Gość: marsha IP: *.devs.futuro.pl 08.01.02, 15:09 Witam (po raz pierwszy!) w Nowym 2002 Roku !!! ledwiem żywa po przedzieraniu się przez snieżne zaspy... ...i jestem,oddycham,spokojnie to tylko zły sen,jest dobrze,minęło, na dworze znów dzień... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 21:17 melduje sie........no i jestem na podium....niezle sie zaczyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 08.01.02, 22:47 Czesc Marsha, dobrze, ze przyszla odwilz, inaczej bysmy czekali do wiosny na twoj powrot ! bzzz noworoczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 156.24.231.* 08.01.02, 23:11 Gość portalu: marsha napisał(a): > Witam (po raz pierwszy!) w Nowym 2002 Roku !!! > ledwiem żywa po przedzieraniu się przez snieżne zaspy... > ...i jestem,oddycham,spokojnie to tylko zły sen,jest dobrze,minęło, na dworze > znów dzień... Marsha, nie chce Cie straszyc, ale na dworze noc na calego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 00:05 Nie strasz, bo do kolacji się szykuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 09.01.02, 00:12 kurcze... chciałam w Nowym Roku pokonać wszelkie uzależnienia...i co?!-i nic,znowu wsiąkam w Forum :)) cóż,taka karma... ale...miło wrócić "do swoich" gdyby ktoś miał ochotę posłuchać brzmień bębnów afrykańskich (djembe)- polecam koncert zespołu Papadram : w klubie Madness 12 stycznia o 20:00. ...to wolimierscy bębniarze,więc: najlepsi z najlepszych!!! :)- zapewniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 01:02 Gość portalu: marsha napisał(a): > gdyby ktoś miał ochotę posłuchać brzmień bębnów afrykańskich (djembe)- polecam > koncert zespołu Papadram : w klubie Madness 12 stycznia o 20:00. > ...to wolimierscy bębniarze,więc: najlepsi z najlepszych!!! :)- zapewniam! wielkie dzieki za informacje........mialem tam jechac......a oni przyjechali do mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 09.01.02, 12:18 Gość portalu: Gawel napisał(a): > wielkie dzieki za informacje........mialem tam jechac......a oni przyjechali do >mnie :) ale do Wolimierza i tak koniecznie powinieneś się wybrać - tam słychać brzmienia bębnów przez mgły o świcie łąkami płynące... Polecam festiwal ekologiczno-artystyczny - latem ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żarłacz Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 01:42 gdzie ten Madnes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 11:46 ul. Hubska 6, czyli na poczatku idac od dworca bylam tam raz na koncercie zespolu Jary (wroclawska kapela, rockowo-bluesowa, graja w Wagonie 17.01) i gdyby nie duza, zolta tablica, ktora ujrzalam w chwili zwatpienia, pewnie bym tam nie trafila ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyt Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 192.168.129.* 09.01.02, 12:22 ...czy się mylę, czy klub madnes był kiedyś w innym miejscu, gdzieś za mostem w okolicach Różanki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 156.24.231.* 09.01.02, 20:19 Marsha, a Janek powiedzial ze nie masz zadnej kiecki! Mam nadzieje ze nie jestes facetem? Na forum to niestety wszystko mozliwe! :( Pozdrawiam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 20:59 Oj nieładnie. Wędzoneczko napisałem tylko, że Marsha w spodniach chodzi. A o kieckach nic nie wspomninałem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 09.01.02, 23:50 Gość portalu: Janek napisał(a): > Oj nieładnie. Wędzoneczko napisałem tylko, że Marsha w spodniach chodzi. A o > kieckach nic nie wspomninałem. :) przepraszam...czy ja coś przegapiłam ?! a pod kieckę to mi proszę nie zaglądać!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 00:00 Wędzonka gdzieś zaglądał czy podglądał. Ja tylko stwierdziłem, że jak w tej wichurze zimowej wracałaś to napewno w spodnie byłaś ubrana. To tyle. Aha, spodnie tylko zgrabniutkim dziewczynom pasują. A wątku jak lew broniłem, to nic? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 156.24.231.* 10.01.02, 00:18 Gość portalu: Janek napisał(a): > Wędzonka gdzieś zaglądał czy podglądał. Ja tylko stwierdziłem, że jak w tej > wichurze zimowej wracałaś to napewno w spodnie byłaś ubrana. To tyle. Aha, > spodnie tylko zgrabniutkim dziewczynom pasują. A wątku jak lew broniłem, to > nic? :( Ale sie gesto tlumaczy, a o wichurze dran zmysla! Kiecki do zgrabnych nog jeszcze bardziej pasuja! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 10.01.02, 00:06 Marsha, nic sie nie przejmuj Jak slusznie Tuwim zauwazyl, kiecka moze cie zgubic : "Cygan, Cygan, gdzieś ty bywał? Ze mną tańcował, ze mną śpiwał. Czegoś uciekł? Kamienie tłuczesz. Widzisz? Ręka. Włosy nią uczesz, Uczesz włosy żywym grzebieniem, Żebyś był ładny - i chodź w pląs! Kamienie, kamienie, tors-brąz! A na mnie - dotknij - tylko ta kiecka, Cieniuśka - czujesz - nie!!! grzech! A moja mama z domu Różniecka, A ojciec..." - prysła, i w śmiech, w śmiech! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 10.01.02, 00:27 > "Cygan, Cygan, gdzieś ty bywał? > (...) to z "wierszy o Małgorzatce" ? obrońcom wątku dziękuję i całusy ślę!- ale od mej kiecki łapki z daleka!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 10.01.02, 22:48 Gość portalu: marsha napisał(a): > > > "Cygan, Cygan, gdzieś ty bywał? > > (...) > > to z "wierszy o Małgorzatce" ? tak, to prawidłowa odpowiedz ! Grasz dalej ? > obrońcom wątku dziękuję i całusy ślę!- ale od mej kiecki łapki z daleka!!! :)) murem uli za Tobą i twoją kiecką :-))) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 09.01.02, 23:56 ratunku! już drugą dobę mój organizm usiłuje przywyknąć do miejskiego "świeżego powietrza" ...i rady nie daje. "mam globusa" ! oj,trzeba mi było w górach się ostać... Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! 10.01.02, 23:24 jak siedziałaś w tych zaspach,to we Wrocku w tym czasie listonosz chodził ! no, niech będzie, że śmigał na biegówkach.. ;-) ps. jak "globus" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! IP: *.devs.futuro.pl 10.01.02, 23:56 > ps. jak "globus" ? dziękuję,bez zmian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 00:17 Zgłaszam obecność. Melduję, że lecę z wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! 11.01.02, 00:21 Gość portalu: Janek napisał(a): > Zgłaszam obecność. Melduję, że lecę z wagi. jakże to tak? nic dzisiaj nie będzie jedzone ?! ... :( a ja uszykowałam grzankę na "północne kuszanie". samej tak jakoś smutno... rzucę wagą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 00:26 Koreczki to nie jedzonko. Smacznego życzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 00:39 dzien dobry! (bo wlasnie sie nowy zaczal... o zgrozo!) czy znacie przypadki, by ktos miewal sny czarno-biale lub nieme? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 09:31 To nie Bezsennośc, to już Bezkarnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 19:53 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > dzien dobry! (bo wlasnie sie nowy zaczal... o zgrozo!) > czy znacie przypadki, by ktos miewal sny czarno-biale lub nieme? nieme - wiele...ale czarno - biale to sobie nie przypominam, ale to musi byc ciekawe przezycie...........:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 11.01.02, 21:41 > > czy znacie przypadki, by ktos miewal sny czarno-biale lub nieme? > nieme - wiele...ale czarno - biale to sobie nie przypominam, ale to musi byc > ciekawe przezycie...........:)) a skąd wiesz,ze Twoje sny nie są czarno-białe... "kolorowych snów" się komuś życzy,więc pewnie to właśnie te kolorowe występują bardzo rzadko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.02, 00:02 czyżby już wszyscy śnili czarno-biało, kolorowo bądź w technicolorze??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 12.01.02, 01:19 ... i w stereo, jak spiewal nieodzalowany Wojtek Bellon: 'Między nami korytarz myśli łączący Sny kolorowe Spójrz oto wita nas słońce Spójrz oto wita nas słońce Wejdźmy w dzień nowy ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.02, 03:45 Moja dzisiejsza bezsennosc spowodowana jest tym razem parszywym bolem gardla, ktory nie odpuszcza od wtorku.To tak dla odmiany, bo moje oskrzela maja sie jakby lepiej. Czuje, ze zaloze nowy watek pt Ostry dyzur albo Szpital na forumowych peryferiach, gdzie wszyscy chorzy i zbolali znajdowaliby ukojenie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 12.01.02, 03:53 Cos to zadlugo trwa z Twoim gardziolkiem.U mnie juz wiosna, mucha sie zbudzila i uganiam sie za nia z gazeta.Trafic nie moge, taka szybka bestia jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.02, 23:54 Gość portalu: marsha napisał(a): > a skąd wiesz,ze Twoje sny nie są czarno-białe... > "kolorowych snów" się komuś życzy,więc pewnie to właśnie te kolorowe występują > bardzo rzadko... Te teczowo kolorowe, jakskrawe to tak, one naleza do rzadksci. Ale bardzo czesto moje sny barwia sie na pastelowe kolory. A i one potrafia byc przesloniete jakims cieniem.........ale i tak umykaja szarosciom......:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 13.01.02, 11:39 bębny,reggae i bajeczna zabawa-był wczoraj ktoś z was w Madness??? nabrałam dużo dobrej energii-przyda się wkrótce,oj,przyda... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 13.01.02, 21:46 P.S. gdyby znalazła się choć jedna istota zainteresowana bębnami-polecam stronę: www.djembe.of.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.02, 23:05 Gość portalu: marsha napisał(a): > bębny,reggae i bajeczna zabawa-był wczoraj ktoś z was w Madness??? > nabrałam dużo dobrej energii-przyda się wkrótce,oj,przyda... :) bylem i energie widzialem, czulem........i troche - czytaj wiele - sobie jej wziąlem..........przyda sie do sesji i ogolnie do zycia.... zdrowko dla energetycznej wspoluczestniczki zabawy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 13.01.02, 23:19 Gość portalu: Gawel napisał(a): > zdrowko dla energetycznej wspoluczestniczki zabawy :)) ufff,jest zatem na Forum ktoś "z tych klimatów" ... :) [polecam stronę www.djembe.of.pl] Wolimierscy bębniarze mają ponownie zawitać we Wrocławiu w lutym... - już nie mogę się ich doczekać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 14.01.02, 22:05 znalazłam coś dla pszczółka-prosto od Mistrza Białoszewskiego: bzykajmy zrywajmy się i uciekajmy nim się zamachnie na nas ta słowianka rzeczywistocha - a sio! sielanka! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 14.01.02, 23:53 czuje sie cala zaszczycona twoja pamiecia :-))) pszczoly to wdzieczny temat dla poetow ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 23:02 marsha napisał(a): > Wolimierscy bębniarze mają ponownie zawitać we Wrocławiu w lutym... - już nie > mogę się ich doczekać... :) to tak jakby wogole nie wyjezdzali..........no i nie do konca to byl Wolimierski zespol.........widzialem na scenie ludzi z Wroclawia.........ale tez sie ciesze....na zewnątrz zima, a w Madness.......ech inny swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 14.01.02, 23:11 no i nie do konca to byl Wolimiersk > i > zespol.........widzialem na scenie ludzi z Wroclawia......... prawie wszyscy byli z Wrocławia-przecież Witek też jest "swój" (+ Gaja z Legnicy)- ale znam ich z tej przedziwnej wioski w Górach Izerskich i dla mnie zawsze będą "wolimierscy" :) po tym koncercie czuję się jakbym gdzieś daleko wyjechała i wróciła... inny świat ... oby do lutego! :) JAH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 23:25 > po tym koncercie czuję się jakbym gdzieś daleko wyjechała i wróciła... > inny świat ... > oby do lutego! :) JAH! to ci zazdroszcze stanu........mnie juz dopadl "zwykly" swiat.......choc dzieki koncertowi dzielnie sie stawiam............cos nam sie z forum chat zrobil.........:)))....ale to wszystko przez bebny....nie "przez" , a dzieki....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 23:09 marsha napisał(a): > [polecam stronę www.djembe.of.pl] co do stronki to znam i uzywam.....maja niezle zbiory rytmow.......:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 14.01.02, 23:15 Gość portalu: Gawel napisał(a): > co do stronki to znam i uzywam.....maja niezle zbiory rytmow.......:) > o,to kolega bębniący,miło... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 23:31 Gość portalu: marsha napisał(a): > o,to kolega bębniący,miło... :) Tak troche. Beben sprawilem sobie niedawno. A i zima jest, wiec plener malo przyjazny......ale jak wyjdzie sloneczko, to nie omieszkam go pieknie przywitac......moze nie pieknie, po prostu tak jak umie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 14.01.02, 23:36 ale jak wyjdzie sloneczko, to nie omieszkam go pieknie > przywitac...... oj,to słoneczko może się schować...- na ubiegłorocznym festiwalu przez pięć dni lało-zapewne bęnów brzmienia takie ulewy sprowadzały ( w myśl indiańskich zaklęć) :)))) cze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.txucom.net 15.01.02, 04:07 Marsha - mam CD z bebnami japonczyka Kodo Tataku,czy "wolimierscy " podobni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 18:13 Gość portalu: feran napisał(a): > Marsha - mam CD z bebnami japonczyka Kodo Tataku,czy "wolimierscy " podobni? wolimierscy grają utwory oparte na rytmie gwinejskim,senegalskim i z Ghany + kompozycje własne... nie znam bebniarskich dokonań Japończyka,więc o podobieństwach wypowiedzieć się nie mogę... :( a góry...-w Tatrach byłam,w urokliwej wiosce,która zowie się Małe Ciche:narty,kulig,bitwy na śnieżki,brnięcie w zaspach śniegu-polecam w wolnych dniach! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.txucom.net 15.01.02, 04:11 Marsha napisz gdzie bylas w gorach,jak bylo:nie moglem byc w zadnych gorach to chociaz przeczytac by.Pozdrowienia w roku Drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.02, 21:52 Do Marshy : Czy Madness bylas tez jakies 0.5 h przed koncertem ? Wtedy z plyt lecialy cudowne bebny..same bebny bez zadnych innych instrumantow.moze cudowanym przypadkiem wiesz co to bylo .? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 22:36 byłam tam godzinę przed koncertem,bębny słyszałam...ale przykro mi,aż tak cudownie nie ma-i nie pomogę w rozszyfrowaniu. Spytaj w klubie. znasz się z naszymi wrocławskimi bębniarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.02, 22:51 Gość portalu: marsha napisał(a): > znasz się z naszymi wrocławskimi bębniarzami? Mozna powiedziec, ze czesto ich sluchalem........a znam to jedna osobe, i ciezko mi powiedziec, czy ona z nimi na stale przebywa........:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 23:01 a można wiedzieć kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.02, 23:07 Gość portalu: marsha napisał(a): > a można wiedzieć kto to? Na imie ma Bartek.....a o nazwisko nigdy nie pytalem.........:) p.s. znowu mamy chat :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 23:26 > p.s. znowu mamy chat :)))) rzeczywiście! może już skończmy o bębnach,bo chyba odstraszyliśmy stałych "bezsennych"... Gdzie jesteście??? Miron: noc idzie się szosa ........ wysocy po bokach stoją(zawsze) dziś nimi nic nie macha ........ znajomi kwitnący kryją kolory nie mówią (nigdy) odległość kołuje i pora nie umiejcie spać,nie śpijcie! rośnijcie,jak się da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 23:53 ssaczek opuścił Forum. to już kolejna osoba,która ucieka z tonącego okrętu. jeśli tonie-to ja wraz z nim,z Wami-do ostatniej bezsennej nocy!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 16.01.02, 07:57 nie bierz tego tak tragicznie, na Titanic-u tez orkiestra grala do konca :-) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 15:07 Gość portalu: marsha napisał(a): > ssaczek opuścił Forum. to już kolejna osoba,która ucieka z tonącego okrętu. > jeśli tonie-to ja wraz z nim,z Wami-do ostatniej bezsennej nocy!!!!!!!!!!!!!! Na pewno bedzie tych nocy co niemiara !!!!! Inaczej byloby za "latwo"...:) Sorry za wznoweinie tematu z bebenami, ale czy mozesz podac mi zapis wspominach przez ciebie rytmow : gwinejski,senegalski i z Ghany.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 17.01.02, 19:53 > Sorry za wznoweinie tematu z bebenami, ale czy mozesz podac mi zapis wspominach > > przez ciebie rytmow : gwinejski,senegalski i z Ghany.... ja tylko udaję,ze wszystko wiem :) ... moze znajdziesz odpowiedź na stronie Grzesia : www.djembe.of.pl lub www.reggae.emleo.pl powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
wromario Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 17.01.02, 16:36 spać mi się chce... poza tym jeden post więcej, nie o serniku co prawda, ale zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 21:28 Masz rację. Warszawa goni. Dlatego dorzucę ten krótki pościk nie wspominając o lukrowanych pierniczkach i chyba spać pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 10.101.1.* 18.01.02, 21:44 Tak tu pusto o zmierzchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 10.101.1.* 18.01.02, 21:52 "Ja nie chce spać, ja nie chcę umierać, chce tylko wędrować po pastwiskach nieba, białozielone obłoki zbierać, niczego wiecej mi nie potrzeba. Bo chociaż nie ma tam brzegu mojego, sniegów i nieba, nieba zielonego, noc mnie nie nuży, dzień się nie dłuży, być wciąż w podróży, w drodze pod wiatr." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 18.01.02, 22:07 niebo chrapie przez sen spada,turla się,zwija do początku i nic nie wiadomo Miron Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 18.01.02, 23:12 bzzz wieczorne dla wszystkich co nie spia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 00:21 to bedzie porzadny - bo zaiste nocny - wpis. Wlanie wrocile sobie z nocengo spaceru.....jedno wielkie cudo.......polecam..........:) ps. a jak mozna sie poslizgac..ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 19.01.02, 21:25 polecam artykuł w dzisiejszych "Wysokich obcasach" o żonie Słomy- Nicole! to naprawdę cudowna kobieta... Czarodziejka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 21:40 Czytalam.Bardzo podziwiam wszystkich odwaznych "powracajacych do natury".Sama mam takie ukryte "ciągotki" aby pewnego dnia porzucic dobrodziejstwa cywilizacji i zaszyc sie na takiej poleskiej, na przyklad, wsi. Niestety, juz po chwili proza zycia sciaga mnie do rzeczywistosci-w wyobrazni widze swego nieletniego idacego 5 km pieszo aby zlapac "gimbusa", siebie sama bez srodkow do zycia i bezrobotnego meza..."czar Polesia'pryska jak banka mydlana. Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 19.01.02, 21:47 też chciałabym zamieszkać w leśnej chacie,żywić się marchewką z własnego ogródka... wytrzymałam 3 miesiące. może kiedyś znowu spróbuję. może to z czasem przychodzi, i z właściwym mężczyzną... :)) jeszcze muszę świata użyć,wyszaleć się,a poźniej się zobaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 22:06 ...jak Chris z "przystanku Alaska" chodzacy nago na czworakach po polu rzezuchowym ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 19.01.02, 22:10 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > ...jak Chris z "przystanku Alaska" chodzacy nago na czworakach po polu > rzezuchowym ;-)) coś tak jakby...:) w takiej mieścince-jak we wspomnianym serialu-chciałabym,choćby zaraz,zamieszkać! I wśród takich ludzi!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 19.01.02, 23:33 E lucevan le stelle ... ed olezzava la terra ... stridea l'uscio dell'orto ... e un passo sfiorava la rena. Entrava ella, fragrante, mi cadea fra le braccia. Oh! dolce baci, o languide carezze, mentr'io fremente le belle forme disciogliea dai veli! Svani per sempre il sogno mio d'amore ... L'ora e fuggita e muoio disperato! E non ho amato mai tanto la vita! --------------------------------- And the stars were shining ... the earth smelt sweet ... the garden gate creaked .. and a footstep brushed the sand. She entered, fragrant, and fell into my arms. O soft kisses, tender caresses, while I, all a-quiver, unveiled her lovely features! Vanished forever is my dream of love ... That time has fled and I die in despair. Never have I loved life so dearly! Tak spiewa Mario Cavaradossi na kilka godzin przed egzekucja (w III-cim akcie Tosci Pucciniego) . Czy i wam zdarzylo sie przezyc stany, w ktorych robiliscie bilans zyciowy ? bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 01:31 tak, zdarzylo sie zwykle to byly stany glebokiej depresji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 01:49 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > tak, zdarzylo sie > zwykle to byly stany glebokiej depresji ;-) Depresji? Ja w tej chwili ma tylko stan (ob)sesji! Marsha, czy w Tatrach zabawiłaś, aż do 8? Zazdroszczę! Ja musiałem wyjeżdżać już 2-giego, a podróż do najprzyjemniejszych nie należała... Ale na szczęście było ze mną dziesięcioro umilaczy! :))) Myślę, że "Bezsenność" to dobre miejsce na zareklamowanie zespołu Tara Fuki, zwłaszcza, że dostałem maila, iż mają grać 26 I we Wrocławiu! Wszelkie informacje oraz kilka utworów do zciągniecia na stronie: www.tarafuki.cz - polecam! Poza tym polecam też film Mullholand drive! Minęło kilka dni, odkąd widziałem najnowszy film Lyncha i nadal nie potrafię się z niego otrząsnąc! Dobrze, koniec tego dobrego - projekt wzywa i obiecuje długą bezsenną noc... Pozdrawiam i snów czarno-biało lub kolorowych życzę - wedle uznania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.txucom.net 20.01.02, 01:56 Re: Chris.Niestety porzucil Alaske.Obecnie sypia z Carrie(Sarah Jessica Parker) w serialu HBO "Sex in the City".Perypetie 4 przyjaciolek,30+ lat, w New York w poszukiwaniu perfect man. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 01:58 widac rzezucha mu powaznie zaszkodzila ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 02:16 Czytam wasze ekspresje na temat zycia "gdzie indziej" i jakbym sluchal siebie. Ja sobie wymarzylem - po tym jak sie w nich zakochalem - zycie w Bieszczadach. Tak to byloby piękne....ale niestety - choc to tez pewien koloryt - nie tylko piękne. Po trosze znam okolice, w ktorych żyje Nicole- ja sama tez poznalem. Tam jest taka większa oaza ludzi z "wielkich miast". Bylem tam jakies 5 dni. Chialem kupic beben i gdzie mialem najblizej z Wroclawia ? Wolimierz ? Nie, oczywiscie Lublin. I tam pojechalem do kolesia, ktory robi bebny. Zylem w "jego rodzine" te kilka dni, podczas ktorych uczyl mnie gry na bebnie itp. Ale co chyba wazniejsze rozmawialem z nim - za kazdym razem do poznej nocy - otym wlasnie "przeniesieniu". A szczegolnie o tym, czym to jest dla mlodego czlowieka. On tego w zaden sposob nie zaluje......ale teraz dopiero mam jaka taka - tak uwazam - świadomość tego "jak to jest naprawde"......to byly piekne dni, wiele sie wtedy nauczylem........:) Gawel ps. czesto mowil o filmie "Gałązka i kwiat jabłoni" Michała Tarkowskiego....o wplywie filmu na jego decyzje.......jezeli go ktos ma lub moze zalatwic......wiele dam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 20.01.02, 22:21 przynajmniej Małysz nie ma dzisiaj doła... mega deprecha...-"dzień na Wojaczka"... życzę Wam lepszych chwil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 22:51 marsho droga moja, a skad to dzisiaj nadajesz i coz tak Cie okrutnie doluje ? moze to ten roztapiajacy sie wkolo brudny snieg? widmo poniedzialku? brak przyjaciol na wyciagniecie reki ? wystygla herbata? brak gumy o smaku cynamonowym? Tak, bywaja takie dni...ale przypomnij sobie przewrotny wierszyczek K I Galczynskiego "wroci wiosna Baronowo" i na pewno cien usmiechu wroci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 00:33 Gość portalu: marsha napisał(a): > -"dzień na Wojaczka"... życzę Wam lepszych chwil! a jakis miesiac temu potrafilas mi wygrzebać radosnego Wojaczka ! Ale rozumiem, co innego dla kogos, co innego dla siebie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 23:29 z pewna taka niesmialoscia witam bezsennych... Zazwyczaj czytuje sobie tylko Wasze posty, ale nie smiem sie wlaczac do dyskusji zwlaszcza o poezji, ktorej za dobrze nie znam, ot, tyle, zeby nie zginac w bezmiarze szarej codziennosci. Jednak temat "powrotu do natury" jest mi bliski, bo tez chcialbym tak... Ale wiem, ze to jest trudniejsze niz mozna sobie wyobrazic. W artykule o Nicole pojawia sie taka wypowiedz, ze moze trzecie pokolenie bedzie uwazane za swoich przez miejscowych... I tu trafia w sedno. Nie jest latwo "zmienic sie" w miejscowego emigrantowi z miasta. Duzo latwiej jest w druga strone. Jeszcze gorzej, jesli nie chodzi sie do kosciola, lub - o zgrozo - wyznaje inna religie. Tak wiec wybierajac sie w strone "zrodla zycia" trzeba miec sporo samozaparcia, dobrej wiary i wsparcia u partnera zyciowego lub u przyjaciol. Inaczej - moze byc ciezko. Bardzo ciezko. I jeszcze jedno - wydaje mi sie, ze trzeba bardzo, ale to bardzo otworzyc sie i ruszyc ku mieszkancom. Zeby mogli Cie poznac, zrozumiec lub po prostu - zaakceptowac Twoj przyjazd. To trudne zadanie dla przyzwyczajonego do milej anonimowosci mieszczucha... Pozdrawiam wszystkich bezsennych i teskniacych. Marsho - nie daj sie depresji - pomysl o Twoich noworocznych Tatrach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 00:36 nie bede nikogo pocieszal....bo i mi nie do smiechu..... witaj nowa nocy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 00:44 A co do prawdziwej depresji, to polecam "Widzialem czarne słonce" z wydawnictwa Jacka Santorskiego........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 23:45 "Windą na szafot". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 23:57 ...ale czym byloby zycie bez depresji? to ona otwiera nasze oczy, serca, nas... chyba dlatego tak trudno sie z nich "wyleczyc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 00:09 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > ...ale czym byloby zycie bez depresji? dpresja nie jest dodatkiem do zycia.........ona je po prostu zastepuje > to ona otwiera nasze oczy, serca, nas... > chyba dlatego tak trudno sie z nich "wyleczyc" ona nic nie otwiera.........pod wielkim glazem nic nie widac..........prosze nie mylmy innych stanow z depresja........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 00:46 Gość portalu: Gawel napisał(a): > Gość portalu: tyrysek napisał(a): > > ...ale czym byloby zycie bez depresji? > dpresja nie jest dodatkiem do zycia.........ona je po prostu zastepuje depresja, ktora nie odstepuje ani na krok? oj, chyba zdarza sie, ze po dniach, tygodniach, miesiacach nagle mija przynajmniej niektorzy maja to szczescie... > > to ona otwiera nasze oczy, serca, nas... > > chyba dlatego tak trudno sie z nich "wyleczyc" > ona nic nie otwiera.........pod wielkim glazem nic nie widac..........prosze ni > e mylmy innych stanow z depresja........ fakt, poki sie nie skonczy, nie mozna tego stwierdzic jedynie patrzac wstecz.... tak mi sie wydaje bardzo zmienia czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 22.01.02, 00:09 Janku, czy to taka dygresja, ze dobry doktor Joseph Ignace Guilliotin kierowal sie humanizmem i kodeksem etycznym wymyslajac gilotyne ? Czy o slynny kawalek Milesa Davisa ci chodzi ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 22.01.02, 00:19 już,już miałam grzecznie zasnąć...i znowu nic z tego. natrętne myśli zagęściły przestrzeń nad łóżkiem. i tak oto znów jestem przed monitorem... życie przepływa mi między palcami... ech,nie będę Wam truć, na razie-odezwę się,gdy ... gdy - nie wiem co.... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 22.01.02, 00:31 Marsha, moze zacznij na rozluznienie od rozwiazania zagadki (patrz "Ile macie lat ?") , a jak nie masz czasu, to napisz na znany Ci adres .... bzzz serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.txucom.net 22.01.02, 04:35 Marsha: nie smuc sie,jakos to bedzie.Tomorrow is another day. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 22.01.02, 17:41 > Marsha, moze zacznij na rozluznienie od rozwiazania zagadki (patrz "Ile macie > lat ?") , 36 ? ... albo 72. która z tych odpowiedzi jest prawidłowa? (bo mam nadzieję,że któraś tak) :) oj,pszczółku,takie zagadki pseudo-matematyczne dla filolożki ??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 22.01.02, 23:49 > 36 ? ... albo 72. która z tych odpowiedzi jest prawidłowa? (bo mam nadzieję,że > > któraś tak) :) no widzisz, jak chcesz , to potrafisz ! > oj,pszczółku,takie zagadki pseudo-matematyczne dla > filolożki ??? :)) zaden zawod nie hanbi - glowa do gory ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 10:04 Gość portalu: marsha napisał(a): > już,już miałam grzecznie zasnąć...i znowu nic z tego. natrętne myśli zagęściły > przestrzeń nad łóżkiem. i tak oto znów jestem przed monitorem... > życie przepływa mi między palcami... ech,nie będę Wam truć, > na razie-odezwę się,gdy ... gdy - nie wiem co.... djembe w rece........slonce w twarz........i tym sie mozna zwasze odurzyc.......zawsze starcza na jakis czas............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 22.01.02, 11:20 niebo wysłuchało lamentów: WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA! dziś od rana!!!!!!!!! pokłony SŁOŃCU oddaję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 23:51 Anna Janina Kloza: PRZESŁUCHANIE Władysławowi Hasiorowi Przesłuchiwałeś anioła kilka godzin Wbijałeś mu gwoździe w skrzydła Pod piórami schowałeś swoje najczarniejsze myśli prawe skrzydło sczerniało lewe nie chciało się poddać Anioł patrzył oczami spokojnymi bardzo jasnymi Uśmiech skręciłeś w dwa sznury i związałeś z tyłu głowy Ostatnim życzeniem anioła było wysłuchanie bajki Bajecznym ciosem uderzyłeś go w twarz Zachowałeś formułę przesłuchania Powiesiłeś go do góry nogami Do gardła anioła ściekała bezsilność kapała na lustrzaną posadzkę Po paru godzinach skurczył się I zastygł w bólu istnienia Złożyłeś jego ciało w sadzie Piękna jest chwila gdy nie masz już Anioła Stróża Za dużo wiedział. ********************************************* szkoda, ze przestawilem sie na nocny tryb zycia........przez to slonce i porazajaca cisze nocy wybor staje sie coraz trudniejszy......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 23:49 Jestem pyłkiem, wiem - mówiłem na tej wiedzy jak na miedzy przesiedziałem długie lata, lata, lata... aż przypadkiem dowiedziałem się że owszem jestem pyłkiem, ale na wyjściowej marynarce świata. Grzegorz Turnau Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 22.01.02, 23:52 Dobry wieczor Tirsa, dawno sie tu nie pokazywalas, chociaz czulam, ze jestes ;-) bzzz powitalne po urlopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 23.01.02, 21:04 popełniłam wielki błąd idąc na poranny seans "Harrego P." dzieciarni mrowie:hałas chrupkowo-waflowo-paluszkowy, a później bitwy na papierki,...śmiechy,wrzaski... nigdy więcej takiej pomyłki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 21:12 Wszystko idzie na 102, ale przekręt nastąpić musi. Oczywiście kolejnej setki. Marsho!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś