sikorkab 07.12.04, 18:03 Jest ich tak wielu, że naprawdę nie wiem który jest dobry? Link Obserwuj wątek
inez76 Re: OLKUSZ? 13.12.04, 09:34 Ja chodzę do Marka Szpringera, przyjmuje razem z ojcem ("starym" Szpringerem - Ryszardem). Prowadził obydwie moje ciąże - jedną wciąż prowadzi, jestem w 36 tc. Problem polega na tym, że on pracuje w Katowicach w szpitalu MSW i tam nie ma porodówki. Do porodu poleca swoich znajomych lekarzy - ja rodziłam w CSK w Katowicach - Ligocie, było super i teraz planuje powtórkę. Dużo dobrego (ale i trochę złego - głównie z dawnych czasów) słyszałam o Krzysztoforskim. Znam dziewczyny, ktyóre tylko jemu ufają. No i on pracuje w szpitalu w Olkuszu - w razie, jakby co. Jedną panią ginekolog stanowczo odradzam - to NIEPOROZUMIENIE, naciągaczka i konował, ale nie podam na forum jej nazwiska. Jak chcesz napisz na priv, wyrażę swoje zdanie na jej temat. Link
sikorkab Re: OLKUSZ? 13.12.04, 16:28 Fajnie, że ktoś się w końcu odezwał, bo już myślałam, że ludzie w Olkuszu nie mają internetu. Ja obecnie chodzę do dra Barana Janusza. Ma prywatną praktykę lekarską i w razie jakby co jest równiez w szpitalu. Za Krzysztoforskim też nie przepadam chociaż nie miałam z nim osobistego kontaktu, Szpringer tez jest dobrym lekarzem. A zna ktoś panią dr Gelner? Link
ania2424 Re: OLKUSZ? 04.02.05, 20:17 Znam ale z przed kilku lat (zanim się przeprowadziłam na Śląsk). byłam zadowolona, jest ok. Ania Link
rod1973 Re: OLKUSZ? 16.06.05, 13:12 Chodziłam do Gelner w 2001 roku z pierwszą ciążą, byłam zadowolona, ale później przeniosłam się innego lekarza, bo nie chciałam rodzić w Rudzie Śląskiej, gdzie ona pracuje. Kasowała sporo, tym bardziej,że chodziłam do niej co 2 tygodnie całą ciążę i za każdym razem płaciłam wtedy 50zł. Teraz byłam u niej niedawno,i dopiero mnie skasowała, osobno wizyta, osobno usg jajników, osobno cytologia razem 160zł. a nic mi nie było to była totalnie kontrolna wizyta. Myślę o drugiej ciąży ale chyba się nie zdecyduję do niej chodzić. A tak a propo rodziłam w szpitalu w Będzinie, i bardzo polecam, to nie jest tak daleko. Świetny personel, co prawda warunki mogłyby być lepsze, ale w sumie najważniejsi są ludzie. Link
beataanna1 Re: OLKUSZ? 11.08.05, 15:54 Ja ją znam, odradzam !!!! Gdy poszłam pierwszy raz do niej parę lat temu, powiedziała mi że nadaję się pod nóż!!!!,Dla mnie kilkunastoletniej dziewczyny to był szok, poszłam sama,ze strachem, a ona mnie tak potraktowała, postraszyła jakimś guzem,i tym cytuję "nadaniem się tylko pod nóż"wysłała na usg do dr Szpringera który stwierdził że nic tam nie mam.Poza tym u tej kobiety w cenie wizyty nie ma usg,za to trzeba zaplacić jej osobno, przez co moja znajoma wybuliła ok 90 zł za badanie w tym tylko usg.A reszta badań np cytologia?pewnie też oddzielnie by była liczona. Kogo polecam?Byłam wszędzie prywatnie, teraz mnie na to nie stać, i chodzę do przychodni do dr Daneckiej, dla mnie jest dobrym, konkretnym lekarzem, nie mam jeszcze dzieci,więc ciężko mi powiedzieć coś pod względem prowadzonych ciąż u tej pani doktor,ale jak na razie nie narzekam na nią, oby tylko tak dalej. Każdy mówi,że jak się idzie prywatnie to lepiej zbadają,nic bardziej błędnego,raczej wyciągną grubą kasę.Przykładów miałabym wiele,ale .... szkoda się denerwować. Link
andzia9961 Re: OLKUSZ? 11.12.06, 17:14 mam do ciebie pytanko:chodzi mi o krzysztoforskiego,zaczełam do niego chodzić,i prowadzi moją ciąże.powiedz mi co słyszałaś o nim złego,bo niewiem co o nim myśleć.cześć Link
gagat100 doktor Bożenę Niewiarę 13.01.05, 09:31 CYTAT OLKUSZ Autor: happytreefrends Data: 12.01.2005 13:29 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz ----------------------------- Link
zuchow Re: OLKUSZ? 13.01.05, 14:54 jestem bardzo zadowolona z dr. Barana prowadził mi drugą ciąże jest rewelacyjny, normalny umie podejść do pacjentki. Pierwsza ciąża prowadzona była przez Krzysztoforskiego - pomyłka Link
zuchow Re: OLKUSZ? 30.04.05, 17:19 dlaczego pomyłka z krzysztoforskim? nie dał mi dojśc do głosu idąc na wizyte do niego bałam się żałuje że chodziłam do niego ale tak to jest człowiek pierwszy raz w ciąży trzeba wybrać lekarza ktoś powiedział że dobry to poszłam ale żałuje w czwartek poszłam do lekarza na wizyte i mówi mi że jeszcze nic nie widać żeby byl poród a w nocy bóle mnie wzieły i jeszcze nie poznał sie że miałam coś nie tak ledwo urodziłam dziecko Link
beataanna1 Re: OLKUSZ? 11.08.05, 15:56 owszem umie podejść jeśli płacisz mu prywatnie za wizytę, a gdy moja koleżanka która była w ciąży i chodziła do niego prywatnie, poszła raz państwowo do niego do szpitala po zwolnienie lekarskie, potraktował ją bardzo niemiło... (...) Link
jenifer1 Re: OLKUSZ? 19.03.05, 08:39 Szkoda, że tak mało odpowiedzi. Ja w ciąży chodziłam do Barana- państwowo-dla mnie te wzyty były za szybkie odnosiłam wrażenie, że doktor za bardzo nie słucha co do niego mówię. Skończyło się na 13 tyg- niestety.Trudno powiedzieć czy byłoby inaczej z badaniami i lekarstwami, ale przynajmniej wiedziałabym że zrobiliśmy wszystko co możliwe, za to podobno świetny do porodu. Pani Gelner - chyba tak ale nieźle kasuje- osobno usg i za recepty też.Podobno niezła jest Hosiawa- przyjmuje na Kopernika w Krakowie, w Olkuszu koło U.S. Jak leżałam w szpitalu to Krzysztoforski wywarł na mnie dobre wrażenie- to był jedyny lekarz, który rozmawiał z pacientkami, tłumaczył. Stanek w szpitalu okropny- prywatnie nie wiem. Link
mk_kow Re: OLKUSZ? 29.06.05, 17:41 Polecam Dynerowicza Grzegorza Przyjmuje w przychodni na Buchowieckiego i prywatnie Ma te| dyzury w szpitalu Link
ewew_r Re: OLKUSZ? 14.07.05, 21:02 Tylko dr Baran! Byłam u wielu lekarzy i uważam, ze ten jest najlepszy. Bardzo dużo mu zawdzieczam. Nie znam innego lekarza, który miałby tyle cierpliwości do swoich pacjentek. Nie zdarzyło mi sie, zebym wyszła z gabinetu z takim uczuciem, ze czegoś nie wiem, czegoś mi nie powiedział bo mu sie spieszyło albo, ze wizyta była za krótka, co zdazało mi sie u innych lekarzy: planowane 10-15 min i dowidzenia. Dla mnie poprostu super lekarz i człowiek Link
beataanna1 Re: OLKUSZ? 11.08.05, 16:03 często trzeba pochodzić po wielu lekarzach,zanim nie wybierze się tego jedynego, ja latałam co pół roku do innego,bo mi nie pasowali Ci prywatni, aż w końcu zostałam przy mojej pani dr. Jak widzę, dla jednej kobiety najlepszy jest doktor x dla drugiej doktor y. Trzeba się po prostu przekonać na własnej skórze, często boleśnie by stwierdzić który ma być tym na stałe.Nie polecam oczywiście dr Haliny Bugaj,słynnej z programu uwaga w tv, lekarki wmawiającej ciąże, których nie było i przeprowadzającą niby aborcję...wspomniana pani doktor ogłasza się nadal w olkuskich gazetach. Ech....chyba naprawdę jest bezkarna....pozdrawiam. Link
malk0 Re: OLKUSZ? 09.01.06, 23:58 Krzysztoforski - troche nerwus, gadatliwy ale za pierwszym razem zrobil mi za darmoche usg wiec nie narzekam, w ciazy na koncowym usg okreslil wage plodu - nie pomylil sie nawet co do grama!!! wiec go podziwiam, jedyny ginekolog ktory nie wpychal mi srodkow antykoncepcyjnych na pierwszej wizycie. Dynerowicz bardzo mily, z usg zanizyl mi znacznie wage plodu, ale poza tym ok. Link
myszka9988 Re: OLKUSZ? 15.11.06, 13:18 Jeśli nie masz jeszcze wyrobionega zdania o Stanku to ode mnie tyle: PORAŻKA! Większych bzdur z ust lekarz nie słyszałam, a ostatnio byłam zmuszona korzystać z ich usług. Osobiście odradzam! Chociaż chętnie zapoznam się z opiniami innych na jego temat. Link
mila1313 Re: OLKUSZ? 18.02.06, 16:18 Gdzie w Olkuszu można zrobić mamografie i ile kosztuje. Niedawno przeprowadziłam sie do Olkusza i nie mam jeszcze swojego lekarza.Mogą być też lekarze którzy robią USG piersi.Ile kosztuje wizyta ,a ile badanie.A może można gdziś zrobić badania na ubezpieczenie. Link
annalalik Re: OLKUSZ? 09.12.06, 17:01 CYTAT olkusz-co wiecie o krzysztoforskim ! andzia9961 09.12.06, 13:22 + odpowiedz jestem w 5 tygodniu ciąży.zaczełam chodzić do ginekologa dr.Krzysztoforskiego.Chciałam nawiązać kontakt z dziewczynami które on prowadził.Czy jest dobry czy nie ? Słyszałam różne opinie ale niejestem pewna,co o tym myśleć.czekam na wasze odpowiedzi....Pozdrawiam Link
castellia Re: OLKUSZ? 05.02.14, 19:12 odświeżę trochę wątek... NIE POLECAM dr Barana. Moim zdaniem nazwisko adekwatne do tego, co sobą prezentuje. Niestety rodziłam u niego i jestem bardzo, ale to bardzo niezadowolona. Szkoda, że po fakcie dowiedziałam się jakim jest lekarzem i człowiekiem w ogóle. Fakt, całkiem miły i przyjemny jak się chodzi prywatnie i zostawia stówkę...gorzej jednak później, jak dochodzi do wizyt w szpitalu, porodu i podejścia już po. Dobrze, że w szpitalu oprócz niego był jeszcze ordynator bo dr Baran chciał poród wywoływać. Omijam gabinet szerokim łukiem, a na kolejny poród na pewno do szpitala w Olkuszu nie pójdę. Rzeźnia, brak zainteresowania pacjentem, nie zauważają (albo nie chcą zauważać) problemów. Link