Dodaj do ulubionych

SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna

• annalewinska Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 26.04.09, 19:43
      Cześć wam wszytskim, właśnie pisze swoją prace magisterską i próbuję przeprowadzić do niej badania w formie ankiety. Gdybyście mieli chwilkę i chęć pomóc bardzo prosze o pomoc i wypełnienie krótkiej ankiety oceniającej m.in wykładowców oraz wiedzę zdobytą na uczelniach. Z góry dziękuję za pomoc.
      Ankieta znajduje się tutaj:
      www.mlodyprzedsiebiorca.pl/ankieta?task=fillPoll&pollID=2
      • Gość: Romek Pęknięcia IP: *.as.kn.pl 14.05.09, 18:45
        Witam

Czy u drogich sąsiadów pojawiły się pęknięcia na suficie lub na
        ścianach? Jeśli tak, to czy Ktoś już interweniował w tej sprawie w
        cegiełce?
        • Gość: dudi Re: Pęknięcia IP: 89.171.197.* 14.05.09, 23:00
          Brama 66. U mnie narazie nic takiego nie wystąpiło. A gdzie te pęknięcia u Ciebie?
          • Gość: sasiadka Re: Pęknięcia IP: *.devs.futuro.pl 15.05.09, 11:57
            ja mam pekniecia przy antresoli. Klatka 68
            • Gość: ślimak Re: Pęknięcia IP: 85.128.109.* 16.05.09, 15:22
              Ja miałem pęknięcie. Zostało zlikwidowane.

Na ścienie, poziome, zaraz przy schodach na antresolę. Złożyłem pismo do
              spółdzielni - faksem. Po czym raz musiałem się upomnieć, bo nikt się nie
              skontaktował ze mną. Następnego dnia dzwonił już ktoś z budowy by się na termin
              umówić.
        • Gość: RUda Re: Pęknięcia IP: 194.146.120.* 18.05.09, 08:53
          W pokoju od strony bram - mam pęknięcie pionowe na obu śianach i
          krechę na suficie.
          Na ścianach jest dosyc mocne - pękł mi tynk na całej grubości
          brama 66
          • Gość: alex Re: Pęknięcia IP: *.tueuropa.pl 19.05.09, 09:17
            Mi też sciany pekają (na razie w 2 pokojach) czekam az sie nazbiera to wtedy
            zgłosze. blok siada niestety - teren jest dośc mokry
      • Gość: gość Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 194.146.120.* 18.05.09, 08:55
        do annalewinska -
        chyba trafiłaś nie na to forum koleżanko..
        • Gość: Ala Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.as.kn.pl 19.05.09, 10:12
          Proponuje zgłosic post annalewinska do usuniecia
          • Gość: dominik Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 89.171.197.* 22.05.09, 08:36
            niesamowite
            • Gość: ciekawski Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 27.05.09, 23:32
              Mam pytanie do mieszkańców Cegiełki, czy ktoś może wie, czy opel vectra stojący
              na parkingu należy do osoby tu zamieszkałej? Ten samochód wygląda jak totalny
              trup. Wszystko ma zgnite, nawet dach do tego złapał kapcia. Może się czepiam ale
              wydaje mi się, że ktoś go nam podrzucił jak kukułcze jajo. :-)))
              Proszę sąsiadów o zwrócenie na niego uwagi, ponieważ przy problemach z miejscami
              postojowymi, zawsze to jedno więcej do parkowania.

narka
              • Gość: Ruda wrak pod blokiem IP: 194.146.120.* 29.05.09, 12:55
                popieram!!!!!
                Ostatnio też przykuło to moja uwagę.
                Jeśli jesteście za usunięciem tego wraku podpisuję się pod tym
                rękami i nogami:P
                • Gość: MS Re: wrak pod blokiem IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 29.05.09, 22:09
                  Odnośnie tego wraku to masz rację. Należałoby go uprzątnąć. Przypadkowo
                  dowiedziałem się, że stał wiele lat na kuźnikach na ul. Hermanowskiej. Nie wiem
                  dlaczego teraz jest tutaj, możliwe, że właściciel teraz tu mieszka, ale jakoś
                  ciężko mi w to uwierzyć. Jest kilka możliwości:
                  1) poprość SM o jego usunięcie
                  2) "przesunąć" go na parking Stoczniowca.
                  3) "przesunąć" do pobliskiego rowu.
                  4) "wrzucić" do jeziorka (do wyboru dwa najbliższe).

Jak ktoś ma jakieś pomysły to piszcie.

Opel vectra ma wszystko zgnite, dach, progi, karoseria - zagadką jest tylko jak
                  tutaj przyjechał... chyba nie na kołach...
                  • Gość: sasiadka :) Re: wrak pod blokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 17:43
                    najlepiej wypchnać go na drogę "miejską" i zgłosic to straży
                    miejskiej ze wrak tarasuje drogę, muszą wtedy go zabrac na lawete i
                    na parking policyjny. cegielka moze jedynie wystosowac pismo do
                    wlasciciela a to i tak nic nie da,a trwać będzie, wiem bo to samo
                    przerabialismy w miejscu gdzie jeszcze mieszkam i witam przyszłych
                    sąsiadów :)
                  • Gość: Miniaturka Re: wrak pod blokiem IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 31.05.09, 18:23
                    Punkt 2 mówi z jakim inteligentem będę miała do czynienia jako Twoja przyszła
                    sąsiadka ze Stoczniowca. Chwała Bogu, że wykupiłam miejsce postojowe. Czego
                    Tobie najwidoczniej nie udało się zrobić... Brak piątej klepki? ;>
                    • Gość: m Re: druga część bloku IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 04.06.09, 20:02

witam

czy ktoś może wie co będzie na samym koncu budynku tam gdzie są te
                      płóokrągłe szyby?????
                      a może ktoś wie czy bedzie planowany jakis plac zabaw dla dzieciaków
                      i co bedzie tam gdzie zasadzili zielona trwake nad garzażami?

pozdrawiam
                      • Gość: gość Re: druga część bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:39
                        W planach jest plac dla dzieci . Do zobaczenia na projekcie - dostępny w
                        siedzibie SM. Na końcu bloku ma być punkt usługowy - prawdopodobnie coś na
                        kształt "Żabki"...
                        • Gość: mieszkaniec Re: druga część bloku IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 05.06.09, 21:20
                          dzieki , bo jakoś mi nie po drodze do społdzielni:)))
                          a to gdzie będzie ten plac zabaw i kiedy

pozdrawiam
                          • Gość: gość Re: druga część bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 23:14
                            plac ma być prawdopodobnie w miejscu stojących dziś kontenerów lub bardziej w
                            głębi placu za nimi... Kiedy - prawdopodobnie jak zostanie oddana cała
                            inwestycja - czyli okolice końca września
                  • Gość: MS Re: wrak pod blokiem IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 28.06.09, 01:43

Chciałem przeprosić właściciela opla vectry stojącego pod blokiem, sądziłem, że
                    ten samochód to totalny trup i ktoś go tu podrzucił. Jednak się myliłem, bo
                    widziałem, że koło zostało naprawione i chyba trochę jeździł po mieście, bo jest
                    już na innym miejscu.
                    Życzę właścicielowi aby jak najszybciej zmienił samochód na bezpieczniejszy. :-)))
                    Pozdr.

Narka
              • Gość: MS Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 13.07.09, 20:34
                Witam,

z pewnością wszyscy już wiecie, ale nikt jeszcze nie wspomniał tego na forum.

Można się umówić na podpisanie aktu notarialnego do końca tego tygodnia lub w
                drugiej połowie sierpnia, bo notariusz ma miesiąc urlopu.

Jeśli komuś się bardo spieszy to są wolne terminy do 17 lipca.

Pozdrawiam wszystkich właścicieli :-))))
                • Gość: MS Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 19.07.09, 18:22
                  Kiedyś na forum była propozycja zorganizowania ogniska czy grila...
                  Odbyło się?
                  Tak się zastanawiam, skoro już tu mieszkamy to może zrobimy jakieś w celu
                  bliższego zapoznania sąsiadów.
                  Cóż, z chęcią poznałbym sąsiadów z mojej klatki, aby tak bezosobowo koło nich
                  nie przechodzić.
                  Co Wy na to mieszkańcy SM Cegiełki?
                  Dobry pomysł czy raczej nierealny?
                  • Gość: gosc Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 20.08.09, 19:54
                    Moje okna od mieszkania wychodzą na ul. Głowną, stad moje pytanie do
                    obecnych mieszkanców czy ruch na tej ulicy jest spory i uciążliwy
                    dla Was. Dzięki za informację
                    • Gość: sąsiad Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 07:50
                      W dzień tego nie odczuwa się,ale w nocy można czasami cholery
                      dostać.Hałas nieraz jest dosyć duży,szczególnie poprzez hopkę,która
                      jest na skrzyżowaniu Głównej z Wełnianą.
                      • Gość: ona Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:03
                        Hałas jest okropny ,zwłaszcza motorów -ścigają się przez noc no i tiry które na
                        tej prostej się rozpędzaja :( miło nie jest
                        • Gość: m Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 21.08.09, 13:44

co do hałasu to ja mieszkam w klatce nr 68 czyli niby dalej od
                          ulicy , ale i tak hałas słychać no troche mniej przy zamknietych
                          oknach. Wsumie to nie jest az tak uciązliwe , ale samochody jeżdżą
                          tu z bardzo dużą predkością, więc nie taki hałas straszy , coś
                          okropnego noi te motory w nocy ...
                          Jeszcze tylko czekam aż w stoczniowcu się wszyscy wprowadzą :))) to
                          może wtedy bedzie trochę spokojniej bo od 7 rano słychać jak walą ,
                          wiercą ,no cóż taka kolej rzeczy :)))
                          pozdrawiam
                          • Gość: Sąsiadka Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 21.08.09, 22:15
                            Witam, ja mam wszystkie okna od ul. Głównej i spanie przy otwartym
                            oknie graniczy z cudem. Zastanawialismy sie z mezem ostatnio czy
                            byłaby możliwosc zamontowania progów zwalniających,, może to by coś
                            pomoglo...? Mam jeszcze nadzieje, że gdy zrobią ul. Lotniczą to
                            troche zmiejszy się ruch pod oknami, przynajmniej mniej tirów.
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: e Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 22.08.09, 07:45
                              Hałas od ulicy to jedno a sąsiedzi słuchający głosno muzyki nad ranem -bo
                              właśnie wrócili z imprezy - to drugie. Szkoda ze nie mają wyobrazni- tutaj jest
                              tyle małych dzieci ale co to kogo obchodzi:((((
                              • Gość: sm Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 23.08.09, 23:55
                                Witam sąsiadów,

polecam przestudiowanie mapy akustycznej Wrocławia:

www.wroclaw.pl/m87914/
        • Gość: Ruda Usterki na Głównej IP: 194.146.120.* 29.05.09, 14:22
          Czy w każdej klatce w windzie jest taki skopany komunikat "piętro 3
          kondygnacja 2"???
          (kogo do cholery obchodzi kondygnacja????)

acha..i czy wszędzie sa zrypane domofony, jeśli chodzi o wejście na
          kod?

w SM ciągle mnie przełączano z działu do działu a po 15 minutach
          okazało sie, że Pan Kwiatkowski (dział techniczny) jest na urlopie...
          Wiem , że było to zgłaszane, ale ta usterka trwa juz od przynajmniej
          miesiąca!
          Ktos wie może cos w tej kwestii?!?
          • Gość: dominik Re: Usterki na Głównej IP: 89.171.197.* 30.05.09, 10:46
            Niesamowite. Wczesniej komunikat byl 3 pietro, co nie bylo prawda bo jest to
            pietro drugie. Po prostu u nas winda dojezdza takze na "parter", ktory wg windy
            byl juz pierwszym pietrem. Dlatego aby nie bylo problemow wymyslono kondygnacje.
            Faktycznie straszny problem jest.

Co do zepchniecia auta do jeziorka, o ktorym ktos mowi w poprzerdnim poscie, to
            sam sobie skocz do niego jednego debila mniej bedzie. Takie sprawy inaczej sie
            rozwiazuje.
            • Gość: Ala Re: Usterki na Głównej IP: *.as.kn.pl 30.05.09, 14:43
              Debil Ty to raczej jesteś jak każesz ludziom skakać do jeziorka. A
              może to Twoje auto i starch dupe sciska?! Kolejny post zaczyna
              od "nisamowite". Koleś jak Ci się płyta zacina to sie nie wypowiadaj
              na forum.
              • Gość: dominik Re: Usterki na Głównej IP: 89.171.197.* 30.05.09, 15:42
                Nie to nie moje auto. Ale krew mnie zalewa jak widze "rady" w stylu moze
                wepchnac auto o jeziora, albo postawic pod stoczniowiec. Widac niektorzy na
                prawde sa slabo rozgarnieci.
                • Gość: MS Re: Usterki na Głównej IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 30.05.09, 22:58
                  Niesamowite.

;-))))))
                  • roosofil Re: Usterki na Głównej 19.06.09, 14:17
                    Racja - "niesamowicie" widać, że niewielu wie, czym są ironia i poczucie humoru.
                    Jak dla mnie - wszystkie cztery pomysły są przednie:)
                • Gość: gość Re: Usterki na Głównej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 15:57
                  wystarczy zgłosić do Straży Miejskiej - co jakiś czas wykonywane są akcje pt.
                  usuwania stojących wraków - i poprosić o wpisanie na liste.... Choc SM pewnie
                  najszybciej zareagowałaby gdyby przepchnąć go na jakiś zakaz zatrzymywania lub
                  postoju ... :)
                  • Gość: sasiadka :) Re: Usterki na Głównej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 17:47
                    poki auto stoi gdzies sobie na parkingu to Straz ma to gdzieś,
                    przyjma zgłoszenie i tyle, parking jest podobno przeładowany i nie
                    maja gdzie wraków trzymac, dlatego na ulicę z nim a gdy taki wrak
                    stoi na terenie "miasta" i tarasuje drogę szybciutko go zabiorą :))
                    • Gość: rraadd czy głośno na Głównej? IP: 85.128.102.* 16.06.09, 21:36
                      mam pytanie - czy możecie mi powiedzieć czy głośno jest na tej ulicy? chodzi mi
                      o natężenie ruchu samochodowego?

mamy zamiar kupic tam mieszkanie i to nas zastanawia ;-)

z góry dzięki za odpowiedzi
                      • primo-anna Akty notarialne i czynsz ???????? 16.06.09, 23:23
                        WITAM!!!
                        JA TROCHĘ Z INNEJ BECZKI. CZY MOŻE KTOŚ MI UDZIELIĆ ODPOWIEDZI,
                        1.KIEDY BĘDĄ PODPISYWANE AKTY NOTARIALNE?
                        2.NA CO DOKŁADNIE SKŁADA SIĘ KWOTA CZYNSZU I CZEMU JEST TAKI WYSOKI :)? ZNAJOMY
                        W KRAKOWIE W NOWYM BUDOWNICTWIE PŁACI 260ZŁ ZA 52M2. CZY WASZYM ZDANIEM TO
                        UCZCIWA KWOTA?
                        POZDRAWIAM I CZEKAM NA JAKĄS POMOCNA ODPOWIEDŹ!
                        • Gość: MS Re: Akty notarialne i czynsz ???????? IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 16.06.09, 23:48
                          Hej

rzeczywiście opłaty są wysokie... Kolega za 50 m2 płaci 220 pln/mies. ale nie ma
                          spółdzielczego prawa do lokalu tylko pełną własność oraz wspólnotę.

Cóż, pozostaje tylko zadeklarować w SM, że mieszka tylko jedna osoba.
                          Po co nadpłacać za wodę czy śmieci... lepiej na koniec roku zapłacić wyrównanie
                          niż płacić za dużo.
                          Wydaje mi się, ze 10 zł za m3 ciepłej wody to lekka przesada, oraz 2,30 pln za
                          m2 ogrzewania mieszkania również.
                          Dlaczego w stałej opłacie widnieją takie pozycje jak:
                          Podatek od nieruchomości? (rozumiem, jest to podatek roczny płacony przez
                          spółdzielnie i miasto nam nigdy nie przyśle dodatkowo podatku do zapłacenia....
                          czy się mylę?)
                          Domofon - 2,7 miesięcznie? dlaczego naprawa nie idzie z funduszu remontowego?
                          Antena zbiorcza 1,40 pln - co to za gó......
                          Energi elektryczna - 0,20 pln za m2 - Na jakiej podstawie SM ustaliła sobie
                          stawkę...
                          Eksploatacja 1,2 pln/m2 - hmmmm

PS. dobrze, że to nie są TBS-y tam jest dopiero masakra z opłatami, ponad 12
                          pln/m2 samego czynszu... :-)))

Pozdrawiam sąsiadów.

• primo-anna Re: Akty notarialne i czynsz ???????? 17.06.09, 11:00
                            Hej, dzięki za szybką odpowiedź!
                            Mój znajomy o którym wspomniałem zebrał całe osiedle do kupy ( 4 bloki) i
                            odwołali całą spółdzielnię (nic nie robili tylko brali kasę). Trwało to dobre
                            parę miesięcy ale w końcu się udało i wybrali nowego zarządcę (teraz są
                            zadowoleni, płacą mniej a nowa spółdzielnia bardzo sie stara aby niczego nie
                            brakowało).

A teraz druga sprawa; mianowicie akty notarialne; czy ktoś juz podpisał a jeżeli
                            nie to kiedy możemy się tego spodziewać!
                            Pozdrawiam sasiadów i czekam na odp.
                            • Gość: sasiadka Re: Akty notarialne i czynsz ???????? IP: *.devs.futuro.pl 19.06.09, 12:45
                              wlasnie, co z aktami ? Mnie juz bank sciga, sa zdziwieni,ze tak to
                              dlugo trwa
                          • primo-anna Mieszkancy klatki ul. Główna 64 !!!!!!!!!!!!! 17.06.09, 20:44
                            Witam,
                            Razem z żoną kupiliśmy mieszkanko w tej klatce i jesteśmy ciekawi jak się tam
                            mieszka? Czy są jakieś poważne usterki? Czy wszystkie lokale są juz zamieszkałe?
                            Czy polecacie podziemny parking i, czy jest zabezpieczony? Prosimy o jakieś
                            pomocne uwagi?

Pozdrowienia dla sąsiadów
                            primo & ania

• Gość: Romek Re: czy głośno na Głównej? IP: *.as.kn.pl 17.06.09, 23:08
                        Można wiedzieć, na którym piętrze masz zamiar kupić mieszkanie? Okna
                        będą wychodzić na podwórko czy na ulicę Główną?
                        • Gość: rraadd Re: czy głośno na Głównej? IP: 85.128.102.* 18.06.09, 09:15
                          na I pietrze

okna z sypialni wychodza na ul. Główną a z salonu od wewnątrz dziedzinca...
                    • primo-anna Re: Usterki na Głównej 16.06.09, 23:20
                      WITAM!!!
                      JA TROCHĘ Z INNEJ BECZKI. CZY MOŻE KTOŚ MI UDZIELIĆ ODPOWIEDZI,
                      1.KIEDY BĘDĄ PODPISYWANE AKTY NOTARIALNE?
                      2.NA CO DOKŁADNIE SKŁADA SIĘ KWOTA CZYNSZU I CZEMU JEST TAKI WYSOKI :)? ZNAJOMY
                      W KRAKOWIE W NOWYM BUDOWNICTWIE PŁACI 260ZŁ ZA 52M2. CZY WASZYM ZDANIEM TO
                      UCZCIWA KWOTA?
                      POZDRAWIAM I CZEKAM NA JAKĄS POMOCNA ODPOWIEDŹ!
                      • Gość: przyszły mieszkani zebranie w spółdzielni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 20:17
                        Mam pytanko - czy ktoś był na spotkaniu Spółdzielni w dniu 25 czerwca 2009 ?
                        Jakieś informacje dotyczące inwestycji na ul. Głównej?
                        • Gość: Evi Gaz IP: *.tpnet.pl 30.06.09, 20:05
                          Orientuje się ktoś ile kosztuje zrobienie próby na szczelność i
                          podłaczenie kuchenki gazowej przez panów z budowy?
                          • Gość: ela Re: Gaz IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 08.07.09, 17:16

próba szczelności gazu kosztuje około 300 zł jak oczywiście jst
                            oki , nam niestety okazało się że niestety jakieś kolanka łączące
                            rury są nieszczelne wiec za każde kolanko a było ich 3 !!
                            zapłaciliśmy po 25zł . I robił nam to gościu z ogłoszenia , ale
                            jest oki.
                            Podam Ci numer 510- 605-466 Stanisław Jargieło firma JARG
                            Oczywiście w cenie jest oczywiście równiez podłaczenie kuchenki
                            gazowej.
                            Ale dopiero z tym protokołem do gazowni a oni podłączają gaz :)

pozdrwaiam
                            • Gość: Bartek mieszkanie 2,3-pokoje IP: *.e-wro.net.pl 12.07.09, 16:44
                              CZy orientujecie się czy w tym etapie są jeszcze wolne mieszkania-
                              interesuje mnie mieszkanie 2 lub 3- pokojowe. Dzięki za info,
                              • Gość: ada Re: mieszkanie 2,3-pokoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 20:09
                                Prawdopodobnie zostało jedno mieszkanie dwu pokojowe z
                                antresolką.Muszisz dowiedziec się w spółdzielni- pozdrawiam.
                              • Gość: M Re: mieszkanie 2,3-pokoje IP: 89.171.197.* 13.07.09, 09:22
                                z tego co wiem to jeszcze jest pare.
                                • Gość: sasiadka akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 14.07.09, 10:10
                                  Witam, jutro podpisujmy akt notarialny, wczoraj mialam tel ze
                                  spoldzielni wiec cos sie ruszylo..Pozdrawiam
                                  • Gość: mieszkaniec Re: akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 16.07.09, 21:15

super , a ile płaciliście za ten akt notarialny?????
                                    • Gość: MS Re: akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 16.07.09, 23:54
                                      Wszystkie opłaty u notariusza nie powinny przekroczyć 1800 pln, ponieważ kupując
                                      mieszkanie od SM notariusz pobiera zgodnie z ustawą 50% taksy, od developera już
                                      100%

• Gość: MS Re: akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 19.07.09, 13:43
                                        hej

mam pytanko

1)czy złożenie wniosku o założenie księgi wieczystej coś kosztuje, jeśli tak to ile?
                                        2) Pani w banku przekazała mi również informacje, że po złożeniu takiego wniosku
                                        trzeba się udać do US w celu wypełnienia pit-u PCC i uiszczeniu podatku w
                                        wysokości 0,1% udzielonego kredytu na mieszkanie + jakieś 19 pln w ciągu 14 dni.

Pozdrawiam

• Gość: oOo_egg_oOo Re: akty notarialne IP: 89.171.197.* 20.07.09, 11:19
                                      My zapłaciliśmy 1638 zł za mieszkanie 55M2:)
                                      • Gość: Ada Re: akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 11:55
                                        Interesuje mnie za co zapłaciliście tą kwotę.Ja też odbieram teraz mieszkanie i
                                        chcielibyśmy wiedzieć z żoną co to za opłaty. Z g.óry dziękuje i
                                        pozdrawiam.Proszę o odpowiedż.
                                        • Gość: oOo_egg_oOo Re: akty notarialne IP: 89.171.197.* 20.07.09, 13:20
                                          Tak pi razy drzwi - wartość mieszkania 214.000,00, czyli opłaty notarialne to
                                          1010 za pierwsze 60tys oraz 0,5% za pozostałą kwotę to wszystko podzielić na
                                          dwa, gdyż bierzemy pod uwagę spółdzielnię, a nie dewelopera - daje to 890 zł:)
                                          idziemy dalej - od tego podatek VAT 22% - 195,8zł. Prócz tego doliczyć trzeba
                                          podatek od czynności cywilno-prawnych tj. 0,1% wartości mieszkania i chyba plus
                                          19 zł stałej opłaty, ale tego pewna na 100% nie jestem - no to by wyszło 214 zł
                                          - czyli w sumie mamy już 890+195,8+19+214=1318,80zł. Do tego trzeba doliczyć
                                          opłatę za wpis do księgi wieczystej tj. 200zł - czyli mamy już 1518,80. No i
                                          jeszcze odpisy aktu notarialnego - to jest 6 zł +22VAT za każdą rozpoczętą
                                          stronę takiego wypisu (odpisy są chyba 4) = ufff czyli to tak pi razy drzwi 1640:)
                                          • Gość: MS Re: akty notarialne - księgi wieczyste IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 22.07.09, 10:05
                                            Witam

Proszę o informację czy ktoś już był założyć księgę wieczystą po podpisaniu aktu
                                            notarialnego. Ile czasu to zajmuje (podobno min. 0,5 roku) jakie są koszty itd.

• Gość: M Re: akty notarialne - księgi wieczyste IP: 85.232.255.* 24.08.09, 07:06
                                              Nie minimum tylko maximum pol roku :)
                                              A koszt to 200 zł za znaczek skarbowy.
                                      • Gość: oOo_egg_oOo Re: akty notarialne IP: 89.171.197.* 20.07.09, 11:57
                                        Czy to prawda, że okradziono dwa mieszkania w naszym bloku??

Z Banku, w którym macie kredyt należy wziąć dwa dokumenty: dokument
                                        potwierdzający przyznanie kredytu przez bank oraz formularz pisemnego
                                        oświadczenie właściciela nieruchomości o ustanowienie hipoteki na rzecz banku:)
                                        tak czy siak o tym wszystkim powie pani Notariusz:) bardzo fajna babeczka:)
                                        • Gość: dd Re: akty notarialne IP: *.static.korbank.pl 22.07.09, 14:36
                                          skad masz info o kradziezy?
                                          • Gość: elkk Re: akty notarialne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 10:53
                                            dokładnie co z tym wlamaniem????
                                            • Gość: M Re: akty notarialne IP: 89.171.197.* 23.07.09, 22:10
                                              Od pewnego czasu mamy tak, ze powiedzmy raz w tygodniu jest zanik pradu na 1
                                              sek. Irytujace jest to ze zegarki trzeba nastawiac. Ma ktos takie cos?
                                              • Gość: Sąsiad Pozdrowienia dla Kierownika Budowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:53
                                                Ładnie by wyglądało,gdyby po takiej wichurze jak wczoraj,ktoś z
                                                samego rana obszedł teren i pozbierał śmieci należące do "budowy" tj
                                                styropian,folie itp.I wogóle lepiej zabezpieczajcie materiały.
                                              • Gość: ślimak Re: akty notarialne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.09, 10:45
                                                tak,
                                                ostatnio zauważyłem w niedzielę. jak prąd wrócił mój monitor nie miał już
                                                czerwonego koloru...

najlepsze jest to, że taka przerwa jest zgodna z umową...
                                        • Gość: Ruda Re: akty notarialne IP: 194.146.120.* 24.07.09, 15:07
                                          Stawka Notariusza to 50% (ok. 900 PLN) + VAT 22%

JEŚLI decydujesz się ZŁOŻYĆ WNIOSEK DO SĄDU REJONOWEGO PRZEZ AKT,
                                          zapłacisz:
                                          60,- za wyodrębnienie i założenie KW
                                          200,- za wpisanie was/ciebie jako właściciela
                                          200,- za ewentualne wpisanie hipoteki na rzecz Banku (jeśli masz
                                          kredyt)

TO SĄ STAWKI USTAWOWE.

Jeśli wnosicie wpis o hipotekę przez AN, to jak wcześniej pisano -
                                          należy podbrać z Banku 2 oświadczenia:
                                          1. O udzieleniu kredytu
                                          2. O ustanowieniu hipoteki

Notariusz kasuje Cię za 5 wypisów AN (ok. 8 stron po 7,32 PLn brutto
                                          za stronę = 58,56 za KAŻDY WYPIS
                                          58,56 x 5 wypisów = 292,80 PLN

czyli AN to ok. 1500 + wypisy daje ok. 1 800 PLN (jak wcześniej tez
                                          już ktoś napisał)

UWAGA!!!
                                          1. Notariusz nie daje Wam potwierdzenia zapłaty - radze poprosić o
                                          fakturkę z potwierdzeniem opłaty za AN

2. Babka jest miła dla wszystkich , którzy NIE CZYTAJĄ AKTÓW

Moim zdaniem p. Opczyńska (Notariusz) wcale nie jest taka w porządku.
                                          Była WIELCE ZASKOCZONA, gdy poprosiłam ją o wydruk na brudno, aby
                                          przeczytac sobie na spokojnie. Przy okazji w Akcie aż roiło się od
                                          błędów (gł.interpunkcyjnych - choćby brak przecinków przed "że" -
                                          ŻEnujące; ale były i inne - np. na 1 stronie, przy informacjach
                                          naszej p. Dorotki z SM:
                                          "[...]oświadczaj że stan wypisów w powołanym wyżej Rejestrze
                                          [..]"
                                          - zapewne osoby, które już podpisały AN i nie przeczytały mają ów
                                          błąd w dokumencie
                                          (za który zapłaciły ciężko zarobione 1 800
                                          PLN:)))

Niestety p. Notariusz była bardzo zniesmaczona, jak ktoś wytyka jej
                                          błędy.
                                          No cóż zrobić? może zatrudnić polonistkę?! hehe

• Gość: sasiadka Re: akty notarialne IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 25.07.09, 16:35
                                            O matko...?!
                                            • Gość: gość Re: akty notarialne IP: *.wroclaw.mm.pl 27.07.09, 07:58
                                              Z banku sie pobiera zaświadczenia, a nie podbiera pani mądralińska
                                              • Gość: Dorota i Tomek kradzierze i włamania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 21:22
                                                zastanówmy się nad tym aby nasze osiedle było monitorowane!!!jesteśmy właścicielami auta, które wczoraj w nocy zostało rozebrane na części w garażu podziemnym. nikomu nie życzymy tego co nam się przydażyło - dlatego zróbmy coś z tym aby nikogo nie spotkało to co nas:(
                                                • Gość: dd Re: kradzierze i włamania IP: *.static.korbank.pl 28.07.09, 11:51
                                                  ja jestem za monitoringiem, mozesz dokladniej opisac co sie stalo z
                                                  autem? czy ktos potwierdzi ze byly jakies wlamania?
                                                  • Gość: Lauek Re: kradzierze i włamania IP: *.ite.pl 28.07.09, 12:31
                                                    Auto zostało całkowicie rozkradzione, do tego stopnia że zdaje się
                                                    ubezpieczyciel powiedział, że wartość szkód przekracza 75% wartości pojazdu.. :/

Co do innych kradzieży (mowa o włamaniach do mieszkania) to zdaje się jest to
                                                    info od policji która była na miejscu tego wczorajszego zdarzenia..
                                                  • Gość: D i T-poszkodowani Re: kradzierze i włamania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 21:02
                                                    z auta niewiele zostało. wyglądało to na zlecnie. została rozbita szyba, ukradli całe koła, całą elektronikę, kierownicę, zderzak przedni, światła i ksenony, akumulator, pojemnik na płyn do spryskiwaczy, lusterka - tak naprawdę została karoseria z siedzeniami i silnikiem:( Ci którzy to zrobili byli bardzo dobrze przygotowani. zabrali tylko to co było im potrzebne - czyli przód auta. nie da się tego opisać:( a zdjęcia nie można tu wkleić.
                                                  • Gość: dudi Re: kradzierze i włamania IP: 89.171.197.* 28.07.09, 22:53
                                                    Brak słów, naprawdę!!!
                                                    Byłem w szkoku gdy to przeczytałem. Nie zdecydowałem się na parking pod ziemią, ze względów finansowych, a tu się okazuję że nawet podziemią auto nie jest bezpieczne.... Szok....

W j aki sposób dostali się z łatwością do środka???

Jestem również za monitoringiem, albo ogrodzeniem całego osiedla i postawieniem bramki wjazdowej.
                                                  • Gość: POSZKODOWANI Re: kradzierze i włamania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 23:30
                                                    Prawdopodobnie dostali się klatką.
                                                    Drzwi, którymi wchodzi się z klatki do garażu miały uszkodzone zamki - złamane klucze - w naszej bramie i bramie obok - tak żeby w nocy nikt nie mógł dostać się na praking. Wyjechać musieli jakimś busem - bramę wjazdową do garażu można z łatwością otworzyć bez pilota - są tam przyciski. Części - a właściwie większość naszego auta - nie zmieściłaby się do samochodu osobowego.
                                                    Musimy coś z tym zrobić! My jesteśmy już po szkodzie - ale przecież to moze wcale nie jest koniec!
                                                  • Gość: alex.kovalsky Re: kradzierze i włamania IP: 89.171.197.* 29.07.09, 09:30
                                                    w niedzielę popołudniu łaził tu jakiś kolo i pytał się o klucze do garażu, ale
                                                    wyglądu dokładnie nie pamiętam niestety:(
                                                    popieram monitoring. zapytam się przy okazji jaki to mógłby być koszt dla całego
                                                    terenu i garażu.
                                                  • Gość: bartek Re: kradzierze i włamania IP: 89.171.197.* 29.07.09, 18:19
                                                    tym kolesiem co chodzil w niedziele popołudniu i pytał się o klucz to mogłem być ja, bo akurat wtedy zostawiłem klucz w aucie i nie mogłem sie dostać do garażu ale tez jestem jak najbardziej za monitoringiem
                                                  • lukas_wrocek Re: kradzierze i włamania 29.07.09, 18:39
                                                    Obserwuje Wasz watek bo sam chcialem tutaj kupic mieszkanie, ostatecznie zdecydowalem sie na zernicka z Wroclawskiego Domu.

U nas tez bylo wlamanie do garazu i podprowadzenie motorow.
                                                    Sam mam w domu zalozony alarm, a teraz na bank zrobie go tez w garazu plus ewentualnie monitoring.

Jesli bedziedzie potrzebowac cos z monitoringu czy alarmu to polecam www.monit.com.pl
                                                  • Gość: mm Re: kradzierze i włamania IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 29.07.09, 21:01

www.bestgo.pl/index.php?level=page&id=59&flashId=66
                                                  • Gość: m Re: kradzierze i włamania IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 30.07.09, 12:31
                                                    niezła kradzież... współczuję
                                                    niestety za dużo osób z zewnatrz sie u nas kreci to budowlańcy z
                                                    budowy, którzy maja dostep wszedzie noi goscie którzy wykańczaja
                                                    mieszkania i w zasadzie to niewiadomo czy to sasiedzi czy ktoś obcy?
                                                    a przecież nie bedziemy sie wszystkich dopytywac kto co tu robi i
                                                    spowiadać do kogo przyszedł... bo jeszcze ktoś w łeb oberwie:)

a co do anteny zbiorczej u nas działa bez zastrzeżeń , ale
                                                    musieliśmy mieć odpowiedni kabel telewizor-gniazdko w sciania i
                                                    obraz prawie cyfrowy. Niestety kombinacja z kabelami i drucikami w
                                                    telewizorze nie działa:)))
                                                  • Gość: go,sc Re: kradzierze i włamania IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 22:09
                                                    Mam propozycje nie do odrzucenia w sprawie rozpoznawolności
                                                    mieszkańców i waszych gości /również pracowników budowy/ Ubierzcie
                                                    się i ich w ubranka z epoki MAO TSE TUNGA i będziecie/ niebiesko
                                                    lub niebiańsko/ rozpoznawalni, i żadna OBCA wsza nie umknie waszej
                                                    uwadze, przemykająca w waszym sąsiedztwie i mająca inny kolor niż
                                                    Wwy. Radzę zainstalować wygodne poduszki na parapetach waszych okien
                                                    w celu obserwacji terenu, przy i w okolicach waszego bloku aby nikt
                                                    nie zbliżył się do niego. Czytając wasze wypociny S... mi się chce.
                                                    A jak tam nazwa osiedla. gość.
                                                  • Gość: aaa Re: kradzierze i włamania IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 01.08.09, 22:53

WOW, wypowiedział się jakiś okoliczny zazdrosny analfabeta z wybujałą wyobraźnią.
                                                  • Gość: FILEMON123 Re: kradzierze i włamania IP: 195.205.64.* 02.08.09, 14:19
                                                    błahahaha błahahahaha psikuśnik psikuta's od siedmiu boleści ....
                                                    proponuję poszukać innego forum, tak by głąby z okolicy nie miały tam wstępu:)
                                                    no i po co baranie piszesz takie banialuki - lepiej zajmij się fredem - narta!
                                                  • Gość: Przyszły sąsiad Re: kradzierze i włamania IP: *.as.kn.pl 29.07.09, 12:40
                                                    Jak przeczytałem o sposobie kradzieży waszego auta do doznałem
                                                    szoku.Wspólczuje wam. Żeby w taki sposób dokonać kradzieży to
                                                    naprawdę trzeba być skończonym gnojem. Możecie umieścić linka do
                                                    zdjęć na gogle zdjęcia ?
                                                  • Gość: minogv Re: kradzierze i włamania IP: 78.8.139.* 15.08.09, 19:41
                                                    Witam
                                                    Mieszkam we Wrocławiu od 9 lat. W tym czasie wynajmowałem mieszkania w różnych dzielnicach i w różnych blokach, strzeżonych i niestrzeżonych. Okradli mi samochód, poprzebijali opony na niestrzeżonych, na strzeżonym próbowali wbić się do mieszkania. Wniosek nasuwa się taki, ze na złodzieja nie ma rady, aczkolwiek na pewno bezpieczniej czułem się na os. strzeżonym. Niestety w spółdzielni dowiedziałem się, że nie ma takiej możliwości by ogrodzić teren. Mam jednak nadzieję, że jest możliwa taka zmiana, gdy wszyscy już wykupimy mieszkania, a inwestycja się zakończy. Będę spał spokojniej :-)
                                                    Pozdrawiam
                                              • Gość: AN Re: akty notarialne IP: 194.146.120.* 31.08.09, 11:34
                                                "Re: akty notarialneIP: *.wroclaw.mm.pl
                                                Gość: gość 27.07.09, 07:58 Odpowiedz Z banku sie pobiera
                                                zaświadczenia, a nie podbiera pani mądralińska "

cha cha...:)takiś pewien? a może jednak podbiera! :))))
                                            • Gość: FILEMON123 Re: akty notarialne IP: 195.205.64.* 02.08.09, 14:18
                                              :)
                                          • Gość: obserwator Re: akty notarialne IP: *.217.146.194.generacja.pl 04.08.09, 20:53
                                            Pani Ruda !

Jeżeli już Pani zabiera głos na forum to informacje, ktore Pani
                                            przekazuje powinny być dokładne i sprawdzone. Pani widać pisze o
                                            czymś o czym do końca nie wie, albo co gorsza wydaje się nie
                                            rozumie. A oto dowowy:
                                            1) Pisze Pani cyt: " ...Jeśli decydujesz się złożyć wniosek do sądu
                                            rejonowego przez akt zapłacisz.... " - nie ma innej możliwości
                                            złożenia wniosku do sądu o założenie nowej księgi wieczystej dla
                                            lokalu jak tylko w drodze umowy w formie aktu notarialnego, to
                                            obowiązek notariusza,
                                            2) dokumenty bankowe, o których Pani pisze stanowią podstawę wpisu
                                            hipoteki w kw i wymagane są zawsze przez sąd, bez względu na to
                                            gdzie wniosek jest zawarty w akcie czy zlozony w formie pisemnego
                                            wniosku zainteresowanego - zachęcam do lektury Prawo bankowe,
                                            3) potwierdzeniem zapłaty za akt jest jego wypis, który wszyscy
                                            otrzymaliśmy - czy otrzymałaby Pani ten wypis gdyby za niego nie
                                            zapłaciła ????????
                                            Ja nie miałem takiego szczęścia. Zapłaciłem bez żalu.
                                            A co do tego jak Pani opisuje zachowanie notariusza.... zdaje się,
                                            że miała lepszą kieckę ????????????...........???????????.....???????
    • Gość: mm Antena zbiorcza IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 28.07.09, 20:34
      Pytanko, czy ktoś odbiera programy z anteny zbiorczej?
      Próbuje w telewizorze coś znaleść a tu wszystko śnieży, nic nie odbiera.
      • Gość: gość Re: Antena zbiorcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 17:53
        Czy ktoś już zakładał kablówkę z bestgo? Z tego co widzę na ich stronie to oferta jest lekko mówiąc beznadziejna, 59 zł najtańszy abonament z kilkoma ciekawymi programami i do tego jeszcze trzeba bulić słono za dekoder.
        Ciekawe, że spółdzielnia nie zrobiła jednej zbiorczej anteny satelitarnej. Teraz pewnie każdy będzie się zastanawiał nad ofertą nki polsatu lub cyfry i talerze będą rosły jak grzyby na balkonach.
        Dowiadywałem się w spółdzielni i nie można zamontować talerza na dachu ze względu na gwarancję.

pozdrawiam
        • Gość: Dudi Re: Antena zbiorcza IP: 85.232.255.* 10.10.09, 11:05
          Oferta Bestgo jest tragiczna i śmieszna 59zł za pakiet podstawowy hahahaha chyba zgłupieli.

Dodatkowo jeśli wprowadzili już światłowody, to ich oferta internetowa obecnie też jest mierna....
          • Gość: pitt Re: Antena zbiorcza IP: 87.105.15.* 12.10.09, 10:31
            juz chyba faktycznie lepiej sobie jakas satelite zakupic, taniej
            wychodzi (poza pierwszym kosztem dekodera i montazu anteny)

---
            cegielka.phorum.pl - zapraszamy na forum dla mieszkancow Cegielki przy
            ul. Glownej/Welnianej!
            • Gość: e Re: Antena zbiorcza IP: 85.232.251.* 14.10.09, 11:56
              faktycznie nic ciekawego bestgo nie proponuja noi za ta kasę plus
              dekoder 199zł to trochę dużo!!!!!
              a cfrowy polsat ma podobną ofertę i jakośc obrazu też jest oki,
              tylko jest problem ze złapaniem sygnału od strony klatek ( chodz
              widac kilka anten) nam się niestety nie udało, a koszt montażu 150zł
              i stelaż tez nie tani a conajmniej ze 2 metry by się przydały żeby
              może sygnał złapać?

może ktoś ma namiary na tańszy montaż anten z ustawieniem ?
              • Gość: e Re: Antena zbiorcza IP: 85.232.251.* 14.10.09, 12:00
                najbardziej przdałaby się antena zbiorcza , może jeszce coś mozna z
                tym zrobić? trzeba się dowiedziec w spółdzielni,chyba że ktos już
                się dowiadywał?
    • Gość: Margo052 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:27
      Trafiłam tu przypadkowo. Chętnie podziele sie spostrzeżeniami z zakresu
      współpracy ze Spółdzielnia Cegiełka. Jestem mieszkanką tej spółdzielni od kilku
      lat. Po prostu ciężko sie z nimi gada. Jest to prywatny folwark zarządzających
      i żeby cos skutecznie załatwić trzeba byc nahalnym
      • Gość: M Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 89.171.197.* 31.07.09, 12:59
        Tak sie sklada, ze mieszkam w 'cegielce' od ponad 10 lat i mam zupelnie odmienne
        zdanie. Duzo slyszalem o akcjach wlasnie takich nahalnych ludzi.
        • primo-anna Kuchnie na wymiar, łazienki - jakieś namiary ??? 02.08.09, 22:28
          Witam,
          Czy ktoś może polecić nam jakąś porządną i niedrogą firmę robiącą meble kuchenne
          na wymiar, projekty łazienek, całego mieszkania??? Pewnie wielu z Was musiało
          korzystać z takich usług!!! Będę wdzięczny za jakieś konkretne podpowiedzi!!!!
          Pozdrawiamy
          Primo & Ania
          • Gość: gość Re: Kuchnie na wymiar, łazienki - jakieś namiary IP: 194.146.120.* 31.08.09, 11:46
            KUCHNIA - na pewno NIE POLECAM firmy MEBES (przy Legnickiej)
            mieli skończyć montaż do 4.02.2009

do dzisiaj nie skończyli!!!
            ciągle coś partolą (uchwyt ma inny kolor, szafa porysowana, szyba
            utłuczona, lakier uszkodzony, blat porysowany a potem za krótki) -
            MASAKRA
          • Gość: Marta Re: Kuchnie na wymiar, łazienki - jakieś namiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 13:41
            Witam!
            Wiem, że może późno ale dopiero teraz czytam co piszą na forum
            ludziska. Znaleźliście jakaś dobra firmę co buduje kuchnie? Jak nie
            walcie jak w dym martysia24@gmail.com Pozdro!
            • Gość: bvt Re: Kuchnie na wymiar, łazienki - jakieś namiary IP: 85.232.255.* 18.09.09, 23:20
              ja polecam MEBLUX7
        • Gość: Lilu Instalacja elektryczna- siła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:21
          Hej,
          czy ktos z Was rezygnowal z gazu i chcial aby zainstalowano mu
          podlączenie pod kuchenke elektryczną?
          Czyli wiązało się to z doprowadzeniem napięcia trójfazowego tzw.
          siły.
          Bo my na takie rozwiązanie się zdecydowaliśly, ale okazało sie, że
          firma nam dociągnęła siłę gdzie chcielismy, lecz w skrzynce
          rozdzielczej brakuje bezpiecznika od siły, co oczywiście jest
          niezgodne z normami dotyczącymi instalacji elektrycznych.
          Zwróciliśmy się z tym do spółdzielni, dla nich jest to oczywiste, że
          firma elektryczna powinna zamontowac bezpiecznik,
          napisaliśmy oficjalne pismo do nich
          i dostalismy odpowiedz z firmy PBI, że owszem
          doprowadzili nam siłę, lecz bezpiecznik nie był ujęty w usłudze i
          dlatego nam nie zamontowali.
          Nie ukrywam, że dla mnie jest to chore,
          bo skoro zrezygnowaliśmy z gazu i chceliśmy aby doprowadzono nam
          siłę, to oczywiste jest, że musi być do tego odpowiedni bezpiecznik.

Poza tym dowiedzielismy sie od niektorych sasiadów, że mają
          bezpieczniki pod napięcie trójfazowe i nie było z tego tytłu dopłaty.
          Nam PBI napisało, że za to trzeba extra zapłacić.
          Ponoć jest więcej osób, które miały podobną sytuację,
          czy możecie napisac co zrobiliście i jak sie zachował wykonawca?

Nie ukrywam, ze nie chcemy im odpusić, wiem, że to kosztuje
          niewiele, ale dlaczego mamy za to placic, skoro wyraźnie
          okreslilismy co chemy, z czego rezygnujemy.
          Uważam, że firma PBI zachowała się bardzo nieprofesjonalnie, nie jak
          fachowcy.

Będę wdzięczna za info.
          Pozdrawiam
          Sąsiadka
          • Gość: MS Re: Instalacja elektryczna- siła IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 04.08.09, 22:37
            Niestety miałem podobny przypadek do Ty.
            Okazało się, że przy montażu płyty grzejnej nie ma gniazdka 380V...
            A powinno być, bo przy odbiorze mieszkania od Cegiełki wyraźnie napisane jest,
            że mieszkanie posiada gniazdko z siłą!!!
            Ponieważ była to sobota, a mi się śpieszyło to pojechałem do Castoramy, kopiłem
            bezpieczniki, kabel i podłączyłem wszystko w skrzynce nad drzwiami. Ta zabawa
            kosztowała mnie około 50 pln.
            Wygląda na to, że Cegiełka podciągnęła tylko odpowiedni kabel natomiast nie
            podłączyła go w skrzynce...

Może zwrócić się do Cegiełki aby podłączyli gniazdko w ramach gwarancji
            mieszkania powołując się na protokół odbioru, który wyraźnie wskazuje, że jest
            gniazdko pod 380v lub samemu zrobić i obciążyć ich kosztami tytułem niezgodności
            stanu faktycznego z protokołem odbioru mieszkania.

Chyba, że ktoś ma inny/lepszy pomysł.

Pozdrawiam sąsiadów :-)))
            • Gość: lilu Re: Instalacja elektryczna- siła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 14:05
              HEJ,
              dzięki za info.
              No zobaczymy co uda sie załatwić.
              Będziemy cisnąć PBI.
              Bo dla spółdzielni jest to sprawa oczywista, że bezpiecznik powinien
              być.
              fakt, że majątek to nie jest, ale nie chcę odpuszczać dla samej
              zasady!
              Pozdrawiam
              • Gość: minogv Projekt mieszkania IP: 78.8.139.* 15.08.09, 19:46
                Witam
                Kupiliśmy mieszkanie z antresolą 54.5m2 Zastanawiamy się nad jego urządzeniem i podzieleniem antresoli (18m2) na pokój dla dziecka i sypialnię. Bylibyśmy wdzięczni za jakieś foto z urządząnych już mieszkań. Wiadomo, łatwiej coś wtedy wymyślić. :-)
                Dzięki
                gg:5445562
                • Gość: pitt Re: Projekt mieszkania IP: 87.105.15.* 25.08.09, 14:24
                  witam.

tez dopiero co kupilem z narzeczona mieszkanie (klatka ostatnia -
                  54).

rowniez antresola (moze mamy jakos obok siebie?) - przylaczamy sie do
                  pytania, czy ma ktos juz projekty, pomysly podzialu antresoli?

my poki co tylko zalatwilismy sobie drugi grzejnik na gorze.

tak poza wszystkim - skoro mamy wszyscy byc sasiadami i raczej duzo
                  rzeczy bedzie do omowienia, moze mozna by zalozyc jakies deydokowane
                  forum, co Wy na to?
                  postawilem darmowe forum pod adresem:
                  www.cegielka.phorum.pl

nic z nim nie robie, bo nie mam zamiaru nikomu niczego narzucac.
                  jezeli ktos chcialby uczestniczyc w tworzeniu kategorii, itp. to
                  prosze o maila teamchooser[at]gmail[dot]com

reszte prosze o komentarz czy w ogole to ma dla Was sens (czy
                  wystarczy to forum).

tez popieramy monitoring, jak najbardziej!
    • Gość: gosc Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 20.08.09, 19:50
      Byłam dzisiaj na budowie i prace posuwają się w zawrotnym tempie.
      Cały blok posiada już dach, z większości okien zdjęto już folię.
      Bardzo się z tego faktu cieszę i mam nadzieję że faktycznie
      dostaniemy klucze do naszych mieszkan na początku października :-)
      • Gość: luk Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 22:32
        czy ktos mozne wynegocjowal jakas lepsza cena w tej spółdzielni. Czy nie ma
        takiej mozliwosci
        • Gość: pitt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 87.105.15.* 25.08.09, 15:02
          www.cegielka.phorum.pl

drodzy sasiedzi, ponawiam propozycje przeniesienia sie na, badz co
          badz, bardziej czytelne forum. bez narzucania sie jednak.
          • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 25.08.09, 20:50

jestem za:)
          • Gość: dd Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.static.korbank.pl 26.08.09, 13:38
            dobry pomysl
            • Gość: i.m Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.devs.futuro.pl 26.08.09, 15:48
              super!!
              • Gość: sm Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 85.232.251.* 26.08.09, 21:01
                wydaje mi sie,ze brak jednej klatki... 68...
      • Gość: gość Opóźnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:24
        Niestety muszę Was zmartwić. Nieoficjalnie, bo Cegiełka jeszcze o tym nie wie, ale budowa już ma ponad miesiąc opóźnienia. Więc mieszkania najprawdopodobniej będą dopiero w listopadzie. Wiadomość świeża, bo dzisiejsza i dość wiarygodna, bo od kierownika robót.
        • Gość: sąsiadka Re: Opóźnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 13:40
          Szkoda bo nadal będziemy musieli wysłuchiwać bluzgów i darcia mord o
          samego rana,czasami mam już dosyć.Najgorzej jak idę z dzieckiem na
          spacer dookoła osiedla,normalny horror.Nie chodzi o to aby
          zatrudniali ministrantów ale są pewne granice-żadnych hamulców.
          • Gość: M Re: Opóźnienie IP: 85.232.255.* 04.09.09, 15:11
            Zadnych hamolcow to nie maja 'sasiedzi' z bodajże z 62 ostatnie pietro. Impra z
            dwa razy w tygodniu i dra mordy o 4 rano chlory jedne. Rozumiem ze impreza byc
            moze, ale niekoniecznie trzeba rozwalac balkon na osciez i puszczac muzyke na
            cale osiedle. Dosc daleko od nich mieszkam, ale dziwie sie ze sasiedzi obok
            jeszcze ich nie uteperowali.
            • Gość: nn Re: Opóźnienie IP: 85.232.251.* 07.09.09, 13:06
              witam

muszę przyznac że my w 68 od strony stoczniowca nie mamy takih
              problemow i glośnych sąsiadow , nawet żadnych imprez :)) w nocy
              błoga cisza... ale zobaczymy jak sie wszyscy u nas wprowadzą noi
              sąsiedzi ze stoczniowca:) Ale dzien w dzień z samego rana jest
              borowanie w scianach masakra , no ale zrozumiałe

pozdrawiam
              • Gość: dsa Re: Opóźnienie IP: 85.232.251.* 07.09.09, 23:43
                zgadza się, na dzień dzisiejszy klatka 68 to sanatorium :-)

szkoda tylko, że niektórzy dopiero teraz zaczynają robić mieszkania (po roku od
                odbioru...)

• Gość: sąsiad Re: Opóźnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 11:58
                  Niestety w klatce 66, nie wszyscy mieszkający są normalni. W ostatnią niedzielę
                  darli mordy, bo inaczej nie można tego nazwać na balkonie o godz. 6:30 rano, nie
                  zwracając uwagi na to, że ktoś może o tej godzinie spać. A o tej godzinie to od
                  strony budowy strasznie niesie. Jakaś masakra. Szkoda słów. Mam nadzieję, że nie
                  powtórzy się to nigdy więcej. Zero kultury i jakiejkolwiek "krępacji".
                  • Gość: pitt Re: Opóźnienie IP: 87.105.15.* 09.09.09, 09:49
                    niestety opoznienie jest zle zarowno dla Was - juz mieszkajacych, jak
                    i dla nas - czekajacych na te mieszkania.

co do imprez to jest to chyba najgorsze co moze byc. nie po to
                    kupujemy mieszkania, zeby nie moc w nich normalnie zyc :/
                    miejmy nadzieje, ze z czasem sie to zmieni i skoncza sie parapetowki
                    ps.
                    od razu mowie, ze u mnie bedzie na niej glosno! (pol-zart) :)

--
                    cegielka.phorum.pl - zapraszamy na wygodniejsze forum!
                    • Gość: gosc Re: Opóźnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 09:14
                      najnowsze info:
                      cegiełka twierdzi że dwie pierwsze bramy będą w terminie
                      pytanie czy im wierzyć ;/
                      • Gość: adi Re: Opóźnienie IP: *.belf.cable.ntl.com 14.09.09, 10:58
                        to znaczy ze brama 60 i 58.A czy wiecie jak jest z brama 56,czy jest
                        buze opóznienie.Pozdrawiam sasiad z bramy 56.
                        • Gość: pitt Re: Opóźnienie IP: 87.105.15.* 14.09.09, 11:16
                          faktycznie, ponoc dwie pierwsze bramy maja byc w terminie.

@adi
                          Twoja brama zostanie oddana z nasza (54) bo podobno oddaja po dwie,
                          co oznacza ze najpewniej poczekamy do konca listopada. zapisz sie na
                          nasze forum, bedziesz wiedzial ;)

---
                          cegielka.phorum.pl - zapraszamy na forum o ciegielce i budynku przy
                          ul. glownej
    • Gość: luk Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 27.08.09, 14:18
      Witam
      Mam rezerwacje mieszkania i jestem bliski jego kupna jednak nie potrafię sobie
      wyobrazić jak ono ma wyglądać, Jak je urządzić itd. Prośba to mieszkańców czy
      możecie podesłać na emaila jak Wy macie zrobione swoje mieszkania na ul.Głównej?
      Będę bardzo wdzięczny. Moj email to lukibest@poczta.onet.pl
      • Gość: plac zabaw Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 14:24
        mam do was pytanie, czy ktoś może mi powiedzieć, czy i kiedy powstanie plac
        zabaw dla dzieci?? Są takie plany??
    • Gość: frank umowa o budowę lokalu IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 28.08.09, 12:37
      Witam
      Jak to jest z tą umową, z tego co wyczytałem to koszt za 1mkw moze wzrosnać lub
      spaść po zakonczeniu budowy. Godzicie sie na taki zapis? jezeli Wam przydzie
      płacić po zakonczeniu budowy 6000 za mkw? Troche to ryzykowne według mnie. Jak
      to widzicie ?
      • Gość: pitt Re: umowa o budowę lokalu IP: 87.105.15.* 28.08.09, 15:44
        obawiam sie, ze nikt Ci nie da umowy (ani developer ani
        spoldzielnia), gdzie bedzie napisane, ze koszty ktore ponosisz
        wstepnie sa ostatecznymi. ja sie z tym nigdy nie spotkalem, zawsze
        jest ostateczne rozliczenie (choc czasem bezprawne). miejmy nadzieje,
        ze tu nie bedzie problemow i cena sie nie zmieni.

raz jeszcze zapraszam (rowniez z tym pytaniem) na:

cegielka.phorum.pl

rozkrecmy to forum wspolnie
        • Gość: frank Re: umowa o budowę lokalu IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 28.08.09, 15:50
          Otoz sie mylisz poniwaz inni developerzy pomimo ze mieszkania nie sa wybudowane
          to w umowie cena jest ostateczna (Milart, Dom-developer itd) oczywiscie cena
          jest znacznie wyzsza niz tutaj co daje do myslenia ze Spoldzielania bedzie
          chciala na koniec wyrównać do cen innych developerów.
          • Gość: pitt Re: umowa o budowę lokalu IP: *.magma-net.pl 28.08.09, 19:15
            ok, byc moze nie mam racji, takie informacje uslyszalem nieraz od
            niejednej osoby.

co do cen developerow, pamietaj, ze spoldzielnia nie moze budowac z
            zyskiem, w przeciwienstwie do dev.

poza tym developerzy lubia liczyc metraz po podlodze (spoldzielnia
            liczy po suficie). z sufitu to tylko ceny moga wymyslac.

ps.
            nie jestem zadnym specjalista, tylko zwyklym szarym szaraczkiem,
            wszystkie informacje przeze mnie podawane sa 'tak mi sie wydaje, tak
            slyszalem'.

• Gość: allleks Re: umowa o budowę lokalu IP: 85.232.251.* 30.08.09, 21:31

witam

Pitt ma rację, cena się raczej nie zmieni , na koniec dostaniecie
              poprostu końcowe rozliczenie. Czasem zdarza się poprostu to że
              mieszkanie po wybudowaniu się zwiększy lub zmniejsza:), jak
              rezygnujesz z niektórych rzeczy typu biały montarz i takie tam....
              Nam osobiście mieszkanie urosło po wybudowaniu o 1 m2 , ale
              rezygnowaliśmy całkowicie z białego montarzu i wyszło że oddali nam
              jeszcze 800 zł:)... noi co sie okazało bank przelał trochę więcej
              kasy niż powinni może dlatego że kredyt we frankach i rózny był
              kurs??????

Ale cena za metr na 100% sie nie zmieni , my też się tego baliśmy ,
              ale spoko

p.s. tak na marginesie ile kosztuje teraz metr mieszkania na drugim
              etapie????
              • Gość: pitt Re: umowa o budowę lokalu IP: 87.105.15.* 31.08.09, 09:23
                ja zaplacilem 4950,-

--
                cegielka.phorum.pl
                • Gość: dsa Re: umowa o budowę lokalu IP: 85.232.251.* 31.08.09, 20:26
                  Widzę, że cena za m2 nie jest tragiczna, wręcz bardzo dobra jak na Wrocław.
                  • Gość: frank Re: umowa o budowę lokalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 21:26
                    Ciekawi mnie dlaczego SM stoczniowiec sprzedaje obok mieszkania po cenie 5300za
                    mkw? a tutaj taka promocja
                    • Gość: allleks Re: umowa o budowę lokalu IP: 85.232.251.* 31.08.09, 21:53

rany ... ta sama budowa a cena tak rózna my w 2007 pierwszy etap
                      płaciliśmy 4000 za m2
                      • Gość: pitt Re: umowa o budowę lokalu IP: 87.105.15.* 01.09.09, 12:13
                        niestety, tak to juz jest - w koncu budowa na ukonczeniu. 2 lata temu
                        nie byloby mnie stac, ale i tak nie zaluje. cena naprawde jest bardzo
                        dobra jak na wroclaw.

stoczniowiec sprzedaje po 5300? niezle, ciekawe kto kupuje. a jaki
                        tam jest stan zaawansowania budowy?

--
                        cegielka.phorum.pl - zapraszam!
                        • Gość: frank Re: umowa o budowę lokalu IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 01.09.09, 14:29
                          Sprzedaje w jeszcze kilka w juz oddanym budynku. W nowym nie wiem jak tam ceny
                          sie ksztaltuja
                        • Gość: kotek Re: umowa o budowę lokalu IP: *.52.akron.net.pl 12.10.09, 13:10
                          Na przykład ja kupuję:)

Bardziej pasował nam rozkład mieszkania i jego ustawienie - mamy jednostronne
                          oknami w stronę jeziorka mniej więcej na środku pierwszego bloku Stoczniowca.
                          Poza tym skusiła nas możliwość dokupienia piwnicy, kiedy wybudują II Etap - w
                          pierwszym niestety nie przewidziano piwnic:(

Co do stanu zaawansowania to I etap jest już po odbiorach, o drugim niestety nie
                          mam wiadomości.
                          • Gość: Arek Re: umowa o budowę lokalu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.09, 22:34
                            Co sie dzieje w Waszej Cegielce? Kiedy odbieracie mieszkania? Wiecie
                            juz jaka bedzie ostateczna cena za m2? Na kiedy zaplanowane jest
                            podpisanie aktow notarialnych? Od dawna sledze Wasze forum i
                            ostatnio przygaslo! Napiszcie jak Wam sie oczekuje na mieszkania, a
                            w przypadku osob z 1 etapu napiszcie, jak Wam sie mieszka!
                            Powodzenia dla Was. Arek
                            • Gość: Lauek Re: umowa o budowę lokalu IP: *.ite.pl 05.11.09, 15:39
                              A mieszka się bardzo fajnie.. dziękować dziękować ;)
                              • Gość: Wojtek Re: umowa o budowę lokalu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.09, 23:06
                                proponuję przenieść się na: cegielka.phorum.pl/index.php
    • Gość: Ket Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.10, 17:04
      Witam.

Widzę, że wątek jest już stary, ale może kogoś jeszcze uratuję.
      Bardzo proszę uważać na tą spółdzielnię. Mam mieszkanie na ul Hłaski
      kupione od nich. Na osiedlu są kradzieże - na klatkach, w garażu
      podziemnym, w mieszkaniach (i to w momencie, kiedy właściciel
      mieszkania jest na spotkaniu spółdzielni). Płacimy wysoki czynsz (za
      mieszkanie niecałe 70 m kw płacę 500 zł) i co ciekawe co rok
      dopłacam do ogrzewania 1000 zł!!! Nie pomagają prośby, pytania. Pan
      prezes Grabowski to wyjątkowy buc, na moje prośby i uwagi dostałem
      odpowiedź, że to tylko moje przypuszczenia. Omijać łukiem!!!
      • Gość: wik Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 193.0.242.* 11.08.10, 09:57
        Ja dodam od siebie, że mieszkanie przy Głównej jest moim kolejnym mieszkanie od
        Cegiełki. Mieszkaliśmy też na Muchoborze. Wiec nie wiem o co chodzi KET owi, ale
        ma chyba jakiś problem sam ze sobą. To, że na osiedlu są kradzieże, to nie wina
        Spółdzielni???? no i to, ze dopłaca do ogrzewania, to chyba też raczej nie! Ja
        ma zawsze nadpłatę, a w mieszkaniu jest naprawdę ciepło :)
        KET jak masz problem, to kup sobie mieszkanie od developera!!!!
        • Gość: wirus Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 11.08.10, 14:44
          Ket częściowo ma rację. Co do kradzieży to oczywiście zdarzają się wszędzie,
          wszystko zależy od tego jacy ludzie mieszkają w bramie. Jeśli nie potrafisz
          zamknąć za sobą drzwi, wychodząc z pieskiem na spacer i nie zwracasz uwagi na
          osoby obce, to sam/a dajesz złodziejowi okazje do kradzieży. Co do ogrzewania
          prawda jest taka, że uczciwi lokatorzy płacą za siebie i za tych którzy o
          opłatach zapominają. A co do nadpłat to jak Pan/i wik mieszka w temperaturze
          19,5 stopniach, przy zamkniętych oknach i zakręconych grzejnikach, stołując się
          cały tydzień w pracy lub u mamusi to nic dziwnego, że teraz się chwali
          nadpłatami. Nie martwcie się mieszkańcy Głównej Was też dosięgną podwyżki.
    • Gość: M.Hłaski Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 01.11.10, 18:59
      W tej spółdzielni jest wiele nie jasności, żałuję , że kupiłem od niej mieszkanie. Na Hłaski sąsiedzi bardzo źle się wypowiadają na jej temat.
      • Gość: Hłaski Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 05.11.10, 10:33
        Nie żałuj tylko sprzedaj mieszkanie i idź gdzie wdług Ciebie jset lepiej
        • Gość: Logic Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 91.90.161.* 05.11.10, 14:25
          a co jest nie tak z tą ciegiełką???
          • Gość: raf Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.12-1.cable.virginmedia.com 08.02.11, 15:49
            Witam mieszkańców. Czy nie macie ostatnio problemów w odwiedzaniu naszego lokalnego forum "cegielka.phorum.pl"?. Od ponad tygodnia nie mogę wejść na tą stronę i nie wiem dlaczego. Dodam, że obecnie przebywam poza granicami kraju, ale nie sądzę żeby to miało jakieś znaczenie.
            • Gość: sasiad01 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.bestgo.pl 06.03.11, 22:00
              Witam wszystkich

Nareszcie doczekaliśmy się spowalniaczy!

Już żaden pirat drogowy nie wyjedzie nagle za śmietnika!

Nasze dzieci są chociaż odrobinę bezpieczniejsze :-)

Pozdrawiam
              • Gość: Bela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.11, 10:11
                za to będzie wiecej smrodu i trucizn. Samochody zwalniając muszą potem przyspieszyć, jkest znacznie większa emisja spalin. Oddychasz tym.
                • Gość: sasiad01 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.11, 13:59
                  Jak ktoś równo jeździ to nie ma większej emisji spalin.

Zresztą, ważniejsze jest bezpieczeństwo.
    • fitosz Architekt Wnętrz - aranżacja wnętrz 12.11.10, 10:59
      Witam,
      wszystkich zainteresowanych projektami wnętrz zapraszam na moją stronę www.wnetrzaszczepankiewicz.pl lub do kontaktu telefonicznego 501 734 544.

Z chęcią pomogę Państwu przy realizacji kuchni, łązienki jak również całego wnętrza.
      Pomogę również przy wszelkich doborach i negocjacjach cen (również na sprzęty!).

Pozdrawiam,
      Filipina Szczepankiewicz
      Architekt Wnętrz
    • Gość: Michcio Re: SM Cegiełka - Stabłowice - Garaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 10:05
      Witam,
      poszukuję do wynajęcia garażu gdzieś w okolicy?

Macie może jakieś namiary?

Albo pomysł, gdzie parkować samochod żeby nie zmarzł?
    • nikolas13 ostrzegam przed ŻAKIEM 08.12.10, 21:58
      Ja odradzam spółdzielnię ŻAK z Kniaziewicza, teraz budują na Brzeskiej. Mają w centrum kilka budynków. Tyle lat, ile mieszkam nie miałem jeszcze ciepło w mieszkaniu zimą. Inni lokatorzy skarżą się na to samo. Dodatkowo budynek tak został zbudowany, że pojawia się w mieszkaniach pleśń. To co widziałem u sąsiadów na ścianach jest nie do opisania – czarny grzyb! Ludzie nie mogą zimą wietrzyć mieszkania, bo potem nie mają czym ogrzać, chyba, że lubisz mieć 17 stopni w domu. A dopłaty za okres grzewczy, gdzie i tak nie nagrzeję powyżej 20 (z kuchenką i klimatyzacją) sięgają od 500 do 1500. Prezes udaje wariata, że nic nie wie albo, że wszystko gra, albo zwala na technicznego, albo na projektanta. I tak miesiącami przeciąga. Ale na zbieranie czynszu ze swoich lokali to ma czas, na sprawy bytowe lokatorów nie ma czasu.
      Spółdzielnia jest zaśniedziała i ślamazarna. Każda decyzja trwa miesiące. Już nie mówię o nieuprzejmej administracji. Wszystko nadęte i napuszone. Żałuję, że w czasie budowy bloku nie nakręciłem kamerą nawalonych budowlańców. A potem wszyscy się dziwią, że wszystko się sypie. Dlatego po kilku latach za nasze pieniądze musieli remontować wszystkie balkony, bo ludziom na głowę z 7 pietra tynk leciał. Każda najprostsza reakcja trwa miesiącami, bo udają, że coś robią. Można książkę napisać o tym jak sie żyje w ich lokalach, bieda i wszystko pęka. Ja musiałem wszystko wymienić prócz murów. Nie chcesz mieć kłopotów, to omijaj z daleka ŻAKA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka