Gość: renata.f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:53 We wrześniu jadę z Neckermannem na Comino, na Malcie,czy ktoś tam był, i może mi cokolwiek powiedzieć, o wyspie i o jedynym hotelu, który się tam znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pchoinsk Re: Malta-Comino 07.07.06, 10:43 Gość portalu: renata.f napisał(a): > We wrześniu jadę z Neckermannem na Comino, na Malcie,czy ktoś tam był, i może > mi cokolwiek powiedzieć, o wyspie i o jedynym hotelu, który się tam znajduje? Prawdę mówiąc na Comino byłem tylko kilka razy ze znajomymi ich łódką i raz chyba jakimś kursem gdzie zabrali nas rano z Malty wysadzili na Comino i zabrali popołudniu spowrotem. O hotelu niestety nie wiem nic poza tym że jest :) Comino ma swoje wady i zalety tak mi się wydaje. Jeśli chcemy sobie posiedzieć w odosobnieniu to idealne. Ale jeśli chcemy zwiedzać wyspy (Maltę i Gozo) i do tego wieczorem móc spokojnie wybrać się gdzieś rozerwać np. Paceville, to może to być męczące. Trzeba pamiętać, że żeby gdzieś się wybrać z Comino trzeba najpierw przepłynąć na Maltę czy Gozo i dopiero można coś zwiedzać. Przy okazji warto uważać na autobusy odchodzące z przystani promu na Malcie bo niektóre (chyba jakies przyspieszone i coś co się chyba nazywa z punktu do punktu) mogą kosztować około 50c przy normalnym chyba 25c. Paweł Choiński Odpowiedz Link Zgłoś
pchoinsk Re: Malta-Comino 07.07.06, 10:52 Jeszcze jedno może pomocne już kiedyś widze była dyskusja o Comino: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=36209227&a=36209227 Paweł Choiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Malta-Comino IP: *.chello.pl 07.07.06, 11:01 to nie jest dobry pomysl tam jest chyba tylko 1 hotel ale blisko blekitna laguna malta lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata.f Re: Malta-Comino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:53 Dziękuję bardzo za odzew. Wiem że Malta, to niezbyt popularny kierunek w Polsce. Ale, ........wczasy mamy już wykupione, więc teraz musimy sami sprawdzić, jak to będzie na Comino. Chcieliśmy w tym roku trochę inaczej. I będzie inaczej. Czy dobrze? - To zobaczymy! Myślę,że ze wzgledu na to, iż cała Malta jest niewielka, nie będziemy mieli problemu z jej zwiedzeniem. Tym bardziej że łódkę z Comino - na Maltę, i z Comino na Gozo - mamy w cenie, i kursuję ona od rana do nocy. Mnie osobiście zauroczyły widoki z Comino, które widziałam na zdjęciach. A myśl, że mogę popływać na Błękitnej Lagunie z samego rana, kiedy jeszcze nie przypłyneły pierwsze łodzie z turystami - zachęciła do tego wyboru. Natomiast jedyny hotel na wyspie, w którym będziemy mieszkać, ma 4 * w naszym biurze podróży (Neckermannie), a Malta to kraj europejski, więc powinno być przyzwoicie. Jak wrócę to oczywiście napiszę, czy warto czy nie. Do naszego wyjazdu jest jeszcze trochę czasu, gdyby ktoś chciał coś dodać, bo był i widział, to z góry dziękuję za wszystkie rady i uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
plawski No to byliśmy, zobaczyliśmy i wróciliśmy :) 28.09.06, 17:26 Dla zainetesowanych - kilka naszych spostrzeżeń znajdziecie tu: tiny.pl/76zhPozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś