Dodaj do ulubionych

Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki

IP: *.city-connect.pl 03.06.10, 23:15
Witam, czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat tego dewelopera??
Przymierzam się do zakupu mieszkania u niego, będę wdzięczna za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: C Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 193.59.73.* 05.06.10, 20:43
      w tej chwili trochę ponad 400 wiadomości w wątku :
      forum.gazeta.pl/forum/w,186,51658903,51658903,Zielony_Szelest_Obroncow_Poczty_Gdanskiej.html
      i ponad 100 staroci w
      forum.gazeta.pl/forum/w,186,90675408,0,Inter_ES_Obroncow_Poczty_Gdanskiej.html?s=1
      • Gość: Izabela Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 22:50
        Dzięki, znam te wątki. Z tego co wyczytalismy to główny problem na Obrońców
        Poczty polegał na tym, że deweloper się spóźnił... (ile???)
        Będę wdzięczna za wszelkie (świeże) info dotyczące tej firmy.
        Dotychczas znalazłam jedynie negatywne opinie, czy są jakieś pozytywne wrażenia??
        Pozdrawiam
        • Gość: Miśka Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.147.199.149.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 22:22
          Również zastanawiałam się nad tą inwestycją. W błąd wprowadza
          ogłoszenie prasowe, w którym mowa jest o inwestycji
          Prądzyńskiego/Kościuszki. Co nie jest prawdą. Dokładnie zbadałam
          lokalizację - okolica nieciekawa, na mnie wpływa depresyjnie.
          Dlatego wybrałam Wojszyce.
        • Gość: C Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 193.59.73.* 07.06.10, 20:36
          Zazwyczaj na takich forach to się objeżdża deweloperów, a jak ktoś zacznie go
          chwalić, to od razu uznany jest za pracownika dewelopera :).
          Usterek było sporo, ale chyba taki jest rynek deweloperki - jak się zatrudnia
          jak najtańszych wykonawców, to fuszerka na fuszerce. Ja tak z grubsza szacuję że
          z 10 tys. wydałem na poprawianie ich błędów.
          Ale jak ja kupowałem, to średnia cena metra we W-wiu sięgała 7.5 tys, a tu
          sprzedawali za niecałe 5.5 więc aż tak mocno nie narzekam.

Bardziej mnie drażni opóźnienie w oddaniu budynku - wg umowy to miał być
          wrzesień 2008 + 3 miesiące potencjalnego przesunięcia, a tu nadal sprawa się
          ciągnie. Jeśli więc mogę doradzić - żądaj wpisania punktu o ustawowych odsetkach
          do momentu podpisania aktu notarialnego
          • Gość: Iza Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.city-connect.pl 07.06.10, 21:06
            Dzięki za info:)
            o ile wiem odsetki należą się tak czy inaczej za opóźnienie, nie ważne czy
            wpisze sie to do umowy. Rozumiem że nabyłeś mieszkanie na Obrońców Poczty
            Gdańskiej? Wywalczyłeś odsetki za opóźnienie? Co np. musiałeś poprawiać?
            Jeszcze raz dzięki:)
            Pozdro
            • Gość: C Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 193.59.73.* 07.06.10, 22:39
              Co do odsetek to jeszcze wszystko przede mną, ale jak długo w "biznesie" się
              obracam, to jeszcze nie spotkałem przedsiębiorcy , któremu odsetek z gardła nie
              trzeba było wyrywać :)
              A za mną własnoręczne prostowanie ścian (chyba na wszystkich ponownie położona
              gładź, a na niektórych to wręcz płyty gipsowe bo łuk sięgał 5 cm na 3 metrach),
              kładzenie od nowa kanalizacji w łazience i kuchni (brak spadków), poprawianie
              mocowań okna balkonowego, kucie w podłodze w poszukiwaniu nieszczelności w
              instalacji CO, a kafelkarz to chyba ochrypł od klnięcia na kąty proste. Do tego
              dochodzi parę rzeczy które sami poprawiali pod moim nadzorem.

Na szczęście dla Ciebie - w zeszłym roku wypowiedzieli umowę generalnemu
              wykonawcy i kto inny kończył budowę. Ale kto wie czy tylko nie zmienili nazwy i
              teraz za Prądzyńskiego się nie zabrali :)

Jeśli nie masz znajomego prawnika - na stronie UOKiK jest rejestr klauzul
              niedozwolonych - warto to sobie przestudiować zanim się umowę podpisze,
              zwłaszcza że 5. załącznika do umowy sugeruje, że te wszystkie klauzule z umowy
              masz zamiar zaakceptować. Na razie mają tyle niesprzedanych mieszkań, że może
              coś lepszego wynegocjujesz.

I pamiętaj - teraz jako potencjalny klient jesteś najmilej widziana przez
              dewelopera - jeśli czegoś teraz nie wywalczysz, to możesz o tym zapomnieć :)
          • Gość: Misiu Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 05.08.10, 09:57
            Ale wiesz chyba, ze te 5.5k to cena za zaadaptowanie koszar do zamieszkania.
            Ogladalem kiedys ta 'inwestycje' ale zrezygnowalem - powody znalazlem na forum.
      • Gość: Duska Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.elektrosat.pl 07.04.11, 09:52
        jak partrze na postęp prac to chyba czerwiec jest nierealny?
    • Gość: Kondzio Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.city-connect.pl 06.06.10, 23:11
      Witam, też szukam info,
      przejrzałem umowę przedwstępną, jest skandaliczna!!!!!!
      Możliwe są 3 miesiące opóźnienia i kolejne 6 w przypadku opoźnienia z powodu np.
      brzydkiej pogody. Deweloper zastrzega sobie rówież możliwość zmiany metrażu +/-
      8% to bardzo dużo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Róznież terminy zapłaty sa totalnie nie korzystne, u GANTA np płaci się chyba
      10% a reszte po zakończeniu inwestycji.
      Wygląda to kiepsko.
      • Gość: rex Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.as.kn.pl 02.08.10, 18:24
        umowa to pikuś , można nanieść poprawki ( 90 % nadaje sie do
        poprawy ) ale co dalej. Ostatnia inwestycja obrońców poczty
        gdańskiej nie ma jeszcze pozwolenia na użytkowanie , dwa lata a tu
        dalej nic a mieszkańcy juz szykują sie do sądu z pozwami ... tutaj
        mega słup wysokiego napięcia i może byc róznie .. dziękuje bardzo za
        taką współpracę
    • jolmus22 Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki 23.06.10, 10:18
      Witam, też przymierzam się do zakupu mieszkania u tego dewelopera -
      jak buszuję w sieci, to natykam sie na niezbyt pochlebne uwagi nt.
      Pana Ponikowskiego, z drugiej strony, coś tam wybudowali, a prace na
      Prądzyńskiego postepują z dnia na dzień. Trochę zastanawia mnie
      cena - podajrzanie niska, takiej w okolicy nie ma, czy to nie
      zaburzy płynności finansowej dewelopera ?
      Czy ktoś wie, w jaki sposób jest finansowana ta inwestycja
      • Gość: C Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 193.59.73.* 23.06.10, 23:47
        Jak tu ktoś spróbuje dewelopera pochwalić to od razu od jego pracowników jest
        "wyzywany" - tu się ich objeżdża a nie wychwala :) Zachwiania płynności to bym
        się raczej nie obawiał - w końcu budują od ponad 10 lat blok za blokiem, wiec
        chyba wiedzą na co mogą sobie pozwolić - no chyba że nagle się okaże, że nikt
        połowy mieszkań kupić nie chce. A ceny mają niskie, bo na materiałach i
        podwykonawcach oszczędzają. Poza tym chyba lepiej jest sprzedaż taniej ale
        wszystko i zabrać się za następną budowę niż mrozić kapitał na kilka lat licząc
        że ceny znowu w górę pójdą.
        • africalibre Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki 24.06.10, 09:59
          Podziwiam tych, co chcą mieszkac w tej najbardziej ponurej i
          brzydkiej, zatłoczonej dzielnicy miasta.
        • Gość: gosc Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.city-connect.pl 24.06.10, 18:34
          Witam,
          zastanawiałem się nad zakupem mieszkania tam, ceny fakt dość przystępne jeżeli
          nie zwróci się uwagi na ogromny słup wysokiego napięcia przechodzący obok bloku
          (tuż obok) przez działkę na której deweloper buduje. Zrezygnowałem.
          Takie mieszkanie trudno będzie nawet później sprzedać.
          • Gość: Marek Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 20:57
            Lokalizacja,zależy co komu odpowiada.
            Niektóre apartamentowce są w gorszych dzielnicach!!
            Plusy - Blisko centrum, Dworzec PKP, PKS. Dobra komunikacja miejska.( autobus,
            tramwaj)Osiedle ogrodzone z wideofonami(jeśli ktoś lubi się zagrodzić ,ale
            znając tę dzielnice to myślę że to dobre rozwiązanie choćby ze względu na plac
            zabaw dla dzieci bo nie będzie na placu siedział nikt obcy z puszkami piwa lub z
            butelką wina :;) Jeśli chodzi o okolice to nie będzie tak źle Budynek będzie
            stał jakby trochę na uboczu , a obok stawiają jakiś nowy budynek.Jak będzie już
            stało osiedle to menele znikną. Tak myślę !
            Minusy -z tyłu budynku tory kolejowe, ale stałem tam trochę czasu i
            nasłuchiwałem czy jest głośno.Praktycznie nie było nic słychać gorzej mam tam
            gdzie mieszkam, bo pod moim blokiem jeżdżą tramwaje.Pociągi wjeżdżają lub
            wyjeżdżają do dworca pomału, więc nie hałasują.Przez pierwsze dwa lata to sąsiad
            sąsiada będzie wkurzał bo będą wszyscy naraz wiercić i kuć w ścianach.
            • Gość: mike Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 217.153.64.* 02.08.10, 07:06
              tory torami koledzy ale słup gigant tuz obok bliku to nie tylko złe
              doznania estetyczne .. ja wole szanowac swoje zdrowie i rezygnuje z
              tego , zresztą nie ma ciągle pozwolenia na użytkowanie na obrońców
              poczty gdanskiej , tutaj może byc róznie
          • Gość: Elektryk Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.217.146.194.generacja.pl 05.08.10, 17:58
            Prąd musi jakość docierać do ludzi. Jak ci jakiś słup przeszkadza to do
            puszczy i baw się świecami. W tak dużym mieście jak Wrocław nie da się
            uniknąć przewodów wysokiego napięcia. Pewnie elektrownie wiatrów też by
            Ci przeszkadzały.
            • Gość: mike Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.as.kn.pl 05.08.10, 18:34
              matoł jesteś i tyle w temacie
              puszcza ma wiele zalet golodupcu , a mieszkania sorry klitki w
              których będziesz miał zaszczyt wegetować koło słupa giganta tylko
              współczuć ... chociaz tobie troglodyto takie promieniowanie juz nie
              zaszkodzi fakt , jestes bowiem genetycznie skrzywiony

pozdro buhahahahaha
    • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 18:48
      Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
      od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
      www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
      lub skontaktuj się telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48
      Firma "Techbau"
      • Gość: Bela Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.08.10, 19:09
        idiota z techbau sie obudził:))))))
        • Gość: asas Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.chello.pl 02.08.10, 23:25
          idzie wieczór i tabletki widzę przestają działać :D
          • Gość: mollyphilips Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 14:14
            Kupiłam mieszkanie na Prądzynskiego i oczywiscie boje się, bo nie jest to
            inwestycja w 100 % bezpieczna. Z tego co mowil pan P to teren za budynkiem czyli
            przed torami jest wykupiony przez hiszpańskiego inwestora. Poza tym ceny są
            terac niewielkie gdyż mieszkań jeszcze nie ma i kupujesz kota w worku. Nie wiesz
            dokładne co z tego wyjdzie. Zauważcie że im więcej jest zrobione tym ceny idą w
            górę. Cena za metr już nie jednokrotnie drożała. Poza tym za te półtora roku
            mieszkanie będzie znacznie więcej warte niż obecnie. Szukałam przez rok mieszkań
            i w tej okolicy chcą za mieszkanie w starej kamienicy o okropnym stanie więcej
            za metr niż na tej inwestycji.
            • Gość: ... ... IP: 217.153.64.* 05.08.10, 07:04
              chciałem tam kupic mieszkanie ale z tym słupem wysokiego napięcia
              trudno będzie je nawet dlaej odsprzedać .. obok natomiast ktos
              buduje w dobrych cenach a tam nie ma problemu słupa czy torów
              kolejowych..nie mówiąc juz o wykonawcu tej inwestycji ... brrr
              zgroza pzdr
              • Gość: lismann Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:39
                A czy wiesz kto będzie budował obok. Bo na razie trudno się dowiedzieć.
                • Gość: ... Re: ... IP: 217.153.64.* 06.08.10, 09:47
                  własnie czekam na inwestora bo tez nie znam jeszcze .
                  jesli będę miał info dam znać , chyba że ktoś będzie mądrzejszy i
                  napisze wczesniej
                  • Gość: krzys Re: ... IP: 195.205.212.* 09.08.10, 16:58
                    Już wiem kto buduje obok , to GANT, rzetelna i pewna firma, co
                    prawda cena metra będzie o jakieś 3 tys. większa, ale przecież mogę
                    to zawsze rozłożyć na raty 10/90. Lepiej kupić w Gancie 40 m niż u
                    Inter-ES 70 m. To przecież takie oczywiste. Ja już kupiłam 80 m 4
                    lata temu na OPG po 2950 za metr, ale do teraz nie ma odbiorów.
                    Zrezygnuję i kupię w Gancie jakieś 30 m to będzie dobry interes,
                    wszystkim polecam
                    • Gość: Duska Re: ... IP: *.elektrosat.pl 14.09.10, 15:37
                      Nie GANT a z tego co wiem Spółdzielnia Żak www.smzak.pl. Chodzi o inwestycje przy Brzeskiej prawda?
                      • nikolas13 lepiej uważaj na ŻAKA 08.12.10, 21:48
                        Ja odradzam spółdzielnię ŻAK z Kniaziewicza, teraz budują na Brzeskiej. Mają w centrum kilka budynków. Tyle lat, ile mieszkam nie miałem jeszcze ciepło w mieszkaniu zimą. Inni lokatorzy skarżą się na to samo. Dodatkowo budynek tak został zbudowany, że pojawia się w mieszkaniach pleśń. To co widziałem u sąsiadów na ścianach jest nie do opisania – czarny grzyb! Ludzie nie mogą zimą wietrzyć mieszkania, bo potem nie mają czym ogrzać, chyba, że lubisz mieć 17 stopni w domu. A dopłaty za okres grzewczy, gdzie i tak nie nagrzeję powyżej 20 (z kuchenką i klimatyzacją) sięgają od 500 do 1500. Prezes udaje wariata, że nic nie wie albo, że wszystko gra, albo zwala na technicznego, albo na projektanta. I tak miesiącami przeciąga. Ale na zbieranie czynszu ze swoich lokali to ma czas, na sprawy bytowe lokatorów nie ma czasu.
                        Spółdzielnia jest zaśniedziała i ślamazarna. Każda decyzja trwa miesiące. Już nie mówię o nieuprzejmej administracji. Wszystko nadęte i napuszone. Żałuję, że w czasie budowy bloku nie nakręciłem kamerą nawalonych budowlańców. A potem wszyscy się dziwią, że wszystko się sypie. Dlatego po kilku latach za nasze pieniądze musieli remontować wszystkie balkony, bo ludziom na głowę z 7 pietra tynk leciał. Każda najprostsza reakcja trwa miesiącami, bo udają, że coś robią. Można książkę napisać o tym jak sie żyje w ich lokalach, bieda i wszystko pęka. Ja musiałem wszystko wymienić prócz murów. Nie chcesz mieć kłopotów, to omijaj z daleka ŻAKA.
                      • nikolas13 ostrzegam przed Żakiem 08.12.10, 22:04
                        Ja odradzam spółdzielnię ŻAK z Kniaziewicza, teraz budują na Brzeskiej. Mają w centrum kilka budynków. Tyle lat, ile mieszkam nie miałem jeszcze ciepło w mieszkaniu zimą. Inni lokatorzy skarżą się na to samo. Dodatkowo budynek tak został zbudowany, że pojawia się w mieszkaniach pleśń. To co widziałem u sąsiadów na ścianach jest nie do opisania – czarny grzyb! Ludzie nie mogą zimą wietrzyć mieszkania, bo potem nie mają czym ogrzać, chyba, że lubisz mieć 17 stopni w domu. A dopłaty za okres grzewczy, gdzie i tak nie nagrzeję powyżej 20 (z kuchenką i klimatyzacją) sięgają od 500 do 1500. Prezes udaje wariata, że nic nie wie albo, że wszystko gra, albo zwala na technicznego, albo na projektanta. I tak miesiącami przeciąga. Ale na zbieranie czynszu ze swoich lokali to ma czas, na sprawy bytowe lokatorów nie ma czasu.
                        Spółdzielnia jest zaśniedziała i ślamazarna. Każda decyzja trwa miesiące. Już nie mówię o nieuprzejmej administracji. Wszystko nadęte i napuszone. Żałuję, że w czasie budowy bloku nie nakręciłem kamerą nawalonych budowlańców. A potem wszyscy się dziwią, że wszystko się sypie. Dlatego po kilku latach za nasze pieniądze musieli remontować wszystkie balkony, bo ludziom na głowę z 7 pietra tynk leciał. Każda najprostsza reakcja trwa miesiącami, bo udają, że coś robią. Można książkę napisać o tym jak sie żyje w ich lokalach, bieda i wszystko pęka. Ja musiałem wszystko wymienić prócz murów. Nie chcesz mieć kłopotów, to omijaj z daleka ŻAKA.
                      • Gość: utko Re: ... IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.01.11, 23:41
                        Widziałaś, że zrobili forum dla mieszkańców Żaka?
                        • Gość: utko Re: ... IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.01.11, 20:19
                          to forum jest na portalu fora_pl, smzak/fora/pl
            • Gość: Iga Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.10, 13:10
              Jak z umową przedwstępną ??.Mogłaś coś dopisać pozmieniać bez problemu .Umowę
              podpisałaś przy notariuszu ?? Jestem w trakcie załatwiania kredytu i przed umową
              przedwstępną może coś mi podpowiesz!
              • Gość: mollyphilips Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 22:32
                umowę przedwstępna nie podpisuje się przy notariuszu, dopiero umowę końcową..
                ale na szczęscie umowa jest elastyczna jeżeli poprosisz żeby Ci coś dopisali to
                nie będzie problemu..
                • Gość: tyr Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 11.08.10, 08:08
                  widzę dalej naiwnych nie brakuje
                  ludzie myślcie troche chociaż
                  • Gość: krzys Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 195.205.212.* 13.08.10, 18:04
                    Już wiem kto buduje obok , to GANT, rzetelna i pewna firma, co
                    prawda cena metra będzie o jakieś 3 tys. większa, ale przecież mogę
                    to zawsze rozłożyć na raty 10/90. Lepiej kupić w Gancie 40 m niż u
                    Inter-ES 70 m. To przecież takie oczywiste. Ja już kupiłam 80 m 4
                    lata temu na OPG po 2950 za metr, ale do teraz nie ma odbiorów.
                    Zrezygnuję i kupię w Gancie jakieś 30 m to będzie dobry interes,
                    wszystkim polecam , myśleć proszę
                    • Gość: molly philips Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 10:39
                      Sam sobie pomyśl. Ja przed zakupem dużo myślałam i nikogo nie namawiam do kupna,
                      bo mnie to nie obchodzi gdzie inni będą mieszkać. To jest samodzielna decyzja
                      której nikt za nikogo nie podejmuje ale nie mów mi, że nie myślę! Już trochę w
                      tym siedzie i wiem jak sprawa wygląda. A jeśli inny inwestor wybuduje obok to
                      tylko się cieszę, bo nasze mieszkania wtedy dodatkowo zyskają na wartości.
                      Oczywiście jeśli jesteś milionerem to kup sobie apartament z najwyższej półki,
                      który standardem przewyższa stokroć te bloki. Nie wszyscy mają masę pieniędzy!!!
                      Nie bronię tego dewelopera, bo jak już mówiłam jest mi obojętne gdzie
                      zamieszkasz.. udzielam tylko odpowiedzi na pytania które ludzie zadają w sprawie
                      tej inwestycji. Jeśli tobie się tu nie podoba to załóż sobie nowe forum!
                    • Gość: tom Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 193.59.73.* 15.08.10, 23:31
                      Skoro na OPG nie ma jeszcze odbiorów, to nie kupiłaś tego mieszkania, tylko
                      wpłaciłaś na nie pieniądze. I pozostaje Ci tylko mieć nadzieję, że do momentu
                      odbiorów i podpisania aktów deweloper nie zbankrutuje, bo wtedy nie zobaczysz
                      ani swoich 80m2 ani pieniędzy.
                      • Gość: ... Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 16.08.10, 07:06
                        te klitki na prądzyńskiego wciskają wam jak ciepłe bułeczki
                        mysleć ludzie , to nie boli
                        • Gość: Antyrama Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 62.87.131.* 18.08.10, 11:06
                          Witam,

byłam na spotkaniu z panem P gdyż mieliśmy parę wątpliwości i pytań.
                          Przedstawię po krótce jak ta rozmowa wyglądała i sposób negocjacji
                          pana P.

Po 20 latach w biznesie (jak sam się reklamuje) powinien nauczyć się
                          jak rozmowy biznesowe powinny wyglądać. Na początku nawet się nie
                          przedstawił i choć moje nazwisko znał bo się umawiał to co do osoby
                          towarzyszącej nawet nie raczył się przedstawić. Po 10 min bycia
                          miłym porzucił wysilanie się w tej kwesti i rozmowa na temat zapisów
                          w umowie, niekorzystnych dla klienta oraz niedozwolonych klauzul
                          przeradzała się prawie w kłótnie.

Miałam przygotowane uwagi od prawnika, na co pan P z ironią
                          stwierdził że mojej Pani Mecenas mogę na jeszcze jedną rzecz zwrócić
                          uwagę, może nie bardzo mu się podobało to że dałam ją do analizy.
                          Porównując ja do umow innych deweloperów jest na strasznie niskim
                          poziomie zabezpieczenia klienta. Jeśli jest ktoś zainteresowany tymi
                          mieszkaniami zwróćcie uwagę choćby na zapisy, że budowa może
                          przeciągnąć się w nieskończonoć z powodów siły wyższej...., którą
                          jak chcieliśmy doprecyzować zgodnie z definicją znajdującą sie w
                          Kodeksie Cywilnym kategorycznie odmówił!!!

Co zaskakujące pan P nie zrobił ani jednej notatki co do tego na co
                          się zgodził co do zapisów w umowie, więc podejrzewam że gdybyśmy się
                          zdecydowali rozmowa toczyłaby się ponownie?? Na koniec zamiast
                          wizytówki zapisał swój adres email zakreślaczem na folderze
                          reklamowym i na pożegnanie życzył nam owocnego szukanai mieszkania??

Wychodzenie z założenia że albo się zgodzimy na to co pan P
                          proponuje albo możemy sobie iść poszukać gdzie indziej nie jest
                          często spotykaną postawą, ja spotkałam się z nią pierwszy raz. I po
                          rozmowie wolę kupić gdzie indziej....
                          • Gość: interesant inwestycja IP: *.city-connect.pl 19.08.10, 16:43
                            Witam,
                            moja rozmowa z Panem P wyglądała tak samo:)
                            zero reakcji na niedozwolone klauzule, brak możliwości negocjacji bardzo
                            niekorzystnych dla klienta postanowień itp.
                            Zdecydowanie zrezygnowałam z zakupu mieszkania u inter-esa z innych powodów:
                            tragiczna okolica bez widoków na zmianę i wielki słup tuż za oknem. Ciężko
                            będzie sprzedać takie mieszkanie, bo właściwie kto chciałby mieszkać w takich
                            warunkach??? Ktoś kogo skusi cena (tak jak mnie skusiła na początku), która po
                            urządzeniu mieszkania nie będzie już taka niska.
                            • Gość: ... Re: inwestycja IP: *.as.kn.pl 20.08.10, 06:33
                              jakbym czytał sam siebie , słup total , umowa tragiczna , właścicel
                              brak słów , wykonawca natomiast to jakiś żart , nie mówię o
                              pozwoleniu na użytkowanie bo z tym będzie gorzej niż na obrońców
                              poczty gdańskiej
                        • Gość: do gościa Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 14:06
                          A dlaczego ty się tak martwisz o innych ludzi ,dla ciebie kupują te klitki, co
                          cię to interesuje kto gdzie i za ile kupuje. Znajdź sobie inny temat i nie
                          przeszkadzaj. Sam zacznij myśleć!!. Nie szkoda ci czasu na to !!
                          • Gość: ... Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 02.09.10, 14:31
                            nie , nie szkoda
                            radze popytać mieskańców poprzednich inwestycji jakia to uczciwa firma
                            • Gość: do gościa Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.10, 11:10
                              Widzę że strasznie zależy ci na tym żeby nikt nie kupił mieszkania od tego dewelopera, ciekawe dlaczego ??.....
                              • Gość: tyr Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 07.09.10, 12:16
                                nikomu nie zależy żeby oczerniać kogoś
                                zależy jedynie na tym , żeby przed kupnem sprawdzić ofertę
                                na pewno mozna sie ustrzec tym sposobem wielu problemów

kumasz
                                • Gość: mollyphilips Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.sieradz.vectranet.pl 27.09.10, 21:57
                                  Każdy niech kupuje gdzie chce! Gdyby mnie było stać to bym sobie dom postawiła 500m2 a nie szukała jak najtańszej opcji. Poza tym na każdym forum o deweloperze są złe i dobre opinie. Przeważają zazwyczaj te złe. Szkoda tylko, że nie wypowiadają się osoby które kupiły mieszkania.. a tylko te, które nie znając dewelopera "wszystko o nim wiedzą"!
                                  • Gość: tyr Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 28.09.10, 07:12
                                    oczywiście zgoda pełna z przedmówcą ..
                                    powodzenia
                                    • Gość: Bela Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.10, 09:31
                                      Jak tam klimaty z Trójąta? smrodek, hałas, korki, stare rozwalone i smierdzące kamienice wokoło? Pasuje:)?
                                      • Gość: ... Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 28.09.10, 09:57
                                        słup gigant wydający dzwięki zakłócający fale i mający wpływ na zdrowie oczywiście pozytywny ...
                                        • Gość: gość Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:53
                                          Skąd wiesz o zakłóceniach? mieszkasz tam? bo nie rozumiem o co chodzi z tym słupem większość ludzi którzy mieszkają w małych wioskach mają słupy na swoich posesjach i nie słyszałem żeby ktoś narzekał z tego powodu.No może jedynie że szpeci
                                          • Gość: gość mieszkanie przy prądzyńskiego IP: *.city-connect.pl 30.09.10, 13:29
                                            Witam,
                                            bardzo długo zastanawiałam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Kusiła mnie cena i możliwość posiadania 3 pokoi w cenie ok 330 000 zł. Zrezygnowałam jednak z dwóch powodów: kiepska sława dewelopera (osobista rozmowa z właścicielem, rozmowa z mieszkańcami innych inwestycji tej firmy itp) oraz paskudna okolica. Byłam tam pare razy oglądać plac budowy i za każdym razem siedziało mnóstwo żuli na ulicy tej i sąsiedniej. Poza tym ten straszny słup, nie chodzi już nawet o walory wizualne (w oknach można mieć żaluzje). Obecność takiego wielkiego słupa może mieć zły wpływ na zdrowie (chodzi o poważne choroby)- jak wynika z badań przeprowadzonych m.in. w amerce- może, ale nie musi- ja nie chcialam ryzykować.
                                            • Gość: Duśka Re: mieszkanie przy prądzyńskiego IP: *.elektrosat.pl 15.11.10, 15:06
                                              Razem z mężem rozważamy kupno mieszkania na Prądzyńskiego. Tory nam nie przeszkadzają, słup nam nie przeszkadza, w okolicy mieszkalismy ponad rok, wiec uważam że mam więcej do powiedzenia niż inni na forum. Dla mnie wazne jest to ze inwestycja mimo ze prawie w centrum to jednak znajduje sie na uboczu. Dojazd wszędzie dość dobry.
                                              Zastanawiają mnie tylko zapisy w umowie. Średnio podoba mi się fakt pomiaru mieszkania po wewnętrznych stronach ścian zewnętrznych.
                                              Zgłosił ktoś może tą umowe do sprawdzenia do UOKiK?
                                              • Gość: Duśka Re: mieszkanie przy prądzyńskiego IP: *.elektrosat.pl 17.11.10, 11:07
                                                Czy ktoś negocjował umowe z inter es? ja bym ją dość mocno zmieniła.
                                            • Gość: elektryk Re: mieszkanie przy prądzyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.11, 16:24
                                              dziąlanie pola elektromagnetycznego jest szczególnie niebezpieczne dla dzieci wiec tez nie polecam
                                        • Gość: wielki Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 11:13
                                          Słup będzie likwidowany, słyszałem, że działkę ze słupem kupiła firma deweloperska i rozpoczną pracę jak cała trakcja energetyczna zostanie przeniesiona pod ziemię więc o to bym się akurat nie martwił.
                                          • Gość: ... Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 26.11.10, 14:08
                                            buhahahahahahahaha
                                            popłakałem sie
    • Gość: Sasiadka spod 2-ki polecam architekta wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 14:28
      Witajcie Sąsiedzi!
      pewnie tak jak ja zaczynacie cieszyć się z Waszych nowych gniazdek :)

Żeby dopełnić radości zdecyowałam się skorzystać z usług wnętrzarza.
      Mogę spokojnie polecić Wam Filipinkę Szczepankiewicz tel. 501 734 544.

Super pomysły ma dziewczyna, wszystko przemyślane, obgadane, rozrysowane. Ekipie wytłumaczyła co i jak w projekcie, wiec musze powiedzieć, że JEST SUPER!

• Gość: gość Re: polecam architekta wnętrz IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 16:48
        Witaj sąsiadko spod 2-ki i co twoja ekipa już remontuje twoje mieszkanko według projektu tej Pani ??
        • Gość: ... Re: polecam architekta wnętrz IP: 217.153.64.* 08.11.10, 07:11
          na każdej stronie polecasz tą fuszerkę
          brak klientów widać łączy sie z minimalizmem i lipą
          polska rzeczywistośc fu
          • Gość: Logic Re: polecam architekta wnętrz IP: 91.90.161.* 08.11.10, 10:09
            to jest spamowanie forum.
            • Gość: Sasiadka spod 2-ki Re: polecam architekta wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 11:51
              hmmm... moze jest co polecac?

i tak jestem zadowolona wiec piszcie co chcecie

zreszta wejdz na storne zobacz co maja i gadaj dalej co chcesz, w koncu to internet...
              • Gość: meciu Re: polecam architekta wnętrz IP: *.chello.pl 12.11.10, 13:56
                Mądralińska Sąsiadko spod 2,

najlepiej to wklej swoje drzwi spod tej 2. Nie dosyc, że reklamujesz te swoje uslugi podając się za inne osoby, to jeszcze brak ci 5 klepki i piszesz na forum inwestycji, gdzie nawet okien jeszcze nie wstawiono. Boże... tak sobie strzelac w kolano...
                • Gość: ... Re: polecam architekta wnętrz IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 19:55
                  jakich okien nawet ścian nie ma
                  zresztą wśród cyganów i pijaków nawet najgrubsze ściany nie pomogą
                  słup gigant zrobi resztę a dziełą dokończy PP - vide obrońców poczty
                  • liuzzi Re: polecam architekta wnętrz 15.11.10, 16:15
                    żałosna tu musi byc firma, co spamuje forum... Nie ma innych klientów najwyraźniej. Moja rada: omijać tę panią i jej firmę szerokim łukiem.
                • Gość: Mirek jaki net bezprzewodowy wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 06:30
                  Podobaja mi sie te dyskusje z d**y, zawsze ubaw jest jak sie czegos szuka.
                  ale najlepsze i tak sa na onecie :P

a tak poważnie wie ktos jak tu jest z pokryciem zasiegiem plusa do internetu, ktos sprawdzal moze? nie wiem ktory kupic (era, plus, orange, play) zreszta o playu to slyszalem ze lipa ogolnie... a umowa trzeba sie uwiazac, wiec chcialbym nie zmieniac i zeby mi juz dzialal (tak to tylko w erze?)
                  • Gość: Mo Re: jaki net bezprzewodowy wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:39
                    PLUSIOR RULEZZ!!! mają zawsze i wszędzie, jeszcze nie miałem kłoptu nigdzie.
                    Nawet na trasach między miastowych, gdzie orange gubi zasięg plusik łądnie trzyma.
                • Gość: Sasiadka spod 2-ki Re: polecam architekta wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 10:00
                  Bloki się buduje? Buduje!

Doświadczenie z ta Pania mam? MAM!

Polecam? Polecam!

a swoja interpretacje pozostaw nastepnym razem dla siebie.

nie pozdrawiam
          • Gość: babel Re: polecam architekta wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:02
            haha kwiat lotosu sie znalazl

haha

czy igielit i wytloczki po jakach na suficie??

hahha

dobre dobre a masz jakies namiary na bozkow afrykanskich? przydalo by mi sie kilka!!!

hahah
            • Gość: lazzyboy Zagospodarowanie zieleni jakie gwarancje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:52
              siemka,
              czy wiadomo cos wiecej jak bedzie wygladalo zagospodarowanie zieleni?
              wizuale, wizualami, ale jak ktos kto ma juz umowe moglby powiedziec co tam jest napisane.
              slyszalem ze czesto deweloperzy triki jakies robia, a potem trawa w piach sypniete, betonowe gazony i plastiokwa zabka i to wcale nie jako sklep...

czyli mozna wierzyc w to co oferuja w tym zakresie?
    • Gość: lazzyboy zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:53
      siemka,
      czy wiadomo cos wiecej jak bedzie wygladalo zagospodarowanie zieleni?
      wizuale, wizualami, ale jak ktos kto ma juz umowe moglby powiedziec co tam jest napisane.
      slyszalem ze czesto deweloperzy triki jakies robia, a potem trawa w piach sypniete, betonowe gazony i plastiokwa zabka i to wcale nie jako sklep...

czyli mozna wierzyc w to co oferuja w tym zakresie?

sorka za 2 wpisy, ale nie kumam jak to chodzi do konca :/
      • Gość: ... Re: zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: 217.153.64.* 18.11.10, 09:48
        będziesz miał betonową zieleń , nie wystarczy
        miejscowy element zrobi resztę i będzie git
        • Gość: BOB Re: zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 22:24
          i dostawia do tego 2 fiaty cinquecento na czesci, postawione na ceglach

a po roku sasiedzi wystapia z petycja zmiany adresu na "alternatywy "
          • Gość: lazzyboy Re: zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 09:56
            kurcze, dzięki, super opis!

a tak poważnie ktoś coś może mi powiedziec?
            • Gość: ... Re: zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: 217.153.64.* 20.11.10, 10:47
              niestety to prawda
              pozdro
    • Gość: EdekJ Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 17:16
      witam ja zakupiłem od nich mieszkanie na poczty Gdańskiej
      PocztyGdanskiej
      pomimo kilku drobnych niesmaków które były po drodze jestem chyba zadowolony - pisze chyba ponieważ jeszcze tam nie mieszkam ale po nowym roku będę
      nie wiem czy pomogłem - ale w razie czego jak sie sprowadze to cos napisze jako mam nadziej sczeęsliwy mieszkaniec ....
      • Gość: autor Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.generacja.net. / 10.0.61.* 06.01.11, 12:13
        Z tego co widzę jest jeszcze jeden kwiatek:
        wyborcza.biz/finanse/1,105684,8906208,W_pulapce_oplat_za_uzytkowanie_wieczyste_gruntu.html
        A grunt oczywiście jest oddany w użytkowanie wieczyste:
        www.deweloper.inter-es.pl/pliki/wypis-z-rejestru-gruntow.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka