Dodaj do ulubionych

JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH

04.02.05, 20:53
CZY SĄ TU MIESZKAŃCY SM MAŚLICE? ZASTANAWIAM SIE NAD MIESZKANIEM NA OSIEDLU
SŁONECZNYM. PODZIELCIE SIE PROSZE SWOIMI WRAŻENIAMI.
Obserwuj wątek
    • Gość: greenpeace Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:43
      Witam,

Swego czasu nawet się trochę interesowałem Osiedlem Słonecznym do momentu, kiedy
      się tam przeszedłem i zobaczyłem na własne oczy, jak śmiesznie blisko cmentarza
      powstaje to osiedle. Jest to jakieś 20 metrów - załamka, a wszystkie mieszkanie
      skierowane na zachód mają widok centralnie na cmentarz! Gratuluję SBM Maślice
      wyboru miejsca na lokalizację ;)
      Do tego dochodzi jeszcze dość istotna kwestia obwodnicy autostradowej, która to
      powstanie nieprędko, ale jeśli powstanie to tuż za cmentarzem - same atrakcje na
      tym osiedlu ;)

Wiem, że ostatnio zrobili promocję i obniżyli znacznie ceny mieszkań, ale to
      wszystko chyba z wyżej wymienionych powodów - mieszkania im po prostu nie schodziły.

Jeśli nie przeszkadza Ci ten cmentarz, to powiem, że Maślice to dość ciekawa i
      spokojna okolica, chociaż nie wiem jak będzie po wybudowaniu tej obwodnicy.
      Dodatkowym atutem Osiedla Słonecznego, jeśli nie masz samochodu, jest też dobra
      komunikacja miejska - jest całkiem blisko do przystanku autobusów 103, 403, 435
      i nocnego 245.

Pozdrawiam i życzę udanej decyzji.
      • wromario Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH 07.04.05, 13:43
        Dodałbym do tego przebiegającą bardzo blisko budynku linię wysokiego napięcia.
    • Gość: gość Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:05
      No właśnie (jak w opisie poprzednim) ja też to zauważyłem i ...
      znalazłem "osiedle Śliwowe" ja chyba tam kupie... popatrz i zastanów sie...
    • Gość: ania Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.05, 19:22
      Zgadzam się z poprzednikami. Też zastanawiałam się nad Osiedlem Słonecznym ale
      cmentarz pod oknem to raczej nie dla mnie. Dziś byłam w Budusie który buduje
      osiedle śliwowe i muszę powiedzieć, że oferta jest naprawdę ciekawa i chyba się
      zdecyduję.
      • Gość: bilka Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:46
        czy zna ktos moze SM Stoczniowiec???? Buduja na Maslicach, oddanie w
        pazdzirniku 2005??? Zastanawiam sie nad kuonem od nich mieszkanai. Prosze i
        informacje!!!!!
        • Gość: kasia Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 11:45
          jesli chodzi o SM Stoczniowiec to na mieszkania nie mozna nażekac fajnie sie
          mieszka cicha okolica jak narazie dojazd dobry a i ze spoldzielnia nie ma
          problemow pozdrawiam
    • Gość: Nika Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:27
      Co do kupowania mieszkania na Maślicach... Hmmm ja mieszkam na Kozanowie i
      codziennie stoję w extra korku, który ciągnie się od strony Maślic. Jeśli ty
      też chcesz stać w tym korku to kupuj sobie, kupuj :)
      • Gość: Jużnieszukam Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 17:01
        a ja kupiłem (tzn podpisałem umowę... dopiero, niestety) na Maślicach swoje
        pierwsze mieszkanko i wracając z Krzyków (po podpisaniu umowy) stałem w TAKIM
        KORKU jakiego, mieszkając parę ładnych lat na Kozanowie nie widziałem...
        więc droga Niko chyba lekko przesadzasz... najbardziej zakorkowane są
        najatrakcyjniesze (ponoć?!) dzielnice Wrocławia
        pozdrawiam Cię Sąsiadeczko
    • Gość: Paweł Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:12
      Mieszka się beznadziejnie...........
      • Gość: Iza Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.probit.org / *.probit.wroc.pl 11.04.05, 10:11
        hmmm
        a konkrety?
        • Gość: Paweł Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:00
          Ani wioska, ani miasto- to takie dziwne miejsce, straszne korki, wszędzie
          daleko....
          • sand_witch Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH 11.05.05, 14:56
            Mieszkam od 2 tygodni. Kupiliśmy w SM Maślice. Mieszkanie z dużą ilością
            poprawek. Tam przy cmentarzu, to też bym nie chciała... Może jacyś miłośnicy
            gothic-rocka i czarnego humoru będą chętni... A na Maślicach jest tak:
            stosunkowo blisko do centrum, dobra komunikacja miejska, spokój, i bardzo duże
            komary. Jak do tej pory korków nie doświadczyłam (jeżdżę do Śródmieścia).
            • Gość: Nika Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:36
              sand_witch: to chyba nie jezdzisz o 7: 30 :)
              • sand_witch Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH 17.05.05, 13:50
                faktycznie, jeżdżę ok.9:30. Ale wcześniej przez 4 lata jeździłam z Kozanowa o
                7:45 i było w porzo. Co innego tłok w autobusach (uuuuu) ale korków raczej nie
                było.
    • emu27 Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH 14.05.05, 23:16
      Na Maślicach jest stęchłę, momentami smierdzące powietrze. Kiedy budzę się rano
      przy otwartym oknie śmierdzi. Kozia jest przy kolektorze ściekowym, koszmar.
      Poza tym są tu naprawdę bycze komary. Jest bardzo daleko wszędzie i jest tu
      taki malaryczny klimat. Marzę o przeprowadzce na południe miasta.
      • Gość: Ernii Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 08:15
        Witam! Jak Ci jest źle na Maślicach to przeprowadź się na połódnie Wrocławia, a
        konkretnie na Bielany Wr. Okolica OK. (Nie śmierdzi).
        • sand_witch Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH 17.05.05, 13:51
          Bielany mają jedną wadę. Wg mojej koleżanki, która mieszka tam od kilku
          miesięcy: zieleni jak na lekarstwo, wiatr hula, bo się nie ma jak na drzewach
          zatrzymać. Pustynia. (nie chodzi tu o sklepy tylko o zieleń)
          • Gość: Ernii Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:48
            Bielany to nie Pustynia, to miejscowość rezydencjalna z którwej w 20 minut
            możemy przemieścić się np. pod Ślężę. Zieleni w brud!
          • Gość: Ernii Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:49
            Jak widać tylko jedna. Po za tym nic do zarzucenia!
      • sand_witch Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH 17.05.05, 13:55
        emu27 napisała:

> Na Maślicach jest stęchłę, momentami smierdzące powietrze. Kiedy budzę się
        rano
        >
        > przy otwartym oknie śmierdzi. Kozia jest przy kolektorze ściekowym, koszmar.
        Wielokrotnie spałam gościnnie na Koziej i nie podzielam Twojego zdania w ogóle.
        > Poza tym są tu naprawdę bycze komary. Jest bardzo daleko wszędzie i jest tu
        > taki malaryczny klimat. Marzę o przeprowadzce na południe miasta.
        Komary są nawet w Rynku. Znam tylko jedno miejsce we Wroc, gdzie komarów nie
        ma: Ołtaszyn (dokładnie okolice Kutrzeby). Byłam tam kiedyś na grillu ogrodowym
        i wierzcie mi: ani pół komara. A było to w lecie.
    • Gość: Zatarra Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 04.11.05, 16:41
      Zostało stworzone forum mieszkancow Osiedla Slonecznego na Maślicach
      Zapraszam do korzystania:

www.mojeforum.net/sloneczne/Pozdrawiam,
      Zatarra
      • Gość: wroclawianka Re: JAK SIĘ MIESZKA NA MAŚLICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:44
        Na Maślicach mieszkam od 5 lat nie wyobrażam sobie abym mogła mieszkać gdzie
        indziej , powietrze super , 3 stawy , odra , drogi rowerowe , lasy, blisko do
        miasta i przedewszystkim co jest bardzo ważne bez korków
        polecam
    • korneliaaa1 Re: 10.03.06, 15:29
      ja wlasnie od 4 dni mieszkam na osiedlu slonecznym i jest cudownie - mieszkam
      kolo cmentarza - co mi nie przeszkadza, a czesto spojrzenie na niego uczy
      pokory. Wole cmentarz niz ciasno zabudowane osiedla typu jak na slicznej gdzie
      niedawno mieszkalam, gdzie pies robi kupe na drugiej kupie...
      Tu mam laki, rzeke blisko - komary tez, i pewnie ta autostrada bedzie - ale ona
      bedzie daleko od budynku, w ktorym mieszkam.. Wydaje mi sie, ze to jest kwestia
      nastawienia - jak zobaczylam pierwszy raz mieszkanie - to wiedzialam, ze ono
      jest dla mnie i mojego meza- spodobaly mi sie skosy, slupy - nawet te, ktorych
      nie bylo na planie, a ktore sie pojawily poxniej - taki maly zarcik
      spoldzielni:-) Trzeba tylko oswoic przestrzen, w ktorej sie jest, wyznaczyc
      sobie swoje wlasne magiczne miejsca - i bedzie pieknie. ja zamierzam sie
      cieszyc grillowaniem na balkonie, oknami w dachu i spizarnia obok duzej
      kuchni,kuchni tak duzej, że mozna w niej tanczyc.Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: dru Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:53
        Jeżeli już na Maślicach , to polecam Oś.Śliwowe . Na pocz 2006 pani sprzedawczyni proponowała mi chałupke po 2600 za m. Ze skosami . Cena dobra jak na Wrocław , normalna jak na Maślice. Ostatecznie zrezygnowałem , bo koleżanka która mieszka niedaleko , opisała mi jak bezskutecznie walczy z komarami .
        A co do Słonecznego..., jak lubisz cmentarz pod oknem to kupuj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka