nibelung777 27.01.04, 20:24 No właśnie.....dlaczego? Proszę zainteresowanych o opinie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
niknejm Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? 27.01.04, 20:26 nibelung777 napisał: > No właśnie.....dlaczego? Proszę zainteresowanych o opinie. Może dlatego, że jedyna wersja, która by mnie interesowała (Octavia RS) wygląda pokracznie (za mały, jak na długość, rozstaw osi)? Ale to sprawa gustu. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
sympatico.ca [...] 27.01.04, 20:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
niknejm Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? 27.01.04, 20:28 sympatico.ca napisała: > Masz glabie specjalny watek o Skodzie to spadaj tam. I mówi to czołowy na tym Forum producent spamu :-) Widzę, że obecność Admina przeszeregowała koledze światopogląd ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? 27.01.04, 20:31 niknejm napisał: > I mówi to czołowy na tym Forum producent spamu :-) > Widzę, że obecność Admina przeszeregowała koledze światopogląd ;-)) Pomylilem ci sie z Heniem,hehe! Link Zgłoś
niknejm Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? 27.01.04, 20:37 sympatico.ca napisała: > Pomylilem ci sie z Heniem,hehe! Zapomniałem, że jesteś przekonany, iż nie jesteś Heniem. A Henio jest przekonany, że nie jest Tobą. A nie masz przypadkiem jakichś dziwnych dziur w pamięci? Tak objawia sie rozszczepienie jaźni ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? 27.01.04, 20:44 Prosze bardz,grzecznie wskazalem ze od tego typu watkow jest forum Skoda i zostalem wykasowany za zlamanie regulaminu!A Greenblack dalej wyzywa ludzi od debili i smieci i jest ok! Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? IP: *.acn.waw.pl 28.01.04, 06:36 Wam się sympatico chyba ustrój niepodobie. Link Zgłoś
Gość: Gabriel Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? IP: *.ipt.aol.com 27.01.04, 20:57 Skody nie kupie z powodow politycznych.Prosze przeczytac: www.defense-aerospace.com/cgi-bin/client/modele.pl?session=dae.640896.1062827007&prod=25175&modele=release a takze (bardzo odwazna informacja GW, pokazujaca prawdziwe oblicze czeskiego przemyslu samochodowego): auto.gazeta.pl/auto/1,48316,1876342.html Pozdrowienia Nigdy wiecej Skody !!!! Nigdy wiecej Tatry !!!! Link Zgłoś
nibelung777 Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? 27.01.04, 21:22 A które z tych amerykańskich tanków (defense-aerospace) to Skody?. Odnośnie meritum: odpowiem pytaniem, Jakie skojarzenia u Forumowiczów budzi widok kierowcy w Skodzie? Link Zgłoś
Gość: Gabriel Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? IP: *.ipt.aol.com 27.01.04, 21:29 nibelung777 napisał: > A które z tych amerykańskich tanków (defense-aerospace) to Skody?. > Odnośnie meritum: odpowiem pytaniem, Jakie skojarzenia u Forumowiczów budzi > widok kierowcy w Skodzie? Pytanie nr.1 Zadne,ale mnie sie wszystko kojarzy ze Skoda.(przeczytaj ten drugi artykul z Gazety Wyborczej) Pytanie nr.2 Knedle.Szwejk.Czeski film. Pozdrowienia Link Zgłoś
barkas Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? 27.01.04, 21:33 Kiedyś popularne było stwierdzenie: " -Czemuś głupi? -Boś biedny. Czemuś biedny? -Boś głupi" Wystarczy? Wasz BARKAS 1.8T L&K zaczipowany na 182 PS Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? IP: *.acn.waw.pl 28.01.04, 06:34 Czy ten "Barkas" to jakaś skoda? A mnie się kojarzą z nieustępliwością na drodze - nie wpuszczę, nie dam się wyprzedzić - nieustępliwością w złym tego słowa znaczeniu. Link Zgłoś
h.i.p A Ty czym jeździsz? 28.01.04, 08:44 A czym Ty Kolego jeździsz. Chętnie Ci napiszę z czym mi się kojarzą ci, którzy jeżdżą takimi samochodami jak Ty. pozdr Link Zgłoś
Gość: nibelung Re: A Ty czym jeździsz? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.01.04, 17:52 Proszę uprzejmie: Nissan Maxima A czym Ty Kolego jeździsz? bo do oceny Kierowców Skody, brakuje jeszcze cech antropomorficznych i mentalnych. Link Zgłoś
Gość: remek Re: A Ty czym jeździsz? IP: *.aster.pl 28.01.04, 18:45 Nissan maxima to jedno wielkie badziewie,nie warte swojej ceny.A pozatym horendalna utrata wartożci w pierwszych 3 latach eksploatacji. Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: A Ty czym jeździsz? IP: *.acn.waw.pl 28.01.04, 19:01 Czekałem na opinię o kierowcach, a doczekałem się o samochodzie. Panie remku dobrze, że skoda jest warta swojej ceny - 30.000zł, bo przyzna Pan płacić wiecej za "coś takiego" to byłby skandal. Odnośnie utraty wartości: widzi Pan, to jest problem, ale Pański - ludzie którzy kupują Maximę nie muszą się martwić o utratę wartości, tylko jak pojawia się nowy model to go kupują, a poprzedni najczęściej i tak DAJĄ komuś w prezencie. Prosze mi wyjaśnić, co nie jest warte "swojej ceny" w moim samochodzie, ale nie tak ogólnie typu: całość, tylko konkretnie! Co wg Pana jest wielkim badziewiem? Życzę Panu, aby nie musiał Pan patrzeć na kolumnę "Utrata wartości po ...." - zobaczy Pan, że wtedy badziewie wyda się Panu czymś nawet do jazdy, a w stronę Skody nawet Pan nie spojrzy, a wie Pan dlaczego - BO TO OBCIACH JEŹDZIĆ SKODĄ. To moje zdanie o samochodach, a miało być o kierowcach - ale jak "wywołał mnie Pan do tablicy" to proszę uprzejmie. O kierowcach w takim razie później. Link Zgłoś
h.i.p Re: A Ty czym jeździsz? 29.01.04, 09:24 Gość portalu: nibelung napisał(a): > Proszę uprzejmie: Nissan Maxima > A czym Ty Kolego jeździsz? bo do oceny Kierowców Skody, brakuje jeszcze cech > antropomorficznych i mentalnych. hip: Maximą jeżdżą złodzieje. Wyjaśnienie dlaczego - w następnym poście. Link Zgłoś
h.ii.p Re: A Ty czym jeździsz? 30.01.04, 08:51 h.i.p napisał: > hip: Maximą jeżdżą złodzieje. > Wyjaśnienie dlaczego - w następnym poście. z tomiku myśli zebranych: hip: A więc jest to wyróżnik tej patologii społecznej. Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Skoda pieniędzy IP: *.acn.waw.pl 28.01.04, 19:17 Skoda, ale pieniędzy na ten wyrób. Link Zgłoś
h.i.p Re: Skoda pieniędzy 29.01.04, 09:29 Gość portalu: Nibelung777 napisał(a): > Skoda, ale pieniędzy na ten wyrób. hip: Nie Twoje pieniądze. Mnie szkoda byłoby pieniędzy na maximę. Nigdy w życiu bym tego nie kupił. Nawet jakbym odczuwał uporczywą konieczność posiadania "prestiżowego" auta i drugą życiową konieczność upokarzania przy każdej okazji wszystkich kupujących coś tańszego. Na szczęście pozbawiony jestem takich problemów. Czego i Tobie życzę. Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: Skoda pieniędzy IP: *.acn.waw.pl 29.01.04, 16:32 Panie hip'ku. Pan chyba nie przeczytał pilnie mojej opinii. Ja absolutnie Pana, ani nikogo nie chciałem upokarzać, ja tylko przedstawiłem fakty. Poza tym Maxima nie jest prestiżowym autem, tylko takim sobie samochodzikiem, który nikomu nie zawadza i nie rzuca się w oczy - którego nie widać. Problem polega na czymś zupełnie innym: można kupić Maximę (albo każdy inny samochód) np. roczną w cenie niższej niż Szkoda SuperCe, czy De. Ale do tego, zeby kupować szkodę a nie coś innego, to trzeba mieć jakieś szczególne "predyspozycje" - tak jak przykładowo żaden prawik nie kupi nesesera a żaden pilot jumbo-jeta nie kupi teczki (przyslowiowej klipy). I o tym chciałem podyskutować, ja jestem przekonany że szkoda jest wyśmienitym samochodem ale dla specyficznych odbiorców, tak jak teczka jest dla jednych a neseser dla innych. Jeśli Pan się czuje upokorzony to bardzo Pana przepraszam, ale nie miałem takiego zamiaru i jest mi naprawdę przykro, że ktoś mógł tak się poczuć. Pozdrawiam - Nibelung Link Zgłoś
h.i.p Re: Skoda pieniędzy 29.01.04, 16:52 Gość portalu: Nibelung777 napisał(a): ja tylko przedstawiłem fakty. hip: "A mnie się kojarzą z nieustępliwością na drodze - nie wpuszczę, nie dam się wyprzedzić - nieustępliwością w złym tego słowa znaczeniu." Jaki to fakt??? Szkoda SuperCe, czy De. hip: Superb. To angielskie słowo. Jest w każdym słowniku. trzeba mieć jakieś szczególne "predyspozycje" - hip: Jakie? szkoda jest wyśmienitym samochodem ale dla specyficznych > odbiorców, hip: Jakich? A używane punto dla jakich? A clio dla jakich? A megane dla jakich? I tak dalej. tak jak teczka jest dla jednych a neseser dla innych. hip: Jak chodziłem do liceum to była moda na nesesery. Ja też wtedy miałem taki. Bułgarski, z importu!! Jeśli Pan się > czuje upokorzony hip: Nie, nie czuję. Czuję już tylko niesmak od tych wszystkich wypocin na temat skodziarzy. to bardzo Pana przepraszam, ale nie miałem takiego zamiaru i > jest mi naprawdę przykro, że ktoś mógł tak się poczuć. Pozdrawiam - Nibelung hip: Z Bogiem. Wzajemnie. Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: Skoda pieniędzy IP: *.acn.waw.pl 30.01.04, 07:32 Panie hipku, odpowiada Pan na pytanie nie rozumiejąc ich. Ja cały czas chcę się dowiedzieć, co kieruje ludzmi że mając kwotę X kupują właśnie skodę a nie inny samochód w identycznej cenie. 1.Superb - czy tak sie nazywa skoda? Jesli tak, to naprawde nie wiem co to znaczy. W jakim słowniku trezeba tego szukać (techn., przyrod., sztuki....?) i w jakim języku - czyli po jakiemu to jest? 2. To ja właśnie próbuję cały czas dowiedzieć się jakie 3. U mnie była moda na worki żeglarskie, ale nigdy go nie kupiłem. Moda modą a własny styl to coś ponad to. pozdrawiam skodziarzy, bez żadnych podtextów, Bóg z Wami - Nibelung Link Zgłoś
h.i.p Re: Skoda pieniędzy 30.01.04, 08:37 Gość portalu: Nibelung777 napisał(a): > Panie hipku, odpowiada Pan na pytanie nie rozumiejąc ich. Ja cały czas chcę się > dowiedzieć, co kieruje ludzmi że mając kwotę X kupują właśnie skodę a nie inny > samochód w identycznej cenie. hip: OK. Odpowiedź: 1. Wyposażenie (relacja wyposażenie/cena), 2. wielkość (wymiary) 3. Ogólne dopasowanie do indywidualnej postury (a więc wygoda) 4. Korzystny pakiet ubezpieczenia 5. odpowiadające potrzebom parametry silnika 6. Dostępność serwisu 7. Awaryjność wg opinii użytkowników i firm ją badających 8. Jazdy próbne Biorąc pod uwagę te parametry oraz fakt, że jedynym autem które cenowo mogło konkurować było punto, zdecydowałem się na skodę bo z fiatami miałem już zbyt wiele złych doświadczeń. I jeszcze jedno: zdecydowany byłem na corolle. Niestety nagłe duże wydatki zmusiły mnie do kupna tańszego auta. Ale następna będzie prawdopodobnie toyota (corolla?, avensis?, może coś innego?) > 1.Superb - czy tak sie nazywa skoda? Jesli tak, to naprawde nie wiem co to > znaczy. W jakim słowniku trezeba tego szukać (techn., przyrod., sztuki....?) i > w jakim języku - czyli po jakiemu to jest? hip: Przecież napisałem, że po angielsku. Jest w każdym słowniku. U progu wejścia do UE warto zacząć się uczyć języków obcych :) Moda modą a > własny styl to coś ponad to. hip: Posiadanie nissana maximy świadczy o jakimś specjalnym stylu? > pozdrawiam skodziarzy, bez żadnych podtextów, Bóg z Wami - Nibelung hip: Z wzajemnością Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: Skoda pieniędzy IP: *.acn.waw.pl 30.01.04, 17:52 1. I to jest wystarczająca ilość powodów, aby kupić samochód 2. Odnośnie słowników i języków: Człowiek całe życie się uczy, a i tak umiera jako głupek - naprawdę nie znałem tego wyrazu, pomimo (wydawało mi się) doskonałej znajomości angielskiego w mowie i piśmie - bardzo dziękuję za naukę, juz wiem co to znaczy. Dziękuję. Poza tym biegle mówię i piszę po niemiecku, także mój lęk przed UE nie dotyczy nieznajomości języków. Przy okazji naszej pisanej pyskówki zobaczyłem www.skoda-superb.com/ i zobaczyłem w końcu Superb - toż to Volkskwagen? Link Zgłoś
Gość: ReM Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? IP: *.pronet.lublin.pl 29.01.04, 02:07 Bo już ją mam i jestem bardzo zadowolony. Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: zakupu Skody IP: *.acn.waw.pl 29.01.04, 16:36 Ale dlaczego Pan kupił Skodę, a nie np. Fiata, Citroena albo Seata? Dlaczego właśnie Skodę? Link Zgłoś
Gość: Braził Re: zakupu Skody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 21:03 Gość portalu: Nibelung777 napisał(a): > Ale dlaczego Pan kupił Skodę, a nie np. Fiata, Citroena albo Seata? Dlaczego > właśnie Skodę? Ja fiata nie kupiłem bo już miałem i awariom nie było końca. Trzy alternatory w przeciągu dwóch lat to chyba lekka przesada. Elementy zawieszenia prowadziły mnie do serwisu co kilka miesięcy. Złożyłem śluby "nigdy więcej fiata" i dotrzymam. Citroena też miałem była to Visa, moje ukochane autko. Niestety za pieniądze którymi dysponowałem w ów czas dostępny był Saxo. Za mały dla mnie Seat??? przecież to jeden ch.. ale wtedy był mniejszy na płycie og Polo III Myślałem o jarisie dopuki nie zobaczyłem faceta za kierownicą. Żenada, wyglądał jak gej. ;-)) Clio w tej cenie miał wów czas gorszy silnik 60KM A jaką Pan ma wiedzę na temat Skody?? Czy testy awaryjności wypadły niepomyślnie?? Przypuszczam że problem jest jak zwykie pozamerytoryczny. U mnie przeleciało 70tys. km. bezproblemowo. Mam jeszcze Fokusa o podobnym przebiegu i przyznam że jazda nim sprawia mi więcej frajdy niż fabią ale różnica nie jest powalająca. Chodzi tylko o moc silnika. 100KM Fokus i niestety 68KM Fabia. Tylko że Fokus psuł mi się kilkakrotnie a Fabia jeździ tylko na przeglądy. Ni chcę tu udawadniać że Fabia to bógwico. To przyzwoity samochód w niezłej cenie. pzdr Link Zgłoś
Gość: Braził Re: zakupu Skody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 21:07 dopóki, dopóki, dopóki........ ;-((( Link Zgłoś
Gość: dzidżej Re: zakupu Skody IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.01.04, 21:08 Wszystko piknie, tylko ze Skoda obciach jezdzic, bo to samochod dla pedalkow i niemeskich facetow., ktorzy mysla,. ze maja niemieckie auto, a jezdza syfem dla roboli. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: zakupu Skody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 21:38 Gość portalu: dzidżej napisał(a): > Wszystko piknie, tylko ze Skoda obciach jezdzic, bo to samochod dla pedalkow i > niemeskich facetow., ktorzy mysla,. ze maja > niemieckie auto, a jezdza syfem dla roboli. W takim razie skoda to auto dla wszystkich!!!!! Przeciez do niedawna lansowano pogląd że fabia to samochód dla emerytów, esbeków,kapeluszników, buraków itp. Dla gejów miała być honda każda i yaris. Dla drechów BMW i dla nowobogackich buraków Mercedes. pzdr Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: Właściciele Skody IP: *.acn.waw.pl 30.01.04, 07:39 W końcu dyskusja na temat. Przyznam ,ze o "wyborach" gejow czytam i słyszę po raz pierwszy - ciekawa teoria, muszę się jej przypatrzeć. Ja bym dorzucił (o Skodach) samochód "rodzinny", rodziny z zachodniego pasa Polski, mieszkającej w bloku, najczęściej z 2 dzieci a Pan domu ma do tego wąsy. W tej chwili skoda zrobila sie b. popularna jako samochód firmowy dla serwisów i zamówień wszelkiego autoramentu (chipsy, krany, prezerwatywy czy długopisy) - ale to chyba dlatego, że jest najtańszym samochodem w klasie. Tak przypuszczam, bo zaraz zajrze do cenników i zobacze ile kosztuja skody. Pozdrawiam - Nibelung777 Link Zgłoś
h.i.p Re: Właściciele Skody 30.01.04, 08:50 Gość portalu: Nibelung777 napisał(a): Pan domu ma do tego wąsy. hip: Widzisz jakiś związek? Moze pokusisz się o jakieś naukowe podstawy dla tej teorii? chyba dlatego, że jest najtańszym samochodem w klasie. hip: Przed chwilą pytałeś dlaczego ludzie kupują skodę a nie inne auto w tej samej cenie. To jak to jest? Są tańsze, czy nie ma? Niedawno ktoś tu udowadniał, że najtańsze są punto. A z kompaktów najtańsza panda :) Link Zgłoś
h.ii.p Re: Właściciele Skody 30.01.04, 16:19 h.i.p napisał: > hip: Przed chwilą pytałeś dlaczego ludzie kupują skodę a nie inne auto w tej > samej cenie. To jak to jest? z tomiku myśli zebranych: hip: to prymitywizm i marne pozerstwo. Link Zgłoś
h.i.p Re: zakupu Skody 30.01.04, 08:44 Gość portalu: Braził napisał(a): > Dla gejów miała być honda każda i yaris. hip: Jak to?? Przecież ALFA jest dla pedałów! A hondą to jeżdżą same chamy! A dzisiaj widziałem 3 kapeluszników. Wszyscy w punto!! > Dla drechów BMW i dla nowobogackich buraków Mercedes. hip: O to sie rozchodzi nie? Link Zgłoś
Gość: Braził Re: zakupu Skody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 14:15 No to qrna ja już nic nie rozumiem. Mam mętlik w głowie. Nie jestem typowym skodziarzem. Mam wąsy ale nie mam kapelusza i nichętnie noszę jakiekolwiek nakrycia głowy. Nie mieszkam w bloku tylko we własntm domku. Na sąsiednim osiedlu blokersów stoją takie fury że mi szczena opada. A blokersi jak to blokersi. Wolą (jak pisał Andre) mieszkać w tych swoich blokach śmierdzących kapuśniakiem i kocim gównem i pełnić dyżury przy oknie aby ktoś im tych samochodów nie ukradł lub uszkodził. Dziwny jest ten świat ;-( pzdr Link Zgłoś
Gość: mir Re: zakupu Skody IP: 217.153.44.* 18.02.04, 19:04 Racja jest po Pana stronie. Nie wiem czy kupię kiedyś skodę. Zobaczy się. Ale wyrzeczenie się lepszych warunków mieszkaniowych w imię jakiegoś tam samochodu to prawdziwa głupota. Dlatego póki co buduję wygodną chałupę i świetnie się bawię czytając co niektóre wypowiedzi. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: zakupu Skody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 19:33 Również pozdrawiam. Proszę wypić zdrowie skodziarzy przy okazji parapetówki. Przypominam że należy to robić na każdym parapecie bez wyjątku ;-) Link Zgłoś
h.ii.p Re: zakupu Skody 30.01.04, 16:19 h.i.p napisał: > hip: A dzisiaj widziałem 3 kapeluszników. Wszyscy w punto!! z tomiku myśli zebranych: hip: w Warszawie najwięcej chamów to przeflancowane ćwoki z prowincji udający zawzięcie warszawiaków. To takie moje "naukowe" obserwacje :) Link Zgłoś
mejson.e5 Nigdy nie mów "nigdy"... 01.02.04, 02:09 ... bo wyjdziesz na idiotę, jak Ci ktoś wypomni Twoje słowa z przeszłości. Miałem skode i myślałem, że nigdy nie kupię daewoo. Wyszedłbym na idiotę gdybym o tym kiedyś napisał na forum... Pozdrawiam, Mejson Link Zgłoś
maranka skoda z wyboru 18.02.04, 20:42 mam od niedawna skodę Octavie i jestem bardzo zadowolona , miałam już Citroena, Mazdę i mercedesa, czytając wypowiedzi panów stwierdzam ,że nie rozumiem o co chodzi , to podobno kobiety dobierają samochody do koloru torebek, dodaję ,że mieszkam we własnym domku / ci co czytają od początku wiedzą o co chodzi/ Link Zgłoś
Gość: Braził Re: skoda z wyboru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:49 Pozdrawiam Cię Marynko. skodziarznieblokers ;-) Link Zgłoś
Gość: maranka Re: skoda z wyboru IP: 212.160.130.* 19.02.04, 09:21 też pozdrawiam, ja już kupno samochodu opiłam/ żeby czasem nie rozeschł mi się do rozmiaru BMW/ Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? IP: *.p.lodz.pl 19.02.04, 14:17 Bo za cene skody mozna kupic lepsze auto. Bo nie chodzisz w bialych skarpetkach. Bo nie kupilbys telewizora Panasconix itp. Link Zgłoś
h.i.p Re: Dlaczego nigdy nie kupię Skody? 19.02.04, 14:21 Gość portalu: mr x napisał(a): > Bo za cene skody mozna kupic lepsze auto. hip: Jakie auto i co to znaczy lepsze? Link Zgłoś