Dodaj do ulubionych

Sky-G i Sky-D od Mazdy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:17
piekny marketingowy belkot z tymi danymi. i te piekne wykresy bez wartosci i podzialki na osiach.
to info to mazda przygotowala chyba dla dziennikarzy z gazet typu pani domu, zycie na goraco... ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: slawekp Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: *.europe.hp.net 21.10.09, 12:09
      Witam,
      Proponuję nie dyskredytować Mazdy, i to nie dlatego, że sam jeżdzę 626 już od ponad 15 lat. Bardzo sobie chwalę diesle Mazy. w Modelu GC - silnik nie do zajechania i bardzo ekonomiczny. W modelu GF, który użytkuję teraz podobnie. Diesel typu "Common Rail" montowany w Maździe 6 ma różne opinie, ale rozwiązanie, które przedstawia koncern to będzie piąta generacja silników "Common-Rail". Znającpodejście jakpończyków jestem pewien, że potrafią wyciągnąć wnioski. A co szczegółow i wykresów. Jeżdżę modelem GF rok 99 90 KM. 90 - nominalnie 95 pomierzone na hamowni. Samochód bardzo ekonomiczny 5,5 - 6l w trasie z pełnym obciążeniem i właczoną klimą. Moment 230 Nm - wyższy niż katalogowy. Silnik niskoobrotowy, bardzo ładnie przyspiesza. Wady to droga w eksploatacji pompa Denso. Ale konstrukcja moim zdaniem bardzo udana.
      Bez hurraoptymizmu i bez krakania; Zapewniam, że warto zainteresować się tę konstrukcją i popatrzeć jakie modele będą w ten silnik wyposażone w 2011 roku.
      Pozdrawiam
    • petwope Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy 21.10.09, 12:35
      ciekawe co takiego mazda wynalazla, ze dopiero w 2015 osiagnie takie fenomenalne zmiany (15% mniej spalania, 15% wiecej momentu), Fiat wpadl na to juz teraz (MultiAir),moze dopiero w 2015 umowili sie na sprzedaz technologii ;]
    • Gość: ola Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: 84.38.22.* 21.10.09, 15:32
      łeee a myślałam ze to jakieś nowe silniki wankla...
    • Gość: Baron Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: 195.42.249.* 21.10.09, 16:15
      Ech, zrezygnowałem z zakupu nowej Mazdy3 właśnie z uwagi na silnik :(
    • Gość: jacek Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 17:00
      @slawekp: szczęśliwy gość z ciebie. Jeździsz 10-letnim ropniakiem teoretycznie z dość słabym motorem, ale Twój egzemplarz bardzo ładnie przyspiesza. Badasz go na hamowni, jakbyś miał co najmniej tuningowanego Mustanga, i okazuje się, że ma moc większą, niż fabryka podaje, moment zresztą też (zbieżność nieprzypadkowa), w dodatku Twój samochód pali mniej ropy, niż dużo nowocześniejsze silniki. Gratulacje!
    • pocalujta_wujta Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy 21.10.09, 17:01
      A gdzie te wykresy? Gdzie jest link? Jak cos piszecie to pokazcie. niektorzy z nas potrafia interpretowac takie dane techniczne samodzielnie.

Do Barnoa,

A ja bym zrezygnowal z Mzdy 3 z racji tylko napedu na przod. Wole naped na tyl. Mazda 3 szczegolnie w wersji Mazdaspeed to piekny samochod, ale nieststy wsadzanie tak mocnej jednosti do przednionapedowca ma maly sens. Przykro patrzec jak samochod zammiast przyspieszac to pali gumy i unosi caly przod. W tylnonapedowcu takiego problemu by nie bylo.

No ale niektorzy kupuja te bajki ze przednionapedowiec jest bezpieczniejszy. Co zrobic?
    • Gość: ... Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: *.tvgawex.pl 21.10.09, 18:20
      Zacznijcie się przyzwyczajać, bo za 20 lat wszystkie samochody będą tak wyglądać :D
    • Gość: Gość Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: 89.108.211.* 21.10.09, 19:07
      Przednionapędowce są bezpieczniejsze. Gadaj wujcie co chcesz. Inna sprawa to przyjemność prowadzenia. Do pierwszych gołych lodzi i śniegu.
    • Gość: Reklamówka, dwie r Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 20:08
      Kolejna reklama "super" systemu redukcji spalania... Markjeting ;)

----------------------------
      laptopcontrol.pl Skontroluj swojego laptopa ;)
    • Gość: slawekp Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: *.europe.hp.net 22.10.09, 09:12
      Do Jacka
      Moje badania robione były przy okazji diagnostyku usterki, która okazała się usterk,ą zaworu pompy. A podałem te dane ponieważ inicjujący wątek AAAAAAA(A) poddawał w wątpliwość solidność firmy. I dlatego zacytowałem wyniki mojego pomiaru. Nic ze snobizmu. Po prostu chciałem zwrócić uwagę, że warto się dieslami Mazdy zainteresować. A aspekty ekonimiczne i spalanie to fakt. Niebagatelny w dzisiejszych czasach. Szacuję, że przy moim rocznym przebiegu 17-20 tys km, oszczędzam około 3000 PLN na paliwie w stosunku do spalania silnika benzynowego o zbliżonej mocy. Tak to czasami jest: Nie BMW, Audi, Toyota, Lexus, Peugueot ani Renault ani nawet Saab Opel lub Fiat. Tylko Mazda. Forever.
    • Gość: AAAAAAAAAAAA!!! Re: Sky-G i Sky-D od Mazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 13:21
      Sławus, czytaj ze zrozumieniem, ok? nie poddaje w watpliwosc solidnosci firmy, nic na temat firmy nie mowilem. wskazuje tylko ze te ich wykresy sa jakby z d**y wyciagniete i nie jest to rzetelna informacja. jak by tym sie chwalili w brawo gerl czy innej pani domu, ok, ale dawac takie info dziennikarzom motoryzacyjnym i ludziom co troche w motoryzacji siedza???? zenada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka