• aniulekq Dr SKWERES 31.03.06, 17:07
      Czy dr Skweres pracuje w szpitalu w Wejherowie? Macie może jakieś namiary na
      niego? Jak prowdzi trudne ciąże?
    • lusia223 Re: Gdynia. 06.04.06, 18:26
      Polecam dr. Utkiewicza z Grabówka.Miałam najpierw zrobioną cytologię a potem usuniętą nadżerkę (zamrażanie - chyba azotem).Wszystko konkretnie i bez naciągania na prywatną wizyte.Wszystko na NFZ.
      • fanrafaela Re: Gdynia. 24.04.06, 17:17
        Co do dr Utkiewicza to mam nieco inne odczucia. Choć jest dość sympatyczny i
        czasami nawet bywa zabawny to dobrym fachowcem bym go nie nazwała. Ponad połowę
        pierwszej ciąży "przejechałam" w nerwach. Najpierw nie rozpoznał ciąży bo byłam
        za gruba, a test z krwi uważał za niepotrzebny bo "żadna kobieta nie zachodzi w
        ciążę po miesiącu starań", zapisał luteinę i kazał czekać aż się samo
        wyjaśni...Jak już był 3m.c. to szczęka mu opadła i łaskawie założył mi kartę
        ciąży. Grzybicę pochwy uważał za nieodzowną oznakę ciąży i pukał się w czoło
        kiedy prosiłam o leki także dla męża(potencjalnego nosiciela). Grzybica wracała
        jak bumerang dopóki nie poszedł na urlop i zastępujący go lekarz nie wyleczył
        mnie i męża tak skutecznie,że do tej pory "grzybki" nie wróciły. USG co prawda
        zrobił,ale dziecka mi nie pokazał bo tak był zajęty testowaniem nowo kupionego
        aparatu do USG, że zapomniał o mnie. Następną sprawą było nierozpoznanie u mnie
        hiperprolaktynemii mimo, że mlekotok utrzymywał się u mnie ponad dwa lata po
        zakończeniu karmienia piersią. Nie zlecił żadnych badań tylko po beztroskich
        pytaniach typu: Dobrze się pani czuje? kazał czekać,aż się samo wyjaśni...
        • koutkout Re: Gdynia. 13.09.07, 19:03
          przyklaskuję opinii Fanrafaeli co do kompetencji dr.Udkiewicza z
          przychodni Grabówek.Nie nalezę do jego pacjentek od wielu
          miesięcy,choc teraz "wybrałam "sobie następnego,niewiele lepszego(z
          NFZ nie prywatnie). Ale wspominam z ironicznym usmieszkiem
          Udkiewicza,kiedy pomysle,jak przed ciaza znalazł u mnie nadżerkę,a
          po porodzie nie wiedział w ogole o czym była mowa.Raziło mnie takze
          jego "bezduszne" traktowanie,ale tak to "służbisci" mają: dwa dni po
          jednej wizycie ,kiedy znów przyszlam do niego,akurat z bólem,
          zapominając legitymacji ubezpiecz.,nie chciał mnie przyjąc "...bo
          moze nie jest pani ubezpieczona". Więc i ja go nie polecam..
          ( P.S.: teraz tez nie trafiłam na rewelacje i chcialabym zmienic
          ginekologa,tym razem zasiegając opinii innych pań,zanim trafie na 3
          pomyłkę. Ale czy są dobrzy lekarze nie leczący za pieniadze,ale z
          przyslugującego ubezpieczenia?????)
          • grusia28 Re: Gdynia.Dr.Ciepłuch 20.09.07, 15:05
            Witam Wszystkie
            Najprawdopodobniej mam endometriozę i będę mieła przeprowadzona
            laparoskopię, do tej pory chodziłam do dr.Miśkiewicza ale ten
            polecił mi dr.Ciepłucha, który ponoc jest dobrym specjalistą w tej
            dziedzinie.Czy której z was miały robioną przez niego laparo jaki
            jest?Bardzo prosze o opinie.Pozdrawiam
        • annagdynia Re: Gdynia. 16.02.09, 11:39
          ja mam podobną opinię, poszłam do tego lekarza, bo szybko mogłam się
          zarejestrować. Byłam w ciąży, miałam bóle i martwiłam się, że coś się dzieje
          złego. Zrobiłam sobie taki test z apteki, który wyszedł pozytywnie. U niego USG
          brzuszne!!! nie wykazało ciąży, jak się go spytałam o testy z krwi, to
          powiedział że czegoś takiego nie ma. A gdyby bóle się nasilały to kazał mi
          jechać do szpitala. Wieczorem wylądowałam u innego lekarza, prywatnie. Okazło
          się że dziecko jest, ale się nie rozwija niestety i już następnego dnia miałam
          zabieg.
      • szamsun28 dr Trawiński Gdynia. 26.04.06, 11:20
        hej, czy któraś z was może mi coś powiedzieć na temat dr. Trawinskiego ze szptala w Redłowie? jestem w ciązy i zamierzam wybrać się do niego na wizytę. Please dajcie znać.
        • jw.ow Trawiński ginekologg- negatywna opinia 25.03.14, 19:37
          Opinia mojej koleżanki ze studiów. Prosiła mnie o umieszczenie.

Nie polecam !!!
          1. Lekarz ,nie zauważył" silnej anemii ( nie potrafił odczytać wyników krwi) oraz grzybicy pochwy. Anemia była w tak zaawansowanym stadium, że lada dzień zagrażałaby dziecku. Cały czas mówiłam, że kręci mi się w głowie, że pogorszył mi się wzrok i nawet wprost postawiłam sobie diagnozę, ze to anemia, a on stwierdził że to trzeba obserwować. Wyniki krwi były tragiczne ( potwierdziło to trzech innych ginekologów do których poszłam) i tu nawet nie trzeba było być lekarzem, by zobaczyć że coś jest nie tak. Do dzisiaj nie mogę z tej anemii wyjść a jestem już po porodzie.
          2. Grzybicę ,,pomylił" z tym, ze szyjka jest za krótka !!! Potem okazało się, że szyjka jest w idealnym stanie i że jest to grzybica.
          3. Nie zlecał podstawowych badań, które powinna wykonać KAŻDA kobieta w ciąży. Sama szukałam w Internecie badań i sama je wykonywałam bo dziwne było że od początku ciąży kazał wykonać tylko badanie moczu i krwi. Nie zlecił badania tarczycy, na HIV, toksoplazmozy, na różyczkę itd. Karta ciąży w ogóle nieuzupełniona, dawał tylko wydruki a wiadomo, ze trzeba tam zapisać wszystko w tej karcie, bo przeciętna pacjentka nie mająca wykształcenia medycznego nie ma pojęcia co to są za oznaczenia.
          4. Nie chciał wykonywać USG , bo twierdził że po co ,,narażać" dziecko na promieniowanie ? ( wizyty raz na miesiąc i usg nie chciał robić z lenistwa a nie że szkodzi dziecku- bez przesady ) no i że skoro było badanie na ,,samolocie" palcem i wziernikiem to już wszystko ,widać”, że dziecko jest zdrowe eh. Wszystko robione na szybko, byle tylko wziąć pieniądze i pozbyć się pacjentki.
          5. Na wizyty prywatne często się spóźnia ( nawet do 2 godzin !!!!!) i 150 zł za 15 minut to trochę nie bardzo... Zapisuje wszystkie pacjentki na jedną godzinę tak więc czeka się u niego na wizytę w poczekalni z 1,5 godziny jak nic ( może, ze jakimś cudem trafi się że nikogo nie ma). Potem oczywiście wszystko robione w pośpiechu, da się wyczuć zdenerwowanie że za dużo się pyta, czy za długo ubiera.
          6. Sprzęt bardzo złej jakości, wiecznie twierdzi że nie może czegoś pomierzyć albo nie widzi czegoś tam. Nieraz, by naciągnąć mnie na wizytę musiałam przyjeżdżać w ostępie kilku dni, bo NIC NIE WIDZIAŁ uncertain Zamiast poczekać chwile aż dziecko się obróci to kazał przychodzić drugi raz i oczywiście drugi raz płacić. Zdjęcia z usg złej jakości, byle tylko zrobić. Nie stara się by jakoś to wyglądało, nie czeka aż dziecko się ułoży tylko robi bez sensu ( inny lekarz miał problem z odczytem). Trzeba się go prosić o to, by zdjęcie wydrukował ( bo w sumie po co mi pamiątka ?), bo on nie chce tracić papieru. No jednak na wizycie PRYWATNEJ spodziewałabym się, że zdjęcia zostaną wydrukowane bez łaski.
          7. Był problem z wpuszczeniem męża na USG, bo twierdził że przecież nic nie widać i że to ,,tylko” badanie, nie ma czego oglądać. Dopiero po ostrym proteście męża, że też chce być na USG i za to w końcu płaci, lekarz łaskawie go wpuścił, a był to już 2 miesiąc więc fasolkę można było zobaczyć. Widać było, że chyba nie chce mieć świadków swojej niekompetencji
          8. Lekarz, który wiecznie chce coś OBSERWOWAĆ ( złe wyniki krwi, grzybicę, rozwijające się zapalenie) a nie DZIAŁAĆ, gdy coś się dzieje złego z dzieckiem i pacjentką.
          9. Na pytania odpowiada bardzo zdawkowo, trzeba się w sumie domyślać o co chodzi. Nie mówi o wynikach badań usg. Sama musiałam się dopytywać, czy z dzieckiem wszystko ok. i czy rozwija się prawidłowo, gdybym nie zapytała dostałabym wydrukowaną kartę z oznaczeniami, które ja jako zwykła osoba bez wykształcenia medycznego nie rozumiem. Kilka razy musiałam szukać w Internecie co oznaczają te literki, bo do końca mi nie wyjaśnił.
          10. Często przyjmuje w szpitalu w godzinach swojej pracy. Bierze wtedy za wizytę normalnie jak za wizytę prywatną- 150 złotych. Wizyta trwa bardzo krótko, nie ma możliwości wydruku USG bo sprzęt jak Boga kocham ma chyba ze 40 lat. Nic nie widać, same jakieś plamy. Oczywiście kobieta nie widzi nic, bo monitor jest skierowany na lekarza więc nie ma możliwości zobaczyć maleństwo.

Wszystko to doprowadziło do tego, że wybrałam się do innego ginekologa ( uważam, że i tak za późno !), który jak zobaczył wyniki krwi to zamarł z przerażenia, że takie są złe a lekarz z tym nic nie zrobił. Osoby, które do niego kiedykolwiek pójdą uważam za bardzo odważne. Lekarz nie nadaje się do prowadzenia ciąży. Strach pomyśleć co by było, gdyby dziecko potrzebowało pomocy.
          Poważnie zastanawiam się nad wniesieniem sprawy do sądu o zwrot kosztów oraz odszkodowanie za narażenie zdrowia mojego oraz dziecka. Całe szczęście sprawa zakończyła się dobrze dla dziecka i dla mnie ale z anemii do dzisiaj nie mogę wyjść.
    • fanrafaela Re: Gdynia. 24.04.06, 17:22
      A czy któraś z Was wie cokolwiek o dr Januszu Janeckim z przychodni na
      Wejherowskiej?Jestem w drugiej ciąży i mam trochę mieszane uczucia co do niego
      choć słyszałam już kilka pozytywnych opinii...
      • glus731 Re: Gdynia.- dr kiełkowski 30.05.06, 13:26
        czy doktor kiełkowski oprócz prywatnej praktyki lekarskiej pracuje w jakimś z
        trójmiejskich szpitali? Może ktoś wie. Kiedyś pracował w miejskim ale teraz nie
        wiem, a zależy mi na lekarzu, który dodatkowo w razie czego ma dyżury w
        szpitalu.
        • annagdynia Re: Gdynia.- dr kiełkowski 16.02.09, 11:30
          ja nie polecam Kiełkowskiego, bardzo spokojny, miły i może kiedyś był dobry, ale
          teraz to już leci na swojej opinii, niestety. W lipcu ubiegłego roku przez niego
          mogłam stracić dziecko. Zignorował moje dolegliwości!!!!!!!!
      • marzenies Re: Gdynia. 14.06.06, 13:48
        U Janeckiego bylam tylko raz...pierwszy i ostatni.Bylam w ciazy i potrzebowalam
        skierowanie na jakies badanie a on stwierdzil,ze skoro mnie stac na prywatnego
        lekarza prowadzacego ciaze(Mirosław Goworek) to i badanie mam sobie
        zaplacic.Gadal o moich...ładnych oczach!!! I w ogóle jakiś
        taki"zboczony".Wlasnie dlatego sama tez szukam teraz jakiegos
        dobrego,przyjmujacego panstwowo,lekarza,bo planuje druga ciaze a w przychodni
        na wejherowskiej dwaz odchylency...chyba znow bede chodzic prywatnie do Goworka-
        kompetentny,spokojny,odpowiada na wszelkie pytania,nie spieszy
        sie,kulturalny.Ale jesli ktos ma inne opinie o tych lekarzach chetnie poznam.
        • annagdynia Re: Gdynia. 15.06.06, 21:13
          no właśnie ja też chciałam do jakiegoś lekarza w przychodni, ale widzę, że
          ciężko się dostać sad Dobrzy lekarze chyba nie przyjmują a do kiepskiego strach
          iść. Jestem w ciąży to dopiero początek i szukam lekarza. Jak są jakieś dobre
          opinie to same z prywatnych gabinetów.
          pozdrawiam anula
          • iza.wm Re: Gdynia. 24.06.06, 18:20
            Polecam bardzo doktora Miskiewicza przyjmuje w gdyni na ul.Kilinskiego jest to
            na skrzyzowaniu z swietojanska. Bardzo profesjonalny gabinet a bardzo
            nowoczesnym sprzetem wziernik za kamera po wprowadzeniu jej widac wszystko na
            wielkim monitorze cala szyjke macicy. Za kazdym razem robi usg. Co roku
            przyponima o cytologi. W toalecie jest bidet mydlo reczniki jednorazowe ktore
            umozliwiaja odswierzenie sie przed badanie i mozna siedziec bez skrepowania.
            Lekarz bardzo mily sympatyczny nigdy nic niepowiedzial co by mnie skrepowalo
            oczywiscie zadaje duzo pytan co sa krepujace ale to tylko czlowiek ktroy
            bardzo chce pomoc. Zawsze ma walczona komurke i ma kontakt z pacjentakami
            ostatnio byl na jakims szkoleni w wojsku dzwonilam do niego i udzielim mi
            pomocy.Koszt wizyty jak na gdynie i taki porfesjonalizm to wieszcie mi niejest
            duzo odwiedzilam bo od wiedzila juz wielu lekarzy. Koszt 100zl w tym
            badanie usg i badanie wziernikem z kamera.

Ps.Przepraszam za bledy niemieszkam w polsce ale oowiedzam ja czesto glowie
            przez moje ciagle problemy z bakteriami co wiza sie z wizyta u doktora
            miskiewicza
            • iza.wm Re: Gdynia. 24.06.06, 18:41
              Tutaj wysylam link do strony doktora Miskiewicza

www.krzysztofmiskiewicz.ginweb.pl/kontakt.htm#
              • iza.wm Re: Gdynia. 24.06.06, 19:07
                Acha jezeli chodzi o lekarzy ktorych niepolecam to bardzo niepolecam doktora
                (jezeli mozna go tak nazwac) Janusz Zalewski. Bylam uniego na swojej pierwszej
                wizycie w zyciu chial wykorzystac moja niewiedze i usunac mi nadzerke ktorej
                wcale niemialam.No coz ponoc wsrod lekarzy jest najwiekszy biznes. Zbadal mnie
                bardzo niedokldnie ledwie wsadzil palec. Leczenie ktore zapisal tylko
                zaszkodzilo a nie pomoglo.Przy wypisywaniu lekrastwa pytal sie mnie jakie
                leczenie wole krutkie czy dlugie.To mu odp. ze to on jest lekarzem ,wiec
                przepisal mi krutkie czyli 2 tabletki bardzo silne przez dwa dni. Poprostu
                myslalam ze mnei tam wypali zaraz tak mnie to podraznilo.Kidy zadzwonilam do
                niego o pomoc to ona sam lekarz niewiedzial co mam teraz zrobic.. Lekarz
                prauje w tej prywatnej przychodni

www.odm.pl/
                www.pf.pl/portal/YP5?keyword=&city=Gdynia&sir=&cats=&gbRegion=0&gbVoivodeship=0&gbCity=0&gbDistrict=0
                &gbRegionCount=0&gbVoivodeshipCount=0&gbCityCount=0&gbDistrictCount=0&catid=160&
                cplx=0&dl=0&sortBy=0&wimax=17&pg=1&wi=6&tl=-1&id=4037160&catid=160&gl=1

i bardzo go niepolecam.jeszcze chcialm dodac cos o gabinecie.Dziwie sie ze
                sanepid go niezamknal niebyzt tam czysto a pacjentka nieczuje sie tam
                konfortowo.

Niepolecam rowniez doktor Cerek ma gabinet w Redzie. Slabe oswietlenie w
                gabinecie albo slaby wzrok lekarki spowodowalo ze niezauwazyla u mnie ostrego
                owrzodzenia. I jezeli chodzi o wasze poruwnania ginekolog kobieta czy facet
                to zdecydowanie ona niebyla delikatna ginekolog facet jest bardziej delikatny.

Bylam tagze u doktora Chmielewskiego ale rowniez mnie nie przekonal.Zbadal
                bardzo niedokladnie. A jezeli chodzi o poswiecony czas pacjentce ktory tak
                zachwalacie u tego doktora to w czasie mojej wizyty u niego to tylko on mowil
                a ja sluchalam niedal mi nawet powiedziec do konca co mi dolega. Zajumuje
                sie on glownie plotkami.

Pozdrawiam was bardzo serdecznie i radze znalesc sobie odpowiedniego lekarza
                is ei jego trzymac i nie puszczac ja sie ciesze ze zanlazlam doktora
                miskiewicza co stalo sie dziki temu forum smile Najwiecej pozytywnych opini o nim
                bylo.Dziekuje wam za te forum i bardzo jeszcze raz polecam tego lekarza
                • c.kapturek Re: Gdynia. 29.08.06, 22:15
                  wrecz przeciwnie:] podpisuję się pod głosami Keti i Nati.g1 j/w,
                  dr J.Zalewski jest bardzo dobrym lekarzem specjalistą,
                  bywam u niego od 3 lat i jestem b.zadowolona.

w Gydni wiele lekarzy i każdemu kto inny do gustu podpasujewink
    • mamusia_synusia Re: Gdynia. 31.07.06, 00:10
      A ja mam pytanie, czy w Gdyni przyjmuje może jakiś lekarz ze szpitala w Pucku?
      • c.kapturek Re: Gdynia. 29.08.06, 22:45
        dr Andrzej Przyboś
        ma swój prywatny gabinet i to chyba tylko w Pucku, pozostałe dr J. Chostowska i
        dr A. Myszewska nie ma.

• mysi_pyszczek Re: Gdynia. 08.09.06, 09:50
      ja polecam dr Grzegorza Piskulaka. Pracuje w szpitalu w Redłowie, a prywatny
      gabinet ma w gdyni na nowogrodzkiej.
      • malajmk Re: Gdynia. 09.10.06, 23:56
        Hej!
        czy wiecie gdzie wykonuje sie badania USG?? Czy wykonuje sie je w gabinetach u
        lekarz prowadzącej czy kierują gdzieś?Czy możecie coś napisać o dr. Pilarskiej i
        dr.Żurek.
        Dzieki pozdrawiam.
        • mamusia_synusia Re: Gdynia. 17.10.06, 13:36
          O dr Pilarskiej jest wyżej.
          • mmadzik1 Re: Gdynia. ja pilarskiej nie polecam 22.10.06, 22:37
            wszystkie babki traktuje tak samo, zamiast zlecac badania oodrazu daje leki .
            potem po rozmowie z roznymi kolezankami okazuje sie ze kazda dostala ten sam
            lek na rozne sprawy. Jak mi kiedys zapisala leki to nie trafilam po nich do
            domu .
          • malajmk Re: Gdynia. 25.10.06, 20:31
            Halo! macie jakieś namiary do dr.Pilarskiej w przychodni i prywatnie.I jakieś
            wiadomości odnośnie sprzętu tam gdzie pracuje w przychodni.
      • lena621 dr janczewski 14.10.06, 20:24
        a ja polecam dr janczewskiego super lekarz prowadzil moja ciaze i zlego slowa
        nie moge na niego powiedziec, przyjmuje w gdyni na swietojanskiej
        • olawoy dr Bednarz z Gdyni 01.11.06, 17:19
          jakies opinie?
    • zuzadiabelek pilarska 05.11.06, 11:04
      przyjmuje w przychodni na abrahama jest tam usg 3d i kosztuje 150 zl
    • amoureuse Re: Gdynia. 27.12.06, 23:30
      Hmmm... z tego co czytam to chyba w najbliższym czasie wybiorę się do Maciejewicza, przyjmuje jeszcze w Gdyni?

A tak prywatnie, to polecam Goworka wink Szalenie sympatyczny, kompetentny i dba o swoje klientki.

Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś chodzi do doktór Klimek z Evi-Med?

Pozdrawiam!
      • mamooschka Re: Gdynia. 27.12.06, 23:33
        Ja osobiście polecam dr Orlińską, przyjmuje na Pogórzu, prywatnie też, na
        Obłużu. Wiem że nie wszystkie kobiety ją chwalą - wręcz przeciwnie, ale moje
        ciąże poprowadziła, utrzymała... Będę Jej wdzięczna do końca życia.
        • ilona797 Re: Gdynia. 04.01.07, 22:55
          Dopisuje sie do listy "wielbicielek" dr Miśkiewicza.
          Nie byłam jeszcze w tak schludnym gabinecie,jaki on ma.
          Jestem zadowolona i choc teraz "zmuszona" jestem do zmiany lekarza,
          to postaram sie do niego wrócić-polecam!!!
          • misiakowa84 Re: Gdynia. 20.11.07, 21:56
            witajcie kobietki.
            Musialam zmienic lekarza i wybieram się do Pani A.Sepioło w Rumii i
            bodajże w gdański kiedys tam przymowala. Czy ktoś moze sie podzielic
            ze mna opinią o niej ?
            pozdrawiam,
        • szaga77 Re: Gdynia. 28.08.07, 15:04
          odradzam dr orlinska z pogorza-jest mrukowata,niedelikatna,traktowala mnie jak
          przedmiot- moze nie lubi mlodych dziewczyn

polecam dr grzybowska-chodze do evi-medu i nie czuje sie skrepowana przy niej,
          zawsze mnie uspokaja a teraz zaczela prowadzic moja ciaze wiec zobaczymy jakie
          bedzie robic wrazenie.
          • olimpia-80 Re: Gdynia. 04.10.07, 16:13
            W poszukiwaniu dobrego lekarza, czytam i czytam Wasze opinie...
            Mysle o odwiedzeniu dr Miskiewicza z Gdyni, tylko mam kilka pytan:
            jak dlugo czeka sie na wizyte (piszecie, ze ma baaardzo duzo
            pacjentek), i czy bada piersi? Dzieki!
            • monikagz1 KOPROWSkI czy ktoś ma jakieś zdanie??? 02.02.08, 12:47
              Byłam raz u tego lekarza w przychodni wydawał się ok,ale czy jest
              dobrym lekarzem bo takiego potrzebuje. Proszę o jakąś odpowiedż.
              • sterilitas Re: KOPROWSkI czy ktoś ma jakieś zdanie??? 01.01.09, 20:04
                nie KOPRA nie polecam nikomu
          • szaga77 Re: Gdynia. 18.09.08, 09:54
            dr grzybowska prowadzila moja ciaze do konca i moze nie jest zbyt wylewna w
            wypowiedziach, ale jestem z niej zadowolona.synus jest zdrowy i ma juz 5 miesiecy
    • amoureuse Re: Gdynia. 07.01.07, 18:53
      No tak... Dzwoniłam do Maciejewskiego-najbliższy termin na luty wink Już wiem, że to dobry lekarza, ale potrzebuję kogoś szybciej... Co sądzicie o Miśkiewiczu? Dobre opinie o nim tu widzę... Wiecie, ile bierze za wizytę? Będę wdzięczna za wszelkie info (kontakt do gabinetu już mam, jakby co wink
      • iza.wm Re: Gdynia. 22.01.07, 23:02

Jeszcze raz bardzo polecam doktora Miskiewicza. Wizyta u niego kosztuje 100zl w
        cenie wizyty robi cytologie, USG dopochwowe i USG przez brzuch i wymaz bakteri
        ktory moze ocenic sam pod mikroskopem. Oczywiscie cytologia robiona jest raz
        w roku, USG dopochwowe jak sa jakies powazniejsze zapalenia, USG przez brzuch
        mam robione na kazdej wizycie czyli co okolo 4 miesiace boniestety przyczyn
        chorobowych musze czesto doktorka odwiedzac. Uwazam ze koszt wizyty jest niski
        przy wszystkich wykonywanych badaniach i wyjatkowo wysokim standarcieich
        wykonania w chigenicznie cyzstym gabinecie smile

Dr.Zalewski ktory tez przyjmuje w gdyni za kazde te badanie sobie
        dolicza 30zl cytologia 70zl USG przez brzuch. Ale to jak pisalam w postach po
        wyzej jest lekarz co niedba o pacjetki tylko o wlasny biznes.

Pozdrawiam i pod doktorem Miskiewiczem podpisuje sie nogami i rekami smile

Ps. W razie jakich pytan chetnie odpowiem. Daj znac jaki co poszlo u
        doktorka smile
        • amoureuse Re: Gdynia. 23.01.07, 21:18
          smile
          Właśnie głównie po Twoim poście się zdecydowałam i WIELKIE DZIĘKI smile)) Byłam tydzień temu, miła położna (SZOK). Pan doktor bardzo uprzejmy, zrobił mi dużo badań w cenie wizyty (a jako studentka zapłaciłam 80, więc przy prywatnych lekarzach to naprawdę ujdzie). Też mam porównanie z innymi lekarzami i dr Miśkiewicz wypada naprawde na duży + przy wszystkich. Poświęcił mi, UWAGA, 40 minut!! Naprawdę słuchał i odpowiadał na pytania, nie zbywał, nie śmiał się, nie krępował... Kiedy poszłam kilka dni później po zmianę leku (bo na jeden dostałam uczulenie) przyjął mnie poza kolejką, nic nie musiałam płacić ani się umawiać...
          Jak na razie jestem bardzo zadowolona, zobaczymy, co będzie dalej, jak już zakończę leczenie wink
          Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję smile))
          • styga.gdy Re: Gdynia. 07.03.07, 00:05
            Pilarska/ przychodnia przy pogotowiu i EVI-MED ale na przyjęcie w ramach ubezp
            nie liczcie. Byłam w tygodniu i mimo,że puchy były straszne,w poczekalni
            nikogo, pocjentki nie przyszły na umówione (z 3/4 miesięcznym wyprzedzeniem)
            wizyty musiałam w przychodni zapłacić 65 zł(50 badanie i 15 cytologia)
            zdzierstwo w biały dzień. Siostra całą ciążę badała się prywatnie w EVI bo
            jakoś położna nigdy wolnych terminów nie miała jak ok 3 m-ce. Ale lekarz
            extra,Babka równa! Zarówno do leczenia jak i to pośmiania się i pogadania o
            życiu
            • ania.sobolewska Re: Gdynia. 19.04.07, 09:19
              witam
              czy ktos chodzi do dr Skarbek-Żurek? chciałabym zasiegnac opini o tej lekarce?
              z góry dziekuje smile
              Ania
              • olivka_83 Re: Gdynia. 24.04.07, 11:53
                ja chodzilam do niej, ona prowadzila moja pierwsza ciaze. Kobieta fajna
                sympatyczna, sprawia wrazenie lekko oderwanej od rzeczywistosci ale nie wplywa
                to na jej kompetencje; jako lekarz jest dobra (chodzilam do niej panstwowo) i
                jestem zadowolona, nie wiem jak jest u niej prywatnie wink
            • parahebe Re: Gdynia. 09.08.07, 02:19
              Może trochę nie na temat, ale pozwolę sobie zapytać...
              Czy wiecie moze coś o prywatnych klinikach ginekologicznych w
              Trójmieście, które mają podpisaną umowę z NFZ i dopłacać trzeba
              tylko za dodatkowe usługi?

Dziękuję z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam. parahebe
          • olimpia-80 Re: Gdynia. 04.10.07, 16:15
            Czy dr Miskiewicz bada piersi?
    • titiritka Gdynia Kubik 02.05.07, 00:17
      Znacie tego lekarza? Polecił mi go mój ginekolog prowadzący jako lekarza
      praktykującego w szpitalu, w którym chcę rodzić. Podobno przyjeżdża do porodu
      swojej pacjentki i rzetelnie prowadzi poród.
      Proszę o opinie.
      • marshia Maciejewski, Kubik,Miśkiewicz, Trawiński, Ciepłuch 24.10.07, 20:13
        Z wszystkimi tymi lekarzami spotkałam się osobiście.

Przez 9 lat chodziłam do Maciejewskiego, niestety w przeciwieństwie
        do jednej piszącej tu forumowiczki nie wyleczył mnie z nawracających
        infekcji. Teraz z perspektywy czasu oceniam go jako
        naciągacza.Wizyty czasami 4 razy w miesiącu, i z reguły bardzo
        drogie leki.Zrezygnowałam, gdy przepisał mi globulki, od których
        dostałam uczulenia (€szkodziły nabłonek, miałam
        mikrokrwawienia),pretensje mam o to, ze nie miał czasu mnie przyjąć
        ani we wtorek ani w piątek, mimo iż byłam jego pacjentką od 9 lat.Po
        prostu mnie zlekceważył.

Kolejny to dr Kubik, który udzielił mi natychmiastowej pomocy z tym
        nieszcęsnym uczuleniem na globulki. Miły,pomocny, ale wg mnie łasy
        na pieniążki niestety. Podobał mi się bursztynowy bocian w jego
        gabinecie, ale nie odpowiadał mi brak USG (był to 2001/2002) w
        gabinecie i to, że przyjmował pacjentki w normalnej marynarce.

I trafiłam na Miśkiewicza. Dla mnie lekarz bajka. W trybie
        natychmistowym wyleczył mnie z infekcji, zlecił posiew mi i mojemu
        mężowi. Dostaliśmy końską dawkę lekarstw. I do dzisiaj jest Ok, a
        leczył mnie na początku 2002.Nawet w dwóch ciążach nie miałam
        infekcji.
        Nie mogliśmy zajść w ciążę: przedstawił swój plan leczenia (krótki),
        a potem zaproponował konsulatcje w Invikcie w Gdansku.I tam udało
        się. A przecież mógł nas mamić, obiecywać itp. Prowadził moją ciążę
        z synkiem, byłam bardzo, ale to bardzo zadowolona. Urodziłam synka w
        2003 roku w Miejskim. Zaraz potem była kolejna ciąża i 2004
        urodziłam córeczkę już w Redłowie bo Położnictwo w gDyni było
        zamknięte. Właśnie w czasie drugiej ciąży polecił mi dr Trawińskiego
        (syna). Trawiński ok, miły, rzeczowy, kompetentny. Ale gabinet dla
        mnie nie do przyjęcia. Byłam u niego raz. I potem w szpitalu robił
        kwalifikację do porodu rodzinnego. Z dużą klasą, oprowadził, pokazał
        to co mógł.Wiem, ze przyjeżdza do porodu, ale jakoś nie załatwiłam
        tego na czas.Urodziłam córeczkę w 25 minut, było ok.
        Teraz cały czas chodzę do Miśkiewicza, ma świetny gabinet w centrum
        Gdyni, wszystkie badania na miejscu, łącznie z tymi z krwi 9Płatne
        niestety), ale wszystko za jedym zamachem. Cena 110 zl razem z USG.
        Jedyny mankament, to taki, że nie pracuje już w Miejskim, a nawet
        gdyby pracował to i tak dla kobiet przy nadziei smile) może być mało
        atrakcyjny, gdyż w Miejskim nie ma położnictwa.

Ciepłuch- spotkałam go raz, leżąc w Miejskim na patologii
        (przedwczesne skurcze). Jak go zobaczyłam to się wystraszyła,
        wysoki, opalony, ręce całe odkryte prezentujące bardzo męskie
        owłosienie: ciemne i mocne. Ale przy badaniu na fotelu, okazał się
        bardzo delikatny i z klasą.Dziękuję.

Oj, ale się napisaam, mam nadzieję, że niektórym moje wypocinki
        pomogą podjąć decyzję.
        • lili61 Re: Maciejewski, Kubik,Miśkiewicz, Trawiński, Cie 23.01.09, 17:33
          do dr miskiewicza zglosilam sie w sierpniu 2007 - chcialam sie
          przebadac przed rozpoczeciem staran o dzidzie. wyniki pokazaly, ze
          mam bakterie do wyleczenia. leczyl je przez kilka miesiecy coraz
          silniejszymi medykamentami. moja flora zostala zniszczona.
          odbudowala ja lekarka z bydgoszczy metodami naturalnymi i dieta.
          przez cala ciaze nie mialam zadnych problemow z infekcjami, a dzis
          jestem mama 3 mies. chlopczykasmile
          reasumujac - nie wiem ile bym jescze czekala na skuteczne wyleczenie
          u doktora. mily i uprzejmy, czysto i intymnie, wszystkie badania od
          reki - wszystko prawda, ale... troche zbyt duzo rutyny w
          postepowaniu. acha i to dosc dziwne: prowadzi ciaze tylko do 3
          miesiaca - nigdy nie pojme dlaczego? przeciez ma wieloletnie
          doswiadczenie! a moze w czasie gdy przyjmie jedna ciezarna moglby
          zalatwic kilka "zwyklych" pacjentek, a czas to pieniadz.
          • justyna-29 Re: Maciejewski, Kubik,Miśkiewicz, Trawiński, Cie 07.12.09, 18:59
            Witam, Dzień Dobry lili61!
            Znalazłam Twoją informację na forum. Jestem w ciąży na początku 7-
            ego miesiąca i od początku ciąży jestem leczona na infekcje pochwy
            różnymi nieskutecznymi metodami, najczęściej antybiotykami
            przeciwbakteryjnymi(według posiewu, a potem przeciwgrzybiczymi. Tak
            na zmianę. Bardzo proszę o pomoc, wskazówki, namiary do lekarki z
            Bydgoszczy. Będę wdzięczna za odpowiedź.
            • daria525 Re: Maciejewski, Kubik,Miśkiewicz, Trawiński, Cie 21.05.13, 21:34
              Witam, Dzień Dobry justyna-29!
              Znalazłam Twoją informację na forum.
              Wiem, ze minęło sporo czasu, ale jeśli możesz to bardzo gorąco
              proszę również o kontakt do Pani doktor z Bydgoszczy.
              Od kilku dobrych lat mam poważny problem z infekcjami.
              Może dostałaś kontakt od lili61?
              Z góry dziękuję i pozdrawiam!
          • daria525 Re: Maciejewski, Kubik,Miśkiewicz, Trawiński, Cie 21.05.13, 21:32
    • ap.alka Re: dr SKÓRA - Gdynia. 15.08.07, 22:38
      Ja chodzę do dr Skóry na Karwinach w przychodni "U Źródła Marii".
      Jest to bardzo miły i z profesjonalnym podejściem lekarz. Chodzę do
      niego już od 5 lat. Regularnie kieruje na badania, szczególnie
      pilnuje cytologi i regularnych wizyt, mimo tego że mam dopiero 25
      lat. Teraz prowadzi moją ciąże i nie mam problemu z jakimikolwiek
      badaniami. Dostałam skierowanie nawet na toksoplazmozę (a z tego co
      wiem niewielu lekarzy wysyła na to badanie)Ogólnie jestem bardzo
      zadowolona. Polecam smile
    • dominimka Re: Gdynia. 30.08.07, 12:47
      macie aktualny nr do dr maciejewskiego?
      ten podawany nizej w postach 712 16 00 jest nieaktualny (nie ma
      takiego numeru)
      • misiakowa84 Re: Gdynia. 20.11.07, 22:38
        halo ponawiam moje pytanie. czy ktos moze mi podac kilka opinii o
        dr Annie Sepioło ? Przyjmuje w Rumii ale takze i w Gdańsku chyba.
        • kaaroolkaa.aaa Re: Gdynia. 27.11.07, 21:40
          Czy możecie z czystym sumieniem polecić jakąś ginekolożkę (ewentualnie
          ginekologa)przyjmującego "państwowo"? Chętnie skorzystałabym z wizyt prywatnych,
          ale to nie na studencką kieszeń. Będę wdzięczna za wskazówki.
          Pozdrawiam wink
    • edzia1033 Re: Gdynia. 29.11.07, 16:15
      a znacie może jakąś kobietę ginekologa?? w Gdyni czy okolicach?? nie byłam jeszze u tego lekarza, boję się, wstydzę, i w ogóle na samą myśl, że ktoś mi coś tam będzie robił to ciarek dostaję, fujj, pójdę ewentualnie ale do kobiety..
    • titina2 Re: Gdynia. 03.01.08, 23:05
      A co sądzicie o dr Mirosławie Skórze, ja byłam tylko raz ale jestem jak na razie
      bardzo zadowolona
      • mysunia32 Re: Gdynia. 11.02.08, 12:20
        Przez kilka lat chodziałam do dr Piskulaka. W pewnym momencie
        stwierdziałam, że może poszukam innego lekarza. Po przeczytaniu
        wielu dobrych opinii trafiłam do dr Miśkiewicza. Lakarz bardzo miły,
        gabinet świetnie wyposażony. Za 110 zł- badanie, usg,
        cytologia.Mimo, że to była moja 1-sza wizyta po dłuższej rozmowie
        dostałam od razu skierowanie na badanie hormonów. Dr Piskulak nigdy
        nie wspminał mi o takich badaniach, poza tym w gabinecie u niego nie
        można zrobić usg. Po pierwszej wizycie u dr Miśkiewicza jestem
        przekonana, że to będzie mój lekarzsmile
        • malgoshia Re: Gdynia. 21.02.08, 15:51
          witam , prosze o opinie nt dr Grzegorza Piskulaka, mam zamiar się u
          niego leczyć.
          z góry dziękuję za odpowiedzi
          • belcia6 Re: Gdynia. 26.02.08, 23:11
            malgoshia napisała:

> witam , prosze o opinie nt dr Grzegorza Piskulaka, mam zamiar się u
            > niego leczyć.
            > z góry dziękuję za odpowiedzi
            Dr Piskulak prowadzi moją obecną ciązę,narazie jestem zadowolona.Czy obecnie On
            też przyjmuje w Redłowie?bo koleżanka mówiła mi,że ma już tylko prywatną
            praktyke i w szpitalu go nie ma!
            • belcia6 Re: Gdynia. 27.02.08, 18:47
              Proszę napiszcie czy dr Piskulak przyjmuje jeszcze w Redłowie,bo koleżanka poinformowała mnie,że ma tylko prywatny gabinet .Z góry dziękuję.
              • aniulekq Re: Gdynia. 12.12.09, 00:43
                A ja Piskulaka nie polecam. Ani do prowadzenia ciąży ani do starań o
                dzidziusia.W obydwu przypadkach naciąga, nie ma podstatowej wiedzy
                na temat niepłodności.
        • malylos Re: Gdynia. 08.12.09, 15:11
          Jakoś mnie nie dziwi ze Miśkiewicz poleca Ciepłucha, Obaj byli
          ordynatorami w miejskim, Bednarz, Piskulak, Chmielewski i paru
          innych też tam pracowało. Ale wszyscy byli dobrymi fachowcami. Poza
          Wąsewiczem - porażka , nigdy więcej nie chce go spotkać na swej
          drodze.
          Dobry jest też Skóra z przychodni na Rozewskiej. tego polecam
    • panis Re: Gdynia. 15.04.08, 21:58
      Polecam Dr Kiełkowskiego. Miły, kompetentny, na wszystkie pytania
      odpowiada bez zniecierpliwienia.Przyjmuje w gdyni przy placu
      kaszubskim 13/5.
      • anka1-0000 dr szczypek 16.05.08, 11:26
        z czystym sercem polecam wszystkim potrzebującym dr Szczypka,
        przyjmuje w prywatnym gabinecie w gdyni-chwarzno..obsługa
        rewelacyjna, pełna dyskrecja, zrozumienia i cierpliwość do
        pacjentek..nie ma problemu z umówieniem się na wizytę nawet w tym
        samym dniu...leczę się już u niego ładnych parę lat i jestem wciąż
        zadzwiona jego profesjonalizmem i wyczuciem...
    • blizniak-2 Gdynia_doktor Murawski 07.11.08, 21:58
      czy ktoras z Was slyszala o doktorze Murawskim, przyjmuje w
      przychodni w gdyni, poszukuje dobrego lekarza w gdyni - centrum,
      najlepiej z nfz jakby dalo rade , dzieki za pomoc
    • jmk22 Re: Gdynia. 28.02.09, 12:01
      Cześć Dziewczyny,
      od niedawna mieszkam w Trójmieście, dokładniej w Gdyni.Razem z mężem
      podjeliśmy decyzję, że chcemy mieć dziecko, polećcie dobrego
      ginekologa(raczej facet),który poprowadzi moją ciążę. Kilka razy
      byłam na wizycie kontrolnej u dr. Remigiusza Skrzypca, ale jakoś mam
      mieszane uczucia. Lekarz nie koniecznie musi przyjmować w ramach
      NFZ, może być prywatnie, ale chciałabym żeby był przy porodzie.
      • pszczolaasia Re: Gdynia. 28.02.09, 21:26
        polecam dr. Szczypka. nieustannie go polecamsmile
        www.dariuszszczypek.ginweb.pl/
        • ona232323 Gdynia. Skarbek- Żurek 01.03.09, 22:31
          Mam pytanie, byłam na wizycie u dr. Skarbek- Żurek i wykryła u mnie
          nadżerkę, którą chce zamrozić, jeszcze nie umówiłam się do niej na
          wizytę ponieważ rozważam czy jest to dobry lekarz, nie znam żadnych
          opinii o nim i trochę się boję tym bardziej, że byłam u niej na NFZ
          a nie prywatnie bo mnie na to nie stać. Boję się po prostu żeby nie
          zrobiła mi tego zabiegu na odwal. Jeśli wiecie coś wiecej na temat
          tego lekarza jak i samego zabiegu proszę odpiszcie...

Z góry dziękuję.
          • kasienko86 Re: Gdynia. Skarbek- Żurek 02.10.09, 15:31
            z tego co wiem, to metoda wymrażania jest najlepszą z metod smile o samej
            Pani doktor nie wiem nic, jeśli ktoś przyjmuję na nfz nie znaczy od
            razu, że traktuje źle pacjentów.
    • kasienko86 Re: Gdynia Lekarz na nfz 02.10.09, 15:29
      Jakiego ginekologa, który przyjmuję na nfz w trójmieście mogłybyście mi
      polecić? Potrzebuję wizyty w jak najszybszym terminie. Pozdrawiam
    • daria525 Pani Doktor z Bydgoszczy 21.05.13, 21:30
    • jw.ow Re: Gdynia ostrzegam przed dr Trawińskim 26.03.14, 14:54
      Nie polecam !!! NEGATYW !!!
      1. Lekarz ,nie zauważył" silnej anemii ( nie potrafił odczytać wyników krwi) oraz grzybicy pochwy. Anemia była w tak zaawansowanym stadium, że lada dzień zagrażałaby dziecku. Cały czas mówiłam, że kręci mi się w głowie, że pogorszył mi się wzrok i nawet wprost postawiłam sobie diagnozę, ze to anemia, a on stwierdził że to trzeba obserwować. Wyniki krwi były tragiczne ( potwierdziło to trzech innych ginekologów do których poszłam) i tu nawet nie trzeba było być lekarzem, by zobaczyć że coś jest nie tak. Do dzisiaj nie mogę z tej anemii wyjść a jestem już po porodzie.
      2. Grzybicę ,,pomylił" z tym, ze szyjka jest za krótka !!! Potem okazało się, że szyjka jest w idealnym stanie i że jest to grzybica.
      3. Nie zlecał podstawowych badań, które powinna wykonać KAŻDA kobieta w ciąży. Sama szukałam w Internecie badań i sama je wykonywałam bo dziwne było że od początku ciąży kazał wykonać tylko badanie moczu i krwi. Nie zlecił badania tarczycy, na HIV, toksoplazmozy, na różyczkę itd. Karta ciąży w ogóle nieuzupełniona, dawał tylko wydruki a wiadomo, ze trzeba tam zapisać wszystko w tej karcie, bo przeciętna pacjentka nie mająca wykształcenia medycznego nie ma pojęcia co to są za oznaczenia.
      4. Nie chciał wykonywać USG , bo twierdził że po co ,,narażać" dziecko na promieniowanie ? ( wizyty raz na miesiąc i usg nie chciał robić z lenistwa a nie że szkodzi dziecku- bez przesady ) no i że skoro było badanie na ,,samolocie" palcem i wziernikiem to już wszystko ,widać”, że dziecko jest zdrowe eh. Wszystko robione na szybko, byle tylko wziąć pieniądze i pozbyć się pacjentki.
      5. Na wizyty prywatne często się spóźnia ( nawet do 2 godzin !!!!!) i 150 zł za 15 minut to trochę nie bardzo... Zapisuje wszystkie pacjentki na jedną godzinę tak więc czeka się u niego na wizytę w poczekalni z 1,5 godziny jak nic ( może, ze jakimś cudem trafi się że nikogo nie ma). Potem oczywiście wszystko robione w pośpiechu, da się wyczuć zdenerwowanie że za dużo się pyta, czy za długo ubiera.
      6. Sprzęt bardzo złej jakości, wiecznie twierdzi że nie może czegoś pomierzyć albo nie widzi czegoś tam. Nieraz, by naciągnąć mnie na wizytę musiałam przyjeżdżać w ostępie kilku dni, bo NIC NIE WIDZIAŁ uncertain Zamiast poczekać chwile aż dziecko się obróci to kazał przychodzić drugi raz i oczywiście drugi raz płacić. Zdjęcia z usg złej jakości, byle tylko zrobić. Nie stara się by jakoś to wyglądało, nie czeka aż dziecko się ułoży tylko robi bez sensu ( inny lekarz miał problem z odczytem). Trzeba się go prosić o to, by zdjęcie wydrukował ( bo w sumie po co mi pamiątka ?), bo on nie chce tracić papieru. No jednak na wizycie PRYWATNEJ spodziewałabym się, że zdjęcia zostaną wydrukowane bez łaski.
      7. Był problem z wpuszczeniem męża na USG, bo twierdził że przecież nic nie widać i że to ,,tylko” badanie, nie ma czego oglądać. Dopiero po ostrym proteście męża, że też chce być na USG i za to w końcu płaci, lekarz łaskawie go wpuścił, a był to już 2 miesiąc więc fasolkę można było zobaczyć. Widać było, że chyba nie chce mieć świadków swojej niekompetencji
      8. Lekarz, który wiecznie chce coś OBSERWOWAĆ ( złe wyniki krwi, grzybicę, rozwijające się zapalenie) a nie DZIAŁAĆ, gdy coś się dzieje złego z dzieckiem i pacjentką.
      9. Na pytania odpowiada bardzo zdawkowo, trzeba się w sumie domyślać o co chodzi. Nie mówi o wynikach badań usg. Sama musiałam się dopytywać, czy z dzieckiem wszystko ok. i czy rozwija się prawidłowo, gdybym nie zapytała dostałabym wydrukowaną kartę z oznaczeniami, które ja jako zwykła osoba bez wykształcenia medycznego nie rozumiem. Kilka razy musiałam szukać w Internecie co oznaczają te literki, bo do końca mi nie wyjaśnił.
      10. Często przyjmuje w szpitalu w godzinach swojej pracy. Bierze wtedy za wizytę normalnie jak za wizytę prywatną- 150 złotych. Wizyta trwa bardzo krótko, nie ma możliwości wydruku USG bo sprzęt jak Boga kocham ma chyba ze 40 lat. Nic nie widać, same jakieś plamy. Oczywiście kobieta nie widzi nic, bo monitor jest skierowany na lekarza więc nie ma możliwości zobaczyć maleństwo.

Wszystko to doprowadziło do tego, że wybrałam się do innego ginekologa ( uważam, że i tak za późno !), który jak zobaczył wyniki krwi to zamarł z przerażenia, że takie są złe a lekarz z tym nic nie zrobił. Osoby, które do niego kiedykolwiek pójdą uważam za bardzo odważne. Lekarz nie nadaje się do prowadzenia ciąży. Strach pomyśleć co by było, gdyby dziecko potrzebowało pomocy. Całe szczęście sprawa zakończyła się dobrze dla dziecka i dla mnie ale z anemii do dzisiaj nie mogę wyjść.
      • famii Re: Gdynia ostrzegam przed dr Trawińskim 28.05.14, 23:39
        Wow dziewczyno, ale ci zalazł za skórę! Fakt - nie dziwię się.
        Ja polecam jeśli chodzi o podejście do pacjentki, Dr. Obierzyńskiego - fakt, nie ma USG i trzeba robić u kogoś innego, ale reszta jest ok. Wytłumaczy, ma doświadczenie, można zadzwonić praktycznie o każdej godzinie - nawet kiedyś rozmawialiśmy, że receptę pacjentce wypisywał w święta bo zdarzył im się "wypadek". Pracował kiedyś w przychodni wojskowej na Oksywiu, wiem, że gdzieś jeszcze przyjmuje na NFZ - ja akurat powadziłam u niego 2 ciąże prywatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka