Gość: lp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 12:19 zastanawiam sie nad wyjazdem do któregoś z tych krajów chcialm zapytac o bezpieczenswto w tych krajach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jack_06 Re: Egipt Turcja- bezpieczenstwo... IP: *.kalisz.mm.pl 28.02.09, 19:22 Na stronie internetowej MSZ jest zakładka "Polak za granicą". Są tam różne praktyczne informacje oraz wątek o bezpieczeństwie w danym kraju. Pewnie praktyczne rady forumowiczów też się przydadzą, ja niestety, nie pomogę, nie byłem w tych krajach. JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta-gosc portal Re: Egipt Turcja- bezpieczenstwo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:47 Bezpieczniej niz u nas nad morzem.Kurcze dziwne ludzie maja wyobrazenia o krajach arabskich,ze niby jedza nas na sniadanie czy co... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Egipt Turcja- bezpieczenstwo... 01.03.09, 13:32 Nie dziw sie , każdy kto pierwszy raz jedzie do "krajów delikatnie mówiąc innych " pyta o bezpieczeństwo . Policji wszelkiej maści w Egipcie jest chyba więcej niż turystów ale akurat paru francuzów wyleciało w powietrze choc chyba nie za bardzo chcieli łączyć się z P.B. Generalnie jest bezpiecznie i w Egipcie i w Turcji bo Policja pilnuje bezpieczeństwa turystów ale ... zawsze jest ale .. Natomiast rzeczywiście jeśli Polacy nie będą zdejmować butów wchodząc do Meczetu jak to uczynili niedawno w Afganistanie to kto wie czy jakiś ichni mułła nie zechce przyjechac do Polski nad morze i zabrać z soba do allacha paru Polaków ??? Kto to wie .??? pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka_zapalona Re: Egipt Turcja- bezpieczenstwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 11:22 Nie mam pojęcia a w biurach nie można się nic dowiedzieć? Ochrona jakaś chyba jest, w Egipcie z pewnością bo nawet artykuły były i forumowicze też o tym wspominali (o eskortach...), zapytam w Alfie... Ale patrząc realnie w każdym miejscu nawet uważanym za bezpieczne może się coś wydarzyć... taka kolej rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
perythia Re: Egipt Turcja- bezpieczenstwo... 03.03.09, 13:16 Ja się zdecydowanie bezpieczniej czuję w Turcji niż w Egipcie - przeszkadzają mi uzbrojeni po zęby policjanci na każdym kroku. Niektórzy turyści właśnie dzięki nim czują się bezpiecznie, a u mnie działa to akurat odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: Egipt Turcja- bezpieczenstwo... 09.03.09, 20:47 Turcja jest bezpieczna chyba że trafisz na trzęsienie ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś