IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 02:00
czy kto mial doswiadczenia z tym developerem interesuje mnie zwlaszcza opinia
co do realizacji ich inwestycji w Wysokiej pod nazwa osiedla Chabrowego
Obserwuj wątek
    • Gość: Bono Vox Re: Integer IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 08:37
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=10629987
      w tym miejscu jest mowa o budowanej obwodnicy. Mysle, ze to tez MUSISZ wziasc
      pod uwage!!

pzdr. BV
    • Gość: M Re: Integer IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 11:05
      Osiedle się buduje wiec to juz coś, widac duze tempo pracy, ktos nad tym
      panuje :))
    • Gość: Rozmus Re: Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 13:52
      No cóż, ja mam w sumie mieszane uczucia co do tego przedsięwzięcia. Integer
      jest firmą wiarygodną, znaną dotychczas głównie z renowacji zabytków (np.
      obecny Hotel Zaułek, kościół Św. Doroty etc.). Projekt Osiedla Chabrowego jest
      niezły. Świetna architektura, dobre jakościowo materiały i ciekawe rozkłady
      pomieszczeń w projektowanych mieszkaniach (chyba jedne z najlepszych, jakie
      oglądałem). Przez długi czas ta inwestycja była dla mnie numerem 1 podczas
      zeszłorocznych dywagacji na temat - gdzie kupić mieszkanie. Cena jak na to, co
      oferują, też nie jest wygórowana. Ale ostatecznie trochę się zniechęciłem,
      ponieważ rozpoczęcie budowy znacznie się opóźniło, teraz wprawdzie już sporo
      nadrobili, budynki stoją, w niektórych są już okna itd., ale jeszcze do terminu
      oddania daleko, a z tego, co pamiętam, miał to być kwiecień 2004. Poza tym ta
      sprawa obwodnicy, o którym mowa w innym wątku - ludzie, nie łudźcie się, że nie
      będzie nic słychać, nawet jak zamontują ekrany, to i tak będzie słychać, no i
      te spaliny... A przecież, jeśli już decydujemy się na zamieszkanie na
      peryferiach, z dala od miejskiego zgiełku, to kupno mieszkania w pobliżu tego
      typu arterii trochę mija się z celem. Poza tym dojazd do centrum jest nie
      najlepszy - samochodem owszem, ul. Zwycięską, potem Aleją Karkonoską i już
      jesteś w centrum Wrocławia, ale za to komunikacja miejska jest szczątkowa -
      autobus 112 kursuje dość rzadko i dojeżdża tylko do Dworca Głównego.
      • Gość: nutka Re: Integer IP: *.komputerowe.com 09.05.04, 12:18
        Maruda jestes z ta lokalizacja. Jak chcesz miec full spalin i wszystkie
        autobusy pod nosem, to pod dworzec sie wyprowadz. Po to ludzie uciekaja za
        miasto, zeby pozyc z natura:)
        • Gość: Rozmus Re: Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.04, 17:11
          No, niestety, do tej przyjemności obcowania z naturą na Osiedlu Chabrowym
          będziesz musiał(a) dodać przyjemność rozkoszowania się nią w pobliżu obwodnicy -
          a tam kurz, spaliny, hałas. Życzę zdrowia!
    • Gość: janek Re: Integer IP: 80.50.30.* 10.05.04, 08:31
      Firma z tradycją, sprawiająca wrażenie wiarygodnej. Projekt osiedla ciekawy
      niestety pazerność tego developera pomału niszczy jego podstawowe założenia. Na
      poczatku miało tam powstać pięć bloków z dużą ilością zieleni terenami
      rekreacyjnymi boiskami itd. W pierwszym etapie dodano jeden blok, a teraz na
      tych terenach które były w zeszłym roku pokazywane jako przeznaczone pod
      rekreacje planuje się wybudowac następne 4-5 bloków. W sumie wyjdzie z tego
      ciasnota, problemy z parkowaniem itd a miało być tak pięknie. Problem obwodnicy
      to zupełnie inny temat bo przecież po to kupuje się mieszkanie na peryferich
      godząc się na związane z tym niedogodności (dojazd, brak sklepów, szkół itd)aby
      mieszkać w ciszy i spokoju.

pozdrawiam i życzę trafnej decyzji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka