sebmroz 01.12.14, 10:30 Gdzie najlepiej się mieszka we Wrocławiu ? Co powiecie na te lokalizacje : dom.gratka.pl/tresc/397-55069379-dolnoslaskie-wroclaw-krzyki-krzyki-sudecka.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grinch123 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 01.12.14, 16:32 Krzyki są fajne :) Mi zawsze podobały się okolice Kleciny - sprawdź sobie inwestycję Zielona Klecina, bo wydaje się być spoko, przynajmniej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
el_viajero Re: Mieszkanie we Wrocławiu 25.02.15, 21:45 1) Od kiedy Krzyki przy Odrze są? 2) Na kilometr czuć post dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1212 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 23.07.15, 10:41 krzyki są teraz tak "rozszerzane", że niedługo cały wrocław to będą krzyki Odpowiedz Link Zgłoś
rose770 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 19.03.15, 15:07 Wszystko zależy czego oczekujesz od mieszkania. Wrocław sam w sobie jest miastem, które może przyciągać. Podsyłam formularz, który może pomóc w poszukiwaniach www.facebook.com/dopoznania/photos/a.310105352338681.94942.287889871226896/1071126872903188/?type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aso Re: Mieszkanie we Wrocławiu 21.03.15, 08:20 mieszkam na Klecinie - wynajmuję i chcę tutaj tez kupić mieszkanie. Rejon jest bardzo dobry, dojazdy do centrum są, infrastruktura dlatego uważam że to dobra miejscówka...z różnych realizacji podoba mi się Zielona Klecina, chyba jako jeden z niewielu zachowują starą zieleń a to chyba obecnie dość istotne....bo tej zieleni w mieście coraz mniej Odpowiedz Link Zgłoś
rose770 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 25.03.15, 14:32 Ostatnio wpadła mi w oko ciekawa inwestycja, blisko terenów zielonych, promenady i przystani. Robi wrażenie, wiosną podwójne. :) www.facebook.com/dopoznania/photos/a.310105352338681.94942.287889871226896/1075227769159765/?type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
sasawa Re: Mieszkanie we Wrocławiu 29.04.15, 22:30 ja się przyglądam nowej inwestycji na Skarbowców - Active Investment...dobra okolica, dobra cena...zobaczymy co powstanie! Odpowiedz Link Zgłoś
kacha.gr Re: Mieszkanie we Wrocławiu 30.04.15, 13:03 najlepiej w centrum :) już 10-ty rok wtapiam się w społeczność Nadodrza i pomimo psich kup i lokalnych pijaczków uwielbiam tę dzielnicę: wszędzie blisko, warzywniaki pod nosem, boskie lody Roma i przy Cybulskiego, małe zakłady rymarskie, kaletnicze i krawieckie, ostatnimi czasy nawet galeryjki ze wszystkim, słowem "mydło i powidło". Jakieś trzy lata temu się lekko zniesmaczyłam, bo mi podwórko zaczęli zabudowywać (i2 development, bodajże) i przestrzeń się skurczyła na parkowanie, ale cóż, przynajmniej ładne te budyneczki i nawet pasują do okolicy, no i postawili szybko, nie to co verity - szkielet stoi od 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aloevera89 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 06.05.15, 12:16 Poza lokalizacją warto wziąć pod uwagę również inne czynniki. Jeżeli szukacie czegoś oryginalnego warto zwrócić uwagę na propozycję Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Budowlanego www.facebook.com/dopoznania/posts/1098764153472793 Odpowiedz Link Zgłoś
nastamek Re: Mieszkanie we Wrocławiu 26.05.15, 15:50 A ta nowa inwestycja Skarbowców? fajnie wyglada :) Odpowiedz Link Zgłoś
ceo45 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 27.05.15, 11:33 No mieszkam w okolicy Skarbowców . Chyba już kolejny etap zakończony i nowe w sprzedaży :) Niska zabudowa, przytulnie, niezła infrastruktura uważam. Fajne miejsce do zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
j_migdalek Re: Mieszkanie we Wrocławiu 30.05.15, 13:20 Lokalizacja to chyba najważniejszy czynnik. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jak człowiekowi nie przeszkadza ruch na mieście to najlepiej wybrać mieszkanie w centrum. Po co tracić czas na dojazdy. Ostatnio interesowałem się nową inwestycją w okolicach Pułaskiego i Komuny - Pułaskiego Park. W sumie fajnie to wygląda. W dodatku dużo zieleni- rzadko kiedy spotyka się taki teren w centrum. Fajne miejsce dla rodzin z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyr77 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 15.06.15, 01:31 Właśnie sprzedaję mieszkanie 72 m.kw (po podłodze 76), dwupoziomowe. Wrocław-Kryzki ul. Partynicka Szczegóły: partynicka.wroclaw.pl Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jula-79 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 12.07.15, 11:39 podłączam się pod pytanie, jakie miejsce wybrać we Wrocławiu. Chodzi mi o mieszkanie w cichej/spokojnej okolicy, z dala od hałasu i żeby nie było zbyt małe Odpowiedz Link Zgłoś
el.aaa Re: Mieszkanie we Wrocławiu 12.07.15, 13:20 To masz wymagania :) lepiej będzie ci poszukać czegoś np. przy granicy wrocławia, biorąc pod uwagę twoje kryteria, może coś od Bielan, Słyszałam że w Smolec się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
ains Re: Mieszkanie we Wrocławiu 29.07.15, 13:06 Polecam piękne mieszkanie w wyremontowanej, zabytkowej kamienicy na Starym Mieście. Bez pośredników i prowizji! otodom.pl/oferta/mieszkanie-w-kamienicy-po-kapitalnym-remoncie-ID2IuHy.html Odpowiedz Link Zgłoś
wkon-rad Re: Mieszkanie we Wrocławiu 12.07.15, 14:15 Kolega się jakiś czas temu przeprowadził z rodziną do Smolca i mówił że dużo mieszkań właśnie budują. Fajne wyglądają budynki osiedla rodzinnego nowy smolec. Odpowiedz Link Zgłoś
ains Re: Mieszkanie we Wrocławiu 29.07.15, 21:10 Polecam piękne mieszkanie na Starym Mieście! Po kapitalnym remoncie. Bez pośredników. otodom.pl/oferta/mieszkanie-w-kamienicy-po-kapitalnym-remoncie-ID2IuHy.html Odpowiedz Link Zgłoś
nataliii.j Re: Mieszkanie we Wrocławiu 03.08.15, 13:47 Trafiłam na ciekawą inwestycje we Wrocławiu. Mieszkania przestronne, a cena korzystna i do tego dobra lokalizacja, może kogoś zainteresuje: skroc.pl/3e27d . Odpowiedz Link Zgłoś
bialystol Re: Mieszkanie we Wrocławiu 25.09.15, 11:55 najnowsze ofert na nowe mieszkania we Wrocławiu można znaleźć u developer Amarelo, który ma swoją inwestycję na osiedlu Krzyki Odpowiedz Link Zgłoś
sensive-wroclaw Re: Mieszkanie we Wrocławiu 19.10.15, 15:11 Witamy Serdecznie ! Firma Sensive zajmuje się produkcją materacy i zaprasza do zapoznania się z ofertą na stronie sensive.pl Zapraszamy również do odwiedzenia naszego salonu, który znajduje się na ul. Przystankowej 2a we Wrocławiu. Sensive - Salon we Wrocławiu ul.Przystankowa 2a 52-231 Wrocław tel: +48 694 307 307 E-Mail: wroclaw@sensive.pl pon. - pt.: 11-19 sobota: 11-14 zapraszamy gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
sensive-wroclaw Re: Mieszkanie we Wrocławiu 20.10.15, 15:06 Witamy Serdecznie ! Firma Sensive zajmuje się produkcją materacy i zaprasza do zapoznania się z ofertą na stronie sensive.pl Zapraszamy również do odwiedzenia naszego salonu, który znajduje się na ul. Przystankowej 2a we Wrocławiu. Sensive - Salon we Wrocławiu ul.Przystankowa 2a 52-231 Wrocław tel: +48 694 307 307 E-Mail: wroclaw@sensive.pl pon. - pt.: 11-19 sobota: 11-14 zapraszamy gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
10miron Re: Mieszkanie we Wrocławiu 19.08.15, 10:31 Jeśli chodzi o nowe mieszkania wrocław, to najlepiej decydować się na deweloperów. Godny polecenia jest na pewno Blockpol. Odpowiedz Link Zgłoś
roma.romano Re: Mieszkanie we Wrocławiu 31.08.15, 12:13 a co powiecie na mieszkanie w centrum, przy Pułaskiego? Inwestycja niedawno co skończona, jeszcze pachnie nowością i mają jeszcze kilka dużych mieszkań w sprzedaży, idealnych dla rodziny. Obok jest zielony skwer wiec w miarę cicho. Szkoła, przedszkole i co tam chcecie jest blisko. Pracuję w pobliżu i codziennie jak tam przechodzę, żałuję, że wybrałam kilka lat temu mieszkanie na Jagodnie, gdzie jadę codziennie 45 min, nie mam parków i wszędzie trzeba dojeżdżać. Zastanówcie się dobrze, co jest ważne dla Was teraz i może być istotne za kilka lat, bo mieszkanie to mega poważny zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.tt Re: Mieszkanie we Wrocławiu 03.01.17, 12:29 Czy możesz powiedzieć mi coś więcej na temat mieszkania od firmy www.blockpol.pl/ Gdzie dokładnie mieszkasz? Czy mieszkanie które kupiłeś jest wygodne i jasne? Jak okolica czy jest cicho i spokojnie? Czy zakup mieszkania był szybki i jesteś z niego zadowolony ? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinakrasnal Re: Mieszkanie we Wrocławiu 22.09.15, 10:21 deweloper jak kazdy inny , ja kupilam mieszkanie od Archicomu moj teśc od profit development w obydwóch wszytsko wporzadku, problemy po drodze do odbioru mieszkania jak wszedzie chyba dlatego nie ma co oszczedzac i warto skontaktowac sie z kims kto odbiera mieszkanie na ostatnim etapie, znalazłam kontakt w necie do firmy fminżynieria z Wrocławia. u nas znalezli rzeczy ktorych ja do tej pory bym nie zauwazyla a ktore zostaly zniszczone lub niedopracowane przez wykonawcow np rysy na szybach balkonowych czy zaciekajaca elewacja. koszt niewielki biorac pod uwage wartosc mieszkania a konsekwencje przeoczenia ich moglybyc poważne dlatego nie załuje i nie wyborażam sobie gdybym miala sprawdzic to sama, to niewykonalne, dostałam cały protokół ze zdjęciami i mędzie ich do tej pory . Strasze jets to jak deweloperzy wkurrzystuja niewiedze ludzi ale to chyba wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
touve Re: Mieszkanie we Wrocławiu 25.09.15, 13:33 Ja myślę, że centrum rządzi :) Z takich nowych mieszkaniówek to jest np. Wyspa Mieszczańska (deweloper sie chyba dom invest nazywa jakos). Lokalizacja cudo, dwa kroki do rynku, a sam budynek wygląda naprawdę ładnie i porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kejti_ti Re: Mieszkanie we Wrocławiu 28.09.15, 14:45 Tak, dom-invest / Wyspa Mieszczańska - my właśnie tam kupiliśmy, przeprowadzamy się niedługo do Wrocławia na naszą Tajemniczą Wyspę ;) (Nas przekonała lokalizacja, miejskie życie blisko, to ważne jak przenosisz całe swoje życie do nowego miasta..). Odpowiedz Link Zgłoś
kejti_ti Re: Mieszkanie we Wrocławiu 28.09.15, 14:49 Może jeszcze dodam że odbiór mieszkania właściwie bez problemów, szczególnie jak to porównam do tego co znajomi przechodzili w Warszawie to lajcik. Polecamy tego allegrowicza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ceo45 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 30.09.15, 14:47 mieszkania są na krzykach według mnie najbardziej się opłacają. Ich wartość nie spada szybko, okolica jest rozchwytywana i ludzie chętnie tam kupują i wynajmują. Na przykład na os Skarbowców. Mieszkania duże, o przemyślanym rozkładzie. Jeśli miałbym wybierać to ta właśnie okiolica. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_886 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 30.09.15, 15:04 Krzyki to obecnie prestiżowa lokalizacja, z pewnością prosperuje. Też zastanawiam się nad kupnem mieszkania. Co powiecie o ulicy Vivaldiego? Myślę nad ofertą www.verson.com.pl/oferta/wroclaw-krzyki-ul-antonia-vivaldiego/2794509 Odpowiedz Link Zgłoś
ceo45 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 15.10.15, 15:36 mnie się na przykład podoba os Skarbowców II. Chętnie bym widział tam jakąś kawalerę dla córy Odpowiedz Link Zgłoś
larryyy Re: Mieszkanie we Wrocławiu 22.10.15, 15:12 W szybko rozwijającej się dzielnicy Maślice - www.parkowemaslice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wera.derek Re: Mieszkanie we Wrocławiu 29.10.15, 09:07 Może to zabawne, ale mnie ciągnie na Psie Pole. Takie miasteczko w mieście. Kończę właśnie studia i powoli będę musiała rozglądać się za jakimś mieszkankiem. Dopytywałam już o tę lokalizację w Gross Nieruchomości i wspomnieli, że są tam super mieszkania, które pasują do programu Mieszkanie dla Młodych. Ktoś z was korzystał z tego? Faktycznie można dostać porządne dofinansowanie? W Odpowiedz Link Zgłoś
agnies-zka85 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 29.10.15, 13:01 www.verson.com.pl/oferta/wroclaw-srodmiescie-ul-jednosci-narodowej/5042083 Ja się zakochałam w tym mieszkaniu, ale nie wiem co myśleć o Jedności Narodowej - ktoś już mieszka tam? :) Odpowiedz Link Zgłoś
veyron_85 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 06.11.15, 18:38 Wyspa Mieszczańska będzie obecna na Targach Nieruchomości w Hali Orbita, przy ul. Wejherowskiej 34 we Wrocławiu, w dniach 20-21 listopada. Warto tam zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
bulma123 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 16.11.15, 20:12 Wybieram się na te targi, zobaczę na żywo, co prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
veyron_85 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 04.12.15, 18:56 Przeglądałem wolne mieszkania i wpadło mi w oko to www.wyspamieszczanska.pl/sites/default/files/mieszkania-pdf/mieszkanie_49_ii.pdf. Metraż nie za duży, bo 62 mkw., ale oddzielone części gościnna i prywatna oraz 2 łazienki. Super rozwiązanie! Odpowiedz Link Zgłoś
bulma123 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 17.12.15, 18:17 Tamto 62-metrowe mieszkanie zostało sprzedane. Przeglądając inne układy spodobało mi się to www.wyspamieszczanska.pl/sites/default/files/mieszkania-pdf/mieszkanie_54_ii.pdf. Salon z aneksem kuchennym i balkon na całej szerokości ściany. Extra rozkład, jak na 47 mkw.! Odpowiedz Link Zgłoś
veyron_85 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 28.12.15, 16:59 Extra promocja! Mieszkanie 49 mkw. z dużym balkonem wyspamieszczanska.pl/sites/default/files/mieszkania-pdf/mieszkanie_01_i.pdf było za 359 900 zł, a teraz kosztuje 338 100 zł. Można się urządzić za taką zniżkę! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.stan Re: Mieszkanie we Wrocławiu 14.12.15, 10:50 Od dłuższego czasu myśleliśmy już o własnym mieszkaniu i bardzo zainteresował nas ten program Mieszkanie dla Młodych. Znajomi kazali nam iść do biura nieruchomości i popytać o to. Poszliśmy najbliżej (akurat to był Gross Nieruchomości) no i sprawa wygląda naprawdę ciekawie. Pokazali nam nowe mieszkania za Grunwaldem (super miejsce), gdzie cała inwestycja łapie się na ten program! Jak coś, to podaję linka: www.bngross.pl/CMS/inwestycje-na-wylacznosc/mieszkania-w-mdm.html Odpowiedz Link Zgłoś
alicja841 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 29.12.15, 19:02 Jeżeli chodzi o Wrocław , to ja moge polecić developera z Krakowa Active investment . Buduja mieszkania na osiedlu skarbowców , I coś mi się obiło o uszy ,ze do końca roku jest jakaś promocja , wiem tez ,ze tam mają być mieszkania dwupoziomowe , z tego co pamiętam . Odpowiedz Link Zgłoś
niesmialyfacet Re: Mieszkanie we Wrocławiu 30.12.15, 19:03 UWAGA to zwykły naganiacz, nie zdziwiłbym się gdyby to był pracownik "bez licencji" na umowie zleceniu u pośrednika, być może z brzuszkiem i łysieje LOL. To oni robią czarną robotę a ten z licencją liczy WASZE pieniądze tytułem wynagrodzenia (niechętnie mówią o prowizji). Osiedle które oni ukrywają (tak aby zgarnąć prowizję za złapanie łosi w swoje "łapy") to osiedle Rycerskie. www.osiedlerycerskie.com.pl/kontakt o tu macie kontakt BEZPOŚREDNI do dewelopera, zawsze sprzeda wam taniej bo unika bulenia pośrednikowi a nikt normalny tego nie lubi. 10 minut do PG z psiaka? Chyba w nocy! Gross po angielsku to brutto tak więc jak ktoś chce od nich coś kupić to idzie do sprzedającego tj www.osiedlerycerskie.com.pl/kontakt tutaj i kupuje w cenie nett czyli bez pośrednika i jego prowizji. Proste? Zawsze deweloper da wam większy upust zamiast płacić im. To już ich drugi, spam, nawet się nie kryją zbyt :D o tu: forum.gazeta.pl/forum/w,186,158138407,158138407,mieszkanie_we_Wroclawiu_od_dewelopera.html?p=159783656 Pośrednik przycina do 3% (na wyjątkowych *** da się tyle zarobić) często od każdej strony. Liczmy 1.5% - czyli za małe mieszkanie wyjdzie kilka tysięcy złotych. TO WASZA KASA, deweloper sam tego nie finansuje ale przerzuca na klienta. Także negocjować z faktycznie budującym i handlujacym a nie pośrednikiem. Akurat miałem doświadczenie z GROSS i nie polecam a jeszcze spamują. Ciężki rynek bo w tym intratnym interesie konkurencja duża. Praca ciężka, zrób kilka fotek, wystaw w automacie który powieli to w sekundę na portalach ogłoszeniowych i czekaj na łosia. Zapłaci jeszcze sprzedający i żyje się klawo. Chyba że spamujecie charytatywnie i nie macie w tym żadnych zysków, cuda się zdarzają? Odpowiedz Link Zgłoś
next144 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 05.01.16, 14:29 Na Wrocławskich Maślicach się fajnie mieszka. Teraz powstała tam nowa inwestycja przestronnych apartamentów, ceny też mają przystępne, więc warto zobaczyć - www.zygbud.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew214 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 06.01.16, 11:59 Witam, Szukając mieszkania dla syna na czas studiów raczej omijaliśmy ową lokalizację. Wieczorami bywa tam niebezpiecznie, niekiedy nawet strach wyjść z domu. Na ulicy często można spotkać pijanych nastolatków szukających zaczepki. Dla nas jako rodziców 21- latka najważniejszą rolę odgywało bezpieczeństwo, cicha i spokojna okolica myślimy byłaby idealnym miejscem dla młodego, dobrze ułożonego chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
basia8703 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 11.01.16, 11:03 Polecam mieszkania od dewelopera Ronson. We Wrocławiu mają w swojej ofercie lokalizacje na Krzykach i osiedle przy ul. Na grobli. Bardzo wysoka jakość mieszkań w dobrej cenie, a dodatkowo w przyjemnej okolicy. ronson.pl/inwestycje-wroclaw/ Odpowiedz Link Zgłoś
nateczk82 Re: Mieszkanie we Wrocławiu 29.01.16, 10:27 ładne tutaj również te mieszkania . Mi z Kolei podobają się mieszkania na skarbowców od Activ Investment .Oglądałam wizualizacje i baardzo pdoba mi się ta zieleń która jest jakby zabudowana . Fajnie bo w przyszłym roku będzie juz koniec budowy . WIęc będzie coś można pomyśleć. I czytałam ostatnio coś o wynajmie mieszkania dwupokojowego za 925 zł.msc Odpowiedz Link Zgłoś