Gość: Mirabel IP: *.icpnet.pl 19.07.03, 13:20 Wybieram się niedługo do Kopenhagi ale absolutnie nie mam pojęcia jakie są ceny tam na miejscu, czy ktoś mógłby mnie poratować?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciej Re: Ceny w Kopenhadze IP: *.client.attbi.com 19.07.03, 16:43 Bardzo wysokie i do tego nie ma tam nic ciekawego do ogladania. Lepiej siedz w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: Ceny w Kopenhadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 21:23 W sumie niebrzydkie miasto (jakich bez liku w Europie). Wyjątkiem jest Christiana (albo jakoś tak) czyli dzielnica wolności itd itp, a de facto dzielnica narkomanów. Niedługo mają ją zamknąć, więc to ostatni moment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michel Re: Ceny w Kopenhadze IP: *.54.93.155.ppp1-4.had.tiscali.dk 21.07.03, 07:20 Gość portalu: maciej napisał(a): > Bardzo wysokie i do tego nie ma tam nic ciekawego do ogladania. > Lepiej siedz w domu a ty tak dobrze znasz kopenhage, ze mozesz sie na ten temat wypowidac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M de Jong Re: Ceny w Kopenhadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 14:03 Gość portalu: michel napisał(a): > a ty tak dobrze znasz kopenhage, ze mozesz sie na ten temat wypowidac ? Ja znam, bo się tam urodziłam i mieszkałam 25 lat. To największa dziura z europejskich stolic. A cała Dania to wyjątkowa zgraja zakompleksionych kmiotków. Wszyscy normalni ludzie emigrują z tej krainy nawozem śmierdzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michel Re: Ceny w Kopenhadze IP: *.horsens.dk 26.08.03, 15:05 Gość portalu: M de Jong napisał(a): > Gość portalu: michel napisał(a): > > > a ty tak dobrze znasz kopenhage, ze mozesz sie na ten temat wypowidac ? > > Ja znam, bo się tam urodziłam i mieszkałam 25 lat. To największa dziura z > europejskich stolic. A cała Dania to wyjątkowa zgraja zakompleksionych > kmiotków. Wszyscy normalni ludzie emigrują z tej krainy nawozem śmierdzącej. miasto ma prawo ci sie nie podobac tak zreszta jak i kraj ale, zeby tak pluc na miejsce urodzenia to juz zupelnie inna sparawa, pewnie tu konczylas szkole tu dostawalas pieniadze jako dziecko i nastolatka, tu bralas su a moze i socjalna pomoc i jak ci nie wstyd tak pluc we wlasny garnek twoi rodzice pewnie do dzis biora pomoc aocjalna bo jak wynika z twojego postu to do zbyt inteligentnych i wyksztalconych nie nalezeli jesli doczekali sie takiego gnoju oburzysz sie zapewne, ze tykam twoich rodzicow ale inaczej sie nie da, ty plujesz we wlasne gniazdo i reakcja nie moze byc inna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M de Jong Re: Ceny w Kopenhadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 14:09 Gość portalu: michel napisał(a): > miasto ma prawo ci sie nie podobac tak zreszta jak i kraj ale, zeby tak pluc > na miejsce urodzenia to juz zupelnie inna sparawa, Ty pokraczny pajacu wciąż plujesz na Polskę i Polaków i jakoś nie masz z tego powodu problemów ze sobą. I zdecyduj się wreszczcie gdzie się urodziłeś, bo raz twierdzisz, że w Danii a raz że w Polsce. > pewnie tu konczylas szkole > tu dostawalas pieniadze jako dziecko i nastolatka, tu bralas su a moze i > socjalna pomoc Tak. Tu kończyłam prywatną szkołę za pieniądze moich rodziców. Tobie pewnie trudno to sobie wyobrazić, ale nasza rodzina nigdy nic od państwa nie brała. Jesteśmy obrzydliwie bogaci i jest nam z tym dobrze. Natomiast ty, co wnioskuję z wypowiedzi i wiedzy na temat wyłudzania od duńskich władz różnych świadczeń, zapewne nie raz korzystałeś z pomocy socjalnej na którą pracowali i płacili podatki bogaci Duńczycy. Z powodu liberalnej polityki imigracyjnej Danii, jest ona teraz pełna takich pasożytów jak ty, korzystających z tego na co pracowali inni przez lata. > i jak ci nie wstyd tak pluc we wlasny garnek > twoi rodzice pewnie do dzis biora pomoc aocjalna bo jak wynika z twojego postu > to do zbyt inteligentnych i wyksztalconych nie nalezeli jesli doczekali sie > takiego gnoju > oburzysz sie zapewne, ze tykam twoich rodzicow ale inaczej sie nie da, ty > plujesz we wlasne gniazdo i reakcja nie moze byc inna To takie typowe dla zapyziałego polaczka na emigracji... Inwektywy i brak elementarnego wychowania. Nie dziwie się, że Polacy są żle postrzegani na Świecie, skoro ich obraz tworzą takie karykatury człowieka jak ty. Polacy tu, w Polsce, przerastają cię o głowę we wszystkim. Szkoda, że Ci którzy nie byli w Polsce i nie znają prawdziwych Polaków muszą sobie wyrobić zdanie na podstawie takich tchórzy i nieudaczników życiowych jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania z Kopenhagiig Re: Ceny w Kopenhadze IP: *.atm2-0-1031127.0x50a55fa2.bynxx14.customer.tele.dk 21.07.03, 22:39 Ceny rzeczywiscie sa wysokie, ostatnio czytalam ze Kopenhaga to druga po LOndynie najdrozsza europejska stolica. JAk tu sie mieszka to to nie dziwi ale jak sie z Polski przyjedzie to mozna sie troche zdziwic:( czeresnie 25 dkg 15koron ( w promocji...) 1 korona ok 0,60 zlotych Ale KOpenhage warto zobaczyc. Ladne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Ceny w Kopenhadze IP: *.client.attbi.com 22.07.03, 09:10 Musze cie zmartwic w Kopenhadze bylem dwa razy. Raz bo chcialem zobaczyc to miasto a drugi raz musialem.Mam nadzieje ze trzeci raz tam nie trafie. Dalej twierdze ze szkoda czasu na Kopenhage Odpowiedz Link Zgłoś
nowamloda Re: Ceny w Kopenhadze 23.07.03, 15:20 Kopnhaga jest piękna, ale trochę droga. Jak tou przyjedziesz, to polecam 1) havnerundfart / wycieczkę statkiem z portu Nyhavn. Jest kilka firm oferujących te wycieczki i wszystkie odpływaja z Nyhavn - Netto jest najtańsza (ok. 15 zł). Na statku jest przewodnik mówiący w kilku jezykach i na poczatku zawsze sie pyta, czy ma mówic po duńsku, angilesku, niemiecku, francusku, itp., więc podnoś w porę łapę (po polsku nie mówi, chociaż tu jest całkiem spora Polonia) 2) Glyptoteket / w niedzielę za darmo. To super galeria sztuki ufundowana przez Fundusz Carlsberga. 3) Browar Carlsberga / albo za darmo albo za niewielką opłatą / ale na koniec wycieczki dostajesz przynajmniej 1 kufel piwa gratis 4) Przed pałacem królewskim Amalienborg są codzinne zmiany warty / to też darmowa atrakcja turystyczna (zresztą nie tylko dla turystów, połowa dzieci z Kopenhagio gania za królewską gwardią kiedy z orkiestrą maszeruje przez centrum miasta) 5) Park Kongens Have przy Zamku Rosenborg / poza wspaniałymi różami to miejscepikników dla całej Kopenhagi. Piwo w barze kosztuje ok. 20 zl za butelkę, a w sklepie 5/6zł (i jest zimne prosto z lodówki), więc zamiast wydawać na drogie restauracje możesz kupić kanapkę i piwo i zrobić sobie piknik w parku. 6) a jak lubisz zakupy, to to jest raj - właśnie się zaczęła wyprzedaż! Życzę miłych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refren Re: Ceny w Kopenhadze IP: 195.205.101.* 26.08.03, 15:16 Nigdy nie byłem w Kopenhadze, a nawet w Danii. Kumpel Duńczyk mówił mi że to bardzo nudny kraj, gdzie się nic nie dzieje. Jednak ja bym pojechał, myślę że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Ceny w Kopenhadze 27.08.03, 11:57 Gość portalu: refren napisał(a): > Nigdy nie byłem w Kopenhadze, a nawet w Danii. Kumpel Duńczyk mówił mi że to > bardzo nudny kraj, gdzie się nic nie dzieje. Jednak ja bym pojechał, myślę że > warto. a jak sadzisz co ma sie dziac zeby kraj nie byl nudny ? Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Ceny w Kopenhadze 27.08.03, 11:58 Gość portalu: ania z Kopenhagiig napisał(a): > Ceny rzeczywiscie sa wysokie, ostatnio czytalam ze Kopenhaga to druga po > LOndynie najdrozsza europejska stolica. > JAk tu sie mieszka to to nie dziwi ale jak sie z Polski przyjedzie to mozna sie > > troche zdziwic:( > czeresnie 25 dkg 15koron ( w promocji...) 1 korona ok 0,60 zlotych > > Ale KOpenhage warto zobaczyc. > Ladne miasto. wyglada na to, ze polacy za malo zarabiaja na dunskie ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippolin Bardzo dokładne i aktualne ceny IP: *.visp.energis.pl 28.08.03, 10:44 Byłem tydzień temu Pocztówka 1-3korony, znaczek 5,5, cocacola medium-średnia 14koron, breloczek 25koron, więcej nie wiem bo nic nie kupowałem, Ceny i tak nie są wygurowane w porównaniu z Norwegią-Oslo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Bardzo dokładne i aktualne ceny 28.08.03, 12:57 Gość portalu: hippolin napisał(a): > Byłem tydzień temu > Pocztówka 1-3korony, znaczek 5,5, cocacola medium-średnia 14koron, breloczek > 25koron, więcej nie wiem bo nic nie kupowałem, > Ceny i tak nie są wygurowane w porównaniu z Norwegią-Oslo > Pozdrawiam co znaczy ceny wygorowane, powinno sie pisac: dla nas polakow skandynawia jest droga, italia jest droga, niemcy sa drogie itd. ba, polska jest droga dla 80% populacji jak wczoraj slyszalem, no bo jesli ktos zarabia 1000 zl/miesiac a za kostiumik w galerii mokotow w w-wie musi zaplacic 800-1000 zl czy za ladne pantofelki 1200 zl. to jak to nazwac ? a wiec umowmy sie, ze dla nas polakow zarabiajacych 1000 zl., nawet dla tych co zarabaja 2500 zl wszedzie jest drogo Odpowiedz Link Zgłoś