18.05.04, 11:22
Witajcie!
Jestem ciekawa czy wyróżniają się wg Was jacyś ginekolodzy w Opolu. Piszcie-
pozdrawiam
    • kangosia Re: Opole 26.07.04, 19:01
      Hej! Cieszę się, że odezwał się ktoś z Opolasmile Mieszkam tu dopiero od niedawna,
      mało kogo znam, a miejscowych ginekologów to już w ogóle. Będę wdzięczna za
      namiary na dobrego i sprawdzonego ginekologa! Pozdrawiam!
      • fena2 Re: Opole- wizyta u panstwowego 05.02.07, 19:40
        Czy mozecie polecic dobrego ginekologa, ktory przyjmuje panstowo w Opolu ?

pozdrawiam
        • pearl34 Re: Opole- wizyta u panstwowego 22.03.07, 11:36
          Zdecydowanie odradzam dr Mroza!!! To jest bardzo arogancki człowiek nastawiony
          tylko na kasę sad i w dodatku ma jakieś kompleksy bo domaga się, aby zwracać się
          do niego per "Panie Doktorze" smile. Mimo umówionych na daną godzinę wizyt nigdy
          nie jest punktualny, a opóźnienia rzędu 30-45 minut to standard sad. Nie wiem
          kto mu przyznał te tytuły w stylu "polecany lekarz" itp. I w dodatku wcale nie
          jest aż takim profesjonalistom jak się niektórym wydaje, np twierdzi, że
          dziecko w 30. tygodniu ciąży ważące 1780 gr jest stanowczo za małe (tzn. za
          mało waży) i z tego powodu zaleca hospitalizację, po czym odmawia wydania
          skierowania do szpitala!!! Absolutna farsa. Podziwiam dziewczyny, które do
          niego chodzą...
    • gagat100 Re: Opole 27.08.04, 17:12
      CYTAT

OPOLE
      Autor: evimama
      Data: 14.08.2004 15:19 + dodaj do ulubionych wątków
      --------------------------------------------------------------------------------
      Kilka moich koleżanek + siostra chodziły do lek. Wojciecha Niemczyka. Były
      zadowolone; jest cierpliwy, odpowiada chętnie na pytania, wyjaśnia
      wątpliwości, można się z nim kontaktować w zasadzie w każdej chwili (na
      komórkę). Niezły jest też podobno dr Grzegorz Głąb. Do nich obu + do
      trzeciego lekarza współpracującego z nimi (mają spółkę - gabinet prywatny)
      można zarejestrować się pod numerem telefonusad0-77)4538166.
      Ja osobiście z sentymentem wspominam dr Gockiego, który prowadził moją
      pierwszą ciążę, a teraz jest już na emeryturze. Był wprawdzie trochę szorstki
      i nie wydawał zbyt łatwo zwolnień lekarskich, ale potrafił rozpoznać, kiedy
      dzieje się coś złego, a kiedy to co się dzieje jest normą.

• aniazopola Re: Opole 07.09.04, 14:28
      A ja chodziłam juz do kilku lekarzy i najbardziej mi podpasował Mróz, Niemczyk -
      no fakt milutki ale mialam wrażenie, że uczył sie na mnie, jak sie robi
      inseminacje (miałam ich w sumie 4 a najbardziej BOLESNE !!! były własnie u
      Niemczyka)
      Dr. Mróz - robi znakomite wrażenie ale po drugim spotkaniu wywnioskowałam - że
      najważniejsza dla niego jest kasa a nie moje usilne starania o ciąże....

Moze po tym co napisałam powinni się znaleźć na czarnej liście ale lepszych nie
      znam sad
    • gagat100 Re: Opole .......................Autor: kamilla21 28.09.04, 11:45
      --------------------------------------------------------------------------------
      Witam
      Czy zna ktoras z Was dobrego ginekologa w Opolu?
      Pozdrawiam

Kamila

• bizu Re: Opole 28.10.04, 14:11
      Hej, ja wprawdzie nie jestem z Opola ale leczę się tu u ginekologa właśnie (po
      przykrych doświadczeniach w moim mieście). Udało mi się w końcu znaleźć
      lekarza, który pomógł mi w moich dolegliwościach oraz szczęśliwie przeprowadził
      przez ciążę. Polecam pana Dariusza Jakimowa, przyjmuje w Medremie oraz ma
      prywatny gabinet na ul. Poświatowskiej (obok Bajlandii). Można się umawiać pod
      numerem: 0602-625-258. Powodzenia P.S. Pan Jakimów został wyróżniony w
      konkursie TS jako "lekarz przyjazny kobiecie"!!!
    • kolagulka Re: Opole 31.10.04, 12:02
      Witam!
      Ja od kilku lat chodzę do Bogusława Mroza. Wiem, że ma olbrzymią wiedzę, cały
      czas uczestniczy w szkoleniach i seminariach i zna odpowiedź na każde pytanie,
      jakie mu zadam. Przede wszystkim podoba mi się to, że zawsze opowiada o tym, co
      robi. Gdy mnie bada, zawsze mówi co robi i dlaczego; wykonywałam u niego już
      kilka razy USG i cytologię, miałam problem z nadżerką, a ostatnio zrobiłam też
      badanie genetyczne finansowane przez NFZ (za darmo). Teraz przygotowuję się do
      ciąży i nie wyobrażam sobie, by jakiś inny lekarz ją prowadził. Moja kuzynka ma
      dwie ciąże za sobą właśnie prowadzone przez Mroza.
      Zawsze ma tyle czasu dla pacjentki, ile ona potrzebuje. Nigdy nie miałam
      wrażenia, że jestem kolejną pacjentką, którą trzeba obsłużyć - zawsze jest
      miły, cierpliwy w odpowiadaniu na pytania (a ja dużo pytam), no i wizyty wcale
      nie są stresujące!
      Wygrał plebiscyt na najlepszego lekarza specjalistę w 2000 roku, jest też
      laureatem konkursu na ginekologa polecanego przez przyszłe mamy. Badanie (także
      USG) kosztuje 50-60 zł (myślę, że podobnie jak w innych gabinetach prywatnych),
      badanie łącznie z cytologią 70 zł.
      Najlepiej się rejestrować, bo bywają czasem duże kolejki do gabinetu.
      Przyjmuje na ul. Katowickiej;
      automatyczna rejestracja telefoniczna 077 455 97 84, komórka przez całą dobę
      601 55 97 84

Polecam!
      kolagulka
      • laura1979 Re: Opole 30.07.07, 19:46
        nie zgadzam się z kolagulka...
        Przez kilka lat również chodziłam do dr Bogusława Mroza, ale w końcu
        przejrzałam na oczy. Niestety, ale dla tego pana liczy się tylko kasa, kasa i
        jeszcze raz kasa. Rzeczywiście robi dobre wrażenie, był też jedynym ginem,
        który zbadał mi piersi (ale tylko przy pierwszej wizycie). Niedawno zostałam
        mamusią. Niestety moja ciąża zakończyła się przedwcześnie, kilka dni przed
        porodem miałam robione USG przez dr Mroza i niby wszystko było OK, a w szpitalu
        okazało się, że odkleja się łożysko. Lekarze w szpitalu byli tym trochę
        zdziwieni. Tak więc z tą wiedzą i doświadczeniem u pana Mroza bywa różnie.
        Oprocz tego zabronił mi uczęszczać do szkoły rodzenia (stwierdził, że mowią tam
        głupoty), a także powiedział mi, żebym przypadkiem nie robiła USG 3d i 4d, bo
        jest ono bardzo szkodliwe dla dziecka (może mieć w przyszłości np. padaczkę).
        Oceńcie sami. Ja już napewno tego lekarza nie odwiedzę. Kasa dla tego pana w
        moim odczuciu jest na 1. miejscu.
    • anetka6 Re: Opole 25.11.04, 08:53
      Witam!Godnym polecenia ginekologiem jest Pan Dariusz Jakimów.Chodzę do niego
      już 10 lat!!!Zawsze jestem załatwiona pozytywnie,jest
      sympatyczny,delikatny,potrafi odpowiedzieć wyczerpująco na każde pytanie.Jestem
      z niego bardzo ,bardzo zadowolona.Polecam!!!
      Przyjmuje w Medrem Poliklinika oraz w prywatnym gabinecie na ul.poświatowskiej
      koło bajlandii.Nr.602625258
      • mk7 Re: Opole 25.11.04, 19:52
        Ja również polecam doktora Jakimowa. Zawsze jest gotów do pomocy. A jego nowy
        gabinet koło Bajlandii w pełni profesjonalny. Dodam tylko, że przyjmuje również
        na ulicy Damrota, dokładna nazwa tej instytucji wyleciała mi z głowy, ale to
        chyba Towarzystwo Przyjaciół Rodziny.
        • cieslik23 Re: Opole 18.09.06, 00:21
          Poleca doktora Dariusza Jakimowa za jego upór w dążeniu do wyleczenia mojej
          żony. Lekarz super, w pełni profesjonalny, delikatny dla kobiety (wg. opini
          mojej żony). Po prostu wspaniały lekarz. Poecam go. Szkoda że tak mało jest
          takich lekarzy. Przjmuje prywatnie przy ulicy Poświatowskiej (koło Bajlandii).

Polecam Piotr
    • bonifacykot Re: Opole 26.11.04, 20:55
      Jestem bardzo zadowolona z dr. Niemczyka. Pomógł mi dobrnąć do szczęśliwego
      końca trudnej ciąży, nie tylko opieką medyczną, ale i psychicznym wsparciem,
      zainteresowaniem i cierpliwością. Fakt-badanie w jego wykonaniu nie nalezy do
      przyjemności (jeżeli o takiej w ogóle można mówić), ale to akurat nie jest dla
      mnie najważniejsze.
    • alabama83 Re: Opole 06.12.04, 10:52
      Ja również polecam doktora Bogusława Mroza...przekonuje mnie jego wieloletnie
      doświadczenie, nieustanna chęć szkolenia się oraz wspaniałe podejście do
      pacjentki
      • zimna_suka Re: Opole 19.12.06, 09:09
        Dr Mróz przez długi czas przyjmował bez ważnych zezwoleń pod względem sanitarnym
        , dlatego mimo ich wiem ze jest dobrym specjalista raczej bym do niego nie poszła.
    • migotka7777 Re: Opole 06.12.04, 18:12
      W Opolu przez dobre 2 lata chodziłam do ginekologa niewartego polecenia (z
      pewnością powinien (a właściwie powinna) trafic na Czarna Listę. Od ponad
      trzech lat jestem pacjentką doktora Mroza i nie mam mu asbolutnie nic do
      zarzucenia a wręcz przeciwnie.
      Miły, cierpliwy, ciepły i naprawdę specjalista, przez duże "S". Dodatkowo
      faktycznie przyjmuje do ostatniego pacjenta i czasami trafiając do niego na 21
      zastanawiam sie skąd u niego tyle energii, spokoju i sypmatyczności.
      Szczerze polecam bo, nie urągając słuzbie zdrowia, niewiele jest lekarzy
      godnych polecenia, więc jak już są trzeba to robićsmile
    • monka16 Re: Opole 11.12.04, 20:02
      Dr Guzikowski i Kowalczyk są godni polecenia.Są bardzo delikatni, dokładni. U
      Kowalczyka zawsze robię USG, jest dobrym fachowcem, chociaż czasami mam
      wrażenie, że mu się nie chce. Nie polecam dr Głąba ani Łabiaka, idą tylko na
      kasę, ale z resztą chyba każdy z nich na to leci.
      • agulina.g Re: Opole 31.01.05, 15:14
        O rany.. jeżeli Kowalczyk jest delikatny to nie wiem jak musi wyglądać
        niedelikatne badanie ! Kowalczyk jest nieuprzejmy, niemiły, niechętnie
        odpowiada na pytania (nie ma się ochoty zadawać kolejnych) a badanie jest
        baaardzo bolesne. Wiem, że jest dobrym fachowcem jeżeli chodzi o robienie USG,
        ale podczas badania wciskał mi ten aparat aż do kręgosłupa, co również było
        bardzo nieprzyjemne. Potem dzidzia układała się w "swojej" pozycji przez
        kolejne 2 dni. Ponad to monitor ma odwrócony w swoją stronę i nie pokazuje ani
        nie mówi mamom co widzi na ekranie. A przecież to jedyna okazja żeby
        troszkę "podejrzeć" jak w brzuszku żyje się maluchowi !!
        Jeżeli chodzi o Guzikowskiego czy Łabiaka to nie mam doświadczeń.
        Głąb natomiast jest naprawdę delikatny i ma opinię dobrego fachowca.
    • gosik_p Re: Opole 13.12.04, 15:32
      Hej, ja mam pewne doswiadczenie w zakresie ginekologow, bo mialam swego czasu
      powazne problemy zdrowotne, trafilam do szpitala na ozimskiej i troche mnie
      tych ginekologow przebadalo. zaczne od facetow: kowalczyk - miodzio -
      delikatny, mily, nie czulam sie skrepowana i nie traktowal mnie jak obiekt
      doswiadczalny. glab- z daleka, zle rozpoznal moja chorobe i o maly wlos bym sie
      przez niego przekrecila. a byla to sprawa ewidentna, a nie wymagajaca 50 lat
      doswiadczenia zawodowego. kobietki- szkoda kwiecinskiej, byla z niej swietna
      lekarka i dobry fachowiec, trzeba bylo tylko trafic na jej dobry dzien. ona
      wlasnie mnie uratowala. a stale chodze do dr samborskiej, slyszalam na jej
      temat troche nieprzyjemnych opinii, ale w swoim porywatnym gabinecie (na
      koszyka) jest kochanasmile nie poszlabym do nikogo innego, mimo ze nie nalezy do
      najtanszych lekarzy. polecam ja wszystkim moim kolezankom i zadna nie byla
      niezadowolona.
      • orrri Re: Opole 08.02.05, 15:30
        A ja mam zupelnie odmienne doswiadczenia z dr Samborska. Moja kolezanka byla od
        kilku lat pod stala opieka pani doktor - naturalnie w prywatnym gabinecie.
        Planowala ciaze i chciala zeby wszystko bylo cacy... Niestety okazalo sie, ze
        pani doktor nie zauwalyla miesniaka... bagatela wielkosci kilku centymetrow...!
        Teraz oboje z meze truchleja... nie wiedza kiedy nastapi rozwiazanie... bo nie
        wiadomo czy miesniak w koncu nie zagrozi dziecku albo matce!
        • gosik_p Re: Opole 22.03.05, 10:40
          Bo miesniaki na obrazie USG czesto wygladaja jak ciaza. No i czesto po ciazy
          znikaja
      • wielorak Re: Opole 12.11.07, 14:09
        osobiście polecam Bożenę Samborską- zawsze uśmiechnięta, rzeczowa, delikatna. w
        jej gabinecie jestem rozluźniona a nie zestresowana a poza tym nie wstydzę się
        pytac o różne sprawy. choć czasami mam wrazenie, że też lubi "więcej wziąć" no
        ale skoro wymagam to płacę wink
    • agulina.g Re: Opole 31.01.05, 15:18
      Kobietom, które lubią "gadatliwych" lekarzy, udzielających wyczerpujących
      odpowiedzi i ROZMAWIAJĄCYCH z pacjentkami (co wciąż należy do rzadkości)
      polecam dr Mączkę. Jest sympayczny i miły
      • m_dora Re: Opole 04.02.05, 08:49
        A czy wiesz może gdzie przyjmuje teraz dr.Mączka? Też byłam jego pacjentką jak
        przyjmował w Towarzystwie Rozwoju Rodziny przy Poradni Przedmałżeńskiej i
        Rodzinnej. Byłam bardzo zadowolona. Ale już tam nie przyjmuje i nie wiem gdzie
        go znaleźć.
      • macsyla Re: Opole 03.12.05, 20:18
        Ja również bardzo bardzo polecam dr Mączkę. Prowadzi obecnie moją ciążę. Został
        mi polecony, kiedy po wędrówkach po takich lekarzach jak: dr Góralewicz, dr
        Tomala, dr Chowaniec, dr Rachwalski (a więc myślę trochę ich było), zniechęcona
        straciłam nadzieję na lekarza "z sercem", który nie tylko wyłudza kasę, ale
        myśli poważnie o pacjentce i naprawdę potrafi jej pomóc.
        Wizyta u dr Mączki trwa conajmniej 0,5 godz. W jej trakcie jest zawsze badanie
        ciśnienia, badanie ginekologiczne, badanie USG (które podobno niektórzy lekarze
        robią tylko dwa razy w ciąży)oraz badanie serduszka dzidzi, a co najważniejsze,
        za wszystko bierze tylko 50 zł. To naprawdę uspokaja, kiedy się wie po każdej
        wizycie, że wszystko jest w porządku. Lekarz jest spokojny, uśmiechnięty i co
        najważniejsze zainteresowany losem pacjentki, udziela odpowiedzi na nurtujące
        pytania. Naprawdę polecam! Przyjmuje na Damrota, podaję nr telefonu: 502051207.
    • duskad Re: Opole 04.02.05, 09:24
      Dzieki wielkie za ten watek. Mieszkam w Opolu jakis czas ale do tej pory nie
      mialam potrzeby na dobrego ginekologa. Wasze wypowiedzi jakoś mnie już trochę
      pokierowały. Czy ktos moze z czystym sumieniem polecić lekarza, który zajmie
      się dobrze ewentualnie zagrożoną ciążą i z którym będę mogła potem urodzić?
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
    • gugalek Re: Opole 04.02.05, 13:33
      Polecam panią dr Samborską, która ma gabinet na ul. Koszyka...Może nie jest zbyt
      kontaktową osobą, która wszystko chętnie sama od siebie opowiada, natomiast
      zawsze udzieli odpowiedzi na zadane pytanie. Prowadziła moją ciąże i byłam
      zadowolona. Miałam również kontakt z dr Głąbem (prywatny gabinet na 1-go maja
      bardzo dobrze wyposazony), bardzo zimna i niedelikatna osoba. Słyszałam jednak o
      nim wiele dobrego od innych koleżanek. Niedawno zaczęłam moją "przygodę z
      doktorem Jakimowem- pierwsze wrażenie dość pozytywne, rozmowny, w miarę
      delikatny, podobno dobry fachowiec.
    • adabar Re: Opole 04.02.05, 17:48
      witam, czy możecie polecić ginekologa mającego doświadczenie w leczeniu
      niepłodności? 1,5 roku starań, usg, hsg, badania męża - wyniki super, a efektów
      braksad nie wiem co jeszcze można zbadać, co jeszcze zrobić... z góry dziękuję
      za namiary na dobrego specjalistę.
      • mala1000 Re: Opole 10.02.05, 15:02
        polecam dr Samborską

leczyłam się u niej kilka lat. Ona jako jedyna zdjagnozowała jako przyczyne
        bezpłodności endometrioze. Może powinnaś iść w tym kierunku (nieznam twoich
        objawów). Mi się w końcu udało, mi i mojej koleżance z tą samą chorobą.
        PS. Rodzę za kilka dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • magdalenka0071 Re: Opole 16.02.05, 20:02
        Polecam Dr Niemczyka jest swietny jesli chcesz namiary daj znac. jest
        cierpliwym, dobrym specjalista duzo mozna o nim mówic same dobre rzeczy, nie
        polecam pani Samborskiej pod jej okiem prowadzona ciaza skonczyla sie
        przedwczesnym porodem w czasie calej ciazy ani razu nie zrocila wymazu no i
        infekcja prawdopodobnie spowodowala poród

Pozdrawiam
        Magda
      • aszkerson Re: Opole 21.10.08, 12:23
        Polecam doktora Marka Tomalę. Przyjął mnie w sobotę (!), zaraz po tym, jak na moim teście pokazały się dwie kreski. Przyjmuje tam, gdzie dr. Niemczyk i dr. Głąb. 1 go Maja. Telefon do przychodni:774538166. Przychodnia zajmuje się leczeniem bezpłodności- głowa do góry! smile
    • crazyania Re: Opole 22.02.05, 21:26
      Polecam dr Piątkowską-Pawlica przyjmuje naprzeciwko kościoła na górce na sw.
      Wojciecha (606 67 89 51). Bardzo miła. Wyleczyła mi nadzerkę bez wypalania (i
      pobytu w szpitalu). Dokładnie odpowiada na pytania, jest cierpliwa. Ma USG w
      gabinecie prywatnym
      • j10061972b Re: Opole 28.02.05, 13:44
        Dr Piatkowska-Pawlica jest przemiłą, ciepłą kobietą, badającą pacjentkę w
        sposób prawie niezauważalny.Przenigdy nie czułam żadnego dyskomfortu, zawsze
        dokładnie tłumaczy co robi i dlaczego.Potrafi doradzić i wysłuchać, co w
        różnych sytuacjach życiowych jest wprost nieocenione.Nie tylko jest wspaniałym
        lekarzem, ale i człowiekiem.Gorąco ją polecam!Prowadziła mi drugą ciążę i jako
        pierwsza odwiedzająca była przy nas...Szkoda, że przyjmuje tylko prywatnie, bo
        nie zawsze mogę sobie na taką wizytę pozwolić.
        • szczesliwka Re: Opole 15.04.05, 07:51
          A ja polecam doktora Marcina Kalusa. Nie jest może jeszcze tak utytułowany jak
          Głab czy Łabiak, ale ma ogromny potencjał, zna się na tym co robi i -co
          najważniejsze- jeśli dane zagadnienie (np. sztuczne zapłodnienie) nie jest jego
          specjalnością to W ODRÓŻNIENIU OD INNYCH nie twierdzi, że się na tym zna tylko
          mówi wprost jak jest. Uratował mi życie po krwotoku spowodowanym utratą
          bejbika, okazał być się bardzo ludzki w stosunku do swoich pacjentek, inaczej
          niż INNI ginekolodzy ze Szpitala na Reymonta. sad Jest delikatny, otwarty i
          polecam go wszystkim - chodzę do niego już 3 lata.
    • elakp1 Re: Opole 26.04.05, 09:42
      Przeszłam przez kilka gabinetów w tym mieście. Polecam serdecznie dr Głąba i
      jego współpracowników. Są mili, może nie zawsze wygadani ale za to odpowiadają
      na pytania. Źle wspominam dr Gockiego i nie polecam. Przemiły jest dr Mączka
      ale miałam z nim do czynienie tylko w szpitalu. Rodziłam u dr którego nazwiska
      nie pamiętam ale był bardzo wysoki i uśmiechnięty i tak mnie zagadał że nie
      czułam kiedy mnie szył. Nie polecam dr Kowalczyka jest niemiły i ziewa jak
      ogląda USG ciąży. Dr Guzikowski nie jest zbyt delikatny choć dobry specjalista.
      Dr Łabiaka spotakałam tylko na obchodach ale u niego było zawsze
      zainteresowanie pacjętką.
    • triss.merigold77 Re: Opole 29.04.05, 13:37
      Witam!
      Ja chodziłam już do nie jednego lekarza, od poczatku: dr Struzik - nie polecam,
      oschła, zimna, nie chciała odpowiadac na pytania (tak było jakiś 10 lat temu),
      potem dr Piątkowska - super, delikatna, kompetentna, moja ulubiona, później
      jeszcze chodziłam do dr Jakimowa i Tarnowskiego - obaj tacy dziwni,syptyczni,
      ale jakby się wstydzili, za bardzo nie chcieli odpowiadac na pytania (a zawsze
      ich miałam pełno tongue_out), dr Olbrot - nic ciekawego, dr Muszyńska-Gawrońska -
      oschła, zimna, nie chciało jej się odpowiadac na pytania i na koniec SUPER
      lekarz dr Mączka - wspomniany już tutaj. Świetny! Kompetentny, gadatliwy,
      chętnie udziela odpowiedzi, bardzo delikatny. Przyjmuje na Damrota 10, II
      piętro, tam niedaleko tej apteki na Damrota. Tel. 0502 051 207 w czwartki
      między 16.00-18.00, wizyta 50 zł (w tym badanie, usg i cytologia). Prowadził
      moją ciążę, potem zakładał mi wkładkę. Wszystko przebiegło bez problemów.
      Polecam dr Mączkę.
      • maciopek1 Re: Opole 09.05.05, 18:27
        Ja od lat chodziłam do Pani dr. Alicji Piątkowskiej - cudowny człowiek i
        wspaniały lekarz. Dostępna o każdej porze dnia i nocy, zawsze chetna do pomocy ,
        służąca fachowa radą - również w sprawach innych ( nie ginekologicznych )
        dolegliwości.Wizyty u niej nigdy nie były krepujące, pacjentka czuje sie
        właściwie jak na spotkaniu ze znajomą, bez najmniejszych oporów mozna z nią
        porozmawiać i o wszytsko wypytać. Prowadząc badanie jest bardzo delikatna i
        dokładnie informuje co robi i dlaczego. Jeśli ma jakiekolwiek watpliwosci
        natychmiast zleca dodatkowe badania - ja akurat miałam troche problemów i nie
        dość , że zorganizowała mi specjalistyczną konsultację to jeszcze podczas niej
        stała przy mnie i tłumaczyła co się dzieje żebym się nie denerwowała. Niczego
        nie lekceważy.
        Właściwie nigdy nawet nie czułam kiedy mnie badała, a podczas USG ciazowego
        dokłądnie kawałek po kawałeczku pokazywałą i opowiadała co widac na monitorku.
        Leczę się u nie juz od jakiś 10 lat i uważam , że to najlepszy lekarz na jakiego
        można w Opolu trafić. Z jej porad korzysta również cała " kobieca" część mojej
        rodziny i sporo koleżanek.
        Niestety do końca roku jest właściwie nieosiągalna poniewaz sama spodziewa się
        dzidziusia - dlatego mam problem i szukam na tym forum Waszej rady na temat tego
        komu zaufać bo te kilka miesięcy to dla mnie akurat bardzo ważny okres - na
        przełomie sierpnia i września zostane mamąsmile
        • e-gosiek Re: Opole 11.05.05, 09:44
          Witam, mamy ten sam problem - ja równiez spodziewam się dzidzisia - a niedawno
          dowiedziałam się ze Pani dr. Piatkowska nie może dokończyc prowadzenia mojej
          ciąży sad Czy masz może jakis faworytów - bo ja nie bardzo wiem do kogo sie
          teraz udac - bardzo bym chciała aby ta osoba pracowała w szpitalu.
          • maciopek1 Re: Opole 16.05.05, 11:03
            Po przeczytaniu pych wsyztskich opinii i zasięgnięciu języka wśród koleżanek,
            chyba wybiorę doktorą Mączkę - z tego co wiem pracuje w szpitalu na Reymonta i
            raczej cieszy sie dobrą opinią - w czwartek ( 19.05) mam umówioną wizyte -
            jesli masz ochotę moge potem opisac wrażenia - możesz podać e-maila to do
            ciebie napiszę. Pozdrawiam serdecznie ciebie i maleństwo
            • e-gosiek Re: Opole 16.05.05, 13:32
              Pewnie ,że chce poznac Twoje wrażenia po wizycie, ja równiez zastanawiam się
              nad wyborem tego lekarza lub dr Budyłowskiej - przyjmuje w tym samym gabinecie
              co dr Piatkowska - Pawlica. Mój e-mail to: gosia2k@o2.pl.Życze dużo zdrówka
              Ciebie i dzidziusiasmile
    • aneczka19741 Re: Opole 10.06.05, 13:32
      cześć dziewczyny! czy mogłybyście napisać ceny wizyt prywatnych i czy w tej
      cenie mieszczą się też badania czy płaci się osobno (jeśli tak to ile)!
      • fena2 Re: Opole 18.06.05, 16:43
        Co sądzicie o Powolnym??
        Jaki jest najlepszy ginekolog, który przyjmuje państwowo i gdzie ??
        • malgos_s Re: Opole 28.04.08, 23:50
          Powolny to konował!!!!!!
          Który nie ma pojęcia o USG płodu.
          Prowadził moją ciążę, nie zlecał mi żadnych badań chyba, że o nie
          poprosiłam, a badania genetyczne mi odradzał, a byłam ciężarną w
          wieku 37 lat.
          W ciąży wykonał mi 2 razy usg ( drugie w 20 tyg.) i twierdził, że z
          dzieckiem jest wszystko w porządku. W 25 tyg. poszłam na wizytę do
          innego lekerza i okazało się, że jest problem z serduszkiem dziecka.
          Przez dr Chowańca zostałam skierowana na badanie USG do dr
          Kowalczyka i to on bardzo dokładnie zdiagnozował wadę serca i wadę
          układu moczowego u mojego dziecka. Nawet specjalici z CZD w W-wie
          byli pod wrażeniem wiedzy dr Kowalczyka. Podsumowując moje panie
          będąc w ciąży polecam wybrać się ok. 20 tyg. na badanie USG do dr.
          Kowalczyka(to wysokiej klasy specjalista w czytaniu USG). Dlaczego w
          tym terminie? Bo to wtedy najłatwiej można zaobserwować ewentualne
          nieprawidłowości u płodu. Wadą jest koszt takiego badania ok. 150 zł.
          A prawda o lekarzach (niezależnie od specjalizacji) jest taka, że
          uważają się za wszystkowiedzących guru, a często brak im wiedzy i
          doświadczenia do czego mało, który się przyznaje. Większość z nich
          to bezmyślne i bezduszne maszynki do robienia pieniędzy.
          Niewielu potrafi się pochylić nad pacjentem i spełnić swoją
          powinność. LECZYĆ, A NIE SZKODZIĆ.

• gamitka Re: Opole 13.06.08, 17:34
            Powolny nie polecam!!!- potwierdzam wypowiedź malgos_s. USG ma do d... Na
            pierwszej wizycie potwierdził ciążę, wydrukował zdjęcie, na drugiej wizycie (8
            tydzień ciąży) też zrobił USG, stwierdził obumarcie zarodka i skierował do
            szpitala na zabieg. Gdy znalazłam się w szpitalu stwierdzono, że mój dzidziuś
            żyje. Powiedzieli, że przed skierowaniem do szpitala powinien najpierw wysłać
            mnie na konsultacje do innego gina a nie od razu wysyłać na usunięcie.Teraz
            jestem w 8 m-cu a dzidzia wazy 2500g i się całkiem zdrowo.
        • aszkerson Re: Opole 21.10.08, 12:30
          Powolny nie wykrył u mojej mamy 12 tygodniowej ciąży, więc resztę sobie dopowiedz wink
    • polusia_s Re: Opole 12.08.05, 16:22
      Witam
      Ja równiez gorąco polecam doktor Piatkowską (znakomicie poprowadzona trudna
      ciąża ), a teraz gdy jej nie ma chodze do dr Jolanty Wiśniewskiej-przyjmuje w
      ramach NFZ w Poradni Rodzinnej (nie znam dokładnej nazwy) na Damrota. Słucha co
      sie mówi i odpowiada na pytania, nigdzie sie nie śpieszy i sama proponuje
      konieczne badania. Miła i delikatna. Wiem,ze ma też gabinet prywatny.
      • mikow44 Re: Opole 24.08.05, 20:39
        Wybieram dla żony, żeby dobrze ciążę poprowadził i na razie bazując na waszych
        opiniach wybierzemy się pewnie do Mączki, ale jak macie jeszcze macie jakieś
        sugestie to chętnie poczytam.
        Dzięki za wasze wypowiedzi
        • dolores20 Re: Opole 29.09.05, 17:36
          nie będe oryginalna, polecam dra mączkęsmile
          • aczerk Re: Opole 02.11.05, 11:25
            A ja polecam z całego serca panią Hannę Żwirską-Lembrych. Cudowna, miła,
            delikatna, cierpliwa. Prowadziła moją ciążę, potem też bardzo pomogła w pewnym
            problemie zdrowotnym. Co do chwalonego bardzo tu Głąba - jest karierowiczem
            nastawionym tylko na kasę - zrezygnował z pracy w szpitalu na rzecz
            swojej "prywatnej kliniki". Żałosne.

Pozdrawiam
    • kasiulaa24 Re: Opole 07.11.05, 21:08
      Witam! Szczerze polecam dr Dariusza Jakimowa, przyjmuje koło Bajlandii pod
      nr:602 625 258 rejestracja. Długo szukałam odpowiedniego lekarza, a juz po
      pierwszej wizycie u niego byłam pod wrażeniem-profesjonalnie się mna
      zajął,delikatnie bada, imponujaca ma wiedze, na każde moje pytania wyczerpujaco
      odpowiadał, zlecił mi badania których nie mogłam wyegzekwować u poprzednich
      ginów, nie leci tylko na kasę, chce naprawde pomóc.
    • monika.lu Re: Opole 07.12.05, 21:15
      Ktöry ginek.zrobi dobrze krioterapie ? Poleccie prosze
    • annalalik Re: Opole 12.12.05, 21:33
      CYTAT
      NAPISAŁA: edzia100_2005 12.12.05, 12:57 + odpowiedz

Jeżeli szukacie lekarza z powołania polecam dr Rafała Bilskiego. Świetny,
      bardzo kompetentny lekarz, zawsze ma tyle czasu dla pacjentki ile potrzeba,
      bardzo delikatny. Poleciłam go juz kilku koleżankom i wszystkie są zachwycone.
      Przyjmuje w Przychodni Przyszpitalnej na ul Ozimskiej 20 we wtroki i czwartki.
      Swietny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka