Dodaj do ulubionych

BEZSENNOŚĆ XVIII... !!!

IP: *.devs.futuro.pl 08.01.02, 15:09
Witam (po raz pierwszy!) w Nowym 2002 Roku !!!
ledwiem żywa po przedzieraniu się przez snieżne zaspy...
...i jestem,oddycham,spokojnie to tylko zły sen,jest dobrze,minęło, na dworze
znów dzień...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 21:17
      melduje sie........no i jestem na podium....niezle sie zaczyna :)
    • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 08.01.02, 22:47
      Czesc Marsha,
      dobrze, ze przyszla odwilz, inaczej bysmy czekali do wiosny na twoj powrot !
      bzzz noworoczne
    • Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 156.24.231.* 08.01.02, 23:11
      Gość portalu: marsha napisał(a):

> Witam (po raz pierwszy!) w Nowym 2002 Roku !!!
      > ledwiem żywa po przedzieraniu się przez snieżne zaspy...
      > ...i jestem,oddycham,spokojnie to tylko zły sen,jest dobrze,minęło, na dworze
      > znów dzień...

Marsha, nie chce Cie straszyc, ale na dworze noc na calego! :)
      • Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 00:05
        Nie strasz, bo do kolacji się szykuję. :)
    • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 09.01.02, 00:12
      kurcze... chciałam w Nowym Roku pokonać wszelkie uzależnienia...i co?!-i
      nic,znowu wsiąkam w Forum :)) cóż,taka karma...
      ale...miło wrócić "do swoich"

gdyby ktoś miał ochotę posłuchać brzmień bębnów afrykańskich (djembe)- polecam
      koncert zespołu Papadram : w klubie Madness 12 stycznia o 20:00.
      ...to wolimierscy bębniarze,więc: najlepsi z najlepszych!!! :)- zapewniam!
      • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 01:02
        > gdyby ktoś miał ochotę posłuchać brzmień bębnów afrykańskich (djembe)- polecam
        > koncert zespołu Papadram : w klubie Madness 12 stycznia o 20:00.
        > ...to wolimierscy bębniarze,więc: najlepsi z najlepszych!!! :)- zapewniam!
        wielkie dzieki za informacje........mialem tam jechac......a oni przyjechali do
        mnie :)
        • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 09.01.02, 12:18
          Gość portalu: Gawel napisał(a):

> wielkie dzieki za informacje........mialem tam jechac......a oni przyjechali do
          >mnie :)

ale do Wolimierza i tak koniecznie powinieneś się wybrać - tam słychać brzmienia
          bębnów przez mgły o świcie łąkami płynące...
          Polecam festiwal ekologiczno-artystyczny - latem ! :)

• Gość: Żarłacz Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 01:42
        gdzie ten Madnes?
        • Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 11:46
          ul. Hubska 6, czyli na poczatku idac od dworca
          bylam tam raz na koncercie zespolu Jary (wroclawska kapela, rockowo-bluesowa,
          graja w Wagonie 17.01) i gdyby nie duza, zolta tablica, ktora ujrzalam w chwili
          zwatpienia, pewnie bym tam nie trafila ;-))
          • Gość: judyt Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 192.168.129.* 09.01.02, 12:22
            ...czy się mylę, czy klub madnes był kiedyś w innym miejscu, gdzieś za mostem w
            okolicach Różanki?
    • Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 156.24.231.* 09.01.02, 20:19
      Marsha, a Janek powiedzial ze nie masz zadnej kiecki! Mam nadzieje ze nie jestes
      facetem? Na forum to niestety wszystko mozliwe! :(

Pozdrawiam :(
      • Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 20:59
        Oj nieładnie. Wędzoneczko napisałem tylko, że Marsha w spodniach chodzi. A o
        kieckach nic nie wspomninałem. :)
        • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 09.01.02, 23:50
          Gość portalu: Janek napisał(a):

> Oj nieładnie. Wędzoneczko napisałem tylko, że Marsha w spodniach chodzi. A o
          > kieckach nic nie wspomninałem. :)

przepraszam...czy ja coś przegapiłam ?!
          a pod kieckę to mi proszę nie zaglądać!!!
          :)

• Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 00:00
            Wędzonka gdzieś zaglądał czy podglądał. Ja tylko stwierdziłem, że jak w tej
            wichurze zimowej wracałaś to napewno w spodnie byłaś ubrana. To tyle. Aha,
            spodnie tylko zgrabniutkim dziewczynom pasują. A wątku jak lew broniłem, to
            nic? :(
            • Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 156.24.231.* 10.01.02, 00:18

> Wędzonka gdzieś zaglądał czy podglądał. Ja tylko stwierdziłem, że jak w tej
              > wichurze zimowej wracałaś to napewno w spodnie byłaś ubrana. To tyle. Aha,
              > spodnie tylko zgrabniutkim dziewczynom pasują. A wątku jak lew broniłem, to
              > nic? :(

Ale sie gesto tlumaczy, a o wichurze dran zmysla! Kiecki do zgrabnych nog jeszcze
              bardziej pasuja! :)
          • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 10.01.02, 00:06
            Marsha, nic sie nie przejmuj
            Jak slusznie Tuwim zauwazyl,
            kiecka moze cie zgubic :
            "Cygan, Cygan, gdzieś ty bywał?
            Ze mną tańcował, ze mną śpiwał.
            Czegoś uciekł? Kamienie tłuczesz.
            Widzisz? Ręka. Włosy nią uczesz,
            Uczesz włosy żywym grzebieniem,
            Żebyś był ładny - i chodź w pląs!
            Kamienie, kamienie, tors-brąz!
            A na mnie - dotknij - tylko ta kiecka,
            Cieniuśka - czujesz - nie!!! grzech!
            A moja mama z domu Różniecka,
            A ojciec..." - prysła, i w śmiech, w śmiech!

bzzz
            • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 10.01.02, 00:27

> "Cygan, Cygan, gdzieś ty bywał?
              > (...)

to z "wierszy o Małgorzatce" ?

obrońcom wątku dziękuję i całusy ślę!- ale od mej kiecki łapki z daleka!!! :))
              • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 10.01.02, 22:48

>
                > > "Cygan, Cygan, gdzieś ty bywał?
                > > (...)
                >
                > to z "wierszy o Małgorzatce" ?

tak, to prawidłowa odpowiedz !
                Grasz dalej ?

> obrońcom wątku dziękuję i całusy ślę!- ale od mej kiecki łapki z daleka!!! :))

murem uli za Tobą i twoją kiecką :-)))
                bzzz

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 09.01.02, 23:56
      ratunku! już drugą dobę mój organizm usiłuje przywyknąć do miejskiego "świeżego
      powietrza" ...i rady nie daje.
      "mam globusa" ! oj,trzeba mi było w górach się ostać...
    • ##wera## Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! 10.01.02, 23:24
      jak siedziałaś w tych zaspach,to we Wrocku w tym czasie listonosz chodził !
      no, niech będzie, że śmigał na biegówkach.. ;-)

ps. jak "globus" ?
      • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! IP: *.devs.futuro.pl 10.01.02, 23:56

> ps. jak "globus" ?

dziękuję,bez zmian...
        • Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 00:17
          Zgłaszam obecność. Melduję, że lecę z wagi.
          • marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! 11.01.02, 00:21

> Zgłaszam obecność. Melduję, że lecę z wagi.

jakże to tak? nic dzisiaj nie będzie jedzone ?! ... :(
            a ja uszykowałam grzankę na "północne kuszanie". samej tak jakoś smutno...
            rzucę wagą
            :)
            • Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII..marsha !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 00:26
              Koreczki to nie jedzonko. Smacznego życzę. :)
    • Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 00:39
      dzien dobry! (bo wlasnie sie nowy zaczal... o zgrozo!)
      czy znacie przypadki, by ktos miewal sny czarno-biale lub nieme?
      • Gość: hrabiaa Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 09:31
        To nie Bezsennośc, to już Bezkarnośc.
      • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 19:53
        Gość portalu: tyrysek napisał(a):

> dzien dobry! (bo wlasnie sie nowy zaczal... o zgrozo!)
        > czy znacie przypadki, by ktos miewal sny czarno-biale lub nieme?
        nieme - wiele...ale czarno - biale to sobie nie przypominam, ale to musi byc
        ciekawe przezycie...........:))

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 11.01.02, 21:41

> > czy znacie przypadki, by ktos miewal sny czarno-biale lub nieme?
          > nieme - wiele...ale czarno - biale to sobie nie przypominam, ale to musi byc
          > ciekawe przezycie...........:))

a skąd wiesz,ze Twoje sny nie są czarno-białe...
          "kolorowych snów" się komuś życzy,więc pewnie to właśnie te kolorowe występują
          bardzo rzadko...

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.02, 00:02
            czyżby już wszyscy śnili czarno-biało, kolorowo bądź w technicolorze???
            :-)
            • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 12.01.02, 01:19
              ... i w stereo, jak spiewal nieodzalowany Wojtek Bellon:

'Między nami korytarz myśli łączący
              Sny kolorowe
              Spójrz oto wita nas słońce
              Spójrz oto wita nas słońce
              Wejdźmy w dzień nowy '
              • Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.02, 03:45
                Moja dzisiejsza bezsennosc spowodowana jest tym razem parszywym bolem gardla,
                ktory nie odpuszcza od wtorku.To tak dla odmiany, bo moje oskrzela maja sie
                jakby lepiej. Czuje, ze zaloze nowy watek pt Ostry dyzur albo Szpital na
                forumowych peryferiach, gdzie wszyscy chorzy i zbolali znajdowaliby ukojenie.
                :)))
                • Gość: Jajaccek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 12.01.02, 03:53
                  Cos to zadlugo trwa z Twoim gardziolkiem.U mnie juz wiosna, mucha sie zbudzila
                  i uganiam sie za nia z gazeta.Trafic nie moge, taka szybka bestia jest.
          • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.02, 23:54
            > a skąd wiesz,ze Twoje sny nie są czarno-białe...
            > "kolorowych snów" się komuś życzy,więc pewnie to właśnie te kolorowe występują
            > bardzo rzadko...

Te teczowo kolorowe, jakskrawe to tak, one naleza do rzadksci. Ale bardzo czesto
            moje sny barwia sie na pastelowe kolory. A i one potrafia byc przesloniete jakims
            cieniem.........ale i tak umykaja szarosciom......:)

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 13.01.02, 11:39
      bębny,reggae i bajeczna zabawa-był wczoraj ktoś z was w Madness???
      nabrałam dużo dobrej energii-przyda się wkrótce,oj,przyda... :)
      • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.devs.futuro.pl 13.01.02, 21:46
        P.S. gdyby znalazła się choć jedna istota zainteresowana bębnami-polecam stronę:
        www.djembe.of.pl
      • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.02, 23:05

> bębny,reggae i bajeczna zabawa-był wczoraj ktoś z was w Madness???
        > nabrałam dużo dobrej energii-przyda się wkrótce,oj,przyda... :)

bylem i energie widzialem, czulem........i troche - czytaj wiele - sobie jej
        wziąlem..........przyda sie do sesji i ogolnie do zycia....
        zdrowko dla energetycznej wspoluczestniczki zabawy :))
        • marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 13.01.02, 23:19

> zdrowko dla energetycznej wspoluczestniczki zabawy :))

ufff,jest zatem na Forum ktoś "z tych klimatów" ... :)
          [polecam stronę www.djembe.of.pl]
          Wolimierscy bębniarze mają ponownie zawitać we Wrocławiu w lutym... - już nie
          mogę się ich doczekać... :)
          • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 14.01.02, 22:05
            znalazłam coś dla pszczółka-prosto od Mistrza Białoszewskiego:

bzykajmy
            zrywajmy się
            i uciekajmy
            nim się zamachnie na nas
            ta słowianka
            rzeczywistocha
            - a sio! sielanka!
            • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 14.01.02, 23:53
              czuje sie cala zaszczycona twoja pamiecia :-)))
              pszczoly to wdzieczny temat dla poetow ...
              bzzz
          • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 23:02
            marsha napisał(a):

> Wolimierscy bębniarze mają ponownie zawitać we Wrocławiu w lutym... - już nie
            > mogę się ich doczekać... :)

to tak jakby wogole nie wyjezdzali..........no i nie do konca to byl Wolimierski
            zespol.........widzialem na scenie ludzi z Wroclawia.........ale tez sie
            ciesze....na zewnątrz zima, a w Madness.......ech inny swiat

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 14.01.02, 23:11

no i nie do konca to byl Wolimiersk
              > i
              > zespol.........widzialem na scenie ludzi z Wroclawia.........

prawie wszyscy byli z Wrocławia-przecież Witek też jest "swój" (+ Gaja z Legnicy)-
              ale znam ich z tej przedziwnej wioski w Górach Izerskich i dla mnie zawsze
              będą "wolimierscy" :)
              po tym koncercie czuję się jakbym gdzieś daleko wyjechała i wróciła...
              inny świat ...
              oby do lutego! :) JAH!
              • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 23:25
                > po tym koncercie czuję się jakbym gdzieś daleko wyjechała i wróciła...
                > inny świat ...
                > oby do lutego! :) JAH!

to ci zazdroszcze stanu........mnie juz dopadl "zwykly" swiat.......choc dzieki
                koncertowi dzielnie sie stawiam............cos nam sie z forum chat
                zrobil.........:)))....ale to wszystko przez bebny....nie "przez" , a dzieki....:)
          • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 23:09
            marsha napisał(a):

> [polecam stronę www.djembe.of.pl]

co do stronki to znam i uzywam.....maja niezle zbiory rytmow.......:)

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 14.01.02, 23:15

> co do stronki to znam i uzywam.....maja niezle zbiory rytmow.......:)
              >

o,to kolega bębniący,miło... :)
              • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 23:31

> o,to kolega bębniący,miło... :)

Tak troche. Beben sprawilem sobie niedawno. A i zima jest, wiec plener malo
                przyjazny......ale jak wyjdzie sloneczko, to nie omieszkam go pieknie
                przywitac......moze nie pieknie, po prostu tak jak umie...:)
                • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 14.01.02, 23:36
                  ale jak wyjdzie sloneczko, to nie omieszkam go pieknie
                  > przywitac......

oj,to słoneczko może się schować...- na ubiegłorocznym festiwalu przez pięć dni
                  lało-zapewne bęnów brzmienia takie ulewy sprowadzały ( w myśl indiańskich
                  zaklęć) :))))
                  cze!
                  • Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.txucom.net 15.01.02, 04:07
                    Marsha - mam CD z bebnami japonczyka Kodo Tataku,czy "wolimierscy " podobni?
                    • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 18:13
                      Gość portalu: feran napisał(a):

> Marsha - mam CD z bebnami japonczyka Kodo Tataku,czy "wolimierscy " podobni?

wolimierscy grają utwory oparte na rytmie gwinejskim,senegalskim i z Ghany +
                      kompozycje własne... nie znam bebniarskich dokonań Japończyka,więc o
                      podobieństwach wypowiedzieć się nie mogę... :(

a góry...-w Tatrach byłam,w urokliwej wiosce,która zowie się Małe
                      Ciche:narty,kulig,bitwy na śnieżki,brnięcie w zaspach śniegu-polecam w wolnych
                      dniach! :)

• Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.txucom.net 15.01.02, 04:11
                    Marsha napisz gdzie bylas w gorach,jak bylo:nie moglem byc w zadnych gorach to
                    chociaz przeczytac by.Pozdrowienia w roku Drugim.
                    • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.02, 21:52
                      Do Marshy :

Czy Madness bylas tez jakies 0.5 h przed koncertem ? Wtedy z plyt lecialy
                      cudowne bebny..same bebny bez zadnych innych instrumantow.moze cudowanym
                      przypadkiem wiesz co to bylo .? :)
                      • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 22:36

byłam tam godzinę przed koncertem,bębny słyszałam...ale przykro mi,aż tak
                        cudownie nie ma-i nie pomogę w rozszyfrowaniu. Spytaj w klubie.
                        znasz się z naszymi wrocławskimi bębniarzami?

• Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.02, 22:51
                          > znasz się z naszymi wrocławskimi bębniarzami?

Mozna powiedziec, ze czesto ich sluchalem........a znam to jedna osobe, i ciezko
                          mi powiedziec, czy ona z nimi na stale przebywa........:)

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 23:01
                            a można wiedzieć kto to?
                            • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.02, 23:07
                              > a można wiedzieć kto to?

Na imie ma Bartek.....a o nazwisko nigdy nie pytalem.........:)

p.s. znowu mamy chat :))))
                              • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 23:26

> p.s. znowu mamy chat :))))

rzeczywiście!
                                może już skończmy o bębnach,bo chyba odstraszyliśmy stałych "bezsennych"... Gdzie
                                jesteście???

Miron:

noc
                                idzie się
                                szosa
                                ........
                                wysocy po bokach stoją(zawsze)
                                dziś nimi nic nie macha
                                ........
                                znajomi kwitnący
                                kryją kolory
                                nie mówią (nigdy)
                                odległość kołuje
                                i pora

nie umiejcie spać,nie śpijcie!
                                rośnijcie,jak się da

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 15.01.02, 23:53
      ssaczek opuścił Forum. to już kolejna osoba,która ucieka z tonącego okrętu.
      jeśli tonie-to ja wraz z nim,z Wami-do ostatniej bezsennej nocy!!!!!!!!!!!!!!
      • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 16.01.02, 07:57
        nie bierz tego tak tragicznie, na Titanic-u tez orkiestra grala do konca :-)
        bzzz
      • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 15:07
        > ssaczek opuścił Forum. to już kolejna osoba,która ucieka z tonącego okrętu.
        > jeśli tonie-to ja wraz z nim,z Wami-do ostatniej bezsennej nocy!!!!!!!!!!!!!!

Na pewno bedzie tych nocy co niemiara !!!!! Inaczej byloby za "latwo"...:)

Sorry za wznoweinie tematu z bebenami, ale czy mozesz podac mi zapis wspominach
        przez ciebie rytmow : gwinejski,senegalski i z Ghany....
        • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 17.01.02, 19:53

> Sorry za wznoweinie tematu z bebenami, ale czy mozesz podac mi zapis wspominach
          >
          > przez ciebie rytmow : gwinejski,senegalski i z Ghany....

ja tylko udaję,ze wszystko wiem :) ...
          moze znajdziesz odpowiedź na stronie Grzesia : www.djembe.of.pl
          lub www.reggae.emleo.pl
          powodzenia!
    • wromario Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 17.01.02, 16:36
      spać mi się chce...
      poza tym jeden post więcej, nie o serniku co prawda, ale zawsze
      • Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 21:28
        Masz rację. Warszawa goni. Dlatego dorzucę ten krótki pościk nie wspominając o
        lukrowanych pierniczkach i chyba spać pójdę.
        • Gość: kaktus Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 10.101.1.* 18.01.02, 21:44
          Tak tu pusto o zmierzchu...
          • Gość: kaktus Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: 10.101.1.* 18.01.02, 21:52
            "Ja nie chce spać,
            ja nie chcę umierać,
            chce tylko wędrować
            po pastwiskach nieba,
            białozielone obłoki zbierać,
            niczego wiecej mi nie potrzeba.

Bo chociaż nie ma
            tam brzegu mojego,
            sniegów i nieba, nieba zielonego,
            noc mnie nie nuży, dzień się nie dłuży,
            być wciąż w podróży, w drodze pod wiatr."
            • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 18.01.02, 22:07
              niebo chrapie
              przez sen
              spada,turla się,zwija
              do początku
              i nic nie wiadomo

Miron
              • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 18.01.02, 23:12
                bzzz wieczorne dla wszystkich co nie spia ....
                • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 00:21
                  to bedzie porzadny - bo zaiste nocny - wpis. Wlanie wrocile sobie z nocengo
                  spaceru.....jedno wielkie cudo.......polecam..........:)
                  ps. a jak mozna sie poslizgac..ech....
                  • marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 19.01.02, 21:25
                    polecam artykuł w dzisiejszych "Wysokich obcasach" o żonie Słomy- Nicole! to
                    naprawdę cudowna kobieta... Czarodziejka :)
                    • Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 21:40
                      Czytalam.Bardzo podziwiam wszystkich odwaznych "powracajacych do natury".Sama
                      mam takie ukryte "ciągotki" aby pewnego dnia porzucic dobrodziejstwa
                      cywilizacji i zaszyc sie na takiej poleskiej, na przyklad, wsi. Niestety, juz
                      po chwili proza zycia sciaga mnie do rzeczywistosci-w wyobrazni widze swego
                      nieletniego idacego 5 km pieszo aby zlapac "gimbusa", siebie sama bez srodkow
                      do zycia i bezrobotnego meza..."czar Polesia'pryska jak banka mydlana.
                      • marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 19.01.02, 21:47
                        też chciałabym zamieszkać w leśnej chacie,żywić się marchewką z własnego
                        ogródka... wytrzymałam 3 miesiące. może kiedyś znowu spróbuję. może to z czasem
                        przychodzi, i z właściwym mężczyzną... :)) jeszcze muszę świata użyć,wyszaleć
                        się,a poźniej się zobaczy...

• Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 22:06
                          ...jak Chris z "przystanku Alaska" chodzacy nago na czworakach po polu
                          rzezuchowym ;-))
                          • marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 19.01.02, 22:10

> ...jak Chris z "przystanku Alaska" chodzacy nago na czworakach po polu
                            > rzezuchowym ;-))

coś tak jakby...:)
                            w takiej mieścince-jak we wspomnianym serialu-chciałabym,choćby zaraz,zamieszkać!
                            I wśród takich ludzi!!! :)

• pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 19.01.02, 23:33
                    E lucevan le stelle ...
                    ed olezzava la terra ...
                    stridea l'uscio dell'orto ...
                    e un passo sfiorava la rena.
                    Entrava ella, fragrante,
                    mi cadea fra le braccia.

Oh! dolce baci, o languide carezze,
                    mentr'io fremente
                    le belle forme disciogliea dai veli!
                    Svani per sempre il sogno mio d'amore ...
                    L'ora e fuggita
                    e muoio disperato!
                    E non ho amato mai tanto la vita!
                    ---------------------------------

And the stars were shining ...
                    the earth smelt sweet ...
                    the garden gate creaked ..
                    and a footstep brushed the sand.
                    She entered, fragrant,
                    and fell into my arms.

O soft kisses, tender caresses,
                    while I, all a-quiver,
                    unveiled her lovely features!
                    Vanished forever is my dream of love ...
                    That time has fled
                    and I die in despair.
                    Never have I loved life so dearly!

Tak spiewa Mario Cavaradossi na kilka godzin przed egzekucja (w III-cim akcie Tosci Pucciniego) .
                    Czy i wam zdarzylo sie przezyc stany, w ktorych robiliscie bilans zyciowy ?

bzzz
                    • Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 01:31
                      tak, zdarzylo sie
                      zwykle to byly stany glebokiej depresji ;-)
                      • Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 01:49

> tak, zdarzylo sie
                        > zwykle to byly stany glebokiej depresji ;-)

Depresji? Ja w tej chwili ma tylko stan (ob)sesji! Marsha, czy w Tatrach
                        zabawiłaś, aż do 8? Zazdroszczę! Ja musiałem wyjeżdżać już 2-giego, a podróż do
                        najprzyjemniejszych nie należała... Ale na szczęście było ze mną dziesięcioro
                        umilaczy! :))) Myślę, że "Bezsenność" to dobre miejsce na zareklamowanie zespołu
                        Tara Fuki, zwłaszcza, że dostałem maila, iż mają grać 26 I we Wrocławiu! Wszelkie
                        informacje oraz kilka utworów do zciągniecia na stronie: www.tarafuki.cz -
                        polecam! Poza tym polecam też film Mullholand drive! Minęło kilka dni, odkąd
                        widziałem najnowszy film Lyncha i nadal nie potrafię się z niego otrząsnąc!
                        Dobrze, koniec tego dobrego - projekt wzywa i obiecuje długą bezsenną noc...
                        Pozdrawiam i snów czarno-biało lub kolorowych życzę - wedle uznania!

• Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.txucom.net 20.01.02, 01:56
                        Re: Chris.Niestety porzucil Alaske.Obecnie sypia z Carrie(Sarah Jessica Parker)
                        w serialu HBO "Sex in the City".Perypetie 4 przyjaciolek,30+ lat, w New York w
                        poszukiwaniu perfect man.
                        • Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 01:58
                          widac rzezucha mu powaznie zaszkodzila ;-)
                      • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 02:16
                        Czytam wasze ekspresje na temat zycia "gdzie indziej" i jakbym sluchal siebie.
                        Ja sobie wymarzylem - po tym jak sie w nich zakochalem - zycie w Bieszczadach.
                        Tak to byloby piękne....ale niestety - choc to tez pewien koloryt - nie tylko
                        piękne.

Po trosze znam okolice, w ktorych żyje Nicole- ja sama tez poznalem. Tam jest
                        taka większa oaza ludzi z "wielkich miast". Bylem tam jakies 5 dni. Chialem
                        kupic beben i gdzie mialem najblizej z Wroclawia ? Wolimierz ? Nie, oczywiscie
                        Lublin. I tam pojechalem do kolesia, ktory robi bebny. Zylem w "jego rodzine"
                        te kilka dni, podczas ktorych uczyl mnie gry na bebnie itp.
                        Ale co chyba wazniejsze rozmawialem z nim - za kazdym razem do poznej nocy -
                        otym wlasnie "przeniesieniu". A szczegolnie o tym, czym to jest dla mlodego
                        czlowieka. On tego w zaden sposob nie zaluje......ale teraz dopiero mam jaka
                        taka - tak uwazam - świadomość tego "jak to jest naprawde"......to byly piekne
                        dni, wiele sie wtedy nauczylem........:) Gawel

ps. czesto mowil o filmie "Gałązka i kwiat jabłoni" Michała Tarkowskiego....o
                        wplywie filmu na jego decyzje.......jezeli go ktos ma lub moze
                        zalatwic......wiele dam

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 20.01.02, 22:21
                          przynajmniej Małysz nie ma dzisiaj doła...
                          mega deprecha...-"dzień na Wojaczka"... życzę Wam lepszych chwil!
                          • Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 22:51
                            marsho droga moja, a skad to dzisiaj nadajesz i coz tak Cie okrutnie doluje ?
                            moze to ten roztapiajacy sie wkolo brudny snieg? widmo poniedzialku? brak
                            przyjaciol na wyciagniecie reki ? wystygla herbata? brak gumy o smaku
                            cynamonowym?
                            Tak, bywaja takie dni...ale przypomnij sobie przewrotny wierszyczek K I
                            Galczynskiego "wroci wiosna Baronowo" i na pewno cien usmiechu wroci :)
                          • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 00:33
                            > -"dzień na Wojaczka"... życzę Wam lepszych chwil!

a jakis miesiac temu potrafilas mi wygrzebać radosnego Wojaczka !
                            Ale rozumiem, co innego dla kogos, co innego dla siebie......

• Gość: Homar Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 23:29
      z pewna taka niesmialoscia witam bezsennych...
      Zazwyczaj czytuje sobie tylko Wasze posty, ale nie smiem sie wlaczac do
      dyskusji zwlaszcza o poezji, ktorej za dobrze nie znam, ot, tyle, zeby nie
      zginac w bezmiarze szarej codziennosci.

Jednak temat "powrotu do natury" jest mi bliski, bo tez chcialbym tak... Ale
      wiem, ze to jest trudniejsze niz mozna sobie wyobrazic. W artykule o Nicole
      pojawia sie taka wypowiedz, ze moze trzecie pokolenie bedzie uwazane za swoich
      przez miejscowych... I tu trafia w sedno. Nie jest latwo "zmienic sie" w
      miejscowego emigrantowi z miasta. Duzo latwiej jest w druga strone. Jeszcze
      gorzej, jesli nie chodzi sie do kosciola, lub - o zgrozo - wyznaje inna
      religie. Tak wiec wybierajac sie w strone "zrodla zycia" trzeba miec sporo
      samozaparcia, dobrej wiary i wsparcia u partnera zyciowego lub u przyjaciol.
      Inaczej - moze byc ciezko. Bardzo ciezko.

I jeszcze jedno - wydaje mi sie, ze trzeba bardzo, ale to bardzo otworzyc sie i
      ruszyc ku mieszkancom. Zeby mogli Cie poznac, zrozumiec lub po prostu -
      zaakceptowac Twoj przyjazd. To trudne zadanie dla przyzwyczajonego do milej
      anonimowosci mieszczucha...

Pozdrawiam wszystkich bezsennych i teskniacych.
      Marsho - nie daj sie depresji - pomysl o Twoich noworocznych Tatrach!
      • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 00:36
        nie bede nikogo pocieszal....bo i mi nie do smiechu.....
        witaj nowa nocy !!!!!
        • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 00:44
          A co do prawdziwej depresji, to polecam "Widzialem czarne słonce" z wydawnictwa
          Jacka Santorskiego........
          • Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 23:45
            "Windą na szafot".
            • Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 23:57
              ...ale czym byloby zycie bez depresji?
              to ona otwiera nasze oczy, serca, nas...
              chyba dlatego tak trudno sie z nich "wyleczyc"
              • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 00:09
                > ...ale czym byloby zycie bez depresji?
                dpresja nie jest dodatkiem do zycia.........ona je po prostu zastepuje
                > to ona otwiera nasze oczy, serca, nas...
                > chyba dlatego tak trudno sie z nich "wyleczyc"
                ona nic nie otwiera.........pod wielkim glazem nic nie widac..........prosze nie
                mylmy innych stanow z depresja........
                • Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 00:46

> Gość portalu: tyrysek napisał(a):
                  > > ...ale czym byloby zycie bez depresji?
                  > dpresja nie jest dodatkiem do zycia.........ona je po prostu zastepuje

depresja, ktora nie odstepuje ani na krok?
                  oj, chyba zdarza sie, ze po dniach, tygodniach, miesiacach nagle mija
                  przynajmniej niektorzy maja to szczescie...

> > to ona otwiera nasze oczy, serca, nas...
                  > > chyba dlatego tak trudno sie z nich "wyleczyc"
                  > ona nic nie otwiera.........pod wielkim glazem nic nie widac..........prosze ni
                  > e mylmy innych stanow z depresja........

fakt, poki sie nie skonczy, nie mozna tego stwierdzic
                  jedynie patrzac wstecz....
                  tak mi sie wydaje
                  bardzo zmienia czlowieka

• pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 22.01.02, 00:09
              Janku, czy to taka dygresja, ze dobry doktor Joseph Ignace Guilliotin kierowal sie humanizmem i kodeksem
              etycznym wymyslajac gilotyne ? Czy o slynny kawalek Milesa Davisa ci chodzi ...
              bzzz
              • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 22.01.02, 00:19
                już,już miałam grzecznie zasnąć...i znowu nic z tego. natrętne myśli zagęściły
                przestrzeń nad łóżkiem. i tak oto znów jestem przed monitorem...
                życie przepływa mi między palcami... ech,nie będę Wam truć,
                na razie-odezwę się,gdy ... gdy - nie wiem co....
                • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 22.01.02, 00:31
                  Marsha, moze zacznij na rozluznienie od rozwiazania zagadki (patrz "Ile macie lat ?") ,
                  a jak nie masz czasu, to napisz na znany Ci adres ....
                  bzzz serdeczne
                  • Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.txucom.net 22.01.02, 04:35
                    Marsha: nie smuc sie,jakos to bedzie.Tomorrow is another day.
                  • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 22.01.02, 17:41

> Marsha, moze zacznij na rozluznienie od rozwiazania zagadki (patrz "Ile macie
                    > lat ?") ,

36 ? ... albo 72. która z tych odpowiedzi jest prawidłowa? (bo mam nadzieję,że
                    któraś tak) :) oj,pszczółku,takie zagadki pseudo-matematyczne dla
                    filolożki ??? :))
                    • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 22.01.02, 23:49

> 36 ? ... albo 72. która z tych odpowiedzi jest prawidłowa? (bo mam nadzieję,że
                      >
                      > któraś tak) :)

no widzisz, jak chcesz , to potrafisz !
                      > oj,pszczółku,takie zagadki pseudo-matematyczne dla
                      > filolożki ??? :))
                      zaden zawod nie hanbi - glowa do gory !
                      bzzz

• Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 10:04
                  > już,już miałam grzecznie zasnąć...i znowu nic z tego. natrętne myśli zagęściły
                  > przestrzeń nad łóżkiem. i tak oto znów jestem przed monitorem...
                  > życie przepływa mi między palcami... ech,nie będę Wam truć,
                  > na razie-odezwę się,gdy ... gdy - nie wiem co....
                  djembe w rece........slonce w twarz........i tym sie mozna zwasze
                  odurzyc.......zawsze starcza na jakis czas.............
                  • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 22.01.02, 11:20
                    niebo wysłuchało lamentów: WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA! dziś od rana!!!!!!!!!
                    pokłony SŁOŃCU oddaję :))
                    • Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 23:51
                      Anna Janina Kloza:

PRZESŁUCHANIE
                      Władysławowi Hasiorowi

Przesłuchiwałeś anioła kilka godzin
                      Wbijałeś mu gwoździe w skrzydła
                      Pod piórami schowałeś swoje najczarniejsze myśli
                      prawe skrzydło sczerniało
                      lewe nie chciało się poddać
                      Anioł patrzył oczami spokojnymi
                      bardzo jasnymi
                      Uśmiech skręciłeś w dwa sznury
                      i związałeś z tyłu głowy
                      Ostatnim życzeniem anioła było wysłuchanie bajki
                      Bajecznym ciosem uderzyłeś go w twarz
                      Zachowałeś formułę przesłuchania
                      Powiesiłeś go do góry nogami
                      Do gardła anioła ściekała bezsilność
                      kapała na lustrzaną posadzkę
                      Po paru godzinach skurczył się
                      I zastygł w bólu istnienia
                      Złożyłeś jego ciało w sadzie
                      Piękna jest chwila gdy nie masz już Anioła Stróża
                      Za dużo wiedział.

szkoda, ze przestawilem sie na nocny tryb zycia........przez to slonce i
                      porazajaca cisze nocy wybor staje sie coraz trudniejszy.........
    • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 23:49
      Jestem pyłkiem, wiem - mówiłem
      na tej wiedzy jak na miedzy
      przesiedziałem długie lata, lata, lata...
      aż przypadkiem dowiedziałem się
      że owszem jestem pyłkiem,
      ale na wyjściowej marynarce świata.

Grzegorz Turnau
      • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! 22.01.02, 23:52
        Dobry wieczor Tirsa, dawno sie tu nie pokazywalas, chociaz czulam, ze jestes ;-)
        bzzz powitalne po urlopie
        • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.kask.net.pl 23.01.02, 21:04
          popełniłam wielki błąd idąc na poranny seans "Harrego P."
          dzieciarni mrowie:hałas chrupkowo-waflowo-paluszkowy, a później bitwy na
          papierki,...śmiechy,wrzaski...
          nigdy więcej takiej pomyłki....

• Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XVIII... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 21:12
            Wszystko idzie na 102, ale przekręt nastąpić musi. Oczywiście kolejnej setki.
            Marsho!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka