16.04.04, 13:50
Dr Bogdan Czarnecki. Super ciepły, troskliwy lekarz.
Przyjmuje na Dabrowskiego w Chorzowie.
Broń Boze nie idzcie do lekarki, niejakiej p. Baci która
przyjmuje w tym samym gabinecie!!!
Pacjentke przyjmuje 2 minuty, szybko szybko i spier..Porazka.
M
    • mallina Re: CHORZÓW 24.04.04, 19:46
      popieram - dr Czarnecki to bardzo dobry i mily lekarz!
      mysle ze w miescie lepszego nie ma!
      • bzubza CHORZÓW, dr Czarnecki 28.06.04, 16:42
        Czesc! Widzialam, ze mialas kontakt z dr Czarneckim do ktorego chce isc. Czy
        dalej podtrzymujesz pozytywną opinię na jego temat? Dzieki za odpowiedz.
        ----------
        mallina napisała:

> popieram - dr Czarnecki to bardzo dobry i mily lekarz!
        > mysle ze w miescie lepszego nie ma!
        -----------------------
        • wichary1 Re: CHORZÓW, dr Czarnecki 04.09.04, 16:20
          Ja osobiście jestem od 11 lat jego pacjentką i NIGDY nie miałam żadnego
          problemu, zwłaszcza, że pod jego opieką urodziłam dwie córeczki a teraz będę
          rodzić trzecią, tak,że z mojej strony same plusy!Pozdrawiam Chorzowianki!!!
          • ja_yo Re: CHORZÓW, dr Czarnecki 24.07.08, 21:35
            Chcę zmienić ginekologa, już myślałam że w Chorzowie nie znajdę nikogo dobrego,
            zawiodłam się na kilkusad
            Ale widzę, że dr Czarnecki ma dość dobre opinie i chyba wybiorę się do niego.
            Może wiecie dziewczyny czy dr Czarnecki wykonuje też badanie cytologiczne w
            swoim gabinecie??
    • mallina Re: CHORZÓW 24.04.04, 19:49
      widze ze w innych watkach podawane sa ceny i nr telefonow..

cena jeszcze na poczatku tego roku to 40zl od wizyty
      dokladny adresbig_grinabrowskiego 62c(trzeba wejsc w brame)
      tel.32 - 2414017
      dr Czarnecki przyjmuje we wtorki i czwartki
      • dedree Re: CHORZÓW 05.09.05, 18:58
        itam.

Właśnie umówiłam się do dr-a Czarneckiego - cena wizyty - 50zł (łączkie z USG -
        jeżeli zajdzie taka konieczność)Po wizycie zdam Wam relację jak było - idę do
        Niego pierwszy raz smile
        Pozdrawiam
        Aśka
      • szczebiotka_m Re: CHORZÓW 02.12.06, 10:17
        Dr Cyarnecki pryzkjmuje teray take w Katowicach na Paderewie. Niestetz tzlko we
        wtorki rano
    • mamakubusia Re: CHORZÓW 24.04.04, 21:22
      ja także popieram i polecam dr Czarneckiego
      gdyby nie Doktor to nie wiem czy byłabym matką zdrowego chłopczyka smile
      delikatny, troskliwy
      polecam
    • sylvii23 Re: CHORZÓW 30.09.04, 12:06
      Czy zna ktos moze jeszcze jakos godnego polecenia ginekologa w Chorzowie ale
      dostepnego w godzinach rannych??
    • brzoskwinia3 Re: CHORZÓW 29.10.04, 17:31
      dr Walendowska z przychodni na ul. Zwycięstwa (zaraz za bankiem śląskim na
      wolności w lewo), gorąco polecam
      • sevika Re: CHORZÓW 02.11.04, 17:44
        no ja takze polecam doktor Walendowska, to byla moja pierwsza ginekolozka,
        bardzo mila, delikatna, poswieca duzo czasu wiec niekiedy mozna troche czekac
        na swoja kolej w poczekalni, do tej pory jak mi jakis problem wyskoczy albo
        potrzebuje jakies konsultacje to sie do niej wybieram.
        Ale ona przyjumuje na powstancow w bramie- nie na zwyciestwa,zaraz obok kiosku.
        aha w poniedzialki i czwartki od 16.15. Zawsze czysciutko, zadbana toaleta itd.
        • sonique Re: CHORZÓW 09.11.04, 15:00
          Mam pytania - czy dr Walendowska przyjmuje prywatnie? Czy ma uSG w gabinecie? i
          ile kosztuje wizyta? Dziekuje bardzo za odpowiedz, pozdrawiamsmile
          • sevika Re: CHORZÓW 16.11.04, 10:27
            na Powstancow to jest wlasnie gabinet prywatny, oczywiscie ma usg, nie pamietam
            ile dokladnie kosztuje wizyta ale spokojnie bylo mnie na nie stac, na pewno nie
            byla droga, na prawde polecam
            A w panstwowej przychodeni to przyjmuje prawdopodobnie na Zjednoczenia
            • annalalik Re: CHORZÓW 04.04.05, 20:15
              Dr Walendowska przyjmuje na Zjednoczenia z NFZ i prywatnie na powstańców
              Dr Czarnecki - dąbrowskiego (wizyta od tego roku 50 zł)
    • gagat100 Re: CHORZÓW Autor: yen79 29.10.04, 18:07
      Katowice Chorzów
      Autor: yen79
      Data: 29.10.2004 17:57 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Polecam dr Wojdaka, przyjmuje w przychodni Ewanmed w Katowicach, pracuje w
      szpitalu w Chorzowie i ma prywatną praktyke równiez w Chorzowie. Jest
      dokładny,rzeczowy - dokładnie zawsze wytłumaczy co jest nie tak. Dowcipny i
      miły. Polecam

• renats Re: CHORZÓW Autor: yen79 14.02.05, 21:10
        Zgadzam się w zupełnosci - dr Wojdak jest SUPER lekarzem; poswięci czasu tyle
        ile trzeba, wszystko wytłumaczy (i dwa i trzy razy), delikatny, miły i bardzo
        kompetentny. GORĄCO POLECAM!
      • oaza5 Re: CHORZÓW Autor: yen79 23.02.05, 09:53
        Witam drogie Panie
        Co do dobrego gin.myślę że mogę polecic K.Kuberskiego miły
        ,niestresuje,przyjmuje w starym Chorzowie na Mazurskiej i w szpitalu na Miarki
        jak i na strzelców bytomskich.
        A dr.Wojdak--nie znam ale ściąga kasę robiąc prywatnie usg na szpitalnym
        sprzęcie w czasie dyzurów.
        DR.Bydliński --przesympatyczny zarówno dla młodych jak i dojrzałych kobiet.
        DR.Czarnacki -owszem rzeczowy i bardzo miły ale jak zbada to czuje się przez
        cały dzień.
        Tyle ode mnie .Poznałam ich leżąc w szpitalu ,natomiast leczę się u Kuberskiego
        • iw-na Re: CHORZÓW Autor: yen79 03.09.08, 09:25
          Ja gorąco polecam dr.Kuberskiego jest rzeczowy miły i bardzo dobrze
          wykonuje swoją pracę przekonałam sie na własnej skórze miałam druga
          cesarkę i wlasnie to dr.Kuberski ją robił i nie miałam zadnych
          powikłan a przy pierwszej leżałam w szpitalu dwa tygodnie bardzo go
          polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • alek_sandra Re: CHORZÓW 01.11.04, 11:21
      Absolutnie nie zgadzam się z opinią o dr Baci
      - to cudowna lekarka, leczy się u niej pół mojej rodziny
      i w wielu przypadkach bardzo nam pomogła
      (wykryła m.in. raka piersi u mojej babci
      oraz w końcu dobrała dobre leki hormonalne dla cioci,
      na której paru innych lekarzy eksperymentowało)!
      Ja jestem jej pacjentką od kilku dobrych lat
      i nigdy się na niej nie zawiodłam!
      Ola
    • sevika Re: CHORZÓW 02.11.04, 17:50
      Ja oprocz dr Walendowskiej polecam rowniez dr Snaczke, nie wiem gdzie ma
      prywatny gabinet. Ja do niej chodze do przychodni na ul. Mlodziezowej(NFZ),
      niestety przyjmuje tylko w czwartki i trzeba juz przed 8 stawic sie w
      przychodni i sie zarejestrowac bo ma pelno pacjentek.
      Jak byl problem z przeprowadzeniem badania w przychodni to wziela mnie na
      badania rano do szpitala.Bardzo serdecznie sie do mnie odnosi.
      • tina23 Re: CHORZÓW 04.11.04, 19:54
        Ja napiszę krótko. Doktor Bacia jest naprawdę miłą ifachową lekarką. Przyjmuje
        nie 2 minuty,ale co najmniej 20!
      • kiwi15 Re: CHORZÓW 25.11.04, 08:27
        hm, widzę, że to wszystko zależy od doświadczeń jakie się miało z danym
        ginekologiem. Ani ja, ani moja mama, ani moje koleżanki nie poleciłybyśmy
        doktor Snaczke. Po wizycie u niej mam niemały niesmak. Potraktowała mnie
        zdawkowo, najwidoczniej nie miała czasu co niestety odczułam na własnej skórze.
        • wiki32 Re: CHORZÓW 25.11.04, 12:17
          byłam pod opieką dr. Snaczke i jestem bardzo zadowolona jest rzeczowa ,uprzejma
          i przejmuje się swoimi pacjentkami.I nie liczy na zadne łapuwki.
        • sylwinka4 Re: CHORZÓW 06.12.04, 14:14
          doktor Snaczke jest najlepsza lekarka pod słoncem chodze do niej długo i zawsze
          mile traktuje swoje pacjetki!jest super
          • kamuzo Re: CHORZÓW 12.03.09, 17:22
            Jeżeli chodzi o lekarzy to miałam kontakt z dr.Walendowską, Fengerem, Kucią -
            Bacia, Czerneckim, Bydlińskim, Kędziorą...o każdym z nich można dużżżżżooo
            powiedzieć.
            - dr.Walendowska - miła, z całą pewnością nie nastawiona na kasę, bo mimo
            prywatnego gabinetu zachęcała do korzystania z wizyt z NFZ, bardzo miło ją
            wspominam z pierwszej ciąży choć ze względu na brak pracy w szpitalu zmieniłam z
            czasem i może to był mój błąd.
            - dr. Kucia- Bacia - napewno jest kobiętą bardzo miłą,serdeczną i wyrozumiałą -
            tego nie można jej zarzucić...ja niestety miałam pecha bo kiedy zbliżał sie
            termin porodu wylądowałam na Szczelców a pani doktor właśnie zeszła dziewczyna
            przy cesarce( nie z jej winy ! - jakiś rzadko spotykany przypadek wewnętrznego
            krwotoku - tak czy siak miała dochodzenie z Izby lekarskiej na głowie ) i o mnie
            mimo zapewnień na oddziale zapomniała...o co mam żal, ale rozumiem.Ale wiem od
            mamy ze latach 80 kiedy rudziała moje rodzeństwo to ona ratowała pacjentki przed
            chamskim i wylgarne traktowanie pacjentek przez kolegów lekarzy na oddziale czy
            bicie po twarzy w trakcie porodu co miało nie raz miejsce...Podczas badania
            gin.zawsze sprawiałą wrażenie ze nie patrzy co robi, rozmawiała na rożne tematy
            - co pomaga jak ktoś sie bardzo wstydzi i czuje sie skrępowany. Na pewno
            poleciłabym ją na pierwsza wizytę dla nastolatki.
            - dr. Bydliński wzbudza wiele kontrowersji - napewno jest cięty na bezmyśle
            zachowanie smarkul które przychodzą po...ale jako położnik nie mam mu nc do
            zarzucenia. Podczas ciąży zabiegał o dodatkowe badania by uspokoić i jako jedyny
            na Szczerców był ciepły ( mimo odstraszającej postury ) i żartobliwy...

ODRADZAM z całą pewnością dr.Kędziorę - cham cham i jeszcze raz cham!!! Nie
            skory do jakich wyjaśnień i pytań pacjentek co sie dzieje z płodem. Po za tym
            syfiasz...jak wykonywał w szpitalu badanie nie dbał o jakiś komfort w
            zabiegowym, przyjmując pacjentke po pacjentce, nie patrzył czy walają sie po
            podłodze jednorazowe reczniki z zelem do usg czy zakrwawione prezerwatywy po
            dopochwowym usg...może być remont, może sie przenosić ale porzadek i jakiś ład
            być powienien!!!
            Odradzam też dr. T.Kapka ze CSK w Katowicach Ligocie a przyjmującego w
            Świetochłowicach...co ten wyprawia mózg w poprzeg staje...w kazdym bądz razie na
            leczenie u niego trzeba obrabowac bank i moglić sie zeby wczesniej kostucha Cię
            nie wzięła....no to tyle!
      • gaboo Re: CHORZÓW 24.04.05, 20:45
        cześć dziewczyny!
        jestem osobą znającą większość wymienionych przez Was lekarzy zarówno na
        gruncie zawodowym jak i prywatnym!
        Oni też są ludzmi! - my też niejednokrotnie mamy złe dni i traktujemy bliskich
        w sposób na jaki nie zasługują co dopiero lekarze, którzy dziennie przyjmują od
        20 do 40 pacjentek z przedziwnymi problemami.
        Sumując: jakby trzeba było to oddałabym swoje zdrowie jak i życie w ręce dr.
        Snaczke albo dr. Czarneckiego.
        P.S. dr Snaczke ma gabinet na ul. Krakusa 12, przyjmuje we wtorki i czwartki od
        17
        Pozdrowienia.
    • gagat100 Re: CHORZÓW 25.11.04, 19:29
      CYTATY

********************** Gmyrek z Chorzowa.
      justyna.p1 22.11.2004 13:42 + odpowiedz

Czy ktos zna ginekologa Gmyrka z Chorzowa. Jesli tak prosze o opinie.

***************** Re: Gmyrek z Chorzowa.
      krztyna 24.11.2004 15:40 + odpowiedz

Bylam jego pacjentka przez ponad pól roku. Jedyne co bylo trudne do
      wytrzymania
      to czekanie na wizyte (nie robi zapisow na godziny). Kiedys czekalam do 1 w
      nocy az poszlam do domu bo przede mna bylo mnostwo pan i chyba bym tam
      siedziala do 6 rana!

Z fachowosci jestem bardzo zadowolona - dzieki niemu zaszlam w ciaze. Wizyta
      kosztowala 50zl i kazda byla z USG.

• molly_m dr Skolik 04.12.04, 10:17
        Czy ktoras z Was slyszala? A moze leczycie lub leczylyscie sie u niego?
        • wiki32 Re: dr Skolik 07.12.04, 16:08
          witaj kilka lat temu prowadzil moją ciażę,wizyty trwaly bardzo krótkoi
          denerwowały go moje pytania .Nie polecam go
        • wybuszek Re: dr Skolik 14.12.04, 23:04
          Polecam dr. Marcina Skolika. Leczę się u niego od lat i bardzo go sobie chwalę.
          W państwowej poradni traktuje pacjentki tak samo jak w gabinecie prywatnym.
          Bardzo doświadczony lekarz z poczuciem humoru.

Pozdrawiam,
          Wybuszek
        • rutka25 Re: dr Skolik 28.12.07, 14:11
          Leczyłam się u doktora Skolika. Odradzam. Jest dobry dopóki nic Ci
          nie dolega.
          • jagaxp Skolik jest beznadziejny 20.03.08, 19:24
            Leczył mnie ,ale mnie nie wyleczył. Dawał pełno leków, a efekt był żaden.
            Poszłam więc do niego na wizyte po raz któryś, a on powiedział ze mnie przyjmie
            w jego prywatnym gabinecie po południu. Słuchajcie bezczelnie zareklamował się
            na stanowisku pracy w Przychodni. Po prostu ... cóż tu wiele mówić, jest
            niemiły, oschły. Nie czułam się komfortowo w jego gabinecie.Raz poczułam się
            nawet poniżona ... sad
      • gosiaczek55 dr Kuberski??? 06.12.04, 01:28
        A ja mam pytanie: czy mozecie polecic dr Kuberskiego?
        • krztyna Re: dr Kuberski??? 06.12.04, 08:00
          Kuberskiego nie znam, ale jeżeli chodzi o Kuderskiego (pracuje w chorzowskim
          szpitalu na Strzelców), to mogę polecić go pod względem tego, że jest bardzo
          uprzejmy i miły nawet dla takich pacjentek, jak ja byłam (przerwałam mu
          niedzielny dyżur w szpitalu, bo na gwałt potrzebowałam recepty).
          Ponieważ potrzebowałam tylko recepty, trudno mi wyrokować nt. jego
          profesjonalizmu. Bardzo miło jednak go wspominam.
        • agulenka Re: dr Kuberski??? 24.03.05, 15:29
          Myślę, że można polecić dr Kuberskiego. Chodzę do niego ok. 4 miesięcy. Po
          piwrwszej wizycie byłam wniebowzięta, ponieważ potraktował mnie bardzo miło i
          życzliwie. Cierpliwie wysłuchał opowieści o moich wszystkich problemach,
          obejrzał wyniki, zbadał.
          Jako jedyny lekarz, do którego przyszłam zastosował jakieś specjalne paseczki
          do badania ph pochwy. Niestety nie zbadał piersi, co uważam jest obowiązkiem
          każdego ginekologa, szczególnie jeżeli pacjentka zjawia się pierwszy raz.
          Bardzo rzetelnie odpowiedział na moje pytania.
          Uspokoił mnie w paru kwestiach, niestety troszkę zdenerwował, kiedy stwierdził
          podczas badania, że widać u mnie coś jak by kłykciny i oznajmił, że wykona
          prywatnie badania za 200 złoty + 50 wizyta (testy faktycznie są tak drogie).
          Ponieważ nie miałam środków odkładałam badania, a ostatnio próbowałam
          dokładniej dowiedzieć się, czy one sa konieczne i wtedy Pan doktor stwierdził,
          że to jednak nie wygląda na kłykciny. A ja przez 3 miesiące żyłam w stresie.
          Jednak poza tym drobnym faktem uważam, że jest dobrym rzetelnym lekarzem.
          Ja leczę się u niego w przychodni na Tysiącleciu - ulica Piastów. Tel. 250 65 56
          Przyjmuje w czwartki po 18.00. Niestety brakuje w przychodni usg, pan doktor w
          prywatnym gabinecie też nie ma sprzętu. Trzeba udać się na badanie do szpitala
          na ul. Miarki w Chorzowie (niestety w godzinach rannych).
          Polecam dr Kuberskiego
      • ewaf3 Re: CHORZÓW 04.02.05, 11:49
        Dr Gmyrka polecam. Rzeczywiście ogromnie męczące jest czekanie na wizytę- czeka
        sie po parę godzin, często do gabinetu wchodziłam ok 23.00- ale jest to też
        ogromny plus- jeśli potrzebuję pójść do niego, wiem że na pewno mnie przyjmie
        (abstrakcją dla mnie było umawianie sie do innego lekarza ginekologa z
        miesięcznym wyprzedzeniem- a tak mi się wcześniej zdarzyło).Miły i cierpliwy.
      • jolka17 Re: CHORZÓW dr Gmyrek 25.04.05, 15:40
        Cóż, dziwny to lekarz...
        Przepisuje leki hormonalne bez jakichkolwiek badań, w badaniu USG widzi rzeczy,
        których żaden inny lekarz nie potwierdza.
        Ciekawe jest to, że wszystkie pacjentki mówią o jego pracy w najlepszej klinice
        w Szwajcarii, o jego nagrodach itp, ale jakoś informacji na ten temat w różnych
        źródłach brak... Mnie samej zapytał się kiedyś, czy widziałam jego zdjęcie w
        gazecie obok prezydenta Kwaśniewskiego - bo odbierał jakąś tam nagrodę. Hmmm
        szczerze mówiąc nie widziałam...
        Wydaje mi się, że sam wymyśla o sobie różne historie, aby zrobić sobie reklamę.
        Poza tym kto potrafi "trzeźwo" myśleć o 3 w nocy???
        Lepiej się dobrze zastanówcie zanim zdecydujecie się na kilkugodzinne
        oczekiwanie w poczekalni.
        • alkab Re: CHORZÓW dr Gmyrek 24.06.05, 22:46
          Ja też się z tym zgadzam. Byłam u niego dawno temu - w 1999r. ale nigdy nie
          zapomnę tej wizyty (w sumie 2 razy). Byłam w ciąży. Nie zbadał mnie, zrobił
          tylko USG, stwierdził ciążę, ale...(to był w bodajże 8 tygodzień ciąży)
          stwierdził rozszczepienie kręgosłupa u dziecka i powiedział mi że są nikłe
          szanse na zdrowe dziecko. Potem przepisał mi leki podtrzymujące ciąże i tyle.
          Zmieniłam lekarza czym prędzej. Nadmienię że przyjmował mnie ok 22-giej, 23-ciej
          i był baaardzo zmęczony. Nie wyobrażam sobie jak musi być zmęczony i co musi
          mówić pacjentkom o 3 nad ranem. Brrrr.
          • przedstawicielka Re: CHORZÓW dr Gmyrek 20.03.06, 13:57
            Witam korzystam z konta mojej żony
            Parę słów na tenat tego Pana nie wiem, choć nie to prawda jest lekarzem. Pan
            Gmyrek jest lekarzem mitomanem!!!!!!!!!! Parę dobrych lat pracowałem jako
            przedstawiciel medyczny jednej z firm i wiem troche więcej o tym Panu. Poza tym
            moje koleżanki chodziły do niego za nim nie dowiedziału\y się wszystkiego ode
            mnie. PRZESTRZEGAM WSZYSTKIE KOBIETY!!!!!!!
            Napiszę wam jak ten człek pracuje.
            Przyjął sobie taki schemat. Tylko on jako jedyny zna sie na medycynie i tylko on
            znajduje u Ciebie jakiegoś np guza. Mówi Ci że nikt oprócz niego nie zauważy
            tego bo tylko on w piątki lata na sympozja do Szwajcarii tylko on się szkoli
            nikt z lekarzy go nie chce słuchać. Tym sposobem nabierasz do niego zaufanie i
            patrzysz sobie jako na człoieka który spadł Ci z nieba i tylko on jest Ci
            wstanie pomóc. Jak już masz guza wielkości kilku cm on ci go oczywiście pokaże
            na usg, tylko że tak na prawdę tam nie ma rzadnego guza!!!!!!. Ale idąc dalej.
            Jestes załamana bo masz raka. pan dr mówi żebyś do nikogo nie szła bo oni, ci
            leklarze są ciemni i i tak nic nie znajdą. Moje znajome jak poszły na kontrole
            do innych lekarzy to oni wołali wszystkich z dyzurki i pokazywali że Gmyrek znów
            udaje cudotweórcę byli oburzeni!!!!!!! Jeżeli wrócisz na kontrolę za jakiś
            czas do pana Gmyrka zarzywając jakieś cudowne leki które ci zapisał, okarze się
            Że jesteś już zdrowa jesteś zdrowa i szczęśliwa że tak cudowny lekarz ci pomógł
            a inni pewnie są ciemniacy i pewnie by tak niczego nie rozpoznali. Jak
            posiedzisz sobie w poczekalni u niego to te wszystkie chore baby są wpatrzone w
            niego i opowiadaja sobie że jaki to on jest spaniały bo jakie on przypadki już
            wy7leczył. BZDURA!!!!!!!!!!!!!!! Gdyby któraś z was była moją kobietą żoną matką
            NIGDY NIE POZWOLIŁBYM LECZĆ SIĘ U NIEGO!!!!!!!!!!!
            brzmi to bardzo chaotycznie ale ponosi mnie jak to smaruję. Niestety nie macie
            panie drogie łatwego życia z tymi lekarzami. najgorsza nacja w naszym,
            społeczeństwie!!!!!!!! PRZYKRE TO ALE PRAWDZIWE.
            Przypomniało mi się że spotkAłem kiedys jegio współpracownice popłożna ze
            szpitala. Nabrała wody usta i poiedziała tylko że jak go zwolnili to moge
            sobie wyobrazić jaki to był lekarz kiwało tylko głową z ironią.
            PROSZE!!!!!!!!! WSZYSCY OPRÓCZ GMYRKA!!!!!!!!!!!
            jeszcze jedno jak chcecie byc obsłużone jak należy zwłaszcza przy porodzie to
            tylko prywatnie!!!!!!!!!!!! mają as głęboko w dupie jak nie dacie im kasy a
            mówią że przecież to nie ma różnicy czy pryatnie czy na kasę chorych. Bzdura!!!!!!
            Jest kilku uczciwych ale to tylko szukać ze świecą. dla nich to tylko KASA KASAS
            KASA I JESZCZE RAZ KASA. ZYGAC SIĘ CHCE
            • annaolkusz Re: CHORZÓW dr Gmyrek 02.03.09, 09:15
              Nie mogę Pana wypowiedzi pozostawić bez komentarza.
              Kiedy po przeprowadzce do Krakowa zmieniłam lekarza i przedstawiłam
              nowemu diagnoze "dr." i leki jakie brałam przez 2 lata bez przerwy,
              krzyki lakarza słyszała cała przychodnia!! nazwała go szarlatanem
              wyjaśniłam ze brałam wykluczające się leki i co ważniejsze wszystko
              jest za mna ok, oczywiście poza zaburzeniami hormonalnymi które sam
              tymi lekami wywołał. Niedawno spotkałam koleżankę która też miała
              przyjemność spotkać się z panem "dr" i okazało się że jej dolegało
              dokładnie to samo użył nawet tych samych słów!!!
              TO MITOMAN!!!!!!!!!!!
              tego człowieka należy zamknąć bo szkodzi a nie ratuje kobiety!!!!!!
              • sever111 Re: CHORZÓW dr Gmyrek 28.08.09, 09:12
                Co do zamkniecia - to raczej niewykonalne.... Dr. nie żyje .
    • olaprajs Re: CHORZÓW 27.01.05, 11:23
      A ja gorąco polecam doktora Bydlińskiego. To bardzo doświadczony fachowiec,
      delikatny (mimo potężnej posturysmile) i rzeczowy. Odbierał mój skomplikowany
      poród kilka miesięcy temu i jestem mu niezmiernie wdzięczna że obie z córeczką
      wyszłyśmy z tego bez najmniejszego szwanku.
      Z tego co się orientuję przyjmuje na Młodzieżowej, a poza tym pracuje w
      szpitalu na Strzelców.

• malgolka7 Re: CHORZÓW 14.05.08, 23:01
        to prawda dr.Bydlinski jest rzeczywiscie dobry
    • utada CHORZÓW 29.01.05, 19:31
      a co myślicie o doktorze Bystrzejewskim??

dzięki za informacje
      • sewia1 Re: CHORZÓW 29.01.05, 20:25
        WITAM
        Chciałabym gorąco polecić dr Bystrzejewswkiego ,uważam że jest dobrym
        fachowcem,a także lekarzem przyjacielem pacjentek . Wiem to bo lecze się u
        niego od 4 lat i w tym czasie był przy porodach dwóch moich synów. Co do wizyt
        to sama przyjemność zawsze kompetętnie odpowiada na pytania oraz ma duże
        poczucie humoru więc jeszcze raz gorąco polecam
        pozdrawiam
        stała klientka Oliwia
      • bzubza Re: CHORZÓW 02.02.05, 19:43
        Dla mnie dr Bystrzejewski jest nijaki. Myślę, że jeżeli ktoś zaciąży szybko to
        on poprowadzi tą ciąże, ale ja mialam problemy, a on nie umiał ich
        zidentyfikować (tak samo jak dr Grettka, Dr Buchcz, dr Świtała, dr Witek). A co
        istotne - mi chciał robić udrażnianie jajowodow (tutaj nazwa wypadla mi z
        glowy), a uwazal, że nie należy robić badań nasienia, żeby nie stresowć faceta
        (to mi narkozę , cięcia, itd., a facet ma sie nie stresowac!!! staromodne!!! to
        mu powiedzialam, czy zmienil swoje metody nie wiem, bylo by fajnie).
        U mnie byla niedoczynnosc tarczycy, a wymienieni lekarze nie zwrocili na to
        uwagi... bo za krotko sie starałam .... i nie mialam glebokiej depresji, a
        wlosy nie wychodzily mi garsciami itp. Przykre, ale kazdemu z nich moge cos
        przypiac. W przeciagu 2 miesiecy bylam u nich wszystkich... kosztowalo mnie to
        kase ... i to boli - placic za czyjas niewiedze!!! Trafilam, na merytorycznie
        dobrego lekarza dr. Gabriel (!), ale coz wg mnie bardzo leci na kase. Jezeli
        przyjdziesz do niego prywatnie to prawdopodobienstwo, ze ciebie przyjmie na NFZ
        jest prawie zadne. A teraz szukam dobrego lekarza. I musze! musze go znalezc!
        Boje sie, ze teraz sie rzucam, bo nie chce placic za wizyte 100 czy 200! złtych
        (jezeli z USG), ale jak bedzie ... moze bede musiala.
      • jolcia1717 Re: CHORZÓW 14.02.05, 13:07
        Dr Bystrzejewskiego mogę polecić z czystym sumieniem, jest świetny!!!Leczę się
        u niego od 3 lat i to z efektami!!!Lekarz bardzo kompetentny, cierpliwy,
        dowcipny.Naprawdę godny polecenia.
        pozdrawiam,
        jolcia
    • bzubza Cos z ta lista jest nie tak!!! 02.02.05, 19:48
      Na forum nieplodnosc jest lista dobrych i zlych gin. A Ci o ktorych tu czytam
      tez sa na czarnej liscie tj. dr Bydlinski, dr Bacia - innych nie pamietam, bo
      jet tam ok. 1000 postow!!!
      A na tych lekarzy zwrocilam uwage, bo chcialam sie do nich wybrac!!!
      Wygląda to tak jakby ktos te zle opinie powyrzucal!!! a zostawil te dobre!!!
      Kissssssssssssssszzzzzzzzzzzzka !
      • sevika Re: Cos z ta lista jest nie tak!!! 11.02.05, 20:55
        wiesz ja ci szczerze odradzam dr Bydlinskiego i to nie tylko z wlanesgo
        doswiadczenia, z reszta juz o tym pisalap na czarnej liscie
      • sevika Re: a mozecie cos powiedziec o Fengerze? 11.02.05, 20:57
        dr Fenger , wiem ze przyjmuje na Mlodziezowej i tylko tyle wiem....moze ktos
        wiecej?
        • z-glasgow Re: a mozecie cos powiedziec o Fengerze? 26.01.09, 22:06
          Witam!!!
          Polecam z calego serca Dr.FENGERA.Zaczelam do niego chodzic kiedy nie mial
          specjalizacji(zaczynal robic) jeszcze przed ciaza,jak zaszlam w ciaze to mnie
          prowadzil od samego poczatku.Nie mialam zadnych zastrzezen.Przeprowadzil u mnie
          cesarskie ciecie(niestety zaplanowane).Umowil sie ze mna na cesarke -moj syn
          byl w pozycji posladkowej.Przekonal mnie tym ,ze lepiej sie umowic, przygotowac
          i zrobic odpowiednie badania.Cesarka przeszla bez zadnych komplikacji.Szycie
          -jak to okreslilam-Michal Aniol.NIGDY NIE WZOL ODE MNIE ZADNYCH PIENIEDZY ZA
          NIC!!!!Przyjmowal mnie zawsze z Kasy Chorych.Moja znajoma ze szkoly rodzenia
          (miala cesarke zaraz po mnie nieplanowana) chodzila do Dr Czarneckiego i za
          przeciecie poziome(przy cesrce)musiala mu zaplacic Wtedy to bylo kupe kasy 500
          zl.(10 lat temu).Ja to mialam za darmo.Polecam DR FENGERA
      • katrin30 dr Spyra 13.04.05, 12:27
        Czy któraś z Was zna tego ginekologa?
        Proszę o namiary i opinie
        • almy Re: dr Spyra 05.03.06, 21:38
          Dr Spyra przyjmuje w Katowicach w centrum medycznym Graniczna na nfz oraz
          prywatnie, pracuej także w szpitalu w Chorzowie na Strzelców Bytomskich. Jest
          świetnym specjalistą !!!! Gorąco Go polecam smile
    • artviolin Re: dr Skolik 20.04.05, 11:56
      nietety nie polecam.
      wyjatkowo niedelikatny podczas badania a doswiadczylam juz wielu lekarzy.
      niemily, malo kontaktowy, niechetnie odpowiada na pytania.
      nie zleca badan tylko leczy w ciemno.
      no ale moze ktoras miala wiecej szczescia do doktora..
      • rutka25 Re: dr Skolik 28.12.07, 14:17
        To prawda ,że doktor Skolik leczy w ciemno.Mnie leczył pół roku bez
        efektu. Zmieniłam lekarza...
    • klodia86 Re: CHORZÓW 26.04.05, 15:55
      marino,ja uważam,iż Dr Bacia jest świetnym ginekologiem i każdej kobiecie
      polecam pójście do niej. Kiedy byłam chora, to właśnie ona mnie operowała i
      przeprowadziła wszystko bardzo sprawnie. Poza tym jest bardzo miła i chociaż
      pacjentki bada szybko to jednak zawsze z uśmiechem, kiedy trzeba to siada z
      pacjentką i wszystko jej tłumaczy. Jest bardzo kompetentną lekarką, która, co
      zresztą widać, lubi swoją pracę.
    • diodunia Re: CHORZÓW 07.06.05, 17:53
      dr B. Czarnecki zgadza sie sympatyczny, mily, ale bylam u niego pierwszy raz i
      przepisal mi tabletki nie zlecajac zadnych badan co jest smieszne, dlatego juz
      do niego sie nie wybiore.Jesli sie jest jego stala pacjentka mozna dostac
      recepte na tabletki od pielegniarki w biurze bez wchodzenia do gabinetu.
    • martahelena Re: CHORZÓW 13.01.06, 21:30

Pani dr Bacia miała poważną sprawę w izbie lekarskiej z powodu obumarłago płodu
      w 8 miesiącu ponieważ nie wykryła w trakcie badanie tego że dziecko nieżyje i
      przyszła mama z tego powodu także by umarła. Pan Czarnecki przeprowadzał
      cesarskie cięcie u mojej szwagierki w ostatniej chwili.Dziecko było zatrute i od
      razu podłączone do kroplówki tak jak szwagierka zresztą. Najważniejsze! dziecko
      miało nacięta skórę na czaszce po tym zabiegu...Cóż dodac.
      • iskial Re: CHORZÓW 29.01.06, 20:10
        Czy ktoś zna dr Eugeniusz Gabriela z Chorzowa przyjmyje na wolnośći w Chorzowie
        jest też edndokrynologiem prosze o opinie pozdr Roma
      • polniaszek Re: CHORZÓW 08.03.06, 12:20
        Witam! Jeżeli chodzi o doktora Czarneckiego to rzeczywiście bardzo miły i
        sympatyczny ale co z tego????Urodziłam u niego córeczkę 7 lat temu teraz jestem
        w 9 tygodniu i omijam ten gabinet szeroki łukiem tak jak moje dwie
        przyjaciółki, które też u niego rodziły. Mało tego, że nie polecam to
        odradzam!!!!Zuza
        • bo76 Re: CHORZÓW 25.04.06, 23:35
          A ja wrecz przeciwnie - gdyby nie jego szybka i sprawna diagnoza, mojej córki w
          ogóle nie byłoby na świecie, bo bym w ciążę w ogóle nie zaszła. Potem całą
          zagrożoną ciążę sprawnie pilotował, dzieki czemu donosiłam do końca 8 miesiaca,
          kiedy to moja mała nie dała się już dłużej zatrzymaćsmile Myśle, że każdy miewa
          lepsze i gorsze dni, ja osobiscie chyba trafiałam na te lepsze. Mam dużo
          kolezanke, które są jego pacjentkami od lat i są bardzo zadowolone.
    • mala129 Re: CHORZÓW 20.09.06, 18:59
      Witam!
      Mam pytanie odnośnie dr Berlińskiego ,który przyjmuje w przychodni na
      ul.Młodzieżowej 33, czy ktoś może mi coś powiedzieć na jego temat. W Chorzowie
      mieszkam stosunkowo króko i nie orientuję się na rynku ginekologów, chodzi mi o
      prowadzenie ciąży.Dzięki pozdrawiam
      • escla Re: CHORZÓW 05.02.07, 08:40
        Chyba chodziło Ci o Bydlińskiego. Opinie patrz wcześniej. Ja wśród znajomych, które do niego chodzą słysze same pozytywy.
    • acaw2 Re: CHORZÓW 05.01.07, 10:48
      a dr Doliński? jaka ma opinię?
      • jagaxp Dr Primer 10.01.07, 08:58
        Chodze do niego , bo nie znam innego w Chorzowie. Jest on opryskliwy , nie
        miły , zawsze coś odburknie. A jak pytam co jest odpowiada mi formułką , ktora
        zawsze mowi. Musze zmienic lekarza bo nie wytrzymam.

jaga
        • lucy310 Dziewczyny a który lekarz wykonuje usg piersi?? 22.01.07, 10:03
          W swoim gabinecie oczywiście, czy któraś wie?
          • lucy310 Re: Dziewczyny a który lekarz wykonuje usg piersi 23.01.07, 08:30
            podciągam, bardzo mi zależy na czasie
      • caillouu Re: CHORZÓW 15.03.07, 17:49
        acaw2 napisała:

> a dr Doliński? jaka ma opinię?

Moim zdaniem jest świetnym lekarzem, wszystko wyczerpująco wyjaśnia i jest
        delikatny podczas badań.
        dr. DOLIŃSKI jest godny polecenia.
    • agusia19791 Re: CHORZÓW 26.07.07, 19:16
      potwierdzam dr czarnecki jest dobry ja jestem jego pacjętką od 10 lat
    • smerfetka-only Re: CHORZÓW 22.08.07, 16:44
      Witam szukam solidnego i kompetentnego ginekologa na stale, bylam juz naprawde u
      wielu "specjalistów" szukam tego wspanialego za wzgledu na moja chorobę
      niewydolnosc nerki i nadcisnienie tętnicze szukam lekarza ktory zna sie na tym i
      kiedys poprowadzi moją ciążę bez przerazenia w oczach. Jezeli ktos ma podobny
      problem lub poprostu zna owego specjaliste bardzo prosze o podpowiedz, narazie
      po raz pierwszy umowiona jestem na wizyte u Doktora Szydełko w Sante ale to
      dopiero za miesiac, jeszcze raz bardzo prosze o odpowiedzi z gory dziekuje i
      pozdrawiam.
      • emater2 Re: CHORZÓW 07.09.07, 15:21
        Polecam w Chorzowie 3 lekarzy, ktorych znam od lat.
        1- dr. Bystrzejewski - otrzymal nagrode czytelniczek miesiecznika "STYL" czy
        jakos tam. Kompetentny, a przede wszystkim styl bycia calkowicie rozluznia
        pacjentke, niemalze mozna zapomniec, ze jest sie u ginekologa, doskonaly
        pyscholog. Przyjmuje w Poradni przy ul. Beskidzkiej w Chorzowie ( tel. w necie,
        rejestracja w danym dniu wiec nie musisz czekac tygodniami na wizyte).
        2-Dr. Bydlinski, moze mniej usmiechu, ale mily i rowniez bardzo dobry lekarz. Ul
        Mlodziezowa.
        3-Dr. Kaminski, ordynator oddzialu ginekologii w Chorzowie, niestety z tego co
        wiem on przyjmuje tylko prywatnie ul. Katowicka chyba... Leczylam sie u dr.
        Dolinskiego. Mily - nie powiem, ale jakos nie slucha co mowie..tzn. wie swoje,
        a ja wiem swoje, mysle, ze np. ja wiem lepiej gdzie mnie boli- to przyklad, a
        slysze, ze tu nie moze bolec..smile... Uffff. sorki za dlugi tekstsmile
        • jul-a2 Re: CHORZÓW 16.12.07, 12:59
          Do listy lekarzy kompetentnych w Chorzowie dolaczylabym bez zastanowienia bardzo
          dobrego specjaliste i w dodatku z poczuciem humoru dr Kedziore, niestety
          przyjmuje tylko prywatnie na ul. Katowickiej 75 ale ceny wizyt nie zwalaja z
          nog. Zdecydowanie polecam!!!!!!!!
          • kebe1988 Najwieksza wyszukiwarka i ranking lekarzy 17.12.07, 12:19
            Witam wszystkich

Zapraszam wszystkich na nowo otwartą wyszukiwarkę i ranking lekarzy!

Arrow --->>> www.znanylekarz.pl <<<----

Zapraszamy do wypowiadania się i oceniania swoich lekarzy.
            Jeśli go nie ma w łatwy sposób można go dodać i pozwolić ocenić innym.
            Dzięki temu inne osoby w bardzo łatwy i szybki sposób będą mogły znaleść
            informacje na temat swojego ulubionego lekarza!

Pozdrawiam KeBe
          • rutka25 Re: CHORZÓW 28.12.07, 14:25
            Też polecam dr Kędziore.Ma poczucie humoru ale kiedy trzeba jest
            poważny i rzeczowy.
            • ja_yo Re: CHORZÓW 24.07.08, 21:31
              A ja w 100% nie polecam tego lekarza! niestety i ja i moja koleżanka trafiłyśmy
              na niego przy porodzie... mało co wykończył by nas i nasze dzieci (niedotlenie,
              vacum, posocznica). Nieprzyjemny i bezczelny.
              Dlaczego przyjmuje tylko prywatnie?... z wszystkich przychodni go już wywalili!
              i Dobrze! przeze mnie ochrzczony - dr KILER!
              • ania.chorzow Re: CHORZÓW 11.09.08, 10:56
                Witam, zdecydowanie sie zgadzam z opinia o dr Bydlińskim, byłam u
                niego raz i już nigdy więcej nikt mnie nie zmusi żebym poszła
                jeszcze raz, niemiły, bezczelny, potraktował mnie jak smarkule z
                góry mówiąc do mnie po imieniu, w dodatku zadawał pytania, które wg
                mnie nie powinien zadawać tzn o to gdzie pracuje, z kim się
                spotykam, gdzie mój partner pracuje, czy planujemy ślub itp
                odradzam, nie twierdze ze nie posiada wiedzy na temat wykonywanego
                zawodu ale jego zachowanie jest niestosowne, poszłam potwierdzić
                ciąże a pan doktor nie dość że przyjął mnie w państwowej przychodni
                prywatnie, skasował za wizyte, to nie zbadał, nie zrobił usg, nawet
                recepty nie wypisał, teraz ciąże prowadzi dr Kędziora i nie
                zamieniłabym go na innego
    • dorotencja10 Re: CHORZÓW 20.11.07, 16:46
      W Chorzowie polecam dr Bydlinskiego , mily , wyrozumialy a przede wszytskim
      fachowy. Chodze do niego od kilku lat i zawsze czuje sie komfortowo i
      bezpiecznie. Przyjmuje z tego co sie orientuje w poradni na ul Mlodziezowej.
    • ewik80 Re: CHORZÓW 25.02.08, 12:19
      Witam
      Mam pytanie do wszystkich dziewczyn z Chorzowa. Czy znacie może jakiegoś lekarza
      w Chorzowie, który nie rzuca kłód pod nogi kiedy poprosi się go o L4? Moja
      lekarka dr Marta Zając niestety jak usłyszała że chciałabym iść na L4 z ironią w
      głosie stwierdziła że ciąża to nie choroba ale mogę próbować dalej. Na nic nie
      zdały się tłumaczenia, że w mojej pracy 8 godzinny tryb pracy to mit, trzeba
      siedzieć przy komputerze po 10-12 godzin i przychodzić do pracy w każdą sobotę,
      o atmosferze wiecznego poganiania i wyścigu szczurów nie wspominając.
      Jeśli znacie jakiegoś gin w Chorzowie, który nie robi problemów z L4 to
      napiszcie proszę.

ewik80
    • ewik80 Re: CHORZÓW, pytanie o L4 25.02.08, 12:22
      Witam
      Mam pytanie do wszystkich dziewczyn z Chorzowa. Czy znacie może jakiegoś lekarza
      w Chorzowie, który nie rzuca kłód pod nogi kiedy poprosi się go o L4? Moja
      lekarka dr Marta Zając niestety jak usłyszała że chciałabym iść na L4 z ironią w
      głosie stwierdziła że ciąża to nie choroba ale mogę próbować dalej. Na nic nie
      zdały się tłumaczenia, że w mojej pracy 8 godzinny tryb pracy to mit, trzeba
      siedzieć przy komputerze po 10-12 godzin i przychodzić do pracy w każdą sobotę,
      o atmosferze wiecznego poganiania i wyścigu szczurów nie wspominając.
      Jeśli znacie jakiegoś gin w Chorzowie, który nie robi problemów z L4 to
      napiszcie proszę.

Ewik80
      • alicjachorzow Re: CHORZÓW, pytanie o L4 09.08.08, 16:33
        Oj tak ja panią dr Zając znam dokładnie od tej samej strony a dodam
        ze pracuje fizycznie i dojezdzam w jedna strone do pracy półtorej
        godz wiec nic miłego... Podobno dr Etmański jest kompetentnym i
        fachowym ginem, ktoś się wypowie na ten temat ?? no i oczywiście tak
        jak Ewik prosze o takich lekarzy którzy nie rzucają kłód pod nogi wink
    • aniesboj1 Re: CHORZÓW 22.04.08, 19:30
      dziewczyny prosze o namiary na gabinet dr Wojdaka z Chorzowa, moj nr
      gg 2324912, dzieki