25.08.04, 22:16
doktor Gawlik,lekarz konkretny,zdecydowany,ciepły polecam serdecznie
    • dadgam Re: DĘBICA 26.08.04, 16:34
      znam, to mój były sąsiad hehe

moja mama i kumpelado niego chodzą i też go bardzo chwala smile
    • kate_motyl Re: DĘBICA 29.10.04, 14:00
      a ja polecam pania Alicję Iwon Mackiewicz, niesamowita kobieta, ktora zawsze
      pomoze, a do tego podchodzi do kobiety z sercem wielkosc palacu kultory i
      naukismile. Wszystkie badania( hormonalne, cytologia itp), sa robione bez
      przypominania, ze trzeba je zrobic. pomogla mi i moim znajomym iezliczona ilosc
      razy...smile
      • ninka000 Re: DĘBICA 24.01.06, 15:26
        A ja tej Pani Alicji Iwon Mackiewicz goraco NIEPOLECAM!Cytologie kazala mi
        zrobic prywatnie<niewiem dlaczego>a do tego siedzac w gabinecie czekalam na nia
        15 minut az wypije kawe i porozmawia z pielegniarkami w pokoju obok<niewiem od
        czego ma przerwe>.A zastanawialam sie co pacjentkom tak dlugo schodzi<mi samo
        badanie max 5 min z ubraniem sie a siedzialam 20 minut>
    • martacz26 Re: DĘBICA 06.12.04, 13:00
      Witam. Wiem, że dr G. ma wielką rzeszę wielbicielek, jednak mnie nie ujął. Nie
      chodzi tu o wiedzę medyczną, bo tą ma olbrzymią, ale o sposób rozmowy. nie
      przypadły mi do gustu jego żarty i usmieszki. Lubię gdy lekarz zachowuje się
      tak jak wymaga tego okoliczność... Leżałam w szpitalu większą część ciąży i
      naprawdę krwotoki nie były dla mni powodem do żartów... Właśnie dlatego
      wybrałam innego lekarza, który w chwilach zagrożenia wspiera, gdy jest lepiej
      cieszy się razem ze mną. Mam tu na myśli dr Piechotę, Wielki Człowiek i Wielki
      Lekarz.
      Mama Maksymilianka
      • katarina771 Re: DĘBICA 20.12.04, 10:04
        witam!!!a co sadzicie o doktor grabiec?ja chodze do niej i moja siostra do niej
        chodzila przez 2 ciaze.jestem zadowolona,zawsze porozmawia,wytlumaczy,ale
        slyszalam o niej tez zle opinie ale sadze ze o kazdym z lekarzy mozna uslyszec
        takie i takie informacje.O gawliku np slyszalam duzo zlego ale tez duzo osob go
        chwali.
        • martacz26 Re: DĘBICA 26.12.04, 20:20
          Doktor Grabiec jest ok. Gdy leżałam w szpitalu na sali była jej pacjenta.
          Bardzo sie nią interesowała, pacjenta wiedziała, że może na nią liczyć. A złe
          rzeczy mozna powiedziec o kazdym lekarzu. Pozdrawiam
    • malopolskowianka Re: DĘBICA 10.02.05, 08:08
      Dr Gawlik odbierał mój poród, sądziłam-po opinii mojego lekarza (dr Lewtak)-że
      jestem w dobrych rękach. Ostatecznie skończyło się na łyżeczkowaniu macicy i
      szyciu bez znieczulenia!!! Pytałam o rodzaj znieczulenia jaki dostanę i
      prosiłam o nie 3 razy - bezskutecznie. Dr Gawlik nawet nie odpowiadał na moje
      pytania tylko zabrał się za moje krocze! Jedyny kontakt podczas szycia jaki
      miałam z personelem to informacje od połoznych, które spisały sie super. I to
      własnie jedna z nich zaargumentowala nie wiedząc jak wytłumaczyć obcesowość
      Gawlika, że mam tylko niewielkie peknięcie. Szycie to banał! Ale czyszczenie
      macicy? Czym ja jestem, że mnie tak potraktowano? Toż to weterynaria!
      Średniowiecze! Poczułam sie jak wyzwanie, robota do odbebnienia: macica do
      czyszczenia i krocze do zszycia! Koszmar! Zawiodłam sie bardzo - a tyle
      pochlebnych opinii o nim słyszałam. Wybierając ginekologa do prowadzenia ciąży
      wahałam się między dr Gawlikiem właśnie, a Dr Lewtakiem. Może gdybym była
      pacjentką Gawlika zasłużyłabym sobie na znieczulenie? Leżałam po porodzie na
      jednej sali właśnie z jego pacjentką - ona oczywiście była (tylko) szyta pod
      pełnym znieczuleniem - ja niestety nie mogłam być. Po pierwszym dziecku choć
      nie wymagałam łyżeczkowania byłam szyta w pełnej narkozie. Teraz widocznie zbyt
      krótko cierpiałam (poród trwał tylko 3 godz.) więc trzeba było mnie sprowadzić
      na ziemię. I apeluję do wszystkich ginekologów mężczyzn - bo jestem pewna, że
      czytają tutejsze opinie o sobie - Nigdy nie śmiejcie powiedzieć pacjentce, że
      rozumiecie jej ból, bo to takie nieprzyjemne drapanie łyżką w brzuchu! Nigdy
      nie doznacie owego nieprzyjemnego drapania z prostej przyczyny - nie macie
      macicy! Więc nie decydujcie o znieczuleniu za pacjentki!
      Nie umieszczam tej opinii na liście złych ginekologów z dwóch przyczyn: 1. nie
      umniejszam wiedzy medycznej dr Gawlika, nie wiem na co go stać,koleżanki sa
      jego stałymi pacjentkami i bardzo im pomógł, ale ostrzegam "obce" mu pacjentki,
      bądźcie uwazne w szpitalu
      2. okazjue sie że nie ma w ogóle złych ginekologów dębickich na liście, wiec
      pewnie dębiczanki zaglądają tutaj - moj post ma razić i zwracac uwagę a nie być
      szukany na liście czarnych ginekologów.
      p.s. ostatnią moją ciążę prowadził wspomniany dr Lewtak, którego bardzo chwalę
      (póki cosmile ). Rzeczywiście stał się "moim" ginekologiem, o każdej porze dnia i
      nocy mogłam zadzwonić w razie niepokojących sygnałów lub zwykłej niepewności, a
      zdarzyło mi się kilka nadplanowych wizyt. Nawet mój mąż, który udał się ze mną
      na wizytę był bardzo mile zaskoczony i ciepło się o nim wypowiadał
      (wczesniejszą ciążę prowadzilam w Rzeszowie). Naprawdę dr Lewtak to miły,
      ciepły lekarz, który pacjentkę traktuje jak super ważną bliską mu osobę, bez
      wywyższania sie i obnoszenia się tytułami i pozycją lekarza. Mogę smiało
      powiedzieć, że jest takim "kumplem" od babskich spraw smile
      • katarina771 Re: DĘBICA 18.02.05, 12:51
        witam!!!Jestem 6 tygodni po porodzie i musze zmienic zdanie na temat
        dr.grabiec.ktora prowadzila moja ciaze.okazala sie osoba bez serca i w ogole
        sie mna nie interesowala w szpitalu a chociaz ja o pomoc prosilam to odmowila i
        niestety o malo nie stala sie krzywda mojemu dziecku.Ale na szczescie zlitowal
        sie nade mna dr gawlik i pomogl mi beziteresownie.maz nawet chcial mu zaplacic
        za pomoc ale pieniedzy nie przyjol.dzieki doktorowi gawlikowi bardzo milo
        wspominam porod.gdyby nie on niewiem co by bylo z moim malym.polecam go
        bardzo.mimo ze nie bylam jego pacjentka to zajal sie mna doskonale i po
        porodzie odwiedzil zapytac sie jak sie czujemy.lezalam przeszlo tydzien przed
        porodem i widzialam jak opiekuje sie swoimi pacjentkami nie to co
        grabcowa.unika tylko swoich pacjentek ktore maja rodzic.bardzo sie zawiodlam na
        niej.jak sie chodzi przez 9 miesiecy i placi to mila strasznie ale co przyjdzie
        do czego to jej nie ma.
        • gosiaklis Re: DĘBICA 21.02.05, 21:47
          Dr Gawlik - za mało go znam , zeby o nim wypowiadać pulicznie osądy. Ale
          sprawił mi wiele cierpienia nieroztropnym zabiegiem, w wyniku, którego 3
          miesiące w Rzeszowie walczyli o życie mojej pierwszej córeczki. Jak lekarz o
          tak rozległej wiedzy medycznej mógł mi powiedzieć, że usuwanie maleńkiego
          polipa jest rutynowym i niegroźnym zabiegiem w 6 miesiącu ciąży. Wynikiem
          usunięcia przez niego tego polipa było zakażenie wewnątrzmaciczne i
          przedwczesny poród, a miało byc tak pięknie. Nie wspomnę, ze w dniu wypisu,
          kiedy zgłosiłam pielęgniarkom i lekarzom o skurczach, zbagatelizowali to i
          odesłali mnie rodzącą !!! do domu. Do szpitala wróciłam za dwa dni z rodzacym
          się dzieckiem. Niestety Dębica to nie Leśna Góra ( serialowy mit polskich
          szpitali)
          Na TAK - bardzo pozytywnie oceniam dr. Z. PIECHOTĘ - wspaniały, kompetentny
          lekarz, który najwięcej mi pomógł w ciężkich chwilach. Pomimo, że byłam u niego
          wczesniej bodajże dwa razy, nie zawahał sie przyjąć mnie w bardzo późnych
          godzinach wieczornych. Jest bardzo dobrym lekarzem i chyba jako jedyny w Dębicy
          zasługuje na miano dobrego fachowca.
      • nieala Re: DĘBICA 01.02.08, 10:29
        U mnie sytuacja odwrotna. Ciążę prowadził Gawlik. Rodziłam przy
        Lewtaku. I tą część porodu gdy przyszedł Lewtak najgorzej wspominam.
        Gdyby nie reakcja położnej miałabym łyżeczkowanie. Tak zalecił
        Lewtak. Położna zas bez słowa nacisnęła mi brzuch i łożysko bez
        problemu wyszło. Szyta oczywiście bez znieczulenia, bo niby małe
        pękniecie więc po co i Lewtak zdziwiony ze ból czuję przy
        przeciąganiu nici. Jego słowa " to już przecież nie boli". No ale
        cóż to jeszcze nie koniec. Po miesiącu czasu wiedziałam ze coś jest
        nie tak, rana nie zagoiła się tak jak należy. Kontrola u Gawlika i
        zabieg bez zapłacenia złotówki. Gawlik wyciął szew Lewtaka i zszył
        mnie na nowo. położna ktora przy tym była spytała tylko kto mnie tak
        uprzednio zszył. Niestety Gawlik zrobił co mógł ale naprawić błedu
        lewtaka w 100% nie mógł.
    • aidualk Re: DĘBICA 19.04.05, 20:13
      A czy któraś z was zna dr. Maca, czy może chodzi do niego? Czy to dobry
      fachowiec?
      • malopolskowianka Re: DĘBICA 20.04.05, 10:29
        wiem tylko ze nie przepada za porodami rodzinnymi - to jego wlasna opinia ktorą
        sama slyszalam
      • martacz26 Re: DĘBICA 26.04.05, 10:46
        Jeśli chodzi o dr Maca byłabym ostrozna. Przyjmował mnie do szpitala (musiałam
        iść kilka dni przed porodem, bo miałam wysokie cisnienie) i nie wspominam tego
        miło. Było kilka porodów w nocy to sam nie odbierał tylko wzywał lekarzy
        prowadzących, bo jak twierdził nie chce sie mieszać. I tylko o szczęściu może
        mówić pewna pani, bo gdyby jej lekarz przyjechał kilka minut później byłoby za
        późno na cięcie. dr Mac jej nie zbadał!!!
        • panienka22 Re: DĘBICA 04.05.05, 11:03
          Witam A czy któraś z Was słyszała coś o dr M. Salacha??? Pisałam też na forum D-
          ca o endokrynologu. Może któraś z Was może polecić endo -gino, lub tylko endo z
          D- cy lub Tarnowa, Rzeszowa. Z góry dziękuję. Pozdrawiam smile
          • magdulka26 Re: DĘBICA 19.05.05, 14:25
            W Dębicy to znam tylko jednego endokrynologa-Komorowski ale nie polecam go.Jest
            bezczelny i arogancki.
            Jesli chodzi o Salachową to jakiś czas temu chodziłam do niej ,w sumie miła
            babka.Ale nie wiem czy pracuje w naszym szpitalu jeszcze.
            Ja teraz chodze do Z.Piechoty i jestem bardzo zadowolona.Zlecił mi badanie
            glukozy smile
            • login.kochanie Re: DĘBICA 14.11.05, 20:36
              O co Ci chodzi z tą glukozą ? Przecież to banalne badanie i np. w ciąży
              obowiązkowe .
        • virus_alfa Re: DĘBICA 19.05.05, 00:56
          Dr Mac jest chamem ze sposobu bycia, ale ma tzw. "nosa" ginekologicznego.
          Niestety, jeśli nie zapała sympatią do pacjentki, jest nieprzyjemny.
          Dr Piechota - złego słowa w sumie nie mogę powiedzieć, ale szeregu badań w
          ciąży mi nie zlecił (np test Pappa, czy bad. glukozy) - i wyżej stawiam
          Gawlika. Jego poczucie humoru sprawia, że każdy problem jest mniejszy wink.
          Cóż, obie ciąże były bezproblemowe i lekarze (1 ciąża-Piechota, 2-Gawlik) pola
          do popisu nie mieli wink.
          Rodziłam jednak 1 dziecko przy Macu, który choć bardzo się starał - nie
          znieczulił mnie do szycia (nie udało się zn. miejscowe) i szył mnie na żywca
          KOSZMARRRRRR sad(((((

A znacie powiedzenie, że każdy lekarz ma swój cmentarz?
          • panienka22 Re: DĘBICA 25.05.05, 20:03
            Dzięki bardzo za odpowiedź. A jeśli chodzi o ginekologa - kobietę, to
            najbardziej którą mogłybyście mi polecić? Gdzie i za ile przyjmuje? Bardzo
            proszę o jakieś namiary i z góry dziękuję. Pozdrawiam smile
            • magdulka26 Re: DĘBICA 25.05.05, 21:30
              Dobra opinię ma pani Alicja Iwon-Mackiwicz,wiem że pracuje w przychodzi na
              Cmentarnej .Ale czy prywatne wizyty tez ma ,tego nie wiem.
    • magdulka26 Re: DĘBICA 02.11.05, 15:08
      Polecam Zenona Piechotę.Prowadził wspaniale moją ciąże .
      • virus_alfa Re: DĘBICA 14.12.05, 22:08
        Cóż........
        Piechota nie raczył mnie poinformować, że moje dziecko będzie miało ponad 4
        kilo. Ja drobna, miednicę mi zmierzono ze stwierdzeniem "powinno być dobrze" a
        tu taki kloc do urodzenia sad
        Cóż, podczas parcia wylazła głowa, a barki utknęły - dziecko wreszcie wylazło,
        szarpane za głowę i ściskane (Mac leżał mi na brzuchu) to CUD że nie miał
        zerwanego splotu barkowego, a jedynie złamany obojczyk..............
        Polecam zajrzeć do linka: www.fsr.alpha.pl/wstep.html
        • ka24 Re: DĘBICA 12.02.06, 16:31
          Byłam ostatnio u dr Siwińskiej w gabinecie w domu na Paderewskiego - jestem
          bardzo zadowolona, przemiła i kompetentna lekarka, nie zerkająca ukradkiem na
          zegarek po 30 min, polecam!
          • ania19771 Re: DĘBICA 28.04.06, 09:32
            zobaczysz co bedzie przy kolejnych wizytach..nie jest juz taka słodka
            • ka24 Re: DĘBICA 04.06.06, 12:13
              Aniu, byłam już na dwóch kolejnych i jestem bardzo zadowolona. Myślę, że to też
              subiektywne odczucia pacjentek-moja koleżanka odradzała mi ją, stwierdzając, że
              jest niezbyt uprzejma i chłodna, ja jestem jednak zadowolona.
              • joanka741 Re: DĘBICA 06.07.06, 20:54
                No mi doktor Siwińska sugerowała aborcję, więc nie wiem czy jest miła i
                kompetentna..........
                Doktor Gawlik mi bardzo pomógł choć nie chodziłam do niego.
                Natomiast dr Piechowicz choc prowadził moją ciaże olał mnie z góry na dół w
                szpitalu.
                Poszedł na urlop i nawet czesc nie powiedziałsmile),leżałam jedyne 2 tygodnie juz
                i czekałam na wywołanie porodu......
                • hope1 Re: DĘBICA 11.06.07, 16:58
                  Mam zamiar iść do ginekologa -kobiety, ale nie wiem już czy do Siwińskiej po
                  waszych opiniach. Czy ktoś wie coś o doktor Słowińskiej( przyjmuje nad Apteką
                  Centrum) i jest chyba z Tarnowa.
                  • ania19771 Re: DĘBICA 26.06.07, 14:12
                    P. doktor Słowińska prowadziła moją pierwszą ciąze(własciwie drugą bo pierwsze
                    dzidzi poroniłam)i byłam z niej bardzo zadowolona -bardzo konkretna
                    kobieta-czasami az nadgorliwa-nie bagatelizuje zadnych sygnalów...nie miałam jej
                    nic do zarzucenia W szpiatlu okazała sie bardzo surową i niezbyt przyjemną
                    lekarką-ale nie dla mnie -swoje pacjentki traktowała całkiem inaczej , pozostałe
                    po "macoszemu" Dla mnie to był plus ale widziałam jak innym było przykro jak
                    krzyczała i o byle co zwracała uwagę-zwłaszcza pielęgniarkom.
                    Nie rodziłam przy niej -choć próbowała kilka razy wywołać poród Kolejną ciązę
                    już prowadził mi inny lekarz- o którym dowiedziałam sie własnie w szpitalu w
                    Tarnowie od położnych.
                    Ja ogólnie z niej byłam zadowolona i nawet w pierwszejchwili to o niej
                    pomyślałam gdzy zaszłąm z synkiem w ciąze ale potem zrezygnowałam.

Jeśli potrzebuje Pani jakichś informacji-proszę pisać...może cos Pani podpowiem

Pozdrawiam
                    • kingusia111 Re: DĘBICA 01.07.07, 18:29
                      czesc
                      poszukuje dobrego ginekologa w dębicy do prowadzenia ciąży Takiego, z
                      profesjonalnym i ludzkim podejściem, do którego można zadzwonić w środku nocy z
                      problemem
                      Dzięki za pomoc
                      pozdrawiam
                      • joanka741 Re: DĘBICA 02.07.07, 08:53
                        Ja jak zwykle polecam doktora Gawlika, aktualnie jestem w trakcie leczenia i
                        nadal jestem zadowolona. Co do prowadzenia ciazy, nie wiem jak wyglada,
                        poniewaz nie prowadziłam u niego. Pomógł mi dużo w szpitalu,zupełnie
                        bezinteresownie.
                        Jedyny minus to wielkie stodo pacjentek, zawsze i wszędzie. Podobno przyjmuje
                        do późnych godzin nocnych i to w Podgrodziu.
                        Jak każdy lekarz ma swoich wielbicieli i przeciwników. Jak każdy lekarz
                        popełnia tez błędy.
                        Niektórym nie pasuje jego sposób bycia. Czasem mi mówi na Ty, czasem na Panismile.
                        Jednak podczas badania zachowuje się zawsze poprawnie i poważnie. W trakcie
                        rozmowy tak samo.
                        Dobrym lekarzem jest tez doktor Lewtak. Przyjmuje w domu prywatnym za blokiem
                        na Rzeszowskiej gdzie jest apteka św. Łukasza.
                        Trzeba przejsc przejściem pod blokiem i tam znaleźć dom z okruszkami szkiełek
                        na elewacji.
                        Leżałam prawie 3 tygodnie na patologii i obserwujac całą dębicką ekipę lekarzy
                        wybrałabym sie do tych dwóch.
                        Ewentualnie do Fabrowicza. Na oddziale interesował się nie tylko swoimi
                        pacjentkami. Mile zaskoczył mnie też doktor Grabiec, o którym krążą dość
                        zmienne opinie.
                        Sympatycznie podchodził do pacjentek i z tego co widziałam to konkretnie
                        prowadził ciezki poród.
                        Ja chodziłam do doktora Piechowicza i choc absolutnie nie mam ale do sposobu
                        badania, a nawet mogę powiedzieć że jest to niezwykle kulturalny lekarz, to
                        niestety troszke mnie olał w szpitalu.
                        Jeżeli chodzi o lekarki to 1 ciazę prowadziłam u doktor Niewiadomskiej , drugą
                        u doktor Mackiewicz.
                        Nie mam ale, choć obie nie zleciły mi badań na krzywą cukrową.
                        Co przy drugiej ciazy było akurat błędem. Niestety miałam cukrzycę i urodziłam
                        prawie 5 kg dziecko - naturalnie na dodatek.
                        Niestety właśnie w Centrum lekarka z Tarnowa zrobiła mi miesiac przed porodem
                        źle USG i zmierzyła dziecko na 2200g.
                        Rodziłam dlatego naturalnie mysląc że mam duży brzuch bo jest duzo wód.
                        Po porodzie w Tarnowie, położne powiedziały że powinna byc cesarka, synek miał
                        wielkie krwiaki na głowie- wielkości dobrego jabłka.
                        Cudem nie został uszkodzony nerw ramienny.Zaklinował sie barkami.
                        Jest dobrze chyba, ale nie wiem czy nie zostawiło to sladu bo jest podejrzenie
                        ADHD.
                        Cala ciaża i poród to jedna wielka niewiadoma. I nie ma lekarza, który
                        przewidzi wszystko i który się nie pomylił nigdy.
                        Warto wybrać takiego który wzbudzi zaufanie i który odpowiada na pytania,
                        dokładnie i zrozumiale.
                        Życzę wspaniałej ciąży i pieknego porodu. Bo naprawde to niesamowite przezycie.
                        Pozdrawiam
                        • kingusia111 Re: DĘBICA 26.07.07, 17:08
                          Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje Ja pierwszą ciążę straciłam i na
                          razie nie myślę o drugiej, ale przypuszczam, że będzie ona dla mnie wielkim
                          stresem, więc wolę wcześniej wiedzieć, kto jest kompetentny Dopiero od niedawna
                          mieszkam w Dębicy Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
                          Kinga
    • ania19771 Re: DĘBICA 12.10.06, 19:20
      czy coś się zmieniło na naszym terenie..?
      Doktor Gawlik po raz kolejny (nie dawno) udowodnił swój profesjonalizm i takt
      w zachowaniu
      Polecam
      • joanka741 Re: DĘBICA 13.10.06, 16:00
        pewnie niesmile)), trzeba dodac ze cenowo tez ok 50 zl wizyta z wszystkim- USG +
        cytologia np
    • magdika10 Re: DĘBICA 31.07.07, 00:22
      Szukam ginekologa tylko na przepisanie tabletek antykoncepcyjnych? Możecie
      kogoś polecić? Co sądzicie o doktor Alicji Iwon-Mackiewicz? Czy ona przyjmuje
      prywatnie?
      • ania19771 Re: DĘBICA 18.08.07, 00:31
        w tych sprawach najlepszy jest doktor Lewtak...
        • dziubasekk Re: DĘBICA 08.07.14, 13:44
          Podbijam temat smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka