Dodaj do ulubionych

domKoncept inwestycja P3

24.08.13, 14:32
Witam wszystkich zainteresowanych kupnem mieszkania na P3. Właśnie dzisiaj byłem na budowie aby zobaczyć zakończenie etapu I. Przeraziła mnie bliskość drugiego budynku sąsiedniego dewelopera. Jak można budować okno w okno przecież ta odległość jest prawie żadna przez okno można wystawić deskę do prasowania i sąsiad z naprzeciwka przeprasuje ci nogawki o zgrozo. Dość że ściana północna to jeszcze zaciemniona przez drugi budynek. A z dobrych informacji etap I zakończony w terminie. Jak są jacyś przyszli sąsiedzi to zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • sauronimegi Re: domKoncept inwestycja P3 24.08.13, 21:04
      Porażka to mało powiedziane wszystkie mieszkania od strony północnej sąsiadują z blokiem innego dewelopera w odległości deski do prasowania. A te ogródki na parterze to będzie kawałek trawki między blokami z wieczną wilgocią i ciemnością. Kto wydał zgodę na takie zagospodarowanie terenu? Jak można było coś takiego zacząć budować.
      • krz71 Re: domKoncept inwestycja P3 16.09.13, 15:15
        Fakt, odległość to trochę przesada, ale same budynki nawet ładnie się prezentują.
    • sauronimegi Re: domKoncept inwestycja P3 24.08.13, 21:24
      Trzy ściany północne oraz zachodnia są w bliskim kontakcie z budynkiem sąsiednim ciemnica brak światła. Na stronie developera zdjęcia z budowy tyle ze robione pod takim kontem aby nie było widać budynku za który zachodzi inwestycja P3.
    • sauronimegi Re: domKoncept inwestycja P3 24.08.13, 21:50
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3491585,2,1,domkoncept-inwestycja-p3.html
      • Gość: artur Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 22:04
        zgodę wydały barany z gminy uchwalając taki a nie inny plan zagospodarowania przestrzennego.taki kraj..
        • Gość: MM Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.197.88.18.edial.pl 14.09.13, 21:12
          po co kupowaliście jak narzekacie? dla mnie wazne by terminy były w czasie
          • Gość: P3 Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 19:03
            Witam
            Tak zgodzę sie ze ci którzy kupili na przeciwko tego drugiego budynku to lipa trochę ale pozostałe mieszkania sa ok.z tego co widziałem to jeszcze tylko jedno mieszkanie jest wolne M14 wlasnie te które znajduje sie naprzeciwko.
            • sauronimegi Re: domKoncept inwestycja P3 19.11.13, 23:38
              Lipa to mało powiedziane, odległość pomiędzy oknami budynków na ścianie północnej to tylko 8m. P1 i P2 ma przestrzeń budynki naprawdę się fajnie prezentują, P3 jest upchana na siłę. Zastanawia mnie tylko co wyrośnie po wschodniej części budynku.
              • Gość: artur Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.internetunion.pl 20.11.13, 18:53
                jeżeli tej działki nie kupi domkoncept i jakiś baran od nich nie wciśnie wam tam budynku za 8metrów to nie będzie źle. ewentualnie w nocy będzie słychać trochę wschodnią obwodnicę (jak ją wybudują :) )
              • sauronimegi Re: domKoncept inwestycja P3 07.12.13, 20:06
                Od wschody właśnie wykupują dziurę pod fundamenty nowego budynku, a droga i kolejne osiedla maja być od południa.
            • Gość: artur Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.internetunion.pl 20.11.13, 18:55
              mogliby w nim zrobić żabkę,byłoby blisko
              • Gość: P3 Re: domKoncept inwestycja P3 IP: 212.203.136.* 22.11.13, 09:54
                Z tego cos sie dowiedzialem to ma powstac tam nawet duze osiedle,na tym polu od strony poludniowej,napewno zabka powstanie,jeszcze jakby dolozyli autobusy miejskie to juz prawie perfekt.
                • Gość: artur Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.internetunion.pl 22.11.13, 23:12
                  zależy dla kogo...
                  • Gość: P3 Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.13, 19:22
                    No tak zależy dla kogo
    • Gość: pablo Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.lo14.wroc.pl 03.12.13, 12:38
      W planach ma lecieć tamtędy droga od początku kiełczowa do wilczyc.
      Osiedle pewnie za drogą
      • Gość: Gość Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.14, 13:13
        Witam, również mam kupione mieszkanie w P3, teraz również od ulicy zachodniej stoją fundamenty na mieszkania www.ktdom1.pl/wkr%C3%B3tce/ Teraz to już P3 będzie otoczone innymi blokami...
        • Gość: gustavolima Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.120.127.117.telemedia.pl 03.01.14, 20:11
          deweloperzy w tym zakątku są po prostu zajebiści. robi się kozanów.
          • Gość: Karol Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.internetia.net.pl 04.01.14, 15:49
            Wskrześmy Ganta i niech wybuduje nam mieszkania:)
            • Gość: Gosc Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.play-internet.pl 04.01.14, 16:00
              to juz chyba lepiej nie.. :)
    • Gość: Maciek Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.01.14, 04:32
      Witam
      Powstaje forum mieszkańców P3 www.poludniowap3.fora.pl/forum-ogolne,2/
      Zapraszam do dyskusji, poznania się etc...
      Pozdrawiam.
      • Gość: j Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.wroclaw.hypnet.pl 05.01.14, 11:21
        dobry pomysł z tym forum :)
        • Gość: Ma Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.01.14, 15:47
          Też tak myślę-))) tylko żeby ludzie powolutku się jakoś zbierali. Na razie jest nas dwoje-))
          • Gość: jj Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.120.127.117.telemedia.pl 05.01.14, 18:47
            po co forum? niebawem będziemy sobie podawać ręce przez okno...
            • sauronimegi Re: domKoncept inwestycja P3 05.01.14, 19:16
              Umarłem ze śmiechu. Ale jak widzę zabudowę w kolo P3 to śmiech przez łzy.
              • sauronimegi Re: domKoncept inwestycja P3 06.01.14, 22:46
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3573862,2,1,p3.html
              • sauronimegi Re: domKoncept inwestycja P3 06.01.14, 22:49
                jeszcze jedna strona pozostaje nie osłonięta, czym teraz zaskoczy nas developer?
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3573862,2,1,p3.html
    • Gość: Gość Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.229.157.126.atman.pl 05.02.14, 12:20
      Nie wiem skąd oburzenie tymi budynkami dookoła P3. Przecież te budynki już stały w momencie kiedy kupowaliście mieszkania od dewelopera. Każdy widział plan zagospodarowania działki i nie był to problem aby sprawdzić sobie co i w jakiej odległości stoi od planowanego budynku. Gorzej z ludźmi, którzy kupowali mieszkania w budynkach dookoła P3. Kupili mieszkania z piękną przestrzenią a potem domkoncept obudował te budynki na maksa (stąd kształt budynku P3).
      Sprawdziłam sobie i budynek od północy stoi w odległości 10m a nie 8m. Jedyną niespodzianką może być budynek przy ulicy Zachodniej ale z tego co widzę to jest on najdalej położony od P3 i do tego pod kątem więc niezbyt będzie przysłaniał P3 tym bardziej, że będzie on o jedną kondygnację niższy. Według rysunków które widziałam na tym forum wszystkie budynki dookoła P3 przylegają do działki inwestycji domkoncept, co jest oczywiście nieprawdziwe. Każdy z tych budynków stoi przynajmniej 4m od granicy działki.
      • Gość: odp dla madrali Re: domKoncept inwestycja P3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.14, 00:31
        I co z ta jedna kondygnacja niższą? Widać informacje nie do końca Pan sprawdził.A co do rysunków to są poglądowe a biorąc pod uwagę skale to prawie idealnie oddają realia. Mam gdzieś czy jest 8 czy 10 m jak dla mnie to i 15 jest zdecydowanie za mało. I nie chodzi tu tylko o mieszkańców P3 ale o tych z sąsiednich inwestycji nie ma to jak pożyczać sobie cukier przez balkon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka