktuj sie przez szpital. Pozdrawiam Odpowiedz Link
anetapiwowarczyk Re: Bydgoszcz 22.02.05, 12:06 Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. Nr do doktora Lisiaka znalazlam na stronie internetowej szpitala. Mam jeszcze pytanie: czy mialas wykonywane ciecie w znieczuleniu ogolnym czy zewnatrzoponowym? Ja chcialabym w z.o. Jak sie czulas po porodzie? Kiedy wstalas po raz pierwszy z lozka? Po ilu dniach wrocilas do domu? Czy blizna jest duza? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
sybille Re: Bydgoszcz 22.03.05, 21:26 zgadzam się a propos dr Skórczewskiego - trafiłam do niego na dyżur w szpitalu - zajął się mną bardzo profesjonalnie i z zainteresowaniem - mimo, że nie byłam jego prywatną pacjentką...trochę małomówny, ale ciepły i potraktował mnie ze zrozumieniem... a to było w tym momencie dla mnie ważne ...nawet mój mąż miał podobne odczucia...więc chyba facet jest ok!! Odpowiedz Link
vgf Re: Bydgoszcz 24.04.05, 00:01 Dla mnie dr Skórczewski zrobił bardzo dużo,jestem mu bardzo wdzięczna.Facet jest OK,potwierdzam! Odpowiedz Link
doorcia_87 Re: Bydgoszcz 30.01.09, 19:06 ja tez uwazam ze dr Skorczewski to bardzo dobry specjalista, jest kompetentny,uprzejmy , wszystko wytlumaczy bardzo dokladnie a usg robi poprostu super i jest mozliwosc nagrania na plyte ( uwazam ze lepiej niz dr Wasilewski, ktory tak jest wychwalany - u mojego dziecka nie wykryl wad ). To moja druga ciaza ( poprzednia prowadzila dr Kazmierczak - tragedia !!! ) i jak narazie mam porownanie niebo a ziemia . u dr Skorczewskiego same pozytywy. Polecam Odpowiedz Link
marta_1975 Re: Bydgoszcz usg 23.02.05, 09:14 Witam, z tego co wiem, to w Bydg. nie mozna wykonac badania usg 3d (sama chetnie bym je wykonala). mam pytanie: czy moglby mi ktos polecic jakiegos dobrego lekarza poloznika ze szpitala "dwojki"? Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link
pati26 Re: Bydgoszcz usg 02.10.05, 16:27 Wiem ze w tej chwili USG 3d mozna wykonac w prywatnym gabinecie m.Szymanskiego na Osowej Górze,kosztuje 350złotych. Odpowiedz Link
half_asleep Re: Doktor Chmara??? 27.06.06, 23:22 Może ktoś coś o nim powiedzieć? Proszę o opinie. Odpowiedz Link
zofia84 Re: Doktor Chmara??? 05.05.07, 17:45 Jest beznadziejny,jeśli chodzi o zachowanie,Chamski GBUR - na wizycie prywatnej.Traktuje pacjenta przedmitowo a nie podmiotowo.Sprzęt ma dobry,ale podejście do pacjentki złe.ODRADZAM Odpowiedz Link
margarita77 Re: Bydgoszcz usg 25.01.06, 13:39 3D można zrobić u dr Wasilewskiego około100 zł. z nagraniem na kasete video, u dr Lisiaka -też można nagrać, i chyba też u dr Knypińskiego Odpowiedz Link
miracolo Re: Bydgoszcz usg 05.02.06, 22:34 hejka, Dr Wasilewski nie ma USG 3D nie mniej jednak jest dobrym specjalista i faktycznie mozna dostac kasete pozdrawiam Magda Odpowiedz Link
matyldziostwo Re: Bydgoszcz usg 15.02.06, 21:42 ale zato ma najnowocześniejsze usg w całej bydgoszczy można na nim zobaczyć dużo więcej. Bo tak naprawdę USG 3d to chwyt marketingowy fajnie że można zobaczyć maleństwo ale lekarzowi naprawdę niewiele ono daje. Dużo więcej widać ( znaczy lekarz widzi bo my to nie bardzo) na zwykłym ale dobrej klasy USG. Również polecam dr. Wasilewskiego Odpowiedz Link
milena96 dr Skórczewski 22.06.06, 12:30 Polecam tego lekarza z całego serca!!!! Jest miły,delikatny w tym co robi a przede wszystkim zna się na tym co robi. Ja mogłam na niego liczyć w każdej chwili o każdej godzinie.Przyjmował mnie z dnia na dzień.Kiedy dzwoniłam z jakimś pytaniem zawsze udzielał mi konkretnej odpowiedzi i nie zbywał mnie.Na początku chodziłam do niego do szpitala od 2 lat chodzę prywatnie a jego podejście do mnie się nie zmieniło.Kiedy moja pierwsz córcia zmarła on przyszedł mi to powiedzieć i wiecie co miał łzy w oczach.U nikogo innego tego nie widziałam.Traktował i traktuje mnie jak kobietę a nie jak krowe-nie wpycha mi na chama a wręcz przeciwnie jest bardzo delikatny. Według mnie nie ma lepszego lekarza.A gabinet też ma super wyposażony. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=43382845&a=43910372 Odpowiedz Link
miss_smile Re: dr Skórczewski 05.09.06, 18:56 Potwierdzam tak jak moje poprzedniczki, ze to wspanialy specjalista, badanie robi bardzo delikatnie, jest mily i uprzejmy, cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania. Polecam !! Odpowiedz Link
viktorias2 Re: dr Skórczewski 29.01.07, 20:35 Byłam tylko raz u dr Skórczewskiego,zrobił mi USG, badanie piersi i ogólnie stwierdził, że z ciążą wszystko ok. kilka tygodni po wizycie u niego poroniłam ciążę w 10 tygodniu (pęcherzyk bez zarodka) Zachował się naprawdę wspaniale, ponieważ jak trafiłam na oddział w szpitalu, dowiedział się od personelu, i przyszedł zrobić mi zabieg. Czy któraś z was poleca go jako lekarza po poronieniu i jako lekarza przy staraniu się o kolejną ciążę? proszę o info, bo muszę iść na badania, i jak na razie nic nie wskazuje, że nie mogłabym u niego kontynuować leczenia.Bardzo zależy mi na dobrym lekarzu. Odpowiedz Link
syska26 Re: dr Skórczewski 29.01.08, 12:54 Ja w tym roku miałam podobne i bardzo niemiłe doświadczenie i troche straciłam zaufanie do dr Skórczewskiego no ale może jak mnie badał to wszystko jeszcze było w porządku więc nie mógł nic przewidzieć. Tylko teraz nie wiem czy nadal do niego chodzić i pod jego okiem starać się o nową ciążę czy zmienić lekarza. Chociaż z drugiej strony miałam dobre zdanie o nim i słyszałam też dużo pozytywnych opinii. A jak było w Twoim wypadku, zmianiłaś czy nadal chodziłaś do Skórczewskiego? Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Bydgoszcz 24.02.05, 09:13 Teresa Mackiewicz - przyjmuje w przychodni na Szwederowie, takze prywatnie. Bardzo miła, dobry fachowiec. Odpowiedz Link
monia996 Re: Bydgoszcz 24.02.05, 18:00 mam pytanko czy ktoś coś moze powiedzieć o dr.Marcinkowskim Zenonie dajcie znać dziewczyny! a co do dr.Mackiewicz to potwierdzam właśnie do niej jutro idę Odpowiedz Link
cocollino1 Re: Bydgoszcz 26.02.05, 13:24 Prowadził moją ciązę rok temu, i mowic szczerze, chyba nie powiem nic dobrego, napewno nie powiem nic dobrego, lipa, i juz, bardzo szybko zalatwia pacjentki w gab pryw, balam sie w sumie pytac o cokolwiek, cprawda pisalam maile, czesto odpisywal, dzwonilam na kom, kazal zaraz stawic sie do szpitala(cholestaza), ale np jak wywolywano mi porod to zle przebil pechcerz plodowy(amniopunkcja), musiala po nim poprwiac pani doktor Karpów, ktora ptzyjela porod, bardzo fajna zreszta, czy ktos zna moze, bo chciaialbym pojsc wlasnie do niej prywatnie na zalozenie wkladki. Tak wiec Zenona nie polecam nikomu. Odpowiedz Link
dziewica30 Re: Bydgoszcz 13.09.13, 15:15 Strzeżcie siebie i swoje córki przed tym lekarzem!!! STANOWCZO ODRADZAM! Mam 30 lat i jestem dziewicą. Na badaniach ginekologicznych byłam wielokrotnie u innych lekarzy i zawsze badanie odbywało się przez odbyt. Z racji chęci podjęcia współżycia udałam się do doktor po antykoncepcję. Wybrałam ją bo mój ginekolog miał bardzo odległe terminy a ona była dostępna w odpowiednim dla mnie czasie. Teraz już wiem dlaczego nie ma problemu z terminem. Już sam początek źle wróżył. Doktor dosłownie nakrzyczała na mnie, że do niej przyszłam na NFZ a nie prywatnie skoro do innych lekarzy chodziłam prywatnie. Potem kazała mi usiąść w fotelu bo bez badania nie może przepisać antykoncepcji. Jest to zrozumiałe. Zresztą to standardowa procedura. Przecież nie była to pierwsza moja wizyta. Doktor nic nie mówiła, jakie badanie przeprowadzi i w jakim celu więc domyśliłam się, że będzie ono wyglądało jak dotychczas (doodbytniczo). Nagle poczułam ogromny ból w pochwie. Doktor bez pytania i poinformowania mnie postanowiła zrobić mi dopochwowo cytologię. Ból był straszny, nie byłam przygotowana na takie badanie zwłaszcza, że cytologii bez uzasadnionego powodu nie przeprowadza się u dziewic! Gdy zaczęłam krzyczeć, że strasznie boli i ma przestać doktor stwierdziła cyt.:"niech się Pani przyzwyczai przecież chce Pani rozpocząć współżycie". Bez względu na moje prośby przestania, doktor przeprowadziła badanie do końca. Potem stwierdziła, że aby badanie było kompletne musi jeszcze przeprowadzić dopochwowo usg. Tego było już dosyć. Powiedziałam, że nie wyrażam zgody, zresztą na cytologię też zgody nie wyraziłam i obolała wyszłam z gabinetu. Gdy doszłam do domu okazało się, że krwawię. Po wielu próbach dodzwonienia się doktor stwierdziła, że to normalne i nie mam zawracać jej głowy bo ona ma pacjenta. Nigdy w życiu nie przeżyłam takiej traumy. Krwawiłam cały dzień. Następnego dnia udałam się do innego lekarza prywatnie aby stwierdził co jest przyczyną krwawienia. Okazało się, że doktor naderwała mi błonę dziewiczą stąd krwawienie, poza tym cytologia była przeprowadzona zbyt mechanicznie co też uszkodziło ścianki pochwy. Dotąd wizyta u ginekologa była dla mnie jak wizyta u lekarza pierwszego kontaktu. Bezstresowa. Teraz jednak mam obawy. Jeden niekompetentny lekarz wywołał u mnie lęk przed badaniem ginekologicznym. Jeżeli nie chcecie przechodzić tego co ja, jeżeli chcecie w dalszym ciągu być dziewicami po wizycie u ginekologa to OMIJAJCIE DOKTOR MACKIEWICZ SZEROKIM ŁUKIEM! Odpowiedz Link
weblogin Re: Bydgoszcz - Iwona Makarewicz 25.02.05, 21:59 Mam pytanie co do tej Pani dr Iwona Makarewicz Jest na czarnej liście. Ale koleżanka mi ją polecała. Proszę o info. Odpowiedz Link
anetapiwowarczyk Re: Bydgoszcz 27.02.05, 22:26 Dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że w Bizielu przy cesarce może być obecny mąż. Czy któraś z Was wie coś na ten temat?? Odpowiedz Link
jim100 Re: Bydgoszcz 08.05.05, 20:17 ja w Bizielu rodziłam 3,5 r. temu - najpierw zwyczajnie na porodówce, a po kilku godzinach musiałam miec cesarkę na sali operacyjnej - i mąż musiał wyjść na sam moment przecinania brzucha i wyjęcia synka (jakieś kilka minut), a już podczas zszywania był na sali nie wiem jak jest teraz, ale sie przekonam juz we wrześniu pozdr. Monk Odpowiedz Link
sybille Re: Bydgoszcz - Iwona Makarewicz 22.03.05, 21:34 leczyłam się u w/w pani ginekolog - aż poroniłam, na pewno trudno mi oceniac jej kompentncje...ma profesjonalnie urządzony gabinet i jest bardzo bezpośrednia - nie tworzy sztucznego dystansu (to ma swoje plusy - łagodzi stres związany z badaniem).Mam jej tylko do zarzucenia zbyt mało czasu mi poświęconego - wychodziłam często z gabinetu z mnóstewm pytań w głowie i poczucie niedoinformowania. Po poronieniu zmieniłam lekarza,ale moja koleżnaka chodzi do niej na standardowe badania i jest względnie zadowolona. Odpowiedz Link
mimi03 Re: Bydgoszcz - Iwona Makarewicz 05.05.05, 21:46 ja chodziłam do niej parę lat temu (ale nie z ciążą).Miałam dysplazję.Pani dr operowała łaciną i nic nie mogłam jej zrozumieć oprócz tego, że jest to b.poważne.Na moje pytanie:"czy mam szykować trumnę?", odpowiedziała"tak".Brak kompetencji, chociaź muszę powiedzieć,że na pierwszych wizytach zrobiła na mnie dobre wrażenie.Była b.otwarta.Ale co z tego kiedy później okazało się inaczej Odpowiedz Link
jolaimarek Re: Bydgoszcz - Iwona Makarewicz 09.09.07, 19:46 Odradzam!Bylam w mojej pierwszej ciazy jak do niej chodzilam.Powiem tak jak sie nic nie dzieje to kazdy lekarz jest dobry,gorzej jak cos jest nie tak...Wrazenie sprawia ok!! .Po wykryciu ciazy nie zalecila zadnych badan,nie powiedziala nic o witaminach,zbagatelizowala bole brzucha.W 10 tyg chlodnym glosem stwierdzial ze nic z tego nie bedzie,bo nie ma serduszka.Ale kazala tydz poczekac i przyjsc jeszcze raz to zobaczymy...do szpitala mowila ze nie ma po co isc bo i tak tam nic nie zdzialaja i odesla mnie,bo za wczesnie.Na nastepny dzien poszlam do Knypinskiego,kazal natychmiast isc do szpitala bo moge sobie niezle narobic.Tam usuneli mi moja fasolke... Za dwa miesiace planuje sprobowac jeszcze raz i ide do Wasilewskiego!Chocaiz Zawiszewska tez ponoc jet dobra. Odpowiedz Link
omelkowa Re: Bydgoszcz - Iwona Makarewicz 30.03.16, 13:15 Dla mnie beznadziejna! Bardzo bolesne badania! Jestem w pierwszej ciąży, o którą starałam się bardzo długo, a p. Iwona zrobiła mi takie badanie, że zaraz po wizycie zaczęłam krwawić przerażona, że mogę stracić tak upragnione dziecko. Poszłam do niej tylko dlatego, że nie mogłam dostać się do mojego lekarza, który był na urlopie. Pani przyjmującą nie miła, sama p. Iwona oschła, nieczuła, sprzęt staroświecki. Tragedia. Odpowiedz Link
asiulka1976 Alina Jefimow-Gżyl 02.03.05, 10:09 cytat BYDGOSZCZ Autor: misza29 Data: 01.03.2005 23:06 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- super ginekolog przyjmuje w przychodni na ulicy Kleina.Alina Jefimow-Gżyl się nazywa i naprawdę polecam.SUPER atmosfera i rzetelna porada. Odpowiedz Link
basiuniaa Re: Alina Jefimow-Gżyl 15.04.05, 10:02 nijgorszy lekarz u jakiego bylam, i ja i moja mama oraz siostra zmienilysmy na dr Dziedzica goraco polecam Odpowiedz Link
efka3333 Re: Alina Jefimow-Gżyl 14.08.06, 21:26 Mnie również nie odpowiadała. Dziwne pomysły (badanie przy użyciu kamerki internetowej), bardzo niedelikatna i nie kompetentna. Gdy byłam w ciąży USG zrobiła mi dopiero w 12 tygodniu, bo podobno wcześniej nic nie widać. Napewno jak posiada się stary sprzęt. Niestety okazało się, że mam pustą ciążę. Pewnie to nie jej wina, ale uraz pozostał. Odpowiedz Link
anna318 Re: Bydgoszcz 07.03.05, 19:09 Kto w Bydgoszczy wykonuje inseminacje? Kogo polecacie? Komu sie udalo? jak wyglada cenowo? Odpowiedz Link