Dodaj do ulubionych

Nie OT Malta Classic Car Collection

21.12.22, 07:49
Jak to na forum auto-moto 90% tematów jest OT, a ja jestem uparty (i zakochany w samochodach :P)

Do sedna i na "gorąco" - dosłownie. Wróciłem właśnie z Malty. Można się rozwodzić o samej wyspie ale w zasadzie nie po to tam poleciałem.Otóż chciałem zobaczyć muzeum klasycznych aut, prywatna kolekcja, niestety właścicielowi zmarło się w zeszłym roku.
To, że samochody w tym muzeum są w stanie praktycznie fabrycznym (odrestaurowane o zera) to jedno. Ale sam klimat, szczegóły i smaczki dodane.... nie do opowiedzenia, a i zdjęcia tego nie oddają. Oczywiście jak ktoś lubi klimat nie tylko starych aut ale ogólnie staroci. jak tak jest w niebie, to mogę umrzeć wczoraj :))
Polecam. Kilka fot na zachętę :P
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 08:53
      Wklejaj więcej
      Te nowe niestety nie mają już w sobie niczego (albo my się starzejemy)
      Ostatnio z godzinę oglądałem to
      www.otomoto.pl/oferta/peugeot-peugeot-403-klasyk-z-1956r-po-renowacji-autaniszowe-pl-ID6FaefZ.html
      Obok stały fury droższe, nowocześniejsze a i tak najwięcej luda wokół tych 3 starych. Tego. Starego Renault i peżota 205 gti w stanie fabrycznym
    • loyezoo Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 09:05
      Proszę :)
    • loyezoo Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 09:07
      A obok (miałem farta) odbywał się mały zlot
      • marekggg Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 09:55
        czerwone to chyba testarosa, potem ten kaciasty pezot to chyba 605 - jeden z najbrzydszych.
        • loyezoo Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 14:20
          Czerwone to owszem Testarossa ale to kanciate to Fiat 3200 coupe. Silnik 3.2 v6
          • loyezoo Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 14:21
            .
          • marekggg Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 16:59
            rzeczywiscie nie peugeot. mi sie wydawalo ze to ten - peugeot 604. 504 byl super model, 304 to tez byla niezla bryka, nie do zdarcia, wajcha przy kierownicy i zprzodu sie miescilo w zaleznosci od 2-4 pasazerow. to samo z tylu. pamietam takie taksowki z afryki.
      • trypel Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 10:26
        Ten mały zielony pickup to jakieś autobianchi?
    • nousecomplaining Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 09:26
      Piękności...
      • kokosowy15 Re: Nie OT Malta Classic Car Collection 21.12.22, 11:13
        Dlatego mój wnuk jeździ Triumphem Spitfire, a jego szef Jaguarem MK II. Wtedy samochody różniły się zależnie od firmy, nie miały wspomagaczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka