annalewinska Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 26.04.09, 19:43 Cześć wam wszytskim, właśnie pisze swoją prace magisterską i próbuję przeprowadzić do niej badania w formie ankiety. Gdybyście mieli chwilkę i chęć pomóc bardzo prosze o pomoc i wypełnienie krótkiej ankiety oceniającej m.in wykładowców oraz wiedzę zdobytą na uczelniach. Z góry dziękuję za pomoc. Ankieta znajduje się tutaj: www.mlodyprzedsiebiorca.pl/ankieta?task=fillPoll&pollID=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Pęknięcia IP: *.as.kn.pl 14.05.09, 18:45 Witam Czy u drogich sąsiadów pojawiły się pęknięcia na suficie lub na ścianach? Jeśli tak, to czy Ktoś już interweniował w tej sprawie w cegiełce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: Pęknięcia IP: 89.171.197.* 14.05.09, 23:00 Brama 66. U mnie narazie nic takiego nie wystąpiło. A gdzie te pęknięcia u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Pęknięcia IP: *.devs.futuro.pl 15.05.09, 11:57 ja mam pekniecia przy antresoli. Klatka 68 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślimak Re: Pęknięcia IP: 85.128.109.* 16.05.09, 15:22 Ja miałem pęknięcie. Zostało zlikwidowane. Na ścienie, poziome, zaraz przy schodach na antresolę. Złożyłem pismo do spółdzielni - faksem. Po czym raz musiałem się upomnieć, bo nikt się nie skontaktował ze mną. Następnego dnia dzwonił już ktoś z budowy by się na termin umówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUda Re: Pęknięcia IP: 194.146.120.* 18.05.09, 08:53 W pokoju od strony bram - mam pęknięcie pionowe na obu śianach i krechę na suficie. Na ścianach jest dosyc mocne - pękł mi tynk na całej grubości brama 66 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Pęknięcia IP: *.tueuropa.pl 19.05.09, 09:17 Mi też sciany pekają (na razie w 2 pokojach) czekam az sie nazbiera to wtedy zgłosze. blok siada niestety - teren jest dośc mokry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 194.146.120.* 18.05.09, 08:55 do annalewinska - chyba trafiłaś nie na to forum koleżanko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.as.kn.pl 19.05.09, 10:12 Proponuje zgłosic post annalewinska do usuniecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 89.171.197.* 22.05.09, 08:36 niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 27.05.09, 23:32 Mam pytanie do mieszkańców Cegiełki, czy ktoś może wie, czy opel vectra stojący na parkingu należy do osoby tu zamieszkałej? Ten samochód wygląda jak totalny trup. Wszystko ma zgnite, nawet dach do tego złapał kapcia. Może się czepiam ale wydaje mi się, że ktoś go nam podrzucił jak kukułcze jajo. :-))) Proszę sąsiadów o zwrócenie na niego uwagi, ponieważ przy problemach z miejscami postojowymi, zawsze to jedno więcej do parkowania. narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda wrak pod blokiem IP: 194.146.120.* 29.05.09, 12:55 popieram!!!!! Ostatnio też przykuło to moja uwagę. Jeśli jesteście za usunięciem tego wraku podpisuję się pod tym rękami i nogami:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: wrak pod blokiem IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 29.05.09, 22:09 Odnośnie tego wraku to masz rację. Należałoby go uprzątnąć. Przypadkowo dowiedziałem się, że stał wiele lat na kuźnikach na ul. Hermanowskiej. Nie wiem dlaczego teraz jest tutaj, możliwe, że właściciel teraz tu mieszka, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Jest kilka możliwości: 1) poprość SM o jego usunięcie 2) "przesunąć" go na parking Stoczniowca. 3) "przesunąć" do pobliskiego rowu. 4) "wrzucić" do jeziorka (do wyboru dwa najbliższe). Jak ktoś ma jakieś pomysły to piszcie. Opel vectra ma wszystko zgnite, dach, progi, karoseria - zagadką jest tylko jak tutaj przyjechał... chyba nie na kołach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka :) Re: wrak pod blokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 17:43 najlepiej wypchnać go na drogę "miejską" i zgłosic to straży miejskiej ze wrak tarasuje drogę, muszą wtedy go zabrac na lawete i na parking policyjny. cegielka moze jedynie wystosowac pismo do wlasciciela a to i tak nic nie da,a trwać będzie, wiem bo to samo przerabialismy w miejscu gdzie jeszcze mieszkam i witam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miniaturka Re: wrak pod blokiem IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 31.05.09, 18:23 Punkt 2 mówi z jakim inteligentem będę miała do czynienia jako Twoja przyszła sąsiadka ze Stoczniowca. Chwała Bogu, że wykupiłam miejsce postojowe. Czego Tobie najwidoczniej nie udało się zrobić... Brak piątej klepki? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: druga część bloku IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 04.06.09, 20:02 witam czy ktoś może wie co będzie na samym koncu budynku tam gdzie są te płóokrągłe szyby????? a może ktoś wie czy bedzie planowany jakis plac zabaw dla dzieciaków i co bedzie tam gdzie zasadzili zielona trwake nad garzażami? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: druga część bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:39 W planach jest plac dla dzieci . Do zobaczenia na projekcie - dostępny w siedzibie SM. Na końcu bloku ma być punkt usługowy - prawdopodobnie coś na kształt "Żabki"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: druga część bloku IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 05.06.09, 21:20 dzieki , bo jakoś mi nie po drodze do społdzielni:))) a to gdzie będzie ten plac zabaw i kiedy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: druga część bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 23:14 plac ma być prawdopodobnie w miejscu stojących dziś kontenerów lub bardziej w głębi placu za nimi... Kiedy - prawdopodobnie jak zostanie oddana cała inwestycja - czyli okolice końca września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: wrak pod blokiem IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 28.06.09, 01:43 Chciałem przeprosić właściciela opla vectry stojącego pod blokiem, sądziłem, że ten samochód to totalny trup i ktoś go tu podrzucił. Jednak się myliłem, bo widziałem, że koło zostało naprawione i chyba trochę jeździł po mieście, bo jest już na innym miejscu. Życzę właścicielowi aby jak najszybciej zmienił samochód na bezpieczniejszy. :-))) Pozdr. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 13.07.09, 20:34 Witam, z pewnością wszyscy już wiecie, ale nikt jeszcze nie wspomniał tego na forum. Można się umówić na podpisanie aktu notarialnego do końca tego tygodnia lub w drugiej połowie sierpnia, bo notariusz ma miesiąc urlopu. Jeśli komuś się bardo spieszy to są wolne terminy do 17 lipca. Pozdrawiam wszystkich właścicieli :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 19.07.09, 18:22 Kiedyś na forum była propozycja zorganizowania ogniska czy grila... Odbyło się? Tak się zastanawiam, skoro już tu mieszkamy to może zrobimy jakieś w celu bliższego zapoznania sąsiadów. Cóż, z chęcią poznałbym sąsiadów z mojej klatki, aby tak bezosobowo koło nich nie przechodzić. Co Wy na to mieszkańcy SM Cegiełki? Dobry pomysł czy raczej nierealny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 20.08.09, 19:54 Moje okna od mieszkania wychodzą na ul. Głowną, stad moje pytanie do obecnych mieszkanców czy ruch na tej ulicy jest spory i uciążliwy dla Was. Dzięki za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 07:50 W dzień tego nie odczuwa się,ale w nocy można czasami cholery dostać.Hałas nieraz jest dosyć duży,szczególnie poprzez hopkę,która jest na skrzyżowaniu Głównej z Wełnianą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:03 Hałas jest okropny ,zwłaszcza motorów -ścigają się przez noc no i tiry które na tej prostej się rozpędzaja :( miło nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 21.08.09, 13:44 co do hałasu to ja mieszkam w klatce nr 68 czyli niby dalej od ulicy , ale i tak hałas słychać no troche mniej przy zamknietych oknach. Wsumie to nie jest az tak uciązliwe , ale samochody jeżdżą tu z bardzo dużą predkością, więc nie taki hałas straszy , coś okropnego noi te motory w nocy ... Jeszcze tylko czekam aż w stoczniowcu się wszyscy wprowadzą :))) to może wtedy bedzie trochę spokojniej bo od 7 rano słychać jak walą , wiercą ,no cóż taka kolej rzeczy :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 21.08.09, 22:15 Witam, ja mam wszystkie okna od ul. Głównej i spanie przy otwartym oknie graniczy z cudem. Zastanawialismy sie z mezem ostatnio czy byłaby możliwosc zamontowania progów zwalniających,, może to by coś pomoglo...? Mam jeszcze nadzieje, że gdy zrobią ul. Lotniczą to troche zmiejszy się ruch pod oknami, przynajmniej mniej tirów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 22.08.09, 07:45 Hałas od ulicy to jedno a sąsiedzi słuchający głosno muzyki nad ranem -bo właśnie wrócili z imprezy - to drugie. Szkoda ze nie mają wyobrazni- tutaj jest tyle małych dzieci ale co to kogo obchodzi:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 23.08.09, 23:55 Witam sąsiadów, polecam przestudiowanie mapy akustycznej Wrocławia: www.wroclaw.pl/m87914/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Usterki na Głównej IP: 194.146.120.* 29.05.09, 14:22 Czy w każdej klatce w windzie jest taki skopany komunikat "piętro 3 kondygnacja 2"??? (kogo do cholery obchodzi kondygnacja????) acha..i czy wszędzie sa zrypane domofony, jeśli chodzi o wejście na kod? w SM ciągle mnie przełączano z działu do działu a po 15 minutach okazało sie, że Pan Kwiatkowski (dział techniczny) jest na urlopie... Wiem , że było to zgłaszane, ale ta usterka trwa juz od przynajmniej miesiąca! Ktos wie może cos w tej kwestii?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Usterki na Głównej IP: 89.171.197.* 30.05.09, 10:46 Niesamowite. Wczesniej komunikat byl 3 pietro, co nie bylo prawda bo jest to pietro drugie. Po prostu u nas winda dojezdza takze na "parter", ktory wg windy byl juz pierwszym pietrem. Dlatego aby nie bylo problemow wymyslono kondygnacje. Faktycznie straszny problem jest. Co do zepchniecia auta do jeziorka, o ktorym ktos mowi w poprzerdnim poscie, to sam sobie skocz do niego jednego debila mniej bedzie. Takie sprawy inaczej sie rozwiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Usterki na Głównej IP: *.as.kn.pl 30.05.09, 14:43 Debil Ty to raczej jesteś jak każesz ludziom skakać do jeziorka. A może to Twoje auto i starch dupe sciska?! Kolejny post zaczyna od "nisamowite". Koleś jak Ci się płyta zacina to sie nie wypowiadaj na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Usterki na Głównej IP: 89.171.197.* 30.05.09, 15:42 Nie to nie moje auto. Ale krew mnie zalewa jak widze "rady" w stylu moze wepchnac auto o jeziora, albo postawic pod stoczniowiec. Widac niektorzy na prawde sa slabo rozgarnieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Usterki na Głównej IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 30.05.09, 22:58 Niesamowite. ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
roosofil Re: Usterki na Głównej 19.06.09, 14:17 Racja - "niesamowicie" widać, że niewielu wie, czym są ironia i poczucie humoru. Jak dla mnie - wszystkie cztery pomysły są przednie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Usterki na Głównej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 15:57 wystarczy zgłosić do Straży Miejskiej - co jakiś czas wykonywane są akcje pt. usuwania stojących wraków - i poprosić o wpisanie na liste.... Choc SM pewnie najszybciej zareagowałaby gdyby przepchnąć go na jakiś zakaz zatrzymywania lub postoju ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka :) Re: Usterki na Głównej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 17:47 poki auto stoi gdzies sobie na parkingu to Straz ma to gdzieś, przyjma zgłoszenie i tyle, parking jest podobno przeładowany i nie maja gdzie wraków trzymac, dlatego na ulicę z nim a gdy taki wrak stoi na terenie "miasta" i tarasuje drogę szybciutko go zabiorą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rraadd czy głośno na Głównej? IP: 85.128.102.* 16.06.09, 21:36 mam pytanie - czy możecie mi powiedzieć czy głośno jest na tej ulicy? chodzi mi o natężenie ruchu samochodowego? mamy zamiar kupic tam mieszkanie i to nas zastanawia ;-) z góry dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
primo-anna Akty notarialne i czynsz ???????? 16.06.09, 23:23 WITAM!!! JA TROCHĘ Z INNEJ BECZKI. CZY MOŻE KTOŚ MI UDZIELIĆ ODPOWIEDZI, 1.KIEDY BĘDĄ PODPISYWANE AKTY NOTARIALNE? 2.NA CO DOKŁADNIE SKŁADA SIĘ KWOTA CZYNSZU I CZEMU JEST TAKI WYSOKI :)? ZNAJOMY W KRAKOWIE W NOWYM BUDOWNICTWIE PŁACI 260ZŁ ZA 52M2. CZY WASZYM ZDANIEM TO UCZCIWA KWOTA? POZDRAWIAM I CZEKAM NA JAKĄS POMOCNA ODPOWIEDŹ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Akty notarialne i czynsz ???????? IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 16.06.09, 23:48 Hej rzeczywiście opłaty są wysokie... Kolega za 50 m2 płaci 220 pln/mies. ale nie ma spółdzielczego prawa do lokalu tylko pełną własność oraz wspólnotę. Cóż, pozostaje tylko zadeklarować w SM, że mieszka tylko jedna osoba. Po co nadpłacać za wodę czy śmieci... lepiej na koniec roku zapłacić wyrównanie niż płacić za dużo. Wydaje mi się, ze 10 zł za m3 ciepłej wody to lekka przesada, oraz 2,30 pln za m2 ogrzewania mieszkania również. Dlaczego w stałej opłacie widnieją takie pozycje jak: Podatek od nieruchomości? (rozumiem, jest to podatek roczny płacony przez spółdzielnie i miasto nam nigdy nie przyśle dodatkowo podatku do zapłacenia.... czy się mylę?) Domofon - 2,7 miesięcznie? dlaczego naprawa nie idzie z funduszu remontowego? Antena zbiorcza 1,40 pln - co to za gó...... Energi elektryczna - 0,20 pln za m2 - Na jakiej podstawie SM ustaliła sobie stawkę... Eksploatacja 1,2 pln/m2 - hmmmm PS. dobrze, że to nie są TBS-y tam jest dopiero masakra z opłatami, ponad 12 pln/m2 samego czynszu... :-))) Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
primo-anna Re: Akty notarialne i czynsz ???????? 17.06.09, 11:00 Hej, dzięki za szybką odpowiedź! Mój znajomy o którym wspomniałem zebrał całe osiedle do kupy ( 4 bloki) i odwołali całą spółdzielnię (nic nie robili tylko brali kasę). Trwało to dobre parę miesięcy ale w końcu się udało i wybrali nowego zarządcę (teraz są zadowoleni, płacą mniej a nowa spółdzielnia bardzo sie stara aby niczego nie brakowało). A teraz druga sprawa; mianowicie akty notarialne; czy ktoś juz podpisał a jeżeli nie to kiedy możemy się tego spodziewać! Pozdrawiam sasiadów i czekam na odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Akty notarialne i czynsz ???????? IP: *.devs.futuro.pl 19.06.09, 12:45 wlasnie, co z aktami ? Mnie juz bank sciga, sa zdziwieni,ze tak to dlugo trwa Odpowiedz Link Zgłoś
primo-anna Mieszkancy klatki ul. Główna 64 !!!!!!!!!!!!! 17.06.09, 20:44 Witam, Razem z żoną kupiliśmy mieszkanko w tej klatce i jesteśmy ciekawi jak się tam mieszka? Czy są jakieś poważne usterki? Czy wszystkie lokale są juz zamieszkałe? Czy polecacie podziemny parking i, czy jest zabezpieczony? Prosimy o jakieś pomocne uwagi? Pozdrowienia dla sąsiadów primo & ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: czy głośno na Głównej? IP: *.as.kn.pl 17.06.09, 23:08 Można wiedzieć, na którym piętrze masz zamiar kupić mieszkanie? Okna będą wychodzić na podwórko czy na ulicę Główną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rraadd Re: czy głośno na Głównej? IP: 85.128.102.* 18.06.09, 09:15 na I pietrze okna z sypialni wychodza na ul. Główną a z salonu od wewnątrz dziedzinca... Odpowiedz Link Zgłoś
primo-anna Re: Usterki na Głównej 16.06.09, 23:20 WITAM!!! JA TROCHĘ Z INNEJ BECZKI. CZY MOŻE KTOŚ MI UDZIELIĆ ODPOWIEDZI, 1.KIEDY BĘDĄ PODPISYWANE AKTY NOTARIALNE? 2.NA CO DOKŁADNIE SKŁADA SIĘ KWOTA CZYNSZU I CZEMU JEST TAKI WYSOKI :)? ZNAJOMY W KRAKOWIE W NOWYM BUDOWNICTWIE PŁACI 260ZŁ ZA 52M2. CZY WASZYM ZDANIEM TO UCZCIWA KWOTA? POZDRAWIAM I CZEKAM NA JAKĄS POMOCNA ODPOWIEDŹ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły mieszkani zebranie w spółdzielni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 20:17 Mam pytanko - czy ktoś był na spotkaniu Spółdzielni w dniu 25 czerwca 2009 ? Jakieś informacje dotyczące inwestycji na ul. Głównej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evi Gaz IP: *.tpnet.pl 30.06.09, 20:05 Orientuje się ktoś ile kosztuje zrobienie próby na szczelność i podłaczenie kuchenki gazowej przez panów z budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Gaz IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 08.07.09, 17:16 próba szczelności gazu kosztuje około 300 zł jak oczywiście jst oki , nam niestety okazało się że niestety jakieś kolanka łączące rury są nieszczelne wiec za każde kolanko a było ich 3 !! zapłaciliśmy po 25zł . I robił nam to gościu z ogłoszenia , ale jest oki. Podam Ci numer 510- 605-466 Stanisław Jargieło firma JARG Oczywiście w cenie jest oczywiście równiez podłaczenie kuchenki gazowej. Ale dopiero z tym protokołem do gazowni a oni podłączają gaz :) pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek mieszkanie 2,3-pokoje IP: *.e-wro.net.pl 12.07.09, 16:44 CZy orientujecie się czy w tym etapie są jeszcze wolne mieszkania- interesuje mnie mieszkanie 2 lub 3- pokojowe. Dzięki za info, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: mieszkanie 2,3-pokoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 20:09 Prawdopodobnie zostało jedno mieszkanie dwu pokojowe z antresolką.Muszisz dowiedziec się w spółdzielni- pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: mieszkanie 2,3-pokoje IP: 89.171.197.* 13.07.09, 09:22 z tego co wiem to jeszcze jest pare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 14.07.09, 10:10 Witam, jutro podpisujmy akt notarialny, wczoraj mialam tel ze spoldzielni wiec cos sie ruszylo..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 16.07.09, 21:15 super , a ile płaciliście za ten akt notarialny????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 16.07.09, 23:54 Wszystkie opłaty u notariusza nie powinny przekroczyć 1800 pln, ponieważ kupując mieszkanie od SM notariusz pobiera zgodnie z ustawą 50% taksy, od developera już 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 19.07.09, 13:43 hej mam pytanko 1)czy złożenie wniosku o założenie księgi wieczystej coś kosztuje, jeśli tak to ile? 2) Pani w banku przekazała mi również informacje, że po złożeniu takiego wniosku trzeba się udać do US w celu wypełnienia pit-u PCC i uiszczeniu podatku w wysokości 0,1% udzielonego kredytu na mieszkanie + jakieś 19 pln w ciągu 14 dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOo_egg_oOo Re: akty notarialne IP: 89.171.197.* 20.07.09, 11:19 My zapłaciliśmy 1638 zł za mieszkanie 55M2:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 11:55 Interesuje mnie za co zapłaciliście tą kwotę.Ja też odbieram teraz mieszkanie i chcielibyśmy wiedzieć z żoną co to za opłaty. Z g.óry dziękuje i pozdrawiam.Proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOo_egg_oOo Re: akty notarialne IP: 89.171.197.* 20.07.09, 13:20 Tak pi razy drzwi - wartość mieszkania 214.000,00, czyli opłaty notarialne to 1010 za pierwsze 60tys oraz 0,5% za pozostałą kwotę to wszystko podzielić na dwa, gdyż bierzemy pod uwagę spółdzielnię, a nie dewelopera - daje to 890 zł:) idziemy dalej - od tego podatek VAT 22% - 195,8zł. Prócz tego doliczyć trzeba podatek od czynności cywilno-prawnych tj. 0,1% wartości mieszkania i chyba plus 19 zł stałej opłaty, ale tego pewna na 100% nie jestem - no to by wyszło 214 zł - czyli w sumie mamy już 890+195,8+19+214=1318,80zł. Do tego trzeba doliczyć opłatę za wpis do księgi wieczystej tj. 200zł - czyli mamy już 1518,80. No i jeszcze odpisy aktu notarialnego - to jest 6 zł +22VAT za każdą rozpoczętą stronę takiego wypisu (odpisy są chyba 4) = ufff czyli to tak pi razy drzwi 1640:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: akty notarialne - księgi wieczyste IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 22.07.09, 10:05 Witam Proszę o informację czy ktoś już był założyć księgę wieczystą po podpisaniu aktu notarialnego. Ile czasu to zajmuje (podobno min. 0,5 roku) jakie są koszty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: akty notarialne - księgi wieczyste IP: 85.232.255.* 24.08.09, 07:06 Nie minimum tylko maximum pol roku :) A koszt to 200 zł za znaczek skarbowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOo_egg_oOo Re: akty notarialne IP: 89.171.197.* 20.07.09, 11:57 Czy to prawda, że okradziono dwa mieszkania w naszym bloku?? Z Banku, w którym macie kredyt należy wziąć dwa dokumenty: dokument potwierdzający przyznanie kredytu przez bank oraz formularz pisemnego oświadczenie właściciela nieruchomości o ustanowienie hipoteki na rzecz banku:) tak czy siak o tym wszystkim powie pani Notariusz:) bardzo fajna babeczka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: akty notarialne IP: *.static.korbank.pl 22.07.09, 14:36 skad masz info o kradziezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elkk Re: akty notarialne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 10:53 dokładnie co z tym wlamaniem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: akty notarialne IP: 89.171.197.* 23.07.09, 22:10 Od pewnego czasu mamy tak, ze powiedzmy raz w tygodniu jest zanik pradu na 1 sek. Irytujace jest to ze zegarki trzeba nastawiac. Ma ktos takie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Pozdrowienia dla Kierownika Budowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:53 Ładnie by wyglądało,gdyby po takiej wichurze jak wczoraj,ktoś z samego rana obszedł teren i pozbierał śmieci należące do "budowy" tj styropian,folie itp.I wogóle lepiej zabezpieczajcie materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślimak Re: akty notarialne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.09, 10:45 tak, ostatnio zauważyłem w niedzielę. jak prąd wrócił mój monitor nie miał już czerwonego koloru... najlepsze jest to, że taka przerwa jest zgodna z umową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: akty notarialne IP: 194.146.120.* 24.07.09, 15:07 Stawka Notariusza to 50% (ok. 900 PLN) + VAT 22% JEŚLI decydujesz się ZŁOŻYĆ WNIOSEK DO SĄDU REJONOWEGO PRZEZ AKT, zapłacisz: 60,- za wyodrębnienie i założenie KW 200,- za wpisanie was/ciebie jako właściciela 200,- za ewentualne wpisanie hipoteki na rzecz Banku (jeśli masz kredyt) TO SĄ STAWKI USTAWOWE. Jeśli wnosicie wpis o hipotekę przez AN, to jak wcześniej pisano - należy podbrać z Banku 2 oświadczenia: 1. O udzieleniu kredytu 2. O ustanowieniu hipoteki Notariusz kasuje Cię za 5 wypisów AN (ok. 8 stron po 7,32 PLn brutto za stronę = 58,56 za KAŻDY WYPIS 58,56 x 5 wypisów = 292,80 PLN czyli AN to ok. 1500 + wypisy daje ok. 1 800 PLN (jak wcześniej tez już ktoś napisał) UWAGA!!! 1. Notariusz nie daje Wam potwierdzenia zapłaty - radze poprosić o fakturkę z potwierdzeniem opłaty za AN 2. Babka jest miła dla wszystkich , którzy NIE CZYTAJĄ AKTÓW Moim zdaniem p. Opczyńska (Notariusz) wcale nie jest taka w porządku. Była WIELCE ZASKOCZONA, gdy poprosiłam ją o wydruk na brudno, aby przeczytac sobie na spokojnie. Przy okazji w Akcie aż roiło się od błędów (gł.interpunkcyjnych - choćby brak przecinków przed "że" - ŻEnujące; ale były i inne - np. na 1 stronie, przy informacjach naszej p. Dorotki z SM: "[...]oświadczaj że stan wypisów w powołanym wyżej Rejestrze [..]" - zapewne osoby, które już podpisały AN i nie przeczytały mają ów błąd w dokumencie (za który zapłaciły ciężko zarobione 1 800 PLN:))) Niestety p. Notariusz była bardzo zniesmaczona, jak ktoś wytyka jej błędy. No cóż zrobić? może zatrudnić polonistkę?! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 25.07.09, 16:35 O matko...?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: akty notarialne IP: *.wroclaw.mm.pl 27.07.09, 07:58 Z banku sie pobiera zaświadczenia, a nie podbiera pani mądralińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota i Tomek kradzierze i włamania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 21:22 zastanówmy się nad tym aby nasze osiedle było monitorowane!!!jesteśmy właścicielami auta, które wczoraj w nocy zostało rozebrane na części w garażu podziemnym. nikomu nie życzymy tego co nam się przydażyło - dlatego zróbmy coś z tym aby nikogo nie spotkało to co nas:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: kradzierze i włamania IP: *.static.korbank.pl 28.07.09, 11:51 ja jestem za monitoringiem, mozesz dokladniej opisac co sie stalo z autem? czy ktos potwierdzi ze byly jakies wlamania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: kradzierze i włamania IP: *.ite.pl 28.07.09, 12:31 Auto zostało całkowicie rozkradzione, do tego stopnia że zdaje się ubezpieczyciel powiedział, że wartość szkód przekracza 75% wartości pojazdu.. :/ Co do innych kradzieży (mowa o włamaniach do mieszkania) to zdaje się jest to info od policji która była na miejscu tego wczorajszego zdarzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D i T-poszkodowani Re: kradzierze i włamania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 21:02 z auta niewiele zostało. wyglądało to na zlecnie. została rozbita szyba, ukradli całe koła, całą elektronikę, kierownicę, zderzak przedni, światła i ksenony, akumulator, pojemnik na płyn do spryskiwaczy, lusterka - tak naprawdę została karoseria z siedzeniami i silnikiem:( Ci którzy to zrobili byli bardzo dobrze przygotowani. zabrali tylko to co było im potrzebne - czyli przód auta. nie da się tego opisać:( a zdjęcia nie można tu wkleić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: kradzierze i włamania IP: 89.171.197.* 28.07.09, 22:53 Brak słów, naprawdę!!! Byłem w szkoku gdy to przeczytałem. Nie zdecydowałem się na parking pod ziemią, ze względów finansowych, a tu się okazuję że nawet podziemią auto nie jest bezpieczne.... Szok.... W j aki sposób dostali się z łatwością do środka??? Jestem również za monitoringiem, albo ogrodzeniem całego osiedla i postawieniem bramki wjazdowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POSZKODOWANI Re: kradzierze i włamania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 23:30 Prawdopodobnie dostali się klatką. Drzwi, którymi wchodzi się z klatki do garażu miały uszkodzone zamki - złamane klucze - w naszej bramie i bramie obok - tak żeby w nocy nikt nie mógł dostać się na praking. Wyjechać musieli jakimś busem - bramę wjazdową do garażu można z łatwością otworzyć bez pilota - są tam przyciski. Części - a właściwie większość naszego auta - nie zmieściłaby się do samochodu osobowego. Musimy coś z tym zrobić! My jesteśmy już po szkodzie - ale przecież to moze wcale nie jest koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.kovalsky Re: kradzierze i włamania IP: 89.171.197.* 29.07.09, 09:30 w niedzielę popołudniu łaził tu jakiś kolo i pytał się o klucze do garażu, ale wyglądu dokładnie nie pamiętam niestety:( popieram monitoring. zapytam się przy okazji jaki to mógłby być koszt dla całego terenu i garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: kradzierze i włamania IP: 89.171.197.* 29.07.09, 18:19 tym kolesiem co chodzil w niedziele popołudniu i pytał się o klucz to mogłem być ja, bo akurat wtedy zostawiłem klucz w aucie i nie mogłem sie dostać do garażu ale tez jestem jak najbardziej za monitoringiem Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: kradzierze i włamania 29.07.09, 18:39 Obserwuje Wasz watek bo sam chcialem tutaj kupic mieszkanie, ostatecznie zdecydowalem sie na zernicka z Wroclawskiego Domu. U nas tez bylo wlamanie do garazu i podprowadzenie motorow. Sam mam w domu zalozony alarm, a teraz na bank zrobie go tez w garazu plus ewentualnie monitoring. Jesli bedziedzie potrzebowac cos z monitoringu czy alarmu to polecam www.monit.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: kradzierze i włamania IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 29.07.09, 21:01 www.bestgo.pl/index.php?level=page&id=59&flashId=66 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kradzierze i włamania IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 30.07.09, 12:31 niezła kradzież... współczuję niestety za dużo osób z zewnatrz sie u nas kreci to budowlańcy z budowy, którzy maja dostep wszedzie noi goscie którzy wykańczaja mieszkania i w zasadzie to niewiadomo czy to sasiedzi czy ktoś obcy? a przecież nie bedziemy sie wszystkich dopytywac kto co tu robi i spowiadać do kogo przyszedł... bo jeszcze ktoś w łeb oberwie:) a co do anteny zbiorczej u nas działa bez zastrzeżeń , ale musieliśmy mieć odpowiedni kabel telewizor-gniazdko w sciania i obraz prawie cyfrowy. Niestety kombinacja z kabelami i drucikami w telewizorze nie działa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go,sc Re: kradzierze i włamania IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 22:09 Mam propozycje nie do odrzucenia w sprawie rozpoznawolności mieszkańców i waszych gości /również pracowników budowy/ Ubierzcie się i ich w ubranka z epoki MAO TSE TUNGA i będziecie/ niebiesko lub niebiańsko/ rozpoznawalni, i żadna OBCA wsza nie umknie waszej uwadze, przemykająca w waszym sąsiedztwie i mająca inny kolor niż Wwy. Radzę zainstalować wygodne poduszki na parapetach waszych okien w celu obserwacji terenu, przy i w okolicach waszego bloku aby nikt nie zbliżył się do niego. Czytając wasze wypociny S... mi się chce. A jak tam nazwa osiedla. gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: kradzierze i włamania IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 01.08.09, 22:53 WOW, wypowiedział się jakiś okoliczny zazdrosny analfabeta z wybujałą wyobraźnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FILEMON123 Re: kradzierze i włamania IP: 195.205.64.* 02.08.09, 14:19 błahahaha błahahahaha psikuśnik psikuta's od siedmiu boleści .... proponuję poszukać innego forum, tak by głąby z okolicy nie miały tam wstępu:) no i po co baranie piszesz takie banialuki - lepiej zajmij się fredem - narta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyszły sąsiad Re: kradzierze i włamania IP: *.as.kn.pl 29.07.09, 12:40 Jak przeczytałem o sposobie kradzieży waszego auta do doznałem szoku.Wspólczuje wam. Żeby w taki sposób dokonać kradzieży to naprawdę trzeba być skończonym gnojem. Możecie umieścić linka do zdjęć na gogle zdjęcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minogv Re: kradzierze i włamania IP: 78.8.139.* 15.08.09, 19:41 Witam Mieszkam we Wrocławiu od 9 lat. W tym czasie wynajmowałem mieszkania w różnych dzielnicach i w różnych blokach, strzeżonych i niestrzeżonych. Okradli mi samochód, poprzebijali opony na niestrzeżonych, na strzeżonym próbowali wbić się do mieszkania. Wniosek nasuwa się taki, ze na złodzieja nie ma rady, aczkolwiek na pewno bezpieczniej czułem się na os. strzeżonym. Niestety w spółdzielni dowiedziałem się, że nie ma takiej możliwości by ogrodzić teren. Mam jednak nadzieję, że jest możliwa taka zmiana, gdy wszyscy już wykupimy mieszkania, a inwestycja się zakończy. Będę spał spokojniej :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AN Re: akty notarialne IP: 194.146.120.* 31.08.09, 11:34 "Re: akty notarialneIP: *.wroclaw.mm.pl Gość: gość 27.07.09, 07:58 Odpowiedz Z banku sie pobiera zaświadczenia, a nie podbiera pani mądralińska " cha cha...:)takiś pewien? a może jednak podbiera! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: akty notarialne IP: *.217.146.194.generacja.pl 04.08.09, 20:53 Pani Ruda ! Jeżeli już Pani zabiera głos na forum to informacje, ktore Pani przekazuje powinny być dokładne i sprawdzone. Pani widać pisze o czymś o czym do końca nie wie, albo co gorsza wydaje się nie rozumie. A oto dowowy: 1) Pisze Pani cyt: " ...Jeśli decydujesz się złożyć wniosek do sądu rejonowego przez akt zapłacisz.... " - nie ma innej możliwości złożenia wniosku do sądu o założenie nowej księgi wieczystej dla lokalu jak tylko w drodze umowy w formie aktu notarialnego, to obowiązek notariusza, 2) dokumenty bankowe, o których Pani pisze stanowią podstawę wpisu hipoteki w kw i wymagane są zawsze przez sąd, bez względu na to gdzie wniosek jest zawarty w akcie czy zlozony w formie pisemnego wniosku zainteresowanego - zachęcam do lektury Prawo bankowe, 3) potwierdzeniem zapłaty za akt jest jego wypis, który wszyscy otrzymaliśmy - czy otrzymałaby Pani ten wypis gdyby za niego nie zapłaciła ???????? Ja nie miałem takiego szczęścia. Zapłaciłem bez żalu. A co do tego jak Pani opisuje zachowanie notariusza.... zdaje się, że miała lepszą kieckę ????????????...........???????????.....??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Antena zbiorcza IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 28.07.09, 20:34 Pytanko, czy ktoś odbiera programy z anteny zbiorczej? Próbuje w telewizorze coś znaleść a tu wszystko śnieży, nic nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Antena zbiorcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 17:53 Czy ktoś już zakładał kablówkę z bestgo? Z tego co widzę na ich stronie to oferta jest lekko mówiąc beznadziejna, 59 zł najtańszy abonament z kilkoma ciekawymi programami i do tego jeszcze trzeba bulić słono za dekoder. Ciekawe, że spółdzielnia nie zrobiła jednej zbiorczej anteny satelitarnej. Teraz pewnie każdy będzie się zastanawiał nad ofertą nki polsatu lub cyfry i talerze będą rosły jak grzyby na balkonach. Dowiadywałem się w spółdzielni i nie można zamontować talerza na dachu ze względu na gwarancję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudi Re: Antena zbiorcza IP: 85.232.255.* 10.10.09, 11:05 Oferta Bestgo jest tragiczna i śmieszna 59zł za pakiet podstawowy hahahaha chyba zgłupieli. Dodatkowo jeśli wprowadzili już światłowody, to ich oferta internetowa obecnie też jest mierna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: Antena zbiorcza IP: 87.105.15.* 12.10.09, 10:31 juz chyba faktycznie lepiej sobie jakas satelite zakupic, taniej wychodzi (poza pierwszym kosztem dekodera i montazu anteny) --- cegielka.phorum.pl - zapraszamy na forum dla mieszkancow Cegielki przy ul. Glownej/Welnianej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Antena zbiorcza IP: 85.232.251.* 14.10.09, 11:56 faktycznie nic ciekawego bestgo nie proponuja noi za ta kasę plus dekoder 199zł to trochę dużo!!!!! a cfrowy polsat ma podobną ofertę i jakośc obrazu też jest oki, tylko jest problem ze złapaniem sygnału od strony klatek ( chodz widac kilka anten) nam się niestety nie udało, a koszt montażu 150zł i stelaż tez nie tani a conajmniej ze 2 metry by się przydały żeby może sygnał złapać? może ktoś ma namiary na tańszy montaż anten z ustawieniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Antena zbiorcza IP: 85.232.251.* 14.10.09, 12:00 najbardziej przdałaby się antena zbiorcza , może jeszce coś mozna z tym zrobić? trzeba się dowiedziec w spółdzielni,chyba że ktos już się dowiadywał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo052 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:27 Trafiłam tu przypadkowo. Chętnie podziele sie spostrzeżeniami z zakresu współpracy ze Spółdzielnia Cegiełka. Jestem mieszkanką tej spółdzielni od kilku lat. Po prostu ciężko sie z nimi gada. Jest to prywatny folwark zarządzających i żeby cos skutecznie załatwić trzeba byc nahalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 89.171.197.* 31.07.09, 12:59 Tak sie sklada, ze mieszkam w 'cegielce' od ponad 10 lat i mam zupelnie odmienne zdanie. Duzo slyszalem o akcjach wlasnie takich nahalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
primo-anna Kuchnie na wymiar, łazienki - jakieś namiary ??? 02.08.09, 22:28 Witam, Czy ktoś może polecić nam jakąś porządną i niedrogą firmę robiącą meble kuchenne na wymiar, projekty łazienek, całego mieszkania??? Pewnie wielu z Was musiało korzystać z takich usług!!! Będę wdzięczny za jakieś konkretne podpowiedzi!!!! Pozdrawiamy Primo & Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kuchnie na wymiar, łazienki - jakieś namiary IP: 194.146.120.* 31.08.09, 11:46 KUCHNIA - na pewno NIE POLECAM firmy MEBES (przy Legnickiej) mieli skończyć montaż do 4.02.2009 do dzisiaj nie skończyli!!! ciągle coś partolą (uchwyt ma inny kolor, szafa porysowana, szyba utłuczona, lakier uszkodzony, blat porysowany a potem za krótki) - MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kuchnie na wymiar, łazienki - jakieś namiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 13:41 Witam! Wiem, że może późno ale dopiero teraz czytam co piszą na forum ludziska. Znaleźliście jakaś dobra firmę co buduje kuchnie? Jak nie walcie jak w dym martysia24@gmail.com Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvt Re: Kuchnie na wymiar, łazienki - jakieś namiary IP: 85.232.255.* 18.09.09, 23:20 ja polecam MEBLUX7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Instalacja elektryczna- siła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:21 Hej, czy ktos z Was rezygnowal z gazu i chcial aby zainstalowano mu podlączenie pod kuchenke elektryczną? Czyli wiązało się to z doprowadzeniem napięcia trójfazowego tzw. siły. Bo my na takie rozwiązanie się zdecydowaliśly, ale okazało sie, że firma nam dociągnęła siłę gdzie chcielismy, lecz w skrzynce rozdzielczej brakuje bezpiecznika od siły, co oczywiście jest niezgodne z normami dotyczącymi instalacji elektrycznych. Zwróciliśmy się z tym do spółdzielni, dla nich jest to oczywiste, że firma elektryczna powinna zamontowac bezpiecznik, napisaliśmy oficjalne pismo do nich i dostalismy odpowiedz z firmy PBI, że owszem doprowadzili nam siłę, lecz bezpiecznik nie był ujęty w usłudze i dlatego nam nie zamontowali. Nie ukrywam, że dla mnie jest to chore, bo skoro zrezygnowaliśmy z gazu i chceliśmy aby doprowadzono nam siłę, to oczywiste jest, że musi być do tego odpowiedni bezpiecznik. Poza tym dowiedzielismy sie od niektorych sasiadów, że mają bezpieczniki pod napięcie trójfazowe i nie było z tego tytłu dopłaty. Nam PBI napisało, że za to trzeba extra zapłacić. Ponoć jest więcej osób, które miały podobną sytuację, czy możecie napisac co zrobiliście i jak sie zachował wykonawca? Nie ukrywam, ze nie chcemy im odpusić, wiem, że to kosztuje niewiele, ale dlaczego mamy za to placic, skoro wyraźnie okreslilismy co chemy, z czego rezygnujemy. Uważam, że firma PBI zachowała się bardzo nieprofesjonalnie, nie jak fachowcy. Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam Sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Instalacja elektryczna- siła IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 04.08.09, 22:37 Niestety miałem podobny przypadek do Ty. Okazało się, że przy montażu płyty grzejnej nie ma gniazdka 380V... A powinno być, bo przy odbiorze mieszkania od Cegiełki wyraźnie napisane jest, że mieszkanie posiada gniazdko z siłą!!! Ponieważ była to sobota, a mi się śpieszyło to pojechałem do Castoramy, kopiłem bezpieczniki, kabel i podłączyłem wszystko w skrzynce nad drzwiami. Ta zabawa kosztowała mnie około 50 pln. Wygląda na to, że Cegiełka podciągnęła tylko odpowiedni kabel natomiast nie podłączyła go w skrzynce... Może zwrócić się do Cegiełki aby podłączyli gniazdko w ramach gwarancji mieszkania powołując się na protokół odbioru, który wyraźnie wskazuje, że jest gniazdko pod 380v lub samemu zrobić i obciążyć ich kosztami tytułem niezgodności stanu faktycznego z protokołem odbioru mieszkania. Chyba, że ktoś ma inny/lepszy pomysł. Pozdrawiam sąsiadów :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: Instalacja elektryczna- siła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 14:05 HEJ, dzięki za info. No zobaczymy co uda sie załatwić. Będziemy cisnąć PBI. Bo dla spółdzielni jest to sprawa oczywista, że bezpiecznik powinien być. fakt, że majątek to nie jest, ale nie chcę odpuszczać dla samej zasady! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minogv Projekt mieszkania IP: 78.8.139.* 15.08.09, 19:46 Witam Kupiliśmy mieszkanie z antresolą 54.5m2 Zastanawiamy się nad jego urządzeniem i podzieleniem antresoli (18m2) na pokój dla dziecka i sypialnię. Bylibyśmy wdzięczni za jakieś foto z urządząnych już mieszkań. Wiadomo, łatwiej coś wtedy wymyślić. :-) Dzięki gg:5445562 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: Projekt mieszkania IP: 87.105.15.* 25.08.09, 14:24 witam. tez dopiero co kupilem z narzeczona mieszkanie (klatka ostatnia - 54). rowniez antresola (moze mamy jakos obok siebie?) - przylaczamy sie do pytania, czy ma ktos juz projekty, pomysly podzialu antresoli? my poki co tylko zalatwilismy sobie drugi grzejnik na gorze. tak poza wszystkim - skoro mamy wszyscy byc sasiadami i raczej duzo rzeczy bedzie do omowienia, moze mozna by zalozyc jakies deydokowane forum, co Wy na to? postawilem darmowe forum pod adresem: www.cegielka.phorum.pl nic z nim nie robie, bo nie mam zamiaru nikomu niczego narzucac. jezeli ktos chcialby uczestniczyc w tworzeniu kategorii, itp. to prosze o maila teamchooser[at]gmail[dot]com reszte prosze o komentarz czy w ogole to ma dla Was sens (czy wystarczy to forum). tez popieramy monitoring, jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 20.08.09, 19:50 Byłam dzisiaj na budowie i prace posuwają się w zawrotnym tempie. Cały blok posiada już dach, z większości okien zdjęto już folię. Bardzo się z tego faktu cieszę i mam nadzieję że faktycznie dostaniemy klucze do naszych mieszkan na początku października :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 22:32 czy ktos mozne wynegocjowal jakas lepsza cena w tej spółdzielni. Czy nie ma takiej mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 87.105.15.* 25.08.09, 15:02 www.cegielka.phorum.pl drodzy sasiedzi, ponawiam propozycje przeniesienia sie na, badz co badz, bardziej czytelne forum. bez narzucania sie jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 25.08.09, 20:50 jestem za:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.static.korbank.pl 26.08.09, 13:38 dobry pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i.m Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.devs.futuro.pl 26.08.09, 15:48 super!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 26.08.09, 21:01 wydaje mi sie,ze brak jednej klatki... 68... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Opóźnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:24 Niestety muszę Was zmartwić. Nieoficjalnie, bo Cegiełka jeszcze o tym nie wie, ale budowa już ma ponad miesiąc opóźnienia. Więc mieszkania najprawdopodobniej będą dopiero w listopadzie. Wiadomość świeża, bo dzisiejsza i dość wiarygodna, bo od kierownika robót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Opóźnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 13:40 Szkoda bo nadal będziemy musieli wysłuchiwać bluzgów i darcia mord o samego rana,czasami mam już dosyć.Najgorzej jak idę z dzieckiem na spacer dookoła osiedla,normalny horror.Nie chodzi o to aby zatrudniali ministrantów ale są pewne granice-żadnych hamulców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Opóźnienie IP: 85.232.255.* 04.09.09, 15:11 Zadnych hamolcow to nie maja 'sasiedzi' z bodajże z 62 ostatnie pietro. Impra z dwa razy w tygodniu i dra mordy o 4 rano chlory jedne. Rozumiem ze impreza byc moze, ale niekoniecznie trzeba rozwalac balkon na osciez i puszczac muzyke na cale osiedle. Dosc daleko od nich mieszkam, ale dziwie sie ze sasiedzi obok jeszcze ich nie uteperowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Opóźnienie IP: 85.232.251.* 07.09.09, 13:06 witam muszę przyznac że my w 68 od strony stoczniowca nie mamy takih problemow i glośnych sąsiadow , nawet żadnych imprez :)) w nocy błoga cisza... ale zobaczymy jak sie wszyscy u nas wprowadzą noi sąsiedzi ze stoczniowca:) Ale dzien w dzień z samego rana jest borowanie w scianach masakra , no ale zrozumiałe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Opóźnienie IP: 85.232.251.* 07.09.09, 23:43 zgadza się, na dzień dzisiejszy klatka 68 to sanatorium :-) szkoda tylko, że niektórzy dopiero teraz zaczynają robić mieszkania (po roku od odbioru...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Opóźnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 11:58 Niestety w klatce 66, nie wszyscy mieszkający są normalni. W ostatnią niedzielę darli mordy, bo inaczej nie można tego nazwać na balkonie o godz. 6:30 rano, nie zwracając uwagi na to, że ktoś może o tej godzinie spać. A o tej godzinie to od strony budowy strasznie niesie. Jakaś masakra. Szkoda słów. Mam nadzieję, że nie powtórzy się to nigdy więcej. Zero kultury i jakiejkolwiek "krępacji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: Opóźnienie IP: 87.105.15.* 09.09.09, 09:49 niestety opoznienie jest zle zarowno dla Was - juz mieszkajacych, jak i dla nas - czekajacych na te mieszkania. co do imprez to jest to chyba najgorsze co moze byc. nie po to kupujemy mieszkania, zeby nie moc w nich normalnie zyc :/ miejmy nadzieje, ze z czasem sie to zmieni i skoncza sie parapetowki ps. od razu mowie, ze u mnie bedzie na niej glosno! (pol-zart) :) -- cegielka.phorum.pl - zapraszamy na wygodniejsze forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Opóźnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 09:14 najnowsze info: cegiełka twierdzi że dwie pierwsze bramy będą w terminie pytanie czy im wierzyć ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Opóźnienie IP: *.belf.cable.ntl.com 14.09.09, 10:58 to znaczy ze brama 60 i 58.A czy wiecie jak jest z brama 56,czy jest buze opóznienie.Pozdrawiam sasiad z bramy 56. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: Opóźnienie IP: 87.105.15.* 14.09.09, 11:16 faktycznie, ponoc dwie pierwsze bramy maja byc w terminie. @adi Twoja brama zostanie oddana z nasza (54) bo podobno oddaja po dwie, co oznacza ze najpewniej poczekamy do konca listopada. zapisz sie na nasze forum, bedziesz wiedzial ;) --- cegielka.phorum.pl - zapraszamy na forum o ciegielce i budynku przy ul. glownej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 27.08.09, 14:18 Witam Mam rezerwacje mieszkania i jestem bliski jego kupna jednak nie potrafię sobie wyobrazić jak ono ma wyglądać, Jak je urządzić itd. Prośba to mieszkańców czy możecie podesłać na emaila jak Wy macie zrobione swoje mieszkania na ul.Głównej? Będę bardzo wdzięczny. Moj email to lukibest@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plac zabaw Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 14:24 mam do was pytanie, czy ktoś może mi powiedzieć, czy i kiedy powstanie plac zabaw dla dzieci?? Są takie plany?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank umowa o budowę lokalu IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 28.08.09, 12:37 Witam Jak to jest z tą umową, z tego co wyczytałem to koszt za 1mkw moze wzrosnać lub spaść po zakonczeniu budowy. Godzicie sie na taki zapis? jezeli Wam przydzie płacić po zakonczeniu budowy 6000 za mkw? Troche to ryzykowne według mnie. Jak to widzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: umowa o budowę lokalu IP: 87.105.15.* 28.08.09, 15:44 obawiam sie, ze nikt Ci nie da umowy (ani developer ani spoldzielnia), gdzie bedzie napisane, ze koszty ktore ponosisz wstepnie sa ostatecznymi. ja sie z tym nigdy nie spotkalem, zawsze jest ostateczne rozliczenie (choc czasem bezprawne). miejmy nadzieje, ze tu nie bedzie problemow i cena sie nie zmieni. raz jeszcze zapraszam (rowniez z tym pytaniem) na: cegielka.phorum.pl rozkrecmy to forum wspolnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: umowa o budowę lokalu IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 28.08.09, 15:50 Otoz sie mylisz poniwaz inni developerzy pomimo ze mieszkania nie sa wybudowane to w umowie cena jest ostateczna (Milart, Dom-developer itd) oczywiscie cena jest znacznie wyzsza niz tutaj co daje do myslenia ze Spoldzielania bedzie chciala na koniec wyrównać do cen innych developerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: umowa o budowę lokalu IP: *.magma-net.pl 28.08.09, 19:15 ok, byc moze nie mam racji, takie informacje uslyszalem nieraz od niejednej osoby. co do cen developerow, pamietaj, ze spoldzielnia nie moze budowac z zyskiem, w przeciwienstwie do dev. poza tym developerzy lubia liczyc metraz po podlodze (spoldzielnia liczy po suficie). z sufitu to tylko ceny moga wymyslac. ps. nie jestem zadnym specjalista, tylko zwyklym szarym szaraczkiem, wszystkie informacje przeze mnie podawane sa 'tak mi sie wydaje, tak slyszalem'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allleks Re: umowa o budowę lokalu IP: 85.232.251.* 30.08.09, 21:31 witam Pitt ma rację, cena się raczej nie zmieni , na koniec dostaniecie poprostu końcowe rozliczenie. Czasem zdarza się poprostu to że mieszkanie po wybudowaniu się zwiększy lub zmniejsza:), jak rezygnujesz z niektórych rzeczy typu biały montarz i takie tam.... Nam osobiście mieszkanie urosło po wybudowaniu o 1 m2 , ale rezygnowaliśmy całkowicie z białego montarzu i wyszło że oddali nam jeszcze 800 zł:)... noi co sie okazało bank przelał trochę więcej kasy niż powinni może dlatego że kredyt we frankach i rózny był kurs?????? Ale cena za metr na 100% sie nie zmieni , my też się tego baliśmy , ale spoko p.s. tak na marginesie ile kosztuje teraz metr mieszkania na drugim etapie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: umowa o budowę lokalu IP: 87.105.15.* 31.08.09, 09:23 ja zaplacilem 4950,- -- cegielka.phorum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: umowa o budowę lokalu IP: 85.232.251.* 31.08.09, 20:26 Widzę, że cena za m2 nie jest tragiczna, wręcz bardzo dobra jak na Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: umowa o budowę lokalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 21:26 Ciekawi mnie dlaczego SM stoczniowiec sprzedaje obok mieszkania po cenie 5300za mkw? a tutaj taka promocja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allleks Re: umowa o budowę lokalu IP: 85.232.251.* 31.08.09, 21:53 rany ... ta sama budowa a cena tak rózna my w 2007 pierwszy etap płaciliśmy 4000 za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: umowa o budowę lokalu IP: 87.105.15.* 01.09.09, 12:13 niestety, tak to juz jest - w koncu budowa na ukonczeniu. 2 lata temu nie byloby mnie stac, ale i tak nie zaluje. cena naprawde jest bardzo dobra jak na wroclaw. stoczniowiec sprzedaje po 5300? niezle, ciekawe kto kupuje. a jaki tam jest stan zaawansowania budowy? -- cegielka.phorum.pl - zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: umowa o budowę lokalu IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 01.09.09, 14:29 Sprzedaje w jeszcze kilka w juz oddanym budynku. W nowym nie wiem jak tam ceny sie ksztaltuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: umowa o budowę lokalu IP: *.52.akron.net.pl 12.10.09, 13:10 Na przykład ja kupuję:) Bardziej pasował nam rozkład mieszkania i jego ustawienie - mamy jednostronne oknami w stronę jeziorka mniej więcej na środku pierwszego bloku Stoczniowca. Poza tym skusiła nas możliwość dokupienia piwnicy, kiedy wybudują II Etap - w pierwszym niestety nie przewidziano piwnic:( Co do stanu zaawansowania to I etap jest już po odbiorach, o drugim niestety nie mam wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: umowa o budowę lokalu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.09, 22:34 Co sie dzieje w Waszej Cegielce? Kiedy odbieracie mieszkania? Wiecie juz jaka bedzie ostateczna cena za m2? Na kiedy zaplanowane jest podpisanie aktow notarialnych? Od dawna sledze Wasze forum i ostatnio przygaslo! Napiszcie jak Wam sie oczekuje na mieszkania, a w przypadku osob z 1 etapu napiszcie, jak Wam sie mieszka! Powodzenia dla Was. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: umowa o budowę lokalu IP: *.ite.pl 05.11.09, 15:39 A mieszka się bardzo fajnie.. dziękować dziękować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: umowa o budowę lokalu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.09, 23:06 proponuję przenieść się na: cegielka.phorum.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ket Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.10, 17:04 Witam. Widzę, że wątek jest już stary, ale może kogoś jeszcze uratuję. Bardzo proszę uważać na tą spółdzielnię. Mam mieszkanie na ul Hłaski kupione od nich. Na osiedlu są kradzieże - na klatkach, w garażu podziemnym, w mieszkaniach (i to w momencie, kiedy właściciel mieszkania jest na spotkaniu spółdzielni). Płacimy wysoki czynsz (za mieszkanie niecałe 70 m kw płacę 500 zł) i co ciekawe co rok dopłacam do ogrzewania 1000 zł!!! Nie pomagają prośby, pytania. Pan prezes Grabowski to wyjątkowy buc, na moje prośby i uwagi dostałem odpowiedź, że to tylko moje przypuszczenia. Omijać łukiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 193.0.242.* 11.08.10, 09:57 Ja dodam od siebie, że mieszkanie przy Głównej jest moim kolejnym mieszkanie od Cegiełki. Mieszkaliśmy też na Muchoborze. Wiec nie wiem o co chodzi KET owi, ale ma chyba jakiś problem sam ze sobą. To, że na osiedlu są kradzieże, to nie wina Spółdzielni???? no i to, ze dopłaca do ogrzewania, to chyba też raczej nie! Ja ma zawsze nadpłatę, a w mieszkaniu jest naprawdę ciepło :) KET jak masz problem, to kup sobie mieszkanie od developera!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 11.08.10, 14:44 Ket częściowo ma rację. Co do kradzieży to oczywiście zdarzają się wszędzie, wszystko zależy od tego jacy ludzie mieszkają w bramie. Jeśli nie potrafisz zamknąć za sobą drzwi, wychodząc z pieskiem na spacer i nie zwracasz uwagi na osoby obce, to sam/a dajesz złodziejowi okazje do kradzieży. Co do ogrzewania prawda jest taka, że uczciwi lokatorzy płacą za siebie i za tych którzy o opłatach zapominają. A co do nadpłat to jak Pan/i wik mieszka w temperaturze 19,5 stopniach, przy zamkniętych oknach i zakręconych grzejnikach, stołując się cały tydzień w pracy lub u mamusi to nic dziwnego, że teraz się chwali nadpłatami. Nie martwcie się mieszkańcy Głównej Was też dosięgną podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Hłaski Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 01.11.10, 18:59 W tej spółdzielni jest wiele nie jasności, żałuję , że kupiłem od niej mieszkanie. Na Hłaski sąsiedzi bardzo źle się wypowiadają na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hłaski Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 05.11.10, 10:33 Nie żałuj tylko sprzedaj mieszkanie i idź gdzie wdług Ciebie jset lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logic Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 91.90.161.* 05.11.10, 14:25 a co jest nie tak z tą ciegiełką??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.12-1.cable.virginmedia.com 08.02.11, 15:49 Witam mieszkańców. Czy nie macie ostatnio problemów w odwiedzaniu naszego lokalnego forum "cegielka.phorum.pl"?. Od ponad tygodnia nie mogę wejść na tą stronę i nie wiem dlaczego. Dodam, że obecnie przebywam poza granicami kraju, ale nie sądzę żeby to miało jakieś znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad01 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.bestgo.pl 06.03.11, 22:00 Witam wszystkich Nareszcie doczekaliśmy się spowalniaczy! Już żaden pirat drogowy nie wyjedzie nagle za śmietnika! Nasze dzieci są chociaż odrobinę bezpieczniejsze :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.11, 10:11 za to będzie wiecej smrodu i trucizn. Samochody zwalniając muszą potem przyspieszyć, jkest znacznie większa emisja spalin. Oddychasz tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad01 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.11, 13:59 Jak ktoś równo jeździ to nie ma większej emisji spalin. Zresztą, ważniejsze jest bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
fitosz Architekt Wnętrz - aranżacja wnętrz 12.11.10, 10:59 Witam, wszystkich zainteresowanych projektami wnętrz zapraszam na moją stronę www.wnetrzaszczepankiewicz.pl lub do kontaktu telefonicznego 501 734 544. Z chęcią pomogę Państwu przy realizacji kuchni, łązienki jak również całego wnętrza. Pomogę również przy wszelkich doborach i negocjacjach cen (również na sprzęty!). Pozdrawiam, Filipina Szczepankiewicz Architekt Wnętrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michcio Re: SM Cegiełka - Stabłowice - Garaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 10:05 Witam, poszukuję do wynajęcia garażu gdzieś w okolicy? Macie może jakieś namiary? Albo pomysł, gdzie parkować samochod żeby nie zmarzł? Odpowiedz Link Zgłoś
nikolas13 ostrzegam przed ŻAKIEM 08.12.10, 21:58 Ja odradzam spółdzielnię ŻAK z Kniaziewicza, teraz budują na Brzeskiej. Mają w centrum kilka budynków. Tyle lat, ile mieszkam nie miałem jeszcze ciepło w mieszkaniu zimą. Inni lokatorzy skarżą się na to samo. Dodatkowo budynek tak został zbudowany, że pojawia się w mieszkaniach pleśń. To co widziałem u sąsiadów na ścianach jest nie do opisania – czarny grzyb! Ludzie nie mogą zimą wietrzyć mieszkania, bo potem nie mają czym ogrzać, chyba, że lubisz mieć 17 stopni w domu. A dopłaty za okres grzewczy, gdzie i tak nie nagrzeję powyżej 20 (z kuchenką i klimatyzacją) sięgają od 500 do 1500. Prezes udaje wariata, że nic nie wie albo, że wszystko gra, albo zwala na technicznego, albo na projektanta. I tak miesiącami przeciąga. Ale na zbieranie czynszu ze swoich lokali to ma czas, na sprawy bytowe lokatorów nie ma czasu. Spółdzielnia jest zaśniedziała i ślamazarna. Każda decyzja trwa miesiące. Już nie mówię o nieuprzejmej administracji. Wszystko nadęte i napuszone. Żałuję, że w czasie budowy bloku nie nakręciłem kamerą nawalonych budowlańców. A potem wszyscy się dziwią, że wszystko się sypie. Dlatego po kilku latach za nasze pieniądze musieli remontować wszystkie balkony, bo ludziom na głowę z 7 pietra tynk leciał. Każda najprostsza reakcja trwa miesiącami, bo udają, że coś robią. Można książkę napisać o tym jak sie żyje w ich lokalach, bieda i wszystko pęka. Ja musiałem wszystko wymienić prócz murów. Nie chcesz mieć kłopotów, to omijaj z daleka ŻAKA. Odpowiedz Link Zgłoś