Dodaj do ulubionych

Wypożyczalnia samochodów CAR NET

02.03.15, 19:00
Tydzień użytkowałem samochód BMW X3 przyznany mi przez ubezpieczyciela Aliance z pakietu assistance.
Oczywiście wpłaciłem kaucje 1000 PLN, Podczas oddawania samochodu przedstawicielowi Car Net Polska - Kalisz
zauważył odprysk na szybie przedniej, oczywiście w protokole który otrzymałem w pierwszy dzień nie było tego odprysku.
Kaucje wstrzymał na poczet naprawy.
Zastanawiające jest to że przedstawiciel wypożyczalni podczas oddawania pojazdu wsiadł do samochodu i co natychmiast znalazł?
otóż właśnie odprysk, którego ja nie widziałem przez tydzień użytkowania.
Mam mocne podejrzenia że odprysk był juz przed moim użytkowaniem tego samochodu,
Wpłacając kaucje godzicie się na drobne naprawy spowodowane przez poprzednich użytkowników,
a nie zauważone przez personel wypożyczalni.
Mam mieszane uczucia myśląc o tej wypożyczalni. Ciekawe czy wszystkie tak funkcjonują.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • 86lech86 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 17.03.15, 11:23
      A ja zazwyczaj dostaję samochód zastępczy od Car Net i sobie chwale. Z assistance przysługuje mi co prawda tylko segment D (max dostaję Ravke), ale biorę u nich busy do firmy, albo miejskie dla przedstawicieli i nigdy problemów nie miałem... moze rzeczywiście złapałeś ten odprysk i nawet nie zauwazyłes? Mi zawsze wydaja samochód na podstawie protokołu i spokojnie ogladamy samochód z każdej strony i nie ma problemu...
      • lukepowa Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 24.03.15, 16:30
        Wątpię abyś sprawdzał samochód centymetr po centymetrze za każdym razem gdy go wynajmujesz.
        Obyś się kiedyś nie zdziwił zatrzymaniem kaucji. Moja sprawa zakończyła się dobrze, kaucja została zwrócona w całości, za co pracownikom firmy dziękuje.
        Pozdrawiam
    • adam-26 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 26.02.16, 16:10
      Na początku lutego 2016 ponieważ swoje auto oddałem do warsztatu korzystałem z usług car net w warszawie. Ciekawe jest to że przy odbiorze Pan z car net znalazł nawet drobne dosłownie milimetrowe odpryski lakieru twierdząc, że ten model ma delikatną blachę i trzeba uważać a nie zauważył !!!! dwóch solidnych odprysków na przedniej szybie samochodu. szczęśliwie zanim odjechałem z parkingu zauważyłem odpryski i powtórnie wezwałem Pana /przyszedł już inny / do wpisania w protokół odbioru uszkodzeń, dodatkowo Pan stwierdził, że przy odbiorze za te uszkodzenia mógłbym nie otrzymać kaucji !!!! biorąc pod uwagę historię Pana z bmw x3 jestem ciekawy czy są to odosobnione przypadki
    • marcinolas76 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 27.08.16, 02:34
      Mi nie wypożyczony samochodu bo przyjechałem z żoną, która miała małego pieska na rękach. Pan siedział z rękami za głową, co prawda nóg nie miał na biurku i stwierdził, że jednak nie wypożyczyli mi samochodu, bo piesek narobi szkod. Gdyby, to bym zapłacił za szkody, choć nigdy pieskowi nie przyszło to do głowy. PowiedIalem co na ten temat sądzę, w zamian dowiedziałem się, że w Bydgoszczy już nie wypozyczę samochodu. Wyszedłem, Pan po mnie, po czym wsiadł do samochodu i zaczął nas obserwować. Poszedłem w jego stronę, zapytać o co chodzi, a tu nagle Pan odjechał. Nie polecam.
    • wipi11 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 30.12.16, 05:13
      mam ten sam przypadek Rzeszów też mini uszkodzenie na szybie
    • wipi11 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 30.12.16, 05:16
      Podobny przypadek w Rzeszowie mikro ryska na szybie nie polecam
    • cubaz Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 25.04.17, 10:06
      Carnet to niestety oszusci. Podczas podpisywania umowy twierdza, ze nic nie jest wazne. W umowie wpisuja bledna godzine, ze auto bylo czyste, gdy jest brudne etc. twierdzac, ze to niewazne, ze nikt nie bedzie przy odbiorze robic problemow. Przy odbiorze nie ma nikogo bo akurat wyszedl...a po paru dniach zaczyna sie cyrk. Faktura z doliczonymi uslugami, ktorych nie bylo! Np obsluge poza godzinami (choc tej obslugi wogole nie bylo), albo zdublowane pozycje zwrotu w innym oddziale. Dodatkowo po tygodniu(!) przypomina im sie ze auto jednak nie bylo zatankowane i dosylaja kolejna fakture na 100 pln. Oczywiscie auto bylo zatankowane do pelna, ale jak to udowodnic po tygodniu... Gdy chce sie sprawe wyjasnic to albo kierownictwo juz wyszlo..albo ma oddzwonic...albo wyjasnia i oddzwonia...w miedzyczasie pieniadze z karty pobrali i cisza...to juz druga taka przygoda z ta firma! Nie polecam, sa inne wypozyczalnie, ktore dzialaja bardziej profesjonalnie! A co do kosztow to od wyjsciowego 299 za dobe.. topo doliczeniu wszystkiego co mogli i nie mogli skonczylo sie na 800 za ta jedna dobe . Na dodatek doliczjaa bez zadnej komunikacji. Poprostu odsylaja kolejna fakture. j. Przekazanie auta tralo w sumie 2,5h bo albo im godzina nie odpowiadala i przyjechali o innej, albo umowy poprawnie nie potrafili napisac. Co wiecej wszystkie bledy byly na niekorzysc klienta. w takiej sytuacji nie wierze w cala serie przyapdkow!
    • malami899 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 27.04.17, 11:50
      Kiedyś też się tak "przejechałam" na jednej wypożyczalni, ale mnie skasowano za rzekome rysy przy klamce... Potem kilka razy sama robiłam zdjęcia wszyskiego z przewrażliwienia trochę, ale teraz ostatnio na szybko wypożyczyłam skodę z RGN.pl i akurat tam nikt mi nie robił problemów - aż się zdziwiłam, bo miałam wypożyczalnie za bande naciągaczy. także polecam w Warszawie rng smile
      • krystiantom Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 15.06.18, 13:12
        trzeba korzystać z normalnych i sprawdzonych wypożyczalni, ja po zapłacie za niewidoczną rysę trafiłem do www.best-rent.pl i nie szukam już bo 3 wynajmy sprawdziły się w 100% bezproblomowo i jestem jeszcze rabatowany na kolejne
    • ktos1969 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 03.05.17, 18:54
      Tankujcie 200 m od wypożyczalni !!!!! u mnie brakowało paliwa za 5,70 zł, wlanego na siłę przy odbijaniu i wylewającego się górą.... Położenie strzałki paliwa się nie zmieniło ale pan twierdził że tak.... hahaha szkoda że zdjęcia nie zrobiłam smile
    • ktos1969 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 03.05.17, 18:54
      Tankujcie 200 m od wypożyczalni !!!!! u mnie brakowało paliwa za 5,70 zł, wlanego na siłę przy odbijaniu i wylewającego się górą.... Położenie strzałki paliwa się nie zmieniło ale pan twierdził że tak.... hahaha szkoda że zdjęcia nie zrobiłam smile
    • pmotyl Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 30.09.17, 12:23
      ja pożyczałem auto w Panek wiele razy i nie narzekam, doskonała obsługa, nie robią problemów z pierdołami i dobrze się u nich wypożycza, zwłaszcza że samochody mają praktycznie nowe.
      • filtr_anty_spamowy Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 03.10.17, 16:24
        A ja teraz zawsze biorę w GOLD RENT. A wcześniej w ABCO. A jeszcze wcześniej w EXPRESS i w AVIS. A ty spamerze z panka idź lepiej auto posprzątaj smile
    • fabianczarny Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 09.02.18, 07:47
      Mi znajomi polecają CAR-RENTAL.PL. Tam podobno nie ma takich cyrków. Obsługa jest w porządku.
    • kicia17878 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 25.03.18, 13:51
      Ja jestem stałą klientką Panka ipanek.pl i nigdy ta firma mnie nie zawiodła. Mają ogromny wybór nowych samochodów, a przez to że jestem ich stałą klientką mam rabat. Dla mnie super smile
    • ghostmachine Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 20.04.18, 15:25
      Ja polecam wypożyczanie i wynajmowanie busów z www.sprint24.pl/ jest to naprawdę porządna i przyjazna klientowi firma big_grin
    • lamons Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 24.04.18, 23:08
      Czy potrzebujesz pieniędzy? Kredyty od 8500 PLN do 4175752.07 dla
      rozwiąż wszystkie problemy, a otrzymasz zły kredyt
      zaakceptować w domu. Po prostu zgłoś prośbę: chabertdaniel93@gmail.com
    • natasza322 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 31.07.18, 10:31
      Panek to doskonała wypożyczalnia. Mają bardzo miłą obsługę i zero problemów przy zwrocie auta.
    • pabloby Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 15.01.19, 17:20
      Ja wypożyczałam Reanult CLIO w dieslu z firmy www.agicars.pl/ , zapłaciłam za jeden dzień coś około 50 złotych i była to cena jak najbardziej pozytywna. Co do prowadzenia czy też założenia takiego biznesu to mam pewne wątpliwości. Na rynku ostatnimi czasy powstało wiele firm świadczących takie usługi i przebić się nie będzie na pewno łatwo...
    • ati1978 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 24.01.19, 16:29
      Jeżeli chodzi o wynajem busów na lotnisku w Krakowie to polecam firmę Rentalvans. Nowe busy, sprawna obsługa.
    • kasiakowa06 Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 17.06.19, 11:11
      Szczerze mówiąc często wypożyczam auta, raczej dostawcze niż osobowe i nigdy nie miałam takiego przypadku. Kierowcy użytkują je przez kilka dni i po powrocie wynajmujący nie ma żadnych uwag. Także to chyba kwestia w jakiej firmie wynajmujesz. Mogę polecić tą z której korzystam [URL=https://www.readyrent.pl]Wynajem samochodów dostawczych[/URL], tylko oni mają w ofercie raczej pojazdy użytkowe.
    • fastrental Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 06.02.20, 10:53
      wypożyczalnia samochodów Lublin lotnisko Radom rzeszów Warszawa? ja polecam fastrental.pl
    • fastrental Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 24.10.20, 22:51
      my ostatnio mieliśmy auto z car8.pl wszystko ok
    • rafalrrrrrrtomaszewski Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 14.05.21, 12:18
      Uwaga - naciąganie na dodatkowe koszty. Dostałem auto wielokrotnie obite. Podczas wynajmu zarysowałem kosmetycznie zderzak ( jedna rysa od drzwi garażowych, bez wgniecenia ) i mimo że zderzak miał większe wcześniejsze uszkodzenia dostałem fakturę na 1476,00 PLN (!) Firma nie naprawia takich uszkodzeń tylko na nich zarabia. Na moją reklamacje niewiele obniżono fakturę i zwrócono uwagę, że przecież podpisałem regulamin....Także warto go czytać dokładnie i w całości.
    • gosiawitkowska Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 23.03.23, 09:31
      ja miałam podobną sytuację wyłudzenia pieniędzy ale dostałam notę za brudny samochód, który wcześniej czyściłam
    • gosiawitkowska Re: Wypożyczalnia samochodów CAR NET 23.03.23, 09:32
      Firma "Krzak" nastawiona na oszustwa i wyłudzanie pieniędzy , próbują wmawiać sytuacje, które nie miały miejsca , nie wypożyczajcie u nich żadnych samochodów bo naliczą Wam dodatkowe koszty np za mycie samochodu, mimo że odstawisz auto po myjce. Specjalnie nie przyjeżdżają na umówione miejsce punktualnie, aby nie było konfrontacji tylko każą zostawić samochód lub kluczyki np w serwisie to sobie później odbiorą, a potem dostajesz faktury to za to, to za tamto, którego nie ma. Ja dostałam notę za rzekomo brudny samochód, który wcześniej umyłam , pech chciał , że w tym dniu padał deszcz i niestety niemożliwe było, żeby auto wyglądało jakby wyjechało 5 min temu z myjni. Tego nie uwzględniają. Nie polecam tej firmy, z tego co tutaj czytałam oraz na innych forach nie maja dobrych notowań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka