Dodaj do ulubionych

oszuści z fałszywymi profilami na GG

09.04.25, 20:49
Witam,
nie wiem, czy któraś z Pań pamięta lub wciąż używa komunikatora gadu gadu i spotkała się z podobną sytuacją? Ostatnio po wielu latach weszłam z ciekawości by sprawdzić, czy to wciąż istnieje bo kiedyś można było tam poznać fajnych ludzi i jakie było moje zdziwienie, że nadal to żyje ... Założyłam więc ponownie konto na GG i jakie było moje zdumienie, gdy nie spełnia chwile po tym zaczęły pisać do mnie różne dziwne konta ... Oczywiście większość interesowały tylko rozmowy zboczone i wymiana intymnych zdjęć ani nie posiadała własnego zdjęcia w profilu. Jednak napisało do mnie kilka kont, które wyglądały na normalne konta - z opisem, zdjęciem, piszące "normalnie", a szczególnie dwóch gości utknęło mi w pamięci - pytanie do Pań które używały GG, czy spotkały tam kogoś podobnego? Oto opis wybranych kont:
1. wesoły facet pisze z różnych kont z tą samą fotografią przystojnego mężczyzny niebieskookiego ciemnego blondyna z "przeciętą brwią" i za każdym razem podaje inny wiek (38-44 lata), inną miejscowość (Warszawa, Bydgoszcz, Gdańsk, Ostrów Mazowiecka itp.), inne imię, data urodzenia tylko fotografia ta sama. Zawsze podaje ten sam numer telefonu i prosi o kontakt WhatsApp. Zastanawiam się o co temu gościowi chodzi, że ciągle do mnie pisze z innych kont i podaje się za kogo innego, czy on ma jakieś zaburzenia psychiczne, czy to może zwykły oszust bo zawsze z nim kończyłam rozmowę gdy mi podał swój numer więc na szczęście nie miałam okazji się o tym przekonać... Dodam, że gdy się zadzwoni z ciekawości na ten numer, to jest wiecznie jakby poza zasięgiem ... Kiedyś zauważyłam to samo zdjęcie na pewnym portalu randkowym i zapytałam wprost, o co chodzi że co chwila podaje się on za kogoś innego, a ten odpisał, że to nie on, że ktoś mu ukradł zdjęcia z profilu i ogłasza się na różnych profilach ... Ale jestem prawie pewna że to ta sama osoba, ponieważ podał mi ten sam numer telefonu i kilka informacji, które były zgodne z tymi z gadu ...
2. Czasami piszą też przystojni goście zapewne z fałszywi zdjęciami w profilu z wizerunkiem "mięśniaków" rodem z silowni, piszą, że są byłymi lub aktualnymi żołnierzami i żona im na raka umarła lub opiekują się ciężko chorą matką i teraz nie mogą się spotkać i jacy to oni nie są poszkodowani przez los.... Dla zachęty wysyłają swoje zdjęcia również intymne i proszą o to samo. Już kilkanaście kont tego typu do mnie pisało i raczej nie chodziło im o wyłudzenia kasy, tylko po co im moje intymne zdjęcia, skoro pełno ich za darmo w necie? I tak się zastanawiam, czy to nie ta sama osoba robi, czy może jakaś zorganizowana szajka, a może to ktoś z byłych znajomych mnie rozpoznał i robi sobie jaja? Mam pewne podejrzenia, że jakiś gówniarz może za tym siedzieć, co ma problem ze znalezieniem kobiety w realnym życiu i nigdy nie miał realnych doświadczeń z prawdziwą kobietą, dlatego podaje się z kogoś kim nie jest, żeby tylko popisać o seksie z dojrzałą kobietą i zabawić się do zdjęć, ale mogę się mylić ...
Czy któraś z Was może miała podobne doświadczenia, może na innych portalach też wypisują do Was tacy sami?
Obserwuj wątek
    • wiolaaasna Re: oszuści z fałszywymi profilami na GG 09.04.25, 20:52
      Dodam, że ja jestem zwyczajną już nie młodą kobietą i miałam dodane tylko zdjęcie mojej twarzy na dodatek bez makijażu gdyż nie miałam zamiaru tam romansować, tylko odnaleźć danych znajomych więc mocno mnie zdziwiło, że piszą do mnie tacy "przystojniacy" więc na wszelki wypadek wolałam zachować ostrożność i nie odpisywać ...
    • stasi1 Re: oszuści z fałszywymi profilami na GG 21.04.25, 16:21
      Jak to na co twoje intymne zdjęcie/ jak już je będą mieli mogą cię nim szantażować a pieniążki same będą leciały. Ale skoro to oferują znaczy że jednak ktoś leci na to i im wysyła te zdjęcia.
      To dobrze że te telefony są poza zasięgiem bo mogło się okazać że one są premium i sporo by cię to kosztowało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka