andevi
14.04.13, 15:45
Tego maila wysłałam do beba3 po ostatniej aferze z Ciacho vel wiatraczek11 vel wrzaszczyk vel kociara. Do tej pory beba nie zareagowała. Myslałam, zostawię. mam jednak koralnego kaca wobec nowych przybywających tu osób, które w swiętej naiwności wywnętrzają się z najbardziej osobistych spraw, uważając, że forum jest bezpieczne i moderowane.
nie dziewczyny, TO FORUM MA TROLLA I MODERATOR NIC Z TYM FAKTEM NIE ROBI, A SYGNAŁY O TYM IGNORUJE.
Maila upubliczniam, świadoma, że wywołam burzę, chcę jednak, by g... nie było zamiecione pod dywan.
W dniu 16 marca 2013 00:32 użytkownik andevi Gazeta.pl <andevi@gazeta.pl> napisał:
Dziekuję beba.
Ale nadal będę się upierać przy bezwzględnym traktowaniu (czyt. banowaniu) pospolitych chamów i trolli. Nie wydaje ci się, że:
- osoba, która rejestruje się na forum tylko po to, by tu wejść, napisać dwa posty szkalujące mnie, wyzwać mnie od impotentów (patrz post wiatraczek 11) pijąc do wątku Ciacho sprzed roku, gdzie ja sama zdemaskowałam jej sprzeczny z prawem proceder używając nicku wiatraczek8,
- odpowiedzieć na mój post - grożąc mi- pod nickiem Ciacho (choć od roku nie pojawiała się na forum!)
- i pojawić się powtórnie za kilka godzin pod innym nickiem (wrzaszczyk)- znów tylko dwa posty od zarejestrowania na forum, i obydwa dotyczące mnie
- by mi dokopać, to nie troll? Nawet dialog między sobą samą zaimprowizowała, cwana sztuka, nie powiem.
Jeśli moderator forum nie ustali sam stałych, nieprzekraczalnych granic, jeśli zezwala na tego typu zachowania, no to robi się jatka, a obrywa ten, kto najsłabszy. Na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą, a ja - pewnie głupio - zbyt dużo osobistych reczy ujawniłam na tym forum. Jest do czego pić.
Osobiście nie uważam, bym ja sama tu kogoś obraziła, wyśmiewając tendencję do koloryzowania, reprezentowaną przez przyjeżdżających tu Polaków. A i dziewczyny z forum nie zawsze mówią prawdę o sobie, przechwalają się na zasadzie każda myszka swój ogonek chwali. I to mnie rozbroiło, dlatego napisałam Tijgertje, by zdradziła tajemnicę, gdzie mieści się takowe El Dorado, o jakim pisze. No, dziewczyny odebrały to jako złośliwość. Ale na tej samej zasadzie ja też się powinnam obrazić za nazywanie moich wypowiedzi bzdurami. I dziekuję Ci za to, że mnie doprowadziłaś do pionu.
Na forum nie zamierzam się już pojawiać, przestało być miejscem przyjaznym i bezpiecznym. Dziś ja, jutro kto inny, słabszy, znów oberwie od klanu Ciacho. Przykre.