Dodaj do ulubionych

Londyn - pomocy!!!

IP: 195.136.72.* 18.10.03, 22:33
Chcę wyjechać w styczniu do Londynu, trochę tam pomieszkać i popracować,
niestety nie znam nikogo, kto już tam był, lub chciałby wyjechać. Nie wiem,
co mam zrobić żeby się tam dostać, jak znaleźć pracę, mieszkanie, ile się
zarabia i jak żyje. Jeżeli coś wiecie na ten temat, to proszę podzielcie się
ze mną swoimi doświadczeniami.

Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: tysias@wp.pl Re: Londyn - pomocy!!! IP: 62.179.73.* / *.chello.pl 24.10.03, 10:26
      Czesc Elizo,
      Tez bardzo chcialbym tam wyjechac.Jak najszybciej sie da. W tym roku bylam w
      Menczesterze przez miesiac i pojechałam na kilka dni do Londynu.Podobno w te
      wakacje pracowala tam rekordowa liczba Polakow. Nie bardzo wiem jak wyglada
      sytuacja na rynku pracy, ale mialam okazje obejrzec program bbc zrealizowany
      przez Home Office dotyczacy nielegalnych pracownikow, w jaki sposob
      wykorzystuja luki prawne i jakim sa ciezarem dla spoleczenstwa brytyjskiego.
      Byla tam taka mloda Lotyszka szukajaca pracy w Londynie,straszne rzeczy sie
      dzialy.Trafila na szajke Wegrow ktorzy trudnili sie handlem bronia,ludzmi i
      wogole dizaster.Nie miala gdzie spac,poniewierala sie po noclegowniach dla
      bezdomnych. Wydzwiek filmu byl generalnie katastroficzny:przyjezdzaja do nas
      podejrzane typki, drobni przestepcy z europy wschodniej,i wykorzystuja nas jak
      tylko moga, a my obywatele brytyjscy jeszcze im na to pozwalamy. Z jednej
      strony nie dziwie sie Anglikom, bo nielegalni pracownicy to dla nich duzy
      problem ale z drugiej strony ze strony Polakow mieszkajacych w Londynie(stara
      emigracja)slyszlam ze Polacy sa pracowici i maja bardzo dobra opinie. Komu
      wierzyc?Chcialbym bardzo pojechac do L ale po tym co widzialam w TV,boje sie
      troche.
      pozdrawiam,
      Justyna
    • Gość: malgosia Re: Londyn - pomocy!!! IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 15:41
      Oglaszalam sie na tym forum 3.10.03. Prosze byc ze mna w kontakcie.Byc moze
      bede mogla sluzyc pomoca (mieszkanie i znalezienie pracy). Cena pokoju
      dwuosobowego wynosi tu okolo 40 funtow na tydzien od osoby. Stawka zarobkow od
      3.5-6.5 funtow na godzine. Moze to dziwne ale, za pomoc nie pobieram zadnych
      oplat.Sama kiedys zaczynalam ( mieszkam tu od 22 lat). Pozdrawiam.
      • gosia.mama.wojtusia Re: Londyn - pomocy!!!do malgosi 27.10.03, 16:21
        witaj Gosiu,mam inna prośbe,mam okazję załątwić w miarę tani lot do
        Londynu,chcieliśmy polecieć z meżem na kilka dni,coś zobaczyć,moja prośba
        dotyczy noclegu,nie wiem,jakiś pokój na kwaterze,moze w akademiku,byle za
        jakieś normalne pieniądze,jeśli mogłabyś pomóc bede wdzięczna,pozdrawiam -
        Gosia,
        malgorzacia@interia.pl
        jak coś to pisz an priv
    • Gość: Anka Dojazd do Londynu IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.10.03, 17:57
      Cześć,
      ja też jadę do Londynu zimą. Mogę podpowiedzieć Ci jak tanio dostać się do
      Londynu. Moja znajoma poleciła mi przejazd autokarem z biura przewozowego
      Wikel, maja promocję na wyjazd między 16 a 20 grudniem, bilet 2-stronny
      kosztuje tylko 199 zł. Cena jest dziwnie niska, ale moja znajoma już z tym
      biurem jeździła i wszystko było OK. Zajrzyj na ich witrynę www.wikel.prv.pl lub
      wyślij mailem prośbę o ofertę (podaj miasto wyajzdu z Polski i napisz że chodzi
      o Londyn), to Ci mailem przeslą rozkłady i cennik. Może się spotkamy, bo ja
      jadę 20 grudnia.
      Heja
    • gosia.mama.wojtusia Re: Londyn - pomocy!!! 31.10.03, 11:48
      aniu,podaj mi terminy i ceny
      malgorzacia@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka