Dodaj do ulubionych

Opel Kadet--Więcej pali ???????????

03.09.06, 09:27
Witam.Prosze o pomoc i sugestie co jest powodem zwiększonego spalania
gazu.Mam silnik 1,3,i jeszcze jakiś czas wstecz palił mi troche ponad 7 l na
100km .Teraz widze że pali około 11 l na 100km.Co może być przyczyną takiego
zwiększonego apetytu mojego pojazdu????.Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dragin Re: Opel Kadet--Więcej pali ??????????? 14.10.06, 15:40
      Między innymi może to być spowodowane "starzeniem się" membrany w
      reduktorze/parowniku? Jeśli zawory reulowane ręcznie - nie można
      wykluczyć.Napisz, jaki przebieg ma instalacja; gaźnik, czy monowtrysk; kiedy
      byłeś w serwisie na kontroli, sprawdź czystość filtra powietrza,ile przebiegu
      mają świece? Gaz lubi być dopieszczony - jak przeciętna blondynka...
      • pchelka_81 Re: Opel Kadet--Więcej pali ??????????? 16.10.06, 08:09
        Dziwnym trafem u mnie jest to samo (opel Kadett 1,6). Na początku, czyli rok
        temu robiłam ok 320-340 km (w cyklu miejskim) na pełnym zbiorniku, natomiast
        teraz w graicach 270 km. Filtr gazu dopiero co wymieniłam, ale nic się nie
        zmieniło. Dowiedziałam się od mechanika, że powodem jest m.in. zepsuty
        termostat.
        • faran Re: Opel Kadet--Więcej pali ??????????? 16.10.06, 08:37
          No, patrzcie!!!
          Pchełka_81: jesteś wielka! Wnioskuję,że Twój kadett ma wszystkie przypadłości
          pojawiających się na forum gazowym wątków!!! Pisałem Ci już wcześniej -
          nakieruj na drzewo i wyskocz, DZIECINKO!
          Cholera jasna! Też jestem samochodziarzem; jest zasada: "jak nie potrafisz -
          nie pchaj się na afisz"! Jeśli samochody są "wiekowe" ( mój-1995),to co Ci się
          wydaje? że to będzie grzało, jak nówka, a i to jeszcze? Obroty w gaźniku
          regulowałaś? Twój mechanik widzi,że stoi przed nim gęś, to i wymyśla coś co
          trochę, żeby skasować.
          • pchelka_81 Re: Opel Kadet--Więcej pali ??????????? 16.10.06, 11:31
            Nie mędrkuj.

Mechanik mnie nie kasuje na byle czym, bo to mój znajomy (płacę tylko za
            części, na które dostaję rachunki).
            Owszem samochód może najmłodszy nie jest (ale widzę że twój wcale nie lepszy) i
            każdy w takim i podobnym wieku ma już swoje przypadłości i awarie, a wyrażanie
            na forum swoich opinii tudzież doświadczeń jest dozwolone, z resztą po to ktoś
            forum wymyślił. Jak ci nie pasi to nie czytaj. Nie zgadzasz się z tym co piszę -
            twoja sprawa.
            Każdy wymienia, co w jego przypadku powodowało wyższe spalanie, dzięki czemu
            inni mogą pogłębić swoje wiadomosci w danym temacie i nie dać się robić w
            balona u mechaników - m.in. po to jest forum.
            Może zdarzy mi się czasem bzdurę napisać - ale nie tylko mi - no cóż mechaniki
            nie kończyłam, ale wiem od specjalistów co było przyczyną awarii i co trzeba
            było zrobić aby ją usunąć. Jeśli czasem coś przekręcę ...

Ps Na przyszłość - jeśli nie będziesz miał nic do napisania odnośnie
            poruszonego tematu: przeczytaj i wyjdź. Twojego typu posty zaśmiecają
            niepotrzebnie Forum.
            • faran Re: Opel Kadet--Więcej pali ??????????? 16.10.06, 13:08
              Patrzcie sobie????
              Sama poczytaj swoje posty i posprzątaj po sobie..."jeśli czasem coś
              przekręcę...Sama się przekręć!!!
              • pchelka_81 Re: Natrętom dziękujemy !!! 16.10.06, 13:13
                ODWAL SIĘ !!!
                • faran Re: Natrętom dziękujemy !!! 16.10.06, 15:50
                  Ależ Ty, Dziecinko, po prostu jesteś prostaczka z Wólki Koziej chyba!
                  A tak się dobrze zapowiadałaś; nawet zaczynałaś kojarzyć mechanikę pojazdową!?
        • faran Re: Opel Kadet--Więcej pali ??????????? 16.10.06, 15:53
          To znaczy - blondynka i lubi być dopieszczona???
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka