Gość: slakoc IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 15:41 No wlasnie Mam dylemat Jedni chwalą Port el Kantauri inni susse.Może ktośmógłby przekazać mi jakieś info na temat Tunezji i ew dać propozycję hoteli Wielkie dzięki slakoc@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysza Re: TUNEZJA-CZY WARTO W LIPCU I GDZIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 12:43 co roku staram sie spedzic w Tunezji chocby tydzien wspanialy wypoczynek polecam.Proponuje ci Kartagine swietne miejsce bardzo blisko Tunisu dojechac mozna kolejka taka jak nasza WKD,jezeli znudzi ci sie plaza to wielkie miasto ze swoimi atrakcjami pod bokiem.Jezeli lubisz spokojne miejsca to hotel Nova Park prawie rodzinna atmosfera gdyz hotel niewielki ale warunki dobre .swietny zadbany basen plaza jakies 200 metrow.Jezeli lubisz rozrywki typu dyskoteka it. to hotel Amilcar.Drugim swietnym miejscem jest Nabeul,spore miasto ale hotele polozone w spokojnej dzielnicy do centrum i na bazar bardzo blisko.Swietna komunikacja autobusowa do Tunisu do okolicznych miejscowosci dojezdzaja mikrobusy (b.tanie).Miasto wlasciwie polaczylo sie z Hammametem,ktoego absolutnie nie polecam,straszna dziura a plaza taka sobie.w Nabeul polecam hotel Cheops pelen komfort lub troche tanszy Pyramides z tym ze w tym drugim nie polecam zamieszkania w domkach w ogrodzie najlepiej w glownym budynku.W lipcu pogoda gwarantowana ja tez wybieram sie w polowie miesiaca,jezeli chcesz jeszcze jakis informacji to prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slakoc Re: TUNEZJA-CZY WARTO W LIPCU I GDZIE IP: *.szpital-bielany.torun.pl 15.06.02, 22:07 No to może się gdzieś zobaczymy.? Odpowiedz Link Zgłoś
indris TUNEZJA-jak tam teraz 21.06.02, 14:34 Byłem tam , ale baardzo dawno. Szukam informacji życiowo-cenowych. Ile kosztuje parasol na plaży ? Ile kosztuje piwo i gdzie je można dostać poza knajpami ? Ile kosztuje sprzęt wodny np rower wodny ? Ile przejażdżka na wielbłądzie ? Moje wiadomości cenowe są już chyba nieaktualne. Wybieram się do Sousse w końcu sierpnia. Czy i kiedy są tam targi (suki)? Co tam teraz można dostać ? Czy jest jakiś transport publiczny do innych miejscowości i ile kosztuje (pamięć już nie ta)? Kiedy w morzu zjawiają się meduzy ? Gdzie można wymienić pieniądze, czy są bankomaty i czy często sie psują ? Za wszelkie informacje cenowe będę wdzięczny. Indris in spe tropikalny Odpowiedz Link Zgłoś
indris PS (temat drażliwy) 21.06.02, 15:01 Kiedy byłem tam ostatni raz (daaawno) , to koło hoteli była ogromna masa kotów, a za to prawie nie widziało się psów - pewnie ze względu na islam. Czy to się zachowało ? Przepraszam za te koty, Myszko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: PS (temat drażliwy) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 16:11 zaskoczyles mnie wogole nie pamietam kotow (przynajmiej w wiekszych ilosciach) natomiast zaskoczylo mnie w ubieglym roku ze miejscowi zaczynaja chodowac psy duze i rasowe z tym ze jest to jeszcze na tyle niecodzienne ze zwracaja powszechna uwage.jade 12 lipca Kartagina :)))po raz trzeci ale tam jest moje ulubione Sidi bou Said pewnie jak zwykle zle napisalam to piekne stare miasteczko w bieli i blekicie a w nim najbardziej znana kawiarnia w Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Dziękuję ale czy nie pamiętasz cen ? 21.06.02, 16:15 Parasol na plaży, piwo (czy jest w sklepach), rowery wodne itp itd. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Dziękuję ale czy nie pamiętasz cen ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 16:47 parasol ok.2 dinarow ale nie korzystam bo nie lubie (pelnia slonca)loty nad plaza na spadochronie uczepionym do lodzi 15 skuter wodny 25 nalezaly do hotelu wiec tu pewnie roznice.piwo bylo tylko jedno Stella wyrob miejscowy taki sobie dla mnie za lagodne,dostep do alkoholi mielismy bez problemu bo niedaleko hotelu byl Carrefour ze stoiskiem monopolowym wybor bardzo kiepski i drogo,praktycznie tylko anyzowka i Tunezyjska z daktyli (dla mnie ohyda,ale rzecz gustu)z "normalnych" wodek byla jakas Rosyjska kosztowala ok.30 dinarow,ceny przyblizone placilam karta.jest takze kilka gatunkow miejscowych win polecam-dobre.zawsze zaskakuja mnie niskie ceny taxi to plus bo w zasadzie nie potrzeba korzystac z autobusow .ceny na bazarze zaleza tylko od Ciebie ja nie bardzo potrafie sie targowac,ale jezeli ktos potrafi i lubi to pole do popisu ogromne.zycze milego pobytu :))z jakim biurem jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Indris kliknij na Świat-gielda informacji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 16:49 podnioslam ci watek moze cos znajdziesz dla siebie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slakoc Re: TUNEZJA-CZY WARTO W LIPCU I GDZIE IP: *.szpital-bielany.torun.pl 24.06.02, 22:44 Jak wygląda sprawa gniazdek z elktrycznością Słyszalem że trzeba coś przerabiać? slakoc@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Tunezja - tak Oazis tours - nie IP: *.kabaty.2a.pl 14.06.02, 21:19 Potwierdzam, w okolicach Tunisu jest OK. Ostzregam tylko przed Oazis Tours. Ja sie srodze zawiodłem, nie ma zadnego związku pomiędzy katalogiem a rzeczywistością i zadnej mozliwości obrony, bo traktuja klientów jak śmieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slakoc Re: Tunezja - tak Oazis tours - nie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 22:19 a jak wymiana pieniędzy-czy trzeba ze sobą coś zabrac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Tunezja - tak Oazis tours - nie IP: *.kabaty.2a.pl 15.06.02, 14:20 Trzeba zabrac dolary, oczywiscie, w ilosci stosownej do wlasnych potzreb i ambicji. W Tunezji obowiazuje kurs urzedowy i pieniadze wymieniamy tylko w hotelach i bankach. Nalezy zachowac dowody wymiany, przy odlocie na lotnisku mozna na ich podstawie wymienic dinary na dolary z niewielka strata ale sa czesto wielkie kolejki, czyli lepiej nie wymieniac za duzo. Uwaga w strefie wolnoclowej na lotnisku w Tunisie przyjmuja tylko dolary, wiec wszystkiego trzeba sie pozbyc lub wymienic wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Tunezja - tak Oazis tours - nie IP: *.uwoj.wroc.pl 01.07.02, 13:01 Nie moge sie z toba zgodzic! W en czwartek wrocilam z Tunezji gdzie bylam z Oasis! Bylo rewelacyjnie! Najlepsze wakacje w moim zyciu! Chocbym nie wiem jak sie starala to nie moge im nic zarzucic! Sam hotel, organizacja wycieczek, wszystko bylo bardzo dobrze zorganizowane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: TUNEZJA-CZY WARTO W LIPCU I GDZIE IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 15.06.02, 17:48 Ja bylam niecale 3 lata temu w Tunezji w Sousse i bylo cudownie!!! Jest to urocze miejsce, cudowne plaze, hotele, wspaniale atrakcje turystyczne i super ludzie. Port el Kantauri jest calkiem blisko, jest tam bardzo ladnie, z tymze jest to juz miejsce do wypoczynku dla bardzo bogatych, wszystko jest kila razy drozsze niz w innych miejscowosciach. Polecam Sousse. Bedac poraz pierwszy w tym kraju doslownie sie w nim zakochalam:) i gdybym mialal taka mozliwosc jezdzila bym tam co roku. Mam tam mnostwo znajomych. Jezeli masz jeszcze jakies pytania to pytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: TUNEZJA-CZY WARTO W LIPCU I GDZIE IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 15.06.02, 17:51 A hotel to byl CHAMS EL HANA. Uroczy. Bardzo ladnie, czysto, bardzo dobre jedzenie, basen, silownia itp., doslownie na wprost morza. rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: TUNEZJA-CZY WARTO W LIPCU I GDZIE IP: *.acn.waw.pl 15.06.02, 19:50 A ja myślę, że lipiec to nie najlepsza pora na Tunezję. Wtedy jest straszny skwar. Wg mnie najlepsza pora, to wrzesień. Ciągle gorąco, ale można wytrzymać, no i dobrze nagrzane po lecie morze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: TUNEZJA-CZY WARTO W LIPCU I GDZIE IP: *.szpital-bielany.torun.pl 15.06.02, 22:10 Polecam stronę www.tunezja.pl-świetne foruym dysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: TUNEZJA-CZY WARTO W LIPCU I GDZIE IP: *.szpital-bielany.torun.pl 25.06.02, 12:29 Coś sie chyba strona zawiesila ,ale próbuj.NAPRAWDĘ JEST FAJNA Odpowiedz Link Zgłoś