Dodaj do ulubionych

Czy z tego da się wyżyć?

27.07.06, 22:10
Zakładając, że ma się dzieci i trzeba na czas nieobecności zapewnić im
przynajmniej częściowo opiekunkę? Czy jest to raczej zawód dla młodych, bez
zobowiązań lub praca dorywcza?
Obserwuj wątek
    • turdoradca Re: Czy z tego da się wyżyć? 28.07.06, 00:50
      Trudne pytanie: i tak i nie
      - bo to i praca sezonowa
      - bo to i płaca nawet dla niektórych zaskakująca np. 15 dni=3750 netto przy
      stawce 250 za dzień
      - bo to i ciągle poza domem
      bo i można przytaczać wiele argumentów za i przeciw
      • asia.puck Re: Czy z tego da się wyżyć? 05.08.06, 21:19
        Hey, też mam taki sam problem...i nie wiem co zrobic, mam mozliwosć podjęcia
        pracy pilota do wrzesnie, nie mam kursu jeszcze, nie znam języka- pewnie sie z
        czasem naucze, czy norweski jest trudny? Mam na razie państwowa stałą prace nie
        potrafie sie zdecydowac, bardzo mnie fascynuje ta praca, wiem,że napewno daje
        duzo satysfakcji...ale te luki przebywania w domu...czy kurs da sie przezyc,
        czy jest tak trudno? jak było z Twoimi początkami?
    • pilot_poz Re: Czy z tego da się wyżyć? 28.07.06, 13:02
      No trudno mi się nie zgodzić z Piotrem :)
      Wyzyć się da, odłozyć co-nieco też, choć łatwo (szczególnie w 1 roku) nie jest.
      Pamietaj o jednym : oprócz normalnych zaróbków (tych na umowę i tych pod stołem)
      masz zapewnione (z reguły...) utrzymanie przez ileś dni w roku, słowem w domu
      wydajesz sporo mniej na prąd, gaz, wodę, żarcie itp.
      Choć z drugiej strony : mapy, przewodniki....

Ale (jak dla mnie) ogólnie na plus ;)

Rafał
      • alessa Re: Czy z tego da się wyżyć? 29.07.06, 00:32
        Ja pracuję już 10 lat i dalej jestem zafascynowana tym zawodem, ale .... to
        wszystko zależy od tego czego chcemy, czy tylko sezonowej pracy ???? czy
        poświęcamy się w całości turystyce ????
        Można dobrze żyć za to co się zarobi.

• plavusa Re: Czy z tego da się wyżyć? 29.07.06, 21:54
          DZiękuję za odpowiedz! Nastawiliście mnie pozytywnie. Poważnie myślę o kursie.
          Dzieci rosną, muszę zacząć zarabiać a jednocześnie chcę robić coś ciekawego.
          jestem po geografii i filologii chorwackiej. Znam kilka języków. Myślę, że mam
          szansę. I chętnie pobędę poza domem:)))
          • plisow Re: Czy z tego da się wyżyć? 30.07.06, 20:58
            Cześc
            ten tydzień miałem wolny, pierwszy od kwietnia, jeśli potraktujesz ten zawód
            poważnie to można z tego wyżyć i to nawt na dobrym poziomie.
            około 6 miesięcy intesywnej pracy, nastepnie wolne i realizowanie własnych
            pomysłów,początki jak wszędzie trudne a czasem bolesne, Pozdrawiam Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka