Gość: paweł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.07, 20:41 Co sądzicie o tej inwesycji i inwestorze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: artur Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.07, 22:02 lokalizacja jest bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.lanet.net.pl 14.11.07, 02:31 deweloper niepewny, maly wybor mieszkan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.07, 06:57 mały wybór mieszkań.Bo to są mieszkania o innej specyfice tzn.mieszkania z przydomowymi ogrodkami,w szeregach i z prawem własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.lanet.net.pl 17.11.07, 18:07 nie polecam tego Dewelopera.Wysokie ceny co do jakosci, nie dotrzymywanie umów, opóźnienia prawie roczne - budowa przy ulicy Lekcyjnej.Obsługa w biurze jak za czasów komuny - zawsze niemiły Pan Ludwik Piasecki, zmęczony 24h na dobe już samym odbieraniem telefonów. Są inne firmy godniejsze polecenia. Bardzo odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.lanet.net.pl 20.11.07, 13:53 oj juz chyba pan Artur z panem Pawłem sie nie klepią po plecach wychwalając swego ( pracodawce ) dewelopera na forum........... a miało być tak fajnie, tanio reklama a tu .....Wczesniejsze postepowanie nie fair wobec klientów weryfikuje przyszłych kupców, a w przypadku firmy NELLE tak słodko nie było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
me-design.pl aranżacja wnętrz 02.02.11, 19:15 Zapraszam do współpracy przy aranżacji wnętrz. Warto pomyśleć o profesjonalnej usłudze aby rozsądnie zaplanować wydatki na wykończenie wnętrza. Oferuję kompleksową usługę aranżacji wnętrz z wizualizacjami oraz rysunkami technicznymi. Zapraszam do przesłania rzutu mieszkania i wyceny projektu. Konkurencyjne ceny. me-design.pl@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.07, 07:16 jutro mam zamiar zawrzeć umowe na lokal 105,7m.Chciałem się spytać czy ktoś już kupił ,któreś z oferowanych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.07, 12:43 ja zawarłam umowe na mieszkanie 60m razem z ogródkiem w trzecim segmęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.07, 15:10 kasiu czy w umowie masz możliwość wzrostu ceny o wskażnik inflacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.07, 23:13 tak mam prawdopodobnie jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniu Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.08, 23:39 Obserwuje budowe osiedla NELLE,i widze mimo zimy bardzo dobre tempo w realizacji.Moim zdaniem jest to dobry wykonawca .Sprawdzałem jego realizacje i wszędzie mówią o nim pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.08, 18:26 Czy coś już wiadomo na temat pozwolenia na budowe ,dla sieci i gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.08, 14:44 Jest już pozwolenie na sieci i gaz.Dowiedziałam się że złożono dokumenty do nadzoru na zabudowe wielorodzinną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.08, 10:35 Dzisiaj tj.25.02.08.kupiłam mieszkanie D 60m.JESTEM BARDZO ZADOWOLONA z produktu,bo jest to mieszkanie razem z ogródkiem w dobrej cenie i lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.mm.pl 29.02.08, 06:16 Mieszkam w pobliżu. Powiem tak, może i tempo szybkie, może opinie są pozytywne, może wszystko jest w porządku.. Ale dlaczego na miłość boską ci panowie którzy stawiają budynek w godzinach południowych non stop kursują do monopolowego..? Jak dla mnie to wrocławskie Alternatywy 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiet Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 14:19 a jak inaczej chciłbys zeby to wyglądało, inaczej sciany beda krzywe ;) dobrze chyba im idzie bo nawet poziomicy używają :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MURARZ Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:14 z tym monopolowym przegioles mysle ze budowlaniec tez musi cos zjesc przy 10-godzinnym dniu pracy.A tak w nawiasie wez sie za robote bo widze ze ci sie nudzi i caly dzien wisisz na parapecie frajerze.I napewno nie widziales nikogo pijanego na tej robocie!!!!!!.Zastanow sie co piszesz idioto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.08, 22:30 jeżeli jesteście negatywnie do tego nastawieni,to nie odbierajcie innym ochote,których ta inwestycja bardzo interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HX Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.gprs.plus.pl 06.03.08, 23:21 Heh podoba mi się manipulacja developera od samego początku wątku. Jakby był choć ciutkę sprytniejszy to nie miałby wpisów z tego samego adresu IP :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.08, 22:44 co sądzicie otej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiet Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.08, 22:37 Mimo mojej krytyki na temat poziomnic,to całkiem dobrze to wyglonda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.08, 19:57 Informuje,że kończą murować parter na drugim segmencie a na pierwszym szalują już stropy.Narazie wszystko idzie zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.lanet.net.pl 26.03.08, 20:32 byłam dzisiaj na budowie.... wygląda jak statek widmo - ani żywej duszy i tak dziwnie jakby budowa utkneła w miejscu. Zastanawiam się co będzie na miejscu szklarni które się tam teraz znajdują... a czy ktoś wie kiedy budowa ma być oddana do użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.08, 17:54 Jest ok.narazie nie ma obawy co do terminu.Myśle że do lipca powstanie bryła z dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.08, 23:03 Bardzo mi się podoba tempo tej realizacji i jej projekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.dialog.net.pl 04.06.08, 19:58 czyli jak bym chciał mieć szeregówkę 165 m2 tylko dla siebie to zapłacę 390000+687050 zł....???Czyli 1077050,00 zł..?????Przegięli i to mocno.....i jeszcze garażu nie będę miał wcale...a zamiast dachu to zrobili taraz-sprytnie po co dach jak można w kapciach chodzić po gołym stropie i nie zamoknie....pojadę zobaczę to na żywo jak zrobią...ciekawy z czego zrobią dach ten jeden co w ogóle jest - na pewno chcieli z niego też zrobić piękny duży taras....ale chyba poczuli, że przegną.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.08, 07:35 cena jest ok.,jak to jest własność i ogródek ,gdzie grunt kosztuje w tej lokalizacji ok.500,00-800,00zł.za 1m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.08, 13:54 Wczoraj rozmawiałam z kierownikiem budowy i oznajmił mi,że w najbliższych dniach zaczną wykonywać dachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.08, 18:59 na wiosne planowany jest odbiór tych budynków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorzwidze Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.08, 06:55 widze że rozpoczęto obsadzać stolarke okienną i drzwiową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.09, 22:40 Prosze o kontakt sąsiada z segmentu E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.09, 06:33 do zrealizowania całości prac pozostało wykonanie balustrad sieci i zagospodarowanie terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.09, 06:57 Wczoraj odebrałam mieszkanie 60m,w segmencie D do dalszego wykańczania. Odpowiedz Link Zgłoś
yeetii Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. 02.06.09, 16:33 ...i zaakceptowałaś fakt, że prace nie zostały zakończone tzn. nie ma chodników, dróg, ogrodzień itd.? Mieszkam obok i sądziłem, że oddanie nastąpi dopiero we wrześniu. Tak czy inaczej witam na Muchoborze :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.09, 20:25 No to witam sąsiada.Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.09, 14:44 Widze powoli finał tej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.09, 23:52 Prace z drogami idą do przodu.Słyszałam że inwestor przygotowuje się do rozpoczęcia budynków wielorodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.10, 22:26 Widze ,że zakończono prace z drogą-Krzemieniecką,a co z obecną drogą- tą dziurawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtr Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 21:27 Kilka osob podjelo sie poprowadzenia inicjatywy (tzw. lokalnej), dzieki ktorej mieszkancy musza zebrac 10% srodkow na budowe Trawowej, a reszte doplaci miasto. Pod inicjatywa podpisalo sie ok 450 osob. Zbiorka po 450zl w dwoch ratach (obecnie 250, pozniej 200zl). Niestety, jak mozna sie bylo spodziewac, podpis to jedno, a wplata to drugie. W tej chwili trwa dramatyczna akcja, aby zebrac brakujace kilkanascie tysiecy (pierwsza rata). Jezeli to sie uda, rusza procedury formalne, projekt itp. Pozniej konieczne bedzie zebranie kolejnej raty. I jezeli wszystko sie uda, ruszy budowa. Niestety, na chwile obecna nie wiem jakie sa szanse tej inicjatywy. Wszystkich, ktorym nie jest obojetny stan Trawowej zachecam do przystapienia do inicjatywy. Wiecej informacji tutaj: muchoborwielki.pl/trawowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.10, 22:14 Szukam kontaktu sąsiadami,którzy kupują lub kupili mieszkanie w tych szeregach.Moje mieszkanie to 13e.Prosze o uaktywnienie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.chello.pl 27.03.10, 12:53 Witam Cie Jacku i wszystkich mieszkańców, jestem zainteresowany kupnem mieszkania 60m2, pozostały tylko segmenty B,E,H,I ... jeśli to byłby E to byłbym Twoim sąsiadem. Zależy mi na dobrej komitywie mieszkalnej, liczę na dobry kontakt z sąsiadami. Przyłączam się do apelu Jacka: uaktywnijcie się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.142.138.25.static.telsat.wroc.pl 28.03.10, 16:40 Powiedzcie mi przyszli mieszkańcy Nelle, czy deweloper nie zapewniał Wam drogi dojazdowej do Waszych szeregówek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 05.04.10, 22:34 Cześc, bylam u developera, któy stwierdził, że sprzedał 2 segmenty cale, 1 doł, i ma zarezerwowane 3 segmenty, jak to jest,że jest tylu chetnych, a w ofrcie developera nie ma zaznaczonych sprzedanych loklali, dajcie znac to tak naprawdę kupił te mieszkania ?, i jak był 1 rata, bo odbiór jest planowany na koniec roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: um Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 05.04.10, 22:48 witam, zastanawiam sie co czują osoby, które podpisywaly umowy w 2007 roku ( 4 lata temu ? ), to jakas tragedia...czy to była prawda, dajcie znać, czy te umowy podisywaliście naprawdę, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: 195.116.91.* 16.04.10, 10:22 Cześć, ja zamierzam kupić jedno dolne mieszkanie w segmentach H, I, J lub K. Zastanawiam się tylko co z księgami wieczystymi. Czy na pewno będą na jesień. Czy ktoś orientuje się w tej sprawie? A drugie co to sa te zabrudzenia na budynku? Czy to zwykły brud? Czy już jakaś wilgoć? Tyle niewiadomych, ale lokalizacja ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymistka Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 16.04.10, 23:04 Witam, nie chce Cie zniechęcać, ale odbioru prawdopodobnie nie bedzie jeszcze za rok, brak podłaczeń energetyki oraz brak podzailu działek, a to żle rokuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: 195.116.91.* 20.04.10, 14:32 Z tego co mi przkazano, to obecnie trwa wydzielenie działki pod trafostację i to ma byc załatwione do końca maja 2010, a potem budowa trafostacji i podłączenie prądu. Jak juz to bedzie, to ma być pozwolenie na użytkowanie i wtedy chyba podział działek dla poszczególnych lokali i akty notarialne. Wszytsko ma być załatwione max. do końca następnego roku (2011r.). Ja jestem jednak optymistką :-) Czy ktos ma inne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynio Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.10, 23:39 mam takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: 195.116.91.* 20.04.10, 14:39 Cześć Mikołaj, czy już kupiłeś to mieszkanie? Czy wszytsko poszło pomyslnie z załatwieniem transakcji? Czy sa jakies problemy, które spowodowały, że się wycofałeś? Też jestem zainteresowana kupnem mieszkania, szukam kontaktu z kimś kto już przeszedł wszytskie procedury :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: 90.156.112.* 02.05.10, 16:49 Byłam dzisiaj na tym osiedlu, bardzo mi sie podoba :) widziałam, ze w jednym szeregu ktoś mieszka (urzadzone mieszkanie, na ogródku stolik, parasol, pies ;)) . To w końcu jak to jest z tymi szeregami? już sa oddawane czy nie? i co tam jest nie w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynio Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.10, 23:37 ja podpisałem umowę przedwstępna..... problemy oczywiście były ale zawsze mozna sie dogadać... jedni wynegocjuja lepsze warunki inni gorsze.. to zależy od ciebie .. naciskaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: 195.116.91.* 16.04.10, 10:31 Cześć, prawdopodobnie zdecyduję się na kupno, ale w tym drugim szerego (G-L). To mieszkanie 13e nie jest zaznaczone, że jest sprzedane. Może na stronach internetowych nie aktualizuja tych informacji... hmmm... W następnym tygodniu wizytacja i deczyzja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.lanet.net.pl 03.05.10, 13:10 Cześć Joanna, w odpowiedzi na poprzednie pytanie: nie wycofałem się, aktualnie negocjuję warunki z deweloperem. Z tego co wiem to: - nie ma podłączenia prądu, ale jak pisał poprzednik - trafostacja ma być wybudowana niedługo, a tym uzależnione jest podłączenie do energetyki. Ma to nastąpić niedługo. - zgłoszenie do użytkowania, tym samym przepisanie KW nastąpi prawdopodobnie do grudnia 2010, a być może wcześniej. - zabrudzenia na elewacji to piach (odpryski z prac) - do zmycia pod ciśnieniem. - strona internetowa jest zupełnie nie aktualna i proszę się nie sugerować ile mieszkań jest wolnych wg strony. Wg moich informacji mieszkania idą jak świeże bułeczki, sytuacje rezerwacyjne się nieustannie zmieniają. Szefostwo nie ma na tyle czasu żeby każdą zmianę rejestrować .. - wiem, że na mieszkanie 105 m2 można wynegocjować lepszą cenę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.mm.pl 03.05.10, 17:56 taaak, mieszkania idą jak swieże bułeczki...oj, chłopie, TY musisz pracować dla tego developera:) Prawda jest taka, ze nigdzie mieszkania nie idą jak świeże bułeczki, klienci się zaczęli pojawiać ale negocjują ceny, długo się zastanawiają. Nie dajcie się zwariować naciskom i manipulacjom developerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: 90.156.112.* 05.05.10, 23:30 Dzwoniłam dzisiaj do dewelopera -żadnych konkretów, wszystko "powinno być" za miesiąc, do końca roku itd... , nic na pewno. no i ta współwłasność mnie zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymistka Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 08.05.10, 18:23 Witam, potwierdzam że nic pwenego, wszystko bedzie, ale kiedy ? w odpowiedzi na zapytanie poprzednika: ja uzyskałam informacje od developera, ze oddanie ma byc na koniec 2010, a tutaj widze , ze to na koniec 2011 ???, tego nie komentuję...niech kazdy podejmuje decyzje sam, ja wiem, ze to nie takie proste, bo developer mówi kazdemu co innego, a ceny tej oferty sa bardzo wygórowane ( beż garazu, bez komórki ) za proponowana cenę lokalu 105 m2 mozna zakupis segment o pow 120 m2 z dzialka 200-300 m2 + garaż pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ann1211 Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. 09.05.10, 12:43 Westbud na muchoborze oferuje domy w zabudowie szeregowej (Malinowy zakątek) w cenie 520 tys., więc oferta mieszkań 105m. na osiedlu Nelle rzeczywiście wydaje się mało atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 21:03 Byłem w firmie i oznajmiono mi,że na duże mieszkania ogłaszają promocje tj.535000,00:105,7=5061,49 za m.Myśle że obecna cena jest już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymistka Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 13.05.10, 22:03 jaka cena Ok, to tylko pozory, 5 000 za m2, bez garazu, bez komorki, kiepski standard wykonczenia, a jesli chodzo o przekazanie lokali to bardzo odlegla perspektywa, developer tylko oczekuje pilnych wplat od kleintów bo poszukuje kasy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calkiem nowy Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 14.05.10, 23:36 Szanowni Państwo, poniżej cytat z forum z 2007 roku napisane przez Darek » Wtorek, 24 Kwiecień 2007, 23:25 "Nelle na wiosnę Wiosną, na przełomie kwietnia i maja, planowane jest rozpoczęcie budowy Osiedla Nelle przy ulicy Krzemienieckiej/Trawowej. Inwestorem jest przedsiębiorstwo Ogólnobudowlane Nelle. Jako pierwsza ma ruszy budowa 12 domów w zabudowie bliźniaczej, w których zaprojektowano 24 mieszkania o powierzchni 60 i 105 ,7 m kw z tarasem. Zakończenie budowy tej części inwestycji planowane jest w czerwcu 2008 roku, natomiast jeszcze w III kwartale 2007roku, w sąsiedztwie szeregówek planowane jest rozpoczęcie budowy mieszkań w zabudowie wielorodzinnej" nieruchomosci.com.pl Newsletter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieaktualny klient Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 02.06.10, 18:41 byłem tam, jest glucho, cicho, nic sie nie dzieje, wyglada na to, ze juz trzecią zimę mieszkania beda ulegały powolnemu wyniszczaniu nie zamieszkałe,nieogrzewane, brrrrr............ rezygnuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.e-wro.net.pl 08.06.10, 16:32 To, że wrażenie jest takie że nic się tam nie dzieje to może i prawda. Teraz większość z nas niestety kupuje mieszkanie na kredyt, postępowanie w naszej sprawie było dość proste a mimo to trwało 3 tygodnie. To pomyślcie o osobach które nie bardzo znają się na tych sprawach, nie wiedzą w którym banku najrozsądniej wziąć kredyt i czy może funt, euro a może w złoty. Dostępność kredytu w ich wypadku może trwać miesiąc a może i dłużej. Sami chodziliśmy wokół tej Trawowej jak ślepa kura, bo może coś innego, a może ten niski parter to nie jest fajny pomysł. Jednak wertując obecny stan rynku nie ma nic ciekawego do zaoferowania, a w dziurę w ziemi nie bardzo mamy ochotę się ładować nie wspomnę już o rynku wtórnym w postaci cudownych tzw. drapaczy chmur. Domki jak na mój gust dość ciekawe, odczuwalna lekkość mnie zachwyca :) szkoda tylko, że w około jest tak mało zieleni, drzew które dadzą trochę cienia. Bo na razie jest tam jak na patelni ( dla innych przestrzennie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.e-wro.net.pl 08.06.10, 15:56 Witam Zdecydowaliśmy się kupić mieszkanie 60m w trzeciej klatce (13B). Czy jest ktoś w trakcie podpisywania umowy? Czy podisujecie umowę przedwstępną notarialną czy normalną z deweleporem? Wnosiliście jakieś zmiany do umowy? Jak ta to jakie? Poprosiliśmy dewelopera o odnowienie elewacji i splantowanie dołączonych ogródków gdyż stała w nich woda. Na dzień dzisiejszy została odnowiona (pomalowana) elewacja i nawieziona ziemia na każdy ogródek.Wiecie może co z tym prądem? Data ostateczna to 31.12.2011, koszmarnie odległa :( Pozdrawiam ewentualnych przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIURO Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.11, 16:55 Informujemy że 04.10.2011 uzyskaliśmy ostatni z dokumentów ,który umożliwia zawarcie oczekiwanego przez wszystkich aktu notarialnego-umowy ostatecznej.Do zobaczenia u notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.10, 21:22 Witam.Ja kupiłem mieszkanie 13d-całe.Wpłaciłem zaliczke i zadatek no i oczywiście na reszte załatwiam kredyt.Obecnie troche to trwa.Co do prądu to deweloper sprzedał działke energetyce pod trafo i reszte jest już w jej gesti.Myśle że 5 miesięcy ibędzie po bulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 25.06.10, 10:00 witam, czy możesz podać jak ustaliłeś wplate głowna czy po otrzymaniu aktu notarialnego, czy wczesniej dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 22:27 Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na : www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html lub telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48 Firma "Techbau" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.10, 09:36 Jeśli chodzi o pierwszą wpłate to ja wpłaciłem 10% wartości jako zadatek ,do 90% kwoty płace do wydania lokalu a reszte tj.10% płace w dniu podpisania aktu notarialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.10, 18:45 Dowiedziałem się ze swoich kontaktów w prądach,że na dniach ogłaszają przetarg na wykonanie trafo i zasilania.Myśle że wszystko będzie planowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.as.kn.pl 26.07.10, 22:21 Witam, nie chce nikogo zniechecać, ale o tym, ze jest / bedzie ogloszony przetarg z energetyką to juz slyszę od roku, co to znaczy planowo? miało być w czerwcu 2010, koniec roku 2010, a może bedzie koniec roku 2011, brak konkretów, brak wiarygodnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.10, 20:34 Wczoraj podpisałem umowe na ostatnie 60m,to z tym większym ogródkiem.Prosze przyszłych sąsiadów o kontakt na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.10, 13:32 Witam,musze się pochwalić p.Olkowi,że jestem po rozmowie i wszystko wskazuje że będziemy sąsiadami.Proponuje spotkanie za pare dni na naszej posesji,to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy. Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 20:45 Inwestor dokonał wewnętrznych podziałow działek,moim zdaniem wygląda to całkiem przyzwoicie.A co reszta sąsiadow na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujaca Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.as.kn.pl 24.08.10, 10:49 troche jestem rozczarowana tempem, podzial dzialek po 4 latach to zaden sukces, i nic nie jest w tym dziwnego, o czym tu pisac? juz trace cierpiliwosc odnosnie odbioru swojego lokalu, to bardzo sie przedluza, prawdopodonie oddanie lokalu z aktem wlasnosci, to koniec 2011 roku, a kupilam juz ok roku, cala inwestycja 6 segmentów do zamieszkania to ok 5 lat !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 11:33 Prosze nie przesadzać z tymi terminami,jak się już mieszka i eksploatuje lokal za friko to jakie ma to znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujaca Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.as.kn.pl 24.08.10, 13:36 ja jeszcze nie mieszkam, a jesli chodzi o terminy, to takie sa fakty zamieszkam, jak otrzyman akt notarialny, a zanosi sie ze to jeszcze bardzo dluga droga... i nie udawaj ze wszstko jet w porzadku, bo nie jest, inwestycja 6 segmentów trwa juz 5 lat, a nie mozna sie jeszcze wprowadzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 20:29 Fakty są takie że budowe 12segmentów rozpoczęto na przełomie2007a2008.Budynki praktycznie wykonano do 2009 a 2010roku,tj.2 lata budowy.Technologicznie jest to dobry okres jeśli chodzi o prace -tzw. wysezonowanie się budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujaca Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 24.08.10, 22:03 sam sie sezonuj jak masz ochote i czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujaca Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.as.kn.pl 24.08.10, 22:14 proszę sie sezonowac samemu, bo moja cierpliwość się konczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.10, 20:47 bylam pod ogrodzeniem, robociarze mowili, ze do zimy nie zdążą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.10, 21:54 W zeszłym tygodniu podpisałam umowe na mieszkanie 15a tj. 105,7m.Mam pytanie do sąsiadów na temat schodów wewnętrznych-prosze o kontakt i namiar na dobrych wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.10, 20:23 Jeśli chodzi o sody to moge zaproponować schody bukowe z firmy Chmiela .Są wykonane bardzo nowocześnie i po dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.10, 07:31 Dobra cena to znaczy ile to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.10, 20:28 Panie Olku mam pytanie,odebrał pan już protokularnie swoje mieszkanie.Prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.10, 22:12 Mam informacje z działu przetargów,że 05.10.2010.Energia Pro,we Wrocławiu organizuje przetarg na wykonanie zasilania budynków szerekowych przy ul.Trawowej.Myśle że wkońcu doczekamy się docelowego prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej. Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.11, 06:51 Witam forumowiczów,nareście energetyka zaczęła realizować wykonanie trafo i docelowego zasilania.Myśle,że docelowy prąd to kwestia miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryft Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 19:32 spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.11, 07:56 Jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.11, 21:25 Transformatoe jest już gotowy i czeka na odbiory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 10:09 spoko deweloper:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hipoteczny11 Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. 22.02.11, 21:24 Witam, Zapraszam serdecznie na stronę: www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej. Zapraszam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 07:14 Czekam na ocieplenie,które pozwoli zakończyć prace elektryczne i pozwoli je odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej. Re: Osiedle NELLE ul.Trawowa-Krzemieniecka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.11, 07:03 energetyka finiszuje z prądem i z naprawą ogrodzenia,rozmawiałem z wykonawcami którzy oznajmili mi że lada chwila będzie odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś