Dodaj do ulubionych

C - MAX co o nim sadzicie??????????????????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 16:47
Napiszcie prosze, czy warto kopowac ten model forda?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: petz Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 17:15
      nie sadzcie albowiem nie bedziecie sadzeni....
      • Gość: frequent flyer Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: 80.241.130.* 17.03.04, 14:21
        mogłeś zmieścić jeszcze kilkadziesiąt pytajników. każdy poza pierwszym jest
        oznaką prostactwa niestety.
        • Gość: frequent flyer Re: C - MAX co o nim sadzicie? IP: 80.241.130.* 17.03.04, 14:22
          to miało być do pytka, nie do petza, oczywista
    • Gość: poll Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: 195.245.213.* 16.03.04, 17:28
      Miałem okazje ogladać ten pojazd w jednym z supermarketów, oczywiście tylko
      pobiżnie. Wygląda okazale i ma dobrą cene. Napewno z tym silnikiem 1.6 TDci
      będzie jeżdził jak trzeba.
      • radioaktywny Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? 16.03.04, 18:52
        Czytałem parenaście artykułów na jego temat, w żadnym z nich nie było
        krytycznych uwag - wręcz przeciwnie - ich ton był prawie owacyjny, zwłaszcza
        dotyczy to mniejszego turbodiesla.
        Dla mnie oprócz świetnego napędu i doskonałych właściwości jezdnych w zdumienie
        wprawiła ilość miejsca we wnętrzu. Podchodząc do niego miałem wrażenie iż
        podchodzę do nieco większego Focusa, siadając wewnątrz byłem w szoku !
        Mam ponad 190 cm wzrostu i zanim zacznę przyglądać się modelowi siadam za
        kierownicą, jeśli się źle tam czuje z powodu ciasnoty od razu odchodzę od auta.
        W przypadku c-maxa siadając za kierownicę poczułem nagle mnóstwo przestrzeni, a
        jeszcze te możliwości regulacji fotela i dwupłaszczyznowego kierownicy...bajka!
        Z tyłu, zwłaszcza jeśli stworzy się tam dwa miejsca - prawie słychać echo:-)
        Bagażnik prawie doskonały...550l !!!, a po wyjęciu siedzeń to Żuk :-)
        Prawdę mówiąc nabrałem ochoty na ten samochód, jest trochę drogi, ale z drugiej
        strony za tyle dobrze wyposażonego auta to stosunkowo niewiele - mając na
        uwadze konkurencję.
        • Gość: ********** Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 16.03.04, 20:41
          Pracujesz w Fordzie jeleniu?
          • radioaktywny Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? 16.03.04, 21:06
            Nie, wyrażam swoją opinię prozą statystyczny przedstawicielu tego narodu.
            • Gość: max Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 08:43
              fajnie, ze odpisujecie :)
              Dziekuje, za Wasze spostrzezenia.

Mam jeszcze jedno pytanko:
              Czy to prawda (choc nie chce mi sie wierzyc), ze C-MAX ma jakies problemy na
              zakretach???

pozdrawiam
              • flc99 Re: C - MAX ma problemy!!! 17.03.04, 10:22
                Niestety auto ma problemy, sądząc z opisu dość poważne. Ford niechętnie sie do
                tego przyznaje, aczkolwiek w polskim przedstawicielstwie Forda maja swiadomość
                i wiedzę na ten temat. Tyle że dealerzy Forda nic nie wiedzą (albo udaja że nie
                wiedzą). Ponoc w Skadynawii już cichcem rozpoczęli akcje serwisową mająca na
                celu zmiane charakterystyki zawieszenia. U nas na razie nic na ten temat nie
                słychać, a Ford swoja drogą rżnie głupa. Szczegóły zachowania C-Maxa w linku
                poniżej:

www.motonet.com.pl/newstestytuning/fullnews.php?id=15
                • grzek Re: C - MAX ma problemy!!! 17.03.04, 10:36
                  W Polsce tak wychwalali C-Maxa w gazetach, ale poważnie nikt go chyba nie
                  testował, albo nie ma pojecia o testowaniu. Jak focus był dobry to C-Max musi
                  być jeszcze lepszy. Z drugiej strony co mieli napisać, że jest do niczego,
                  przecież straciliby reklamy od Forda, a z czegoś gazety muszą żyć. Ktoś musi
                  finansować bzdurne testy motoryzacyjne o z góry ustalonych miejscach w
                  rankingu. Jednak w normalnym, spokojnym użytkowaniu i przestrzegająć dozwolonej
                  szybkości w obszarze zabudowanym i poza nie powinno być specjalnych problemów.
                • Gość: Poll Re: C - MAX ma problemy!!! IP: 195.245.213.* 18.03.04, 09:51
                  Niestety czesto tak bywa z nowosciami. Szkoda bo zapowiadało się ze auto nie ma
                  wad. ....
        • Gość: tom Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: 80.51.244.* 17.03.04, 13:57
          również czytałem wiele na temat tego samochodu opinie są różne choć przewarzają
          te pozytywne.Najbardziej chwalone są wersje a silnikiem dislowskim a w
          szczególności ten 2.0 136 konny. Czytałem że posiadacz volvo s80 po
          przejaechaniu się tym wozem był bardzo zadowolony z warunków jezdnych osiągów i
          konfortu prowadzenia . Czytałem też ze , wszelkie wady które rzekomo wykryto w
          tym samochodzie (chodzi mi o testy łosia),przedrukowane w Szwecji to bzdury.
          • grzek Bzdury albo nie. 17.03.04, 14:55
            Gość portalu: tom napisał(a):
            >Czytałem też ze , wszelkie wady które rzekomo wykryto w
            > tym samochodzie (chodzi mi o testy łosia),przedrukowane w Szwecji to bzdury.

Czy Ford zdementował te bzdury, czy może ktoś inny. Masz jakiegoś linka? Jak do
            tej pory wszyscy siedzą cicho, nikt nikogo też sądem nie straszy za naruszenie
            dobrego imienia. Może byc tylko cicha niepisana umowa żeby nie niegłaśniać
            sprawy.
            • radioaktywny Re: Bzdury albo nie. 17.03.04, 16:32
              Tez poprosze o wiecej linkow na temat technicznej strony c-maxa. Z
              zainteresowaniem przeczytalem ten o problemach w zakretach i faktycznie -
              wyglada to powaznie. Mam nadzieje, ze sprawa sie wkrotce wyjasni bo samo autko
              do uzytku rodzinnego /jak dla mnie/ jest wrecz wymarzone.
        • Gość: Andrzej Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: *.its.it 18.03.04, 06:09
          Jeździełem tym autkiem, na testach próbnych (silniczek 1.6, 100KM). Moim
          zdaniem, jest to kolejny niewypał, jeśli chodzi o wyciszenie samochodów marki
          FORD (EUROPA). Jadąc powyżej 110 km/h już zaczyna być słyszalny szum powietrza
          z przednich okienek, plastik, też chce sobie porozmawiać, a moja żona jadąc z
          tył, mówiła mi, że nie wiedział, czego ma się chwycić, aby nie "latać" po
          siedzeniach tylnych (oczywiście pasy miałazapięte). Zawieszenie, nie powiem,
          ale bardz dobre, lecz zobaczymy co będzie z nim jak będzie na liczniku 150.00
          km, bo jechałem egzemplarzem, który miał zaledwie 890 km.
    • Gość: krakus.mp Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 16:47
      Witam.
      Niedawno testowałem C maxa.Opis testu masz na automobilu!
      Ja jestem do niego pozytywnie nastawiony.
      Bardzo fajna furka.Tylko musi być w bogatej wersji.Ta podstawowa wersja jest
      kiepsko wyposażona i nie zasługuje na uwagę.
      Pozdrawiam.
      • Gość: krakus.mp Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: *.bphpbk.pl 17.03.04, 22:04
        Jeszcze dodam tylko,że jeździłem autem z silnikiem 1.6 Tdci.
        Silniczek bardzo ekonomiczny i dynamiczny.Osiągi porównywalne z C maxem z
        silnikiem 1.8 benzyna.
        • Gość: sław Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: 80.51.244.* 18.03.04, 01:28
          Może coś wiesz na temat 2.0 Tdci w wersji Gold?
      • Gość: krakus.mp Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: *.ramtel.com.pl 18.03.04, 13:57
        Uważam że przy kupnie takiego samochodu,trzeba dokładnie przeanalizować za i
        przeciw.C max jest niestety tylko 5 osobowy.Konkurencja ma samochody 7
        miejscowe (Scenic,Zafira).
        Jednak max jest z pewnością najładniejszy i najlepiej trzyma się drogi na
        zakrętach ze wszystkich mini Vanów.
        Pzdr.
    • Gość: jan Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: 80.51.244.* 18.03.04, 00:01
      Sądzę że nie ma co się przejmować tymi testami ,za miesiąc odbieram c-max-a 2.0
      tdi i się już nie mogę doczekać Jeżdziłem próbnie tym samochodem z silnikiem
      1.8 tdi i była rewelacja co dopiero 2.0 tdi .Prowadzi sie super trzyma się
      drogi jak przyklejony .Nie jeżdziłem jeszcze tak dużym samochodem który ma
      takie osiągi .Bardzo ładnie komponują sie tam alu 16 Ten kto narzeka na ilość
      miejsca niech kupi sobie busa Ten samochód był zrobiony dla pięciu osób i te
      pięć osób spokojnie tam sie mieści a z przodu czułem się jakbym jechał
      conajmniej klasą wyżej.Cena (prawie 90tyś) za 2.0 tdi z bardzo dobrym
      wyposażeniem jest bardzo konkurencyjna w porównaniu z busowatym VW touranem
      Więc przestancie cytować jakieś gazety i sami się im przejedzcie.
      • krakus.mp Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? 18.03.04, 00:13
        Gość portalu: jan napisał(a):

> Sądzę że nie ma co się przejmować tymi testami ,za miesiąc odbieram c-max-a
        2.0
        >
        > tdi i się już nie mogę doczekać Jeżdziłem próbnie tym samochodem z silnikiem
        > 1.8 tdi i była rewelacja co dopiero 2.0 tdi .Prowadzi sie super trzyma się
        > drogi jak przyklejony .Nie jeżdziłem jeszcze tak dużym samochodem który ma
        > takie osiągi .Bardzo ładnie komponują sie tam alu 16 Ten kto narzeka na ilość
        > miejsca niech kupi sobie busa Ten samochód był zrobiony dla pięciu osób i te
        > pięć osób spokojnie tam sie mieści a z przodu czułem się jakbym jechał
        > conajmniej klasą wyżej.Cena (prawie 90tyś) za 2.0 tdi z bardzo dobrym
        > wyposażeniem jest bardzo konkurencyjna w porównaniu z busowatym VW touranem
        > Więc przestancie cytować jakieś gazety i sami się im przejedzcie.

Drobna korekta.
        W Polsce nie ma silnika w C maxie 1.8 tdi!!! i 2.o tdi !!!
        Są natomiast,1.6 Tdci (109 KM) i 2.0 Tdci (136 KM)!!!
        Pzdr.
        • Gość: tery Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? IP: 80.51.244.* 18.03.04, 01:25
          leciałem już tym 2.0 TDci W tak sporym samochodzie 9,5 do setki robi wrażenie.
      • grzek Re: C - MAX co o nim sadzicie?????????????????? 18.03.04, 08:49
        Gość portalu: jan napisał(a):

>Prowadzi sie super trzyma się drogi jak przyklejony.

Testowałeś go w sytuacjach ekstremalnych?

>Ten samochód był zrobiony dla pięciu osób i te
        > pięć osób spokojnie tam sie mieści a z przodu czułem się jakbym jechał
        > conajmniej klasą wyżej.

Z tym "spokojnie" to bym polemizował, z tyłu jest tylko 2 i pół siedzenia, jak
        te pół się wyjmie i te boczne przesunie do środka, to wtedy jest akurat. To
        środkowe jest tylko dla dziecka. Klasa wyżej, do dla mnie np Espace i raczej
        trudno porównac z nim C-maxa. Nie ma się co tak podniecać, trzeba popatrzyć na
        wszystko bez emocji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka