07.12.04, 18:03
Jest ich tak wielu, że naprawdę nie wiem który jest dobry?
    • inez76 Re: OLKUSZ? 13.12.04, 09:34
      Ja chodzę do Marka Szpringera, przyjmuje razem z ojcem ("starym" Szpringerem - Ryszardem). Prowadził obydwie moje ciąże - jedną wciąż prowadzi, jestem w 36 tc. Problem polega na tym, że on pracuje w Katowicach w szpitalu MSW i tam nie ma porodówki. Do porodu poleca swoich znajomych lekarzy - ja rodziłam w CSK w Katowicach - Ligocie, było super i teraz planuje powtórkę.
      Dużo dobrego (ale i trochę złego - głównie z dawnych czasów) słyszałam o Krzysztoforskim. Znam dziewczyny, ktyóre tylko jemu ufają. No i on pracuje w szpitalu w Olkuszu - w razie, jakby co.
      Jedną panią ginekolog stanowczo odradzam - to NIEPOROZUMIENIE, naciągaczka i konował, ale nie podam na forum jej nazwiska. Jak chcesz napisz na priv, wyrażę swoje zdanie na jej temat.
      • sikorkab Re: OLKUSZ? 13.12.04, 16:28
        Fajnie, że ktoś się w końcu odezwał, bo już myślałam, że ludzie w Olkuszu nie
        mają internetu. Ja obecnie chodzę do dra Barana Janusza. Ma prywatną praktykę
        lekarską i w razie jakby co jest równiez w szpitalu. Za Krzysztoforskim też nie
        przepadam chociaż nie miałam z nim osobistego kontaktu, Szpringer tez jest
        dobrym lekarzem. A zna ktoś panią dr Gelner?
        • ania2424 Re: OLKUSZ? 04.02.05, 20:17
          Znam ale z przed kilku lat (zanim się przeprowadziłam na Śląsk). byłam
          zadowolona, jest ok.
          Ania
        • rod1973 Re: OLKUSZ? 16.06.05, 13:12
          Chodziłam do Gelner w 2001 roku z pierwszą ciążą, byłam zadowolona, ale później
          przeniosłam się innego lekarza, bo nie chciałam rodzić w Rudzie Śląskiej, gdzie
          ona pracuje. Kasowała sporo, tym bardziej,że chodziłam do niej co 2 tygodnie
          całą ciążę i za każdym razem płaciłam wtedy 50zł. Teraz byłam u niej niedawno,i
          dopiero mnie skasowała, osobno wizyta, osobno usg jajników, osobno cytologia
          razem 160zł. a nic mi nie było to była totalnie kontrolna wizyta.
          Myślę o drugiej ciąży ale chyba się nie zdecyduję do niej chodzić. A tak
          a propo rodziłam w szpitalu w Będzinie, i bardzo polecam, to nie jest tak
          daleko. Świetny personel, co prawda warunki mogłyby być lepsze, ale w sumie
          najważniejsi są ludzie.
        • beataanna1 Re: OLKUSZ? 11.08.05, 15:54
          Ja ją znam, odradzam !!!! Gdy poszłam pierwszy raz do niej parę lat temu,
          powiedziała mi że nadaję się pod nóż!!!!,Dla mnie kilkunastoletniej dziewczyny
          to był szok, poszłam sama,ze strachem, a ona mnie tak potraktowała, postraszyła
          jakimś guzem,i tym cytuję "nadaniem się tylko pod nóż"wysłała na usg do dr
          Szpringera który stwierdził że nic tam nie mam.Poza tym u tej kobiety w cenie
          wizyty nie ma usg,za to trzeba zaplacić jej osobno, przez co moja znajoma
          wybuliła ok 90 zł za badanie w tym tylko usg.A reszta badań np cytologia?pewnie
          też oddzielnie by była liczona.
          Kogo polecam?Byłam wszędzie prywatnie, teraz mnie na to nie stać, i chodzę do
          przychodni do dr Daneckiej, dla mnie jest dobrym, konkretnym lekarzem, nie mam
          jeszcze dzieci,więc ciężko mi powiedzieć coś pod względem prowadzonych ciąż u
          tej pani doktor,ale jak na razie nie narzekam na nią, oby tylko tak dalej.
          Każdy mówi,że jak się idzie prywatnie to lepiej zbadają,nic bardziej
          błędnego,raczej wyciągną grubą kasę.Przykładów miałabym wiele,ale .... szkoda
          się denerwować.
      • andzia9961 Re: OLKUSZ? 11.12.06, 17:14
        mam do ciebie pytanko:chodzi mi o krzysztoforskiego,zaczełam do niego chodzić,i
        prowadzi moją ciąże.powiedz mi co słyszałaś o nim złego,bo niewiem co o nim
        myśleć.cześć
    • gagat100 doktor Bożenę Niewiarę 13.01.05, 09:31
      CYTAT

OLKUSZ
      Autor: happytreefrends
      Data: 12.01.2005 13:29 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

-----------------------------
    • zuchow Re: OLKUSZ? 13.01.05, 14:54
      jestem bardzo zadowolona z dr. Barana prowadził mi drugą ciąże jest
      rewelacyjny, normalny umie podejść do pacjentki. Pierwsza ciąża prowadzona była
      przez Krzysztoforskiego - pomyłka
      • jenifer1 Re: OLKUSZ? 25.04.05, 21:12
        zuchow napisz dlaczego pomyłka
        • zuchow Re: OLKUSZ? 30.04.05, 17:19
          dlaczego pomyłka z krzysztoforskim? nie dał mi dojśc do głosu idąc na wizyte do
          niego bałam się żałuje że chodziłam do niego ale tak to jest człowiek pierwszy
          raz w ciąży trzeba wybrać lekarza ktoś powiedział że dobry to poszłam ale
          żałuje w czwartek poszłam do lekarza na wizyte i mówi mi że jeszcze nic nie
          widać żeby byl poród a w nocy bóle mnie wzieły i jeszcze nie poznał sie że
          miałam coś nie tak ledwo urodziłam dziecko
      • beataanna1 Re: OLKUSZ? 11.08.05, 15:56
        owszem umie podejść jeśli płacisz mu prywatnie za wizytę, a gdy moja koleżanka
        która była w ciąży i chodziła do niego prywatnie, poszła raz państwowo do niego
        do szpitala po zwolnienie lekarskie, potraktował ją bardzo niemiło...
        (...)
    • jupimor Re: OLKUSZ? 15.02.05, 20:30
      jaka jest dr Nowak? czy ktoś ją zna?
      • jenifer1 Re: OLKUSZ? 19.03.05, 08:39
        Szkoda, że tak mało odpowiedzi. Ja w ciąży chodziłam do Barana- państwowo-dla
        mnie te wzyty były za szybkie odnosiłam wrażenie, że doktor za bardzo nie
        słucha co do niego mówię. Skończyło się na 13 tyg- niestety.Trudno powiedzieć
        czy byłoby inaczej z badaniami i lekarstwami, ale przynajmniej wiedziałabym że
        zrobiliśmy wszystko co możliwe, za to podobno świetny do porodu. Pani Gelner -
        chyba tak ale nieźle kasuje- osobno usg i za recepty też.Podobno niezła jest
        Hosiawa- przyjmuje na Kopernika w Krakowie, w Olkuszu koło U.S. Jak leżałam w
        szpitalu to Krzysztoforski wywarł na mnie dobre wrażenie- to był jedyny lekarz,
        który rozmawiał z pacientkami, tłumaczył. Stanek w szpitalu okropny- prywatnie
        nie wiem.
        • mk_kow Re: OLKUSZ? 29.06.05, 17:41
          Polecam Dynerowicza Grzegorza Przyjmuje w przychodni na Buchowieckiego i
          prywatnie Ma te| dyzury w szpitalu
          • ewew_r Re: OLKUSZ? 14.07.05, 21:02
            Tylko dr Baran! Byłam u wielu lekarzy i uważam, ze ten jest najlepszy. Bardzo
            dużo mu zawdzieczam. Nie znam innego lekarza, który miałby tyle cierpliwości do
            swoich pacjentek. Nie zdarzyło mi sie, zebym wyszła z gabinetu z takim uczuciem,
            ze czegoś nie wiem, czegoś mi nie powiedział bo mu sie spieszyło albo, ze wizyta
            była za krótka, co zdazało mi sie u innych lekarzy: planowane 10-15 min i
            dowidzenia.
            Dla mnie poprostu super lekarz i człowieksmile
    • beataanna1 Re: OLKUSZ? 11.08.05, 16:03
      często trzeba pochodzić po wielu lekarzach,zanim nie wybierze się tego
      jedynego, ja latałam co pół roku do innego,bo mi nie pasowali Ci prywatni, aż w
      końcu zostałam przy mojej pani dr. Jak widzę, dla jednej kobiety najlepszy jest
      doktor x dla drugiej doktor y. Trzeba się po prostu przekonać na własnej
      skórze, często boleśnie by stwierdzić który ma być tym na stałe.Nie polecam
      oczywiście dr Haliny Bugaj,słynnej z programu uwaga w tv, lekarki wmawiającej
      ciąże, których nie było i przeprowadzającą niby aborcję...wspomniana pani
      doktor ogłasza się nadal w olkuskich gazetach. Ech....chyba naprawdę jest
      bezkarna....pozdrawiam.
      • malk0 Re: OLKUSZ? 09.01.06, 23:58
        Krzysztoforski - troche nerwus, gadatliwy ale za pierwszym razem zrobil mi za
        darmoche usg wiec nie narzekam, w ciazy na koncowym usg okreslil wage plodu -
        nie pomylil sie nawet co do grama!!! wiec go podziwiam, jedyny ginekolog ktory
        nie wpychal mi srodkow antykoncepcyjnych na pierwszej wizycie. Dynerowicz
        bardzo mily, z usg zanizyl mi znacznie wage plodu, ale poza tym ok.
        • misia9987 Re: OLKUSZ? 19.07.06, 12:05
          A czy może mi ktoś coś powiedzić na temat dr. Stanka??
          • myszka9988 Re: OLKUSZ? 15.11.06, 13:18
            Jeśli nie masz jeszcze wyrobionega zdania o Stanku to ode mnie tyle:
            PORAŻKA! Większych bzdur z ust lekarz nie słyszałam, a ostatnio byłam zmuszona
            korzystać z ich usług. Osobiście odradzam! Chociaż chętnie zapoznam się z
            opiniami innych na jego temat.
    • mila1313 Re: OLKUSZ? 18.02.06, 16:18
      Gdzie w Olkuszu można zrobić mamografie i ile kosztuje. Niedawno
      przeprowadziłam sie do Olkusza i nie mam jeszcze swojego lekarza.Mogą być też
      lekarze którzy robią USG piersi.Ile kosztuje wizyta ,a ile badanie.A może można
      gdziś zrobić badania na ubezpieczenie.
    • annalalik Re: OLKUSZ? 09.12.06, 17:01
      CYTAT

olkusz-co wiecie o krzysztoforskim !
      andzia9961 09.12.06, 13:22 + odpowiedz

jestem w 5 tygodniu ciąży.zaczełam chodzić do ginekologa
      dr.Krzysztoforskiego.Chciałam nawiązać kontakt z dziewczynami które on
      prowadził.Czy jest dobry czy nie ? Słyszałam różne opinie ale niejestem
      pewna,co o tym myśleć.czekam na wasze odpowiedzi....Pozdrawiam
      • jenifer1 Re: OLKUSZ? 06.08.07, 13:31
        A co sądzicie o dr Tylnickim?
        • castellia Re: OLKUSZ? 05.02.14, 19:12
          odświeżę trochę wątek...
          NIE POLECAM dr Barana. Moim zdaniem nazwisko adekwatne do tego, co sobą prezentuje. Niestety rodziłam u niego i jestem bardzo, ale to bardzo niezadowolona. Szkoda, że po fakcie dowiedziałam się jakim jest lekarzem i człowiekiem w ogóle. Fakt, całkiem miły i przyjemny jak się chodzi prywatnie i zostawia stówkę...gorzej jednak później, jak dochodzi do wizyt w szpitalu, porodu i podejścia już po. Dobrze, że w szpitalu oprócz niego był jeszcze ordynator bo dr Baran chciał poród wywoływać.
          Omijam gabinet szerokim łukiem, a na kolejny poród na pewno do szpitala w Olkuszu nie pójdę. Rzeźnia, brak zainteresowania pacjentem, nie zauważają (albo nie chcą zauważać) problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka