Dodaj do ulubionych

"Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie?

• radik ławeczki 21.12.05, 13:59
      No no no... Dzisiaj przy naszym bloku pojawiły się ławeczki. Nareszcie będzie
      można w kulturalnych warunkach piwko wypić ;)
      • Gość: maciek Re: ławeczki IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 21.12.05, 16:00
        bosko!!!!!
        • itkovian Re: ławeczki 22.12.05, 18:03
          witam

jutro nie zdaze wiec dzis :

Wszystkim Sasiadom zycze Wesolych Swiat Bozego Narodzenia.
          Wielkich Prezentow i wielu przyjemnych chwil w rodzinnym gronie na te Swieta.
          • Gość: zuza Życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 07:57
            Kochani sąsiedzi doli i niedoli!
            Z okazji świąt życzę nam wszystkim dużo radości z naszych nowych mieszkanek!
            Aby zawsze było w nich cieplutko, radośnie i przytulnie. Aby gościła w nich
            miłość i szczęście!
            Zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt!!!
            zuza i bart :))

• Gość: kikaa1 Życzenia Świąteczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 08:54
              Jak obyczaj każe stary, według ojców naszych wiary, chcemy złożyć Wam życzenia
              z dniem Bożego Narodzenia. Niech ta Gwiazdka betlejemska, która wschodzi tuż po
              zmroku, da Wam szczęście i pomyślność w nadchodzącym Nowym Roku.

Wesołych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia
              wszystkim sąsiadom życzą
              Kikaa1 i jej druga połówka
              • krzych_z Re: Życzenia Świąteczne 25.12.05, 02:04
                Cudownych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych wśród kochającej rodziny, zdrowia,
                radości i błogosławieństwa od Dzieciątka
                życzy
                Aga, Krzysiek, Zuzia i Kubuś
                P.S.
                Kochani!
                Zapomnijmy o kłopotach, problemach i brzydkiej pogodzie i... ŚWIĘTUJMY!!!
    • radik Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 27.12.05, 21:12
      Witam,

Nie wiem ja Wy,ale ja dostałem życzenia z Geo:

"Spokojnych i radosnych Świąt
      a w Nowym Roku
      wszelkiej pomyslnosci,
      zdrowia i sukcesów"

Pod życzeniami podpisał się sam Pan Prezes. Nie jest to jednak podpis odręczny
      ale faksymile, co po ostatniej kampanii wyborczej pachnie aferą :)

Dla mnie sukcesem byłaby droga, która wciąż nie jest poprawiona. Jak widać
      pozostaje to w sferze życzeń...
      • Gość: Cacy Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.os1.kn.pl 02.01.06, 10:51
        Coś nam forum podupadło :} Pytanie czy ktoś założył sobie Cyfrę + w tej niby
        promocji jaka odbywała się w naszym bloku ? i o co chodziło tej kobitce która
        coś mi klepała że warto się podłaczyć gdyż kablówki nie przewidują na tej
        ulicy ? czy to prawda ? i jeszcze jedno czy ktoś może się wypowiedzieć nt
        jakości dostarczanej usługi internetowej dostarczanej przez Pawła Dobosza (
        różne głosy o tym słyszałem więc pytm się bo zastanawiamy się z sąsiadem nad
        alternatywnym rozwiązaniem ! ) ? ps. Miska i Iza - wszystkiego dobrego w Nowym
        Roku - oby nam się milutko mieszkało !!!
        • kikaa1 Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 02.01.06, 16:07
          Internet dostarczany przez pana Dobosza działa sprawnia przynajmniej my
          jesteśmy zadowoleni. Już mamy go ponad miesiąc i nie było żadnych usterek.
          Próbowałam również założyć kablówkę ale ani Vectra, ani UPC w najbliższej
          przyszłości nie przewidują w tej okolicy podłączeń.
          Gdyby ktoś z Was miał informację na temat kablówki to podzielcię się tą
          informscją.
          A co mówiła pani z Cyfry + bo do mnie chyba nie dotarła?
          • moboj internet na złotnikach 02.01.06, 22:38
            mam kilka pytań technicznych odnośnie sieci: czy dostawca oferuje jakieś pasmo
            gwarantowane? jeśli nie gwarantuje to jakie możliwości oferuje? jakie są realne
            transfery przy ściąganiu plików po HTTP lub FTP?
            na stronie dostawcy nie znalazłam takich informacji.
            • kikaa1 Re: internet na złotnikach 03.01.06, 05:54
              Najlepiej zadzwoń do Pawła Dobosza i zapytaj. Nr telefonu jest na stronie
              złotniki.pl
              • Gość: Cacy Re: internet na złotnikach IP: *.os1.kn.pl 03.01.06, 14:21
                Witam ponownie ! Właśnie Pani z Cyfry + mówiła coś w tym stylu że w tych
                blokach nie ma możliwości podłączenia kablówki ( szczegółów technicznych nie
                znam ) ale skoro UPC i Vectra faktycznie nie mają zamiaru dokonać "inwazji" na
                nasze piękne ośiedle tzn że chyba była dobrze poinformowana ... , apropo
                internetu to mam jeszcze jedno małe pytanko czy w ramach usługi dostarczanej
                przez Pawła Dobosza istnieje jakieś w miarę ciekawe DC ++ , bo to że istnieje
                to wiem ale czy są tam jacyś użytkownicy i co z sciągalnością ? czy za to jakoś
                dodatkowo się płaci ? jeszcze jedno ( do tych którzy korzystają już z od niego
                z internetu ) jaki był ( jest ) koszt instalacji ? i miesięczny abonament (
                wiem że lepiej pytać u źródła ale skoro już tu piszę .... : } )
                ps. Wczorja niemożliwe stało się realne a mianowicie na początku naszej
                wspaniałej drogi zjechałem troszeczkę na prawą stronę ( podłoże wydawało się
                takie stabilne i nie wzbudzało obaw ) no ale niestety zapadłem się prawą stroną
                na tyle dobrze że żadne zimówki itp tematy nie pozwoliły mi wyjechać o własnych
                siłach - więc podziękowania dla dobrych ludzi którzy mnie wyciągneli i dla
                Miski za niesamowitą asytsę :}}}}}}}
                • Gość: elmaniek Re: internet na złotnikach IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:13
                  Hub DC jest. Nie płaci się za niego dodatkowo. Użytkowników zazwyczaj przybywa
                  wieczorami, średnio około dwudziestu. Ściągalność, transfery bardzo dobre,
                  ostatnio pobierałem plik z prędkością 2MB/s. Koszt instalacji 199 zł.
                • krzych_z Re: internet na złotnikach 04.01.06, 23:56
                  Jeżeli chodzi o panią z "Cyfry" to twierdziła, że jest promocja dla naszego
                  osiedla, wyjątkowa okazja itp... w każdym razie i tak koszt instalacji był około
                  368 zł (nie wiem czy dobrze pamiętam) plus parę miesięcy możliwości korzystania
                  z pakietu pełnego przy odpłatności za standard (58 zł). Doszły mnie słuchy, że
                  Paweł Dobosz planuje stworzenie też TV kablowej na naszych osiedlach, ale
                  kiedy... to może on sam jeszcze nie wie. Z "jakości" dostarczanego internetu
                  jestem zadowolony, na DC++ jest trochę ludzi (czyli GB plików do ściągania), a
                  niektórzy udostępniają dość spore ilości plików (420 GB danych, 242 GB,190 GB i
                  154 GB to największe) i są w sieci prawie non stop.
                  Pozdrawiam
                  krzych
                  • Gość: Cacy Re: internet na złotnikach IP: *.os1.kn.pl 05.01.06, 09:27
                    A czy ktoś spostrzegł tego pięknego bałwana ulepionego za śmietnikiem ?
                    • Gość: rakarz psi problem IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:49
                      ja widziałem nie tylko bałwana za śmietnikiem, ale też bałwanice ze swoimi
                      kundelkami załatwiającymi się pod moją klatką. Ostrzegam! Po pierwsze zrobię
                      zdjęcie i naślę straż miejską (czy też wiejską) a po drugie zrobię to co te
                      pieski robią ale osobiście i pod drzwiami właścicieli (vide Dzień Świra).
                      LUDZIE! TROSZKĘ KULTURY!!!! Jak się od razu nie nauczycie kultury i spacerków
                      poza osiedlem to później bedziemy z tym walczyć karami pieniężnymi lub jak wyżej
                      napisałem.
                      • normalnylokator Re: psi problem 05.01.06, 22:48
                        Wiesz co Rakarz spuść trochę z tonu !- jedno jest pewne pieski nie powinny
                        robić kupki pod bramą ( może trochę dalej od samych klatek a wszystko będzie
                        ok ) ale żeby od takie epitety sadzić na tym miłym forum .... lepiej się już
                        kolego nie odzywaj tylko szukaj promocji klisz do aparatu ( pewnie ma cyfrę ten
                        zapalony fotograf .... ) ! słyszałem że w Tesco jest 4- pak po 10 PLN - ufff
                        ile zdjęć Ci z tego wyjdzie :}
                        • barnog Re: psi problem 06.01.06, 07:11

A może rozwiązaniem byłyby torebki foliowe i łopatka???

hehehe cwany jestem bo mam kota :)
                          • Gość: kikaa1 Re: psi problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:33
                            Idealnym rozwiązaniem byłyby torebki i łopatki, na niektórych osiedlach tak
                            postępują właściciele i nie ma obawy, że ktoś wdepnie w psią kupę .
                            Natomiast jeśli właściciele nie sprzątają po swoich pupilach, to świadczy to o
                            nich tylko źle i rakarz ma rację, bo nie wiem czy ktoś z was kto wdepnąłby w
                            psią kupę byłby zadowolony.

• Gość: Cacy Re: psi problem IP: *.os1.kn.pl 06.01.06, 16:31
                              Dlatego myślę że dobrym rozwiązaniem jest pilnowanie żeby pieski nie kupształy
                              pod bramą - za śmietnikiem jest tyle miejsca ( idąc w stronę pola ) że z
                              pewnością dla wielu piesków miejsca wystarczy !
                              • Gość: Cacy A co z antena zbiorczą! IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 19:19
                                Panowie i Panie czy ktos wie dlaczego na naszym budynku nie ma anteny
                                telewizyjnej ( TZW ZBIORCZEJ) podobno to jest niezly wal ze na tym Developer
                                zaoszczedzil kase! bo podobno taka natena to zupelny standart i powinna byc.akt
                                Zanim się zupelnie wqr... moze ktos lepiej poinformowany wyjasni ten fakt
                                zebym nie wyszedl na idiote bo moze sie cos myle co i jak powinno byc . ps.
                                dzis sobie uswiadomilem ze 3 gniazdka telewizyjne zamontowane w domu to zupelne
                                atrapy gdyz przewody antenowe wychodza na klatke i tak sobie
                                tam "dyndaja"!!!!!!!!! . Wszystkich bardziej uswiadomionych bardzo prosze o
                                wykladnie za co z gory serdecznie dziekuje .
                                • martika1 Re: A co z antena zbiorczą! 07.01.06, 20:43
                                  Hm, nie znam się na stronie prawnej tego zgadnienia, ale muszę przyznać że w
                                  moich poprzednich mieszkaniach ( nowych! )anteny były w standardzie,dlatego do
                                  głowy mi nie przyszło że można oddać budynek bez takowej anteny. Życie jednak
                                  zweryfikowało moje poglądy na te sprawy. Jak widać GEO może wszystko i myślę że
                                  jeszcze nie raz nas zaskoczy !
                                  • krzych_z Re: A co z antena zbiorczą! 09.01.06, 23:14
                                    Polskie prawo budowlane nie zobowiązuje architektów do zaprojektowania,
                                    instalacji TV czy Sat. Dlatego inwestorzy powinni już na etapie stanu surowego
                                    zaplanować i ułożyć kable antenowe. Czy jest szansa żeby to inwestor wykonał
                                    całą instalację TV? Jest, ale aby tak się stało muszę wybrać się do biura GEO
                                    i... zobaczę. Jutro z samego rana tam będę i jak tylko znajdę parę minut czasu
                                    po południu to napiszę jak to wygląda.
                              • krzych_z Re: psi problem 09.01.06, 19:09
                                Witam!
                                Być może też narażę się moim przemiłym sąsiadom, ale niestety też zauważyłem
                                biegające i załatwiające się pieski przed naszą klatką (nr 208). Na ostatnim
                                naszym spotkaniu nasz kolega zwrócił już na to uwagę, ale jak widać nie wszyscy
                                to słyszeli.
                                A co do propozycji "Cacy" o miejscu za śmietnikiem.... to wg mnie też nie
                                najlepsze miejsce. Jest ono przygotowane do mycia samochodów i niestety przed
                                świętami myjąc auto miałem to "szczęście" wdepąć....
                                Mam nadzieję, że na pierwszym porządnym zebraniu uda się ten problem rozwiązać
                                bez obrzucania się epitetami.
                                Pozdrawiam
                                krzych
                                • Gość: Cacy Ciekawe.... IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:10
                                  Hmmm a to ciekawostka ze tu na parkingu jest wyznaczone miejsce do mycia
                                  aut ...z tego co mi wiadomo to jest to niezgodne z prawem... ale moge sie mylic
                                  i nasz wspanialy deweleoper zafundowal taki rarytas . Sam osobiscie mialem duze
                                  problemy ze straza miejska ( postaral sie o to zyczliwy sasiad ) jak chcialem
                                  oplukac samochod ( bez detergentow oczywiscie ) w na parkingu w starym miejscu
                                  zamieszkania ...kurcze ale tu na ksomonautow jest fajnie :} zobaczymy jak to
                                  bedzie w praktyce.
                                  • krzych_z Re: Ciekawe.... 09.01.06, 23:10
                                    Nie wiem na 100% czy jest to miejsce przeznaczone do mycia samochodów. Po prostu
                                    dziwne zakończenie tego parkingu z kratkami ściekowymi i hydrantem... na pewno
                                    nie wygląda to też jak WC dla naszych milusińskich. Na sąsiednim osiedlu mają
                                    dużo mniej miejsca a w pomieszczeniu gospodarczym przy garażach mają kran i prąd
                                    właśnie po to by mieszkańcy mogli sprzątac swoje samochody.
                                    • Gość: kikaa1 Odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 09:02
                                      Co z odbiorem budynku i zgodę na zamieszkanie?
                                      Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na ten temat?
                        • Gość: rakarz Re: psi problem IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:05
                          w porządku (nie)normalnylokatorze, tobie nawalę nie w korytarzu tylko na
                          balkonie. Jak nie widzisz tego co ja to znaczy jesteś właścicielem psa
                          załatwiającego się na naszym podwórku i jak chcesz to poza kolejnością będziesz
                          miał fotkę i to GRATIS!
                          Może przeprowadziłeś się z jakiejś dziury gdzie zwierzęta domowe srają na próg
                          domu i jesteś do tego przyzwyczajony, ale zrozum ludzi którym to się nie podoba
                          i twój ironiczny ton jest zupełnie nie na miejscu
                          • Gość: perturbador Re: psi problem IP: *.magma-net.pl 10.01.06, 14:16
                            oj Panie Rakarz!mam nadzieje, ze na naszym osiedlu bedzie mieszkac
                            wiecej "normalnychlokatorow" niz ludzi Panskiego pokroju. nie jestem
                            wlascicielem zadnego zwierzaka, ale Panski prostacki sposob wypowiedzi dziala
                            na nerwy nie tylko mnie, ale jeszcze paru innym osobom. pozdrawiam i zachecam
                            do kupna kliszy:)
                          • moboj Re: psi problem 10.01.06, 14:44
                            o kurczę, pański dość chamski ton też jest chyba nie na miejscu.
                            oby takich ludzi wśród naszych sąsiadów było jak najmniej.

moboj - II etap
                          • Gość: Nromalny lokator2 Oda do Rakarza IP: *.os1.kn.pl 10.01.06, 15:42
                            Dziś rano wczesnie wstalem
                            Znów gazetę obejrzałem
                            Prędkiem całą przeczytałem
                            Za internet się zabrałem

Potem standart forum złotniki
                            sprawdzam nowe wpisy-wierszyki
                            i co widzę - nowe pyskówki
                            Rakarza niemiłe prostackie odzwyki

Choć czasem z butów wystaje mu słoma..
                            trzeba tolerować tego oszołoma
                            Podrawiam go mile i jego cyfrówkę
                            Zapraszam ponownie na kulturalną rozmówkę :}

• Gość: lokator2 Re: Oda do Rakarza IP: *.os1.kn.pl 10.01.06, 15:45
                              Stnadard - a nie standart - ot małe sprostowanie ;}
                              • barnog dot.zgody na zamieszkanie 10.01.06, 17:44
                                witam wszystkich!

proponuje uciąc temat piesków, bo robi sie niemiło :(, właściciele wychodzcie
                                z psami dalej niech nie kupczą pod blokiem i zakończmy temat.

Co do zgody o zamieszkanie mam info( bo pismo było mi potrzebne do banku), że:

1) w grudniu GEO wystąpiło do Powiatowej Inspekcji Nadzoru Budowlanego o
                                wydanie decyzji pozwolenia na uzytkowanie, wydanie zgody trwa około 1 miesiąca,
                                nie wiem tylko którego grudnia GEO o takią decyzje wystąpiło - ale max do końca
                                stycznia takie pozwolenie powinno być

2) po uzyskaniu pozwolenia Geo złozy wniosek do Urzędu Miasta o wydanie
                                zaświadczeń o samodzielnosci lokali, powinni otrzymać zgodę na przełomie
                                luty/marzec

3) do końca maja planowane jest podpisanie aktów notarialnych.

To tyle...
                                pozdrawiam
                                Bartek
                                • krzych_z Re: dot.zgody na zamieszkanie 10.01.06, 19:19
                                  Witam!
                                  Popieram Bartka w 100% - mamy ważniejsze sprawy... nadal wynika to z
                                  opieszałości GEO i tego, że niczego nie jesteśmy pewni, będziemy zwodzeni jak
                                  zawsze i nie uzyskamy żadnej wcześniejszej informacji.
                                  Niestety nie dotarłem dzisiaj do ich biura, ale jutro mam nadzieję, że już nic
                                  mi nie przeszkodzi i może uzyskam kilka wiążących odpowiedzi.
                                  Pozdrawiam
                                  krzych
                                  P.S.
                                  Czy już wszyscy się urządzili? Może jakaś ogólna parapetówka? Czy czekamy do
                                  wiosny i robimy pod blokiem??? Ławeczek Ci u nas dostatek, nad wyraz... Zaczynam
                                  zresztą widzeć tu pewną analogię do lamp, tych też mamy tyle, że można by część
                                  sprzedać bo i tak korzystać nie będziemy;)
                                  • Gość: cacy Re: dot.zgody na zamieszkanie IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:04
                                    Dokladnie dajmy spokoj psiakom i pomyslmy o jakiejs bibce - moze jakies zimowy
                                    gril pod blokiem - kto jest na tak ? jak zbierzemy kilku chetnych sam wezme sie
                                    za jego rozpalenie !Ja z 2 polowa jestesmy na tak - Miska i Iza pewnie
                                    tez ,wiec kto jeszcze ...
                                    • krzych_z Re: dot.zgody na zamieszkanie 10.01.06, 21:27
                                      hehehe.... zimowy grill, fajnie to brzmi a na myśl przychodzą obrazki z filmów
                                      gdzie bezdomni ogrzewają się nad rozpalonym koszem ze śmieciami:):):). Ja jestem
                                      za... przynajmniej napoje ;) będą odpowiednio schłodzone... może już w weekendzik?
                                  • krzych_z Panie Dyrektorze co z naszą drogą??? 10.01.06, 21:24
                                    Aż pisać mi się na ten temat nie chce... Dlaczego nie potraficie zrobić raz i
                                    porządnie??? Czy do końca 2007 roku będziecie robić tylko kosmetykę i dopiero po
                                    naszych prośbach z wielką łaską bedziecie poprawiać i to byle jak. Zapraszam do
                                    siebie na kawkę i jak pan bedzie jechał proszę spróbować przejechać po tej
                                    Waszej drodze bez wrzucania jedynki, jeżeli raz się uda to w powrotnej drodze na
                                    pewno koło,tłumik lub inną część pan zgubi...
                                    Do drogi dorzucam jeszcze sprawę drzwi wejściowych, chodnika. Jak to wygląda
                                    opisywał nie będę, być może Wasz zarządca wybierze się w tą długą podróż i sam
                                    zobaczy... wkońcu za coś te 50 gr od m2 kasuje?
                                    Pozdrawiam z poważaniem
                                    nielegalny mieszkaniec osiedla - Krzysztof Z.
                                    • Gość: Peter Wspólnota IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.06, 22:22
                                      Piszecie o niewinnych psiakach a GEO przegląda Wasze forum i zaciera ręce że
                                      kretryni z Kosmonautów mają problemy związane z pieskami (oczywiście trzeba je
                                      rozwiazać)i oddalając świadomie problemy z drogą i dojściem do tramwaju.
                                      Przecież mieli załatwić problem z pokrzywioną latarnią przy bramie 212
                                      błotniste ścieżki na dziedzińcu (cieszycie się z ławeczek ,piaskownicy, ale jak
                                      do niej po deszczu dojść to już mało kogo interesuje)POPIERAM W 100% RADIKA
                                      jest to osoba racjonalna która walczyła w naszym interesie ale jak widzi te
                                      bzdury o których piszecie to zaprzestał walki o nasze dobro.
                                      ŻYCZĘ POWODZENIA NOWEJ WSPÓLNOCIE!!!!!!
                                      A może każdy oficjalnie przedstawi się na forum a nie tylko pisze jakieś Pseudo
                                      i udaje super zaoferowanego członka wspólnoty i poruszy problemy oficjalnie.
                                      • Gość: cacy Re: Wspólnota IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:52
                                        Ciekawe co mi Geo odpowie na oficjalnie zgloszone do nich problemy ( np. prawie
                                        wszystkie okna przeciekaja - co sie ujawinlo w ostatnim czasie ) oczywiscie w
                                        pismie poruszylismy temat anteny zbiorczej itp. ...teraz czekam na odpowiedź -
                                        zreszta już dośc dlugo - wiec zanosi sie na wizyte osobista ! ps. ktos jeszcze
                                        chetny na grila ?
                                    • krzych_z Re: Panie Dyrektorze co z naszą drogą??? 11.01.06, 22:26
                                      OK. Sprawa wejścia załatwiona, choć pozostaje jeszcze zamontowania hamulca w
                                      drugich drzwiach. Może i drogę jakoś poprawicie???
                      • Gość: gość Re: psi problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 08:56
                        normalnie debil
                        • kikaa1 Re: Wspólnota 11.01.06, 12:08
                          Witam
                          mam propozycję, nie mamy aktów notarialnych i formalnie nie mozemy założyć
                          wspólnoty, ale możemy to zrobić nie formalnie. Zamiast organizować spotkania
                          sobotnio-niedzielne, zorganizujmy spotkanie, na które może przyjdzie więcej
                          osób niż zwykle i być może, uda nam się ustalić wspólny front we wszystkich
                          sprawach. Wydaje mi sie również, że dobrzeby było na to spotkanie zaprosić
                          zarządce, aby znał nasze problemy i objekcje dotyczące również firmy Major-
                          Domus.
                          Problemów jest wiele:
                          droga, chodnik, złamana latarnia, której brak zapewne nie przeszkadza
                          mieszkańcom bramy 212, ale dobrze to nie wygląda, alejki itd....
                          Czekam na wasze opinie w tej sprawie.

Pozdrawiam
                          Gosia 212/7
    • krzych_z antena 13.01.06, 20:24
      Witam!
      Przekazuję informację, którą udało się uzyskać sąsiadowi: antena zbiorcza ma
      być, zarządca powinien znaleźć firmę wykonawczą i to od jego powinniśmy naciskać
      w tej kwestii, finansuje oczywiście GEO.
      Pozdrawiam
      krzysiek
      • Gość: Cacy Re: antena IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:56
        JAK milo czytac takie wiesci - oby jak najszybciej to sie stalo -bo lubie śnieg
        ale nie caly rok ( W zimie snieg na ekranie , w lecie snieg na ekranie itp... )
      • szelmar Opłaty miesięczne? 15.01.06, 10:32
        Czy możecie mi, szanowni Sąsiedzi z I etapu, powiedzieć, jakie są obecnie opłaty
        za zarządzanie jakie ponosicie? Ile miesięcznie płacicie Zarządcy? Oczywiście
        bez mediów bo te zapewne są miejskie
        .
    • radik na kłopoty z bankiem 18.01.06, 09:07
      Polecam poniższy artykuł, gdyż wiem, że niektórzy z nas pozostają z bankiem w
      równie "przyjaznych" stosunkach jak z "Geo"

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3116284.html
      • Gość: Peter czy jeszcze jest nadzieja IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 18.01.06, 17:17
        Zobaczycie antenę za którą zapłaci GEO !!! tak samo jak zobaczyliście wirtualną
        poprawę drgi ,naprawioną latarnię,naprawione błotniste ścieżki na dziedzińcu,i
        przekazanie przez dewelopera pomiarów mieszkań które miał zrobić geodeta.
        • Gość: iiron Re: czy jeszcze jest nadzieja IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:25
          No właśnie. Od początku nurtuje mnie pytanie: skąd geo wzięło metraż mojego
          mieszkania. I dlaczego jest tak bliski ideału?? Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi
          się że nie z pomiarów...

• Gość: baczny lokator i co? IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:21
            jakies 5 min. temu nijaki DW 752..( tu nie podam reszty ) cofajac rozwalil
            piekna laweczke przy bramie 208 hmmm i jak myslicie co z tym fantem zrobic -
            cos mi sie wydaje ze znow bedzie na nasz koszt ....? ( hmm moze poliska OCtego
            delikwenta ...? )
            • iiron Re: i co? 19.01.06, 16:37
              zdecydowanie OC
              • Gość: Kaśka Re: czy jest jeszcze nadzieja IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 20.01.06, 13:10
                Witam sąsiadów,

dopiro teraz mam internet i mogę coś napisać ja też nie dostałam z GEO żadnych
                geodezyjnych pomiarów mieszkanie odbierałam bardzo szybko bo zarządca się
                gdzieś śpieszył ale otrzymałam zapewnienia że metraż jest ok.Dopiero po
                przeczytaniu ostatnigo forum zrobiliśmy pomiary na własną rękę i brakuje mi
                0,76 m2 z tego co wiem to czynsz płaci się też od metra jezeli nie otrzymam od
                GEO wiarygodnych pomiarów do 15.02.2006 które żekomo są będziemy domagali się
                od zarządcy wyrównania kosztów czynszu z datą wsteczną czyli od chwili
                rozpoczęcia opłat.
                A tak swoją drogą to nieżle nas kręcą ktoś wcześniej miał rację z tą anteną że
                jej nigdy nie zobaczymy tak samo jak z pozostałymi niezałatwionymi tematami.
                Szkoda tylko że prubujemy się wszyscy spotykać,uzgadniać ale efektów brak.
                Myślę że każdy częściowo już się urządził i ma może troszkę czasu na domaganie
                się swoich racji od dewelopera i zarządcy.
                A dodatkowo ja też kiedyś na terenie banku wjechałam samochodem w ławeczkę i
                szkoda została naprawiona z mojego OC dlatego bez zastanowienia kierujcie
                sprawę do ubezpiczyciela tego pojazdu.
                • Gość: kika Faktura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:07
                  Mam pytanie czy ktoś juz próbował od Geo dostać fakturę (rachunek) za zakupione
                  mieszkanie?
                  • krzych_z ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 24.01.06, 00:47
                    Ludzie!!!!!
                    Temperatura w mieszkaniu przy wszystkich grzejnikach na full nie przekracza 18
                    st C. W takiej temperaturze muszą spać małe dzieci, które w nocy się odkrywają
                    i na pewno zmarzną... Cwaniakom z GEO nie będzie za to można nawet dobrać się
                    do d.... bo wykręcą się brakiem pozwoleń na zamieszkanie. Powiedzcie, czy u Was
                    też jest tak zimno w mieszkaniach???
                    • krzych_z Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 24.01.06, 00:48
                      A tak poza tym to czas ucieka, ubezpieczenie pomostowe płacę co miesiąc, a
                      nadal nie wiadomo też kiedy budynek odbierze PIB i będę mógł się zameldować...
                    • Gość: i4 Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.01.06, 16:46
                      I będzie zimno. A raczej chłodno. Nie dlatego, że GEO, czy ktokolwiek coś
                      spaprał, ale dlatego, że taka jest natura nowych budynków. Przez kilkanaście
                      miesięcy wszystkie mury nie były izolowane - przede wszystkim od wody. Potem
                      zostały zamontowane okna - nadal bez ogrzewania - i nałożone tynki. Ten budynek
                      jest mokry i musi wyschnąć. Woda, która się skumulowała w ścianach i tynku musi
                      odparować. To niestety musi potrwać. Jedno słoneczne lato załatwi sprawę. Teraz
                      w mieszkaniu będzie wilgotno - woda z ogrzewanych ścian gdzieś musi wyparować.
                      Włączenie kaloryferów na maksa ("5") nie da więcej ciepła niż włączenie ich
                      na "3". Jedynie nieco szybciej wszystko będzie parować/wysychać. Wyjściem jest
                      częste wietrzenie w momencie, kiedy na dworze jest mróz. To niestety jednak
                      jeszcze bardziej wyziębi mieszkanie i właściwie jest skuteczne, ale kiedy się
                      nie mieszka.
                      Jedyna rada to przeczekać tę zimę. Następnej będzie zdecydowanie lepiej. Jeśli
                      będzie słoneczne i suche lato, wtedy będzie na pewno dobrze. Po dwóch sezonach
                      jest już wszystko w porządku.
                      Przećwiczyłem to w obecnym mieszkaniu. Też odebrane było jesienią. Od kilku lat
                      włączam jeden kaloryfer na "2" dopiero, kiedy pojawia się mróz. Przy -10C
                      włączam kaloryfer w kuchni. W łazience mam stale wyłączony.
                      Z doświadczeń ludzi mieszkających w domach jednorodzinnych wiem, że nawet w
                      najlepiej wykonanych (izolacja i ogrzewanie), w pierwszym roku użytkowania
                      koszty ogrzewania są nawet trzykrotnie wyższe niż w roku trzecim, a w domu
                      jest - odczuwa się - chłód, który tak naprawdę jest spowodowany dużą
                      wilgotnością powietrza. Można zaryzykować twierdzenie, że to akurat świadczy
                      dobrze o izolacji mieszkania (budynku), ale dowodu się nie podejmę :)
                      Taka jest natura rzeczy i niestety trzeba to zaakceptować.
                      • martika1 Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 24.01.06, 17:51
                        U mnie też jest zimno. Temperatura podobna. Dogrzewam się grzejnikiem olejowym.
                        Ale z Geo i tak czeka mnie walka. Mam bardzo niską temperaturę w łazience.
                        Grzejnik jaki jest tam zamontowany jest za mały do jej metrażu. Nawet
                        sprawdzałam u producenta. I co ja mam robić ? Raz już był pan "fachowiec " i
                        mają myśleć co robić z tym fantem. Jutro mam nalot inspektora z Geo , ale czy
                        to coś zmieni ? Oni ponoć są o.k. ,wykonanie zgodne z projektem, a że
                        projektant nie umie liczyć .... W innych pomieszczeniach też moje grzejniki nie
                        wyglądają za dobrze , jakieś takie mikre w stosunku do powierzchni. Pewnie jak
                        bym zaczęła za tym latać to okazałoby się że też ich moc nie jest
                        wystarczająca. A więc nowy budynek może i jest bardziej wilgotny, ale
                        zamontowane ogrzewanie nie pomaga nam skutecznie z wilgocią walczyć. Jak tak
                        dalej pójdzie to dorobię się w domu grzyba :( brrr
                        • Gość: iiron Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:34
                          I u mnie chłodno. A w łazience to mam inny problem: z dwóch kratek
                          wentylacyjnych jedna cały czas pcha powietrze, a druga działa różnie - raz
                          wsysa, drugi pcha... To, że jedna pcha to ponoć normalna sprawa (dzwoniłem w tej
                          sprawie nawet do jakiegoś kominiarza, który odbierał nasz budynek i powiedział,
                          że kominy są wykonane zgodnie z projektem, ale że projektanci źle policzyli!!!I
                          że po prostu mam sobie tę jedną kratkę zatkać.). Nie wiem jednak co z tą drugą
                          kratką. Na złość najczęściej pcha po kąpieli. W efekcie nie ma wietrzenia i na
                          suficie osiada wilgoć!!!
                          Czy ktoś jeszcze ma problem z kratkami wentylacyjnymi?
                          Pozdrawiam...
                          • krzych_z Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 24.01.06, 21:52
                            Dzięki i4 za wytłumaczenie procesu odparowywania i zapewne w dużej części masz
                            rację. Wielkość grzejników budziła jednak nie tylko u mnie wątpliwości, mam też
                            wrażenie, że nie grzeją na 100% tzn że wydajność pieców mogłaby też być
                            większa, ale to są tylko moje domysły. Boję się po prostu co będzie jak w
                            przyszłym tygodniu mrozy będą równie wysokie albo nawet wyższe. Poza tym
                            administrator mnie zaczyna drażnić, bo wg mnie jest po to żeby zaglądać tu
                            przynajmniej raz na dzień lub dwa (nie wiem czy jest jakiś standard) i
                            dopilnowywać usuwanie wszelkich usterek - niewiele brakuje a będziemy musieli
                            drzwi wejściowe wyważyć żeby dostac się do klatki.
                            W łazience miałem chłodno na początku ale po pierwsze nie od razu zauważyłem,
                            że wszystkie okna połaciowe mają otworzoną wentylację, a po drugie zakleiłem
                            kratki wentylacyjne. Ryzykuję podwyższoną wilgotnością (choć jakoś specjalnie
                            tego nie odczuwam) ale temperatura skoczyła o parę stopni i nie ma już tego
                            paskudnego uczucia przeciągu, więc ryzyko zapalenia płuc jest mniejsze:)
                            • radik Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 25.01.06, 08:11
                              Witam,

Mam jedno pytanie: czy u Was też na oknach zbiera się tyle wody? Czy ma to
                              związek z niewysuszonym jeszcze budynkiem, czy oknami? Okna plastikowe są b.
                              szczelne (nawet aż za bardzo). Dlatego wietrzę mieszkanie kiedy mogę - to
                              pomaga. Czy po osuszeniu budynku ten problem ustąpi?
                              • radik Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 25.01.06, 08:13
                                A... i jeszcze jedno pytanie. wydaje mi się, że w tym sezonie płacimy za
                                ogrzewanie ryczałt, niezależnie od ilości zużytego ciepła (tak mowiła mi Pani w
                                Geo). Czy mam rację?
                                • iiron Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 25.01.06, 09:46
                                  Wydaje mi się, że nie. Na razie GEO jest właścicielem budynku i ma podpisane
                                  umowy z dostawcami energii oraz im za nie płaci. Dlatego GEO pobralo od nas
                                  zaliczkę (15zl*m2) na poczet należności. Zuzycie energii zostanie rozliczone
                                  przez administratora wg liczników i wtedy okaze sie czy musimy doplacic, czy
                                  moze jednak cos nam oddadza.

Ciekawe ile bedzie nas kosztowal 1GJ energii i podgrzanie 1m3 wody...?
                                  • Gość: kika1 Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:26
                                    U mnie zbiera się woda w oknach i nawet podczas mrozu zamarzała. Znajomy powiedział że może to byc problem wynikający zarówno z nowości mieszkania jak i nie szczelności okien. Ale moje wydają się bardzo szczelne, więc może to pierwsze?
                                    Mam pytanie (GEO nie raczy odpowiadać na maile) co odbiorem budynku, czy oni coś robią w tej sprawie?
                                    Co z latarnia przy bramie 212?
                                    I kiedy poprawią drogę (naprawdę a nie na niby), ja rozumiem że nie teraz, ale mieli to zrobic do świąt Bożego Narodzenia w 2005 roku, ale niewiele z tego wyszło.
                                    Pozdrawiam..
                                    Gosia
                                    • iiron Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 25.01.06, 13:32
                                      Cześć,

w sprawie drogi dostałem oficjalną odpowiedź od dyrektora GEO (jakiś tydzień
                                      temu). W skrócie: budopol nie dokończył prac, bo przyszedł mróz, a poza tym to
                                      jest tylko droga tymczasowa. Budopol dokończy pracę, kiedy będą dodatnie
                                      temperatury.

W sprawie latarni informacje uzyskałem od administratora: koszty naprawy mają
                                      zostać pokryte z ubezpieczenia OC firmy wywożącej śmieci. Skierował do nich
                                      pismo w tej sprawie. Oni nie odpowiadają, ale za to administrator wstrzymuje się
                                      z zapłatą za wywóz śmieci.

W sprawie odbioru budynku nie mam informacji... Ale nie omieszkam zapytać przy
                                      najbliższej okazji.

Pozdrawiam!
                                      • Gość: kika1 Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 14:15
                                        Dzięki.
                                    • Gość: Piotr Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:48
                                      Składajcie ludzie reklamacje .
                                      Według norm w łazience powinno być 25 stopni!!!!!!!!!!!!!!Kto tyle ma ??
                                      Ja mam 18 do 20 dzisiaj 20.5 jest ciepło!!!
                                      • matlik Re: ZIIIIMNOOO!!!!!!!!!! 26.01.06, 18:47
                                        Problem z klatami wentylacyjnymi w mojej łazince rozwiązałem w poniższy sposób.
                                        Jedną klatkę zatkałem kartonem (oczywiście białym żeby ładnie wyglądało :)), a
                                        w drugiej mam zamonotany wentylator. Nawet wyłączony wentylator zmniejsza
                                        przedmuchy powietrza do środa a włączony to wiadomo, kieruje powietrze we
                                        właściwym kierunku.
                                        U mnie to wystarczyło (nie dmucha mi w ogóle z klatki z wentylatorem).
                                        W sprzedaży są jeszcze wentylatory z zamknięciem (taką małą żaluzją) - to dla
                                        sąsiadów u których konkretnie wieje.

Co do tem w mieszkaniu to za gorąco mi nie jest :( - ok 19 stopni.
                                        Również jestem zdania iż nasze kaloryferki wielkością nie grzeszą i chciałbym
                                        zobaczyć w jaki sposób była ich moc obliczana.

Gorąco pozdrawiam
                                        Marek
                • Gość: maciek Re: czy jest jeszcze nadzieja IP: *.isp.pl 21.01.06, 09:20
                  witam wszystkich, ja już dawno byłem w GEO pytać o ten nieszczęsny metraż. Mi
                  też brakuje chyba z 1,5 m2 - a to przeecież kupa kasy. Pani poinformowała mnie,
                  że jak mi się coś nie podoba to mogę powołać sobie nieżależnego biegłego od
                  pomiarów geodezyjnych. Wg nich metraż się zgadza. A najważniejsze, że taki
                  pomiar trzeba było zrobić przed położeniem gładzi i glazury... "Bo przecież
                  kafelkarz mógł położyć 5 cm warstwę kleju.." Ręce opadają. Faktem jest, że w
                  metraż wchodza również ąciany działowe.
                  • Gość: Kaśka Re: czy jest jeszcze nadzieja IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 21.01.06, 13:40
                    Ale zapewniali że pomiary są zrobione przez niezależnego geodetę i zostaną nam
                    przekazane a tu widzę kolejny problem jak ze wszystkim co nam banda oszustów z
                    GEO obiecuje ( uważam że wysyłanie listów do centrali to jakieś nieporozumienie)
                    i na chwilę obecną to już zapózno na patyczkowanie się z nimi ALBO SIĘ
                    ZJEDNOCZYMY I ZACZNIEMY DZIAŁAĆ JAK NIE TO TAKA WSPÓLNOTA W PRZYSZŁOŚCI NIE MA
                    SENSU.Ładnie dajeny się wykręcać aha jeszcze jedno tak samo jak za
                    antenę,latarnię gdzie kabel powieśił budopol błotnistych ścieżek,będziemy
                    płacili za błędy nie z naszej winy sami bo jak widzę wszyscy problemy osiedla
                    już mają gdzieś.
                    • iiron Administrator + uszkodzona ławka 23.01.06, 15:01
                      A tak przy okazji: jakie sa Wasze odczucia wzgledem naszego administratora? Tak
                      pytam, bo np. drzwi w bramie 206 ciagle sie nie domykaja...

I chcialem jeszcze nawiazac do tej uszkodzonej lawki (post bacznego lokatora).
                      Czy ten samochod, ktory ja uszkodzil nalezy do ktoregos z lokatorow? W kazdym
                      razie, prosze bacznego lokatora o przekazanie informacji o calym zdarzeniu + nr
                      rejestracji administratorowi. On powinien te sprawe wyjasnic z wlascicielem lub
                      firma ubezpieczeniowa.

Pozdrawiam!
    • radik odpowiedź na kilka pytań 25.01.06, 14:35
      Napisałem do Geo z następującymi pytaniami:

1. Kiedy uzyskam zgodę na użytkowanie lokalu i czy będę mógł wtedy
      > uzyskać zameldowanie?
      >
      > 2. Kiedy będzie można korzystać z anteny zbiorczej?
      >
      > 3. Kiedy w końcu zobacze poprawioną drogę doazdową, tak abym mógł
      > bez ryzyka uszkodzenia auta dojechać pod swoje mieszkanie?
      >
      > 4. Czy kabel owinięty wokół lampy to rozwiazanie docelowe? Czy
      > mieszkańcy ponoszą koszty zużycia pradu przez przepompownię
      > ścieków?
      > Jeśli tak to dlaczego?

I oto odpowiedź:
      a.d.1 W sprawie pozwolenie na użytkowanie złożony został wniosek do
      Powiatowego Urzędu Nadzoru Budowlanego dnia 20.12.2005r. Obecnie oczekujemy na
      decyzję z urzędu.

a.d.2 W sprawie terminu udostępnienia do użytkowania anteny zbiorczej
      szczegółowe informacje udostępni Zarządca nieruchomości.

a.d.3 W grudniu 2005r. Budopol na nasze dodatkowe zlecenie poprawił
      nawierzchnie drogi, która została podwyższona oraz wyrównana. Proszę uwzględnić
      fakt, iż jest to droga tymczasowa.
      Jednak przed zamarznięciem gruntu wykonawca nie zdążył poprawić ostatniego
      odcinka i zabetonować połączeń płyt. Obecnie w niezadowalającym stanie jest
      kilkumetrowy odcinek między wjazdem na budowę a utwardzoną drogą osiedlową,
      który Generalny Wykonawca zobowiązał się ,wykonać zaraz po ustabilizowaniu się
      temperatury dodatniej.

a.d.4 Przewód elektryczny owinięty wokół lampy jest rozwiązaniem tymczasowym,
      natomiast docelowo zasilanie przepompowni będzie doprowadzone z budynku etapu
      II segment 3.
      Koszty użytkowania przepompowni pokrywają mieszkańcy. Jest to urządzenie
      należące do części wspólnej nieruchomości. Obecnie została wykonana instalacja
      kanalizacyjna docelowa, której pierwotny projekt obejmuje wykonanie
      przepompowni niezbędnej do jej funkcjonowania

Odpowiedź na punkt czwarty jest dla mnie trochę dziwna.
      • Gość: gość Re: odpowiedź na kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 07:38
        jak można płacic za prąd do rozwiązania tymczasowego??? czy wszyscy mieszkańcy
        pamiętają historię z kanalizacja ?? Dlaczego na osiedlu jest kanalizacja
        zastępcza itd itd. Robia z nas wariatów !!!!!
        Odpowiedz w sprawie drogi !!!! Ludzie buty spadają !! TERAZ czekaja na lepsze
        warunki pogodowe ! Albo to debile albo mieszkańców za takich mają !!!
        kropka
      • Gość: Piotr Re: odpowiedź na kilka pytań IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:43
        ad 2 ja kupiłem mieszkanie w GEO a nie u Major Domusa.
        Wzieli kasę i rączki umywają.
    • libekat Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 26.01.06, 12:09
      sumienni, na czas robia to, co zawarli w umowie, pomoge w udzielnieu kredytu
      691 583 351
      • iiron Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 26.01.06, 12:26
        ha, ha, ha... "sumienni", "na czas robia to, co zawarli w umowie"...

Pani libekat, rozumiem, że chętnie pomoże Pani z kredytem nowym klientom GEO,
        ale bez przesady. Na jakiej podstawie twierdzi Pani, że są sumienni itd.? Jest
        Pani ich ZADOWOLONYM klientem???????
      • radik Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 26.01.06, 21:41
        "sumienni, na czas robia to, co zawarli w umowie, pomoge w udzielnieu kredytu
        691 583 351"

Witamy na forum pracowników Geo ;)
    • radik Złotniki - dziwna okolica :) 26.01.06, 21:54
      Ta dzielnica wciąż mnie zadziwia bo:

1. dzisiaj rano widziałem pod naszym blokiem lisa
      2. codziennie na złotnickich polach widzę kilka bażantów
      3. idąc dzisiaj ulicą Kielecką usłyszałem jakiś metaliczny stukot, jakby ktoś
      strzelal z CKM-u. Spojrzałem w góre, a to dzięcioł nawala w metalową latarnię.
      4. I tylko drogi dojazdowej wciąż nie potrafie zauważyć :)
      • Gość: Kaśka I co dalej ? IP: *.plusgsm.pl 27.01.06, 15:18
        No i co? nasze forum istnieje od roku posiada 588 wątków stanowiacych głównie
        problematykę naszego osiedla, droga dojazdowa,pokrzywiona latarnia,dziwny kabel
        na latarni,zimno w mieszkaniach,błotnisty dziedziniec,brak odbioru budynku,brak
        wiarygodnych pomiarów naszych mieszkań od niezależnego geodety za które
        zapłaciliśmy,sąsiedzi z naprzeciwka zamknęli nam dojście do tramwaju,niewiadomo
        kiedy będą akty notarialne,piszemy ,prosimy,czasmi bardziej zainteresowani się
        spotkają ale efektu brak jednym słowem GEO ma nas w d...e!życzę
        powodzenia,narzekania,płacenia frajerom pieniedzy, dalszego pisania i nic dalej
        nie robienia.Albo się spotykamy wszyscy i temat zamykamy lub dalej tak będzie!!
        • Gość: kika1 Re: I co dalej ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:39
          Popieram,
          kilka tygodni temu już coś takiego napisałam, ale ponieważ nikt nie
          odpowiedział to stwierdziłam, że spróbuję coś załatwić na własną rękę, ale się
          nie udało.....
          Może nie tylko mi zależy na tym by to wszysko się dobrze skończyło.
          Zainteresowani konkretami a nie czczym gadaniem proszeni o swoje zdanie na ten
          temat.

Pozdrawiam
          Gosia
          • martika1 Re: I co dalej ? 27.01.06, 18:06
            Witam. Mam podobne spostrzeżenia niestety, że to forum to rodzaj swoistej
            terapii, można się tu wypłakać , wylać żale, zawsze to trochę ulży, ale
            rzeczywistości nie zmieni.Póki co też na własną rękę monitujemy wszystko w Geo,
            to co nas bardziej dobija. Jednak jak wiadomo w jedności siła i myślę że grupa
            miałaby większe szanse. Wczoraj w sprawie ogrzewania był u nas inspektor,
            zresztą już jako druga osoba z Geo. Sporządził notatkę i stwierdził, że
            wnioskuje o zwiększenie mocy kaloryfera w łazience( wymiana na większy ) bo
            nasz jest jednak za słaby , zobaczymy czy "góra" to zaakceptuje. Poza tym mają
            także zwiększyć temperaturę w kotłowni, żeby grzejniki dawały faktycznie to co
            mogą ( zobaczymy ).No i oczywiście wyszło z tego że prócz narzekań forumowych
            nikt nic nie zgłasza do Geo, bo pan insp. pytał czy tylko u nas są problemy z
            ogrzewaniem, gdyż nikt więcej się nie skarżył ( ???!).Więc niestety wszystko
            trzeba przedstawiać na piśmie, bo na gębę to nie ma nawet sensu. Zawsze jak
            pójdziemy zgłosić jakiś problem to pan dyrektor twierdzi,że on nie ma żadnych
            informacji na dany temat więc myśli w błogiej nieświadomości że u nas na
            osiedlu jest cacy.Nawet gdyby były jakieś nieprawidłowości to on musi mieć na
            piśmie jakąś podkładkę,że ktoś się skarży, że po prostu coś jest nie tak,żeby
            mogł z tym iść dalej. Tak że proszę piszcie podania jeśli macie jakieś usterki,
            bo jak na razie to wygląda że nikt nie ma problemów i mieszka nam się super.Nie
            wiem co prawda czy to coś faktycznie da, ale przynajmniej nie będą mieli
            spokoju i może wreszcie zainteresują się faktyczną sytuacją. A tak przy okazji
            to pękają mi ściany i to nieżle, jak załatwię to ogrzewanie, to będę latać z
            tymi rysami. Czy u kogoś też tak się dzieje ?
            • Gość: iiron Re: I co dalej ? IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:57
              Cześć!

Całkowicie się zgadzam w sprawie GEO.Jeżeli chodzi o nieświadomość GEO o
              istniejących usterkach,to nie zapomnę jak podczas rozmowy - jeszcze w czasach
              odbioru mieszkań - dyrektor powiedział mi,że większość mieszkań została odebrana
              bez zastrzeżeń.Całe szczęście istniało to forum i wiedziałem,że nie do końca
              jest to prawda, a ja nie jestem sam... Dlatego jestem jak najbardziej otwarty na
              wspólne akcje.

Natomiast mi także pękają ściany. I to bardzo! Szczególnie połączenia płyt
              kartonowo-gipsowych. Podejrzewam, że nie wykonano ich zgodnie ze sztuką (powinna
              być jakaś taśma, zdaje się). Tylko zastanawiam się jak ten problem rozwiązać? Bo
              raz - pękanie ścian to chyba normalna rzecz w nowym bloku, a dwa - jakoś nie
              wyobrażam sobie wpuszczenia budopolu do mieszkania, kucia tynku, malowania na
              nowo... Dlatego jestem ciekaw Twojego pomysłu.

Pozdrawiam!

• Gość: kika1 Re: I co dalej ? IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 08:12
                Witam
                pekanie ścian jest sprawą normalną do 2-3 lat od momentu zasiedlenia (obciążenia) budynku i taśma (siatka) nic tu nie zmieni. Można to zgłosić, ale ściany najlepiej poprawiać za kilka lat jak pojawią się wszystkie pęknięcia bo w innym wypadku jest to robota króra do pewnego momentu nie ma końca.
                Więc życzę wątpliwości.
                Chcę jeszcze dodać że we wszystkich nowo zasiedlonych budynkach pękają ściany, a nawet mogą odpaść płytki w łazience, więc życzmy sobie po prostu cierpliwości (w tej kwestii).
                A wydaje mi się że oszczędzmy GEO zbyt długo, może czas na jakieś radykalne środki, ale to nie jest temat do rozmowy na forum, ponieważ ono jest przez dewelopera podglądane.
                Może jednak jakieś spotkanie ale z większością a nie znaczną mniejszością/
                Pozdrawiam
                Gosia
                • krzych_z Re: I co dalej ? 29.01.06, 23:11
                  Wiesz Gosia... za kilka lat to nie załatwimy z nimi już kompletnie nic. Oby w
                  ciągu tych 3 lat rękojmi - gwarancji dało się załatwiać wszystko w miarę
                  sprawnie. Ja jestem trochę zdołowany, bo lista usterek jest powoli się wydłuża:
                  za zimno, niedomykające się drzwi balkonowe, cieknąca woda z okien = zacieki na
                  ścianie i na koniec ok 20-tej był błysk i jestem bez prądu w większej części
                  mieszkania. Pisałem kiedyś o zabezpieczeniu jakie nam zafundowało GEO -
                  archaiczne i w dodatku zaplombowane bezpieczniki zabezpieczenia głównego.
                  Zamiast otworzyć szafkę i wcisnąć przycisk różnicówki trzeba wzywać Pogotowie
                  Elektryczne (jakby co to służę numerem) a oni za przyjazd wołają sobie min 80
                  zł... plomba zostaje założona ponownie i jakby tak wywaliło parę razy w miesiącu
                  to można nieźle popłynąć. Jutro dzwonię do Szeregowca Domusa - zobaczymy co on
                  na to.
                  Drzwi wejściowe już nam się otwierają szerzej, ale jak nie masz klucza to nie
                  otworzą się wcale - nie wiem czy to awaria tylko mojego domofonu, ale mam
                  wrażenie, że drzwi - zrobili jedno, spieprzyli drugie.
                  Byłoby naprawdę super gdyby udało nam się zebrać w miarę dużej grupie i coś
                  wreszcie zacząć działać. Styczeń się kończy a pozwolenia jak nie było tak nie ma....
                  • matlik Re: I co dalej ? 30.01.06, 02:41
                    Witam sąsiadów.
                    Walcie do GEO z pismami.
                    Wszytko na piśmie !!!!
                    Wzór pisma można znaleźć na gazecie.

Trzeba zawsze podać termin usunięcia usterki.
                    Od jutra bede zbierał usterki u mnie i w tym tygodniu sie pofatyguje :)

Jeśli macie problemy polecam Urząd Ochrony Konsumenta lub konkurencji lub
                    Federację Konsumentów, można umówić się na bezpłatną konsultację z prawnikiem.

Pomagają nawet za darmo przy podawaniu firm do sądu.

PS U mnie parapety zewnętrzne nie mają należytego 5 stopniowego spadku :)
                    Muszę tylko normę wyszperać i będzie budopol poprawiał na wiosnę :)

Pozdrawiam wszystkich na piśmie :)
                    Marek

• Gość: Gosia Re: I co dalej ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:02
                      Wy nadal nie rozumiecie jednego, że tylko podejmując radykalne środki w grupie,
                      jesteśmy w stanie coś osiągnąć, pani z GEO nie zdenerwuje wizyta jednej osoby z
                      pretensjami, ale gdyby ich było 10 to już co innego.
                      Usuwajcie usterki, miejcie wszystko na piśmie, ale wydaje mi się, że za dużo
                      pobłażamy naszemu deweloperowi.
                      A co będzie jeśli budynek nie zostanie odebrany ze względu na usterki.
                      GEO nie robi nic aby się umówić na odbiór (nie dowiadują się termin tylko
                      czekają). Może warto byśmy ich w tej sprawie troche zmobilizowali?
                      Pozdrawiam.
                    • Gość: Gosia do matlik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:10
                      >Wzór pisma można znaleźć na gazecie.
                      Podaj link, jak możezsz oczywiście.
                      Dzięki
                      • Gość: Kaśka Re: i co dalej ? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 30.01.06, 18:33
                        Proponuję spotkanie w trybie natychmiastowym i ustalenie konkretnych terminów
                        poprawy usterek !!!!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: Gosia Re: i co dalej ? IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:40
                          Jestem za, zaproponuj jakiś termin.
                          • Gość: Gosia Odbiór budynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:32
                            Czy ktoś z was interesuje się sprawą odbioru budynku i ile czasu na to ma urząd?
                            Z tego co wiem może to trwać do 30 dni, a Geo powiedziano mi, że oni nie mogą
                            nic zrobić, czekają, i będzie on najprawdopodobniej do 21,02,2006 czyli miesiąc
                            po terminie.
                            Czy my naprawdę nie możemy juz nic zrobić w tej sprawie?
                            Przecież jak ich znam to takie same problemy będą z aktami notarialnymi.
                            Może jednak spotkamy się?
                            Zaproponujcie jakiś termin.
                            Pozdrawiam
                            • krzych_z Re: Odbiór budynku 31.01.06, 12:11
                              Sąsiedzi!
                              Wszyscy znamy już rzetelność firmy GEO, ale jak czytam nadal dajemy się nabierać
                              i wierzymy w to co nam mówią. Napiszę tylko jedno: To nie PIB zawala sprawę
                              pozwolenia na zamieszkanie, ale właśnie GEO! Mogę napisać jak się sprawy mają,
                              ale lepiej będzie jak spotkamy się w najbliższym terminie i porozmawiamy co my
                              możemy tu zdziałać. Narazie wkurza mnie ponoszenie dodatkowych kosztów, bo każdy
                              miesiąc opóźnienia to 125 PLN tzw ubezpieczenia pomostowego, ale... może byż
                              jeszcze gorzej o czym już kiedyś napisałem, jednak jakoś nikt w to nie wierzył i
                              oby wszystko dobrze się skończyło.
                              Pozdrawiam
                              krzysiek
                              • Gość: Gosia Spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:16
                                Może w sobotę około 12?
                                w stałym miejscu.
                                czekam na jkiś odzew ze strony lokatorów.
                                • krzych_z Re: Spotkanie 31.01.06, 12:40
                                  Mrozy puściły, więc może nie przemarzniemy. Jeżeli nie da się wcześniej to
                                  sobota będzie ok. Jednak im wcześniej tym lepiej.
                                  • krzych_z Re: Spotkanie 31.01.06, 13:02
                                    U mnie czwartek odpada. Chyba, że o 20.00. O ile nie bedzie zbyt wielu
                                    przeciwnych to zostaniemy przy sobocie, ponieważ 2 dni to może być zbyt mało aby
                                    ta informacja do wszystkich dotarła, chociaż... przecież tablice ogłoszeń mamy:)
                                    • Gość: Gosia Re: Spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:12
                                      Tylko mam wrażenie, że niewieleosób czyta te ogłoszenia.
                                      Powieszę dzisiaj ogłoszeniew 212, niech każdy powiesi w swojej i powinnoprzyjść
                                      kilka osób (mam nadzieję).
                                      To w takim razie do zobaczenia w sobote o .....godz.
                                      • krzych_z Re: Spotkanie 01.02.06, 17:12
                                        Witam!
                                        Sobota wieczorem będzie ok. O 16-stej nie jest jeszcze ciemno, więc można
                                        spotkać się tam gdzie zawsze. Szkoda, że narazie jest mało chętnych. Może
                                        ogłoszenia jeszcze parę osób przyciągną, by było nas jak najwięcej.
                                        krzysiek
                                        • matlik Re: Spotkanie 02.02.06, 09:52
                                          OK Sobota godzina 16

pozdrawiam
                          • krzych_z Re: i co dalej ? 31.01.06, 12:36
                            W temacie usterek: z podaniami zgłaszającymi usterki odsyłają nas do Major
                            Domusa, który dopiero ma orzec czy są to usterki "gwarancyjne" i ew.
                            interweniować w GEO. Sprawa jak dla mnie jest o tyle niejasna, że MD na zarządcę
                            wybrało sobie GEO i chyba to właśnie oni powinni być dla nas stroną,
                            bezpośrednio, a nie przez "swojego" zarządcę. Poza tym nie przedstawiono nam
                            nawet propozycji co do opłat, tylko postawiono przed faktem dokonanym i prawie
                            każdy płaci czynsz, bez względu czy się zgadza z jego wysokością czy nie. Poza
                            tym, być może bezprawne jest też pobieranie opłat w momencie kiedy nie mamy
                            zgody na zamieszkanie, czyli faktycznie to GEO zarządza budynkiem i rozdaje
                            karty jeśli chodzi o czas trwania tej dziwnej sytuacji. Mozna przecież założyc
                            sytuację kiedy wydanie pozwolenia na zamieszkanie będzie przeciągało się
                            miesiącami... i co wtedy??? [A wg prawa na Kosmonautów 206-212 nikt nie mieszka.]
                            pozdr
                            krzysiek
                            • Gość: Gosia Re: i co dalej ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:47
                              ja nie mam nic przeciwko temu by spotkanie odbyło się w czwartek np.o 18-19,
                              alenie wiem czy wszystkim będzie pasowało, wtedy po staleniu naszgo kierunku
                              działania możnaby się zwrócic do Geo, aby zjęli w tej sprawie stenowisko.
                              czekam na wasze stanowisko w sprawie terminu.
                              Gosia
                              • radik Re: i co dalej ? 31.01.06, 17:38
                                preferuję termin czwartkowy g. 19.
                                • Gość: iiron Re: i co dalej ? IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:47
                                  Ja również jestem za terminem czwartkowym. O 19 większość osób jest już po
                                  pracy, a na weekend dużo wyjeżdża.
                                  • itkovian Re: i co dalej ? 31.01.06, 19:08
                                    czwartek - null
                                    sem w pracy - zmiany - jestem ta inna czesc pracujacej ludnosci
                                    sobota do poludnia tez - szef nie jest litosciwy i do 15 zajete
                                    • Gość: Gosia Re: i co dalej ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:24
                                      Jak widać trudnonam ustalić jeden wspólny termin.
                                      Ciężko coś zaplanować.
                                      Może jednak coś ustalicie bo do czwartku został jeden dzień.
                                      Mi pasuje każdy termin po 17 w dni powszednie i cały dzień w weekendy.
                                      Pozdrawiam.
                                      • iiron Re: i co dalej ? 01.02.06, 11:16
                                        To może jednak sobota, ale później, powiedzmy o 16 lub 17? Termin dogodny, z
                                        tego co widzę, dla mnie, itkoviana, Krzyśka i Gosi.Podejmimy decyzję do wieczora
                                        i wywieśmy informację na tablicach w każdej bramie.
                                        Irek
                                        • Gość: Gosia Re: i co dalej ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:57
                                          W takim razie o 16.00 w sobotę.]
                                          Czekam na potwierdzenie.
                                          Mogę w 212 wywiesić taką informację.
                                          Poz
                                          • Gość: iiron Ciepla woda? IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:11
                                            U mnie nie ma cieplej wody!#@!%! To samo bylo wczoraj - tez ok. 24. Czy u Was
                                            takze wystepuja problemy z ciepla woda w nocy?

• matlik Re: Ciepla woda? 02.02.06, 09:53
                                              Hejka Irek, u mnie też już drugi wieczór bez ciepłej wody Q2 !!!!!!
                                              Zaraz dzowie do domusa, co to ma q2 być !!!
                                              • Gość: zuza Sptkanie i ciepła woda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:52
                                                U nas też nie ma ciepłej wody wieczorem od dwóch dni ... super :((

Co do spotkania proszę zróbmy to w sobotę koło 16.0, ja wywieszę dzisiaj kartkę
                                                w bramie 208.Czy jest możliwe, że ktoś z was przyniesie ze soba aparat cyfrowy?
                                                My póki co takiego sprzętu nie posiadamy :( Uważam, że powinniśmy przygotować
                                                materiał dowodowy :) a tak poważnie powinniśmy wykonać zdjęcia wszystkich
                                                usterek, które dotyczą części wspólnych: niedomykające się bramy - standardowo
                                                nr 208, która od początku była spieprzona, jak jeszcze nie mieszkaliśmy pan
                                                cieć otwierał ją na kopa - MASAKRA!!! Każdy z nas wie, co u niego bezpośrednio
                                                piszczyt rawie. A zdjęcia przydadzą się przy tworzeniu zbiorowego protestu i
                                                walki z GEO.

ps. przed chwilą rozmawiałem z panem "zarządcą" z major domusa. Nic nie wie na
                                                temat braków w dostawie ciepłej wody. Norma!!! Prosiłam o wyjaśnienie sytuacji
                                                i telefon. Pan był niepocieszony, że w ogóle musi do mnie zadzwonić. No ale
                                                może łaskawie mnie poinformuje. Słuchajcie czas juz pomysleć o wyborze zarządcy
                                                i zacząć się rozglądac w tej sprawie. Moze pogadamy z mieszkańcami Złotego, tak
                                                na oko wszystko jest u nich zadbane i w miarę logiczne. W przeciwieństwie do
                                                nas: milion ławek, choinki zasadzone według kosmicznego rozmieszczenia - kto to
                                                w ogóle projektował!!!

nic pozdrawiam ciepło i do soboty

plisss spotkajmy się w reszcie i zróbmy coś w końcu!!!
                                                • Gość: iiron Re: Sptkanie i ciepła woda IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:14
                                                  W 206 informacja o spotkaniu jest już wywieszona.
                                                  Do zobaczenia,
                                                  Irek
                                                  • martika1 Re: Sptkanie i ciepła woda 02.02.06, 21:10
                                                    U mnie też nie ma ciepłej wody wieczorem, a dzisiaj żeby było weselej
                                                    spieprzyło się ogrzewanie. Dzwoniłam w tej sprawie gdzie trzeba, ale myślę że
                                                    im więcej osób zadzwoni to może się szybciej ruszą. Podaję namiary : 601-748-704
                                                    To jest numer całodobowy do pana który zajmuje się ponoć naszą kotłownią.
                                                    Pozdrawiam ciepło mimo chłodu.
                                                  • radik Re: Sptkanie i ciepła woda 02.02.06, 21:29
                                                    u mnie też nie grzeje :(((
                                                  • krzych_z Re: Sptkanie i ciepła woda 02.02.06, 22:22
                                                    kurcze.... trzeba było nie narzekać na brak ciepłej wody, teraz na złość
                                                    wyłączyli jeszcze ogrzewanie. Chcą nas wykończyć, żebyśmy się pochorowali i na
                                                    spotkanie nikt nie przyjdzie;) Ubieram swetr, będę spał w dresie i czapce, i
                                                    byle do soboty...
                                                  • Gość: Gosia Re: Sptkanie i ciepła woda IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:23
                                                    Przed chwilą dzwoniłam do Majordomusa i pan Mielniczyk powiedział, że ten pan od kotłowni wie o wszystkim i ma nadzieję, że jeszcze w nocy to naprawi.
                                                    Mam nadzieję że rano będzie ciepła woda i cieplutko w domku, bo zamarzamy.
                                                    Trzymajcie się ciepło
                                                    Pozdrawiam
                                                • krzych_z Re: Sptkanie i ciepła woda 02.02.06, 22:28
                                                  zarządcy wybrać nie możemy, mamy go narzuconego z góry i jesteśmy do niego
                                                  przywiązani jak Jaś do Małgosi. U sąsiadów zarządcą jest developer, układ
                                                  marzenie - poza tym firma wrocławska i dość solidna, więc mają prawo być
                                                  zadowoleni. Wątpię, czy zechcą zarządzać też naszym osiedlem. Na znalezienie
                                                  następcy Majora mamy mnóstwo czasu, bo nastąpi to najwcześniej pół roku po
                                                  pozwoleniu na zamieszkanie, czyli gdzieś za ok rok.
                                                  • Gość: Gosia W końcu zrobiło się cieplutko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:39
                                                    U nas już w nocy była ciepła woda i ciepłe kaloryfery.
                                                    A jak u Was?
                                                  • matlik Re: W końcu zrobiło się cieplutko! 03.02.06, 14:59
                                                    Hejka,
                                                    z rana jet ciepło.
                                                    Przwda wychodzi wieczorem tak koło 20.
                                                    Dzwoniłem właśnie do Majorka.
                                                    Niby mają powiadomić firmę zarządzającą naszym węzłem.

2 dni temu zgłosiłem niedziałający włącznik światła w klatce 206, popsuty
                                                    domofon i niedomykające się drzwi i naprawili.
                                                    Domofon juz działa, włącznik zqaczął działać.

PS Latarnię która świeciła budopolowi na nasz koszt (jedyn od ulicy) po moim
                                                    ostatnim telefonie też wyłączyli.

Zgłaszajcie wszytko i szybko :)

PS Mam nadzieje iż dziś wieczorem będzie zarówno ciepła woda jak i działąjące
                                                    ogrzewanie :)

pozdrawiam
                                                    Marek

• itkovian Re: W końcu zrobiło się cieplutko! 03.02.06, 19:40
                                                    witam

oki ... w sobote powinno mi sie udac.
                                                    jesli potrzeba aparatu cyfrowego chetnie sluze pomoca.
                                                    poki sem w domu moge cyknac kilka fotek do sasiedzkiego albumu.

teraz jestem w pracy - wiec namiar by gg podam pozniej - niepamiec moja jest
                                                    wielka. email - crantis@o2.pl

pozdrowienia i do zobaczenia

• Gość: Lelek Re: Sptkanie i ciepła woda IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:54
                                                    W kwestii tego czy WRO-BUD bedzie chcial zarzadzac, czy nie - trzeba go
                                                    zapytac.
                                                    Ktos jest chetny, zeby wykonac telefon ?

Lelek ( Kos 206/4 )
                                                  • krzych_z Re: Sptkanie i ciepła woda 04.02.06, 19:02
                                                    Nie ma problemu, jutro do nich zadzwonię, a może nawet podjadę - myślę, że i od
                                                    nich mogę dowiedzieć się czegoś ciekawego w naszych sprawach.
    • krzych_z Godz. 16.00 - zaczynamy spotkanie! 04.02.06, 15:52
      Drodzy Sąsiedzi!
      Już czas ubrać się i wyjśc na spotkanie. Czekamy!
      • Gość: Tomek ( Lelek ) PO SPOTKANIU - ustalenia IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:42
        Hej,
        Tak jak ustalilismy podaje Wam moj adres e-mail.
        Podeslijcie mi swoje adresy - na poczatek zrobie liste na yahoo.com i bede
        czekal na Wasze komentarze.
        W miedzyczasie spotkam sie z P.D w drugim temacie.

Moj e-mail tleligdowicz_@_o2.pl ( usuncie dwa podkreslniki !!!!! )

Pozdr,
        Tomek ( Kos 206/4 )
        • Gość: Lelek IV Stopien zasilania ??? IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:11
          Czy wy tez przed momentem straciliscie prad?
          Maly sabotaz?
          Lelek
          • radik Re: IV Stopien zasilania ??? 04.02.06, 18:28
            tak
          • krzych_z Re: IV Stopien zasilania ??? 04.02.06, 19:07
            kurna! jeszcze raz i padnie komp... nie wiem dlaczego w centrum takie numery z
            prądem się praktycznie nie zdażały a tu kolejny raz zanik napięcia (plus jedna
            większa awaria).
            do mnie proszę na maila: krzysztofzet@wp.pl
            • Gość: Cacy Re: IV Stopien zasilania ??? IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:37
              No to ja zapodam swym adresem aby i mnie cos nie ominelo ( zgodnie z
              dzisiejszymi ustaleniami ) slawekcal@interia.pl ;}
              • g_4 Re: IV Stopien zasilania ??? 05.02.06, 00:04
                piotr.pum@wp.pl
                proszę o info na ten adres
                212/10
                • g_4 Re: IV Stopien zasilania ??? 05.02.06, 00:37
                  Założyłem forum prywatne.
                  Zainteresowani proszę o podanie logów z gazety na e-maila.
                  Aby pisać na forum prywatnym trzeba zalogować się na gazecie.
                  • matlik Tekst zgloszenia usterko do developera 05.02.06, 03:18
                    Witam,

zgdonie z obietnica ponizej tekst usterki z gazety.

pozdrawiam
                    Marek

Warszawa 3 stycznia 2005

Do

Firmy Deweloperskiej

Skok

Nazywam się Witold Kowalski, jestem właścicielem mieszkania przy ul. Jaśminowej
                    4. W trakcie użytkowania lokalu zauważyłem, że odpadają płytki na tarasie.

Zgodnie z art. 556 kodeksu cywilnego domagam się usunięcia wady w ciągu 14 dni.

Podpisano

Witold Kowalski
                    • krzych_z Re: Tekst zgloszenia usterko do developera 05.02.06, 12:11
                      Czy usterki można zgłaszać mailem i wystarczy potwierdzenie o odczytaniu
                      wiadomości, czy trzeba to zrobić osobiście w siedzibie GEO? Poza tym zapewne
                      poraz kolejny zostanę odesłany do zarządcy.
                      • tleligdowicz Re: Tekst zgloszenia usterko do developera 05.02.06, 22:38
                        Wydaje mi sie ze takie pismo , trzeba do nich wyslac poleconym z potwierdzeniem
                        odbioru.
                        Lub zaniesc osobiscie.
                        • matlik Re: Tekst zgloszenia usterko do developera 05.02.06, 22:46
                          dokładnie,
                          najlepiej wysłać poleconym lub wydrukować 2 kopie, jedną zostawić a na drugiej
                          kazać sobie wbić pieczątkę "wpłyneło dnia ..." i podpis pani.

pzdr
                          Marek
                        • matlik Re: Tekst zgloszenia usterko do developera 05.02.06, 22:51
                          chmm powinno się poleconym lub za potwierdzeniem odbioru ale jesli chodzi o
                          małe usterki to ja na razie bede pisałem mailem do majorka i geo.

Acha i skreśle zdanie "w trakcie użytkowania mieszkania" ponieważ jeszcze nie
                          użytkuje mieszkania oczywiście :)

pzdr
                          Marek

• radik Re: IV Stopien zasilania ??? 05.02.06, 10:17
                    Ok, to dopisz prosze mojego loga: radik
                    • kikaaaa Re: IV Stopien zasilania ??? 05.02.06, 12:54
                      dopisuję swojego loga: kikaaaa
                      Gosia 212/7
                      U mnie też wczoraj migał prąd,
                      wszystkie usterki zgłaszam mailem za potwierdzeniem odczytu.
                      Nie mam czasu na ciągłe bieganie do geo
                      • barnog proszę o info 06.02.06, 07:40
                        Witam!

Niestety nie mogłem byc na spotkaniu w sobote :(, szkole sie w łikendy:)

Prosze o info co ustaliliście na spotkaniu,plissssssss

mój mailik: barnog@gazeta.pl
                      • barnog Re: IV Stopien zasilania ??? 06.02.06, 07:41
                        proszę o info co ustaliliście w sobote, nie mogłem przyjsc:(

jakby co to moj mail:barnog@gazeta.pl

z góry dzięki
                        • g_4 Re: IV Stopien zasilania ??? 07.02.06, 00:11
                          Wszystkich zainteresowanych mieszkańców naszego bloku zapraszamy na prywatne
                          forum na gazecie.pl
                          Wyrolowani.

Piszać i czytać mogą tylko osoby zatwierdzone przez moderatorów: g_4 i
                          krzych_z .

Zapraszamy!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: Gość Antena zbiorcza IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 07.02.06, 15:03
                            Szanowni Państwo,

jezeli ktoś posiada maila lub ma inny kontakt z Waszym zarządcą to proszę go
                            poinformować o promocji CYFRY + dla deweloperów i zarządców budynku (polega to
                            na 1 antenie zbiorczej zasady działania jak telewizji kablowej).
                            • Gość: Peter Re: Antena zbiorcza IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 07.02.06, 15:39
                              Dzwoniłem do cyfry + i faktycznie istnieje możliwość podłączenia anteny
                              zbiorczej .Mają rózne pakiety w zależności od ilości kanałów najtańszy to 24 zł
                              miesięcznie ale tam jest około 25 kanałów oraz stacje radiowe najdroższy ponad
                              100 zł za 400 programów.Jeżeli chodzi o montaż anteny to wyceniają w rozbiciu
                              na mieszkańców jedną wspólną antenę na dachu.
                              Każdy lokator ma możliwość na indywidualny pakiet.
                              Podałem dystrybutorowi telefon do naszego zarządcy ciekawe jak majordomus do
                              tego tematu się ustawi.
                              Podaję też telefon do cyfry + 604 636 636
                            • kikaaaa Odbiór budynku - najnowsze informacje 07.02.06, 15:39
                              Mam najnowsze informacje od Pan z geo.
                              ustalono termin odbioru budynku 20-02-2006, papiery będą wydaneok. 22-02-2006
                              Nasz deweloper nie przewiduj niespodzianek, ma pozytywne opinie od odpowiednich
                              służb.
                              Bądźmy dobrej mysli,Panie w geo są poddenerwowane gdy zadaje się im rudne
                              pytania.
                              W każdym bądź razie ten pan mówił konkretnie.
                              Na forum prywatnym Wyrolowani zamieściłam troche interesujących faktów.
                              pozdrawiam
                              Gosia
                              • iiron Re: Odbiór budynku - najnowsze informacje 07.02.06, 17:17
                                No to za 2 tygodnie zobaczymy czy slowa pana z geo sie potwierdza...

A jezeli chodzi o forum prywatne, to prosze o dostep.

Pozdrawiam,
                                Irek
                                • Gość: CACY Re: Odbiór budynku - najnowsze informacje IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:26
                                  No i niby jak mam wejsc na to forum moze ktos dam mi znac ps. maila juz w tej
                                  sprawie wysylalem .....jak by co to czekam na wiesci gg.1138064
                                  • g_4 Re: Odbiór budynku - najnowsze informacje 07.02.06, 23:43
                                    Jak już pisałem aby wejść na nowe forum należy się zalogować na gazecie.pl
                                    i podać swój mi albo krzych_z .Pozdrawiak
                                    • iiron Re: Odbiór budynku - najnowsze informacje 08.02.06, 09:14
                                      Ja wczoraj wysłałem maila i nadal nie mam dostępu. Mój login na gazecie: iiron
                                      Pozdrawiam,
                                      Irek
                                      • matlik Ustalenia ze spotkania 08.02.06, 13:58
                                        Witam,
                                        zgodnie z obietnica zadzwonilem do pewnego miejsca (tak jak sie umawialismy na
                                        spotkaniu). planuje sie wybrac tam w tym, moze next week.
                                        Osoby zainteresowane dolaczeniem prosze o kontakt (user matlik)

PS G_4 kiedy dopiszesz mnie do wyrolowanych ;)

pozdrawiam
                                        Marek
                                  • Gość: maciek Re: Odbiór budynku - najnowsze informacje IP: *.isp.pl 22.02.06, 08:35
                                    Witam wszystkich, mam pytanie, czy wiecie jak wygląda sprawa odbioru budynku?
                                    Podobno miał on miejsce 20.02 między 11, a 12? ODEBRALI???????
                                    • krzych_z Re: Odbiór budynku - najnowsze informacje 22.02.06, 17:57
                                      nie odebrali:(:(:(
                                      można, się było poraz setny łudzić, że wszystko pójdzie tak jak powinno
                                      przynajmniej w tej kwestii. W końcu na komisję czekalismy 2 miesiące od złożenia
                                      wniosku do PINB (jak ktoś nie wie jeszcze dlaczego to odpowiem), jak już
                                      przyszła, to na darmo... czekamy dalej.
    • krzych_z Forum z o.o. 08.02.06, 18:38
      Mamy to na czym nam zależało, czyli forum z ograniczonym dostępem, tylko co z
      tego... czyżby nadal były problemy z zalogowaniem? Dzisiaj wszystko zostanie
      wyjaśnione i wszyscy zainteresowani zostaną wpisani na listę.
      krzysiek
      • klpi forum 09.02.06, 11:58
        witam, niestety nie mogłam być w sobotę na spotkaniu dopadło mnie grypsko i
        leżałam w łózku :( Proszę o wpisanie mnie na "czarną liste" :)mój login to:
        klpi - zuza i bart, 208/7
        pozdrawiam
      • klpi Re: Forum z o.o. 09.02.06, 12:01
        witam:) niestety nie mogłam być na spotkaniu w sobotę bo dopadło mnie grypsko i
        leżałam w łózku :( Proszę o wpisanie na "czarną listę :) mój login to: klpi
        (zuza 208/7)
        pozdrawiam
      • g_4 Re: Forum z o.o. 10.02.06, 21:09
        Witam wszystkich .
        Osoby chętne do korzystania z forum prywatnego nie posiadające jeszcze dostępu
        proszone są zgłoszenie prośby o dopisanie do osób upoważnionych oraz o
        przesłanie adresu (numer bramy i mieszkania)na adres g_4 lub krzych_z . Innej
        formy niema!!!
        Przypominam że forum WYROLOWANI jest tylko dla mieszkańców kosmonautów 206-210.
        • martika1 Re: Forum z o.o. 10.02.06, 23:22
          Miało być 206-212 :)
          • szelmar Pytanie do rodziców dzieci w wieku szkolnym 13.02.06, 09:20
            Jako przyszli mieszkańcy II etapu szukamy opinii o Szkole Podstawowej nr 24 na
            Złotnikach, do której chcemy posłać nasze dziecko. Czy macie juz jakieś
            doświadczenia? Czy jest bezpiecznie, jaki jest poziom, jaka kadra nauczycielska?
            Bedziemy wdzięczni za wszelkie uwagi.
            • g_4 Re: Pytanie do rodziców dzieci w wieku szkolnym 13.02.06, 18:29
              Moja córka miała tam chodzić, byłem nawet na pierwszym spotkaniu z
              nauczycielkami i panią dyrektor, jednak ostatecznie zrezygnowaliśmy z tej
              szkoły. Szkoła mała, kameralna myślę że całkiem przyjazna i ponoć wg. pani
              dyrektor uczniowie zajmują wysokie miejsca w olimpiadach oraz w różnych
              testach , więc poziom też nienajgorszy. Dla nas minusem który przeważył i
              zadecydował jednocześnie o wyborze innej placówki był czas pracy świetlicy.
              Właściwie czynna jest dopiero po lekcjach dzieci, ok. 11.00 chyba , a szkoła
              czynna miała być od 7.30. O tej porze to my z żoną musimy być już w pracy i
              dziecko musiałoby stać chyba pod szkołą, a jest za małe żeby samo wyszło z
              domu. Niestety. Musieliśmy znależć inną szkołę.
    • krzych_z Jesteście??? 15.02.06, 19:36
      Co się stało, że jest taka cisza? Czy wszyscy działają w terenie i nikt nie ma
      czasu pisać? Dalsza część na:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36927krzysiek
      • krzych_z Re: Jesteście??? 16.02.06, 18:58
        qurna... link nie działa, to może tak:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36927&w=36875324&a=36875324
    • m.u84 zapytanie o negocjację umowy 19.02.06, 21:26
      Chciałabym zapytać, czy ktoś z Was negocjował u GEO cenę mieszkania przy jednorazowej wpłacie 100% i czy to w ogóle u nich ma sens - babka w biurze zdaje się być niezbyt elastyczna w takich sprawach.
      Zamierzam kupić mieszkanie w IV etapie na Piastowskim i zbieram informacje do "walki" :)

Z góry dzięki za info.

PS Wiem, że wiele biur nieruchomości przy wpłacie 100% spuszcza z ceny 1,5 - 3%.

• matlik Re: zapytanie o negocjację umowy 20.02.06, 11:55
        Hejka,
        cene jak cene ale nie podpisuj chłopie takiej umowy przedwstępnej !!!!
        Pokaż ją prawnikowi !!!
        Polecam darmowego prawnika w Urzędzie Ochrony Konsumenta i Konkurencji
        www.9477.pl/miejski_rzecznik_konsum._wroclaw.php.

Z usług darmowj porady prawnej mogą kozrystać osoby będące zameldowane we
        Wrocławiu (jeśli nie jesteś weź ze sobą znajomego z Wrocka).

W firmie As-Bau udało się znajoimemu wynegcojować odsetki ustawowe za każdy
        dzień zwłoki w oddaniu mieszkania powyżej 1 miesiąca !!!

Nie daj się zrobić w konika.

Maszy pytania pisz matlik@gazeta.pl

pzdr
        Marek
        • m.u84 Re: zapytanie o negocjację umowy 20.02.06, 14:01
          Dzięki za troskę, ale w Klubie Ochrony Kunsumenta (na Piłsudskiego) już byłam i tam radca prawny stwierdzł, że zarówno umowa przedwstępna jak i rezerwacyjna wyglądają ok.
          Dlatego może mi napiszesz, matlik, co dokładnie Ci się w tej umowie nie podoba, skoro piszesz by nie potpisywać "takiej" umowy.

Oczywiście można się sprzeczać, że np. dlaczego my mamy płacić 50 zł za dzień zwłoki z remontem, a oni nam jedynie 400 za miesiąc... ale tego Geo i tak nie uwzględni, bo "oni muszą te 400 zł wypłacić włascicielom wszystkich mieszkań" itd. Do takich zmian trzeba się umówić z większą liczbą osób, które chcą poprawek w umowie - wtedy może Geo by się ugięło.

• iiron Re: zapytanie o negocjację umowy 20.02.06, 15:25
            w odpowiedzi proponuję prześledzić cały ten wątek na forum...

Nawet tych 400 zł kary i tak nie zobaczysz, bo dzień przed upływem terminu
            inspektor GEO wpisze do dziennika budowy zakończenie prac. Umowa jest
            niesymetryczna i nie daje Tobie żadnych praw. My, niestety, już się o tym
            przekonaliśmy...
            • m.u84 Re: zapytanie o negocjację umowy 20.02.06, 15:36
              Zdaję sobie sprawę z tego, że umowa jest niesymetryczna. Jednakże nie widzę możliwości zmienienia tegoż, a zrezygnować z mieszkania bym jednak z tego powodu nie chciała. Zwłaszcza, że umowy innych deweloperów wyglądają bardzo podobnie, niestety.
              • Gość: iiron Re: zapytanie o negocjację umowy IP: *.siemens.ch 20.02.06, 17:42
                Oczywiście rozumiem. Byłem w podobnej sytuacji rok temu. I wtedy zdecydowałem,
                że skoro GEO jest członkiem PZFD i stosuje (ok. - nie stosuje, ale przynajmniej
                powinno) Kodeks Dobrych Praktyk, to na pewno nie będzie źle. Zwłaszcza, że
                zbliżał się koniec miesiąca, a to oznaczało indeksację o 0,5%. Pani w biurze
                przekonywała, że ewentualne zmiany muszą być konsultowane z Krakowem, co może
                trochę potrwać...

A jednak teraz dowiaduję się, że są osoby, które zmieniły niektóre zapisy w
                umowie - np. wpłata ostatniej transzy w momencie uzyskania pozwolenia na
                użytkowanie.

Dlaczego trzeba negocjować? Chociażby dlatego, że do tej pory nie możemy
                mieszkać, bo po 4 miesiącach od rzekomego zakończenia budowy (wpis inspektora
                GEO 30 września), a po 6 miesiącach od planowego zakończenia budowy budynek nie
                został odebrany przez miasto!
                • m.u84 Re: zapytanie o negocjację umowy 20.02.06, 20:37
                  "Nawet tych 400 zł kary i tak nie zobaczysz, bo dzień przed upływem terminu
                  inspektor GEO wpisze do dziennika budowy zakończenie prac."

Zastanawia mnie to. Powiedzcie, jak to było u Was możliwe? Bo z tego, co się orientuję, nie można ot tak sobie wpisać do dziennika budowy zakończenia prac, jesli te prace zakończone nie są. Przecież ktoś (właściciele mieszkań?) musi pokwitować odbiór mieszkań, a zatem zgodzić się na obecny w dniu odbioru stan budynku.
                  A jeśli budynek nie jest ukończony, to inspektor budowy nie może zakończenia pokwitować, bo taki ktoś zwyczajnie naraziłby się na utratę pracy.
                  Wiecie, jakieś prawo w tym naszym kraju jednak obowiązuje.
                  • krzych_z Re: zapytanie o negocjację umowy 20.02.06, 21:30
                    Wiesz co... jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że przed zakupem mieszkania
                    trafiłaś na to forum i możesz dowiedzieć się kilku ciekawych rzeczy, są osoby,
                    które starają się podpowiedzieć na co i jak zwrócić uwagę. Ja podobnie jak Irek
                    (i inni) podpisałem umowę "na szybko" bo pani w GEO straszyła indeksacją i
                    podwyżką od następnego miesiąca, nie konsultowałem z żadnym prawnikiem, nie
                    miałem podstaw by nie wierzyć w solidnośc firmy i dobrze skonstruowaną umowę.
                    Umowa jest poprawna, ale tylko od strony sprzedającego i to jeszcze można
                    znaleźć kilka nieścisłości. Widzę pewną naiwność z Twojej strony, ponieważ na
                    sugestie kolegów odnośnie niesymetryczności i konkretnych zapisów odpowiadasz,
                    że to problem zmienić cokolwiek a w naszym państwie obowiązuje jakieś prawo...
                    Moja rada - poświęć (o ile jeszcze tego nie zrobiłaś) kilka godzin na
                    prześledzenie całego forum (jedyne 670 postów), jeden dzień i 400-500 zł na
                    dobrego prawnika, który poradzi jak zabezpieczyć się np przed nieterminowym
                    oddaniem mieszkania. Jak chcesz to mogę policzyć ile na tym się traci - tak "na
                    oko" mogę powiedzieć, że ja straciłem kilka tysięcy (i wierz mi, że nie przesadzam).
                    Jeżeli masz czas i kasę, to nie masz się czym przejmować i podpisuj.
                    Pozdrawiam
                    krzysiek
                    • m.u84 Re: zapytanie o negocjację umowy 20.02.06, 22:14
                      Bardzo chetnie wydam kilkaset złotych na prawnika, jeśli tylko ów prawnik pomoże mi skłonić Geo do zmian w umowie. Ja WIEM, co jest z tym pismem nie tak (konsultowałam je z radcami i znajomymi prawnikami), ale jednak ta wiedza wiele mi w tym momencie nie daje, bo Geo i tak się nie zgadza na zmiany. Jeśli znacie prawnika, który posiada jakiś cudowny dar przekonywania (hipnoza zastosowana na panią w biurze?), to chętnie skorzystam.

Biurio zaproponowało mi, że mogę ostatnią transzę wpłacić w dniu odbierania kluczy do mieszkania. Ja jednak zastanawiam się nad wpłaceniem 100% od razu, bo nie chcę tracić tego pół procenta miesięcznie.
                      • krzych_z Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 00:24
                        teraz są oporni i nie godzą się na zmiany, bo: 1. na rynku nadal jest ogromne
                        zapotrzebowanie na mieszkania, więc jeśli nie Ty, przyjdzie inny "jeleń" (sorki)
                        2. po kilku miesiącach nie zgadzając się z czymś tam (być może) usłyszysz to co
                        ja: "...trzeba było negocjować warunki umowy, proszę zobaczyć - są tacy, którzy
                        zmienili to i to i nie mają takich problemów jak Pan..."
                        a propo's:
                        > Biurio zaproponowało mi, że mogę ostatnią transzę wpłacić w dniu odbieraniaklu
                        > czy do mieszkania. Ja jednak zastanawiam się nad wpłaceniem 100% od razu, boni
                        > e chcę tracić tego pół procenta miesięcznie.
                        ostatnia transza w momencie odbierania kluczy... a wiesz, że otrzymaliśmy klucze
                        4 mies temu i do dzisiaj nikt nie może legalnie tu zamieszkać? A jakby tak PIB
                        nałożył karę, to kogo nią obciążą??? oczywiście mieszkańców - to też jest w
                        umowie. Skoro zastanawiasz się nad wpłatą 100% na raz to już jedną odpowiedź
                        znam - kasę masz, więc nie ma problemu dla Ciebie, że za miesiąc od przelania
                        kwoty będziesz spłacać kredyt i ponosić koszty związane z obecnym mieszkaniem,
                        bez względu jak długo opóźni się zakończenie budowy. Przejmować się więc nie ma
                        co, odbierzesz w takim stanie jakim będzie, wpuścisz ekipę, która wszystko
                        wyrówna i będzie OK. I być może nawet będziesz należeć do osób, które będą
                        zadowolone ze współpracy z Szanownym Inwestorem.
                        • m.u84 Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 11:45

> a wiesz, że otrzymaliśmy klucze
                          > 4 mies temu i do dzisiaj nikt nie może legalnie tu zamieszkać?

Nie rozumiem, dlaczego? Nie bardzo mogę wywnioskować to z poprzednich Waszych postów (które przeczytałam wszystkie, uff).

> umowie. Skoro zastanawiasz się nad wpłatą 100% na raz to już jedną odpowiedź
                          > znam - kasę masz, więc nie ma problemu dla Ciebie, że za miesiąc od przelania
                          > kwoty będziesz spłacać kredyt i ponosić koszty związane z obecnym mieszkaniem,
                          > bez względu jak długo opóźni się zakończenie budowy.

U mnie to również nie jest takie proste, jakby się mogło wydawać. Również zalezy mi na tym, by wszystkie formalności zostały załatwione w z góry określonym czasie.

> Przejmować się więc nie ma
                          > co, odbierzesz w takim stanie jakim będzie, wpuścisz ekipę, która wszystko
                          > wyrówna i będzie OK. I być może nawet będziesz należeć do osób, które będą
                          > zadowolone ze współpracy z Szanownym Inwestorem.

Póki co chcę dmuchać na zimne i dlatego zabezpieczam się jak mogę. Dlatego też wypytuję innych o zdanie. Jestem bardzo wdzięczna za odpowiedzi - zobaczę, jak to u nas będzie. Podobno na Krzywoustego nie było takich problemow, jak na Kosmonautów. Pozostaje mieć nadzieję.

Życzę powodzenia i szybkiego załatwienia spraw z Geo.
                          • kikaaaa Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 12:16
                            Nie możemy legalnie mieszkać dopóki budynek nie zostanie odebrany przez
                            Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego a nasz jeszcze nie został.
          • matlik Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 13:31
            Albo radca prawny chciał cię zbyć, albo miałaś pecha i trafiłaś na jakiegoś
            lewego prawnika. Sorki ale byłem z ta umową na konsultacjach u 3 prawników:
            1. W Federacji Konsumentów 2. W Urzędzie Ochrony Konusmenta i Konkurencji 3. U
            znajomego prawnika. Wszyscy mieli zastrzeżenia do umowy przedwstępnej.
            Najbardziej w umowie nie podobało mi sie to iż, jesli ty spóźnisz się z wpłatą
            transzy płacisz odsetki ustawowe a geo jedynie 400 zł za miesiąc jesli wpis o
            zakończeniu budowy opóźni się o więcej niż 2 miesiące. Dla porównania w firmie
            Asbau można wynegocjować odestki ustaweowe dla ciebie już po miesiącu (jako
            przykład podaje firmę asbau ponieważ negocjowałem tam warunki umowy dla
            znajomej, i tam się duuużo dało wynegocjować). Kolejna rzecz: płacisz za
            powierchnię mieszkania "wegdług zamieszczonego w projekcie zwymiarowania w
            świetle ścian stanu surowego" a to co otzrymasz zostanie ponownie zmierzone ale
            tylko do obliczenia "wielkości zbywalnych", czyli płacisz za 72 m2 otzrymujesz
            70 m2 i jest wdług umowy ok. Znów dla porównania w asbau po odbiorze ma miejsce
            rozliczenie i jeśli wybudowali ci mieszkanie mniejsze o więcej niż np 1%
            zapłaconej powierchni otrzymujesz zwrto kasy. Ruraż zamiast instalacji
            antenowej. Ale najbardziej irytujące było nieinformowanie o niczym swych
            klientów przez geo. Inne firmy informują jakie typ drzi zewnętrznych i
            wenętrznych planują wstawić, jeśli to nie odpowiada komuś można wybrać sobie
            inne drzwi tego producenta (nawet dostajesz kolorowy katalog producenta).

i wiele innych ...

PS Czy ty nie jesteś czasem kimś z geo ??

• m.u84 Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 14:08
              > Wszyscy mieli zastrzeżenia do umowy przedwstępnej.
              > Najbardziej w umowie nie podobało mi sie to iż, jesli ty spóźnisz się z wpłatą
              > transzy płacisz odsetki ustawowe a geo jedynie 400 zł za miesiąc jesli wpis o
              > zakończeniu budowy opóźni się o więcej niż 2 miesiące.

Tak, to też się moim prawnikom/radcom prawnym nie podobało, o czym napisałam już wcześniej. Ale napisałam też, że Geo nie zgadza się na zmiany w tym przypadku. Co mogę jeszcze zrobić? Może mi doradzisz, skoro jesteś taki pewny siebie?

> Kolejna rzecz: płacisz za
              > powierchnię mieszkania "wegdług zamieszczonego w projekcie zwymiarowania w
              > świetle ścian stanu surowego" a to co otzrymasz zostanie ponownie zmierzone >ale
              > tylko do obliczenia "wielkości zbywalnych", czyli płacisz za 72 m2 otzrymujesz
              > 70 m2 i jest wdług umowy ok.

Wiem, to mam zamiar negocjować przy najbliższej wizycie w biurze.

> Ruraż zamiast instalacji
              > antenowej.
              > Ale najbardziej irytujące było nieinformowanie o niczym swych
              > klientów przez geo. Inne firmy informują jakie typ drzi zewnętrznych i
              > wenętrznych planują wstawić, jeśli to nie odpowiada komuś można wybrać sobie
              > inne drzwi tego producenta

Kwestia z anteną mnie nie interesuje z wielu względów. Natomiast drzwi... No wiesz, mnie w Geo powiedzieli, jakie to będą drzwi, a dokładny ich model przedstawią na 8 miesięcy przed oddaniem budynku.

> PS Czy ty nie jesteś czasem kimś z geo ??

A Ty z Asbau? ;)

Mówisz mi o rurażu, o drzwiach, o niesymetrycznej umowie... A ja powtarzam, że WIEM o tym i zdaję sobie z tego sprawę. I myślę, że wiele ludzi z tego forum, którzy podpisali z Geo umowę, też to wiedziało. I teraz zadam pytanie - jeśli Geo nie zgodzi się na wprowadzenie tych zmian, to miałabym rezygnować z zakupu tego mieszkania? Serio pytam. Bo skoro Geo jest takie złe, to nie opłaca się w to "bagno" pchać.
              Tyle, że ludzie z os. Piastowskiego są zadowoleni (chodziłam po mieszkaniach i pytałam).
              • iiron Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 14:16
                Ze strony mieszkańców z ul. Kosmonautów chyba wszystko już zostało powiedziane
                (a resztę można doczytać w postach na forum). Pozostaje więc życzyć powodzenia i
                szybkiego, legalnego zamieszkania w Twoim nowym, dobrze wykonanym mieszkaniu na
                oś. Piastowskim...
                • m.u84 Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 14:26
                  Dziękuję bardzo.
                  Ja raz jeszcze życzę Wam wszystkim pomyślnego załatwienia własnych spraw - tylko że ja zyczę tego bez ironii w głosie (klawiaturze).

Nie mam złudzeń i wiem, że nie wszystko będzie tak, jak chcę. Ale też nie mam pieniędzy i czasu, by wybierać między oferatmi droższych biur, których umowy będą oprawione w złoto. A bardzo bym chciała.

Miłego dnia!
                  • matlik Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 18:29
                    Pewna część znajomych pytała mnie również o zdanie na temat geo (właściwie to i
                    budopolu jako generalnego wykonawcy), ja odpowiadam tak:

"Jeśli masz czas i chęci aby studiować przepisy budowlane, nastepnie pisac
                    pisma kłócić się z nimi, itp. to super kupuj dostaniesz w zamian dość tanie
                    mieszkanie (bynajmniej tak było w styczniu 2005), ale jeśli po prostu chesz
                    mieć dobrze wykonane mieszkanie i nie masz czasu aby chodzić, sprawdzać,
                    mierzyć to poszukaj sobie innego developera".

Czemu wspominam o firmie As-bau ?
                    Ponieważ widzę kolosalną różnicę w podejściu do klienta pomiędzy tymi
                    developerami. Jakoś tam można wszytko wynegocjować, a tu nic - to też o czymś
                    mówi.

Może te problemy występują tylko na Kosmonautów (Budopol), ja też przed
                    podpisaniem umowy przedwstępnej pytałem o opinię mieszkańców z Krzywoustego.

Problem jest tylko taki, iż tam budował inny generalny wykonawca.

Życzę Ci mądrego, abyś podjęła najleszą decyzję.

pozdrawiam serdecznie
                    Marek
                    • m.u84 Re: zapytanie o negocjację umowy 21.02.06, 19:51
                      To jeszcze odpowiem :)

> Ponieważ widzę kolosalną różnicę w podejściu do klienta pomiędzy tymi
                      > developerami. Jakoś tam można wszytko wynegocjować, a tu nic - to też o czymś
                      > mówi.

Pewnie, że mówi. Dobrze wiem, że Geo jest toporne i niechetne we współpracy. Oni dobrze wiedzą, że są tani. Podejrzewam, że u innych deweloperów, którzy bez mrugnięcia okiem zmieniają w umowie co tylko klient chce, te zmiany są tak jakby "wliczone w cenę" - z góry przewidziane. No cóż, mnie pozostanie jednak Geo.

> Problem jest tylko taki, iż tam budował inny generalny wykonawca.

Owszem. Rozmawialiśmy o tym z ludźmi w Geo i oni na dźwięk słow "sprawa z Kosmonautów" zrobili się sino-zieloni i zapewnili, że tego podwykonawcy do przetargu już nie zaproszą.
                      Widać każdy może uczyć się na błędach, gdy tylko zechce.

Również pozdrawiam.
                      • Gość: Sąsiad Geo zaciera ręce IP: *.plusgsm.pl 27.02.06, 23:11
                        I co cisza ? myślę że przez Waszą nieudolność i brak wiary GEO wygrało z nami
                        tą bitwę ale chyba nie wojnę TAK ŁATWO SIĘ PODDAJECIE !!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: kikaaaa Re: Geo zaciera ręce IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 06:36
                          A o jakiej ciszy piszesz?
                          • krzych_z Re: Geo zaciera ręce 28.02.06, 18:43
                            Po tak długiej ciszy musi wkońcu gdzieś pier....ć (sorry za mój francuski:) ).
                            Więc niech nie zacierają rąk bo jeszcze odcisków dostaną.
                            • martika1 Re: Geo zaciera ręce 28.02.06, 19:31
                              A dlaczego szanowny " Sąsiad " myśli że na forum cisza? Prawdziwi lokatorzy
                              przenieśli się po prostu na swoje " podwórko "czyli nowe forum. Po co ma nas
                              chołota czytać.
                              • barnog Re: Geo zaciera ręce 01.03.06, 07:05
                                hehehe, a sąsiad może by się przedstawił ładnie na forum i
                                uświadomił "nieudolnych" sąsiadów jakie on sam poczynił kroki w sprawie z GEO,
                                bo jakoś nie kojarzę szanownego kolegi.

Czekamy...

Bartek
                              • anetta75 Re: Geo zaciera ręce 01.03.06, 11:09
                                tu chołota.Dzięki..
                                • krzych_z Re: Geo zaciera ręce 01.03.06, 17:37
                                  przepraszam za koleżankę, no chyba, że napisze o co jej chodziło. Wiem, że forum
                                  czytało mnóstwo osób zainteresowanych naszymi kłopotami z developerem. Czytali
                                  nas też ludzie z GEO co mogło być i plusem, bo można było liczyć na to, że w
                                  trosce o dobre imię firmy "coś" zrobią.
                                  Jeżeli chcesz to wciągnę Cię na listę "prywatnego"
                                  P.S.
                                  Jest dokładnie tak jak w Twojej radzie z przed kilku miesięcy:)
                                  • g_4 Re: Geo zaciera ręce 02.03.06, 22:35
                                    Może i jestem nudny ale poraz kolejny przypominam osobą które chciały by
                                    korzystać z forum WYROLOWANI że ze względów bezpieczeństwa należy podać na
                                    mojego maila lub krzych_z numer mieszkania i bramy w celu weryfikacji.Do tej
                                    pory usunołem 7 zgłoszeń do forum ponieważ po tygodniu niedoczekałem się tej
                                    informacji.
                                    Pozdrawaim administrator forum .
                                    • martika1 Re: Geo zaciera ręce 03.03.06, 21:19
                                      Więc wyjaśniam : chołota, to takie osoby na forum, co czytają , głupio
                                      komentują ,nic konkretnego nie doradzą a już napewno nie zrobią w celu
                                      polepszenia jakości życia na naszym osiedlu ,względnie wogóle się nie ujawniają
                                      ale wszystko co przeczytają wykorzystują w stosownym czasie przeciwko nam (
                                      lokatorom ul.Kosmonautów ).Wszystkim tym osobom mówimy wielkie NIEEE ! A
                                      wszystkich pozytywnie nastawionych i dobrze nam życzących ( lokatorów ul.
                                      Kosmonautów- głównie, choć nie tylko ) zapraszamy do nowo powstałego forum
                                      WYROLOWANI.
                                      • Gość: wyrolowany Re: Geo zaciera ręce IP: *.zlotniki.pl / 85.128.102.* 04.03.06, 09:44
                                        powtarzam post, bo powinien być pod tym tematem, a forum czytane jest w różny
                                        sposób:

Hej!
                                        Z bardzo dobrego źródła wiem, że im od tego zacierania rąk już pęcherze
                                        wyskoczyły. Narazie są dość pewni siebie, ale... nie znacie dnia ani godziny a
                                        być może trzeba będzie zwinąć interes i wrócić do Krakowa. Sknerów, wyzyskiwaczy
                                        i oszustów we Wrocławiu nie potrzeba, więc mam nadzieję, że wraz z firmą
                                        wyemigruje całe biuro z Mirosławem Kujawskim na czele.
                                        Narazie uprzedzam poraz kolejny: LUDZIE ZASTANÓWICIE SIĘ ZANIM PODPISZECIE UMOWĘ!
                                  • anetta75 Re: Geo zaciera ręce 15.03.06, 19:05
                                    ok. Rozumiem. pozdrawiam i życzę sukcesów z Waszym Geo. Za Wrobud też cza się
                                    będzie wziąć.....
                                  • anetta75 Re: Geo zaciera ręce 15.03.06, 19:08
                                    Dzięki za propozycję - chętnie skorzystam, również z Waszych doświadczeń - za
                                    Wrobud też czas najwyższy się wziąć....pozdr.A.
    • Gość: wyrolowany Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.zlotniki.pl / 85.128.102.* 04.03.06, 09:40
      Hej!
      Z bardzo dobrego źródła wiem, że im od tego zacierania rąk już pęcherze
      wyskoczyły. Narazie są dość pewni siebie, ale... nie znacie dnia ani godziny a
      być może trzeba będzie zwinąć interes i wrócić do Krakowa. Sknerów, wyzyskiwaczy
      i oszustów we Wrocławiu nie potrzeba, więc mam nadzieję, że wraz z firmą
      wyemigruje całe biuro z Mirosławem Kujawskim na czele.
      Narazie uprzedzam poraz kolejny: LUDZIE ZASTANÓWICIE SIĘ ZANIM PODPISZECIE UMOWĘ!
      • kikaaaa Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 13.03.06, 16:09
        A ja mogę się pod tym tylko podpisać.
        Nadal po 5,5 miesiąca budynek nie został odebrany przez nadzór budowlany.
        Ciekawe ile potrwa podpisywanie aktów notarialnych???????
        • Gość: wyrolowany 2 Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 20.03.06, 19:53
          kolejne 5,5 miesiąca (normalka straciłem nadziję)
          • Gość: m a r c Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.isp.pl 29.03.06, 07:12
            A jak poszedł wczorajszy odbiór????????? Ktos coś wie?????????????????
            • Gość: i4 Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.06, 10:39
              Odbiór poszedł bardzo dobrze. Odebrano wszystkie klucze od lokatorów, zamknięto
              lokale i sporządzono protokół zdawczo-odbiorczy. Podjęto również decyzję, aby w
              II i III etapie w ogóle nie przyznawać kluczy lokatorom. Zredukuje to koszty
              inwestycji i nie narazi lokatorów na niepotrzebne oczekiwanie i stres.
              (01.04.06)
              • iiron Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 03.04.06, 16:19
                Hmmm... a pan i4 może się przedstawić? bo jakieś brednie napisał (i trochę
                zalatuje głosem inwestora?!): nikt ode mnie nie odebrał żadnych kluczy i nie
                zamknął mojego lokalu. Na oficjalną decyzję PINB nadal czekamy, choć, podobno,
                ma być pozytywna.

Gdyby nam nie przyznali kluczy przed odbiorem, to nadal czekalibyśmy na wejście
                do mieszkania - a od planowego terminu zakończenia inwestycji minęło 8 miesięcy!!!!!

Nie wiem więc czy 8 miesięcy można nazwać niepotrzebnym oczekiwaniem i
                niepotrzebnym stresem...
                • Gość: i4 Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 17:30
                  Spójrz na datę wpisu. Specjalnie jest - dodatkowo - podana na końcu. i4 - II
                  etap 6/28. Nie wystarczy przeczytać, trzeba jeszcze przeczytać do końca i
                  zrozumieć :)
                  Jeżeli uda Ci się powstrzymać od komentarza typu, "zobaczymy, jak Ty
                  będziesz... itd", będę wdzięczny.
                  Miłego dnia. 03.04.2006 :)
                  • iiron Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 04.04.06, 10:07
                    Oki, zupełnie zapomniałem, że 01.04 jest dniem szczególnym:) Widać, jeżeli
                    chodzi o ten temat, jestem dość przewrażliwiony...
                    • Gość: Wojtek Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: 81.246.52.* 04.04.06, 11:59
                      czy możecie napisać bez niuansów jak poszedł ten odbiór, bo nie bardzo rozumiem
                      i kiedy cała sprawa będzie zakończona, tzn. kiedy wreszcie będziecie mogli
                      zamieszkać w swoich mieszkankach?
    • krzych_z Ostrzeżenie 13.04.06, 18:02
      Całkowicie bezinteresownie OSTRZEGAM przed kupowaniem mieszkania i tak
      nierzetelnego developera jakim jest GEO Mieszkanie i Dom. Od wielu miesięcy
      jesteśmy karmieni kłamliwymi informacjami, oszukiwani na każdym kroku i jeszcze
      oni uważają, że to My, mieszkańcy z ulicy Kosmonautów jesteśmy bezpodstawnie
      oburzeni, szkalujemy ich dobre imię nie rozumiejąc dlaczego jest tak jak jest.
      Napiszę tylko tyle, że mija 7 miesiąc od zakończenia budowy a nadal nie ma
      pozwolenia na użytkowanie. Ostatecznie powinno być 2 tyg temu, na 100% do końca
      zeszłego tygodnia, a tu mija kolejny i dalej nie wiemy kiedy będzie... tak jak i
      droga dojazdowa, którą to wg GEO Hydrobudowa miała zrobić w pierszej kolejności
      i zacząć od 15 marca, czyli miesiąc temu.
      Kto tanio kupuje ten drogo płaci i niestety w tym przypadku jest to prawda.
      • radik Re: Ostrzeżenie 13.04.06, 19:33
        potwierdzam, :( niestety :((((
        • Gość: W_m Re: Ostrzeżenie IP: *.e-wro.net.pl 18.04.06, 11:47
          czytam pilnie posty na tym forum
          biore poprawkę na emocje, przesadę itd
          ale po Waszych wpisach tego akurat developera OMINĘŁAM szerokim łukiem a
          znajomych, którzy chcieli się z nim 'zadać" odsyłałam do tego wątku
          I.........przechodziło jak reka odjął
          dzięki za ostrzeżenia
          • Gość: i4 Re: Ostrzeżenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.06, 13:06
            I gdzie Ty i Twoi znajomi kupiliście mieszkania?
            Zerkniemy na inne fora. Tak z ciekawości. Sprawdzimy, gdzie te raje, które nas
            ominęły? :)
            • radik Re: Ostrzeżenie 08.05.06, 09:24
              Dla wszystkich zainteresowanych: odbioru technicznego budynku wciąż brak, drogi
              dojazdowej też :(
              • Gość: toska Re: Ostrzeżenie IP: *.magma-net.pl 09.05.06, 21:04
                Witam!Moje pytanie wyda sie pewnie naiwne, ale czy jesli nie bylo jeszcze
                odbioru budynku, to czy jestescie tam zameldowani (albo czy istnieje mozliwosc
                zameldowania)??A co z aktem notarialnym??W banku dowiedzialam sie, ze pieniadze
                z ksiazeczki mieszkaniowej dostane dopiero, kiedy bede miala akt. Z tego co
                wiem, to mieszkacie juz od kilku miesiecy, dlatego jestem przerazona tym co sie
                dzieje w I etapie. Bede bardzo wdzieczna za wyjasnienie!Pozdrawiam
                • Gość: gość NOWE FORUM geo IP: *.torun.mm.pl 09.05.06, 21:41
                  Zapraszamy na nowe forum Geo,osiedla piastowskiego
                  www.piastowskie.forumer.pl
                • krzych_z Re: Ostrzeżenie 10.05.06, 00:34
                  Twoje pytanie nie jest naiwne i możesz się nawet zdziwić taką sytuacją. Jak
                  sprawa wygląda wiesz z wcześniejszych postów. Napiszę, że nadal nic się nie
                  zmieniło, czyli mieszkamy bez pozwolenia na użytkowanie. Odbiór (techniczny)
                  budynku a pozwolenie na użytkowanie to dwie różne rzeczy, ale jeżeli piszesz o
                  akcie notarialnym to dla Twojej informacji ważniejsze jest pozwolenie na
                  użytkowanie bo po nim (parę miesięcy) powinniśmy podpisywać akty notarialne. GEO
                  wykiwało mnie (i innych mieszkańców również) na duże pieniądze a jak tylko
                  napisze się prawdę o ich działaniach to są strasznie oburzeni i zwalają całą
                  winę na wszystkich wkoło. Minęło SIEDEM (!!!) miesięcy od wpisu do dziennika o
                  zakończeniu budowy i nadal nie ma pozwolenia na użytkowanie.
                  Meldować się można, pod warunkiem, że urzędnik nie dogrzebie się, że chce się
                  zameldować w budynku w którym nie można mieszkać, ale to jest mało
                  prawdopodobne, więc ludzie się meldują...
                  pozdrawiam
                  krzysiek
                  • Gość: toska Re: Ostrzeżenie IP: *.magma-net.pl 10.05.06, 09:26
                    Dziekuje bardzo za wyjasnienie;).pozdrawiam serdecznie
    • radik Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 10.05.06, 15:53
      Ogłaszam konkurs pt: "Co powie Geo - czyli rzecz o przyczynach wszelkich
      niepowodzeń w deweloperce" Geo opóźnienie w sprawie uzyskania zgody na
      użytkowanie tłumaczyć będzie:
      a) wrednym PINB
      b) pogodą
      c) gruntami kurzawkowymi
      d) Major Domusem
      e) niesubordynacją lokatorów
      f) brakiem profesjonalizmu ze swojej strony (najmniej prawdopodobne).

A moze ktoś ma jakieś inne propozycje?
      • Gość: kikaaaa Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 10.05.06, 17:10
        ...długim weekendem
        świętami
        strajkiem lekarzy
        korkami
        remontem pl. Grunwaldzkiego....
        • krzych_z Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 19.05.06, 22:08
          ...nowym Dyrektorem PINB, który lubi czytać;
          ...zatrudnionym inspektorem (pan W.) który czytać nie potrafi (toż to on
          powinien ...dopilnować aby wszystko było wykonanie jak prawo budowlane wymaga);
          ...okresem pani Jadzi (lub też jego brakiem);
          ...i przede wszystkim dlatego, że jest popyt na mieszkania, więc mają nas w d...
          • Gość: iiron Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 22.05.06, 18:53
            Ostatni weekend był deszczowy - to na pewno dlatego!

My nadal nie mamy pozwolenia!!! A GEO kłamie i kręci jak zawsze...
            • Gość: wiki Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.13, 19:33
              Nie to są jakieś złe informacje.Z tego co wiem wszystko idzie w dobrym kierunku.Nie ma żadnych problemów Geo.
      • bartonzo II etap - grzejniki 12.07.06, 14:49
        Witam!
        Kupilam mieszkanie w II etapie.Na wstepnym przegladzie lokatorskim zobaczylam
        te kolosalnie duze gzejniki, jakie Geo nam zamontowalo. Grzejnik o dlugosci 30
        cm na pokoj 12 m. Jestem przekonana, ze to zdecydowanie za male grzejniki. W
        calym mieszkaniu sa wlasnie takiej wielkosci. Na Waszym watku czytalam, ze
        mieliscie spore problemy nie tylko z wielkoscia grzejnikow, ale takze ich
        prawidlowym funkcjonowaniem. Ponoc jacys fachowcy potwierdzili, ze te grzejniki
        sa zbyt male. Czy Geo rozwiazalo w jakis sposob te sprawe?? Czy cos zostalo
        zrobione w tej kwestii czy tradycyjnie nie? W jaki sposob mozemy na dzien dobry
        walczyc o ewentualna ich wymiane?
        Bedziemy Wam bardzo wdzieczni za pomoc jak i wyjasnienia!
        Pozdrawiam serdecznie!
        Wiola
        • krzych_z Re: II etap - grzejniki 24.07.06, 23:59
          Witam!
          Z grzejnikami to jest tak, że mówią na przeglądzie: "...jak będzie zimno to
          wymienimy". Nam (bardziej to się martwiłem o odkrywające się w nocy dzieci) było
          zimno przez parę dni i to w okresie tych największych mrozów - temp. maks 18st.
          Prawdopodobnie była to jednak wina źle zaprogramowanej kotłowni a nie wielkości
          grzejników. W łazienkach grzejnik faktycznie za mały i tu można próbować z nimi
          walczyć bo są na to normy (25st), choć z tego co wiem koledze do tej pory nie
          wymienili. Ja zakleiłem wentylację i stąd miałem temp. trochę wyższą, choć też
          zbyt małą. Poza tym wszystko ok, grzejniki "chodziły" maks na "3".
          Pozdrawiam
          krzysiek
          • Gość: Wiola Re: II etap - grzejniki IP: *.magma-net.pl 25.07.06, 08:31
            Ok! Wielkie dzięki za wyjaśnienia.
            Pozdrawiam serdecznie!
            • Gość: Gość z Wrocławia Re: II etap - grzejniki IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 29.07.06, 17:07
              Małe te grzejniki . Co do wymiany to tylko tak mówią wymienić niema komu.
    • Gość: Gość z Wrocławia Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 02.08.06, 21:59
      Teraz wiemy z kin mamy doczynienia.
      Ktoś zaczyna nowy wątek może to GEO

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=46095775&a=46095775
      Firma może i pożądna tylko klienta ma w d...e.
    • Gość: adam Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.13, 11:21
      W krakowie gdzie kupiłem mieszkanie jest spoko, no oczywiście są pewne niedociągnięcia, ale trzeba pilnować swojego. W porównaniu z innymi deweloperami są spoko.
      • Gość: ryszard Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 20:37
        Ja tęż kupiłem mieszkanie w krakowie i nie miałem żadnych z nimi problemów.Wszystko na czas bez odciągania i wszystko dopięte na ostatni guzik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka