Dodaj do ulubionych

egzamin językowy w Katowicach

01.12.11, 13:15
Czy ktoś ma jakieś informacje o egzaminach językowych dla pilotów w Katowicach? Jak często się odbywają, testy z poprzednich lat, albo przykładowe, zakres wiedzy.. cokolwiek. Żadnej sensownej strony internetowej z takimi informacjami nie znalazłam i chyba będę musiała się tam wybrać osobiście albo zadzwonić...
Obserwuj wątek
    • wieslaw.rusin Re: egzamin językowy w Katowicach 01.12.11, 18:33
      Lata temu zdawałem egzamin z jęz. niemieckiego w Katowicach,
      w Instytucie Goethego:

Structura Centrum Szkoleniowe Sp. z o. o.
      ul. Damrota 22
      40-027 Katowice
      Egzaminy: Fit1, Fit2, SD1, SD2, ZD, ZDj, ZDfB, Goethe - Zertifikat B2,
      Goethe - Zertifikat C1, ZOP, KSD
      Tel.: (032) 201 07 62
      Fax: (032) 201 07 63
      info@structura.pl

Otrzymany certyfikat stanowił podstawę do wpisu języka do legitymacji pilota.
    • marcinmende Re: egzamin językowy w Katowicach 03.12.11, 18:46
      Zdawałem w tym roku egzamin z angielskiego w Katowicach.
      Zdało ok 80% egzaminowanych.
      tel. do urzędu 327740976
      Przed egzaminem zebrałem z sieci przykładowe testy z całej Polski.
      Mogę podesłać na maila. Mój mail:marcinmende@gazeta.pl

Pozdrawiam
      Marcin Mende
      www.facebook.com/pages/Marcin-Mende-zawodowy-pilot-wycieczek/147395208674105
    • mari_kola Re: egzamin językowy w Katowicach 07.12.11, 22:29
      Byłam dziś, pytałam. W Katowicach od kilku już lat organizuje się tylko egzaminy z angielskiego i tylko dwa razy do roku. Z innego języka są skłonni zorganizować egzamin, gdy zbierze się grupa min. 10 osób - trzeba im się zdeklarować z taką chęcią, ale - jak powiedziała pani w urzędzie - problem nie jest w tym, żeby taka deklaracja przyszła np. mailem, ale żeby ci chętni zapłacili. Testów żadnych z poprzednich lat nie udostęniają. Jeśli się kroi jakiś egzamin, to z bardzo dużym wyprzedzeniem umieszczają o nim informcję na swojej stronie internetowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka