Dodaj do ulubionych

14 dc - usg - pęcherzyki

23.10.06, 08:20
Kochaniutkie, byłam dziś na USG i tak:
macica wym 37x26x52 mm o wydłużonych rogach jamy
endometrium jednorodne 4,9mmm jama macicy pusta
jajnik prawy pęcherzyki do sr 5mm
jajnik lewy pęcherzyki do sr 10,7 mm

Pomóżcie!! Czy to oznacza ze nie było owulacji? Nie widać ciałka zółtego. Czy
któraś miała podobnie? Co lekarz wam na to przepisał? Ide dzis do gina ale
nie do końca jestem przekonana o jego wiarygodności. Moja specjalistka będzie
dopiero w drugiej połowie listopada.

Cykle ostatnio dwa miałam 18 dniowe, a wcześniej normalnie co 32 dni
Obserwuj wątek
    • 56at Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 08:33
      nie było no skad.
      Jak na 14dc to endo mega mizerne.
    • alinka761 Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 10:14
      niestety jak na 14dc pęcherzyki też bardzo małe.U mnie w 8dc były po 13 i
      15mm.Czy to był cykl stymulowany lekami czy naturalny?
      • elfi Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 10:24
        naturalny, dlatego pytam, co w takich przypadkach przepisuja lekarze? Pytam
        zebym mogla to skonfrontowac z lekarzem, co do którego nie jestem pewna.

Ten co robil USG mowil ze pewnie jakies niedobor hormonow mam. Ale robilam
        hormony w 7dc i bylo ok.
        A jeszcze 1 mam pytanie, czy jesli cykle mam dlugie, to moze owalacja dopiero
        nadejdzie? Martwi mnie brak cialka zoltego.
        • alinka761 Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 10:37
          Musiałabyś jeszcze w 16-17 dc powtórzyć usg żeby zobaczyć czy te pęcherzyki
          rosną i czy pękną.Może faktycznie masz później owu ale gdyby się okazało że już
          nie urosły i owu nie ma to najczęściej pierwszym lekiem jaki gin zapisuje jest
          Clostylbegyt.Bierze się w określonych dniach cyklu - najczęściej 3-7 ale to
          zależy od długości cykli.To jest lek na wywołanie jajeczkowania i zwiększa
          szanse na zajście w ciążę.
        • agnieszka.krak Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 10:37
          a skad mialabys miec cialko zołte??????????????? to po owulacji, a u Ciebie na
          100% w tym cyklu nie bylo a endometrium jak na 14 dc to calkiem do dupy mowiac
          dobitnie i szczerze. Poza tym piszeszn o pecherzykach w jajnikach, jesli bylo
          ich sporo to raczej niezbyt dobrze. I jakie te hormony robilas w 7 dc? zrob w 3
          dc lh, fsh, e2, poniej mozesz prl i koniecznie prog ale to 21 dc ( a najlpeije
          7 dni po owu, no ale skoro jej nie mialas )
          • elfi Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 10:55
            bardzo dziekuje i tak juz jestem dobita, wszystko mi idzie nie tak. czy jest
            szansa na doprowadzenie tego do normy?
            • alinka761 Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 11:01
              Nie dobijaj się tylko poszukaj dobrego ginekologa.Jeśli to niewielkie problemy
              z owu są duże szanse na uregulowanie tego i na zajście w ciążę.
            • tymonka30 Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 11:52
              Pewnie! No coś Ty nie załamuj się! Odpowiedni gin Tobą tak pokieruje, że będzie
              ta owu... Który to cykl?
              • elfi Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 12:04
                piąty po odstawieniu tabletek. Z tym ze dwa byly dziwne bo po mojej podróży do
                Afryki cykle miałam 18 dniowe. Lecze sie w luxmedzie, bo tam mam abonament,
                tam tez mam dobra specjalistke ale do niej sa dlugie terminy dlatego tez ide
                dzis do normalnego gina, do ktorego zawsze chodzilam, chcialabym go jakos
                nakierowac dlatego potrzebuje waszych wskazówek, zebym mogla juz od nastepnego
                cyklu ruszyc ze stymulacja.
                • tymonka30 Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 12:18
                  Ni się nie martw, to na razie niewiele. Najważniejsze to dobry gin!!!!! A na te
                  cykle popodróżowe to nie patrz, bo podróże potrafią namieszać...
                  • tymonka30 Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 12:18
                    Nie każdy gin będzie zadowolony jak go będziesz próbowała nakierować...
                    niektórzy się wkurzają, bo mają swoje metody...
                    • elfi Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 12:37
                      wiem ,ale ten moj przyjmuje to dobrze. Ostatnio przyszlam dobrze przygotowana z
                      wynikami hormonow, zadawalam wiele pytan i dyskutowalam z nim na temat lekow,
                      ktore mi przepisal. Wszystko mi dokladnie wyjasnial. Odpowiadal na pytania i
                      sugestie. Dodam, że jest to zwykly gin, do ktorego zawsze chodzilam. Poki co
                      nie mam kasy na wizyty w klinice tym bardziej ze luxmed ma również odpowiednich
                      lekarzy. Tylko problem w tym, że na wizyte u pani doktor z invimedu musze
                      czekac ponad miesiac.
                      • tymonka30 Re: 14 dc - usg - pęcherzyki 23.10.06, 13:45
                        Daj sobie jeszcze szanse!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka