Dodaj do ulubionych

Malta-Comino

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:53
We wrześniu jadę z Neckermannem na Comino, na Malcie,czy ktoś tam był, i może
mi cokolwiek powiedzieć, o wyspie i o jedynym hotelu, który się tam znajduje?
Obserwuj wątek
    • pchoinsk Re: Malta-Comino 07.07.06, 10:43
      Gość portalu: renata.f napisał(a):
      > We wrześniu jadę z Neckermannem na Comino, na Malcie,czy ktoś tam był, i może
      > mi cokolwiek powiedzieć, o wyspie i o jedynym hotelu, który się tam znajduje?

Prawdę mówiąc na Comino byłem tylko kilka razy ze znajomymi ich łódką i raz
      chyba jakimś kursem gdzie zabrali nas rano z Malty wysadzili na Comino i zabrali
      popołudniu spowrotem.
      O hotelu niestety nie wiem nic poza tym że jest :)
      Comino ma swoje wady i zalety tak mi się wydaje. Jeśli chcemy sobie posiedzieć w
      odosobnieniu to idealne. Ale jeśli chcemy zwiedzać wyspy (Maltę i Gozo) i do
      tego wieczorem móc spokojnie wybrać się gdzieś rozerwać np. Paceville, to może
      to być męczące. Trzeba pamiętać, że żeby gdzieś się wybrać z Comino trzeba
      najpierw przepłynąć na Maltę czy Gozo i dopiero można coś zwiedzać.
      Przy okazji warto uważać na autobusy odchodzące z przystani promu na Malcie bo
      niektóre (chyba jakies przyspieszone i coś co się chyba nazywa z punktu do
      punktu) mogą kosztować około 50c przy normalnym chyba 25c.

Paweł Choiński
    • pchoinsk Re: Malta-Comino 07.07.06, 10:52
      Jeszcze jedno może pomocne już kiedyś widze była dyskusja o Comino:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=36209227&a=36209227
      Paweł Choiński
      • Gość: gosc Re: Malta-Comino IP: *.chello.pl 07.07.06, 11:01
        to nie jest dobry pomysl tam jest chyba tylko 1 hotel ale blisko blekitna
        laguna malta lepsza
        • Gość: Renata.f Re: Malta-Comino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:53
          Dziękuję bardzo za odzew. Wiem że Malta, to niezbyt popularny kierunek w
          Polsce. Ale, ........wczasy mamy już wykupione, więc teraz musimy sami
          sprawdzić, jak to będzie na Comino. Chcieliśmy w tym roku trochę inaczej. I
          będzie inaczej. Czy dobrze? - To zobaczymy! Myślę,że ze wzgledu na to, iż cała
          Malta jest niewielka, nie będziemy mieli problemu z jej zwiedzeniem. Tym
          bardziej że łódkę z Comino - na Maltę, i z Comino na Gozo - mamy w cenie, i
          kursuję ona od rana do nocy. Mnie osobiście zauroczyły widoki z Comino, które
          widziałam na zdjęciach. A myśl, że mogę popływać na Błękitnej Lagunie z samego
          rana, kiedy jeszcze nie przypłyneły pierwsze łodzie z turystami - zachęciła do
          tego wyboru. Natomiast jedyny hotel na wyspie, w którym będziemy mieszkać, ma 4
          * w naszym biurze podróży (Neckermannie), a Malta to kraj europejski, więc
          powinno być przyzwoicie. Jak wrócę to oczywiście napiszę, czy warto czy nie. Do
          naszego wyjazdu jest jeszcze trochę czasu, gdyby ktoś chciał coś dodać, bo był
          i widział, to z góry dziękuję za wszystkie rady i uwagi.
    • plawski No to byliśmy, zobaczyliśmy i wróciliśmy :) 28.09.06, 17:26
      Dla zainetesowanych - kilka naszych spostrzeżeń znajdziecie tu:
      tiny.pl/76zhPozdrawiamy
      • plawski Poprawka w linku - sorry. 28.09.06, 17:26
        tiny.pl/76zh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka