Dodaj do ulubionych

Łeba parking

05.05.12, 23:38
Mam w programie ruchome wydmy w SPN. Dostałam sprzeczne info na temat parkingu. Jedni twierdzą, że można dojechać aż do samej Rąbki i tam przy wejściu na teren SPN jest parking, inni twierdzą, że jest tam zakaz wjazdu. Także jak ktoś ma bieżące informacje powiedzcie gdzie zaparkować autokar.

Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • agnes-05 Re: Łeba parking 06.05.12, 00:26
      Parking jest przy samej Rąbce, jedź śmiało. Potem albo piechotą, albo można wypożyczyć rowery lub w wersji " na bogato " pojechać melexem.

Ja czasami jeżdżę na wydmy od strony Czołpina ( Smołdzina). Tam wprawdzie nie ma wyrzutni, ale za to jest latarnia morska, która ostatnio zagrała w nowej wersji Klossa. Z tej latarni jest przecudowny widok na wydmy, morze, jezioro Łebskie i las. A na wydmę tez się można wdrapać ( tylko Czołpińską, a nie Łącką).

Wersja pełna ( jeśli masz co najmniej 4-5 godzin): wjeżdżasz np. od strony Czołpina, wchodzisz na latarnię, potem wracasz na wydmę i do morza. Idziesz morzem parę kilometrów do wydmy Łąckiej, a stamtąd lasem do wyrzutni i do parkingu w Rąbce. Oczywiście autokar przejeżdża z jednej strony Parku na drugą.
    • marcinczerwinski_pleszew Re: Łeba parking 06.05.12, 00:29
      do Rąbki możesz dojechać. A dalej mażesz najlepiej udać się kolejką (ciągnięte wagoniki do wyrzutni). Płacisz stawkę w obydwie strony. Od wyrzutni idziesz pieszo na wydmy i wracasz plażą. Ponownie wsiadasz przy wyrzutni i wracasz dno Łeby swoim autokarem. Tak było rok temu i pewno tak jest i w tym :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka