Dodaj do ulubionych

Nowe auto 20 proc. taniej

IP: 83.14.180.* 14.01.11, 18:27
to wprowadzić kary za rezygnację, wycofanie się, oczywiście zanim klient się zdecyduje powinny być wstępne informacje ile może zaoszczędzić, przy jakiej liczbie osób i te informacje przydałyby się na takiej witrynie po zarejstrowaniu się na niej. czyli aktualny stan oferty. jeżeli dzisiaj jest 4 chętnych na auto to będzie kosztowało ono tyle, jeśli przybędzie kolejnych 2 chętnych to będzie kosztowało tyle i tak dalej, w ten sposób tworzyła by się coraz większa grupa chętnych
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 14.01.11, 18:44
      4 proc. przy samochodzie za 50 tys. zł to 2 tys.zł .... Taki rabat to ja sobie sam potrafie w salonie wynegocjować Haha

Nowe auto traci na wartości 50% w 3 lata a tuż po wyjeździ e z salonu jest warte 5 tys.zł mniej !!! Wiec to są śmieszne pseudo rabaty ... Lepiej kupić zadbany 5 - letnie autko za 25 tys.zł niż przepłacać za nowe jak frajer 50 tys.zł kuszony marnym rabacikiem 2 tys.zł
      Robi sie wielkie HALO że hurtem to dużo taniej a tak naprawde to fige taniej !!! 2 tys.zł rabatu i nie można wybrać sobie wyposażenia po swojemu bo musze jak wszyscy hurtem?

jak w filmach Barei ...Scenka: "Panie za czym ta kolejka? Nie wiem Panie , ale jak inni stoją to ja też" :) KOMEDIA :) Haha
    • Gość: Czujny Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.11, 18:46
      DOSKONAŁY POMYSŁ

Tylko trzeba wprowadzić jakieś kary dla debilnych polaczków, którzy lubią się rozmyślać w ostatniej chwili. Grupa musi mieć też zabezpieczenia przed różnymi trollami, harcownikami, ludźmi chorymi psychicznie itp itd.

Jak się to wszystko zabezpieczy, to naprawdę doskonały pomysł. Podejrzewam, że takie grupy będą tworzyli sami dealerzy samochodów. Ale co tam, jak będzie taniej, to OK.

• Gość: Czujny Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.11, 18:49
      @m

masz rację, z kilkoma procentami to niech spadają na drzewo. Jak jest hurt i to tego typu jak flotowy, to upust musi sięgać od kilkunastu do kilkudziesięciu procent.

Z 2-4% to niech spadają na drzewo. A i cena do tych procentów musi być normalna, a nie zawyżona na czas liczenia procentów o kilkanaście, kilkadziesiąt procent.

• Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 14.01.11, 18:52
      Czujny

Ja też popieram....Dobry pomysł pod warunkiem że naprawde bedzie dużo taniej...a w artykule pisze 4% od 50 tys.zł....czyli 2 tys.zł....
      Kierunek jest dobry tylko mały ten rabat...bo 2 tys.zł to można wynegocjować w salonie...a jeśli kupujemy hurtowo to powinno być 4-6 tys.zł od 50 tys.zł ... to byłaby prawdziwa okazja...
    • Gość: brava Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 19:18
      polska bogaty kraj, wszyscy gardza 2000 zł, haha. jakbyscie czesciej kombinowali w ten sposob, oszczedzajac na zakupach grupowych, to moze teraz zamiast samochodow za 50k rozwazalibyscie takie za 100k.
    • Gość: rot Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 20:01
      Ciekawe. Ale równie prawdopodobne jak to, że huragan wiejący na wysypisku śmieci zmontuje Jumbo Jeta.
    • Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 14.01.11, 20:08
      @brava

Polska to biedny kraj...wszyscy wolą kupić zadbane 5-letnie autko za 25 tys.zł niż płacić 50 tys.zł i dostać śmieszny rabat 2 tys.zł ...
      ...bo cóż mi z tego że dostałem rabat 2 tys.zł skoro utopiłem worek kasy czyli 50 tys.zł w blache ?
    • Gość: gość Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 20:10
      Odbierałem nowego Citroena Jumper z salonu . Rabat dla firmy posiadającej w sumie w kraju 10 kilkuletnich aut wynosił coś ponad 30%. Więc skąd te 20 %? Z braku wiedzy.
    • Gość: yupi Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 20:21
      Wkrótce dowiemy się z Sieci, który to producent i importer aut inspiruj ten program. By podnieść się procentowo i zapewnić serwisowi stały dopływ klientów.
    • Gość: t Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 21:35
      Widze jeden zasadniczy minus, zakup musi być dodkonany u jednego dilera np. w Warszawie czyli trzeba się fatygować do innego miasta i co potem z gwarancją, niby jest międzynarodowa ale jak przyjdzie co do czego to odsyłają do sprzedającego.
    • Gość: res Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 22:02
      A czy sprzedawca zapewni kupującym stały rabat powiedzmy 20% na etylinę Pb95 lub olej napędowy przez okres gwarancyjnej eksploatacji aut ? Oczywiście rabat na paliwo także wtedy, gdy Pb95 będzie po 7zł/L a olej po 6,50zł/L. Pytam tak na wszelki wypadek zanim kupię....
    • Gość: Bartosz Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.146.255.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 07:34
      to się nie uda bo rabaty (te po kilkanaście procent) są udzielane w przypadku zakupu większej ilości samochodów przez jednego odbiorcę (nie ma znaczenia czy to firma czy osoba fizyczna) a to ,że zbierze się grupa powiedzmy 20 osób które chcą kupić 20 samochodów danej marki każdy będzie zarejestrowany na inną osobę/firmę to takim sposobem nie wywalczy się rabatu większego niż 3-5%
    • Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.01.11, 08:42
      To niech ten portal kupi 100 aut z rabatem 20 % i niech odsprzedaje z rabatem 18% ludziom....

...ale ja w takie bajki nie wierze....nikt nie udziela rabatów 20%...Taki sam rabat można wynegocjować w salonie jak i w takim portalu czyli 4%...na wyprzedaży rocznika 2010 można uzyskać nawet 8-10%. Nie wróże temu portalowi wielkiej przyszłości...
      A najlepiej kupić używane 3-4 letnie i dostać rabat 50% w stosunku do nowego ;-)
    • Gość: Oktawiusz Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: 91.189.72.* 15.01.11, 11:05
      Skąd u Was tyle pogardy dla własnego kraju i współrodaków? Jak można nazywać kogoś polaczkiem? Niestety przypomina mi to białoruskie i ukraińskie fora, które czytuję z racji zainteresowań. Tam jest taka sama pogarda do własnego kraju.
    • Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.01.11, 13:49
      dla zachodnich koncernów jesteśmy tylko polaczkami...ceny nowych aut są jak na zachodzie (14 tys.euro - Niemcy, 42 tys.zł Polska) mimo że pensje w Polsce są 3 razy niższe ...
    • Gość: Ktoś Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.greennet.org.pl 15.01.11, 14:15
      No i już przyszli forumowi SPECJALIŚCI OD WSZYSTKIEGO i już wiedzą, że to bez sensu. Żal d.., ściska jak sie czyta te wasze wypociny :(
    • m_vivendi Re: Nowe auto 20 proc. taniej 15.01.11, 14:28
      Moja szwagierka przy zakupie Forda Mondeo wynegocjowala 17.000 rabatu od ceny z reklamy. Nie potrzebowala żadnej grupy, po prostu sama jest handlowcem i wie ile mozna zbić, oraz jak to zrobić
    • Gość: Ass Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 16:34
      znowu te samochody dla biedoty
    • Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.01.11, 16:39
      Ktoś

żal ci d... ścieska to nie czytaj tego...

prawda jest taka że nikt nikomu nic za pół darmo nie da...w niektórych salonach czasem uda sie wynegocjować np. 4 tys.zł rabatu...a tutaj jakiś portal chce podnieść sprzedaż koncernom .... bo proponuje 2 tys.zł rabatu za auto za 50 tys.zł ..... to śmieszny rabacik...gdyby im sie udało wynegocjować 5-8 tys.zł to by było coś ... a tak to lipa !!!!!!!!!!!
    • Gość: Ktoś Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.greennet.org.pl 15.01.11, 18:12
      @m

Czy twój ciasny umysł potrafi czytać ze zrozumieniem? Rozumiesz znaczenie słówka OD 4%? Skąd wiesz, że nie uda im się wynegocjować więcej? No skąd? Przecież to są na razie jedynie ogólne wartości, bo dopiero zaczynają działalność. Wszystko będzie zależeć od ilości egzemplarzy oraz modeli / marek, których zamówienie ma dotyczyć. Poza tym czy ktoś ci każe korzystać z ich usług? Lipa to są takie totalnie bezmyślne komentarze jak twoje. No, ale cóż odkąd internet potaniał to mamy ich wysyp.
    • Gość: Ry-chy Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 18:36
      @m,nawet jakby oferowali 60%upustu,to i tak nie byloby cie stac,wiec po co ta niezdrowa ekscytacja..
    • Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.01.11, 18:44
      @Ktoś

To ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem....rabat zależny od ceny auta czyli 4% dla samochodów za 50 tys.zł...a 90 % ludzi kupuje właśnie takie samochody za 50 tys.zł - 70 tys.zł.
      Czasem znajdzie sie jakiś bogacz który kupi bryke za 300 tys.zł ale rzadko a to ma być hurtowy zakup bryk za 300 tys.zł i tylko wtedy bedzie taniej kilkanaście procent...a bryka za 50 tys.zł ma mały rabacik 4%

Zatem góóó...any rabat 4% to ja sobie sam wynegocjuje w salonie albo kupując rocznik 2010 ... jeśli ta akcja ma zgromadzić grupe 50 osób to rabat musi być 8-10 % !!!
    • Gość: m Re: Nowe auto 20 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.01.11, 18:47
      @Ry-chu

Sprzedam działke za 300 tys.zł i stać mnie nawet na bryke za 300 tys.zł ale to nie znaczy że ją kupie...szkoda mi kasy przepłacać.....Jelenia szukaj w lesie Haha

Gdyby dali 15 % rabatu to może bym kupił nowe autko za 45 tys.zł...ale wątpie...
    • onefoks Re: Nowe auto 20 proc. taniej 15.01.11, 20:15
      ktoś tu kombinuje jak koń pod górke 4% ha ha ha samochody nie idą więc szukają jeleni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka