Gość: baca Re: Ja znam IP: 80.48.71.* 15.01.04, 15:57 tuning jest do dupy. tylko sie wyda kase a auto jak choinka wygląda. Link Zgłoś
h.i.p Re: Ja znam 15.01.04, 16:01 Gość portalu: baca napisał(a): > tuning jest do dupy. tylko sie wyda kase a auto jak choinka wygląda. hip: Nie żartuj. Nie obrażaj choinek. To piękne drzewka. Tuning to prostacka szpetota. A tuningowców można porównywać do kiboli. Link Zgłoś
Gość: kolo : do baca o choince IP: *.aster.pl 16.01.04, 09:56 czyli jak przeprogramujesz komputer w aucie (powiedzmy A4tdi ze 130 do 160km za 3tys) czego nawet w serwisie "nie zobacza" specjalisci to tez bedzie choinka? bo tuning na 100% Link Zgłoś
Gość: baca Re: : do baca o choince IP: 80.48.71.* 16.01.04, 21:44 chodzi mi o tuning zewnętrzny!!! Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: tuning IP: 217.17.46.* 15.01.04, 16:44 chiptech.pl/ www.chiptronic.pl/ www.chiptronic.com.pl/ www.chojnacki.com.pl/ www.godula.cc.pl/ www.grabowski.com.pl/ www.kocar.tuning.pl/ www.tdi-tuning.pl/ www.majer-tech.com.pl/ www.mielcarek-tuning.com.pl/ www.mtm-tuning.pl/ www.promer.com.pl/ www.swiatek.com.pl/ www.vtech.pl/ www.zastec.pl Link Zgłoś
h.i.p Re: tuning 15.01.04, 16:50 Gość portalu: Jarek napisał(a): > chiptech.pl/ > www.chiptronic.pl/ > www.chiptronic.com.pl/ > www.chojnacki.com.pl/ > www.godula.cc.pl/ > www.grabowski.com.pl/ > www.kocar.tuning.pl/ > www.tdi-tuning.pl/ > www.majer-tech.com.pl/ > www.mielcarek-tuning.com.pl/ > www.mtm-tuning.pl/ > www.promer.com.pl/ > www.swiatek.com.pl/ > www.vtech.pl/ > www.zastec.pl hip: Oooooooooooo!! Od razu widać tuningowca-fanatyka :) Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: tuning IP: 217.8.186.* 15.01.04, 16:52 Zapomniałem o Herbie: www.at-tuning.com/ Link Zgłoś
h.i.p Re: tuning 15.01.04, 17:03 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Zapomniałem o Herbie: > > www.at-tuning.com/ hip: No, z taką bazą danych to już można zostać prawdziwym sportowcem, królem szos i "postrachem punciaków i matizów" :) Link Zgłoś
Gość: bocian Re: tuning IP: 213.76.133.* 15.01.04, 17:07 Hip, przesadzasz. Nie zauważyłeś niestety jak zwykle delikatnej roznicy pomiedzy tuningiem i tjuninkiem. Adresy podane przez Jarka w wiekszosci to adresy stron profesjonalnych zakladow tuningowych nie instalujacych ci wydechow przekraczajacych normy glosnosci, etc, ale zajmujacych sie tuningiem elektroniki samochodu, silnika, zawieszenia, ewentualnie troche wygladu zewnetrznego (na ogol nie). Link Zgłoś
h.i.p Re: tuning 15.01.04, 17:17 Gość portalu: bocian napisał(a): > Hip, przesadzasz. hip: Może przesadzam, może nie. Nawet jeśli, to pożartować można. Chyba nikt takimi żartami nie czuje się obrażony? A że jest w nich nuta złośliwości... No cóż, nigdy nie ukrywałem, że za tuningiem nie przepadam, nawet tym montującym pierdzidła mieszczące się w normach emisji hałasu. pozdr Link Zgłoś
Gość: tur Re: tuning IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 23:13 Ja mam małą prośbę do h.i.p.a "miłośnika" "tjuningu". Podaj trochę informacji o normach emisji hałasu. Link Zgłoś
Gość: tur Re: tuning IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 12:15 W tej normie PN-92/S-04051 podane są tylko wartości maksymalne. Co ciekawe, to te wartości dośc sporo różnią się od wartości podanych w kodeksie drogowym w $9.1.1.b . Skąd ta różnica ?. Natomiast dla większości pojazdów stosuje się $9.1.1.a . Dlatego trzeba by znaleźc listę parametrów dla obecnych modeli samochodów w Polsce. W obecnej chwili szokujące jest to że współczesny samochód jest często cichszy od hałasu nawierzchi jezdni po której się porusza. Takim p rzykładem są nawierzchnie z kostki brukowej. A tutaj żadnej normy czy zaleceń nie ma. Link Zgłoś
Gość: bombel mitsubishi IP: 80.48.71.* 16.01.04, 11:37 a kto zna fajne strony o mitsubishi?? Link Zgłoś
xvqqvx Nie polecam mitsunaniaki.pl - denny serwis 03.02.15, 23:08 Nie polecam kiepskiej strony zatrudniającej bezmózgich soamerów. Link Zgłoś
hehe.he Re: tuning 16.01.04, 21:53 a ktozna fajne strony o Michaelu Jacksonie? A może słyszałes cos o GOOGLE? Link Zgłoś