Dodaj do ulubionych

Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusie

IP: 217.11.134.* 16.01.04, 10:11
witam, to jest jakby kontynuacja wątku o tym że pilnie poszukuję naprawaicza
skrzyn automatycznych..:) No więc znalazł sie naprawiacz, i tak "no oko"
wycenił koszt naprawy na 7000 , w tym robocizna 1500 no a reszta to części..
niepokoi tylko to "na oko". Ale moze nie będzie tak źle, zobaczymy.. a moze
macie jakieś pomysły, albo tanią skrzynie do silnika 3.0 V6 do opchnięcia??:)
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 10:43
      Cena jak najbardziej normalna.
      Pzdr.
      • Gość: Mar trza se było seicento kupić IP: *.skorosze.2a.pl 16.01.04, 10:50
        Nie chcę być złośliwy, ale się inacej nie da: taki lexus kosztuje pewnie ze 200
        tys. złottych, czyli 8 razy tyle co seicento. Jakbyś miał seicento, to naprawa
        skrzyni biegów nie kosztowałaby więcej niż 1000 złotych - nawet w ASO. Skoro
        cały samochód kosztuje 8 razy tyle co seicento, to NORMALNE, że każda jego
        część też kosztuje 8 razy tyle...
      • Gość: Michal Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi IP: *.telia.com 16.01.04, 11:01
        Ziomku Witaj!
        Ta z przekladnia automatyczna od prawdziwego Lexia po 56000km z roku 1996 z
        gwarancja kosztuje 10000sek to jest rowne 5000zl z jedna zlotowka.
        Jezeli ktos chce naprawiac oceniajac na oko, to oid takiego specjalisty jak
        najdalej.Prawdziwy specjalista otwiera skrzynie i mowi prosze to i to trzeba
        zmienic,razem bedzie kosztowac tyle a tyle.Facet chce Ciebie narznac na zimno
        w kieszen.Zorientowal sie ze nie trzeba byc moze rozbierac i chce zrobic dobra
        ´kase.Uwazaj potem na drodze Ci sie wszystko rozsypie i nie bedziesz mial jak
        dochodzic swoich praw.Skoro wladza roluje wszystkich to taki gosc jedzie juz
        na calego.
        Jezeli ta cena bedzie plus Vat to Vat odciagniesz na granicy i odrazu
        dostaniesz do reki.Popytaj w Niemczech tam jest duzo Camer na
        skrotach.Probowalem wejsc ale Niemcy niemaja wogole zdatoryzowanych zlomowisk.
        Tam jak za krola cwieczka z raczki do raczki i cicho sza.Musze przyznac ze
        tutaj ten system jest rewelacyjny.Jako ciekawostka jest tak w kazdej
        dziedzinie.Pzdr.Michal
      • Gość: zzz Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi IP: 217.11.134.* 20.01.04, 08:44
        push it up up up...:)

Dobre wieści w sprawie, mianowicie będzie prawdopodobnie odszkodowanie z
        ubezpieczenia za naprawe zawieszenia, jeszcze nie wiadomo co ze skrzynią, ale
        to już zawsze cos:)!

• nina37 Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 11:10
      A skad jestes? Mam namiary na ponoc dobrego majstra w Krakowie.Jakby co-pisz
      na priv.
      Znajomy ostatnio zaplacil prawie 10tys za naprawe automatu w jednym z
      europejskich modeli:)
      Pozdrawiam.
    • Gość: zzz Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi IP: 217.11.134.* 16.01.04, 11:35
      thx za zainteresowanie, co do mechaniora to właśnie jeszcze jej nie otwierał,
      tylko po objawach ocenił rozmiary usterki i podał cenę. Jak otworzy, to moze
      byc np. taniej .. ale raczej nie będzie. poza tym to znajomek więc myślę że nie
      będzie chciał orżnąć na kasę. Mam kilka namiarow na duże serwisy specjalizujące
      się w takich naprawach ale są dosyć daleko i trzba by albo bryke 100-150 km
      holować , albo skrzynke najpierw wymontować i ją tam zawieść. A roboty z tym
      jest troche. Co do tego sprowadzania ze Szwecji to zostawilem to sobie na
      koniec, ale wiesz Michał, auto jest na Podbeskidziu więc jest cała Polska do
      przejechania, no i jeszcze trzeba sprowadzić, oclić, ktoś po to musi
      pojechać...myslę że gra nie warta świeczki. Wiem z pierwszej ręki, że w
      niemczech raczej nie bardzo takie rzeczy da się zanabyc na szrotach. He, tak
      wogóle to korci mnie żeby się dowiedzieć w ASO Toyoty ile by to kosztowało:))
      Pewnie by za to Seicento kupił:)) W każdym razie dzięki jeszcze raz, i pozdro..
      • Gość: Michal Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi IP: *.telia.com 16.01.04, 12:22
        Ten kto pyta nie bladzi.Tutaj bedziesz mial pewnosc ze bedzie gwarancja po
        wykonanej pracy.Naprawde skrzynie biegow automatyczne tylko sie oddaje do
        specjalistow z tej dziedziny.Normalny mechanik nie bedzie wiedzial,tylko sie
        bedzie uczyl i eksperymentowal.
        Pzdr.Michal
      • lexus400 Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 20.01.04, 10:10
        Gość portalu: zzz napisał(a):

poza tym to znajomek więc myślę że nie
        będzie chciał orżnąć na kasę.

zzz coś zaczynasz się gubić w zeznaniach :))))
        Pzdr.
        • Gość: zzz Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi IP: 217.11.134.* 20.01.04, 10:21
          qrde, nie lubie takich insynuacji, a tym bardziej odpowiadania na nie.. to cała
          historia jest, ale dobra : auto po "wypadku" zostało przewiezione na lawecie
          znajomego/zaprzyjaźnionego mechaniora do warsztatu. Mechanik ten, naprawił to
          co bylo zepsute w zawieszeniu, przegub, póloś, zwrotnicę itp. Potem okazało
          się, jak chcial wyjechac z garażu ze coś ze skrzynią nie tak. Więc ponieważ on
          się nie para skrzyniami, polecił swojego znajomego, ktoren się tym
          zajmuje..ufff..
          nie znany jest więc pan Drugi Mechanik Od Skrzyni, ale znany Pierwszy, od
          Zawieszenia, i dlatego myślę, że drugi przez wzgląd na Pierwszego nie powinien
          naciąć na kasę.. wiecej już na ten temat pisac nie będę..
          • lexus400 Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 20.01.04, 10:37
            No i wszystko jasne,nie denerwuj się:)))
            Abyś nie szukał podam Ci jeszcze raz namiary na użwane skrzynki.
            /0-41/2543656 kom.601-153-158
            /0-32/2867205 kom.601-414-673
            Pzdr.
    • hehe.he Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 12:30
      ja kiedys sie w ASO pytalem o skrzynie automat. do renault safrane V6 Baccara
      i kosztowala dobrze ponad 20.000 zl !! w koncu kupilem inną z rozbitka za 2,5
      tysiaca
      kup sobie "gielde samochodowa" i tam szukaj u gosci co skrzyniami handlują
      • robke Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 12:40
        A potem rąbną Ci cały samochód bo komuś będzie potrzebna Twoja skrzynia albo
        kołpaki :). Tyle razy była o tym mowa, żeby nie nakręcać złodziejskiej
        spirali. Wszyscy mówią, że to z rozbitków...
        • hehe.he Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 12:47
          a slyszales kiedys zeby komus renault safrane ukradli??:)))
          • robke Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 12:51
            A słyszałeś żeby się rozbiło?
            • hehe.he Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 12:59
              no sam je rozbite kupilem:)

ale z innej beczki. widze ze kolega robke jest finansowym krezusem i gdyby mu
              potrzebna byla skrzynia to kupilby ja za 27 tysiecy kiedy caly samochod byl
              wart 24 tysiace max. pogratulowac grubego portfela i zmyslu ekonomikii wyboru.
              ja jednak wole kupic uzywaną a pracą wymiaru sprawiedliwosci i policji jest
              szukanie zlodziei nie moją. ja kupuje w dobrej wierze i nie moja wina a wina
              policji jest ze w Polsce nikt za bardzo tego zlodziejstwa nie pleni.
              • Gość: zzz Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi IP: 217.11.134.* 16.01.04, 13:06
                widzę zażarta dysputa:) a co do tego że nikt nie "pleni", to i dobrze..
                plenic, znaczy rozsiewać np. "pleni się ziarno zła i herezyj, a tym ktorzy je
                plenią ino tumulty i anarchije w głowie" , chodziło jak mniemam o "pielenie" .

pozzzdro
              • robke Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 13:09
                hehe.he napisał:

> no sam je rozbite kupilem:)
                >
                > ale z innej beczki. widze ze kolega robke jest finansowym krezusem i gdyby
                mu
                > potrzebna byla skrzynia to kupilby ja za 27 tysiecy kiedy caly samochod byl
                > wart 24 tysiace max. pogratulowac grubego portfela i zmyslu ekonomikii
                wyboru.
                > ja jednak wole kupic uzywaną a pracą wymiaru sprawiedliwosci i policji jest
                > szukanie zlodziei nie moją. ja kupuje w dobrej wierze i nie moja wina a wina
                > policji jest ze w Polsce nikt za bardzo tego zlodziejstwa nie pleni.
                Niestety, krezusem nie jestem choć bardzo bym chciał.
                Bardziej jednak "idzie" mi o faceta w w Lexusie, kupującego części na
                szrotach. Coś mi tu nie pasuje...
                A co do złodziejstwa: zasada jest prosta, jak jest popyt to będzie podaż,
                dlatego omijam takie miejsca, często przepłacając. Może to głupie...?
                • hehe.he Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 13:31
                  sorry oczywiscie chodzilo mi o "plewienie"
                  jesli zas chodzi o przeplacanie to są oczywiscie pewne granice ktorych nie da
                  rady sie przeskoczyc. taką granicą jest cena za automat do renault safrane. Sam
                  przyznasz ze kupienie jej w aso byloby szalenstwem
                • greenblack Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi 16.01.04, 13:33
                  Taki z tego samochodu Lexus, jak z A-klasy Mercedes. Camry z innym znaczkiem.
                  • Gość: zzz Re: Ok. 7000 pLN za naprawę skrzyni aut. w lexusi IP: 217.11.134.* 16.01.04, 14:01
                    a z ciebie taki znawca jak z kaktusa papier toaletowy...

Podążając twoim tokiem dojdziemy do osławionej tezy szkolnej, że ocena 5 to w
                    sumie pała, bo przecież 5 i -5 to ta sam piątka z innym znaczkiem, no a +4 i -5
                    to przeciez oczywiście prawie-prawie taka sama ocena , 4 i +4 to, nie kłóćmy
                    się, tylko różnica jakiegoś znaczka, no a +3 czy 4 to też na średniej w
                    dzienniku nie zaważy, co dopiero mówić o różnicy pomiędzy 3 a +3, zacz to nie
                    warta wspomnienia dyferencja, no jeśli zaś porównać wartość oceny mierny plus
                    (+2) i trói na szynach (=3) to przeca to doskonale to samo. A to że 2 i +2 dla
                    uczniaka to żadna różnica, toż to akcsjomat...

ERGO nasz wspaniały GB, naucz się, że diabeł tkwi w szczegółach.

...idź i nie grzesz więcej
    • mikihtp To lexusy się psują ??? 20.01.04, 10:06
      Gość portalu: zzziomm napisał(a):

> witam, to jest jakby kontynuacja wątku o tym że pilnie poszukuję naprawaicza
      > skrzyn automatycznych..:) No więc znalazł sie naprawiacz, i tak "no oko"
      > wycenił koszt naprawy na 7000 , w tym robocizna 1500 no a reszta to części..
      > niepokoi tylko to "na oko". Ale moze nie będzie tak źle, zobaczymy.. a moze
      > macie jakieś pomysły, albo tanią skrzynie do silnika 3.0 V6 do opchnięcia??:)
      • Gość: zzz Re: To lexusy się psują ??? IP: 217.11.134.* 20.01.04, 10:13
        jakbys czytał uważnie, to bys wiedział, że tam padła uwaga, że jest to
        kontynuacja wątku innego.. tamże napisałem, że samochod padl ofiarą najechania
        bokiem przednim kołem na krawężnik w nastepstwie uśliźnięcia w wyniku czego
        zaszly daleko idące perturbacje...

jak zderzysz rollsa, ferrari, vectora czy nawet audi A8 (chociaż w tym
        przypadku to już nie jestem pewien, zapytaj GB) ze ścianą to też
        się "zepsuje".;)
        • lexus400 Adres w Krakowie 20.01.04, 10:32
          Najlepszy serwis automatycznych skrzyń w Krakowie.
          AUTO-MAT Sentyrz ul.Gromady Grudziąż 15 tel./0-12/6558158

Jeśli chodzi o zakup używanej skrzyni to podawałem Ci tel. w pierwszym wątku.
          Pzdr.
          • Gość: zzz Re: Adres w Krakowie IP: 217.11.134.* 20.01.04, 11:07
            dzięki za oba wątki, to lubię - konkret:) na razie skrzynka, a w zasadzie cała
            bryka, jest w ręka machera nr 2.. obaczym co tam porobi, jak dalej będzie lipa
            to będę rozzdwaniał. Wiesz, przewóz na lawecie do KrK to kłopot. W każdym razie
            będę informował o postępach. Pozzzdro
            • lexus400 Re: Adres w Krakowie 20.01.04, 13:59
              Gość portalu: zzz napisał(a):

> dzięki za oba wątki, to lubię - konkret:) na razie skrzynka, a w zasadzie
              cała
              > bryka, jest w ręka machera nr 2.. obaczym co tam porobi, jak dalej będzie
              lipa
              > to będę rozzdwaniał. Wiesz, przewóz na lawecie do KrK to kłopot. W każdym
              razie
              >
              > będę informował o postępach. Pozzzdro

Wystarczy samą skrzynkę wrzucić do bagażnika a to przecież nie jest
              problem.Miałem przypadek 4 lata temu z amerykańską VW Jetta III,gość zrżnął
              skrzynię (brak wymiany oleju),ja oszacowałem koszt naprawy na około 5500 ale
              nie podjąłem się naprawy,wymontowałem skrzynię zawiozłem rozebraną do Sentyrza
              on wycenił na 6000 PLN.Klient zrezygnował z naprawy ze wzglądu na wysoki
              koszt,zaczął załatwiać inną skrzynię,najpierw jedną potem drugą potem trzecią
              auto lądowało od warsztatu do warsztatu,trzeba było dokonać przeróbki
              sterowania i całą masę innych rzeczy ale to już mniej ważne.Rezultat tych
              działań był taki:przez 2 lata awarie skrzyń,koszty lawety z różnych zakątków
              Polski(na szczęście),zakup innego auta w celu możliwości poruszania się,straty
              finansowe oszacowane na około 15000 PLN.Nie jest to bajka,znam auto osobiście i
              teraz nadal je serwisuję,skrzynia wreszcie chodzi.
              Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka