Dodaj do ulubionych

Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ?

IP: 212.244.83.* 15.02.04, 14:04
Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych aut dla mojej
5 osobowej rodziny. Ceny kształtują się podobnie, ma to być wersja
beznynowa z silnikiem o pojemności 1.8l. Odbyłem już jazdę próbną wszystkimi
tymi autami i dalej jestem w rozterce. Szczerze mówiąc to najbardziej
przypadł mi do gustu nowy Ford, plusem z kolei dla Scenica jest
oszczędniejszy silnik i doświadczenie w budowie aut tego typu, najmniej jak
na razie spodobała mi się Almera Tino, niby ma silnik 1.8 ale wydaje się
jakaś ,,mułowata", poza tym jest dosyć ciasna w środku. Dla Tino plusem jest
zaś 3 letnia gwarancja mechaniczna i japoński rodowód czyli niezawodność.
Przede mną ciężki dylemat, czy może ktoś na tym forum potrafi wskazać jakieś
mocne argumenty za jednym z tych trzech w/w aut ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.net / *.net 15.02.04, 14:06
      Bierz C-maxa,reszta sie chowa
    • Gość: Pan Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 15:57
      A skąd wytrzasnąłeś Scenika 1.8?
      • Gość: matros Re: Scenic 1.8 IP: 212.244.83.* 15.02.04, 20:22
        Z rozpędu napisałem 1.8 sprzedawca reklamował 1.6 16V 115 KM jako odpowiednik
        poprzedniego 1.8 , którego już nie ma w ofercie. Wg. niego jest to jeden
        z najlepszych obecnie silników, który może śmiało rywalizować z 1.8 zachowujac
        przy tym niższe spalanie. Ale to tylko zapewnienia sprzedawcy.
    • Gość: fan Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.02.04, 16:03
      z tych 3 wybralbym forda co nieznaczy ze jest najlepszy z takich malych wanow.
      chwala sie w fordzie roznymi wyrwanymi zdaniami z kontekstu ktore padly na
      lamach wielu gazet motoryzacyjnych ale nie powiedzieli ze w tych gazetach c-max
      wcale nie zajmowal na koniec 1 miejsca. obecnie najlepszym na rynku
      wygrywajacym porownania w gazetach motoryzacyjnych jest vw touran.
      • Gość: mgr Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 16:54
        Mam złe doświadczania z nową Almerą.
        Po roku eksploatacji: spalone obydwie żarówki mijania w przednich reflektorach.
        Jakiś chory projektant wymyślił konstrukcję, że wymiana żarówek bez posiadania
        smukłej rączki złodzieja albo rozebrania pół samochodu -nie jest możliwa.
        Zapieczona antenka radiowa na dachu (wadliwy dobór materiałów).
        Awaria zamka w drzwiach pasażera(nie zamykały się uniemożliwiając dalszą jazdę).
        Pocenie się kwasem spod korków w akumulatorze(świadczy o kiepskiej jakości
        akumulatora). Analogiczne pocenie się ze zbiorniczków płynów wspomagania
        hamulców i serwo kierownicy.
        Nie jest to taki złom jak francuskie samochody ale prosto niestety zmierza w
        ich kierunku. Jakość Nissana Sunny została już tylko historii.
        I faktycznie jak na 1.8 jest dość mułowata, a pali w granicach 10l po mieście.
        Dzisiaj (po roku z kawałkiem) nie kupiłbym drugi raz tego auta.
        POZDR
    • Gość: Doki Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.199-201-80.adsl.skynet.be 15.02.04, 17:43
      Ja swojego czasu mialem wybor tylko miedzy scenikiem i tino. Oczywiscie, silniki
      benzynowe odpadly w przedbiegach, z roznych wzgledow. W turbodieslach Tino ma
      silnik 2.2, ktory byl niekorzystny fiskalnie. Dodatkowo Tino jest wewnatrz
      ciasniejszy i jak dla mnie mniej wygodny od Scenika- no i mam scenika.
      Z drugiej strony fordowski 2.0 TDCi zbiera mnostwo pochwal, jest tez
      najmocniejszy z tych trzech, wiec na pewno takze wart rozwazenia.
      • Gość: Sławek Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.trzebinia.net 15.02.04, 20:33
        > Z drugiej strony fordowski 2.0 TDCi zbiera mnostwo pochwal, jest tez
        > najmocniejszy z tych trzech, wiec na pewno takze wart rozwazenia.

TDCI jest Ok ale facet napisał,ze ma to być benzyna 1.8 ;-)
    • jaki71 Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? 15.02.04, 18:04
      Nie daj sie omamic sloganom typu minivan - samochod rodzinny. Za te same
      pieniadze co c-max masz mondeo, scenik-lagune, tino-primere z silnikami 1,8. A
      dodatkowo mondeo z wyposazeniem X to juz prawie "full wypas". Miejsca dla
      pasazerow wiecej i bagaznik wiekszy w tych drugich. Zeby te "wynalazki" mialy
      tak jak zafira czy tauron 7 miejsc siedzacych to moglbym zrozumiec owczy ped do
      minivanow. Ale te szkaradziejstwa? Brrrrry - paskudztwo sprzedane z wielkim
      chalo jak to przecietna rodzina potrzebuje minivana.

JAki
      • Gość: Doki Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.199-201-80.adsl.skynet.be 15.02.04, 18:13
        > Za te same pieniadze

Nie bylbym taki pewien. NO, ale nie znam cen w Polsce.

> Miejsca dla pasazerow wiecej i bagaznik wiekszy w tych drugich.

To jest juz nieprawda. W litrach miejsca moze i wiecej, ale to miejsce jest
        nieustawne, niestety.

> tak jak zafira czy tauron 7 miejsc siedzacych

Zafira wcale nie ma 7 miejsc. te dwa krzeselka z tylu nie nadaja sie do niczego.
        Bardzo dobrze, ze omawiane samochody nie porywaja sie na przewozenie 7 osob, bo
        to bez sensu. W siodemke jezdzi sie Galaxy, Espace, Alhambra...

> Ale te szkaradziejstwa? Brrrrry - paskudztwo sprzedane z wielkim
        > chalo jak to przecietna rodzina potrzebuje minivana.

Moja rodzina ma i patrzac retrospektywnie to byl dobry zakup. Chcialem jako
        nastepny Saaba 9-5, ale rodzina nie pozwoli- wola minivana. I nie sposob nie
        przyznac im racji w kilku punktach.
        • jaki71 Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? 15.02.04, 18:39
          Gość portalu: Doki napisał(a):

> Nie bylbym taki pewien. NO, ale nie znam cen w Polsce.

W Polsce te same!

> To jest juz nieprawda. W litrach miejsca moze i wiecej, ale to miejsce jest
          > nieustawne, niestety.

Jesli ustawiac w pionie to tak ale pojemnosciowo jednak nie. Jak ktos sie uczyl
          pakowac bagaznik w mluchu albo w cinko-cienko to 500l w mondeo to kosmos. Caly
          czas piszemy o bagazniku bo o miejscach dla pasazerow to juz nie mowie. S
          siedzenie ze kierownica jak na kuchennym stolku to jest dobre do ciezarowki a
          nie do samochodu osobowego - ale to moje zdanie.

> Zafira wcale nie ma 7 miejsc. te dwa krzeselka z tylu nie nadaja sie do
          niczego
          > Bardzo dobrze, ze omawiane samochody nie porywaja sie na przewozenie 7 osob,
          bo
          > to bez sensu. W siodemke jezdzi sie Galaxy, Espace, Alhambra...

Siedzialem w zafirze i nie jest tak zle, a siedzenia te dla dieci jak znalazl.
          Caly czas piszemy o samochodach rodzinnych a nie o autobusach ;)

> Moja rodzina ma i patrzac retrospektywnie to byl dobry zakup. Chcialem jako
          > nastepny Saaba 9-5, ale rodzina nie pozwoli- wola minivana. I nie sposob nie
          > przyznac im racji w kilku punktach.

Kazdy lubi co innego, ja na przyklad lubie trzybrylowe sedany ale moze
          juz "stry" jestm ;) Saab tak, ale 9-3 cabrio areo. Dla mnie njaladniejszy
          cabriolet no moze poza mustangiem rocznik okolo '96

JAki
          • Gość: Doki Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.199-201-80.adsl.skynet.be 15.02.04, 19:20
            > Jesli ustawiac w pionie to tak ale pojemnosciowo jednak nie. Jak ktos sie uczyl
            > pakowac bagaznik w mluchu albo w cinko-cienko to 500l w mondeo to kosmos.

Zalezy co sie pakuje. Walizki czy pudla to oczywiscie nie problem. Ale wloz
            dzieciecy rowerek z kolkami, albo spacerowke, do tego kojec i robi sie problem.
            Sedany sa do niczego.

> siedzenie ze kierownica jak na kuchennym stolku to jest dobre do ciezarowki a
            > nie do samochodu osobowego - ale to moje zdanie.

Moje jest dokladnie odwrotne. Lepiej na dlugiej trasie siedzi sie na krzesle niz
            w fotelu. Dlatego nie kupie mondeo, bo nie lubie siedziec na podlodze. Kregoslup
            mi podziekuje, gdy spedze za kolkiem 15 godzin albo wiecej.

> Siedzialem w zafirze i nie jest tak zle,

Mam inne zdanie. Gorzen niz z tylu w maluch, bo za nisko.

Co do kabrioletow: zgodze sie bez klotni. I tak nie moj segment rynku. A co do
            minivanow: idealna sprawa. Sedan nie podskoczy, jak trzeba przewiezc lodowke
            albo sterte desek. Albo kubik welny mineralnej wzglednie 10 workow gruzu. Mowie
            z doswiadczenia.
            • grzek Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? 15.02.04, 19:31
              Jestem tego samego zdania co ty, też z powodów rodzinnych kupiłem minivana wtedy
              w cenie np hondy accord 1,8
            • jaki71 Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? 15.02.04, 19:41
              Gość portalu: Doki napisał(a):

> Zalezy co sie pakuje. Walizki czy pudla to oczywiscie nie problem. Ale wloz
              > dzieciecy rowerek z kolkami, albo spacerowke, do tego kojec i robi sie
              >problem.

Tu sie musze zgodzic bo 5 drzwi przy pakowaniu to luksus. Ale jak w zimie przy
              minus kilkunastu stopniach otwieram tylne "drzwi" by siegnac po pierdolke (nie
              o wszystkim sie pamieta), a roczne dziecko siedzi w tylnym rzedzie w samym
              sweterku to mam wyrzuty sumienia.

> Sedany sa do niczego.

Ale za to piekne w taki jakis "klasyczny sposob".

> Moje jest dokladnie odwrotne. Lepiej na dlugiej trasie siedzi sie na krzesle
              ni
              > z
              > w fotelu. Dlatego nie kupie mondeo, bo nie lubie siedziec na podlodze.
              Kregoslu
              > p
              > mi podziekuje, gdy spedze za kolkiem 15 godzin albo wiecej.

Ja uwielbiam "trzec tylkiem" o asfalt i dlatego pierwsza rzecza jaka robie w
              obcym samochodzie to spuszczenie siedzenia na sam dol, dopiero potem regulacja
              odleglosci itd...

> Sedan nie podskoczy, jak trzeba przewiezc lodowke
              > albo sterte desek. Albo kubik welny mineralnej wzglednie 10 workow gruzu.
              Mowie
              > z doswiadczenia.

A ile razy w roku przewozisz lodowke, gruz czy dechy??? Ja wykanczajac
              mieszkanie w cenie materialu mialem dostarczenie do domu, a ze mieszkam na 1
              pietrze to i wniesienie bylo gratis.
              Jeszcze sie powtorze: lubie klasyczne linie samochodow. Na granicy mojej
              tolerancji moze sie jeszcze znalezc kombi. Nastepne toczydelko na 90% bedzie
              sedanem a na 10% kombi.

JAki
    • Gość: matros Re: A co myślicie o dieslu w C-Max 1.6- 109 KM ? IP: 212.244.83.* 15.02.04, 20:28
      Co o tym myślicie, warto dołożyć 8 tys zł ?- do diesla 1.6 TDCi, 109 KM (2
      litrowy jest już zbyt drogi).
      Jak się będzie sprawował ten niewielki bądź silnik i to dość wysilony ?
      Czy mógłbym liczyć na przejechanie w miarę bezproblemowo około 250.000 km takim
      wynalazkiem ? Autem chcę jeździć (tzn. ja, żona) około 10 lat, średnio
      przejeżdzam w roku 25 tys km.

pozdr.

matros
      • Gość: Sławek Re: A co myślicie o dieslu w C-Max 1.6- 109 KM ? IP: *.trzebinia.net 15.02.04, 20:48
        Trudno powiedzieć jak z trwałością silnika 1.6 TDCI.
        Nigdy nie widziałem HDI,JTD czy TDCI (mowa o stosunkowo wysilonych silnikach CR
        do 2.0 pojemności -wieksze silniki PSA i Fiat tez nazywa HDI i JTD) z takim
        przebiegiem,a już na pewno nie wiem jak się zachowywał przy takim
        przebiegu.Pogadaj z PH.
        Z drugiej strony jest sporo Sprinterów 2.1 CDI (z CR) z przebiegiem 500-700 tyś
        km.
        Osobiscie uważam,ze 8 tyś to troche za dużo gdyz gaz zainstalujesz za max 5
        tys,a koszty eksploatacji znacznie mniejsze jak w dieslu.

pozdr
      • Gość: wwwiesiek Re: A co myślicie o dieslu w C-Max 1.6- 109 KM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 16:28
        rocznie zaoszczędzisz na paliwie przy przebiegu 25 tyś km około 3 tys. zł przy
        dieslu. Czyli jeśli planujesz jeździć 10 lat to Ci się opłaci(tym bardziej
        jeśli jeździsz dynamicznie to oszczędność będzie jeszcze większa, bo diesel ma
        mniejszy rozrzut w spalaniu przy spokojnej jeździe i szybkiej.
        Ten diesel przyśpiesza do 0-100km/h o ok.1 sek wolniej, ale od 50-100km/h na 4
        biegu o jedną sek. szybciej od benzyniaka 1.8 . Czyli różnice są nieduże. A co
        do gazu to chyba lepiej juz diesla.
      • Gość: ja Re: A co myślicie o dieslu w C-Max 1.6- 109 KM ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.04, 18:07
        Jeżeli mogę Ci coś radzić... odpuść sobie diesla. Kosmiczne koszty naprawy po
        gwarancji jak coś padnie, szczególnie pompa wtryskowa. Przy naszej ropie to nie
        jest wcale rzadka usterka. Nierozbieralna bardzo często nowa kosztuje w
        granicach 6-10tyś zł. Z tego też powodu diesle są bardziej kradzione. Jeżeli
        chcesz oszczędzić wrzuć gaz na wtrysku, nawet ciekłym, ale najpierw przelicz
        kiedy Ci się to zwróci.
        Oglądałem c-maxa ostatnio w wersji fx-gold. Bardzo fajne auto, automat klima,
        sensor deszczu, radio cd. Brakuje tylko xenonów do już super wypasionego auta.
        Jedna rzecz mnie tylko zawiodła.... sam plastik na boczkach. Podobno Ghia ma
        materiał ale jest dużo droższa, a pani dealer stwierdził że ghia jest gorzej
        wyposażona od fx gold... zdziwiłem się ale nie miałem czasu skontrolować czy
        oby ta dealerka nie kłamała ;)
        Pozdrawiam
    • Gość: Sławek Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.trzebinia.net 15.02.04, 20:39
      Zastanawiałeś się nad Picasso 1.8?
      Benzyniak (w przeciwieństwie do dość mułowatego diesla) jest w przyzwoitej
      cenie.
      Wadą w zestawieniu z nowym Scenicem i C-Maxem może byc wiek konstrukcji
      debiut "na salonach" ;-) w `99 w Polsce w połowie `00.
      Jak na 2004 rok wyposażenie podstawowych wersji C-Maxa to dramat.

pozdr
    • Gość: Maciek Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 15.02.04, 20:47
      Ja wybrałem Scenica w wersji 1,5 dCi 100 KM Luxe Privilege. Porównywalny C-Max
      jest droższy i nie oferuje tyle co Scenic, a Almera Tino to dla mnie
      nieporozumienie.
    • Gość: zwiadowca Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.marwit.gliwice.pl 15.02.04, 21:00
      Mialem okazje powozic sie jako pasazer Almera Tino - jak na swoja wielkosc
      zwnetrzna to auto jest po prostu ciasne w srodku. Do tego wnetrze jest jakies
      niewygodne, nic nie jest na swoim mniejscu. Biorac pod uwage renome firmy
      wybralbym Forda. Dodatkowo Scenic ma licznik na srodku - wyjatkowo niewygdny
      idiotyzm. Warto rozwazyc kupno diesela - dynamika bardziej niz wystarczajaca,
      duza trwalosc, male zuzycie paliwa. Przy 25 000 km rocznie chyba juz sie oplaci
      ten wydatek.
    • grzek Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? 15.02.04, 21:06
      Ja wybrałbym Scenika ale z silnikiem 2,0. C-Max ma kiepskie wyposażenie w wersji
      podstawowej. Tino to egzotyczny samochód.
    • allerhand Re: Jak dla mnie to C-Max ! 16.02.04, 15:20
      Ja bym wybrał chyba Forda. Jest to najnowsza konstrukcja,
      problemem mogą być tylko tzw. ,,choroby wieku dziecięcego".
      Co do silnika to faktycznie jakaś dziwnie mała ta jednostka
      wyspokoprężna- 1.6 l i 109 KM ? Może to się negatywnie przekładać
      na wytrzymałość.

pozdr.

allerhand
    • Gość: KC Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 18.02.04, 16:05
      Witam
      Wyrażę swoje skromne zdanie.
      Wybrałbym pomiędzy fordem a renault,
      Zdecydowanie diesla, jeżdziłem już autami z nowymi dieslami tj, TDI, HDI itp. z
      przebiegiem ponad 300000 bez problemów, to czy pojemność wynosi 1,6 czy 1,9
      według mnie nie ma różnicy, wg mnie będzie trwalszy niż benzyna.
      Gaz do takiego nowego auta to dla mnie nieporozumienie, zabierdieslem się dużo
      lepiej jeździ.
      • Gość: Doki Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 18.02.04, 17:01
        Wlasnie jestem po lekturze testu porownawczego Scenikow turbodiesli, ktore, jak
        wiemy, sa w trzech odmianach: 82 KM, 100 KM (te 1,5 litra) i 115 KM (1,9 litra)
        i wniosek jest jeden: TYLKO 1,9. Szesciobiegowa skrzynia, dobra dynamika. We
        wszystkich wnetrze jest bardzo dobrze wyciszone.

Bierz 1,9 dCi. Masz go za glupie 22 tys. euro.
        • Gość: Maciek Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 18.02.04, 18:47
          Gdzie taki test porównawczy jest dostępny? Jak wypadł w nim silnik 1,5 dCi
          100KM?
          Pozdrawiam,
          Maciek
          • Gość: Doki Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 18.02.04, 22:35
            > Gdzie taki test porównawczy jest dostępny?

W lokalny dwutygodniku moto.

Jak wypadł w nim silnik 1,5 dCi 100KM?

Jako najoszczedniejszy z calej bandy i o jeszcze przyzwoitej elastycznosci.
        • Gość: Sławek Re: Mam dylemat- C-Max, Scenic, Almera Tino ? IP: *.trzebinia.net 20.02.04, 19:11
          <<< 115 KM (1,9 litra)

Ten silnik ma chyba 120 KM

pozdr
    • Gość: matros Re: Wybór dokonany - C-Max !!!! IP: 212.244.83.* 23.02.04, 19:57
      Wybór dokonany (zaliczka) wpłacona- będzie Ford C-Max !!!
      Wersja FX Silver z silnikiem jednak benzynowym 1.8 (diesel jednak jest dla
      mnie zbyt drogi), myślę jedynie nad tym czy nie dołożyć do zamówienia ESP z TCS
      koszt jednak tego ugodnienia 2.900 zł (czas na ,,domówienie" mam ewentualnie
      do jutra). Szczerze mówiąc nigdy nie jeździłem autem wyposażonym w ESP i TCS
      więc nie wiem jak się ,,sprawuje" w praktyce, aczkolwiek sprzedawca mnie
      bardzo do tej opcji zachęcał (wiadomo ma interes).
      Z drugiej strony Fordy mają dobre zawieszenia i być może gra w ESP i TCS
      niewarta jest świeczki ?

pozdrawiam

matros
      • Gość: ja Re: Wybór dokonany - C-Max !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.04, 20:03
        Bardzo dobrze nie wybrałeś diesla w moim mniemaniu. Czy jest duża różnica w
        wyposażeniu FX silver i gold? Wiem że gold ma np. sensor deszu... imho super
        sprawa. TCS z ESP to jest zawsze wieksze bezpieczeństwo, szczególnie dla mało
        doświadczonych kierowców, więcej nie powiem bo nie jeździłem autem z czymąś
        takim.
        Pozdrawiam i gratuluje wyboru
      • Gość: wwwiesiek Re: Wybór dokonany - C-Max !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 20:14
        ESP jest naprawde skuteczne i pomocne nawet do normalnej jazdy (zawsze może być
        ślisko itp)
        a kiedyś był test porównawczy mondeo, passata, accorda i chyba coś jeszcze i
        tylko mondeo było bez ESP i w slalomie mondeo wypadło blado w zestawieniu z
        reszta z ESP.
        Tak więc ESP daje bardzo duuużo.
        Tak wiec jeśli stać Cię to polecam!!! Jak dla mnie to jest to udogodnienie na
        równi przydatne dla przeciętnego kierowcy co ABS.

Np w Mercu A-klase po tym nieudanym tescie łosia głównym zabiegiem w celu
        wyeliminowania tej wady było zastosowanie ESP (nie jestem pewien ale coś mi tak
        świta)
      • grzek Re: Wybór dokonany - C-Max !!!! 23.02.04, 21:36
        Zobacz najnowsze wiadomości

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=7529302&a=10908056
        i

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=7529302&a=10951442
        zaczekaj aż poprawią
        • Gość: run A ja wolę Tino IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 00:43
          Po tym co grzek napisał jestem upewniony, iż dobrze zrobiłem kupując Tino.
          jeżdzę nim od nowości. Samochód ma trzy lata i aż miło się robi każdemu jek do
          niego wsiądzie.
          Rzeczywiście spalanie ma trochę za bogate, ale mnie nawet w zimie nie pali
          więcej niż 9 litrów. może dychę pali komuś kto nie umie jeżdzić bądź szaleje i
          dusi go niemiłosiernie.
          Ale za to ten samochód na trasie trzyma się bardzo dobrze drogi. Jężdze bardzo
          duzo i dośc szybko. Nawet przy prędkości 120-130 na zakrętach samochód trzyma
          się idealnie drogi. Również Tino nienagannie hamuje. A wypasiony jest tak ,że
          jego odpowiednikom z innych marek daleko jest do niego.
          poZdrawiam
        • Gość: Kaszana Re: "Najnowsze wiadomości". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 08:22
          grzek napisał:

> Zobacz najnowsze wiadomości
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=7529302&a=10908056
          > i
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=7529302&a=10951442
          > zaczekaj aż poprawią

"Najnowsze wiadomości" z lutego.Dobre.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka