Gość: Izabela IP: *.city-connect.pl 03.06.10, 23:15 Witam, czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat tego dewelopera?? Przymierzam się do zakupu mieszkania u niego, będę wdzięczna za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: C Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 193.59.73.* 05.06.10, 20:43 w tej chwili trochę ponad 400 wiadomości w wątku : forum.gazeta.pl/forum/w,186,51658903,51658903,Zielony_Szelest_Obroncow_Poczty_Gdanskiej.html i ponad 100 staroci w forum.gazeta.pl/forum/w,186,90675408,0,Inter_ES_Obroncow_Poczty_Gdanskiej.html?s=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 22:50 Dzięki, znam te wątki. Z tego co wyczytalismy to główny problem na Obrońców Poczty polegał na tym, że deweloper się spóźnił... (ile???) Będę wdzięczna za wszelkie (świeże) info dotyczące tej firmy. Dotychczas znalazłam jedynie negatywne opinie, czy są jakieś pozytywne wrażenia?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.147.199.149.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 22:22 Również zastanawiałam się nad tą inwestycją. W błąd wprowadza ogłoszenie prasowe, w którym mowa jest o inwestycji Prądzyńskiego/Kościuszki. Co nie jest prawdą. Dokładnie zbadałam lokalizację - okolica nieciekawa, na mnie wpływa depresyjnie. Dlatego wybrałam Wojszyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 193.59.73.* 07.06.10, 20:36 Zazwyczaj na takich forach to się objeżdża deweloperów, a jak ktoś zacznie go chwalić, to od razu uznany jest za pracownika dewelopera :). Usterek było sporo, ale chyba taki jest rynek deweloperki - jak się zatrudnia jak najtańszych wykonawców, to fuszerka na fuszerce. Ja tak z grubsza szacuję że z 10 tys. wydałem na poprawianie ich błędów. Ale jak ja kupowałem, to średnia cena metra we W-wiu sięgała 7.5 tys, a tu sprzedawali za niecałe 5.5 więc aż tak mocno nie narzekam. Bardziej mnie drażni opóźnienie w oddaniu budynku - wg umowy to miał być wrzesień 2008 + 3 miesiące potencjalnego przesunięcia, a tu nadal sprawa się ciągnie. Jeśli więc mogę doradzić - żądaj wpisania punktu o ustawowych odsetkach do momentu podpisania aktu notarialnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.city-connect.pl 07.06.10, 21:06 Dzięki za info:) o ile wiem odsetki należą się tak czy inaczej za opóźnienie, nie ważne czy wpisze sie to do umowy. Rozumiem że nabyłeś mieszkanie na Obrońców Poczty Gdańskiej? Wywalczyłeś odsetki za opóźnienie? Co np. musiałeś poprawiać? Jeszcze raz dzięki:) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 193.59.73.* 07.06.10, 22:39 Co do odsetek to jeszcze wszystko przede mną, ale jak długo w "biznesie" się obracam, to jeszcze nie spotkałem przedsiębiorcy , któremu odsetek z gardła nie trzeba było wyrywać :) A za mną własnoręczne prostowanie ścian (chyba na wszystkich ponownie położona gładź, a na niektórych to wręcz płyty gipsowe bo łuk sięgał 5 cm na 3 metrach), kładzenie od nowa kanalizacji w łazience i kuchni (brak spadków), poprawianie mocowań okna balkonowego, kucie w podłodze w poszukiwaniu nieszczelności w instalacji CO, a kafelkarz to chyba ochrypł od klnięcia na kąty proste. Do tego dochodzi parę rzeczy które sami poprawiali pod moim nadzorem. Na szczęście dla Ciebie - w zeszłym roku wypowiedzieli umowę generalnemu wykonawcy i kto inny kończył budowę. Ale kto wie czy tylko nie zmienili nazwy i teraz za Prądzyńskiego się nie zabrali :) Jeśli nie masz znajomego prawnika - na stronie UOKiK jest rejestr klauzul niedozwolonych - warto to sobie przestudiować zanim się umowę podpisze, zwłaszcza że 5. załącznika do umowy sugeruje, że te wszystkie klauzule z umowy masz zamiar zaakceptować. Na razie mają tyle niesprzedanych mieszkań, że może coś lepszego wynegocjujesz. I pamiętaj - teraz jako potencjalny klient jesteś najmilej widziana przez dewelopera - jeśli czegoś teraz nie wywalczysz, to możesz o tym zapomnieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiu Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 05.08.10, 09:57 Ale wiesz chyba, ze te 5.5k to cena za zaadaptowanie koszar do zamieszkania. Ogladalem kiedys ta 'inwestycje' ale zrezygnowalem - powody znalazlem na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duska Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.elektrosat.pl 07.04.11, 09:52 jak partrze na postęp prac to chyba czerwiec jest nierealny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzio Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.city-connect.pl 06.06.10, 23:11 Witam, też szukam info, przejrzałem umowę przedwstępną, jest skandaliczna!!!!!! Możliwe są 3 miesiące opóźnienia i kolejne 6 w przypadku opoźnienia z powodu np. brzydkiej pogody. Deweloper zastrzega sobie rówież możliwość zmiany metrażu +/- 8% to bardzo dużo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Róznież terminy zapłaty sa totalnie nie korzystne, u GANTA np płaci się chyba 10% a reszte po zakończeniu inwestycji. Wygląda to kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.as.kn.pl 02.08.10, 18:24 umowa to pikuś , można nanieść poprawki ( 90 % nadaje sie do poprawy ) ale co dalej. Ostatnia inwestycja obrońców poczty gdańskiej nie ma jeszcze pozwolenia na użytkowanie , dwa lata a tu dalej nic a mieszkańcy juz szykują sie do sądu z pozwami ... tutaj mega słup wysokiego napięcia i może byc róznie .. dziękuje bardzo za taką współpracę Odpowiedz Link Zgłoś
jolmus22 Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki 23.06.10, 10:18 Witam, też przymierzam się do zakupu mieszkania u tego dewelopera - jak buszuję w sieci, to natykam sie na niezbyt pochlebne uwagi nt. Pana Ponikowskiego, z drugiej strony, coś tam wybudowali, a prace na Prądzyńskiego postepują z dnia na dzień. Trochę zastanawia mnie cena - podajrzanie niska, takiej w okolicy nie ma, czy to nie zaburzy płynności finansowej dewelopera ? Czy ktoś wie, w jaki sposób jest finansowana ta inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 193.59.73.* 23.06.10, 23:47 Jak tu ktoś spróbuje dewelopera pochwalić to od razu od jego pracowników jest "wyzywany" - tu się ich objeżdża a nie wychwala :) Zachwiania płynności to bym się raczej nie obawiał - w końcu budują od ponad 10 lat blok za blokiem, wiec chyba wiedzą na co mogą sobie pozwolić - no chyba że nagle się okaże, że nikt połowy mieszkań kupić nie chce. A ceny mają niskie, bo na materiałach i podwykonawcach oszczędzają. Poza tym chyba lepiej jest sprzedaż taniej ale wszystko i zabrać się za następną budowę niż mrozić kapitał na kilka lat licząc że ceny znowu w górę pójdą. Odpowiedz Link Zgłoś
africalibre Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki 24.06.10, 09:59 Podziwiam tych, co chcą mieszkac w tej najbardziej ponurej i brzydkiej, zatłoczonej dzielnicy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.city-connect.pl 24.06.10, 18:34 Witam, zastanawiałem się nad zakupem mieszkania tam, ceny fakt dość przystępne jeżeli nie zwróci się uwagi na ogromny słup wysokiego napięcia przechodzący obok bloku (tuż obok) przez działkę na której deweloper buduje. Zrezygnowałem. Takie mieszkanie trudno będzie nawet później sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 20:57 Lokalizacja,zależy co komu odpowiada. Niektóre apartamentowce są w gorszych dzielnicach!! Plusy - Blisko centrum, Dworzec PKP, PKS. Dobra komunikacja miejska.( autobus, tramwaj)Osiedle ogrodzone z wideofonami(jeśli ktoś lubi się zagrodzić ,ale znając tę dzielnice to myślę że to dobre rozwiązanie choćby ze względu na plac zabaw dla dzieci bo nie będzie na placu siedział nikt obcy z puszkami piwa lub z butelką wina :;) Jeśli chodzi o okolice to nie będzie tak źle Budynek będzie stał jakby trochę na uboczu , a obok stawiają jakiś nowy budynek.Jak będzie już stało osiedle to menele znikną. Tak myślę ! Minusy -z tyłu budynku tory kolejowe, ale stałem tam trochę czasu i nasłuchiwałem czy jest głośno.Praktycznie nie było nic słychać gorzej mam tam gdzie mieszkam, bo pod moim blokiem jeżdżą tramwaje.Pociągi wjeżdżają lub wyjeżdżają do dworca pomału, więc nie hałasują.Przez pierwsze dwa lata to sąsiad sąsiada będzie wkurzał bo będą wszyscy naraz wiercić i kuć w ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: 217.153.64.* 02.08.10, 07:06 tory torami koledzy ale słup gigant tuz obok bliku to nie tylko złe doznania estetyczne .. ja wole szanowac swoje zdrowie i rezygnuje z tego , zresztą nie ma ciągle pozwolenia na użytkowanie na obrońców poczty gdanskiej , tutaj może byc róznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektryk Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.217.146.194.generacja.pl 05.08.10, 17:58 Prąd musi jakość docierać do ludzi. Jak ci jakiś słup przeszkadza to do puszczy i baw się świecami. W tak dużym mieście jak Wrocław nie da się uniknąć przewodów wysokiego napięcia. Pewnie elektrownie wiatrów też by Ci przeszkadzały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.as.kn.pl 05.08.10, 18:34 matoł jesteś i tyle w temacie puszcza ma wiele zalet golodupcu , a mieszkania sorry klitki w których będziesz miał zaszczyt wegetować koło słupa giganta tylko współczuć ... chociaz tobie troglodyto takie promieniowanie juz nie zaszkodzi fakt , jestes bowiem genetycznie skrzywiony pozdro buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 18:48 Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na : www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html lub skontaktuj się telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48 Firma "Techbau" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.08.10, 19:09 idiota z techbau sie obudził:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asas Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.chello.pl 02.08.10, 23:25 idzie wieczór i tabletki widzę przestają działać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mollyphilips Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 14:14 Kupiłam mieszkanie na Prądzynskiego i oczywiscie boje się, bo nie jest to inwestycja w 100 % bezpieczna. Z tego co mowil pan P to teren za budynkiem czyli przed torami jest wykupiony przez hiszpańskiego inwestora. Poza tym ceny są terac niewielkie gdyż mieszkań jeszcze nie ma i kupujesz kota w worku. Nie wiesz dokładne co z tego wyjdzie. Zauważcie że im więcej jest zrobione tym ceny idą w górę. Cena za metr już nie jednokrotnie drożała. Poza tym za te półtora roku mieszkanie będzie znacznie więcej warte niż obecnie. Szukałam przez rok mieszkań i w tej okolicy chcą za mieszkanie w starej kamienicy o okropnym stanie więcej za metr niż na tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... ... IP: 217.153.64.* 05.08.10, 07:04 chciałem tam kupic mieszkanie ale z tym słupem wysokiego napięcia trudno będzie je nawet dlaej odsprzedać .. obok natomiast ktos buduje w dobrych cenach a tam nie ma problemu słupa czy torów kolejowych..nie mówiąc juz o wykonawcu tej inwestycji ... brrr zgroza pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lismann Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:39 A czy wiesz kto będzie budował obok. Bo na razie trudno się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ... IP: 217.153.64.* 06.08.10, 09:47 własnie czekam na inwestora bo tez nie znam jeszcze . jesli będę miał info dam znać , chyba że ktoś będzie mądrzejszy i napisze wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: ... IP: 195.205.212.* 09.08.10, 16:58 Już wiem kto buduje obok , to GANT, rzetelna i pewna firma, co prawda cena metra będzie o jakieś 3 tys. większa, ale przecież mogę to zawsze rozłożyć na raty 10/90. Lepiej kupić w Gancie 40 m niż u Inter-ES 70 m. To przecież takie oczywiste. Ja już kupiłam 80 m 4 lata temu na OPG po 2950 za metr, ale do teraz nie ma odbiorów. Zrezygnuję i kupię w Gancie jakieś 30 m to będzie dobry interes, wszystkim polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duska Re: ... IP: *.elektrosat.pl 14.09.10, 15:37 Nie GANT a z tego co wiem Spółdzielnia Żak www.smzak.pl. Chodzi o inwestycje przy Brzeskiej prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
nikolas13 lepiej uważaj na ŻAKA 08.12.10, 21:48 Ja odradzam spółdzielnię ŻAK z Kniaziewicza, teraz budują na Brzeskiej. Mają w centrum kilka budynków. Tyle lat, ile mieszkam nie miałem jeszcze ciepło w mieszkaniu zimą. Inni lokatorzy skarżą się na to samo. Dodatkowo budynek tak został zbudowany, że pojawia się w mieszkaniach pleśń. To co widziałem u sąsiadów na ścianach jest nie do opisania – czarny grzyb! Ludzie nie mogą zimą wietrzyć mieszkania, bo potem nie mają czym ogrzać, chyba, że lubisz mieć 17 stopni w domu. A dopłaty za okres grzewczy, gdzie i tak nie nagrzeję powyżej 20 (z kuchenką i klimatyzacją) sięgają od 500 do 1500. Prezes udaje wariata, że nic nie wie albo, że wszystko gra, albo zwala na technicznego, albo na projektanta. I tak miesiącami przeciąga. Ale na zbieranie czynszu ze swoich lokali to ma czas, na sprawy bytowe lokatorów nie ma czasu. Spółdzielnia jest zaśniedziała i ślamazarna. Każda decyzja trwa miesiące. Już nie mówię o nieuprzejmej administracji. Wszystko nadęte i napuszone. Żałuję, że w czasie budowy bloku nie nakręciłem kamerą nawalonych budowlańców. A potem wszyscy się dziwią, że wszystko się sypie. Dlatego po kilku latach za nasze pieniądze musieli remontować wszystkie balkony, bo ludziom na głowę z 7 pietra tynk leciał. Każda najprostsza reakcja trwa miesiącami, bo udają, że coś robią. Można książkę napisać o tym jak sie żyje w ich lokalach, bieda i wszystko pęka. Ja musiałem wszystko wymienić prócz murów. Nie chcesz mieć kłopotów, to omijaj z daleka ŻAKA. Odpowiedz Link Zgłoś
nikolas13 ostrzegam przed Żakiem 08.12.10, 22:04 Ja odradzam spółdzielnię ŻAK z Kniaziewicza, teraz budują na Brzeskiej. Mają w centrum kilka budynków. Tyle lat, ile mieszkam nie miałem jeszcze ciepło w mieszkaniu zimą. Inni lokatorzy skarżą się na to samo. Dodatkowo budynek tak został zbudowany, że pojawia się w mieszkaniach pleśń. To co widziałem u sąsiadów na ścianach jest nie do opisania – czarny grzyb! Ludzie nie mogą zimą wietrzyć mieszkania, bo potem nie mają czym ogrzać, chyba, że lubisz mieć 17 stopni w domu. A dopłaty za okres grzewczy, gdzie i tak nie nagrzeję powyżej 20 (z kuchenką i klimatyzacją) sięgają od 500 do 1500. Prezes udaje wariata, że nic nie wie albo, że wszystko gra, albo zwala na technicznego, albo na projektanta. I tak miesiącami przeciąga. Ale na zbieranie czynszu ze swoich lokali to ma czas, na sprawy bytowe lokatorów nie ma czasu. Spółdzielnia jest zaśniedziała i ślamazarna. Każda decyzja trwa miesiące. Już nie mówię o nieuprzejmej administracji. Wszystko nadęte i napuszone. Żałuję, że w czasie budowy bloku nie nakręciłem kamerą nawalonych budowlańców. A potem wszyscy się dziwią, że wszystko się sypie. Dlatego po kilku latach za nasze pieniądze musieli remontować wszystkie balkony, bo ludziom na głowę z 7 pietra tynk leciał. Każda najprostsza reakcja trwa miesiącami, bo udają, że coś robią. Można książkę napisać o tym jak sie żyje w ich lokalach, bieda i wszystko pęka. Ja musiałem wszystko wymienić prócz murów. Nie chcesz mieć kłopotów, to omijaj z daleka ŻAKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utko Re: ... IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.01.11, 23:41 Widziałaś, że zrobili forum dla mieszkańców Żaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utko Re: ... IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.01.11, 20:19 to forum jest na portalu fora_pl, smzak/fora/pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.10, 13:10 Jak z umową przedwstępną ??.Mogłaś coś dopisać pozmieniać bez problemu .Umowę podpisałaś przy notariuszu ?? Jestem w trakcie załatwiania kredytu i przed umową przedwstępną może coś mi podpowiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mollyphilips Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 22:32 umowę przedwstępna nie podpisuje się przy notariuszu, dopiero umowę końcową.. ale na szczęscie umowa jest elastyczna jeżeli poprosisz żeby Ci coś dopisali to nie będzie problemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyr Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 11.08.10, 08:08 widzę dalej naiwnych nie brakuje ludzie myślcie troche chociaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 195.205.212.* 13.08.10, 18:04 Już wiem kto buduje obok , to GANT, rzetelna i pewna firma, co prawda cena metra będzie o jakieś 3 tys. większa, ale przecież mogę to zawsze rozłożyć na raty 10/90. Lepiej kupić w Gancie 40 m niż u Inter-ES 70 m. To przecież takie oczywiste. Ja już kupiłam 80 m 4 lata temu na OPG po 2950 za metr, ale do teraz nie ma odbiorów. Zrezygnuję i kupię w Gancie jakieś 30 m to będzie dobry interes, wszystkim polecam , myśleć proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molly philips Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 10:39 Sam sobie pomyśl. Ja przed zakupem dużo myślałam i nikogo nie namawiam do kupna, bo mnie to nie obchodzi gdzie inni będą mieszkać. To jest samodzielna decyzja której nikt za nikogo nie podejmuje ale nie mów mi, że nie myślę! Już trochę w tym siedzie i wiem jak sprawa wygląda. A jeśli inny inwestor wybuduje obok to tylko się cieszę, bo nasze mieszkania wtedy dodatkowo zyskają na wartości. Oczywiście jeśli jesteś milionerem to kup sobie apartament z najwyższej półki, który standardem przewyższa stokroć te bloki. Nie wszyscy mają masę pieniędzy!!! Nie bronię tego dewelopera, bo jak już mówiłam jest mi obojętne gdzie zamieszkasz.. udzielam tylko odpowiedzi na pytania które ludzie zadają w sprawie tej inwestycji. Jeśli tobie się tu nie podoba to załóż sobie nowe forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 193.59.73.* 15.08.10, 23:31 Skoro na OPG nie ma jeszcze odbiorów, to nie kupiłaś tego mieszkania, tylko wpłaciłaś na nie pieniądze. I pozostaje Ci tylko mieć nadzieję, że do momentu odbiorów i podpisania aktów deweloper nie zbankrutuje, bo wtedy nie zobaczysz ani swoich 80m2 ani pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 16.08.10, 07:06 te klitki na prądzyńskiego wciskają wam jak ciepłe bułeczki mysleć ludzie , to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyrama Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 62.87.131.* 18.08.10, 11:06 Witam, byłam na spotkaniu z panem P gdyż mieliśmy parę wątpliwości i pytań. Przedstawię po krótce jak ta rozmowa wyglądała i sposób negocjacji pana P. Po 20 latach w biznesie (jak sam się reklamuje) powinien nauczyć się jak rozmowy biznesowe powinny wyglądać. Na początku nawet się nie przedstawił i choć moje nazwisko znał bo się umawiał to co do osoby towarzyszącej nawet nie raczył się przedstawić. Po 10 min bycia miłym porzucił wysilanie się w tej kwesti i rozmowa na temat zapisów w umowie, niekorzystnych dla klienta oraz niedozwolonych klauzul przeradzała się prawie w kłótnie. Miałam przygotowane uwagi od prawnika, na co pan P z ironią stwierdził że mojej Pani Mecenas mogę na jeszcze jedną rzecz zwrócić uwagę, może nie bardzo mu się podobało to że dałam ją do analizy. Porównując ja do umow innych deweloperów jest na strasznie niskim poziomie zabezpieczenia klienta. Jeśli jest ktoś zainteresowany tymi mieszkaniami zwróćcie uwagę choćby na zapisy, że budowa może przeciągnąć się w nieskończonoć z powodów siły wyższej...., którą jak chcieliśmy doprecyzować zgodnie z definicją znajdującą sie w Kodeksie Cywilnym kategorycznie odmówił!!! Co zaskakujące pan P nie zrobił ani jednej notatki co do tego na co się zgodził co do zapisów w umowie, więc podejrzewam że gdybyśmy się zdecydowali rozmowa toczyłaby się ponownie?? Na koniec zamiast wizytówki zapisał swój adres email zakreślaczem na folderze reklamowym i na pożegnanie życzył nam owocnego szukanai mieszkania?? Wychodzenie z założenia że albo się zgodzimy na to co pan P proponuje albo możemy sobie iść poszukać gdzie indziej nie jest często spotykaną postawą, ja spotkałam się z nią pierwszy raz. I po rozmowie wolę kupić gdzie indziej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interesant inwestycja IP: *.city-connect.pl 19.08.10, 16:43 Witam, moja rozmowa z Panem P wyglądała tak samo:) zero reakcji na niedozwolone klauzule, brak możliwości negocjacji bardzo niekorzystnych dla klienta postanowień itp. Zdecydowanie zrezygnowałam z zakupu mieszkania u inter-esa z innych powodów: tragiczna okolica bez widoków na zmianę i wielki słup tuż za oknem. Ciężko będzie sprzedać takie mieszkanie, bo właściwie kto chciałby mieszkać w takich warunkach??? Ktoś kogo skusi cena (tak jak mnie skusiła na początku), która po urządzeniu mieszkania nie będzie już taka niska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: inwestycja IP: *.as.kn.pl 20.08.10, 06:33 jakbym czytał sam siebie , słup total , umowa tragiczna , właścicel brak słów , wykonawca natomiast to jakiś żart , nie mówię o pozwoleniu na użytkowanie bo z tym będzie gorzej niż na obrońców poczty gdańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 14:06 A dlaczego ty się tak martwisz o innych ludzi ,dla ciebie kupują te klitki, co cię to interesuje kto gdzie i za ile kupuje. Znajdź sobie inny temat i nie przeszkadzaj. Sam zacznij myśleć!!. Nie szkoda ci czasu na to !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 02.09.10, 14:31 nie , nie szkoda radze popytać mieskańców poprzednich inwestycji jakia to uczciwa firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.10, 11:10 Widzę że strasznie zależy ci na tym żeby nikt nie kupił mieszkania od tego dewelopera, ciekawe dlaczego ??..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyr Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 07.09.10, 12:16 nikomu nie zależy żeby oczerniać kogoś zależy jedynie na tym , żeby przed kupnem sprawdzić ofertę na pewno mozna sie ustrzec tym sposobem wielu problemów kumasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mollyphilips Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.sieradz.vectranet.pl 27.09.10, 21:57 Każdy niech kupuje gdzie chce! Gdyby mnie było stać to bym sobie dom postawiła 500m2 a nie szukała jak najtańszej opcji. Poza tym na każdym forum o deweloperze są złe i dobre opinie. Przeważają zazwyczaj te złe. Szkoda tylko, że nie wypowiadają się osoby które kupiły mieszkania.. a tylko te, które nie znając dewelopera "wszystko o nim wiedzą"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyr Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 28.09.10, 07:12 oczywiście zgoda pełna z przedmówcą .. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.10, 09:31 Jak tam klimaty z Trójąta? smrodek, hałas, korki, stare rozwalone i smierdzące kamienice wokoło? Pasuje:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 28.09.10, 09:57 słup gigant wydający dzwięki zakłócający fale i mający wpływ na zdrowie oczywiście pozytywny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:53 Skąd wiesz o zakłóceniach? mieszkasz tam? bo nie rozumiem o co chodzi z tym słupem większość ludzi którzy mieszkają w małych wioskach mają słupy na swoich posesjach i nie słyszałem żeby ktoś narzekał z tego powodu.No może jedynie że szpeci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość mieszkanie przy prądzyńskiego IP: *.city-connect.pl 30.09.10, 13:29 Witam, bardzo długo zastanawiałam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Kusiła mnie cena i możliwość posiadania 3 pokoi w cenie ok 330 000 zł. Zrezygnowałam jednak z dwóch powodów: kiepska sława dewelopera (osobista rozmowa z właścicielem, rozmowa z mieszkańcami innych inwestycji tej firmy itp) oraz paskudna okolica. Byłam tam pare razy oglądać plac budowy i za każdym razem siedziało mnóstwo żuli na ulicy tej i sąsiedniej. Poza tym ten straszny słup, nie chodzi już nawet o walory wizualne (w oknach można mieć żaluzje). Obecność takiego wielkiego słupa może mieć zły wpływ na zdrowie (chodzi o poważne choroby)- jak wynika z badań przeprowadzonych m.in. w amerce- może, ale nie musi- ja nie chcialam ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duśka Re: mieszkanie przy prądzyńskiego IP: *.elektrosat.pl 15.11.10, 15:06 Razem z mężem rozważamy kupno mieszkania na Prądzyńskiego. Tory nam nie przeszkadzają, słup nam nie przeszkadza, w okolicy mieszkalismy ponad rok, wiec uważam że mam więcej do powiedzenia niż inni na forum. Dla mnie wazne jest to ze inwestycja mimo ze prawie w centrum to jednak znajduje sie na uboczu. Dojazd wszędzie dość dobry. Zastanawiają mnie tylko zapisy w umowie. Średnio podoba mi się fakt pomiaru mieszkania po wewnętrznych stronach ścian zewnętrznych. Zgłosił ktoś może tą umowe do sprawdzenia do UOKiK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duśka Re: mieszkanie przy prądzyńskiego IP: *.elektrosat.pl 17.11.10, 11:07 Czy ktoś negocjował umowe z inter es? ja bym ją dość mocno zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk Re: mieszkanie przy prądzyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.11, 16:24 dziąlanie pola elektromagnetycznego jest szczególnie niebezpieczne dla dzieci wiec tez nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 11:13 Słup będzie likwidowany, słyszałem, że działkę ze słupem kupiła firma deweloperska i rozpoczną pracę jak cała trakcja energetyczna zostanie przeniesiona pod ziemię więc o to bym się akurat nie martwił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 217.153.64.* 26.11.10, 14:08 buhahahahahahahaha popłakałem sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka spod 2-ki polecam architekta wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 14:28 Witajcie Sąsiedzi! pewnie tak jak ja zaczynacie cieszyć się z Waszych nowych gniazdek :) Żeby dopełnić radości zdecyowałam się skorzystać z usług wnętrzarza. Mogę spokojnie polecić Wam Filipinkę Szczepankiewicz tel. 501 734 544. Super pomysły ma dziewczyna, wszystko przemyślane, obgadane, rozrysowane. Ekipie wytłumaczyła co i jak w projekcie, wiec musze powiedzieć, że JEST SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: polecam architekta wnętrz IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 16:48 Witaj sąsiadko spod 2-ki i co twoja ekipa już remontuje twoje mieszkanko według projektu tej Pani ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: polecam architekta wnętrz IP: 217.153.64.* 08.11.10, 07:11 na każdej stronie polecasz tą fuszerkę brak klientów widać łączy sie z minimalizmem i lipą polska rzeczywistośc fu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logic Re: polecam architekta wnętrz IP: 91.90.161.* 08.11.10, 10:09 to jest spamowanie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka spod 2-ki Re: polecam architekta wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 11:51 hmmm... moze jest co polecac? i tak jestem zadowolona wiec piszcie co chcecie zreszta wejdz na storne zobacz co maja i gadaj dalej co chcesz, w koncu to internet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meciu Re: polecam architekta wnętrz IP: *.chello.pl 12.11.10, 13:56 Mądralińska Sąsiadko spod 2, najlepiej to wklej swoje drzwi spod tej 2. Nie dosyc, że reklamujesz te swoje uslugi podając się za inne osoby, to jeszcze brak ci 5 klepki i piszesz na forum inwestycji, gdzie nawet okien jeszcze nie wstawiono. Boże... tak sobie strzelac w kolano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: polecam architekta wnętrz IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 19:55 jakich okien nawet ścian nie ma zresztą wśród cyganów i pijaków nawet najgrubsze ściany nie pomogą słup gigant zrobi resztę a dziełą dokończy PP - vide obrońców poczty Odpowiedz Link Zgłoś
liuzzi Re: polecam architekta wnętrz 15.11.10, 16:15 żałosna tu musi byc firma, co spamuje forum... Nie ma innych klientów najwyraźniej. Moja rada: omijać tę panią i jej firmę szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek jaki net bezprzewodowy wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 06:30 Podobaja mi sie te dyskusje z d**y, zawsze ubaw jest jak sie czegos szuka. ale najlepsze i tak sa na onecie :P a tak poważnie wie ktos jak tu jest z pokryciem zasiegiem plusa do internetu, ktos sprawdzal moze? nie wiem ktory kupic (era, plus, orange, play) zreszta o playu to slyszalem ze lipa ogolnie... a umowa trzeba sie uwiazac, wiec chcialbym nie zmieniac i zeby mi juz dzialal (tak to tylko w erze?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mo Re: jaki net bezprzewodowy wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:39 PLUSIOR RULEZZ!!! mają zawsze i wszędzie, jeszcze nie miałem kłoptu nigdzie. Nawet na trasach między miastowych, gdzie orange gubi zasięg plusik łądnie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka spod 2-ki Re: polecam architekta wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 10:00 Bloki się buduje? Buduje! Doświadczenie z ta Pania mam? MAM! Polecam? Polecam! a swoja interpretacje pozostaw nastepnym razem dla siebie. nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babel Re: polecam architekta wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:02 haha kwiat lotosu sie znalazl haha czy igielit i wytloczki po jakach na suficie?? hahha dobre dobre a masz jakies namiary na bozkow afrykanskich? przydalo by mi sie kilka!!! hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazzyboy Zagospodarowanie zieleni jakie gwarancje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:52 siemka, czy wiadomo cos wiecej jak bedzie wygladalo zagospodarowanie zieleni? wizuale, wizualami, ale jak ktos kto ma juz umowe moglby powiedziec co tam jest napisane. slyszalem ze czesto deweloperzy triki jakies robia, a potem trawa w piach sypniete, betonowe gazony i plastiokwa zabka i to wcale nie jako sklep... czyli mozna wierzyc w to co oferuja w tym zakresie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazzyboy zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:53 siemka, czy wiadomo cos wiecej jak bedzie wygladalo zagospodarowanie zieleni? wizuale, wizualami, ale jak ktos kto ma juz umowe moglby powiedziec co tam jest napisane. slyszalem ze czesto deweloperzy triki jakies robia, a potem trawa w piach sypniete, betonowe gazony i plastiokwa zabka i to wcale nie jako sklep... czyli mozna wierzyc w to co oferuja w tym zakresie? sorka za 2 wpisy, ale nie kumam jak to chodzi do konca :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: 217.153.64.* 18.11.10, 09:48 będziesz miał betonową zieleń , nie wystarczy miejscowy element zrobi resztę i będzie git Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOB Re: zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 22:24 i dostawia do tego 2 fiaty cinquecento na czesci, postawione na ceglach a po roku sasiedzi wystapia z petycja zmiany adresu na "alternatywy " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazzyboy Re: zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 09:56 kurcze, dzięki, super opis! a tak poważnie ktoś coś może mi powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: zagospodarowanie zieleni, gwarancje 2 IP: 217.153.64.* 20.11.10, 10:47 niestety to prawda pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdekJ Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 17:16 witam ja zakupiłem od nich mieszkanie na poczty Gdańskiej PocztyGdanskiej pomimo kilku drobnych niesmaków które były po drodze jestem chyba zadowolony - pisze chyba ponieważ jeszcze tam nie mieszkam ale po nowym roku będę nie wiem czy pomogłem - ale w razie czego jak sie sprowadze to cos napisze jako mam nadziej sczeęsliwy mieszkaniec .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Deweloper INTER-ES Prądzyńskiego/Kościuszki IP: *.generacja.net. / 10.0.61.* 06.01.11, 12:13 Z tego co widzę jest jeszcze jeden kwiatek: wyborcza.biz/finanse/1,105684,8906208,W_pulapce_oplat_za_uzytkowanie_wieczyste_gruntu.html A grunt oczywiście jest oddany w użytkowanie wieczyste: www.deweloper.inter-es.pl/pliki/wypis-z-rejestru-gruntow.pdf Odpowiedz Link Zgłoś