Dodaj do ulubionych

Grecos Holiday

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:43
Interesuje mnie wycieczka na Rodos z tym biurem, był ktoś? Są wiarygodni?
Obserwuj wątek
    • Gość: cocotours [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 19:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Aggie Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:57
        Ja też sprzedaję oferty Grecosa, ale w przeciwieństwie do Cocotours nie podaję
        na siebie namiarów, bo nie lubię robić sobie darmowej reklamy.
        • Gość: kana Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:22
          Planuje wyjazd na Rodos do Pefkos, hotel Palm Bay, mam nadzieje ze nie bedzie
          to zły traf, ale za przecietna cena tez nie oczekuje nie wiem czego :)
        • ejzo Re: Grecos Holiday-oszusci 12.07.09, 09:43
          Pisalam juz na tym forum-uwaga na to biuro!!!Wykupilam bardzo droga
          wycieczke na krete na dwa tygdonie do hotleu Miramare Resort-jak
          zwykle zdjecia wszystko pieknie. Na miejscu okazalo sie ze nie
          zostalismy zakwaterowani w ladnym pokoju w czesci hotelowej-tylko w
          syfnych bugalowach w czesci tzw VILLAGE-w umowei wyraznie bylo
          napisane ze mieszkamyw hotelu a nie w jakiejs tam czesci Village!!!
          syf kila i mogila, bez klimatyzacji w dodatku w hałasliwa budowa
          obok.
          Tak załatwiono cala polska ekipie-probowalismy walczyc ale w efekcie
          trzeba bylo doplacic prawei 100 euro od osoby za noramlny pokoj.
          Uwazajcie na umowy!!!my w umowie mielismy hotelna miejscu pani w
          recepcji juz miala liste z grecosa gdzie jak byk pod zakwaterowanie
          bylo napisane "village"
          skandal!!!!tak oszukuja tylko polakow
          • Gość: ja Re: Grecos Holiday-oszusci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 17:18
            Chcieliśmy przestrzec przed korzystaniem z oferty firmy Grecos.
            Hotel 5-gwiazdkowy, cena prawie 3000 zł za tydzień pobytu, a mimo to poczucie bycia zwierzyną łowną na safari.
            Specjalnie wybrana za dopłatą opcja pokoju z widokiem na morze - okazała się widokiem na zielony ogród, bo jak sie okazało w hotelu tym widok "poredni" i "bezpośredni" (sic!) traktowany jest jako ta sama kategoria. Niech tak będzie, ale dlaczego, przy zakupie oferty nigdzie taka informacja się nie pojawia?! Oszustwo! "Pośredni" widok na morze to ja moge mieć z telewizora w domu, bez płacenia 3000 zł!

Udział w wieczorze tematycznym: nasz rezydent, pan Marcin zachęcał do udziału w 2 bezpłatnych wieczorach tematycznych w cenie naszego pakietu. Gdy doszło do udziału okazało się, że trzeba zapłacić 40 EUR. Na rezydent najpierw do końca ściemniał, że nie powinniśmy nic płacić, olał prośby o interwencje, po czym ostatniego dnia - już po wymeldowaniu(!) - stwierdził sms-em (nie było go ani przy zameldowaniu ani wymeldowaniu - zajęty sprzedażą wycieczek), że jednak powinniśmy zapłacić. Jak gdyby nigdy nic! Na sugestię, że to on powinien zapłacić, bo wprowadzał nas w błąd więcej się nie odezwał.

I do dziś nikt się nie odezwał.

Stanowczo odradzam, spore pieniądze, a zamiast wypoczynku wkurzenie większe niż w korku pod Warszawą. Lepiej korzystać ze sprawdzonych biur. W naszym przypadku np. TUI się sprawdziło.
            • Gość: Gość Re: Grecos-do ja na forum grecja jako almyros? IP: *.cemoosnet.3s.pl 05.06.13, 22:19
              Witam!
              Cytuje Pan/Pani post z forum Grecja też z 04 czerwca - odpowiem więc podobnie. Jeśli ostrzeżenie uczciwie kierowane jest do planujących wyjazd to powinno pojawić się zaraz po powrocie albo przed sezonem - a nie w momencie gdy większość ma już dokonane rezerwacje.
              Cóż to za opis hotel 5* - ale jaki, gdzie - sprawdzimy sobie oceny w holidaycheck i w jakim terminie koszt około ??? 3000? Gdzie ta impreza za 40 euro - proszę podac nazwę lokalu - będziemy unikać jak ognia tak jak spamu.
      • Gość: delfin-tour Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 13:59
        Sprzedaję ich oferty nie bylo zastrzezeń
        pozdrawiam
        • Gość: Bożena Re: Grecos Holiday IP: 83.16.114.* 15.09.08, 17:16
          No to chyba mówimy o innym biurze - w ciągu trzech dni zmienili mi 3x
          hotele na Korfu ( ostatnia zmiana dzień przed wylotem )i w dodatku hotel ma niższy standard. Nigdy więcej Grecos - są daremni !!!!!!!!
          • ejzo Re: Grecos Holiday 13.07.09, 09:14
            no nareszcie jakis głos zdrowego rozsądku-tez mam z nimi problemy
        • maargeeritka Re: Grecos Holiday 26.04.09, 20:41
          witam
          byłam z tym biurem na Krecie-polecam wszystko ok
    • Gość: maciek Re: Grecos Holiday IP: *.mofnet.gov.pl 12.04.07, 14:38
      Witam, byłem w ubiegłym roku z Grecos na Rodos, studia Coralli Beach. Biuro
      wiarygodne, warunki takie jak w opisie oferty, nie było się do czego
      przyczepić, mieli bardzo dobrego rezydenta, dbającego o turystów a nie o biuro.
      Wrazie potrzeby udzielę dokładniejszych informacji.
      • Gość: kana Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 12:10
        My jeszcze nie zdecydowaliśmy sie do końca, wahaliśmy sie własnie między Palm
        Bay a Coralli Beach..Słyszałeś może jakieś opinie o Palm Bay? Wyjazd - pierwsza
        połowa września..
        • Gość: maciek Re: Grecos Holiday IP: *.mofnet.gov.pl 13.04.07, 21:13
          Niestety nie mogę Ci nic powiedzieć o Palm Bay, z tego co piszesz to jest w
          Pefkos, niewielkim masteczku. Coralli Beach w niewielkim oddaleniu od Pefkos z
          dala od szumu knajp i dyskotek. Ogólnie rzecz biorąc to taka "wiejska" Grecja
          bardzo mi odpowiadajaca. polecam pobliskie Lindos na wypad krajoznawczy.
          • Gość: glos Re: Grecos Holiday IP: *.eranet.pl 15.04.07, 10:44
            Greos Holiday
            Piękna nazwa, Czy może ktoś zapyta o jedno czemu takie fajne biura zaczynają
            swoją działalność pod inną nazwą a potem ją zmieniają.Można sprzedawać
            wszystko (np Podróże Tv , Czy Skay Holiday czy Skay Club )
            Ale spójrzmy na Grecos.
            Kilka lat temu znani Jako Skoczyńska Travel ,dobre biuro z Poznania.
            Specjalizujące się w Krecie zachodniej.
            Zycie jednak doprowadziło do tego ,że nagle Skoczyńska Travel zostawiła długi na
            zachodzie Krety i przeniosła się na Kretę centralną i wschodnią ,zmieniając
            nazwę na Wakacje w Grecji i oczywiście i operatora na Krecie na firmę Kurkunis
            (to ta sama która spaliła swój autokar by dostać odszkodowanie gdy zabrakło
            pieniędzy).Po kolejnym sezonie znowu zmiana nazwy na Grecos Holiday (pewnie by
            zatrzeć ślady po Skoczyńska Travel).
            Ciekawe jak długo będą znowu dobrym biurem i jak długo Grecy będą patrzeć na to
            wszystko przez palce. Polskie biura tylko zmieniają nazwy lub operatorów na
            kierunkach z reguły zostawiając długi. A agenci którzy powinni robić odsiew w
            nie rzetelnych biurach sprzedają by wziąć prowizje bez względu na to kto stoi za
            danym biurem , nie patrząc na to co dalej będzie.
            Pozdrawiam Glos
            • Gość: agent Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:30
              Drogi tropicielu odradzających się firm. Skoro jest to Twoją pasją to
              powinieneś sprawdzić informacje zanim je upublicznisz, chyba że sianie zamętu
              również należy do twoich pasji. Jak zapewne Ci wiadomo Grecos Holiday to ludzie
              od lat działający w turystyce, min. Skoczyńska Travel ale nie tylko, więc
              czemu mieliby się podszyć pod Jej markę?? Skoczyńska Travel nadal istnieje i
              nazwy nie zmieniła. Hasło "lato w grecji" jest całkiem niezłym sloganem
              reklamowym i towarzyszy Grecosowi również teraz, np na katalogach. Strona
              grecosa to również latowgrecji.pl. I nikt tu się od niczego nie odcina i nic
              nie zmienia, a to że szukają rozwiązń to ich plus. Życzę wszystkim agentom
              takiej wspólparcy z innymi touroperatorami, jak współpracuje się z Grecosem. W
              Polsce wielu oragnizatorów powinno mieć w nazwie mega przekręt nawet się nie
              wysilają by coś zmienić, nawet nazwę. Do tych się nikt nie przyczepi. a skoro
              porównujesz Grecosa do Podróży TV, no to już zupełnie nie masz pojęcia o czym
              mówisz. Sprzedajemy wielu oragnizatorów i to jedyne biuro, które mogę sprzedać
              bez żadnych obaw i z gwarancją, że ludzie wrócą zadowoleni.
              • Gość: kana Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:44
                Uff..to juz mi lepiej;)
                Kilka dni temu wykupilismy wycieczke, lecimy 31 sierpnia na tygodnie:)
                • Gość: kana Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:44
                  tzn na 2 tygodnie miało byc;)
                • Gość: glos Re: Grecos Holiday IP: *.eranet.pl 21.04.07, 19:54
                  Jeśli uważasz mnie za tropiciela przekrętów to bardzo dobrze, jeśli piszesz ,że
                  firma "Skoczyńska Travel dalej istnieje pod tą nazwą tego nie neguje.
                  Przeczytaj to co napisałem. W Grecji na Krecie kilka lat temu było to dobrze
                  znane biuro(już nie jest) nie występuje pod tą nazwą na Krecie. Nie oferuje już
                  również
                  Krety zachodniej ,Grecos Holiday ma tylko Kretę wschodnią i centralną (klon
                  Sczyńska Travel) czemu bo na zachodzie zostały długi i tam pamiętają (Greccy
                  hotelarze Skoczyńska Travel) ale nie kojarzą a ni z nazwą ani z marką (jak
                  ładnie napisałeś)"Wakacje w Grecji". W sezonie 2005 na Kecie (gdy już na scenie
                  greckiej nie było Skoczyńska Travel) pojawiło się biuro (nie marka) "Wakacje w
                  Grecji" by w 2006 zamienić się w "Grecos Holiday". To są Fakty!
                  Czemu biuro które jest znane pod nazwą "Skoczyńska Travel" zmienia dwa razy
                  nazwę? Ty pewnie powiesz ,że przekształcenia stworzenie nowej marki itp
                  (bzdury), jeśli to miała by być prawda to czemu Grecos Holiday nie oferuje Krety
                  zachodniej?
                  Prawda jest prosta długi na Krecie które zostają obciążają stare biuro a nie
                  jego klon (tylko teoretycznie), Grecy się w Tym wszystkim gubią i od nowego nie
                  chcą kasy (narazie )Jak w końcu się połapią zobaczymy co będzie z turystami i
                  miejscami w hotelach.
                  Jeżeli się z tym nie zgadzasz wytłumacz to jak dzieciom z pierwszej klasy
                  dlaczego się tak dzieje.
                  Nikt tu nie chce mącić a tylko pokazać reszcie mechanizmy i przestrzec przed
                  nieprzewidzianymi sytuacjami.
                  Sam byłem nieświadomym turystą "Open travel Grup" dwa tygodnie września 2006 na
                  Krecie.Też nie wiedziałem że "Open Travel" To nie to samo co "Open Travel Grup"
                  Teoretycznie . I od tego momentu zaczęło mnie interesować czemu tak się dzieje
                  a ,że znajomość języka i czas pozwolił porozmawiać trochę z Kreteńczykami
                  dowiedziałem się ciekawych rzeczy o których informuje.
                  Pozdrawiam
                  Glos
                  • Gość: d.biel Re: Grecos Holiday IP: *.chello.pl 23.04.07, 08:24
                    Mam przed sobą katalog Grecos i widzę w nim ofertę z Krety zachodniej. Bo o ile
                    mi się dobrze wydaje to miejscowości Elounda czy Agios Nikolaos tam właśnie się
                    znajdują. Co więcej, jako jedyne biuro - przynajmniej na razie, organizują
                    wczasy łączone: tydzień na wschodzie, tydzień na zachodzie.
                    • Gość: kasia Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:41
                      chyba kierunki się trochę pomyliły, to jest akurat wschód
                      • Gość: d.biel Re: Grecos Holiday IP: *.chello.pl 25.04.07, 10:29
                        O przepraszam. Masz jak najbardziej rację. Ale oferta zachodniej Krety w
                        Grecosie jest jeszcze bogatsza. W okolicy Chani mają sporą ilość hoteli do
                        wyboru.
                  • wojtek33 Re: Grecos Holiday 15.06.07, 15:04
                    Gość portalu: glos napisał(a):

> Krety zachodniej ,Grecos Holiday ma tylko Kretę wschodnią i centralną

to tzw. gó.. prawda
                    • Gość: borat Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:47
                      uwazam ze to biuro ma calkiem ciekawa oferte, polecam hotel marmin w ktorym sam
                      mialem okazje goscic.
                  • Gość: ja czyli ja Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:34
                    cos kiepsko tropisz;) nie mam pojecia czy bylo biuro "Wakacje w Grecji" w kazdym
                    razie nic wspolnego z Grecosem nie mialo - Grecos to co najwyzej "pochodna"
                    oferty "Lato w Grecji" Skoczynskiej i Matimpexu.
            • Gość: ja czyli ja Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:30
              drogi Glosie,

jest kilka nieścisłości w Twojej wypowiedzi:
              - po pierwsze, jak już kilka osób zauważyło, Skoczyńska Travel nadal istnieje
              - po drugie "Lato w Grecji" to nie nazwa biura podróży, ale produktu (oferty),
              który powstał dzięki współpracy 2 poznańskich biur - Skoczyńska Travel oraz
              Matimpex Travel (Matimpex również nadal istnieje), ponieważ oferta ta cieszyła
              się dużą popularnością, a podejrzewam, że ciężko organizuje się takie imprezy
              kiedy Twoi pracownicy siedzą w 2 odrębnych biurach i zajmują się jeszcze wieloma
              innymi rzeczami, stworzono Grecos Holiday, który zajmuje się już tylko Grecją.
              nota bene stona internetowa nadal ma adres latowgrecji.pl czyli odwoluje sie do
              produktu. podsumowując - Grecos Holiday to pierwsza nazwa tego biura i nie ma tu
              sytuacji analogicznej do Open Travel (Group;))
              - po trzecie - od tego roku Grecos ma w swojej ofercie również Kretę Zachodnia
              proponuje troche wiecej zaangazowania w zdobywanie wiadomosci, zanim zdecydujesz
              sie na tak ostra wypowiedz.

pozdrawiam. ja czyli ja
      • Gość: agnnnes6 Re: Grecos Holiday IP: *.centertel.pl 28.01.09, 20:33
        MY WYBIERAMY SIE NA MAJORKE. NIE WIEM CZEMU PRAWIE WSZYSTKIE BIURA
        POLECAJA GRECOS.NIGDY O NICH NIE SLYSZALAM.MOZE JAKAS OPINIA NAM
        POMOZE W WYBORZE TEGO BIURA.
    • Gość: maja Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 22:48
      czy mozna mowić o wiarygodności gdy się zwija jedną firmy po to aby zrobić drugą
      np: skoczyńska travel już tak wielu robilo w naszym kraju i dzisiaj już ich nie
      ma ale ludzie albo nie wiedzą i nie znają historii ale najlepiej przekonać sie
      na własnej skorze i wtedy problem.....
      • Gość: ZNAWCA Do wszystkich abnegatów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:47
        Maja, jeśli nie znasz tematy, to się nie odzywaj. Nikt NIE ZWINĄŁ ŻADNEJ FIRMU,
        Grecos Holiday to nowy BRAND, to tyle. A teraz zajrzyj do słownika i sprawdź,
        co znaczy słowo brand. Nieudanych wakacji życzę.
        • neronka Re: Do wszystkich abnegatów. 16.06.07, 13:53
          Biuro ma bardzo kompetentnych pilotów na wyspie, rzetelnie opisują swoje hotele
          i wywiązują się z obietnic.
        • Gość: Mark0 Re: Do wszystkich abnegatów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:52
          Czytałem wszystkie opinie i muszę powiedzieć że bez względu na opinię wyrażaną
          nie życzy się nikomu NIEUDANYCH WAKACJI!Wnioskuję że osoba życząca jest główną
          zainteresowaną a ów atak(bo bezsprzecznie świadczy to o braku nie tylko
          argumentów z twojej strony ale przede wszystkim kultury)jest tylko atutem
          potwierdzającym twoją winę.Pozdrawiam i życzę głębszego wglądu w swoje sumienie.
      • Gość: Norma Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:20
        Nie obchodzi mnie organizacja firmy. W zeszłym roku byłam z nimi na Krecie i
        jestem bardzo zadowolona. Zycze im sukcesów, na pewno jeszcze skorzytam z ich
        usług.
    • Gość: klient grecosa Re: Grecos Holiday IP: *.icpnet.pl 21.06.07, 13:43
      Ja bylem w tym roku drugi raz z Grecosem na Krecie i nie mam absolutnie zadnych
      zastrzezen. Fantastyczni rezydenci posiadajacy duza wiedze na temat tego
      miejsca, dobre hotele, dobra organizacja. Troche problemow sprawia przewoznik
      autokarowy na miejscu czyli gdzies tam wspomniana na forum firma kourkunis, ale
      rezydenci sobie z tym radza.
      Przy okazji grecos posiada oferty zarowno na krete wschodnia i zachodnia (nie
      wiem dlaczego ktos tam pisal ze zachodniej nie ma), a oba biura ktore stworzyly
      grecosa, nadal istnieja i zadnych nazw nie zmienialy.
      reasumujac, moim zdaniem grecos jest godny polecenia
    • Gość: ania Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:15
      Witaj,
      Byłam z nimi na Rodos w zeszłym roku i do tej pory jestem pod wielkim wrażeniem.
      Super oferta, naprawdę fajny i przede wszystkim znający się na rzeczy rezydent,
      który rzeczywiście był pod komórka i chętny do pomocy. Żadnych zastrzeżeń nie
      mam - polecam wyjazd z tym biurem.
    • ulka1979 Re: Grecos Holiday - wspomnienia :() 04.07.07, 15:36
      witam, w zeszlym roku tj.wrzesien 2006 skorzystalam ze znajomymi z oferty tej
      firmy.Nie było to RODOS ale KRETA wersja 7+7 Przez pierszy tydzien pobyt w
      hotelu Mistral (czytaj "Alcatraz")i drugi tydzien w hotelu Neon. Juz pierszego
      dnia pojawil sie smutek na naszych twarzach kiedy otworzylismy drzwi do naszego
      pokoju z widokiem na Zatoke Mirabelo(zgodnie z oferta oczywiscie). Okazalo sie
      ze nasze okno wychodziło na ogromna skałe i słup a poza tym pokoj wygladal jak
      pokoj gospodarczy, dla nas istna kleska. Zwlaszcza ze nasi znajomi dostali
      piekny szeroki pokój z widokiem rzeczywiscie na Zatokę (zreszta ten pokój co
      Grecos przedstawia na swojej stronie internetowej).Jedna noc musielismy spedzic
      niestety w tym pokoju, co prawda po dlugiej podrozy marzylismy zeby sie wykapac
      i polozyc. ZAAtakowalismy nastepnego dnia i po wielkich bolach z
      recepcjonistami oraz po interwencji u naszego rezydanta - UDALO sie.
      Generalnie hotel polozony jest na dosyc stromym zboczu góry dlatego polecam go
      osobom w pelni zdrowym, bo zejscie na piekna plaze jest dosyc trudny.
      Jesli chodzi o jedzenie to nie polecam nastawiac sie na wielkie rewelacje a
      wrecz przeciwnie wspołczulismy osobom,ktorzy wykupili all inclusive (kompletna
      porazka i przeplacenie)Za te pieniadze spokojnie mozna zjesc w greckich
      tawernach. Nie ma co wymagac jest to hotel 3*. Drugi hotel NEON jest polozony w
      nawet ciekawej miejscowosci, tutaj dopiero poczulismy te greckie zycie
      wieczorne. Tawerny, hotele i pensjonaty ale juz slabsza plaża. Brakowało nam
      tej intymnosci i zatoczek jakie były nad Zatoka Mirabelo. Widzocznie
      wszystkiego nie mozna połączyc.
      Jednkaże wielka pochwała nalezy sie naszemu REZYDENTOWI. Niejaki Damian (nie
      pamietam nazwiska) ale to człowiek zakochany w Krecie po uszy. Z niesamowitym
      zaangazowaniem opowiadał nam o historii starozytnej Grecji i Krety.POLECAM W
      100%. A ha. Na Krecie mielismy mały wypadek - konieczna była interwencja
      medyczna i tu pomógł nam drugi rezydent z hotelu Neon , nie pamietam imienia
      ale jest z Poznania. Co do wycieczek praktycznie nie mam zastrzezen, bardzo ale
      to bardzo polecam odplatna dodatkowo wycieczke na SANTORINII. TO cudowne
      miejsce i tam trezba byc.
      Pozdrawiam wszystkich i zycze przyjemnej wycieczki :)
    • Gość: mirosław B Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:14
      biuro OK, polecam hotel Marmin Bay
      • Gość: glos Re: Grecos Holiday IP: *.eranet.pl 17.07.07, 15:49
        Cześć miałem już nie pisać!
        Na temat Grecosa Ale nie lubię jak ktoś zarzuca mi nie rzetelność .
        Po pierwsze nigdy Ne pisałem i nie mówiłem ,że szacowne poznańskie biuro
        „Skoczyńska Travel” nie istnieje.
        Pisałem ,że pod tą nazwą nie występuje już na Krecie!!!
        Można pisać różne rzeczy jak to „ponieważ oferta cieszyła się dużą popularnością
        … stworzono Grecos Holiday”
        Niestety tu autor tego wątku jest nie doinformowany lub świadomie rozmija się z
        prawdą.
        Przecież wiem, że niewiele osób pojedzie na Kretę a zwłaszcza na jej zachodnią
        część, ściślej w okolice Chani. Tam będzie wypytywał w którym hotelu nie
        popłaciła „Skoczyńska Travel” Rachunków! Pewnie nikt.
        To jedyny sposób by potwierdzić moje słowa. Niestety to prawda.
        I tu jest analogia do „Open Travel” i „Podróży Tv”
        Jaka proste pamiętacie „PES Travel” Rekomendowane przez podróże TV. Później
        „Open Travel” rekomendowane przez podróże TV. Przypominam wspaniałe Podróże TV
        dalej istnieje. I ma się dobrze sprzedaje oferty „super oferty” i mówi że z Open
        niemiało i nic wspólnego, tylko oszukanych turystów hotelarzy itd.
        Dalej nie widać analogi ?
        Skoczyńska Travel na Krecie początek później szyld (tabliczki koszulki logo)
        Wakacje w Grecji aż w końcu Grecos Holiday , co prawda wszystkie te firmy nie
        mówią w Polsce! O tym, że nie mają nic wspólnego ze sobą.
        Niestety nie mówią o tym Grekom. A to właśnie tam jest problem.
        I dlatego już w tym roku (bravo) ma Kretę zachodnią ale pod szyldem Grecos
        Holiday oczywiście a nie Skoczyńska Travel. I to jest ten ważny fakt.
        Jeśli dalej nie widzicie analogi i twierdzicie że oferta jest super.
        To jeszcze garść informacji o obsłudze. Byłem w zeszłym roku na Krecie z Itaką
        obsługiwana przez tego samego operatora, Kurkunis tak mi mówiła Pani rezydentka
        z bożej łaski Pani Dagmara K. która nigdy nie miała czasu. Ale nie o tym mowa
        pojechałem na wycieczkę Knossos i Santorini którą prowadził Pan Tomek, rezydent
        Grecos holiday. Bardzo miły i sympatyczny człowiek ale takie głupoty opowiadał
        tak był nie douczony, że aż wstyd.
        Niestety jeśli tak wygląda fachowość biura jak jego rezydentów to współczuje.
        Pozdrawiam
        glos.
        • Gość: brutal Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 13:52
          a ja wpsolczuje ci nieuctwa w pismie i mowie ojczystej
          baranie:)....zrozumiec twego bełkotu nie sposob. Skoro autor watku
          jest niedoinformowany a Ty zwykly turysta jestes tak
          doinformowany?!:) rozumiem ze tobie jako zwyklemu turyscie hotelarze
          zrobili specjalny meeting by cie uswiadomic jakie to dlugi ma wobec
          nich Skoczynska tak? smierdzisz zazdrosna konkurencja na odleglosc,
          szkoda mi tylko Twego prawcodawcy ze zatrudnia takiego matola i
          niedouka jezyka polskiego:).
    • Gość: myszorek Re: Grecos Holiday IP: *.acn.waw.pl 26.07.07, 21:11

Czytam Wasze wypowiedzi i...zastanawiam sie czy Polacy sa tak nie wymagający,
      czy tez ja mam takiego pecha?
      postaram sie w skrócie.

1) jechałam na Krete z dwiema przyjaciółkami - i oczywiście chciałyśmy mieć
      osobne lóżka. Na miejscu (hotel Dedalos, Kreta) czekało na nas łoże małżeńskie -
      Grecos jedną z nas uznało za Mistera...
      2) W odpowiedzi na nasz protest na dwa dni zakwaterowano nas w...piwnicy gdzie
      jedyny widok jaki miałyśmy to na nogi ogrodników
      3) rezydenta nie było gdy byl potrzebny - potem sie okazało, ze Pani juz dla
      Grecosa nie pracuje...
      4) recepcjonistka przy meldowaniu zabrała nam paszporty i bilety, a my (tu
      przyznaje) bezmyślnie jej je dałyśmy, bo zaprzątnięte byłyśmy walka o inny
      pokój i była 1 w nocy. Przy wyjeździe do innego hotelu Marmin Bay biletów juz
      nie dostałyśmy...Być może gdyby pilotka była przy meldowaniu to zwróciłaby
      uwagę ze recepcjonista nie ma prawa zabierać nam biletow...Cóż byłyśym same i
      mocno zdenerwowane.
      5) Po przyjeździe do Marmin Bay oczywiście zorientowałyśmy sie ze biletów nie
      mamy, zadzwoniłyśmy wiec do pilota z prośbą o ich zabranie dla nas z Dedalosa.
      Odpowiedział: "Nie ma problemu na lotnisku wypiszemy nowe". No to nie ma
      problemu...
      6) W drodze na lotnisko pilot poinformował nas "przy okazji" ze to wypisanie
      biletów kosztuje 20 euro. Wściekłyśmy sie - wcześniej o tym nie było mowy, nie
      miałyśmy wiec juz pieniędzy. Pilot na to: ze jesteśmy skrajnie nie
      odpowiedzialne! Nie chciałyśmy zapłacić głównie dlatego ze zgłosiłyśmy problem
      tydzień wcześniej i zwykła uprzejmość pilota mogła sprawę załatwić. Zaczęła sie
      walka na lotnisku. Poprosiłyśmy pilota żeby nam pokazał gdzie w umowie jest
      napisane ze za wypisanie biletu jest oplata 20 euro. Odpowiedział ze W CENNIKU
      NIE MA ALE DOSTAL PARE DNI TEMU SMSA Z TAKA KWOTA!!! Wyśmiałyśmy go!
      Zadzwoniłyśmy do Polski do biura. Pani nie rozumiała o jakiej opłacie mówimy!
      Za to my zrozumiałyśmy wszystko - chłopaki wymyślili sobie swój cennik i
      dorabiają do pensji!!!!!!!!!!
      Co więcej, na nasze zarzuty co do obsługi pilot Mariusz (o ile mnie pamięć nie
      myli odpowiedział: Jak ja bym jechał na wakacje to bym z Gecosem nie jechał....
      Cóż za szczerość....
      Acha, opłaty oczywiście nie opłaciłyśmy.

7) jeszcze pare slow o Marmin Bay - piękny hotel, urocza Elounda do której
      idzie sie urocza trasa, całkiem śmieszna (w sensie ciekawa) sztuczna plaża przy
      hotelu (ale dla tych co lubia głośną muzykę i żwirek). Ale: soft all
      inclucsive - żałosne!! To co było na obiad przewija sie jeszcze na kolacji i
      śniadaniu...Bardzo malo urozmaicone jedzenie. Podobno jak byli Anglicy jedzenie
      bylo dużo lepsze - generalnie właściciel chyba nie lubi Polakow bo czuło sie
      dyskryminacje...Acha, w pokoju przy działającej klimie bylo 31C.
      I teraz z dowcip z Marimn Bay wzięty:
      siedzimy sobie po kolacji, pijemy wino na trasie, dochodzi godzina 22. Nagle
      podchodzi do nas kelnerka, wyjmuje kieliszek z reki!!!! przelewa wino do
      kubka!!! i mówi: Plastic Time!!!!! No coz przyznaje, przynajmniej mamy co
      opowiadać :-)
      W każdym razie jak ktoś liczy na normalne tzn.urozmaicone i ciagle dostpne all
      inclucsive to niech sobie daruje.

REASUMUJAC:
      NIGDY WIECJE PODROZY Z POLSKIM, MALYM BIUREM! To bylo moje trzecie podejście i
      drugie nie udane (wcześniej byl Wezyr i Ecco). Nigdy nie zawiodły mnie
      Neckerman i Tui przy tym zostanę....
      Pozdrawiam i życzę udanego wyboru, bo nawet na urlopie można stracić kupę
      nerwów...

• Gość: zofia Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:54
        wydaje mi sie, ze mialas pecha (zwlaszcza z biletami)
        jedyna moja uwaga do Twojej wypowiedzi dotyczy soft all inclusive - po pierwsze
        soft all to nie all tylko takie lepsze fb, a w Grecji zadne alle nie maja sensu.
        alla bierze sie w krajach gdzie nie ma dokad wyjsc z hotelu i zycie koncentruje
        sie na trasie plaza-basen-restauracja-pokoj, a fajnej knajpy (nie mowiac juz o
        drinku) nie uswiadczysz. natomiast w Grecji, gdzie jedzenie jest fantastyczne i
        jest duzy wybor knajpek, kafejek, restauracji i klubow, all inclusive mija sie z
        celem (tym bardziej,ze w calej grecji all jest drogi i kiepski, zwlaszcza w
        porownianiu do alla w Egipcie czy Turcji). i trzeba sobie z tego zdawac sprawe i
        tyle!
        pozdrowienia
        • asoadam Re: Grecos Holiday 15.08.07, 13:37
          Mam inne zdanie jak zofia, co do all w Grecji.
          Chyba jeździsz sama i tylko siedzisz w knajpkach, bo ciekaw jestem
          jak wyglądała by twoja kieszeń, przy wołaniu ciągłym o loda,frytki,
          itp - chyba że limit na dzień i basen+pokój.
          A przy all wszystko bez wyjmowania euro i noszenia portfela, chyba
          że jedziesz na wycieczkę to inna sprawa / choć większość hoteli daje
          prowiant/. Opcje tą zawsze trzeba przeliczyć i większości się to
          opłaca, szczególnie jak pisałem przy wypoczynku z dziećmi.
          Byłem w GRecji wielokrotnie i zawsze wybierałem hotele z tą opcją,
          a knajpki traktuję jak dodatek.
          • Gość: Robert Re: Grecos Holiday IP: *.crowley.pl 06.01.08, 00:18
            Witam,

czy mógłbym prosić bieżące spostrzeżenia nt. Grecos Holiday oraz
            hotelu Virginia na Rodos?
            Czy wyjazd na Rodos w maju to dobry pomysł?
            Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za ew. pomoc
            • Gość: a Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 14:45
              To zależy czego Pan oczekuje. Virginia jest hotelem rodzinym. Jeśli
              jest to wyjazd dwójki ludzi, którzy chcą być w centrum atrakcji to
              lepsza będzie La vita. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Proszę
              o maila na ak.priv@interia.pl. No i do zobaczenia na Rodos :)
              • t.szytom Re: Grecos Holiday 08.05.08, 22:47
                WRÓCIŁEM Z KRETY JEŚLI MA KTOŚ PYTANIA ZAPRASZAM
                • Gość: misiu Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 05:41
                  jak pogoda i jak sprawdziło się biuro? gdzie dokładnie byłeś?
                  • t.szytom Re: Grecos Holiday 09.05.08, 16:04
                    Pogoda dobra lecz morze jeszcze trochę zimne myślę że za dwa
                    tygodnie będzie dobre. Cały czas słońce temp przyjemna 25C do godz 7
                    rano bardzo zimno. Biuro sprawdziło się dobrze. Wszystko ok tak jak
                    było umówione. Jedyny mały niesmak pozostał po rezydentach. Niby
                    aktywni ale na wszystko mają mało czasu. Niektóre sprawy związane z
                    dodatkowymi opłatami za wycieczki fakultatywne czy pomoc w wynajęciu
                    samochodu nie do końca są zgrane. Chodzi tu o podawane przez nich
                    koszty np. wycieczek a potem się okazuje że jest drożej np o 10E.
                    Trzeba od nich wymagać wyraźnego słownego oświadczenia że koszt jest
                    taki i się nie zwiększy. I nie zgadzać się na dopłaty.
                    Byłem w Platanias Hotel Nefeli. Bardzo fajny hotel. Czysto, cicho
                    (choć blisko drogi) ok 300 m od plaży (ale i tak nie ma na
                    plażowanie czasu:) ok 45 min pieszo od Retymnonu i ok 10 minut
                    autobusem.
                    • Gość: misiu Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 06:28
                      dzięki piękne z info:) właśnie do tego hotelu wybieram się z rodzinką za kilka
                      dni a nie mogłam znaleźć opinii na forum na jego temat.powiedz mi jeszcze czy w
                      tamtej okolicy takie specjalne buty na plażę/do pływania są konieczne? wiem że
                      woda jeszcze zimna ale spacerów po plaży planuję duuużo:)
                • Gość: debet Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 10:38

Wybieram się na KRETĘ 7+7 z GRECOS HOLIDAY hotel ATRIUM I
                  HERSONISSOS VILLAGE proszę o informacje na temat hoteli i trochę o
                  biurze ,poniewaz obawiam się wiarygodności po tym co przeczytałam
                  na forum ,a opłata nie jest mała i chciałam spędzić wakacje bez
                  problemów- jaga
                • Gość: anulka Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 15:10
                  CHCEMY JECHAC Z GRECOS NA KRETE PROSZE O OPINIE CZY TO BIURO JEST OK
      • Gość: brutal Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 14:01
        hehehe sieg heil!!!! dziwisz sie ze nie lubia nigdzie polakow
        awanturnikow dusigroszy?! najbardziej rozbawil mnie tekst "podobno
        jak byli anglicy to jedzenie bylo duzo lepsze " hehehehehehehe
        jestes zalosna!!!! i jeszcze smiesniejszy tekst: bardzo nie
        urozmaicone jedzenie:)! jakie to typowo polskie:)! i kolejny
        kwiatek: "wlasciciel chyba nie lubi Polakow"...taaaa nic dodac nic
        ujac.......za to zero pretensji do siebie ze dwie malpy idiotki
        zgubily bilety powrotne..........to tez typowo polskie. zycze
        udanych wkacji z TUI jak cie na nie bedzie stac;)....swoja droga
        wybralas grecosa pewnie ze wgledu na wyzsza cene niz w TUI hahahaha
      • loretti74 Re: Grecos Holiday-Marmin Bay-UWAGA!!! 28.05.08, 22:15
        Przestrzegam przed tym hotelem.O ile widoki rzeczywiście są piękne o
        tyle obsługa hotelu oraz oferta zawarta w opcji AI jest skandalem.
        Jest to typowy przykład traktowania Polaków jak klientów 10
        kategorii. A hotel jest w całości "wykupiony" przez Grecos Holiday
        dla Polaków. Hotel jest w istocie terenem budowy - pokoje "superior"
        położone są w księżycowym krajobrazie gruzu i wystających elemntów
        uzbrojenia. Plaża jest sztuczna i położona tuż przy ruchliwej drodze
        po której jeżdzi cięzki sprzęt budowlany - obok trwa budowa innego
        hotelu.Jeśli ktoś nastawia się na to,że w hotelu go nie będzie ze
        względu na zwiedzanie - ok. Jeśli jednak wykupujemy opcje AI chcemy
        korzystać "z dobrodziejstw" - a dostajemy sztuczną zawiesinę
        imitującą sok pomarańczowy w plastikowym kubku. Za parasole na plaży
        musimy zapłacić - nawet w opcji pokoju superior.
        Zdjęcia "katalogowe" są bardzo umiejętną manipulacją - rzeczywistość
        to niestety plac i droga do budowy.
        • Gość: gość Re: Grecos Holiday-Marmin Bay-UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:25
          witam!!!
          Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w tym hotelu.
          Jak chyba wszystkm wiadomo miejsce nie jest przeznaczone dla osób
          starszych oraz dzieci. Hotel znajduje się na wzgórzu.
          Przy basenie na górze niewielki wybórz alkocholi: ouzo. brandy,
          wódka, piwo. Napoje zimne: coca-cola, limone, ogange, woda. Na
          podwieczorek podawany przy basenie codziennie lody oraz kawa.
          śniadania dosc monotonne(parówki lub kiełbasa lub jajka) oraz chleb
          ogórki, pomodory, feta mleko, płtki miód dżem itd. Obidy i kolacje
          bardziej urozmaicone. Nam osobiście jedzienie smakowało - bardziej
          europejskie niż typowo greckie. Brak ryb i mało owoców.
          Podczas naszego pobytu przez jeden dzień nie było wody - podobno
          była awaria w całej miejscowości (Elounda).
          Codziennie wieczorem ok. godz. 22 - 23 wyłączany był na chwilkę prąd
          (dosłownie na 30 sekund)co na bardzo zastanawiało. Być moze
          oszczędność na włączonej klimatyzacji w pokojach. Po włączeniu prądu
          klimatyzację należało ponownie włączyć inaczej nie działała.
          Łóżka w pokojach (dwuosobowych) były dzielone co nie jest zbyt
          komfortowe.
          No i ostatnia rzecz która bardzo nam się nie podobała: wyjazd z
          hotelu mieliśmy o godzinie 18. Do godz. 12 musieliśmy opuścić pokoje
          no i pozostało nam 6 godzin siedzenia w recepcji i oczekiwania na
          powrót.To jest totalnym nieporozumieniem. Brak jakiejkolwiek
          informacji na tablicy ogłoszeń gdzie mamy sie w tym czasie podziać,
          gdzie możemy skorzystać z wc czy mozemy zjesć obiad itd.
          Ogólnie hotel jest ładny, wyposazenie pokojów oceniam jako dobre.
          Widoki rewelacja. Wszędzie daleko nie polecam dla osób lubiących
          szaleństwo na mieście itd.
          • Gość: Karla Re: Grecos Holiday-Marmin Bay-UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 13:09
            na całym świecie pokoje trzeba opuścić do godz 12 - jest to
            niezależne od organizatora. jeśli chodzi o słabe all inclusive tak
            to już jest w greckich hotelach, standard róweniż odbiega od innych
            hoteli o tej samej kategorii na dominikanie np
        • Gość: gość Re: Grecos Holiday-Marmin Bay-UWAGA!!! IP: *.eranet.pl 28.07.08, 15:23
          Złożyłam reklamację na pobyt w Marmin Bay-sprawa wlecze się od 4
          czerwca.Jeśli o klasie firmy świadczy sposób i tempo załatwiania
          skarg to Grecos ma klasę co najwyżej III podstawową. Strasznie
          denerwują mnie niektóre opinie - pt. nie narzekajta w domu tak nie
          macie...dopóki Polacy będą się zgadzać na traktowanie ich jak
          klientów tanich garkuchni i schronisk młodzieżowych - będą lądować w
          gettach pt. Marmin Bay. Szczerze polecam dać zarobić komuś innemu
          niż Grecos Holiday
          • Gość: Gregor Almiros Beach - proszę o opinie! IP: *.kp.pl 30.07.08, 14:57
            Witam,
            Wybieram sie we wrześniu do tego Hotelu, proszę o opinie na jego
            temat. Podaję również maila gregor12@vp.pl
            Z góry dzięki za wszystkie opinie.
          • Gość: Kasia Grecos Holiday-ostrzeżenie IP: *.eranet.pl 16.09.08, 11:32
            Byłam z tym biurem podróży na Krecie i zdecydowanie przestrzegam
            przed korzystaniem z usług. Zawartość katalogu to czysta
            manipulacja. Ponieważ ogólnie standard hoteli w Grecji (w tym i np.
            AI)jest niższy niż np. W Egipice, na Dominikanie warto pomyśleć co
            zastaniemy na miejscu w przypadku hotelu opisywanego przez Grecos
            jako *** itd. Ja byłam w hotelu Marmin Bay i tygodniowy pobyt to
            jeden wielki skandal. W efekcie trwającej od czerwca do września
            reklamacji Grecos zwrócił mi za tydzień horroru (apartamenty na
            placu budowy, ciężki sprzęt jeżdżący obok plaży, koszmarne jedzenie)
            180 PLN. Biuro jest nierzetelne i ma w nosie klienta - jak sądzę
            nastawione jest na drenaż rynku i zwinięcie interesu. Typowa firma
            krzak.
    • Gość: fg Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 12:43
      Ja go sprzedaje Co prawda grogo mają, ale fajnie...Maja świetnie
      zorientowana załogę MIli ludzie tam pracuja znaja to o czm mowią
      POLECAM !
      • Gość: tolo Re: Grecos Holiday IP: *.toya.net.pl 12.05.08, 15:08
        Ja bardzo polecam Grecos Holiday - byłam 3 razy z nimi - pełen
        profesjonalizm.
        • Gość: Tomek&Dorota Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 12:05
          Witamy wszystkich. Mamy gorącą prośbę ! Jedziemy z biurem Grecos na
          wycieczkę 7+7 dni. Zależy nam na Waszej opini szczególnie na temat
          hotelu Golden View na korfu ( nasze drugie 7 dni ). BARDZO proszę o
          informacje na temat warunków w tym hotelu.
          Pozdrawiamy.
    • Gość: JJ Re: Grecos Holiday IP: *.streamcn.pl 24.05.08, 12:51
      Wybrałam Sandy Beach ale ja jadę pobytowo iwybieram pod katem
      atrakcji dla dzieci , ale cztałał na forum o Waszym hotelu .
      Poszukaj wtez w wątki o grecos albo Korfu to może znajdziesz te
      informacje
      • akodz Re: Grecos Holiday 29.05.08, 08:35
        Jedziesz do Sandy Beach na Korfu? Jakie tam masz atrakcje dla
        dzieci? Byłem w tym hotelu w czerwcu'2006 i jakoś nic specjalnego
        tam nie zauważyłem...

AK
        • Gość: JJ Re: Grecos Holiday IP: *.streamcn.pl 29.05.08, 09:55
          Hotel ma mini klub dla dzieci a być moze dwa lata temu nie było i
          być może klub działa w sezonie tzn lipiec sierpień . Wszystko okaże
          się po powrocie. Proszę napisz o walorach i mankamentach hotelu i
          okolicy
    • Gość: JJ Re: Grecos Holiday IP: *.streamcn.pl 24.05.08, 12:55
      to mogło być na forum Grecja
    • Gość: Andrzej Re: Grecos Holiday IP: *.aster.pl 03.06.08, 21:57
      Bylem w hotelu Dedalos, obok autostrady. Uwaga na to co biuro! To co
      Grecos Holiday pokazuje na zdjeciach, w opisach w katalogu i na
      swojeje stronie www, to wszytsko manipulacja.
      Nie jestem wymagajac osoba i szukalem spokojnego mijsca, ale o
      autostradzie 20m od hotelu warto powiedziec turyscie przy
      wykupowaniu oferty wakacyjnej.
      • Gość: gocha Re: Grecos Holiday IP: *.chello.pl 04.06.08, 10:23
        Wystarczyło troche poszukać po necie przed wyjazdem, obejzec zdjecia
        innych wczasowiczów którzy byli w Dedalos Beach i zdecydowanie
        odradzali ten hotel...Wszytsko manipulacja? no nie wiem..byłam z
        nimi 3 razy i wszystko było zgodne z katalogiem, wróciłam
        zadowolona. Szkoda, że Grecos ma taki fatalny hotel w swojej ofercie
        jak Dedalos...no coz, wystarczy troszkę czasu poświecic na forach,
        strnach wwww, zdjęciach od innych, przed wyjazdem i nie decydowac
        sie na hotel którzy wszyscy krytykują.
        • Gość: m. Re: Grecos Holiday IP: 83.238.4.* 08.07.08, 16:05
          Kochani,
          ja własnie szukam ofertki na Krecie i zdecydowałam sie na Dedalosa.
          informacji o nim było jak na lekarstwo, a widoczki ładne, wiec
          pomyślałam fajny, ale w takiej sytaucji zmieniam na inny. jeszcze
          nie jest za późno.dzieki!
    • Gość: aadd Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 23:38
      Wróciłam wczoraj z Rodos(15 dni)- z Grecosem oczywiście:

*Wylot opóźniony o 15 godzin- 1 dzień w plecy
      *Powrót w 15-tym dniu o 7 rano,wyjazd z hotelu 0 4.40 rano- jeden
      dzień w plecy
      *Razem 2 dni plecy (15-2=13)
      * zapłacone za 15 dni oczywiście

Może po prostu pech?
      • Gość: grecja Re: Grecos Holiday IP: *.chello.pl 09.07.08, 15:07
        Wypożyczalnia aut w Grecji - AUTOWAY POLSKA
        Zapraszamy do wypożyczalni samochodów na terenie Grecji - AUTOWAY POLSKA:
        www.autoway-polska.com/
        Kreta, Rodos, Korfu, Zakynthos, Halkidiki, Santorini, Ateny

oferujemy:
        pełne ubezpieczenie aut, nowe samochody, brak limitu km, brak udziału własnego,
        bezpłatne foteliki dla dzieci, brak kaucji, bezpłatną dostawę pod
        hotel/lotnisko, 24-godz serwis drogowy.

Rezerwacje w Polsce i po polsku.
        Kontakt
        info@autoway-polska.com
        www.autoway-polska.com
        • Gość: pppppp Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:06
          AADD - a moze wystarczy przeczytac umowe? zawsze pierwszy i ostatni dzien jest
          przeznaczony na transport.u Ciebie akurat wyszlo ze z samego rana wracalas,ale
          trzeba byc zawsze gotowym na to ze te dwa dni sa przeznaczone na transport a nie
          wypoczynek.przeczytaj sobie regulamin nim podpiszesz umowe:)
          • margo_x Re: Grecos Holiday 15.07.08, 12:42
            Byłyśmy w czerwcu z koleżanką na wakacjach z Grecosem - zwiedzanie
            antycznej Grecji + wczasy na wyspie Korfu. Objazd po Grecji był
            udany (z wyjątkiem hotelu w Atenach w slumsach), za to pobyt na
            Korfu obfitował w problemy. Radzę unikać hotelu Corfu Garden
            Village - jest sprzedawany jako 4-gwiazdkowy, a na prawdę
            kwalifikuje się ledwie na 3 i to jak ma się szczęście i wykłuci o
            lepszy pokój (bez grzyba i mrowiska), w Niemczech jest oferowany
            jako 3-gwiazdkowy i taniej niż u nas (?). Woda z kranu leci ruda i
            farbuje ubrania, po wyjściu z basenu ma się na skórze tłusty
            niebieski osad – farba ze ścian basenu, All Inclusive poza głównymi
            posiłkami (jedzenie monotonne i niezbyt smaczne, praktycznie żadnych
            potraw greckich) to porażka, wszystko znikało w ciągu 5 minut,
            alkohol w barze kończył się ok. 10:15. Rezydent fatalny - nic nie
            wie, nic nie potrafi załatwić, w niczym nie pomoże, umie tylko
            sprzedawać wycieczki fakultatywne. Samolot powrotny był o 4:35 rano,
            o 12:00 w południe musiałyśmy zwolnić pokój, siedziałyśmy na
            walizkach 13,5 godziny (o 1:30 w nocy przyjeżdżał po nas autokar).
            Oczywiście to wszystko dało się przeżyć, ale nie za takie warunki
            zapłaciłyśmy (niemałe) pieniądze.Więcej z tym biurem nigdzie się nie
            wybiorę i nie polecę go nikomu.
      • Gość: Karolin Re: Grecos Holiday IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 13:07
        to się zdarza akurat każdemu organizatorowi w Polsce. chcesz lecieć
        punktualnie kup wycieczkę niemieckiego organizatora :)
        • Gość: kana Re: Grecos Holiday IP: *.chello.pl 18.07.08, 18:22
          Jako zalozycielka tego wątku ponad rok temu, mogę biuro szczerze
          wszystkim polecić. Od tamtego czasu byłam z nimi na Rodos a kilka
          dni temu wróciłam z Krety. Wszystko zgodne z ofertą, hotel według
          mnie zsługiwał na wiecej niż 3 gwiadki katalogowe (Adelais w
          Tavronitis koło Chani). Rezydenci w porządku, organizacja ok,
          wszystko na plus. W tym roku dodali do swojej oferty Korfu, jeśli w
          przyszłym roku rozszerzą swoją ofertę o kolejne miejsca to z
          pewnośćią ponownie się na nich zdecyduje.
    • Gość: JJ Re: Grecos Holiday IP: *.streamcn.pl 18.07.08, 20:09
      Korfu , hotel Sandy Beach z Grecos, hotel i biuro OK
    • Gość: kasia Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 22:45
      Już dawno chciałam napisać opinie o Grecosie. Trochę poczytałam inne i sama nie
      wiem. Byłam z koleżanką w lipcu w Agia Marina, hotel Theo. Jestem osobą
      wymagającą i nie mam się do czego doczepić. Miejscowość nieduża i spokojna, na
      plaży nie ma tłoku, więc w ciągu dnia można super wypocząć i opalać się. Kochamy
      życie nocne i pobliskie miejscowości Platanias ok.3 km i cudowna Chania 8km
      dawały taką możliwość. Dogodny dojazd, autobusy i taksówki. My akurat do
      Platanias chodziłyśmy spacerkiem na pieszo a z powrotem taksówką, natomiast do
      Chanii zawsze taksówkami, które kursują do samego rana, ok.8 euro. Wszystko było
      tak, jak w katalogu biura. Hotel bardzo czysty i pokoje też, choć niezbyt duże,
      ale kto na urlopie przesiaduje w pokoju? Balkon z widokiem na morze. Hotel
      położony dość wysoko na wzgórzu, ale na plażę jeździ się windą, 5 minut i jesteś
      na plaży. Opieka rezydenta bardzo dobra.Na początku spotkanie organizacyjne ze
      szczegółowymi objaśnieniami, ciekawe wycieczki, podczas których rezydent
      przybliżył historię wyspy itp. Jedzenie bardzo dobre, szczególnie obiadokolacje,
      zawsze zupa i 5 gorących potraw, dużo typowo greckich, mięsa, makarony, sałatki
      itd. Pierwszy raz byłam z tym biurem, ale za rok znowu skorzystam i chyba w to
      samo miejsce. Chania jest przepiękna, ale zatłoczona, lepiej tam nie mieszkać i
      się nie cisnąć, jak śledzie. Zawsze można wieczorkiem podskoczyć na super
      balety, do tawern itp. Oczywiście w Agia Marina też są fajne knajpki z dobrym
      jedzonkiem. Opinia od 30 i 36-latki. Zaznaczam, że często korzystam z hoteli i
      jestem wybredna !
    • Gość: BETINA24 Re: Grecos Holiday IP: 80.50.214.* 13.08.08, 13:15
      Byłam w tamtym roku na Rodos i niestety nie polecam tego biura. Otóż oferta w
      katalogu odbiegała od rzeczywistości...Mieliśmy mieć do plaży 300 m a mieliśmy
      chyba z 800 m. W dodatku plaża miała być piaszczysta a była kamienista.
      Rezydentka pokazała się w hotelu tylko raz, nawet jak kolega miał wypadek kładem
      nie raczyła przyjechać, na szczęście właściciele hotelu zawieźli go do szpitala.
      Składaliśmy reklamację w tej sprawie w Grecosie i czekaliśmy pół roku na
      zakończenie. Dostaliśmy 350 zł zwrotu za te niedogodności...Jednak wyspa Rodos
      jest sama w sobie przepiękna:))))
      • edyta.plazuk Re: Grecos Holiday 20.08.08, 20:36
        Witajcie
        przestroga dla wszystkich. Właśnie wróciłam z "wakacji"
        organizowanych przez Grecos Holiday. Korfu hotel Corfu Garden
        Village. To, co mają na folderach reklamowych czy na stronie
        internetowej odbiega daleko od rzeczywistości. Po pierwsze cztery
        gwiazdki dla tego hotelu to przesada. Ja bym nawet zastanawiała się
        czy zasługują na dwie. Warunki fatalne nie wspomnę już o jedzeniu i
        obsłudze. W pokojach brudno a łazienki bardzo małe i oczywiście też
        brudne. Jak zobaczyłam to zastanawiałam się w jaki sposób mam się
        umyć bo bałam sie ze złapię jakiegoś grzyba. A o umyciu dziecka
        można zapomnieć. Wg mnie jak na 4 gwiazdkowy pokój to pościel i
        ręczniki powinny być wymieniane codziennie tez tak nie było i nie
        było też do dyspozycji ręczników plażowych. Jednym słowem masakra.
        Jedzenie faktycznie jak już inni wspomnieli monotonne, mało
        urozmaicone (chyba w dużej mierze zależy to od humoru kucharza,)
        ciągle tylko jakieś mięso duszone i walka o jakieś lepsze kawałki.
        Owoców prawie w ogólne nie było a o cieście można zapomnieć, to jak
        komuś udało się dorwać kawałek to miał szczęście. To samo mięso
        mogło być jednego i drugiego dnia, ryba tez była chyba codziennie ta
        sama, bo każdego dnia coraz bardziej sucha Kelnerzy może i
        sympatyczni, ale to tez uzależnione od pory. Wszystko było
        wydzielana, nawet serwetki. Dużo opowiadać co się tam działo. Jak
        ktoś chce dowiedzieć się o szczegóły to pls. o kontakt z wielką
        chęcią opowiem. Klimatyzacja miała być sterowana indywidualnie tak
        nie było. W pokojach miała być telewizja satelitarna tez nie było
        tylko lokalna - cztery kanały. Plaża niby miała być piaszczysta była
        oczywiście kamienista. Mieliśmy pokój z dostawką i tu przestroga to
        nie jest normalne łóżko jednoosobowe o mniejszym standardzie - to
        rozpadająca się polówka. Łóżeczko dla dziecka niby za darmo, ale
        chyba przedpotopowe w wystającymi metalowymi elementami. A
        zapomniałabym o grzybie na ścianie –niby hotel odnowiony w 2007
        roku – to śmieszne. Wszystko nastawiona jest na Niemców.
        A chcieliśmy tez dokonać zamiany pokoju, bo byliśmy z rocznym
        dzieckiem, a dali nam pokój na drugim piętrze bez windy – nie udało
        się nawet rezydent nie pomógł.
    • Gość: Kaska Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 12:45
      witam wszystkich i przestrzegam!!! grecos to oszusci. byłam w lipcu
      na Rodos w miescie Rodos, hotel mitsis la vita. Z tym ze w katalogu
      byl pokazany mitsis grand. i bylismy pewni ze to wlasnie w tym
      hotelu bedziemy, (koszt last minute 2100zl od osoby) hotel niby 4*,
      oczywiscie tak pieknie nie bylo, okazalo sie ze jeden wlasciciel ma
      dwa hoele, które znajduja sie obok siebie, i my wlasnie bylismy w
      tym drugim budynku, obdrapany i z zadnej strony nie przypomina 4*.
      takze baseny byly w tym drugim hotelu, kolacje tez tam byly, na
      dodatek obiadokolacje od 20:30 do 21:30, jedzonko pyszne, tylko ze
      ci ktorzy mieszkali w tym ladnym mogli wchodzic na jedzonko o 19, a
      my nie, traktowali nas gorzej, w hotelu la vita sniadania okropne,
      codziennie to samo, i tez super pora 8:30 9:30, nawet sie wyspac nie
      mozna bylo, na nasz czas wstawac o 7 rano zeby zjesc sniadanie, bo
      pozniej juz nic nie ma. balkon ze zwyklych pretow, obsrany przez
      golebie. takze niesmak jest duzy. szczegolnie ze bylismy pewnie ze
      bedziemy w tym hotelu, ktory jest w katalogu. takze uwazajcie, jak
      wykupujecie wycieczki, trzeba wszystko czytac, katalog brac do domku
      i szukac informacji w necie na temat hotelu!!
      • Gość: Kasia2 Re: Grecos Holiday IP: *.ar.wroc.pl 18.09.08, 12:54
        A ja na początku września wrócilam z Korfu, hotel Belle Helene.
        Wyjazd z Grecos. Wszystko bylo super! Jestem badzo zadowolona. Co
        prawda z zadnych wycieczek nie korzystalam, z rezydentem widzialam
        sie tylko na spotkaniu powitalnym ale musze przyznac, ze wywarl na
        mnie bardzo pozytywne wrazenie. Hotel Belle Helene bardzo fajny,
        wszystko zgodnie z oferta. Przelot na Korfu swietną grecką linią
        czarterową Aegean- punktualnie i nawet z cateringiem. Ja polecam to
        biuro!
      • Gość: aneta i tomek Re: Grecos Holiday IP: *.echostar.pl 18.09.08, 18:49
        Też mielismy przyjemność spędzic urlop w hotelu Mitsis La Vita w Rodos (nasza
        podróż poslubna :))Nie potwierdzamy powyższych opinii. Z hotelu jestesmy bardzo
        zadowoleni.Wszystko zgodnie z opisem. Konsultantka z Grecos poinformowała nas,
        ze będziemy zakwaterowani w Mitsis La Vita 4*, a cała infrastruktura jest w
        Mitsis Grand 5* po drugiej stronie ulicy. To samo z posiłkami: śniadania (dobre
        i urozmaicone jak na hotel w Grecji) w La Vicie, a obiadokolacje w Grandzie
        (jedzenia nie da sie opisać, wszystko super) Nikt nas nie traktował gorzej,
        pokoje były ok, budynek wcale nie był odrapany. Palza przy hotelu, starówka w
        odległosci 15 min spaceru, imprezy jakies 200 m. od hotelu. Czego chcieć
        więcej....Organizacja biura bez zarzutu. Polecamy.
      • Gość: Kiku_san Re: Grecos Holiday IP: *.as.kn.pl 28.09.08, 19:03
        Nie wytrzymam, ludzie czytajcie najpierw uważnie oferty a potem
        miejcie pretensje do biura podróży! Akurat oglądam katalog Grecos i
        zwróciłam uwagę na w/w hotel. Zanim zarzuci się komuś oszustwa,
        należy najpierw przeczytać ofertę - pod częścią fotografii, jak byk
        pisze: Mitsis Grand - bo mieszkający w hotelu Mitsis la Vita mogą
        korzystać z atrakcji Mitsis Grand np.z basenów. Zastanowiła mnie
        właśnie dosyć atrakcyjna cena, więc zaczęłam uważniej czytać, aby
        się zorientować, gdzie jest "hak" ;)
    • Gość: marta66 Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 07:23
      Hej spokojnie mogę każdemu polecic to biuro, wrocilam dwa dni temu z Rodos
      organizacja oraz hotel super, polecam ,są wiarygodni, jesli bym w przyszlym roku
      chciala znow do Grecji się wybrać to napewno przez to biuro. Pozdrawiam Cię i
      życzę udanej podróży.
      • Gość: GOSC Re: Grecos Holiday IP: *.eranet.pl 05.10.08, 19:55
        Byłam w tym roku na Krecie z Grecosem.hotel chryssana. Organizacja
        wycieczki i sam hotel bez zarzutu, z wycieczek fakultatywnych nie
        korzystałam. Biuro polecam.
    • marjasmar Re: Grecos Holiday 17.01.09, 19:16
      Czy ktoś ten wątek podsumował i z ręką na sercu poleci lub odradzi mi to biuro.
      Pierwszy raz chcę lecieć z 12 letnim synem (w nagrodę)w czerwcu w "ciepłe kraje"
      (Adriatyk)i proszę o radę. Chcę go tym zmotywować do zdobywania wiedzy a nie
      stałego przesiadywania przed komputerem. Będzie to zależało od jego wyników w
      szkole i zachowania.
      Podkreślę, że chodzi nam o małą miejscowość, bliskość atrakcji
      turystyczno/przyrodniczych, z dala od tłoku, zgiełku i hałasu.
      Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za i informacje.
      • akodz Re: Grecos Holiday 18.01.09, 18:30
        Ciężko napisać aż tak jednoznaczną odpowiedź - nie spotkałaś się w przeszłości z
        sytuacją, kiedy goście w tym samym hotelu i korzystający z usług tego samego
        biura mieli różne opinie o warunkach pobytu, na jakie trafili? Kiedy jedni
        narzekali na rezydenta, poziom obsługi, kiepski pokój, a inni - wręcz przeciwnie
        - byli zadowoleni?
        Tak to już jest, że każdy forumowicz ma własną, subiektywną ocenę tego, co
        spotkało go w czasie wyjazdu wakacyjnego, i ocena ta nie musi pokrywać się z
        wrażeniami innych osób... Stąd, wg mnie, taki rozrzut w opiniach.
        Co do spotykanych odnośnie Grecosa zarzutów z czasów, kiedy właściciele biura
        funkcjonowali jako "Skoczyńska Travel" (chyba nie przekręcam nazwy...), to nie
        wypowiadam się, bo zwyczajnie nie mam możliwości ich zweryfikowania. Chyba nikt
        na tym forum nie da głowy, czy tamto biuro zrobiło w jajo jakiegoś hotelarza na
        Krecie, czy może nie. Póki co, jakoś o podobnych zarzutach wobec Grecosa nie
        słyszałem, i chyba należałoby oceniać to pozytywnie.
        Dwa lata temu byłem z tym biurem w hotelu "Sunrise" na Rodos, i przy wyborze w
        większym stopniu kierowałem się pozytywnymi ocenami, jakie czytałem o tym
        hotelu, niż w sumie też pozytywnymi ocenami, jakie Grecos miał na początku
        swojej działalności. W tym roku jadę do "Adelais" na Krecie, z tym samym biurem,
        i liczę, że będzie OK - hotel ma pozytywne oceny wśród polskich czy niemieckich
        turystów, więc nie widzę powodów do niepokoju. Póki co Grecos nie zasłynął z
        zamiany hoteli przed wyjazdem czy dowalania w ostatniej chwili dopłat do
        ostatecznej ceny, a takie dziwne sytuacje zaczynają się przytrafiać nawet tak
        renomowanym biurom jak Neckermann.
        I to by było chyba na tyle w temacie biura Grecos :-).
        • Gość: aneczka Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 16:44
          Ja z mężem też lecimy do hotelu Adelais w sierpniu :)
    • Gość: Emilia Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 14:57
      Byłam z nimi na Rodos w hotelu Ilyssion we wrześniu 2008. Organizacja bez
      zastrzeżeń. Rezydentki p. Hania i p. Natalia - bardzo kompetentne i z dużą
      wiedzą. Imprezę kupowałam bezpośrednio w biurze. Formalności załatwione szybko i
      bezproblemowo. Obsługa w biurze z dużą wiedzą - otrzymaliśmy wiele cennych
      wskazówek, które na miejscu okazały się przydatne. Sam pobyt w hotelu bez
      zastrzeżeń. Może jedzenie średnie, ale sam hotel i organizacja na bardzo dobrym
      poziomie. Gorąco polecam.
      • Gość: ania Re: Grecos Holiday IP: *.komster.pl 08.03.09, 13:56
        Byłam z nimi 2 razy i też wszystko było w porządku.
        • emil_pl Re: Grecos Holiday 16.03.09, 15:19
          Gość portalu: ania napisał(a):

> Byłam z nimi 2 razy i też wszystko było w porządku.

gdzie? w jakich krajach, hotelach, powiedz coś więcej
    • Gość: Ania G. Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 16:42
      Byłam na Rodos w zeszłym roku - hotel La Vita. Wszystko zgodnie z opisem,
      organizacja bez zarzutu. Polecam
      • emil_pl Re: Grecos Holiday 02.04.09, 14:09
        Gość portalu: Ania G. napisał(a):

> Byłam na Rodos w zeszłym roku - hotel La Vita. Wszystko zgodnie z
        opisem,organizacja bez zarzutu. Polecam

a jak podobało się samo Rodos?
    • Gość: k.makowski Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:27
      Widziałem kilka ich hoteli na Rodos - i jeżeli chcesz, to mogę Ci kilka polecić.
      Skontaktuj się ze mną mailowo.

Pozdrawiam,

Krzysiek

k.makowski@o2.pl
      • izka-1985 Re: Grecos Holiday 06.04.09, 15:04
        a jak tam z wakacyjnymi planami? rusza ktoś z nimi?
        • Gość: ewita Re: Grecos Holiday IP: 195.116.207.* 12.04.09, 12:12
          Mezowi w tym roku zamarzyl sie pobyt na Rodos.W zeszlym roku bylismy na Krecie w
          Rhetymnon z Itaka.Pokoje w podziemiu chociaz superior-przewaznie polacy w nich
          mieszkali(wiadomo niemcy placa lepiej)-jedzenie super,miejscowosc
          atrakcyjna,wycieczek duzo,jednym slowem OK.Wolimy miejsca w ktorych sa
          zabytki(lub w poblizu)hotele dobre za niewygorowana cene.Co polecacie na Rodos?
          • Gość: mari Re: Grecos Holiday IP: *.ntlworld.ie 25.04.09, 09:36
            witam
            wybieram sie w lipcu na krete do hotelu Blue Marine Resort ,prosze o opinie na
            temat hotelu,plazy,jedzenia,co warto zwiedzic itp.
            • Gość: tamka Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 16:38
              wybieram się w czerwcu na Zakynthos z Grecos, umowa podpisana a
              teraz dopiero weszłam na forum poczytać opinie. Jednak wcześniej
              zasięgnęłam opinii u forumowiczów o hotelu i miejscu. Biuro poleciła
              mi koleżanka pracująca w biurze maklerskim, Grecos organizuje im
              wyjazdy służbowe i nigdy nie narzekali.
              Mam nadzieję, że się nie rozczaruję.
              Z Triadą tez byłam na wczasach, wszyscy na nich psioczą a ja byłam
              zadowolona. W ubiegłym roku byłam z TUI, wszyscy ich chwalą a ja
              uważam, że przesadzają z cenami, w tym samym hotelu klienci Triady
              płacili 2600 a ja 3200 aż mnie szlag trafił jak się dowiedziałam.Tak
              więc co klient to opinia.
              Po powrocie wyrażę swoją na ich temat.
              • Gość: grzesss Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 18:48
                cześć
                my również lecimy w czerwcu na Zakynthos z Grecosem
                po powrocie odezwiemy się

ania i grzegorz
                • Gość: tamka Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 09:44
                  grzesss skąd i dokąd lecicie. Ja z mężem i przyjaciółmi lecimy z
                  Warszawy 19.06 do Laganas hotel Astir Palace.
                  • g.nowosad Re: Grecos Holiday 11.05.09, 18:49
                    hej tamka !
                    no to się miniemy
                    my lecimy 12 z poznania do tsilivi beach
                    pozdrawiamy
                    a i g
                    • Gość: tamka Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:20
                      faktycznie, miniemy się. To miłego wypoczynku!!!Oby nie zapeszyć :)
                      • Gość: Yoda Re: Grecos Holiday IP: 92.85.103.* 13.05.09, 19:36
                        To jest rewelacyjne biuro polecam, byle na Rodos z nimi ekstra,
                        redydentka na bardzo wysokim poziomie, wszystko zgodnie z oferta
                        polecam to biuro.
                        • myszonek17 Re: Grecos Holiday 28.05.09, 16:44
                          Lecimy z Grecos na Kretę do Rhetymnon, hotel Atrium, wrzesień.
                          Najpierw wybraliśmy hotel poprzez portal Holidaycheck, a następnie
                          szukalismy, kto ten hotel ma w ofercie.
                          Byłabym bardzo rozczarowana gdyby Grecos zmienił nam hotel.
                          Mam nadzieję, że to solidna firma. Czy możecie polecić w Rhetymnon
                          wypożyczalnię samochodów ?
                          • Gość: stefan Re: Grecos Holiday IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.13, 12:25
                            28olek@poczta.onet.plStanowczo odradzam korzystanie z z tego biura podróży-krętacze i niekompetencja pilotów \lenie i nieroby\ rezydentów.
                          • Gość: Drzewus Re: Grecos Holiday IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.14, 21:10
                            Proszę uważać na to biuro robertdrzewiecki@o2.pl mogę opisać całą sprawę i przedstawić na ogólnopolskim forum dokumentację z wyjazdu... i to jak traktują reklamacje!!! Straciliśmy cały dzień z urlopu za który zapłaciliśmy prawie 6 tysięcy zł... Zaproponowali nam 200 zł i to ich ostateczna decyzja:-)
                            Spotkamy się w sądzie tak czy tak ale z tego co wiem takich osób było bardzo wiele... Że takie coś jeszcze nie padło???!!! złodzieje
                        • Gość: Drzewus Re: Grecos Holiday IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.14, 20:58
                          Totalna pomyłka!!! ODRADZAM !!! Na Rodos owszem było fajnie ale tylko dlatego że tam już wreszcie dotarliśmy i sami sobie wszystko organizowaliśmy!!! 11 godzinne opóźnienie lotu i wspólne stanowisko Grecos i Enter - 2 zł rekompensaty dla 3 osób za 6 dniowe zamiast 7 dniowe wakacje!!! Obciach, żenada, opieka rezydencka zero!!! Gó...ane biuro traktujące ludzi jak śmieci!!!! ENTER AIR Również !!!!
                          • Gość: Drzewus Re: Grecos Holiday IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.14, 21:05
                            oczywiście 200 zł rekompensaty... naprawdę odradzam!!!
                    • arturkrol Re: Grecos Holiday 25.06.09, 21:38
                      i jak było w tsilivi, zastanawiam się nad tym hotelem.
                      ak
                      • Gość: ok42 Kreta z Grecosem w tym roku - jakie wrazenia? IP: 157.25.31.* 20.07.09, 11:26
                        Hej!
                        29 lipca wylatuje z Grecosem na Krete. Po ostatnich informacjach dotyczacych
                        Kopernika chcialam sie dowiedziec, jak wypadaja wakacje z Grecosem?
                        Wiem wiem, ze to rozne biura podrozy, ale tak chcialabym wiedziec, jakie
                        wrazenia maja ci, ktorzy wlasnie wrocili z wakacji z Grecosem.
                        Wybieram sie w okolice Rethymnonu. Bede wdzieczna za jakiekolwiek info.
                        Pozdrawiam!
                  • agatoska Re: Grecos Holiday 02.08.09, 17:19
                    hej,
                    no i jak było w Astir Palace w Zakhyntos.Lecimy we wrześniu i
                    ciekawi jesteśmy opinii o tym hotelu.Będziemy wdzięczni za kilka
                    zdań.
                    pozdrowienia
                • Gość: sassy Re: Grecos Holiday IP: *.btw2.pl 28.07.09, 09:28
                  Hej, czy ktoś może mi powiedzieć, ile średnio potrzeba euro na własne wydatki
                  (drobne) na tydzień na Rodos?:-) Z góry dziękuję
    • Gość: daro Re: Grecos Holiday IP: 188.33.28.* 27.05.09, 23:32
      pare
    • Gość: Tina Re: Grecos Holiday - Majorka IP: *.aster.pl 23.06.09, 22:27
      A był ktoś z nimi na Majorce? Interesuje mnie Es Bolero zwłaszcza.
      • Gość: kana Re: Grecos Holiday - Majorka IP: *.chello.pl 24.06.09, 10:31
        Obawiam sie ze nikt nie byl poniewaz biuro Grecos Majorke ma w
        swojej ofercie dopiero od tego sezonu.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka