Dodaj do ulubionych

rejs mazury szekla

IP: 212.184.77.* 27.04.14, 12:38
cze,
szukam ofert zeglarskich na mazurach. w zeszlym roku skusilam sie na tygodniowy rejs po jeziorach mazurskich ze szekla.
moje wrazenia:
organizacja bardzo dowolna, organizator mily i luzacki - po przyjezdzie musialam poszukiwac organizatora, potem lodki, potem informacji - co, gdzie, kiedy, jak
na lodce 6 osob - ciasno; mialam szczescie, moglo byc siedem
sternik - kompetentny w zakresie powierzonych obowiazkow, prywatnie przede wszystkim nawrocny zagorzaly katolik broniacy polskosci. nie przeszkadza, jesli ktos lubi tego rodzaju dyskusje na urlopie.
podzial obowiazkow na lodce - dowolny,
robienie wspolnych zakupow - udalo sie bez problemow
wyzywienie sternika - nie bralam pod uwage, ze czesc zalogi (dokoptowani) nie ma zamiaru gotowac a sternik czasami chodzil z nami i wybieral sobie jedzenie albo szedl sobie sam na zarelko, a potem komunikowal nam sume do zaplacenia. nie byly to kosmiczne sumy, ale warto to obgadac przed
nauka zeglowania - praktyczna - do przyjecia, choc oczekiwalam wiecej; teoretyczna - FATALNA, jakies posiedzenia nazywane wykladami, zero przygotowania dydaktycznego, zero skryptow czy czegokolwiek
plywanie kilkoma lodkami wyobrazaölam sobie inaczej, kazda lodka robi, co chce; czasami byly wspolne wieczory przy ognisku, niektore bardzo fajne
jedno ognisko opuscialam, bo zostalam w bardzo chamski sposob obrazona przez jednego ze sternikow z naszej gruoy plywajacej, ktory byl pijany: pinformowalam o tym "mojego" sternika - raczej nie zrobilo to na nim wrazenia i chyba nie przekazal tego organizatorowi; ja tez nie, bo po powrocie byl nieuchwytny
calosc - o.k., jesli to co opisalam odpowiada; mnie nie, tym bardziej, ze zaplacilam niemalo
w tym roku szukam czegos nowego
pozdro monrab
Obserwuj wątek
    • Gość: BUCH Re: rejs mazury szekla IP: *.gdansk.vectranet.pl 23.09.14, 11:01
      Witam
      Ja byłem we wrześniu , pogoda dopisała więc człowiek bardzo zadowolony. Oczekiwałem szkolenia żeglarskiego na pierwszy patent żeglarza jachtowego – i udało się – choć jak zapewniał organizator wilkami morskimi nie będziemy – i miłą rację
      Ja osobiście jestem zadowolony, dostałem wcześniej skrypty do nauki , kupiłem tez książkę ( i dobrze) , wykłady były 2 razy dziennie , w miarę kompetentni wykładowwy , choć wkurzało mnie to że częśc osób się spóźniała i tym samym na tym cierpiała grupa i to moja jedyna uwaga do organizacji , że powinny tego pilnować bardziej. Pływaliśmy duzo , Kadra : Paweł, Wojtek, , Edek, Adamy – reszty nie pamiętam bardzo fajne i rzeczowe chłopaki
      Obsługa w porcie - przyjęcie uczesników sprawne ( biuro w porcie w Kapitanacie otwarte do późnych godzin wieczornych – gdzie była zawsze dostępna Pani Danielka) . Przepływ informacji był dobry. Ja trafiłam na załogę bardzo fajnych ludzi ( a dużo od tego zależy ).
      Ja z kolei polecam
    • mazuryczarter Re: rejs mazury szekla 06.03.15, 21:01
      A może lepiej byłoby skrzyknąć własnych znajomych na rejs i wynająć sternika po prostu??? My takie rejsy bardzo często mamy- ludzie przyjeżdżają bez umiejętności żeglarskich, albo nie mają jeszcze na tyle doświadczenia i odwagi by podjąć się sterowania i dajemy im sternika na rejs.
    • olajago Re: rejs mazury szekla 22.02.17, 20:04
      Ja serdecznie polecam Różę Wiatrów :) Co prawda mam doświadczenie na rejsie turystycznym ale rownolegle odbywają się szkoleniowe. Organizator profesjonalny, z dużym doświadczeniem w różnorodnych imprezach. Na jachcie też co prawda zazwyczaj 6 osób ale jachty 8-osobowe więc całkeim nieźle. Na imprezach dla dorosłych panuje z pewnością pewna dowolność ale na młodzieżowych wszystko jest zorganizowane. Szczególnie na szkoleniowych. Tam rano wykłady, potem cały dzień pływanie, wieczorem wykłady. (Dlatego ja jednak wybieram sternikowanie dla turystyki - lepiej pospać dłużej ;) )
      Picia absolutnie nie ma u dzieciaków, łatwo za to wylecieć i wszyscy o tym wiedzą. No my sternicy oczywiście też nie bo przecież jesteśmy odpowiedzialni i za siebie i za kogoś. Ogólnie polecam bardzo. Oczywiście zawsze może się trafić jakiś odpałowy wspólzałogant no ale na to to już nikt ni ema wpływu ;)
    • nowatkrzys Re: rejs mazury szekla 12.04.17, 21:37
      ja jadę do róży wiatrów drugi raz . mam już patent więc teraz na rejs turystyczny. obóz szkoleniowy byl trochę męczącu bo jednak dużo nauki i tylko czasami inne zajęcia . mam nadzieję że będzie fajnie. tam podobno jest tak że jedzneie dowożą i trzeba gotować ale nie kupować samemu . a kadra mam nadzieje że będzie taka fajna jak na obozie albo fajniejsza bo naprawdę fajnie trafiłem w zeszłym roku
    • Gość: marek Re: rejs mazury szekla IP: *.play-internet.pl 27.06.18, 00:01
      Szkoła żeglarstwa Szekla w tym roku zmieniła się nie do poznania , nowe jachty , nowa kadra kierownicza , po latach wreszcie pełne zaangażowanie instruktorów , pływająca karetka z ratownikiem na pokładzie z AED . poziom światowy.
      Zmiany personalne moim zdaniem wyszły firmie tylko na plus . Nowa kadra kierownicza daje z siebie wszystko i jeszce wiecej pociągając swoim entuzjazmem reszte instruktorów . Super port macierzysty z salami wykładowymi z prawdziwego zdarzenia . Wykłady dopracowane . Mam porównanie z zeszłymi latami - pływamy z szeklą już 4 sezon i widze ogromny skok jakościowy Firmy , która dba o klientów i z tego co wiem o pracowników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka