Dodaj do ulubionych

AKME - Mulicka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 01:26
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów jest szczęśliwym (lub nie) posiadaczem
mieszkania na osiedlu przy ul. Mulickiej we Wrocławiu? Bedę wzięczny
za wszelkie opinie na temat firmy oraz realizacji w/w inwestycji.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Gaga_ga Re: AKME - Mulicka IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.08, 15:39
      Podobno maja budowac nowy budynek przy ul Legnickiej.Zaraz za placem
      solidarnosci.
    • gonia200 Re: AKME - Mulicka 23.04.08, 09:19
      Witam!
      Tak, ale czy szcześliwym to jeszcze zobaczymy. A w czym problem?
    • Gość: r2d2 Re: AKME - Mulicka IP: 62.87.223.* 01.05.08, 01:52
      czekamy, czekamy.
      z zapowiedzi moze to do 30 czerwca potrwac. chociaz z tego co widze porzybywa
      tam elewacji srednio 5 m kwadratowych na tydzien
      • Gość: kupiłem Re: AKME - Mulicka IP: *.eranet.pl 15.05.08, 21:40
        Czy ktoś z państwa (szczęśliwych nabywców ),będzie rościł o zwrot
        pieniędzy z tytułu kar umownych 0,05% za każdy dzień zwłoki.
        Pytam się bo nie wiem jak taka sprawa będzie miała swój finał.
        • gonia200 Re: AKME - Mulicka 16.05.08, 21:52
          Witam, zrezygnowaliśmy, dla świętego spokoju, podpisaliśmy już
          aneks. Na hasło o karach byli gotowi przekazać nam klucze już do 15
          maja. Tylko po co nam kończone na szybko mieszkanie, i tak trzeba
          poczekać, aż wszystko dobrze wyschnie.
          • Gość: kupiłem Re: AKME - Mulicka IP: *.eranet.pl 16.05.08, 22:51
            Dziękuję za odpowiedż ,jesteśmy podobnego zdania ,ale woleliśmy się upewnić czy
            jako jedyni będziemy tak wyrozumiali.
            • Gość: r2d2 Re: AKME - Mulicka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.08, 14:18
              ciekawe ile osób podpisało aneks.
              tu juz nie chodzi o kary umowne, ale zeby sobie cos jeszcze nie doliczyli
              • gonia200 Re: AKME - Mulicka 23.05.08, 08:11
                Też nad tym doliczaniem myślałam. Ja jestem ciekawa ile nie
                podpisało aneksów i jak współpraca z AKME się układa jeśi chodzi o
                odsetki?
                • gonia200 Re: AKME - Mulicka 23.05.08, 08:11
                  o kary umowne mi chodziło :)
                  • Gość: r2d2 Re: AKME - Mulicka IP: 62.87.223.* 23.05.08, 15:07
                    jeszcze nie podpisalem aneksu.
                    Tu juz nie chodzi o odsetki, aczkolwiek te ryczalty sa dla mnie nie jasne - brac
                    klucze i placic koszty bez licznikow jak trwa budowa? czyli ponosic dalsze
                    koszty budowy?

kolejna rzecz - rozdzielenie wreczenie kluczy od sprzedazy, dostali 100% i co?
                    sprzedane bedzie jak beda wszelkie (jakie?) naleznosci zaplacone, chociaz klucze
                    sie dostanie.

Jak dla mnie to malo jasna sytuacja, zwlaszcza ze mozna sie tu dopatrywac jakis
                    blizej nie okreslonych kwot dla nich, pomimo opoznien.
                    • gonia200 Re: AKME - Mulicka 23.05.08, 19:38
                      Widzę, że te same wątpliwości nachodzą więszość. Czy w celu dalszej
                      rozmowy możemy przejść na email gonia200@gazeta.pl
                      • Gość: r2d2 Re: AKME - Mulicka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.08, 10:37
                        ok
                        • kicy Re: AKME - Mulicka 04.06.08, 23:12
                          Witam,

A dlaczego rezygnujecie? Czy kary umowne się Wam nie należą? W ten sposób "psujemy" rynek deweloperów.
    • Gość: Robert Re: AKME - Mulicka IP: 91.194.157.* 09.04.14, 06:42
      KUPIĆ LOKAL czy MIESZKANIE W AKME ? NIE WARTO !!! zapytacie dlaczego ?

AKME z premedytacją nie realizuje zobowiązań dotyczących usuwania wad w budynku, w którym sprzedało mieszkania.
      Przykładem może być budynek przy ul. Mulickiej we Wrocławiu, na który gwarancja skończyła się w czerwcu 2012 roku. Pomimo terminowego przekazania AKME protokołu z przeglądu gwarancyjnego z wypisanymi licznymi wadami i usterkami w budynku i lokalach AKME uchyla się od napraw już drugi rok.

W kilkuletnim budynku mieliśmy już nawet dziury w dachu.
      Odpadające płytki na balkonach i tarasach, rdzewiejące balustrady, przeciekające tarasy, dziurawe i nieprawidłowo wypoziomowane rynny, odpadająca obróbka blacharska, stojąca woda na parapetach (tak są montowane), zbyt małe przekroje rur wodnych w obiekcie skutkujące bardzo niskim ciśnieniem wody w lokalach, liczne mostki termiczne i niewłaściwa izolacja ścian budynku (potwierdzone badaniem termowizyjnym), błędnie zaprojektowana instalacja elektryczna (opłata miesięczna przy 40 lokalach za prąd w części wspólnej to 12 tys. ), czy słup elektryczny na drodze dojazdowej do garaży - to jest część listy

Pozornie miła i przyjacielska atmosfera w trakcie procesu zakupu lokalu ma na celu tylko i wyłącznie nakłonienie potencjalnego kupca. Wszelkie składane ustnie obietnice składane przez przedstawicieli kadry zarządzającej są nic nie warte, a co do tych tych składanych na papierze - wg przedstawiciela kadry zarządzającej - jako właściciele lokali, możemy rościć w sądzie.

AKME tak steruje inwestycją, iż utrzymuje Zarząd nad obiektem posługując się wybiegiem w umowie sprzedaży - pozostawia sobie jeden lokal w obiekcie, co utrudnia (zgodnie z zapisami umowy sprzedaży) zmianę Zarządu Wspólnoty. Tym samym właściciele lokali składają

Jedyne pocieszenie - obiekty wyglądają ładnie (co jest oczywiście kwestią gustu).

Swoją negatywną wypowiedź opieram na ponad pięcioletniej współpracy z AKME i ich wieloletniej ignorancji dla pozyskanych już klientów - sami oceńcie czy warto sobie "kupić" taki problem na lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka