17.08.04, 20:10
Hej, ja tez szukam dobrego lekarza, podowiadywalam sie tu i tam i ku mojemu
zaskoczeniu okazalo sie ze 3/4 moich znajomych chodzi do doktora Anarzeja
Rutkowskiego który przyjmuje wlasnie w Wodzislawiu. Moze któras z was tez sie
tam leczyla? Dodajcie swojw opinie na temat jego i moze innych lekazy wlasnie
z Wodzislawia. Ja wybieram sie tam jutro i zobacze jak bedzie.
    • maja744 Re: Wodzislaw 21.08.04, 18:24
      ja chodzilam do dr Adamczyka, byl bardzo OK, mam przyjemne wspomnienia, cieply,
      serdeczny, zyczliwy i madry lekarz. Wyprowadzilam sie z tego miasta jakies 6 lat temu, wiec
      nie wiem czy jeszcze przyjmuje. Wczesniej urzedowala w przychodni na 26 Marca, ale mial tez
      gdzies prywatny gabinet na miescie.
      Pozdrawiam
      • dagmara56 Re: Wodzislaw 31.01.08, 15:50
        w przychodni na 26 marca jest też dobra doktorka Bożena Frymer
        bardzo fajnie prowadziła moja pierwszą ciąże smile
    • sesimbra2 Re: Wodzislaw 16.11.04, 21:29
      Witajcie dziewczyny z Wodzisławia. Słyszałam, że dr Rutkowski jest dobry, ale
      ja osobiście nic nie mogę powiedzieć na jego temat. Ja chodzę do dr.Kluszczyka,
      jest ordynatorem w szpitalu przy osidlu 30-lecia (nie wiem dokładnie co to za
      szpital, bo jestem z Jastrzębiasmile. Przyjmuje również w przychodni na przeciwko
      szpitla we wtorki od 16,00-18,00 i w soboty od 9,30 do ostatniej pcjentki. Jego
      specjalizacją jest niepłodność, ale na innych kłopotach też się świetnie zna.
      Podaję jego numer kom. jakby któraś z Was chciała się umówić na wizytę: 602-575-
      618. Naprawdę jest godny polecenia...ja niestety leczę się u niego właśnie na
      niepłodność i teraz czekamy z mężem na wyniki...Pozdrawiam - Ewa
    • kasia150 Re: Wodzislaw 25.11.04, 23:57
      Witam wszystkie koleżanki z okolic Wodzisławia,Rybnika i Raciborza.Wypytałam
      większość moich koleżamek a jest ich niemało,i okazuje się,że większość chodzi
      do dr.Andrzeja Rutkowskiego,który pracuje w Rydułtowach,jest tam
      ordynatorem,który wzorowo prowadzi odział!!!Oraz przyjmuje w gabinecie w
      poniedziałki i środy od 16 do 19.Gabinet znajduje się w Wodzisławiu Śląskim na
      ulicy Przemysława (oś.Piastów) .Jest naprawdę świetnym lekarzem o
      profesjonalnym podejściu do pacjentki.Leczę się tam już kilka miesięcy,więc
      naprawdę mogę gorąco polecić.Pzdrawiam.Kasia.
      • ewa11a Re: Wodzislaw 26.11.04, 16:29
        Dziewczyny dr. Rutkowski jest dobrym lekarzem do prowadzenia ciazy, do
        przepisywania tabletek antykoncepcyjnych. Moja bratowa mi go polecila, tyle sie
        naslyszalam o nim pozytywnego i rzeczywiscie pierwsze wrazenie zrobil na mnie
        pozytywne. Ale pózniej juz same minusy!!!!
        Opisze moja historie w skrócie.
        Po przeszlo roku staran kiedy nam nie wychodzilo zglosilam sie do Rutkowskiego.
        Ten wyslal meza na badania a mi kazal mierzyc temp. i przepisala mi Duphaston.
        Kiedy okazalo sie ze z mezem wszystko ok. Rutkowski stwierdzil na podstawie
        temperaturek które robilam, ze mam owulacje i ze wszystko jest "ksiazkowe". Nie
        widzial potrzeby robienia badan hormonalnych, nie zrobil mi USG ale za to
        przepisal mi Clostilbegryt (CLO). Nie wspomnial o tym jakie moga byc skutki
        brania tego leku bez monitoringu, wszystkiego dowiedzialam sie na forum i wtedy
        to az mi sie nogi ugiely. Lekarz który przepijuje Clo bez monitoringu jest
        NIEODPOWIEDZIALNYM D...iem i to jeszcze w konskiej dawce po 2 tabletki!!!!!

Nie bede sie rozpisywac, kto zna ten lek i mial juz z nim kontakt doskonale wie
        o czym mówie. Dlatego jezeli chcecie sie leczyc odpowiedzialnie to darujcie go
        sobie.
        Tych których zmylilam ( w pierwszym poscie napisalam o nim bardzo pozytywnie)
        bardzo przepraszam.
        • pyszczysko Re: Wodzislaw 27.01.05, 09:49
          Byłam w szpitalu w Rydułtowach 20.01-25.01-2005r -poronienie w 6tc. Nie polecam
          tego lekarza,ani żadnego innego z tego szpitala,nie polecam tego szpitala ani
          pielęgniarek.Hmm "tylko ryba nie bierze"!!! Nie polecam nikomu!
          • malusia19 Re: Wodzislaw 09.02.05, 19:50
            Jestem bardzo zaskoczona twoją opinią, sama do niego chodzę i narazie jestem zadowolona, wyleczył mnie z torbiela na jajniku, wizyty nie są stresujące, przeważnie jest miły i chętny do pomocy. No ale cóż jednym odpowiada innym nie.
            • annabal Re: Wodzislaw 28.02.05, 12:54
              ja chodzeę do Rutkowskiego od roku ale chyba juz do niego nie pójdę - ten
              człowiek nie robi mi żadnych badań - mam torbiele, mięsniaka, nadżerkę a on
              pomimo tego ze ma aparat USG w gabinecie jeszcze go na mnie nie użył - ponadto
              daje mi jedynie Duphaston na uregulowanie @ a nawet nie wie czy mam owu czy nie
              i w jakich dniach - obecnie sama to sobie sprawdzam testami owulacyjnymi -
              mysle że to nie jest dobry lekarz chociaż w pierwszym odczuciu wywarł na mnie
              dobre wrażenia - ale nie będe ryzykować - za wysoka stawka, musze znaleźć kogoś
              konkretnego.
              • fasolka12tc Re: Wodzislaw_dr. Rutkowski,a dr. Różalski 15.01.07, 14:38
                Ja też mam negatywne opinie o tym lekarzu, choć mama do niego chodzi i jest
                zadowolona. Ja byłam u niego ponad rok temu. Wcześniej od roku staraliśmy się z
                mężem o dziecko. Jak przyszłam na wizytę (pierwszą)i powiedziałam, że staramy
                się o dziecko to jego wywiad nie odbiegał od pozostałych. Nie zapytał czy się
                szczepiłam, czy robiłam jakieś badania, wymazy...zupełnie nic. Mierzyć
                temperaturę i koniec. Po czym po paru miesiącach poszłam do niego z 6 tyg.
                ciążą, a on nic tylko komentarz "nie z każdej mąki będzie chleb". Proszę przyjść
                za 12 tc. Nie przyszłam, poroniłam. Już na pewno do niego nie pójdę z kolejną ciążą.
                Słyszałam, że dobry jest lekarz pracujący w szpitalu w Raciborzu, a przyjmujący
                w Wodzisławiu Śl. dr. Marek Różalski
    • kaja0607 Re: Wodzislaw 02.08.05, 09:53
      witam, może ktoś tu jeszcze zaglądnie i podzieli się ze mną opinią na temat
      Pani Ewy Łaski oraz Pana Eligiusza Plewki - kto lepszy i czy można
      im "powierzyć" pierwszą ciążę?
      • monisse25 Re: Wodzislaw 27.09.05, 17:59
        a zna ktoś dr.Pietrzyk Elzbiete???napiszcie co o niej sądzicie..
        • agnieszka1700 Re: Wodzislaw 12.11.05, 15:40
          ja chodze do dr frymer przyjmuje obok pietrzykowej nie za ciekawa babka ale na szczescie ja za 3 dni rodze smile
          • schonka Re: Wodzislaw 08.12.05, 01:47
            Ja chodzę do Ewy Łaski całą ciążę (termin mam na 31 grudnia), pierwszy raz byłam
            u Kluszczyka prywatnie ale stwierdziłam ze nie bede placila 50zł za jedno
            zdanie. Ogólnie jestem zadowolona z wizyt u Łaski. Fajna babka POLECAM
        • bbs5 Re: Wodzislaw 08.05.07, 08:34
          Ja znam niestety! Leżałam w szpitalu w Wodziu na podtrzymaniu przez ponad
          tydzień. To był dlugi weekend majowy, a ona prawie każdego dnia miała dyżur.
          Krwawiłam tk mocno, ze nie umiałam podnieść głowy z poduszki, leciały ze mnie
          skrzepy krwi wielkości jajka, a ona przychodziła i mi mówiła, ze mam sie
          wyciszyć, zrelaksowć, bo inne kobiety krwawią jeszcze bardziej i rodzą zdrowe
          dzieci.Nie zrobiła mi żadnych badań (jdeno usg przy przyjęciu), nie szukała
          przyczyny. Po tygodniu mój mąż nie wytrzymał nerowowo i wezwał do szpitala
          ordynatora, dr Kluszczyka, który był moim lekarzem prowadzącym. Po kilku
          badaniach, dwukrotnym usg stwierdził, ze poronienie juz jest w toku i na tym
          etapie nie da sie go zatrzymać, a ja byłam skrajnie wyczerpana i pewnie bym sie
          wykrwawiła słysząc ze mam sie zrelaksować. Ta kobieta nadaje sie juz tylko do
          zakurzonej gabloty!!!
        • bbacha Re: dr Pietrzyk 30.01.08, 09:10
          Ja szczerze odradzam. W zeszłym roku leżałam na oddziele w Wodzisławiu w 10 tc.
          kiedy ona miała dyżur prawie cały czas (długi weekend majowy). Przez 9 dni
          krwawiłam tak, że sie dziwiłam, że we mnie tyle krwi jest, a ona klepała mnie po
          ramieniu mówiąc że taki urok ciąży. Jak ją wołałam do łózka, że mam okropnie
          bolesne skurcze to przychodziła z krzyżówkami pod pachą i je przy mnie
          rozwiązywała a ja sie zwijałam z bólu. Po kilku dniach nie byłam w stanie
          podnieść głowy z poduszki, a ona nic!!! Dopiero jak na oddział wpadł ordynator,
          okazało się, że moja dzidzi już nie żyje, a moje ciało od dwóch dni próbuje je
          wydalić. Ta kobieta miała już swoje 5 minut w życiu, chyba powinna iśc na
          emeryture. Ja mam do niej okropny żal.
      • magdalenabie Re: Wodzislaw 11.01.07, 21:26
        Moją pierwszą ciążę prowadził E.Plewka myślę, że jest rzetelnym i doświadczonym
        lekarzem i nienastawionym na kasę. Traktuje dobrze wszystkie pacjentki,
        bezwzględu na to czy chodzą na kasę chorych czy prywatnie. Jego słabszą stroną
        jest to, że zbyt mało mówi o stanie ciązy, trzeba od niego informacje wyciagac.
        Ale na wszystkie pytania logicznie odpowiada. Jesli chodzi o dr Łaskę moja
        koleżanka do niej chodziła i była bardzo zadowolona. Myślę, że lekarze ci sa
        dobrzy, pracuja tylko w innych szpitalach.
    • mamamareczka Re: Wodzislaw 11.03.06, 23:30
      a ja uważam ze Marek Różalski jest bardzo dobrym lekarzem, polecam
    • kaska896 Re: Wodzislaw 17.01.07, 13:22
      a gdzie przyjmuje pani dr Ewa Łaska??
    • bbs5 Re: Wodzislaw 08.05.07, 08:41
      A ja lecze sie od ponad 2 lat u dr Kluszczyka. Jestem szalenie zadowolona. Jest
      bardzo rzetelny, konkretny i bardzo delikatny. Zanim do niego trafiłam
      usłyszałam od kilku lekarzy że nie mam szans na zajście w ciążę bo mam
      rozchwiane hormony, bardzo zaawansowany policystyczny jajnik, itp. Zaszłam w
      ciążę i choć poroniłam, dla mnie to i tak cud. Dr Kluszczyk jest Lekarzem (przez
      duże L), któremu zależy! Ktoś tu napisał, ze nie bedzie płacić 50 zł za jedno
      zdanie. A ja będę jeśli to zdanie wypowie dr Kluszczyk!
      • berbla100 Re: Wodzislaw 17.11.07, 22:53
        Witam. Ocena lekarza jest zawsze subiektywna, ja Kluszczyka
        zdecydowanie nie polecam, strasznie nadęty bufon lubi poniżać
        pacjentki. po leczeniu u niego długo nie mogłam się pozbierać.
        Inaczej zachowuje się w gabinecie ale w szpitalu jest potworem.
        Miałam cystę na szyjce macicy a on stwierdził że to guz i gdybym już
        rodziła to by mi to(szyjkę macicy) po prostu obciął. Przestraszona
        poszłam na oddział okazało się że wystarczyło tylko nakłuć i
        wszystko się zagoiło. Ale zachowanie tego lekarza-koszmar, pozwalał
        sobie na kąśliwe uwagi w obecności pielęgniarek i położnej i w ogóle
        zachowywał się jak pan życia i śmierci. Dla mnie to kawał chama za
        nic w świecie bym do niego nie poszła. Być może to i dobry fachowiec
        ale podejścia do kobiet nie ma w ogóle powinien zostać weterynarzem.
        Kobieta ma też psychikę, nie jest kawałem mięsa do obróbki.
      • ellena24 Re: Wodzislaw 09.12.07, 11:43
        witam czysta bzdura chodziłam do niego cała ciaze i powiem ci ze
        tylko kasa sie dla niego liczy przy porodzie był chamski i nie miły
        mało co sie nie przekreciłam chciał mnie wysłac z krwiakiem do
        domu .Szkoda ze nie wiecie jak on sie o nas pacjentkach wyraza
        słyszałam dobrze poniewaz miałam pokoj obko jego SZOK
        • gigi01.03 Re: Wodzislaw 07.05.08, 14:22
          Faktycznie czasami ma głupie odzywki, ale jako lekarz jest naprawdę
          dobrym specjalistą. W szpitalu rządzi twardą ręką, nieraz widziałam
          jak położne w popłochu brały się do roboty, jak nadchodził smile
          Polecam go, bo odpowiada na wszystkie pytania, nawet te najbardziej
          błahe smile a poza tym przejmuje się swoimi pacjentkami, gdy rodziła
          moja siostra to zadzwonił na porodówkę z domu, z pytaniem jak jej
          idzie. Jak najbardziej nie zgadzam się z twoją opinią. Jest
          poprostu super. Ale każdy ma prawo do własnego zdania
    • kebe1988 Najwieksza wyszukiwarka i ranking lekarzy w POLSCE 17.12.07, 13:21
      Witam.

Zapraszam wszystkich na nowo otwartą wyszukiwarkę i ranking lekarzy!

Arrow --->>> www.znanylekarz.pl <<<----

Zapraszamy do wypowiadania się i oceniania swoich lekarzy.
      Jeśli go nie ma w łatwy sposób można go dodać i pozwolić ocenić innym.
      Dzięki temu inne osoby w bardzo łatwy i szybki sposób będą mogły znaleść
      informacje na temat swojego ulubionego lekarza!!

Pozdrawiam KeBe
    • dagmara56 Re: Wodzislaw 31.01.08, 15:49
      w kwietniu 2007 urodziłam syna Anrzeja przy doktorze Rutkowskim to
      dobry fachowiec polecam !!!!!!!!!!!!!!!!
      • sylvia1k Re: Wodzislaw 06.08.08, 12:26
        nie mieszkam w Wodzisławiu od 7 lat ale dr Plewka prowadził moje dwie ciąże.
        Państwowo. Moje koleżanki również do niego chodziły. Zarówno ja jak i one
        byłyśmy bardzo zadowolone. Wiem, że jest oszczędny w słowach ale zapytany
        wszystko wyjaśniał. Dr Łaskę pamiętam z oddziału- bardzo sympatyczna i
        kompetentna pani to samo mogę powiedzieć o dr F. Leżałam na oddziale w sumie 5
        mies w obu ciążach więc miałam troszkę czasu do obserwacji. Natomiast od dr
        Pietrzyk należy się trzymać z daleka. Sama do niej trafiłam jako nastolatka z
        zaburzeniami hormonalnymi wyśmiała mnie wtedy a po latach okazało się przy
        okazji wizyt u innych lekarzy, że to ja miałam rację a ona była arogancką
        ignorantką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka